hidrolik odun yarma makinası / İlginç bir odun kesme makinası | funduszeue.info

Hidrolik Odun Yarma Makinası

hidrolik odun yarma makinası

Hidrolik enerji günümüzde birçok uygulamada kar&#;&#;m&#;za ç&#;kmaktad&#;r. Odun k&#;rma makineleri asl&#;nda temel hidrolik devreyi ve komponentleri anlamam&#;z&#; sa&#;layacak en güzel uygulamalardan biridir. Bu yaz&#;m&#;zda, bu makinelerde kullan&#;lan hidrolik özel yön kontrol valfleri ve di&#;li pompalara yer verdik. Odun k&#;rma, hidrolik pres, çöp araçlar&#; gibi uygulamalarda dü&#;ük bas&#;nçta yüksek debi ve yüksek bas&#;nçta dü&#;ük debi olmak üzere iki farkl&#; hidrolik sistem aras&#;nda geçi&#; vard&#;r.

11

Odun k&#;rma makinesine ait temel hidrolik devre

  • Kullan&#;c&#;, yön kontrol valfi ile ak&#;&#;kan&#; silindirin piston taraf&#;na yönlendirir. Bu a&#;amada sistemdeki tandem pompan&#;n ön ve arka pompas&#;n&#;n ya&#;&#; bas&#;nçland&#;rmas&#;yla silindir h&#;zl&#; bir &#;ekilde aç&#;l&#;r.
  • Silindir ilerleyip, odunu k&#;rma a&#;amas&#;na geldi&#;inde yüksek bas&#;nca ihtiyaç duyulur. Tandem pompan&#;n (high-low pompa olarak da adland&#;r&#;l&#;r, daha dü&#;ük güçte elektrik motoru/benzinli motor kullan&#;lmas&#;na olanak sa&#;lar.) büyük iletim hacimli olan pompas&#; devre d&#;&#;&#; kalarak sadece küçük pompa ak&#;&#; sa&#;lar. Büyük pompan&#;n devre d&#;&#;&#; kalmas&#; asl&#;nda emniyet valfinin belirli bir bas&#;nç de&#;erinde devreye girerek ak&#;&#;&#;n tahliye olmas&#;yla gerçekle&#;ir.

 

P81 1 x

Odun k&#;rma makinelerinde kullan&#;lan yön kontrol valfi

0?e=&v=beta&t=vsYpicmqIc9FfJJ8cKQaz6dML5Dt87kHMZ9ewfrfhwI

  • Yön kontrol valfi, ak&#;&#;kan&#; silindire yönlendirir. Sistemi korumak için kullan&#;lan bas&#;nç emniyet valfi, gövde üzerindedir. Bu valflerde, bas&#;nç belirli bir de&#;ere ula&#;t&#;&#;&#;nda kol orta konuma geri döner.
  • Baz&#; modellerde di&#;er standart modelden farkl&#; olarak ilave bir konum vard&#;r ve silindirin daha h&#;zl&#; aç&#;lmas&#; sa&#;lanabilir. Böylelikle tandem pompa kullan&#;lan sistemlerde, tekli pompa kullan&#;larak maliyet dü&#;ürülebilmektedir.

High Low x    High-low tandem pompa

  • Odun k&#;rma makinelerinde yayg&#;n olarak kullan&#;lan hidrolik ürünlerden birisi de high-low tandem pompalard&#;r. Seri hareket için her iki pompa sisteme ya&#; gönderir. Yüksek bas&#;nç gereken a&#;amada ise sadece küçük hacimli pompa sisteme ya&#; gönderir. Bu durum daha az güç kullan&#;lmas&#;n&#; da sa&#;lar.

Farkl&#; tip odun k&#;rma makineleri için benzinli motorlar ya da farkl&#; tasar&#;ma sahip döküm gövdeli pompalar da kullan&#;labilmektedir. Makineler, kesilecek odun boyutuna göre farkl&#; tonajlarda olabilir. Bu de&#;erler genellikle ton kapasiteden ba&#;lay&#;p, tona kadar ç&#;kabilmektedir.

Foto&#;raflar bilgi vermek amaçl&#; kullan&#;lm&#;&#;t&#;r.

Kaynaklar

funduszeue.info

Odun yarma makinaları

Odun Yarma Makinesi

Odun yarma makinesi, odunun daha küçük parçalara ayrılması için kullanılan bir orman makinesidir. Bu makine, odun işleme endüstrisinde çok yaygın olarak kullanılır ve ahşap işleme tesislerinde, kereste fabrikalarında, mobilya imalatında, ısıtma amaçlı odun işlemede ve daha birçok alanda kullanılır.

Odun yarma makinesi, odunun yarılmadan önceki büyük boyutunu küçük parçalara ayırır. Bu işlem, daha küçük odun parçalarının elde edilmesine ve daha küçük odun parçalarının taşınmasına kolaylık sağlar. Ayrıca, daha küçük odun parçalarının kullanımı, yakma işleminin daha verimli olmasını sağlar ve ayrıca ahşap işleme işlerinde daha fazla verimlilik sağlar.

Odun yarma makineleri, elle kullanılabildiği gibi elektrikli veya hidrolik olarak da çalışabilirler. Bu makineler, çeşitli tiplerde olabilir ve kullanım amaçlarına göre farklı özelliklere sahip olabilirler. Örneğin, dikey odun yarma makineleri daha büyük odun parçalarını yarmak için kullanılırken, yatay odun yarma makineleri daha küçük parçalar için daha uygundur.

Odun yarma makineleri, farklı amaçlar için tasarlanmış ve farklı özelliklere sahip olan çeşitli tiplerde bulunmaktadır;

  • Dikey odun yarma makinesi: Bu tür makineler, büyük odun parçalarını yarmak için kullanılır. Odun parçası, makinenin dikey bölümüne yerleştirilir ve yatay bir bıçak tarafından yarılmaya başlar.

  • Yatay odun yarma makinesi: Bu tür makineler, daha küçük odun parçaları için kullanılır. Makinenin yatay bölümüne yerleştirilen odun parçası, dikey bir bıçak tarafından yarılmaya başlar.

  • Elektrikli odun yarma makinesi: Bu tür makineler, elektrik motoru ile çalışır. Elektrikli motor, bıçağı hareket ettirir ve odunun yarılmasını sağlar.

  • Hidrolik odun yarma makinesi: Bu tür makineler, hidrolik güç kullanarak çalışır. Hidrolik pompa, bıçağı hareket ettirir ve odunun yarılmasını sağlar.

  • Konveyörlü odun yarma makinesi: Bu tür makineler, odun parçalarını yarıldıktan sonra otomatik olarak taşıyan bir konveyör sistemiyle birlikte gelir. Bu, işçilerin daha az zaman harcamalarına ve daha fazla verimlilik sağlamalarına yardımcı olur.

  • El ile çalışan odun yarma makinesi: Bu tür makineler, işçilerin elle hareket ettirdiği bir kol ve bıçak sistemi ile çalışır. Bu tür makineler, küçük ölçekli işler için uygundur ve taşınması kolaydır.

Odun Yarma Makinesi Fiyatları

Agriline’da listelenen Odun yarma makinesi farklı fiyat aralıkları ile alıcılara sunulmaktadır. Bu fiyat aralıklarının oluşturmasında odun yarma makinesi markası, bulunduğu konum ve üretim tarihi gibi birçok ayrıntı incelenir. Alıcılar, kendi bütçelerine ve isteklerine göre bu ayrıntılar arasında tercih yaparak aramış oldukları niteliklere sahip bir Odun yarma makinesini kolayca satın alabilirler.

Agriline Odun yarma makinesi kategorisi ile ilan fiyatlarına ve özelliklerine kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Sunduğu güvenli alışveriş hizmeti ile ihtiyacınız olan Odun yarma makinesi Agriline sayesinde sahip olup tarımsal ekipman alışverişlerinizin keyfini doyasıya siz de çıkarabilirsiniz.

Ayrıca Odun yarma makinelerini incelerken Agriline’ın akıllı arama özelliğini kullanarak üreticisi, konumu ve fiyatı yılı gibi birçok farklı özelliğe göre filtreleme de yapabileceğinizi unutmayın. Bu filtrelemeler ile aradığınız ürüne hızlı bir şekilde ulaşabilir.

20 yılı aşkın yıldır hizmet veren Agriline, 80’den fazla ülkedeki tüm kullanıcılarına ilanları ulaştırarak güvenli alışveriş imkânı sunmaktadır. Tüm alışveriş esnasında şeffaflık ve güven ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Agriline tüm ihtiyaçlarınız için yanınızda.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası