mudanya yat turu / GÜNÜBİRLİK BURSA ULUBAT GÖLÜ-GÖLYAZI-MUDANYA-TRİLYE TURU | Ritim Travel

Mudanya Yat Turu

mudanya yat turu

GÜNÜBİRLİK BURSA ULUBAT GÖLÜ-GÖLYAZI-MUDANYA-TRİLYE TURU

RİTİM TRAVEL

DOLU DOLU GÜNÜBİRLİK BURSA DOĞA TURU

CUMALIKIZIK- ULUBAT GÖLÜ - GÖLYAZI- MUDANYA-TRİLYE GEZİSİ

 

TARİH 12 HAZİRAN 2021 CUMA

                                                                           TUR ÜCRETİ 149 TL.                                                                           Çocuk 0-4 yaş ücretsiz.

Tur Programı

HAREKET NOKTALARI :  

SAAT 05.30 BEYLİKDÜZÜ METROBÜS DURAĞI-05.40 AVCILAR METROBÜS DURAĞI-SAAT 05.50 BAKIRKÖY İNCİRLİ METROBÜS DURAĞI- SAAT 06.10 MECİDİYEKÖY MADO ÖNÜ -06.25 HACIOSMAN METRO DURAĞI- SAAT 06.30 4.LEVENT METRO DURAĞI-SAAT 06.50 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ -07.05 KARTAL VE PENDİK KÖPRÜLERİ-07.15 ÇAYIROVA MC.DONALDS ÖNÜ                                                                                               

Siz değerli misafirlerimiz ile buluşmanın ardından ilk durağımız olan Cumalıkızık Köyüne gidiyoruz. Burada alacağımız tur ücretine dahil muhteşem serpme kahvaltımızın ardından Cumalıkızık gezimize başlıyoruz. Köyde koruma ve yenileme çalışmalarının yapıldığı toplam 270 evden bazılarını ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Cumalıkızık Köyünde Konuk Evi, Sanat Evi, Çoban Evi, Etnografya Müzesi’ni gezip dünyanın en dar aralığı olan Cin Aralığı’ndan geçmeyi deneyeceğiz. Cumalıkızık'da geçireceğimiz muhteşem zamanların ardından muhteşem manzarasıyla Gölyazı köyüne geçiyoruz. geçiyoruz.Burada ilk olarak siz değerli misafirlerimizle Ulubat Gölü’nde Nilüfer çiçekleri tekne turuna katılıyoruz.Bu muhteşem Nilüfer çiçekleri tekne turunun ardından teknemiz bizi hemen Ukubat Gölü kıyısındaki Gölyazı köyüne bırakıyor. Gölyazı köyünde rehberimiz eşliğinde Gölyazı Meydan, Kilise ve Ağlayan Çınarı geziyoruz. Sonrasındsa vereceğimiz serbest zamanda Öğlen yemeği yiyebilir Ulubat Gölü kenarında çay,kahve keyfi yapabilirisiniz.Gölyazı gezimizin ardından rotamız Mudanya ilçesinin deniz kıyısındaki Trilye mahallesi, bu eski balıkçı Rum Mahallesi tarihi Rum evleri, büyüleyici güzelliği ve muhteşem gün batımıyla ruhunuzu inanılmaz görsel bir keyifle şenlendirecektir.Trilye’de rehberimiz eşliğinde Taş Mektep,Kemerli Kilise,Aya Yani Manastırı,Fatih Camii,Avlulu Hamam gezi noktalarımız olacak.Muhteşem gün batımında deniz kenarındaki çay kahve keyfinin ardından İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz.Siz değerli misafirlerimizi algığımız noktalara bırakıp bir başka Ritim Travel organizasyonunda buluşmak üzere sizlerle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Olanlar

Fiyata Dahil Olmayanlar 
Öğlen yemeği
Kişisel harcamalar                                                                                                                         

Önemli Bilgiler

EK HİZMETLER BEDELİ KAPSAMI: Tur Programına Dâhil Olan Tüm Milli Park ve Ören Yeri Girişleri, Yardımcı Rehberlik Ücretleri, Otopark Ücretleri, Tekne Turları, Minibüs Ücretleri ve Turlara Göre Değişen Diğer Ücretler Bu Kapsamdadır. Hangi Kuruma Bağlı Olduğu Fark Etmeksizin (Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Müzeler, Belediyelere ve Yerel Yönetimlere Bağlı Müzeler ve Özel Müzeler) Tüm Müze Giriş Ücretleri Misafirlerimize Aittir. Müze Girişlerini Ofiste Ödemek İsteyen Misafirler, Rezervasyon Esnasında “MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ” Seçeneğini Kullanarak, Müze Giriş Ücretlerini Rezervasyon Aşamasında Taksitle ya da Peşin Olarak Ödeyebilirler. Bu Durumda Satın Alınan Turun Müzelerinin Toplam Tutarına Göre Ritim Travel Müzekart Vererek ya da Girişte Bilet Alarak Misafirlerinin Müzelere Girişini Sağlayacaktır. 0-17 Yaş Çocuk, 65 Yaş ve Üstü Yetişkin, Müzekart Sahibi, Sarı Basın Kartı Sahibi, Engelli Kartı Sahibi Misafirlerimiz, Turizm Bakanlığı’na Bağlı Müzelere Ücretsiz Girmektedir. Bu Statüdeki Misafirlerimiz, “MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ” Seçeneğini Tercih Etmemeleri Durumunda, Turizm Bakanlığı’na Bağlı Olmayan Müzelerdeki Giriş Ücretlerini Kendileri Ödeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayan Misafirler (Yabancı Uyruklu Misafirler) “MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ” Seçeneğini Seçmeyip, Turdaki Müze Girişlerini Kendileri Ödeyecektir.

 

İPTAL VE İADE GÜVENCE PAKETİ: Tura Çıkış  Gününden; 72 Saat (3 Gün) Öncesine Kadar Rezervasyon İptal Talebinde Bulunulması veya Değişiklik Halinde Koşulsuz Yüzde 100 Kesintisiz İade Garantisi Sunuluyor. 1, 2 veya 3 Gece Konaklamalı Turlarda Paket Bedeli Kişi Başı 30 TL’dir. 4 Gece ve Üzeri Konaklamalı Turlarda Paket Bedeli Kişi Başı 40 TL’dir. Uçaklı Turlarda İptal İade Güvence Paketi Eklenememektedir.

 

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. (Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır)

 

ÖNEMLİ: Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

 

Detaylar: Gezi Süresi 2 Gece 3 Gündür. 1 Gecesi Yolda Geçmek Kaydı İle Otel Konaklaması 1 Gece 2 Gündür. Çocuk İndirimleri İki Yetişkin Yanında ve Tek Bir Çocuk İçin Uygulanabilir. Rehberimiz Programı Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir. Turlarımız Otel, Otobüs, Tur Programı Ve Rehberlik Hizmetleri İle Bir Bütündür Ayrı Ayrı Düşünülemez. 0–6 Yaş Çocuklarda Otel Konaklamasında Yatak Verilmeyebilir. Triple Odalarda 3. Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. 2 Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Tur İçeresinde Kullanılmayan Ulaşım, Konaklama, Çevre Gezileri Vb. Haklar İade Edilemez. Rezervasyon Esnasında Koltuk Sözü Verilemez. Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar. 4 Gece ve Üzeri Konaklamalı Turlarda Oturma Düzeni Birer Sıra Kaydırılarak Rotasyon Uygulaması Gerçekleştirilir. Afişe Edilen Fiyatlar “EK HİZMET BEDELLERİ” Dahil Edilerek Hesaplanmıştır. Uçaklı Turlarda Kademeli Fiyat Uygulaması Geçerlidir. Uçakların Doluluğu Arttıkça Tur Fiyatları da Artmaktadır. Uçaklı Turlarda Gürel Tur Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar. Atatürk Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen’e ya da Tersi Değişikliklerde Gürel Tur Misafirlerine Ücretsiz Servis Vermek Zorundadır. Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda Gürel Tur’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır. Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, Gürel Tur’un Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur. Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir. Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan Gürel Tur’un Sorumluluğu Yoktur. Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3 Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı Gürel Tur’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda Gürel Tur İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur.

 

İKLİM

Kapadokya bölgesinde  Karasal iklim gözlenmektedir. Karasal İklimde  yaz ayları sıcak olmasına rağmen kış ayları oldukça soğuk ve yağışlıdır.  Yaz aylarında sıcak olan Kapadokya Bölgesi kış aylarında soğuk ve bazı zamanlar kar yağışlıdır.

 

OTOBÜSLER

MERCEDES TRAVEGO & TOURISMO: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

 

MAN FORTUNA: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

NEOPLAN CITYLINER / TOURLINER: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

 

TEMSA SAFIR / MARATON: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

 

MIDIBUSLER

ISUZU TURKUAZ: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

 

NOVO LUX: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

 

TEMSA PRESTIGE: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

 

MINIBUSLER

MERCEDES SPRİNTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Deri Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

 

WOLKSWAGEN CRAFTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Deri Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

 

NOT: Turlarımızda kişi sayısına göre, yukarıda belirtilen araç tiplerinden herhangi birisi kullanılır.

 

TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR

Bölgelerde verilen serbest vakit süreleri, müze ve ören yerlerinde verilen serbest vakitler turdan tura değişmekle birlikte, her gün düzenli olarak tur rehberi tarafından misafirlere bildirilmektedir. Profesyonel Kokartlı Tur Rehberi, ilgili güne ait programı en iyi bilen kişi olduğundan, gezi noktalarına ve müze açılış saatlerine göre programını belirleyip, buna uygun saatte depar verecektir. Tura katılan her misafir, tur rehberinin bildireceği bu saatlere uymayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır. Her misafir program akışını aksatmamak ile mükelleftir. Otelden çıkış saatleri konusu da, bu duruma paralel olarak ayni şekilde belirlenmektedir. Otellerde genel olarak uygulanmakta olan, 14:00 Giriş – 12.00 çıkış saatleri uygulaması, Yurt içi Kültür Turlarında geçerli değildir. Otelden çıkış saatleri 08.00 dır. Ancak programın yoğunluğuna göre rehber bu saatte değişikliğe gidebilir. Böyle bir durumda, yeni saat Profesyonel Kokartlı Tur rehberi tarafından, bir gün öncesinde misafirlere bildirilmektedir.

 

 

Bursa Tekne Turu

Bursa’nın yeşil dokusunu maviyle bütünleştirmek isteyenler, şehrin, denize kıyısı olan ilçelerine uğrarlar. Nitekim bu yerler çok da uzak yerler değildir. Öyle ki,

Mudanya; Bursa - Mudanya arası 35 km olup yaklaşık 40-50 dk arası sürmektedir.

Trilye; Bursa - Trilye arası 42 km olup yaklaşık 52 dk sürmektedir.

Gemlik; Bursa - Gemlik arası 35 km olup yaklaşık 40-50 dk arası sürmektedir.

Bu güzel sahil beldelerinde, deniz aktiviteleri için pek çok seçenek de bulunmaktadır. Bursa’dan yarım saat mesafede rahatlıkla ulaşılan tekneler ve lüks yatlar sayesinde pek çok tekne - yat etkinliği yapılabilir. Elbette biz de size bu konuda yardım edebiliriz. 

Trilye’de genelde balık avı turları olurken, Mudanya ve Gemlik’te saatlik kiralama yaparak kahvaltı, akşam yemeği, evlilik teklifi, bekarlığa veda, doğum günü, evlenme yıldönümü gibi kutlamalar yapabilir, günlük turlarda ise özellikle Mudanya’da birbirinden güzel koylarda denizin tadı çıkarılmaktadır.

BURSA YAT KİRALAMA

 

Sanayileşmiş tarım alanında günümüzün en gelişmiş ve aktif Türk kentlerinden biri olarak bilinen Bursa , Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılara sahip olmadığına ve eski kenti (Hisarici) çevreleyen surların Bithynians ve Roma ve Bizans dönemlerinde tamir edilmiştir.

Bursa , Osmanlı döneminden kalma tarihi binalar açısından oldukça zengindir ve bunların en önemlileri şunlardır; Ulu (Ulu) Camii1398-1440 yılları arasında I. Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra birçok onarım yapıldı. İki minaresi vardır ve süslemesi ile ünlüdür. Minberi, ahşap işçiliğinin bir şaheseridir ve gül heykeller ve kabartmalar ile geometrik ve yıldız şekilli süslemelerle dekore edilmiştir. Duvarında, sonraki dönemin ünlü hattatlarının eserleri olan ahşap katmanlar vardır; bunlar bu sanatın önemli örnekleri olarak kabul edilir. Yeşil (Yeşil) Camii1419 yılında Sultan Mehmed döneminde inşa edilen Osmanlı mimarisinin önde gelen eserlerinden biridir. Cephe mermerden yapılmıştır. İç duvarlardaki karolar bu sanatın en güzel örnekleridir. Pencere kepenkleri rumi-heykel, yıldız, geometrik ve çiçek şekilli desenlerle süslenmiştir. Yine Sultan Mehmed'in altında 1421 yılında inşa edilen Yeşil Türbe (Yeşil Türbe) de çinileri ile ünlüdür. İşte Sultan Mehmed'in mezarları, ağaç oğulları, üç kızı ve mürebbiyeleri.

Ziyaret edilecek yerler;

Ulu Camii (Merkez):1396 ile 1400 yılları arasında tamamen kesme taştan yapılmış, çok kalın ve yüksek duvarlı, 12 ağır dört kenarlı, 20 kubbeli pendantifli Yıldırım Bayezit tarafından yaptırılmıştır. Çok kubbeli camilerin en klasik ve anıtsal örneğidir. Zengin ve ferah alanı ile tüm Türk camileri arasında en büyük boyuta (318 metrekare) sahiptir. Yunan ve palmetlerle ince işlenmiş küçük zıvana panelli balkon, geometrik örneklerle parapet ağları, ön tarafındaki yazıt ve ağa bağlı corolla, Selçuklu tarzından Osmanlı stiline geçişin ana sanat eseri. sadirvan inşaatı; bazı topraklar Ulu Camii'nin inşası için kamulaştırılmış olmalıdır. Sadirvan'ın yeri Yahudi bir kadına aitti. Toprağını vermek istemeyen bu kadın, bir gece rüyasında herkesin aynı yöne koştuğunu görmüştü. Merakla onlara nereye gittiklerini sordu ve 'Cennet!' O da kaçmak istiyordu ama topraklarını vermediği için onu durdurdular. Bu rüyadan çok etkilenen Yahudi kadın, ertesi gün bir sadirvan inşa etmek şartıyla toprağını vermişti. Caminin yapım süreci mali sorunlar nedeniyle durduğunda, Hıristiyan ve Yahudi toplulukları belirli bir miktar para sağladılar, bunun karşılığında Müslümanlar minnettarlıklarını göstermek için caminin pencerelerine David'in Yıldızı ve Haç işaretlerinin kazındığı taşları kullandı. Emir. ve 'Cennet!' O da kaçmak istiyordu ama topraklarını vermediği için onu durdurdular. Bu rüyadan çok etkilenen Yahudi kadın, ertesi gün bir sadirvan inşa etmek şartıyla toprağını vermişti. Caminin yapım süreci mali sorunlar nedeniyle durduğunda, Hıristiyan ve Yahudi toplulukları belirli bir miktar para sağladılar, bunun karşılığında Müslümanlar minnettarlıklarını göstermek için caminin pencerelerine David'in Yıldızı ve Haç işaretlerinin kazındığı taşları kullandı. Emir. ve 'Cennet!' O da kaçmak istiyordu ama topraklarını vermediği için onu durdurdular. Bu rüyadan çok etkilenen Yahudi kadın, ertesi gün bir sadirvan inşa etmek şartıyla toprağını vermişti. Caminin yapım süreci mali sorunlar nedeniyle durduğunda, Hıristiyan ve Yahudi toplulukları belirli bir miktar para sağladılar, bunun karşılığında Müslümanlar minnettarlıklarını göstermek için caminin pencerelerine David'in Yıldızı ve Haç işaretlerinin kazındığı taşları kullandı. Emir.

Sultan Camii ve Türbesi (Merkez): Ünlü bir bilim adamı olan Emir Sultan, 1391 yılında Bursa'ya gelmiş ve Yıldırım Bayezit'in kızı Hundi Fatma Hatun ile evlenmiştir. II. Murat döneminde Emir Sultan Camii ve Türbesi karısı tarafından yaptırılmıştır. Bursa'nın doğusunda, Emir Sultan Mezarlığı'nın bitişiğinde yer alır. Kuzey yönünde yanlarında sekiz kenarı olan bir mezar vardır. Sadirvanlı bir avluda tek kubbeli, cami tipinden güzel bir örnek olan Emir Sultan Camii'nin bugünkü şekli, Sultan III. Selim döneminde 1804 yılında yapılmıştır.

Muradiye Külliyesi (Merkez):Muradiye ilçesinde büyük bir park içerisindedir. 1424-1426 yılları arasında Sultan II. Murat tarafından yaptırılan külliye, cami, ilahiyat okulu, hayır kurumu, hamam ve 12 mezardan oluşmaktadır. Cami, ilk dönemde Osmanlı mimarisinde çok kullanılan açısal bir şekle sahiptir. Nişleri ve balkonları 18. yüzyıldan kalmadır ve Barok tarzındadır. Giriş kapısı ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden biridir. Muradiye Külliyesi'nde II. Murat ve ailesi adına yapılmış 12 adet mezar vardır.

Orhan Camii ve Külliyesi (Merkez):Orhan Bey tarafından 1339-1340 yılları arasında inşa edilen külliye cami, ilahiyat okulu, hayır kurumu, okul, hamam ve han (Emir Hanı) yapılarından oluşmaktadır. Ulu Camii'nin doğusunda ve Osmanlı Külliyesi'nin ilk örneklerinden biridir. Orhan Camii, Bursa'da erken Osmanlı döneminin en önemli yapılarından biridir. Her iki taraftaki ikiz kemerler yapının en önemli özelliklerinden biridir. İki sıra tuğla ve bir sıra taş ile inşa edilmiştir. Dış yüzeyinde tuğla çalışması da çok ilginç.

Hüdavendigar Camii ve Külliyesi (Merkez):Sultan Murat I (Hüdavendigar) tarafından Çekirge ilçesinde 1366-1385 yılları arasında inşa edilen külliye cami, ilahiyat okulu, hayır kurumu, mezar ve hamamdan oluşmaktadır. Osmanlı mimarisinde eşsiz olan iki katlı kompleksin birinci katı bir camidir, ikinci katı bir ilahiyat okulu. Heybetli dış minaresi ile saray görünümündeki yapının mimarisi kesin değildir. Üst sütun porticoslu iki katmanlı alın, orta sütun kenarı ve önü olan çift dik kemerler ile açıldı, Venedik saraylarını hatırlatan etkileyici bir panorama kazanıyor. Orta kısmı açık olan kubbenin altındaki Sadirvan, hafif sıçramaları ile uyumlu bir atmosfer yaratır. Hüdavendigar Camii'nin karşısında Sultan II. Murat'ın (Hüdavendigar) mezarı var. 1389'da Manyok Savaşı'nda askerlik sırasında ölenler. Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan mezar kitabesi 1722 tarihlidir.

Yıldırım Bayazit Külliyesi (Merkez): Şehrin doğusundaki Yıldırım ilçesinde 1390 ile 1399 yılları arasında inşa edilen kompleks; cami, ilahiyat okulu, darussifa (tedavi evi), mezar, han, hamam, hayır kurumu, zevk - evden oluşmaktadır. , mutfak, servis odaları ve kararlı yapılar. Külliyenin ortasındaki cami, taraflı camilerin en anıtsal örneklerinden biridir ve 1399 tarihli bir tedavi evi vardır. Osmanlı mimarisi bu cami ile eşsiz bir yapı yapısı bulmaya başlamıştı. Kitabesi ile tek yapı olan türbe caminin kuzey doğusundadır. 1406 yılında Yıldırım Bayezit'in oğlu Süleyman Han tarafından Mimar Ali bin Hüseyin'e yaptırılan türbe, revaklı Osmanlı mezarlarının ilk örneğidir.

Yeşil Cami (Merkez):1419-1420 yılları arasında Çelebi Sultan Mehmet tarafından yaptırılan caminin süslemeleri, II. Murat döneminde 1424 yılında yapılmıştır. Süslemelerde kullanılan yeşil turkuaz ve çiniler nedeniyle Yeşil Cami olarak da bilinir. Mimarı Hacı Ivaz Paşa. Bursa'nın en önemli Osmanlı dönemi yapısından biri olan cami, mimarisiyle süslü süslemeleriyle ünlüdür. Çini süslemeleri caminin en önemli özellikleridir.

Yeşil Türbe (Merkez):Bursa'nın simgesi olan yapı, Osmanlı mezar mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Mermer bir merdivenle tırmanabileceğiniz sekizgen yapı, yüksek bir kasnağa tünemiş bir kurşun kubbe ile kaplıdır. Çini süslemeleri ile eşsiz bir yapıdır. Tamamen fayans kaplı balkon, ana sanat eseridir. Osmanlı ahşap eserlerinin en güzel örneklerinden biri olan kapı, ceviz ağacının geçiş tekniği ile inşa edilmiş, geometrik motiflerle bezenmiş ve üzerinde yazıt vardır.

Gerus sinagogu (Merkez):Arap Şükrü Caddesi'ndedir. XIV.Yüzyılda İspanya'dan sınır dışı edildikten ve Osmanlı İmparatoru II. Selim tarafından memnuniyetle karşılandıktan sonra Bursa'ya yerleşen ilk Yahudi grubu tarafından inşa edilmiştir. bölgeye getirildi. İbranice Gerus'ta "atılan" anlamına gelen bir kelimeden türetilen sinagogun adı, bu açıdan özel bir anlama sahiptir. Günümüzde bir tanrı durumunda ulaşan sinagog Yahudi cemaatinin hizmetindedir.

Belediye Başkanı Sinagogu (Merkez):Arap Şükrü Caddesi'ndedir. Osmanlı İmparatorluğu tarafından memnuniyetle karşılanan ve İspanya Mayorka Adası'ndan göç eden ve XV. Yüzyılda Bursa'ya yerleşen diğer Yahudi toplulukları tarafından inşa edilmiştir. Dahası, ayrıldıkları adanın adından ilham aldıkları için, inşa ettikleri sinagoga Belediye Başkanı adını verdiler. İnşaatın başlangıç ​​tarihi XV. Yüzyıl olarak bilinmektedir. Duvarlardaki canlı tasarımlar ve sinagogun iç bölümünün tavanı dikkat çekiyor.

Etz Ahayim Sinagogu (Merkez):Arap Şükrü Caddesi'nde bulunan ve XIV. Yüzyılın başlarında inşa edilen sinagogun adı İbranice'de "Hayat Ağacı" anlamına gelir. Osmanlı döneminde yapılan ilk sinagog olması tuhaftır. Bursa fatihi Orhan Bey döneminde emperyal bir kararname ilan edildi ve sinagogun yapısı onaylandı. İznik Yeşil

Camii (İznik): İznik'te Osmanlı mimarisinin en önemli anıtsal yapısı olan cami, ilin doğusunda ve Lefke Kapısı'nın yakınındadır. 1378 - 1398 tarihinde Çandarlı Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Hacı Özbek Camii (Çarşı Camii, İznik): İznik'te çarşı içindedir. 1333 yılında inşa edilmiş olup Osmanlı camisine sahip en eski yazıttır.

Ayasofya Müzesi (İznik):Şehrin ortasında ve IV. Yüzyıl Bizans kilisesi ve Orhan Gazi döneminde camiye çevrilmiştir. Müze, Hristiyanlar için 7. Ekümenik Yüksek Konseyi'nin düzenlendiği yerdir. Bugün yıkılmış bir yapıdır. Senatus

(Konsolos Sarayı, İznik): Hristiyanlar tarafından çok önemli görülen ilk Konsül toplantısı olan Senatus, Konsül sarayı olarak da adlandırılıyor. Göl kapısı tarafında yer alan sanat eseri göl sularının altındadır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır