ben bittim okey boşta dönüyor / ben bittim okey boşta dönüyom - ekşi sözlük

Ben Bittim Okey Boşta Dönüyor

ben bittim okey boşta dönüyor

mustafa tereci ben bittim okey bosta donuyor mp3 indir

MUSTAFA TERECİ BEN BİTTİM OKEY BOŞTA DÖNÜYOR

MUSTAFA TERECİ KURTLAR VADİSİ

Pecenekli Süleyman - Okey Boşa Dönüyor

BEN BİTTİM OKEY BOŞTA

bittim

Ben Bittim Okey Boşta Dönüyooor ( funduszeue.info )

MUSTAFA ÇİÇEKLER YETİRDİM BABA OĞUL SAZ EKİBİ NİĞDE

kurtlar vadisi okey havası

PEKCAN TERECİ ELEDİM ELEDİM BABA OĞUL SAZ EKİBİ NİĞDE

Ben funduszeue.info4

BEN BİTTİM

Polatlılı Emre - Ben Bittim EN YENİ & İLK BİZDE(U.T & P.M)

mustafa sağ kurtlar vadisi

Şaban Gürsoy - Kalenin Bayır Düzü - Allılar - Mavili

muhammet can

Ben Bittim

Peçenekli Erkan okey boşta & maşallah & ölem ben & yaşamak lazıfunduszeue.info4

Oğuz Yılmaz - Nalın Dilber -

Festus Okey

Video kaynak: Youtube
Audio kaynak: Vkontakte

Kullanım Şartları: funduszeue.info sitesinde bulunan tüm içerikler tanıtım amacı ile gösterilen kaynaklardan götürülmüştür.
Her hangi bir arama sonuçu zamanı bulunan müzik parçasını mp3 formatında indirmek için şarkı adının karşısında görünen download butonuna tıklayın ve ya onlayn dinlemek için play düymesine tıklayınız.

etiket Büyük Tehlike Kapıda: Salgın Hastalıklar Geri Dönüyor

Haberler

Gündem

Büyük Tehlike Kapıda: Salgın Hastalıklar Geri Dönüyor

Türkiye’nin özellikle de büyükşehirlerin kızamık hastalığıyla başı dertte. Türkiye'de bu yılın ilk 2 ayında 343 kızamık vakası görüldü. Kızamık nedeniyle bu yıl içinde İstanbul'da 2 çocuk yaşamını yitirdi.  Kızamık hastalığına ilişkin konuşan Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ''Kızamık hastalığı hiçbir şeye benzemez. Aşılı kişiler bile tehlike altında. Hastalığın hasarları, 8-10 yıl sonra ortaya çıkıyor. Sakatlıklara yol açabilir. Onun için çok ürkütücü bu gerçeği söylemek zorundayız'' dedi. 

Kızamık vakalarının sayısı sır gibi saklanıyor

Kızamık vakalarının sayısı sır gibi saklanıyor

Aşı karşıtları, düzensiz göçmenler ve bakanlık eliyle sağlık sektöründe yapılan değişiklikler sonucu kızamık hastalığıyla baş başa kaldık. 

Çok tehlikeli olan kızamık hastalığıyla mücadelenin kolay bir şekilde olmayacağı ne yazık ki ortada.

Hayatımıza, daha doğrusu yol katettiğimiz kızamık hastalığının ülkemize bu kadar şiddetli bir şekilde dönmesi tesadüf değil. 

Hatta kızamık gibi diğer hastalıkların da şiddetli bir şekilde geri döneceğinin sinyali verildi. 

Kızamık hastalığında gün geçtikçe vaka artışlarıyla karşılaşıyoruz. İstanbul’da kızamık nedeniyle iki çocuk hayatını kaybetti. Tüm yurt genelinde vakaların sayısı Bakanlık tarafından açıklanmadığı için bilmiyoruz.

Asıl sorumluluk devlete ait

Asıl sorumluluk devlete ait

Kızamık hastalığına yakalananların sayısı geçtiğimiz yıllara oranla ciddi şekilde arttı. Bu artışa ilişkin yapılan araştırmalar ise aşı karşıtlarını, düzensiz göçmenleri ve Sağlık Bakanlığı’nın yanlış politikalarını işaret ediyor.

2011 yılından beri Türkiye düzensiz göçmenlerin akınına uğruyor. Sayılarının her geçen yıl artığına şahit olduk. Özellikle de bu sayı seçim döneminde daha çok gün yüzüne çıktı. Düzensiz göçmenlerin sicillerine bakılmadığı iddia edilirken, sağlık taramalarının da yapılmadığını biliyoruz. 

Elbette ki kızamık hastalığının bu nedenle yayılmasının sorumlusu ya da hedefi düzensiz göçmenler değil. Asıl sorumluluk ve halk sağlığını düşünmesi gereken devlettir.

Çocukların ve halkın sağlığı başıboş bırakıldı

Çocukların ve halkın sağlığı başıboş bırakıldı

Bu gerçeklik bir kenarda dururken, bu yazıyı okuyanların bazıları kızamık, su çiçeği, kabakulak gibi hastalıkların aşılarını okullarda oldu. Onların arasında ben de varım. Aşının yapılacağı günün duyurulması sonrası iğneden korkan arkadaşlarım endişeye teslim olurdu. Asıl gün geldiğinde ise tuvalete saklanmaya çalışanlar mı dersiniz, okulda kaçmaya çalışanlar mı, yani iğne korkusu nedeniyle her yolu denemişlerdi. Elbette ne öğretmenden ne de sağlık çalışanlarından kaça bilen olmadı.

Ne yazık ki bu uygulamada, tarihin dozlu sayfalarında yerini aldı. 1 Temmuz 2020 itibariyla, eskiden ilköğretim 1. ve 8. sınıf öğrencilerine okulda uygulanan aşılar artık Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılmasına karar verildi. Ayrıca eskiden 1. sınıfta uygulanmakta olan aşılar bundan sonra 4 yaşına giren (48 aylık) çocuklara uygulanacağı belirtildi.

Bu kararla birlikte çocukların ve halkın sağlığı başı boş bırakılmış oldu. Geçtiğimiz yıl 1000’e yakın aile aşı karşıtlığı nedeniyle topuk kan testini ve K vitamin iğnesini yaptırmayı reddetti.

'Kızamık hastalığı hiçbir şeye benzemez'

'Kızamık hastalığı hiçbir şeye benzemez'

Sizler için Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ile kızamık hastalığını ve aşı karşıtlarını konuştuk.

‘’Kızamık hastalığı artıyor bunun nedeni aşı karşıtlığı mı?’’sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ''Bunun önemli nedeni evet aşı karşıtlığı, aslında 2013 yılından beri  zaman zaman kızamık kontrol dışına çıkıyor. İlk başlangıçtaki neden aşı karşıtlığı ile açıklanabilecek düzeyde değildi. O zaman düzensiz göçmenler ile ilgili yani kayıt altına alınmamış göçmenler ile ilgili küçük kümeleşmeler oluyordu. Ama bunların önünü alabilecek yöntemler elimizde vardı. Hızlıca okuldaki çocuklara iki doz aşıyı bir ay arayla yapmak, o bölgede 9 aydan itibaren çocukları aşılamak için aile hekimlerini uyarmak gibi. Ancak Sağlık Bakanlığı, çocukluk çağı aşılamasını okuldan aldı, 48 aya indirdi ve pasif bir aşılama programına geçti. Pasif aşılama programı şu demek, aile hekimi,  çocukluk çağı aşı uygulaması için aileleri çağırıyor. Ancak ailerin bazıları çocuklarına aşı yapılmasını kabul etmiyor. Bu noktada da aile hekimin yapacağı bir şey kalmıyor’’dedi.

'Aşılama bireysel karara bırakılamaz’

'Aşılama bireysel karara bırakılamaz’

Bu uygulama sonrası aşı karşıtı olan ailerin sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ‘’2017 yılında aşı karşıtı aile sayısının kritik eşiğe doğru gelmeye başladığını anladık, daha doğrusu o zamanlar Sağlık Bakanlığı bizlerle veri paylaşıyordu. Pandemiden önce bu sayının 40 bine ulaştığı anlaşıldı. Bu 40 bin ailenin daha çok güneydoğu ve tarikatların ağırlıklı olduğu bölgelerde olduğunu tespit ettik. Bu zorunluluk değil bir düzenlemenin olması şart çünkü aşılama bireysel bir koruma değildir, toplumsal koruma sağlar. Aşılama bireysel karara bırakılamaz’’ diye belirtti.

Düzensiz göçmenler nedeniyle de kızamık hastalığının ciddi boyutlara ulaştığına değinenProf. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, düzensiz göçmenlerinde acilen aşılanmaları gerektiğinin altını çizdi.

'Aşı karşıtlığının önü alınmadığı takdir de bu korkunç hastalıklar salgın şeklinde geri dönecek’

'Aşı karşıtlığının önü alınmadığı takdir de bu korkunç hastalıklar salgın şeklinde geri dönecek’

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ''Aşı karşıtlığı nedeniyle karşımıza çıkabilecek hastalıklar nelerdir?’’ sorusuna yanıt verdi. Prof. Dr. Esin Şenol, ’’14 tane çocukluk çağı hastalığının hepsi geri döner. Su çiçeği, çocuk felci, kızamıkcık gibi hastalıklar gündemimize sıklıkla gelecek. Su çiçeği, çocuk felci, kabakulak, kızamıkçık bunların hepsi ağır hasarlar bırakan hastalıklar. Bu hastalıklar korkunç hastalıklardır. Aşı karşıtlığının önü alınmadığı takdir de bu korkunç hastalıklar salgın şeklinde geri dönecek’’diye konuştu.

'Hekim de olsa, bilim insanı da olsa o tarikat ne derse onu yaptıklarına şahit olduk'

'Hekim de olsa, bilim insanı da olsa o tarikat ne derse onu yaptıklarına şahit olduk'

Çocukların ve halk sağlığını korunması gerekenin devlet olduğuna işaret eden Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ‘’Aşı karşıtlığının bayrağını taşımış kişiler TBMM’ne girdi. Pandemi zamanı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilerden PCR testi istedik. Testi vermek istemeyenler oldu. Sonra öğrendik ki testi vermek istemeyen öğrencilerimiz bir tarikata bağlıymış. Aşı da olmamışlar. Hekim de olsa, bilim insanı da olsa o tarikat ne derse onu yaptıklarına şahit olduk. Tarikata üye olan o öğrencimiz, koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti’’diyerek aşı karşıtlığının sonuçlarının ağır olduğuna değindi.

'Hastalığın hasarları, 8-10 yıl sonra ortaya çıkıyor, sakatlıklara yol açabilir'

'Hastalığın hasarları, 8-10 yıl sonra ortaya çıkıyor, sakatlıklara yol açabilir'

Kızamık vakalarının daha da artmaması için öncelikle neler yapılması gerektiği konusunda yurttaşı uyaranProf. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Ankara, İzmir, İstanbul ve Gaziantepgibi kızamık vakalarının görüldüğü bu illerde 9 ay üzerindeki çocuklar aşılanmalı. 2. dozları yapılmayan çocukların ise aşıları tamamlanmalı. Bakanlık acilen mobil aşı merkezleri kurmalı. Kızamık hastalığı hiçbir şeye benzemez. Aşılı kişiler bile tehlike altında. Hastalığın hasarları, 8-10 yıl sonra ortaya çıkıyor. Sakatlıklara yol açabilir. Onun için çok ürkütücü bu gerçeği söylemek zorundayız.’’

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

mustafa tereci ben bittim okey bosta donuyor mp3 indir

MUSTAFA TERECİ BEN BİTTİM OKEY BOŞTA DÖNÜYOR2:45

MUSTAFA TERECİ KURTLAR VADİSİ2:36

Pecenekli Süleyman - Okey Boşa Dönüyor3:01

BEN BİTTİM OKEY BOŞTA2:50

bittim2:13

MUSTAFA ÇİÇEKLER YETİRDİM BABA OĞUL SAZ EKİBİ NİĞDE3:53

Ben Bittim Okey Boşta Dönüyooor ( www.facebook.com/Tofas.fan06 )2:50

kurtlar vadisi okey havası3:06

PEKCAN TERECİ ELEDİM ELEDİM BABA OĞUL SAZ EKİBİ NİĞDE4:35

Ben Bittim.mp41:51

mustafa sağ kurtlar vadisi3:30

Polatlılı Emre - Ben Bittim 2015 EN YENİ & İLK BİZDE(U.T & P.M)3:04

BEN BİTTİM2:50

Şaban Gürsoy - Kalenin Bayır Düzü - Allılar - Mavili 7:21

Oğuz Yılmaz - Nalın Dilber - 3:46

muhammet can5:51

Ben Bittim0:16

İBOCAN - ÇEKİP GİTMEYECEKTİN4:08

Festus Okey5:21

Video kaynak: Youtube
Audio kaynak: Vkontakte

Kullanım Şartları: YalnizMp3.Ws sitesinde bulunan tüm içerikler tanıtım amacı ile gösterilen kaynaklardan götürülmüştür.
Her hangi bir arama sonuçu zamanı bulunan müzik parçasını mp3 formatında indirmek için şarkı adının karşısında görünen download butonuna tıklayın ve ya onlayn dinlemek için play düymesine tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası