ata aöf dilekçeler / Atatürk Üniversitesi AÖF Kayıt Sildirme Dilekçesi - Dilekçe Örneği

Ata Aöf Dilekçeler

ata aöf dilekçeler

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Atatürk Üniversitesi &#; Açıköğretim Fakültesi (ATA &#; AÖF), çevrimiçi ve materyal tabanlı eğitimiyle her yıl binlerce öğrencinin hayallerine kavuşmasını sağlıyor. Kimileri ikinci üniversite kapsamında özgeçmişini güçlendirmeyi hedeflerken kimileri de çalışırken eğitime devam edebilme imkanından dolayı açıköğretim fakültesini tercih edebiliyor.

AÖF&#;e kayıt yaptırmak isteyen adayların birden fazla başvuru yöntemi olabilir. Bunlardan bazıları; sağlık alanında lisans tamamlama, DGS, yatay geçiş olabilirken, bazıları da belirtildiği gibi ikinci üniversite veya YKS kapsamında olabilmektedir. Kayıt bilgilerine detaylıca ulaşabileceğiniz ATA-AÖF&#;ün ilgili web sayfasını incelemek için buraya tıklayınız.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden (AÖF) Hangi Durumlarda Kayıt Silinir?

Öğrencinin kendi talebi doğrultusunda veya “Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezası” alması durumunda kayıt silme işlemi gerçekleştirilir.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden Kayıt Nasıl Silinir?

Kayıt silme talebinizi içeren ıslak imzalı dilekçenizin ile nüfus cüzdanınızın fotokopisini fakülteye elden teslim ettiğiniz ya da posta/kargo yoluyla gönderdiğiniz takdirde kayıt silme işleminiz gerçekleştirilir.

Kayıt Sildirildikten Sonra AÖF&#;e Yatırılan Materyal Ücreti Geri Alınabilir mi?

Kayıt silme işlemi gerçekleştirilen öğrencilere materyal ücreti iade işlemi yapılmamaktadır.

Atatürk Üniversitesi Kayıt Yenileme (Ders Kaydı) Nedir?

Yukarıdaki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi kayıt sildirmek geri dönüşü olmayan bir işlemdir. Dolayısıyla bu kararı almadan önce iyice düşünmek yerinde olacaktır. Olası fikir değişikliğiniz için kayıt yenileme -ders kaydı- işlemlerinden de kısaca bahsetmek istedik.

Açıköğretim Fakültesine (AÖF) kayıt yaptıran öğrenciler her yarıyıl başında bulunulan yarıyıl içerisindeki derslerini alabilmek için ders kaydı yaparlar. Ders kaydı yapmayan öğrenciler o yarıyıl içerisinde ders alamaz ve ders materyallerine ulaşamazlar. Bu nedenle öğrenciler her yarıyıl başında materyal ücretini yatırarak ders kaydı yapmalıdırlar.

Atatürk Üniversitesi AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Kayıt yenilemek isteyen öğrenciler akademik takvimde belirtilen tarihler arasında kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini yatırdıktan sonra ders seçimlerini yaparak kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler. Ders kayıt işlemlerinin resimli anlatımı için buraya tıklayınız.

Atatürk Üniversitesi &#; AÖF İletişim Bilgileri

Kayıt sildirme, ders kaydı yenileme, harç ücretleri, sınav sonucuna itiraz vb. ile ilgili aklınıza takılabilecek her türlü sorunu/şikayeti, hatta önerinizi aktarabileceğiniz ATA-AÖF iletişim bilgileri şöyledir:

Adres: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı Erzurum

Telefon:

Faks:

e-Posta: [email protected] (ATA-AÖF, e-posta gönderilerinde mutlaka T.C. kimlik numarasının belirtilmesi gerektiğini ifade etmiştir.)

Kep Adresi: [email protected]

Adres: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğrenci İletişim Merkezi Kültür Mahallesi İçel Sokak No Kızılay/ANKARA

Telefon:  0

Not: Yazımızın sonunda yer alan AÖF kayıt sildirme dilekçesi, Atatürk Üniversitenin resmi web sayfasından edinilmiştir. ATA &#; AÖF kayıt sildirme işlemleri için başka bir form veya dilekçeye ihtiyaç yoktur.

Atatürk Üniversitesi AÖF Kayıt Sildirme Dilekçesi

Atatürk Üniversitesi AÖF Kayıt Sildirme Dilekçesi Word İndir

Atatürk Üniversitesi AÖF Kayıt Sildirme Dilekçesi PDF İndir


ATA &#; AÖF Kayıt Sildirme Sürecinde Faydalı Olabilecek Diğer Kaynaklar:

İlgili Yazılar

2. Bölüm - DİLEKÇELER

            Dilekçeler

            Kişiyi ya da kamuyu ilgilendiren bir hakkın yerine getirilmesi, bir haksızlığın düzeltilmesi ve yahut bir istek veya şikayetin bildirilmesi amacıyla resmi makamlara yazılan gerçek ya da tüzel kişilerce yazılan isimli, imzalı, adresli, tarihli resmi yazılara dilekçe denir.

Dilekçe, yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkı olarak da tanımlanır.

            Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kendileriyle ve ya kamu ile ilgili dilek ve şikayetlerini TBMM'ye ve ya ilgili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler. Bu hak Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşına tarihli ve Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'un kabul edilmesi ile verilmiştir. Bu kanun kapsamında der ki ; "Vatandaşlar, kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir. Kendileriyle ilgili başvurmalarının sonucu, dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilir. Bu hak kapsamında dilekçenin yazıldığı ilgili makamdan, dilekçe sahibine en geç otuz gün içerisinde cevap verilir. Verilen cevaplar olumlu olabildiği gibi olumsuz cevap verilme ihtimali de vardır. Olumsuz cevap verilmesi gereği durumunda yine dilekçe sahibi bilgilendirilir.

            Hukuk kuralları kapsamında resmi kurum ve kuruluşlara yazılı bir başvuru yapılması gerekliliği var ise bu ancak bir dilekçe ile yapılabilir.  Örneğin, İİK m. ’a göre kambiyo senetlerine özgü takipte itiraz mutlaka yazılı bir dilekçe ile yapılır.

            Hukuk kuralları içerisinde dilekçenin belirli şekli ve yazılış kuralları vardır. Bu kurallara uyulması ve dilekçelerin bunlara göre hazırlanması zorunludur. Örneğin  Hukuk Muhakemeleri Kanunun (HMK) madde 'a göre dilekçenin içeriği ve bulundurması gerekenler:

  1. Taraşarın ve varsa kanuni temsilci veya vekillerinin ad ve soyadları ile adresleri,
  2. Açık bir şekilde dava konusu
  3. Davacının iddiasının dayanağı olan bütün vakıaların sıra numarası altında açık özetleri ve delillerinin neler olduğu,
  4. Hukuki sebeplerin özeti,
  5. Açık bir şekilde iddia ve savunma,
  6. Karşı tarafın hangi sürede cevap verebileceği,
  7. Davacının ve ya varsa hukuki temsilcisinin imzası.

            HMK madde ’ya göre ilk itirazları gerektiren haller şunlardır:

a) Kesin yetki kuralının bulunmadığı hâllerde yetki itirazı.

b) Uyuşmazlığın tahkim yoluyla çözümlenmesi gerektiği itirazı.

c) İş bölümü itirazı.

            HMK madde ’ye göre ise;

(1) İlk itirazların hepsi cevap dilekçesinde ileri sürülmek zorundadır; aksi hâlde dinlenemez.

(2) İlk itirazlar, dava şartlarından sonra incelenir.

(3) İlk itirazlar, ön sorunlar gibi incelenir ve karara bağlanır.

            Dilekçe, dilekçe sahibi tarafından bizzat yazılır ve ya yazdırılır. Bu yazım el yazısı ile ya da bilgisayar-daktilo gibi makinelerle olabilir.

            Uygulamada bazen çok sayıda başvuru yapılacağı zaman, işlemleri ve değerlendirmeyi kolaylaştırmak için, basılı (matbu) hazır dilekçelerde kullanılmaktadır. Bunlara, “örnek dilekçe” veya “form dilekçe” de denilmektedir. Örneğin öğrenci kredileri, kayıt yenileme gibi

konularda çok sayıda başvurunun söz konusu olduğu durumlarda, hem kolaylık hem de olası eksikliklerin ve karmaşıklıkların önlenmesi amacıyla bu tür dilekçeler kullanılır.

            Dilekçe yazarken uyulması gereken kurallar şunlardır:

• Dilekçeler, konularına göre uzun veya kısa olabilir. Konular kısa ve öz olarak belirtilir. Gereksiz ayrıntılara yer verilmez.

• Dilekçelerde ciddi, ağırbaşlı bir dil kullanılır. Anlatımın yalın ve duru olmasına özen gösterilir. Süslü, yapmacık, laubali bir ifadelerden kaçınılmalıdır.

• Dilekçeler; çizgisiz, beyaz dosya kâğıdına, okunaklı el yazısıyla yazılmalıdır.

• Dilekçenin verildiği kurumun ismi ve makamı başa yazılır. Kurum adının sağ altına kurumun bulunduğu şehir adı yazılır.

• Konunun kısa bir özeti bu başlığın altına yazılır.

• Daha sonra konunun belirlendiği metin bölümüne geçilir. Bu bir şikâyet dilekçesiyse,

şikâyet kanıtlarıyla birlikte verilmelidir.

• Dilekçede bir durum belirtiliyorsa, son cümle “Durumu bilgilerinize saygılarımla sunarım.” bir istek belirtiliyorsa “Gereğini izinlerinize saygılarımla sunarım.” şeklinde olmalıdır.

• Dilekçe bitiminde sağ  alt köşeye ad ve soyadı yazılmalı, imzalanmalıdır. Tarih,

isim ve imzanın bir satır üstünde olabileceği gibi dilekçenin sağ üst köşesinede konulabilir.

• Sol alt köşeye açık adres yazılmalıdır.

• Dilekçelerde kırmızı veya kurşun kalem kullanılmaz.

            Genel (Adi ) Dilekçeler

            Bu dilekçeler, resmi yazı ile ilgili makamlara yazılan ancak adli yazışma ve istek belirtmeyen ve kanunların kapsamına girmeyen dilekçelerdir. Bu dilekçelerde başvurulan makamın ismi, dilekçe metni, tarih, başvuran kişinin ismi, adresi, iletişim bilgileri, imzası bulunmalıdır. Bunun dışında konu ile ilgili belgeler ve ya başka ilgili dökümanlar belirtilmek istenirse Ekler bölümünde belirtilir.

            Başvurulan Makamın Adı (Hitap)

            Dilekçenin başında, başvurunun yapıldığı, başvurulan makamın adının bulunması gerekmektedir. Aynı zamanda başvurulan makamın adresi de yazılıdır. Hitap edilen makamın adı büyük harşerle; adreste yer alan kelimelerin ilk harşeri büyük, diğer harşeri küçük yazılmalıdır.Örneğin:

T.C.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

(Öğrenci işleri Daire Başkanlığına)

 

            Dilekçenin Metni

            Metin kısmı, dilekçe sahibini dilekçe yazmasını gerektiren kısımdır, dilekçenin en önemli ana kısmıdır. Bu kısımda dilekçe sahibi, durumu anlatır ve dileğini belirtir.

            Tarih

            Dilekçenin hangi tarihte yazıldığını göstermek için sağ üst kısma yazılabilir. Bununla birlikte dilekçe metninin hemen bitimine veya isim soyisim kısmının da üstüne yazılabilir. Dilekçede tarih Gün/Ay/Yıl şeklinde rakamlarla yazılmalıdır.

            Ad, Soyad, İmza

            Dilekçenin sahiplerini gösterdiği, bir ve ya birden fazla kişinin bulunabildiği sağ alt kısımda bulunan bölümdür. Eğer Dilekçe sahibi okuma yazma bilmiyorsa imza yerine mührü ya da parmak basması yeterli olacaktır.

Dilekçe hakkının kullanılması ile ilgili kanuna göre (m. 4 Değişik madde/01/ - S.K./ md.) Türkiye Büyük Millet Meclisine veya yetkili makamlaraverilen veya gönderilen dilekçelerde, dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması funduszeue.info Yazışma Yönetmeliği (m) kişilere yazılan yazılarda; “Sayın” kelimesindensonra ad küçük, soyadı büyük harflerle, unvanı ise küçük harflerle yazılacağı belirtilmiştir. (Başbakanlık;/29 m. 16).

 

 

            Adres

            Dilekçe sahibi ile iletişime geçilmesi gerektiği durumlarda başvurulabilecek kullanılabilir adresin bulunduğu bölümdür.

            Ekler Bölümü

            Dilekçede ek bulunması durumunda adres kısmın altına numaralandırılarak  yazılır. Ekler dilekçenin arka kısmına eklenerek başvurulan makama teslim edilir.

            Dilekçe kurye aracılığıyla gönderiliyorsa, “iadeli taahhütlü mektup” biçiminde gönderilmesinde yarar bulunmaktadır. Böylelikle dilekçenin ilgili makama varıp varmadığının kontrol edilmesi sağlanır.

            Örnek Dilekçe:

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

KONYA

            Okulunuz 1. sınıf,   numaralı öğrencisiyim. Burs almak için müracaatta bulunduğum kurumdan öğrenci belgesi istenmektedir. Gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                                                                                

Ad Soy: Mehmet DEMİR

                        (imza)

Adres: Karacamii mahallesi sokak No:1 Selçuklu  / KONYA

            Adli Dilekçeler

            İçerikleri yasalar tarafından belirlenen, adli makamlara başvurmak için yazılan dilekçelerdir. Dava dilekçeleri, davaya cevap dilekçeleri, şikayet dilekçeleri bu tarz dilekçeler içerisine girer.

            Kişinin hakkını araması o kişinin en temel özgürlüklerinden olup, hakkını aradığı metinlerde de bu hak temel hak olarak verilmiştir.

            Hukuk Davalarına Ait Dilekçeler

            Genellikle bir dava iki veya daha fazla taraf arasındaki anlaşmazlıkları çözümlemek amacıyla adalet karşısında değerlendirilmesidir. Bu değerlendirme süreci bir adli dilekçe ile başlar.

            Dava Dilekçelerinde başvurulan Mahkemenin adı en başa yazılır, sonra davacının adı-soyadı- adresi, varsa hukuki temsilcisinin adı-soyadı-adresi, davalının adı-soyadı-adresi, varsa davalının hukuki temsilcisinin adı-soyadı-adresi yazılıfunduszeue.info dilekçesinde bu bilgilerden sonra davanın konusu kısaca anlatılır ve dava sebeplerine geçilir. Bu kısım dilekçenin en önemli kısmı olup davacı, dava açma sebeplerini detaylı ve dayanaklı bir biçimde doğruları yansıtarak anlatmalıdır.

            Devletin topluma karşı sorumluluklarından birisi yargıdır. Yargı 4 ana kolay arılır. Bunlar: Adli yargı, İdari yargı,Anayasa Yargısı ve Uyuşmazlık yargısıdıfunduszeue.infoı işlemini yerine getiren kurum ise mahkemelerdir.

            Anayasa Yargısı

            Anayasa yargısından sorumlu mahkeme Anayasa Mahkemeleridir. Bu mahkemelerde uygulanacak kurallar sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve  yargılama Usulleri Hakkında Kanunu tarafından belirlenir.

            İdari Yargı

            Devlerin İdare organlarının kamu alanındaki düzensizlikleri ve kuralları denetlemesi, yürütmesi işlemidir. Genel idari yargı ikiye ayrılı; ilk derece mahkemeleri ve üst derece mahkemeleri (Danıştay). İlk derece mahkemeleri hakkında sayılı “Bölge idare Mahkemeleri, idare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında” kanun vardır. Danıştay, Danıştay Kanununda yazılan davaları ilk ve son derece mahkemesi olarak karara bağlar. Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu tarafından fikri sorulduğunda fikir verir ve yasa tasarını inceler. Bu konuların dışındaki idari işlemlere ilk derece mahkemeleri bakar ve karar verir.    

            Adli Yargı

            Ceza yargısı ve Medeni yargı olmak üzere ikiye ayrılır.

            Ceza yargısı, Türk Ceza Kanunu'nun belirlediği cezaların verildiği alandır. Ceza yargısında görevli olan mahkemeler, genel mahkemeler ve uzmanlık mahkemeleri olarak ikiye ayrılır. Genel görevli mahkemeler, sulh ceza mahkemesi, asliye ceza mahkemesi ve ağır ceza mahkemesidir.

            Uyuşmazlık Yargısı

             Bazen yargı işlemlerinde davalar görülürken bir davanın hangi yargı türüne girdiği konusunda değişik fikirler ortaya çıkıp bir karmaşa durumu söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda davayı üstlenen yargı türü Uyuşmazlık yargısı olmaktadır.

            Uyuşmazlık Mahkemeleri, uyuşmazlık yargısını yürütmekle görevlidir ve bu görevleri sayılı Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyiş Hakkında Kanun'da belirtilmiştir.

            Dilekçeye Cevap Süresi

            Dilekçe ile başvuru yapıldığı zaman cevap verme süresi normal şartlarda 2 haftadır. Ancak bu süre içerisinde cevap verilemeyen durumlarda bu zaman uzatılabilir.

 

            Sonuç

            Bu kısımda davacının mahkemeden olan isteği yazılır ve sonuç "arz ve talep ederim", "sunar ve isterim" gibi cümlelerle bitirilir. Dava vekil tarafından açılıyorsa "vekil olarak arz talep ederim" denir.

            İmza

            Dilekçenin alt kısmında davacının ve varsa hukuki temsilcisinin imzasın bulunur. Davalı okuma yazma bilmiyor ise parmak basması da yeterli olacaktır.

            Ekler

            Dava dilekçesinde ekler kısmı da gerekli görülmektedir bazı durumlarda. Mahkemeye ek sunulması durumunda, sunulacak ekler davalı sayısından bir adet fazla olarak mahkemeye verilmelidir.

            Dava Dilekçesinin Eksik Düzenlenmesi

            Önceki anlatılanlar gibi dilekçeye cevap 15 gündür. Ancak kamu kuruluşlarında 30 gündür. Bu süre içerisinde mahkeme tarafından dilekçede eksiklik bulunursa dilekçe sahibine, dilekçeyi tamamlaması için bir hafta süre verilir. Bu süre zarfında dava başlamamış sayılır.

            Dava Dilekçesi Örneği:

 

ANKARA NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ

DAVACI :                 XXX XX

VEKİLİ :                   Av. YYY YY

            (Adres antette)

DAVALI :                 HASIMSIZ

funduszeue.info :            Mirasçılık belgesinin verilmesine havi dilekçedir.

 

AÇIKLAMALAR

1. Müvekkil ile AAA AA in tarihinde evlenmişler ve bu evlilikten

doğum tarihli B isimli müşterek çocukları bulunmaktadır.

2. AAA AA tarihinde vefat etmiş ve geride mirasçı olarak E dan olma Müvekkil

eşi ile müşterek çocukları almıştır. Başkaca kanuni mirasçıları bulunmamaktadır.

3. Murisin mirasçılarının ve miras paylarının gösterir mirasçılık belgesinin verilmesini

talep etmekteyiz.

 

HUKUKİ DELİLLER :        M.K,Nüfus kanunu ve ilgili tüm yasal mevzuat

DELİLLERİMİZ :                nüfus kayıtları, gömme izin belgesi,tanıkvs tüm yasal deliller.

İSTEM : Açıklanan ve resen tespit edilecek nedenlerle Muris AAA AA inmirasçılarının ve miras paylarının gösterir mirasçılık belgesinin verilmesini vekil eden

adına arz ve talep ederiz.

                                                                                                                      Davacı Vekili

                                                                                                                      Av. YYY YY

EK:     1. Nüfus kayıt tablosu sureti

            2. gömme izin belgesi

            3. vek. sureti

 

            Bunlar ne ola ki ?

 

            Dilekçe: kişiye devlet tarafından tanınmış bir haktır. Kişi bu hakkı sayesinde istek, şikayet, dert gibi maruzatlarını karşısına direk devleti ya da kamu kuruluşlarını alarak muhattap olabilir.

            Dilekçeler, dilekçe sahibinin ismi, soyismi, imzası, adresi, tarih, başvurulan makam, istek ve ekler olmak üzere farklı bölümlerden oluşur.

            Hukuk davalarına ait dilekçeler: iki veya daha fazla tarafın aralarındaki anlaşmazlıklar yüzünden mahkemeye başvurması ve hakkını hukuki yollardan araması için kullanılan ve davacı, davacı vekili, davalı, davalı vekili, istek, ek gibi bilgilerin verildiği resmi başvuru metinleridir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası