amilaz yüksekliği nasıl düşürülür / Amilaz nedir, testi nasıl ve hangi durumlarda yapılır? Amilaz yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri

Amilaz Yüksekliği Nasıl Düşürülür

amilaz yüksekliği nasıl düşürülür

Amilaz nedir, testi nasıl ve hangi durumlarda yapılır? Amilaz yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri

İnsan vücudunda belirli bir seviyede olması gereken amilaz enziminin yükselmesi ya da düşmesi, sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu nedenle sürekli ve düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Peki Amilaz nedir, değeri kaç olmalı, düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte ayrıntılar

AMİLAZ YÜKSEKLİĞİ VE DÜŞÜKLÜĞÜ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Amilaz enziminde düşüklüğe oranla yükseklik daha yaygın olarak görülen bir sorundur. Bu gibi durumlarda öncelikli olarak enzimdeki düşüş veya yükselmeye neden olabilecek yukarıda belirtilen olası nedenlerden hangisinin sorunun temelinde yattığına ilişkin ileri tanı tetkikleri yapılmalıdır. Tanıyı destekleyici daha farklı kan testlerinin yanı sıra ultrasonografi, manyetik rezonans (MR), bilgisayarlı tomografi (BT) gibi görüntüleme tekniklerinden de yararlanılarak hastalığın teşhisi net olarak konulduktan sonra tedavi sürecine derhal başlanmalıdır. Altta yatan hastalığa yönelik uygulanan tedaviler sonucunda amilaz enziminin kandaki düzeyleri de normale dönebilir. Özellikle pankreatit vakalarında hastalığa yönelik erken dönemde başlatılan tedaviler ile pankreas hasarları önlenerek ileride karşılaşılabilecek ciddi sorunlar önlenebilmektedir.

Amilaz enzimi pankreas hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tanı ve tedavi sürecinde araştırılan bir kan parametresidir. Eğer siz de amilaz enzimini de içeren bir rutin kan testinden geçmek istiyorsanız bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekiminize kan testi yaptırmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Yapılan testler sonucunda amilaz enzimi veya farklı bir kan değerinizde bozukluk olduğunun tespit edilmesi durumunda ciddi komplikasyonlar gelişmeden tedavi sürecinizi bir an önce başlatabilirsiniz.

AMİLAZ TESTİ NASIL YAPILIR?

Amilaz testi basit bir kan testinin içerisinde farklı enzim ve kan parametreleri ile bir arada incelenerek değerlendirilebilir. Bu testin yapılacağı kişiler genellikle kan testi öncesinde dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda hekimleri tarafından bilgilendirilir. Kullanılan bazı ilaçlar kan testlerinden elde edilecek sonuçları etkileyebildiğinden test öncesinde kullandıkları ilaçlar konusunda doktorlarına mutlaka bilgi vermelidir. Testten önceki süreçte belirli bir süre boyunca ( saat) açlık gerekebilir. Aynı zamanda test öncesinde alkol kullanımından da kaçınılmalıdır. Bu konularda hekimleri tarafından bilgilendirilen hastalardan sağlık kuruluşlarının kan alma bölümlerinde kol veya el üzerindeki uygun bir damardan bir iğne yardımıyla kan örneği alınır ve laboratuvara gönderilir. Sonuçlar genellikle aynı gün içinde veya en geç ertesi gün çıkar. Basit bir kan testi olan amilaz testi önemli bir riske sahip değildir. Fakat tüm kan testlerinde olabileceği gibi tansiyon düşüklüğü, bayılma, kanın alındığı bölgede şişlik, morarma ve ağrı hissi gibi sorunlar oluşabilir. Bunların önlenebilmesi için kan örneğinin alınmasının ardından hastalar belirli bir süre oturarak dinlendirilmelidir. Kanın alındığı bölgeye dakikalık bir süre boyunca sürekli olarak steril pamuk bastırılmalıdır.

AMİLAZ TESTİ HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

Kandaki amilaz enzimi seviyelerini araştırmaya yönelik yapılan kan testleri, genellikle hekimler tarafından belirli bir hastalığın araştırılması için veya rutin kontroller esnasında istenir. Büyük bir kısmı pankreas tarafından üretilen amilaz enzimi, pankreasta herhangi bir nedene bağlı olarak gelişen hasarlar veya hastalıklar nedeniyle artıp azalabilir. Enzimin kandaki miktarı normal aralıkların altında ise pankreasın yeterli düzeyde çalışmadığı öngörülebilmekle birlikte bu kesin tanı için yeterli değildir. Dolayısıyla böyle bir sonuçla karşılaşılması durumunda daha ileri tanı testlerinin uygulanması gereklidir. Amilaz seviyesinin yüksek olması ise pankreasta oluşabilecek akut ve kronik pankreatitler, iyi veya kötü huylu tümörler ve tıkanıklıklardan kaynaklı olabilir. Buna ek olarak amilaz seviyesinin yükselmesi bazı durumlarda doğrudan bir pankreas hastalığı ile ilgili olmayıp pankreası etkileyebilecek farklı bir hastalığa bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Akciğer kanseri, yumurtalık kanseri, safra kesesi hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, böbrek hastalıkları ve tükürük bezi hastalıkları yüksek amilaz düzeylerine sebep oluşturan bazı hastalıklardır. Tüm bu durumlar kan testinden elde edilen sonuçların hekim tarafından değerlendirildikten sonra detaylı muayene ve görüntüleme tekniklerinin incelenmesiyle birlikte tanının koyulması aşamasında göz önünde bulundurulur. Enzim seviyesinde değişikliklere neden olan sorunun belirlenmesi ile tedavi sürecine vakit kaybedilmeden başlanmalıdır.

Pankreas Sa&#;l&#;&#;&#;n&#; Korumak &#;çin Ne Yemeli?

Vücudunuzda sindirim sistemi için gerekli olan enzimleri pankreas üretir. Pankreas kan &#;ekerini dengeleyerek genel vücut sa&#;l&#;&#;&#;n&#;n korunmas&#;na yard&#;m eder. E&#;er düzensiz ve sa&#;l&#;ks&#;z bir beslenme biçimine sahipseniz pankreas bu durumdan ciddi boyutta etkilenir. Beslenme uzmanlar&#; pankreasa iyi gelen besinler ile beslenmenizi önerirken; pankreas yoran yiyecekler ve içeceklerden de uzak kalman&#;z&#; vurgular.

Pankreas çok fazla yoruldu&#;unda iltihaplanma ve kanser gibi hastal&#;klarla mücadele eder. Pankreas kanallar&#;n&#;n iltihaplanmas&#; sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan tehlikeli sonuçlar do&#;urur. Bu riski ya&#;amamak için listemizde ad&#; geçen pankreasa iyi gelen yiyecekler ve bitkilerle beslenmeniz önerilir.

Pankreas sa&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyan besinlere birlikte göz atal&#;m ve vücudunuzu koruman&#;n yollar&#;na de&#;inelim. Pankreas iltihab&#;na zararl&#; yiyecekler mutfa&#;&#;n&#;zdan uzak kals&#;n. &#;imdi önerilen sa&#;l&#;kl&#; besinleri mutfa&#;a davet etme zaman&#;!

Pankreasa &#;yi Gelen 12 Sa&#;l&#;kl&#; Besin

1) Sar&#;msak

  • Pankreas&#;n yoruldu&#;u dönemlerde iltihaplanma meydana gelir. Bu durumda ak&#;llarda pankreas iltihab&#;na ne iyi gelir sorusu olu&#;ur.
  • Sar&#;msak içerdi&#;i antibiyotik sayesinde pankreas için gerekli olan enzimleri sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde üretir. Sar&#;msa&#;&#; çi&#; ve pi&#;mi&#; &#;ekilde tüketmeye çal&#;&#;&#;n&#;z.

Sar&#;msa&#;&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Sar&#;msak Yutman&#;n Faydalar&#;

sar&#;msak

2) Tarç&#;n

  • Antioksidan özelli&#;iyle dikkat çeken tarç&#;n, pankreas a&#;r&#;s&#;na ne iyi gelir sorusunun yan&#;tlar&#;ndan biridir.
  • Tarç&#;n&#; baharat halinde, içme suyunun içinde ve yo&#;urt üzerinde tüketerek pankreas&#;n sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korumu&#; olursunuz. Tarç&#;n sizi pankreas iltihab&#;ndan ve a&#;r&#;s&#;ndan korumaktad&#;r.

Tarç&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

tarç&#;n

3) Ekinezya

  • Ekinezya bitkisini kurutup çay halinde tüketebilirsiniz.
  • Dilerseniz bitkinin kuru halini salatalarda ve soslarda kullanabilirsiniz.
  • Pankreas a&#;r&#;s&#; ya&#;ayanlara düzenli olarak ekinezya çay&#; önerilmektedir.

Ekinezya Çay&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ekinezyan&#;n Az Bilinen Faydalar&#;

ekinezya

4) Ard&#;ç Meyvesi

  • Ard&#;ç meyvesi, pankreas hastal&#;klar&#;n&#; uzakla&#;t&#;ran etkiye sahiptir.
  • Düzenli olarak tüketilen ard&#;ç meyvesi, vitamin ve mineral zenginli&#;i sayesinde enzimlerin sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde üretilmesini sa&#;lar.

Ard&#;ç Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Neye &#;yi Gelir? Ne &#;&#;e Yarar?

ard&#;ç meyvesi

5) Yo&#;urt

  • Pankreas hastal&#;klar&#;n&#; önlemek için probiyotik besinleri tüketmeniz önerilir. Bu besinlerden biri de yo&#;urttur.
  • Yo&#;urt ev yap&#;m&#; oldu&#;unda pankreas&#;n sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde çal&#;&#;mas&#;n&#; ve vücutta &#;ekerin depolanmamas&#;na yard&#;m eder.
  • Her ö&#;ünde 1 porsiyon yo&#;urt tüketmeniz pankreas&#;n iltihaplanmas&#;na engel olur.

Yo&#;urdun Faydalar&#;, Suyunun Faydalar&#;, Yo&#;urt Yemenin Faydalar&#;

yo&#;urt

6) Ispanak

  • Vücudun demir kayna&#;&#; olan &#;spanak, pankreas iltihab&#;n&#; önleyen besinlerden biridir.
  • Ispanak çok iyi &#;ekilde temizlenip y&#;kand&#;&#;&#;nda pankreas iltihab&#; temizleyen bir besin olarak taba&#;&#;n&#;zda yer al&#;r.

Ispanak Faydalar&#; – Temel Reisi Hakl&#; Ç&#;karan 10 Süper Özelli&#;i

&#;spanak

7) Brokoli

  • Diyet lifleri içeren brokoli, pankreas enzimlerinin yeterli düzeyde salg&#;lanmas&#;na yard&#;m eden bir sebzedir.
  • Mevsiminde taze brokoli tüketimi sayesinde pankreas bölgesinde a&#;r&#; ve sanc&#; olu&#;umu önlenir.

Brokoli Faydalar&#;: Sap&#;ndan Suyuna Tüm Faydalar&#;

brokoli

8) Mantar

  • Mantar sindirimi kolay bir besindir ve pankreas hastalar&#;na önerilir.
  • Pankreas hastalar&#;n&#;n dü&#;ük kalorili besinleri tercih etmesi daha sa&#;l&#;kl&#; olaca&#;&#; için mantar tüketimine önem verilmelidir.

Mantar&#;n Faydalar&#; – Duyunca Sevmeyeni Kalmayacak! 10 &#;ifal&#; Etkisi

mantar

9) Siyah Üzüm

  • Siyah üzüm, vücudu ar&#;nd&#;ran bir meyvedir. E&#;er pankreas hastal&#;&#;&#;n&#;z varsa ve son günlerde sanc&#; ve a&#;r&#; çekiyorsan&#;z siyah üzümü kuru veya taze halinde tüketmelisiniz.
  • Pankreas kanallar&#;n&#;n temizlenmesine yard&#;m eden siyah üzüm, size daha sa&#;l&#;kl&#; bir beden sunacakt&#;r.

Demir Deposu Siyah Üzümün &#;a&#;&#;rt&#;c&#; 10 Faydas&#;

siyah üzüm

10) Tatl&#; Patates

  • Pankreas sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korumak için tatl&#; patates tüketmeniz tavsiye edilir. Sa&#;l&#;kl&#; bir karbonhidrat olan tatl&#; patates, pankreas için üretilen enzimleri kontrol alt&#;na al&#;r.
  • Kan &#;ekerini dengeleme görevi oldu&#;u için pankreas&#; yormadan vücuda kar&#;&#;&#;r.

Tatl&#; Patates Nerede Bulunur? Faydalar&#; Nelerdir?

Tatl&#; Patates

11) Limon

  • Pankreas kanallar&#;n&#;n temizlenmesi için C vitaminine ihtiyac&#;n&#;z olacakt&#;r. Bu vitamini en kolay &#;ekilde limondan alabilirsiniz.
  • Limonu s&#;k s&#;k tüketti&#;iniz durumda vücudunuzu zararl&#; maddelerden ar&#;nd&#;rabilirsiniz. &#;ekerin ya&#; olarak depolanmas&#;na engel olarak pankreas&#;n sa&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyabilirsiniz.

Limonun Faydalar&#; Nelerdir? Kabu&#;undan Çekirde&#;ine Tüm Faydalar&#;

limon

12) Kekik

  • Yemeklere lezzet vermesi amac&#;yla kullan&#;lan kekik hem taze haliyle hem de baharat haliyle pankreas iltihab&#;n&#; temizleme görevine sahiptir.
  • Kekik tüketenlerin &#;eker hastal&#;&#;&#;na yakalanma riski dü&#;er ve pankreas&#;n daha sa&#;l&#;kl&#; çal&#;&#;mas&#; gerçekle&#;ir.

Kekik Faydalar&#; Nelerdir?

kekik

Pankreas Dü&#;man&#; Yiyecekler – Ne Yememeli?

Pankreas sa&#;l&#;&#;&#;n&#; bozan, i&#;leyi&#;ine zarar veren yiyecekler, pankreas iltihab&#;na sebebiyet veren zararl&#; al&#;&#;kanl&#;klar&#; sizler için listeledik:

  • Sigara
  • Alkol
  • K&#;rm&#;z&#; et
  • Ya&#;l&#; yiyecekler
  • &#;ekerli g&#;dalar
  • Unlu mamuller (makarna, beyaz ekmek dahil)
  • K&#;zarm&#;&#; g&#;dalar
  • Yapay tatland&#;r&#;c&#; içeren yiyecekler ve içecekler
sigara

Mide Yanmas&#;na Neden Olan 12 Yiyecek

Böbrek Hastal&#;klar&#;nda Sa&#;l&#;kl&#; Beslenme

Karaci&#;er Yetmezli&#;ine &#;yi Gelen Beslenme Tedavisi

Sindirim Sistemi Hastal&#;klar&#;nda 4 Beslenme Tedavisi

Karaci&#;er Ya&#;lanmas&#;na Ne &#;yi Gelir? Belirtileri, Tedavisi, Diyeti

Amilaz enzimi nedir? Amilaz değeri ka&#; olmalıdır? D&#;ş&#;kl&#;ğ&#; ile y&#;ksekliği nedenleri ve belirtileri

Genel olarak, amilaz enzimi hem bir kan testi hem de bir idrar testi ile anlaşılabilir. Bununla birlikte, daha kesin sonuçlar elde etmek için, referans aralığına hemoglobin eklenir ve kan sayımı ile bir karşılaştırma yapılır. Amilaz seviyesini etkileyen birçok farklı faktör vardır. Olası sorunlar karşısında, pankreas için kan testleri ile birlikte tanı ve analiz yapılmaktadır.

Amilaz değeri kaç olmalı?

Amilaz enzimi normal aralıkta olmalıdır. Normal olarak kabul edilen amilaz enzim değeri, insan vücudunun ihtiyaçlarını karşılamak için yeterlidir. Amilaz enzimi değer aralığını belirlemek için kan ve idrar testleri yapılır. Kan ve idrar testlerindeki amilaz enziminin normal değerleri yaşlara göre listelenirse:

30 günlük bebeklerde u / l,

günlük bebeklerde u / l,

günlük bebeklerde u / l,

yaş arası çocuklarda u / l,

yaş arası bireylerde u / l,

17 yaş üstü bireylerde u / l.

Amilaz düşüklüğü nedenleri

Düşük amilaz enzimi, karbonhidrat ve nişasta sindiriminde sorunlara neden olur. Amilaz enziminin yetersizliği sebebi ile vücut karbonhidrat içeren gıdaları tamamen sindirmez. Düşük amilaz enzimi çok nadirdir. Düşük amilaz enziminin nedenleri:

Amilazın üretilmesini sağlayan pankreas ve tükürük bezlerinin çalışmasını azaltan ilaçların kullanılması,

Pankreas ve tükürük bezlerinde, tek başına veya aynı anda amilaz enzimi üretiminin azalmasıdır.

Amilaz yüksekliği nedenleri

Amilaz enziminin yükselmesinin birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler:

- Enzim üretimini arttırmak için pankreası uyaran ilaçların kullanımı,

- Pankreas kanalı kaslarının disfonksiyonu,

- Kronik pankreatit, tükürük bezi, pankreas ve safra taşı oluşumu,

- Mide veya bağırsağın delinmesi,

- Bağırsaklarda tıkanıklık,

- Hamilelik,

- Böbrek nakli,

- Pankreas, tükürük bezi, yumurtalık, prostat, farenks ve akciğerde tümör oluşumu,

- Obezite rahatsızlığı,

- Karaciğer yağının çok yüksek olduğunu gösteren trigliserit seviyesi,

- Alkol tüketimi,

- Safra kesesi iltihabı ve safra taşı oluşumu,

- Diyabetin varlığı,

- Bazı ektopik durumlar.

Bütün bunlar amilaz enzim değerinin normal değerden yüksek olmasına neden olur. Testlerde amilaz enzimi yüksekse, bu hastalıkların varlığından şüphelenerek gerekli testler yapılır. Tedaviye amilaz enzim yüksekliğinin nedeni belirlenerek başlatılır.

Amilaz düşüklüğü belirtileri

Amilaz enziminin düşük olması durumunda sindirim konusunda sorun yaşamaya başlayacaksınız. Özellikle pankreas ve tükürük bezlerinin düzgün çalışmadığına işaret eden amilaz enzimi düşüklüğü, takip edilmesi gereken önemli bir konudur.

Amilaz yüksekliği belirtileri

Amilaz enzimi yüksekliği pankreas iltihabı sebebi ile oluşmuyorsa genel olarak yükseklik belirtisi görülmeyecektir. Eğer pankreas iltihabı ile amilaz enzimi yükseliyorsa mide bulantısı ve sürekli su içme isteği belirtileri görülecektir.

False

KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLMESİ VE İŞLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME FORMU

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (“Acıbadem”) ve Acıbadem’in hakim ve bağlı şirketleri (hepsi birlikte “Acıbadem Grubu” olarak anılacaktır.) tarafından, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, aşağıda açıklanan çerçevede ve sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuata uygun olarak işlenebilecektir.

1. Kişisel Verilerin elde Edilmesi, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz Acıbadem Grubu tarafından sağlanmakta olan kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amaçlarıyla ve Acıbadem Grubu şirketlerinin faaliyet konularına uygun düşecek şekilde; sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, çağrı merkezi, internet sitesi, sözlü, yazılı ve benzeri kanallar aracılığıyla elde edilmektedir. Sağlık verileriniz başta olmak üzere özel nitelikli kişisel verileriniz ve genel nitelikli kişisel verileriniz, Grup tarafından aşağıda yer alanlar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın bu maddede belirtilen amaçlar ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilmektedir:

Acıbadem Grubu tarafından elde edilen her türlü kişisel veriniz (Özel nitelikli kişisel veriler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

İlgili mevzuat uyarınca elde edilen ve işlenen Kişisel Verileriniz, Acıbadem veya Acıbadem Grubu’na ait fiziki arşivler ve/veya bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda yer verilen amaçlarla Acıbadem ve Acıbadem Grubu tarafından Acıbadem Grubu’na dahil olan şirketler ile, Özel sigorta şirketleri, Sağlık bakanlığı ve bağlı alt birimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri, Nüfus Genel Müdürlüğü, Türkiye Eczacılar Birliği, Mahkemeler ve her türlü yargı makamı, merkezi ve sair üçüncü kişiler, yetki vermiş olduğunuz temsilcileriniz, avukatlar, vergi ve finans danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler dâhil sağlık hizmetlerini yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirmek veya yürütmek üzere işbirliği yaptığımız iş ortaklarımız ve diğer üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Veri Elde Etmenin Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve Acıbadem’in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda Acıbadem’in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

Ayrıca, Kanun’un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

4. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

Mezkûr haklarınızdan birini ya da birkaçını kullanmanız halinde ilgili bilgi tarafınıza, açık ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı olarak ya da elektronik ortamda, tarafınızca sağlanan iletişim bilgileri yoluyla, bildirilir.

5. Veri Güvenliği

Acıbadem, kişisel verilerinizi bilgi güvenliği standartları ve prosedürleri gereğince alınması gereken tüm teknik ve idari güvenlik kontrollerine tam uygunlukla korumaktadır. Söz konusu güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak muhtemel riske uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

6. Şikayet ve İletişim

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır. Kanun kapsamındaki taleplerinizi, “funduszeue.info” web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak;

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, funduszeue.info web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak ve formda belirtilen usullerle tarafımıza iletmenizi rica ederiz.

YUKARI

Size ulaşmamızı ister misiniz?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası