çiftçi destek ödemeleri 2022 ne zaman verilecek / Tarım ve Orman Bakanlığı

Çiftçi Destek Ödemeleri 2022 Ne Zaman Verilecek

çiftçi destek ödemeleri 2022 ne zaman verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığından:

BİTKİSEL ÜRETİME DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: /37)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: /25)

MADDE 1-19/11/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: /37)’in 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrasında yer alan tabloya aşağıdaki satır eklenmiştir.

“(1) üretim yılında; susam ve yerfıstığını tüm havzalarda, desteğe esas diğer ürünleri ise Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere ve Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar ekindeki listede yer alan havzalarda yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumu kullanarak ekim/dikim yapan çiftçiler sertifikalı tohum kullanım desteğinden yararlanır. Destekleme, bu Tebliğin EK-1’inde yer alan Bitkisel Üretim Destekleme Birim Fiyatları tablosunun (10) numaralı Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği bölümünde belirtilmiş birim fiyatlar üzerinden uygulanır. 6/2/ tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde birim destek fiyatları % oranında artırılarak ödenir. Ayrıca, yeraltı sularının yetersiz seviyede ve su kısıtı olduğunun Bakanlıkça tespit edildiği havzalarda üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı arazilerinde yurt içinde üretilip sertifikalandırılan yağlık ayçiçeği tohumunu kullanarak ekim yapan çiftçilere dekara TL sertifikalı tohum kullanım desteği ödemesi yapılır.”

Yağlık Ayçiçeği (Bakanlıkça su kısıtı olduğunun tespit edildiği havzalarda)

0,4

MADDE 2- Aynı Tebliğin EK-2’sinin Destekleme Uygulama Takvimi başlıklı tablosunda yer alan Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi Desteği satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Yağlı Tohumlu Bitkiler

Fark Ödemesi Desteği

30/9/

2/5/

5 (Beş) Gün

 

Nisan

Mayıs

MADDE 3- Bu Tebliğ 1/1/ tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

Çiftçiye destek ödemesi öne alındı ( mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman?)

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Resmi Gazete'de yayımlanan tarımsal desteklemelere yönelik yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilere yapılan temel girdi destek ödemelerini öne çekerek sistem değişikliğine gittiklerini belirtti.

Bakan Kirişci, "Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz Mart yerine, yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecek" ifadesini kullandı.

Kirişci, söz konusu desteklerin çiftçilere nakit olarak verilmeyeceğini, Ziraat Bankasının banka kartlarına yükleneceğini belirterek, çiftçilerin ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabileceklerinin altını çizdi.

Mazot desteği ödemelerinin ürün bazında yüzde artırıldığına işaret eden Kirişci, gübre desteği ödemelerindeki artışın ürün bazında yüzde , sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerinin ise yüzde yükseltildiğini bildirdi.

Kirişci, karar ile hayvansal üretimdeki destekleri de önemli oranda artırdıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Buzağı başına verilen temel desteğimizi, liradan liraya yükselttik. Suni tohumlamadan doğan buzağılara hayvan başına ilave lira ödeyeceğiz. Yetiştirici bölgelerinde üreticilerimize verdiğimiz ilave desteklerle birlikte toplam buzağı desteğimizi, hayvan başına liraya kadar yükseltmiş olduk. Besi desteğimizi de hayvan başına liradan liraya yükselttik. Dişi manda/malak desteğini, hayvan başına liradan liraya çıkardık. Anaç koyunda 30 lira, keçide 35 lira olan desteği, hayvan başına 50 liraya yükselttik. Yine küçükbaşta sürü büyütme ve yenileme desteğimizi ise hayvan başına liradan liraya çıkardık. Sürü yöneticisi istihdam desteğini ise 6 bin liradan 12 bin liraya yükselttik. Tiftik üretim desteğini, kilogram başına 35 liradan 70 liraya çıkardık. İpek böceğinde desteğimiz, kutu başına liradan liraya, yaş kozada kilogram başına 80 liradan liraya yükseltildi."

''DESTEKLEME BÜTÇEMİZİ 54 MİLYAR LİRAYA ÇIKARDIK''

Bakan Kirişci, 'de 1,8 milyar lira olan tarımsal destekleme bütçesinin de 30 kat artışla yılında 54 milyar liraya ulaşacağına dikkati çekerek, " yılı tarımsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar lira iken bu miktar yılında yüzde artışla 54 milyar liraya çıkarılmıştır" bilgisini paylaştı.

Bitkisel üretim destekleme bütçesinin yüzde artışla 35,2 milyar liraya yükseltildiğini belirten Kirişci, hayvansal destekleme bütçesinin ise yıllık yüzde 56 artışla 11,8 milyar liraya çıkartıldığını ifade etti.

Kirişci, su ürünleri destekleme bütçesini yüzde 45 artışla, milyon liraya çıkardıklarına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Tarımsal AR-GE destek bütçemiz yüzde 85 artışla milyon liraya çıkarıldı. Kırsal kalkınma desteklerimiz ise yüzde artışla 6,4 milyar liraya ulaşmıştır. Desteklerimizin etkinliğini artırmak ve yönlendirici etkisini güçlendirmek amacıyla başlattığımız sadeleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. 'Sen üret yeter' diyerek çiftçimizi, daha fazla üretmesi için desteklemeye devam edeceğiz. Daima çiftçimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı sunuyorum. Desteklerimizin, akıl ve alın teri döken üreticilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

TwitterFacebook

Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Tarımsal destek ödeme tarihleri

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir