e ile bitki / E Harfiyle Başlayan Sebze ve Meyveler İsimleri Özellikleri, E İle Bitki

E Ile Bitki

e ile bitki

E Harfi İle Başlayan Kelimeler (İsim Şehir Oyunu) Nelerdir? İşte E Harfi ile Başlayan, Şehir, Bitki, Eşya, Ülke ve Meyve İsimleri…

İsim Şehir Oyunun amacı, belirlenen bir harfle başlayan bir şehir ismi söylemek ve son harfiyle başlayan bir başka şehir ismi bulmaktır. Her oyuncu sırayla bir şehir ismi söyler ve bir şehir ismi tekrar edilemez. Oyuncu, bir şehir ismi söyleyemezse veya yanlış bir şehir ismi söylerse, oyun dışı kalır. Oyun sona erdiğinde, en son kalan oyuncu kazanır.

E Harfi ile Başlayan Bitki

  1. Erik
  2. Ebegümeci
  3. Ekin
  4. Enginar
  5. Elma
  6. Elmaçiçeği
  7. Efeu
  8. Eğreltiotu
  9. Eğrelti
  10. Eşek Dikeni
  11. Ebe Gözlü
  12. Erke
  13. Eryngium
  14. Eylül çiçeği
  15. Erikotu

E Harfi ile Başlayan Eşya

  1. Ev
  2. Elbise
  3. Eldiven
  4. Ekmek
  5. Evrak
  6. Envelope (zarf)
  7. Elektronik
  8. Esansiyel yağlar
  9. Eşarp
  10. Eğlence araçları
  11. Ekran
  12. Ekmek kızartma makinesi
  13. Eşya kutusu
  14. Espressomakinesi
  15. Eşleşme oyunu

E Harfi ile Başlayan Ülke

  1. El Salvador
  2. Ekvador
  3. Ekvator Ginesi
  4. Ermenistan
  5. Estonya
  6. Etiyopya
  7. Eritre
  8. Endonezya
  9. Ekvator
  10. El Salvador
  11. Eswatini (Eski adıyla Svaziland)
  12. Somali'deki Somaliland (resmi olarak tanınmayan bir devlet)
  13. Elfenbensahili (Côte d'Ivoire)
  14. İngilizce ismiyle Egypt (Mısır)
  15. İngilizce ismiyle East Timor (Doğu Timor)

E Harfi ile Başlayan Meyve

  1. Elma
  2. Erik
  3. Elma armudu
  4. Elaeagnus
  5. Enginar
  6. Eskimo çileği
  7. Enginar
  8. Eriobotrya japonica (Japon hurması)
  9. Eğreltiotu meyvesi
  10. Emprime armut
  11. Exotic (egzotik meyveler karışımı)
  12. Endülüs limonu
  13. Euronymus
  14. Elderberry (Alıç meyvesi)
  15. Evergreen Huckleberry (Çalı yaban mersini)

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#E Harfi ile Başlayan Meyve, E Harfi ile Başlayan Ülke, E Harfi ile Başlayan Eşya, E Harfi ile Başlayan Bitki, E Harfi İle Başlayan İsim Şehir Kelimeler, isim şehir gibi oyunlar, isim şehir cevapları, isim şehir tablosu, isim şehir oyununu kim buldu, isim şehir oyunu nasıl yazılır, isim şehir nasıl oynanır, isim bitki şehir oyunu nasıl oynanır, isim şehir oyunu nasıl oynanır, isim şehir oyununa ne eklenir, isim şehir oyununda neler var, isim şehir oyununda neler yazılır, isim şehir oyunu ne demek, e harfi





E harfi ile başlayan bitki adı yani baş harfi E ile başlayan bitki adı hangileridir? İşte E harfiyle başlayan bitki ismi ve o bitki hakkında bilgi.

Canlılar aleminin ikinci büyük bölümü olan bitkiler, yeryüzündeki ağaçlar, otlar, sebzeler ve denizlerdeki yosunların meydana getirdiği topluluktur. Bunlar, bittiği yere kökleriyle bağlanır, insan ve hayvanlar da olduğu gibi büyüyüp gelişir ve sonra ölür. Diğer bir ifade ile bitki; bulunduğu toprağa kökleriyle tutunan, gelişip döl veren, yaşama süresi dolduktan sonra kuruyarak varlığı sona eren yosun, ot, ağaç gibi canlı varlıkların ortak adıdır.

E harfiyle başlayan bitkiler

&#; Ekinezya
&#; Eğir Kökü
&#; Eşek kulağı
&#; Ergeç sakalı
&#; Ekşi yonca
&#; Eğrelti otu
&#; Eğriotu
&#; Eğir
&#; Ebucehil karpuzu
&#; Erguvan
&#; Erica
&#; Ezan çiçeği
&#; Ekşi Elma
&#; Enginar
&#; Elma
&#; Ejderha Meyvesi
&#; Erik
&#; Ebegümeci
&#; Ekmek Ağacı Meyvesi

Ekinezya
Latince adı &#;echinacea angustifolia&#; olan Ekinazeya papatyagiller familyasındandır. Anavatanı Amerika&#;dır. Ülkemizde bazı yörelerde kirpi otu, kirpi başı, erguvani kirpi başı, samson kökü olarak da bilinen çokyıllık bir bitkidir.   

Bir öbek etrafında birden fazla dallara ayrılarak büyüyen Ekinazeya çiçeği dairesel eksen etrafına dizilmiş taç yapraklardan oluşur. Bu yaprakların rengi sarıdan turuncu ve mor renge kadar çeşitlilik gösterir.

Eğir Kökü
Latince ismi &#;Acorus calamus&#; olan Eğir kökü, yılanyastığıgiller familyasındandır. Dere ve durgun su yataklarında yetişen çokyıllık otsu bir bitkidir. Anavatanı Kuzey Amerika ve Hindistan&#;dır. Ülkemizde, Sapanca, Yeniçağa, Beyşehir ve Eğirdir göllerinin kenarında doğal koşullarda yetişir. Diğer isimleri Azakeriği ve Hazanbel olan Eğir kökü eski çağlardan beri Anadolu&#;da kullanılmıştır.

yılında Anadolu&#;dan Avrupa&#;ya götürülen bitki burada da hızla yaygınlaşmıştır. Osmanlı zamanından kalan eserlerde hatta Evliya Çelebi&#;nin “Seyahatname”&#;sinde bile Eğir kökünden bahsedilir.

Eğir kökünün kendine has kokusu ve acılığı vardır. Ancak bitki kurutulduktan sonra bu acılık tamamıyla kaybolur. Bazı kültürlerde köklerinden çorba ve yemek yapılmaktadır. Eğir kökü, mayıs ve ağustos aylarında başağa benzeyen güzel çiçekler açar.

Eşek kulağı
Eşek Kulağı (mayasılotu), sığırdiligillerden; çiçekleri beyaz ve menekşeye çalar renkte, yaprakları neşter şeklinde bir bitkidir. Mart-Temmuz ayları arasında toplanıp, kurutulur.

Ergeç sakalı
Ergeç Sakalı (çayırmelikesi), gülgillerden dalları sağlam ve sert kırmızımtırak bir bitkidir. Çiçekleri kar taneleri gibidir ve dalların ucunda toplanmışlardır. Yaz aylarında toplanıp kurutulur. Bitkinin her yeri kullanılır.

Ekşi yonca
Ekşi Yonca (Oxalis Acetosella), Ekşi Yonca ormanların tabanlarını, açık yeşil yaprakları ve incecik beyaz çiçekleri ile bir halı gibi kaplar. Yoncaları yenilebilen, çiçekleri ise çay harmanı için kullanılabilen bir bitkidir. Ekşi Yonca kurutulmaz, yalnızca tazeyken kullanılır.

Eğrelti otu
Eğreltiotu (nepkrodium filixmas), eğreltiotugillerden; kumlu yerlerde yetişen bir cins bitkidir. Çok çeşidi vardır. Boyu cm. kadardır. Kökü kalındır. Dışı siyahi, içi beyazdır. Zehirlidir. Tavsiye edilen miktarı aşmamak gerekir. Hekimlikte erkek eğreltiotu kullanılır. Gebeler ve kansızlar kullanamaz.

Eğriotu
Eğirotu (azakeyeri), Yılanyastığıgiller familyasından; akarsu kıyıları ve bataklıklarda yetişen cm. boyunda bir otsu bitkidir. Meyveleri yeşilimsi renktedir. Çiçekleri, siyahımsı-erguvani renklidir. Tadı mayhoştur.

Eğir
Eğir (Acorus calamus), azakeğeri, ve hazambel olarak da bilinen bu su bitkisi, genellikle göllerin, su birikintilerinin ve durgun suların kıyılarında yetişir. Kıyı çamurunda yatay olarak gelişen kökten çıkan kılıç biçimindeki yapraklar 1 m&#;ye kadar yükselir. Yassı bir yapıya sahip olan sapın ortasında, konik biçiminde yeşilden kahverengi- sarıya kadar değişebilen bir koçan vardır. Çok yıllık, otsu bir bitkidir. Yaprakları şerit biçiminde, kenarları kıvırcıklı, kokulu ve boyuna çizgilidir. Çiçekler cm uzunlukta bir başak durumunda toplanmışlardır. Anadolu&#;da Sapanca, Yeniçağa ve Beyşehir göllerinin kenarlarında yetişmektedir. İlkbahar başlangıcında veya sonbahar sonunda toplanır. Dış kabuğu soyulduktan sonra veya soyulmadan güneşte kurutulur. %1,,5 arasında uçucu yağ taşır. Bu yağda asamil alkol, ögenol ve asaron bulunmaktadır.

Ebucehil karpuzu
Ebücehil karpuzu (acıhıyar), Kabakgillerden elma iriliğinde meyvesi çok acı ve ishal yapıcı bir bitkidir. İçeriğinde “colocynthine” vardır. Zehirlidir ve 2 gramdan fazlası öldürebilir. Haricen kullanılır.

Erguvan
Erguvan, baklagiller familyasından, 10 metreye kadar boylanabilen, tek gövdeli, yaprak döken, çalı görünümünde bir ağaççıktır. Yapraklar karşılıklı, basit, dairemsi 7–12 cm kadardır. Dip kısmı kalp şeklinde, ucu yuvarlak, kenarlar tamdır. Gençken kırmızımsı-mor daha sonra mavi-yeşile döner.

Erica
Funda çiçeği plantae aleminden, mognolliopsida sınıfından, ericales takımından, ericaceae familyasından bilimsel adı erica olan bir bitkidir. Funda, fundagiller familyasından Erica cinsinden &#;den fazla türü barındıran çiçekli bitkilerin ortak adı. Birçok türü m. boyutları arasında çalı formundadır. Erica arborea ve Erica scoparia türleri ağaç olarak adlandırılır ve 6–7 m. boyutlarındadır.

Ezan çiçeği
Ezan çiçeği, İlginç özelliklere sahip otsu bir funduszeue.info iriliğindeki ipeksi sarı çiçekleri gün boyu kapalı durur. Güneşin tam battığı anda yapraklarını açar, bu zaman da akşam ezanına isabet ettiğinden “Ezan Çiçeği” ismi verilmiştir. “Gece mumu çiçeği” olarak da bilinir.

Güneş battığı anda aniden açılarak şaşırtıcı bir gösteri sunar. Ezan okunduğu sırada aniden çiçek açarak görenleri etkiler. Ertesi gün öğlene doğru sönen çiçeklerin ömrü bir gündür. Ertesi sabah bir önceki gün açan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Ancak bol tomurcuk verdiği için problem olmaz. Baharda rozet biçimi etli ve tüylü yaprakların ortasından uzun bir sap çıkarır. Bu sapın üzerinde yaz boyu açacak olan tomurcukları taslak halinde bulunur. metre uzayabilir.

Ekşi Elma
Ekşi Elma (yabani elma), gülgillerden; ormanlarda yetişen bir ağacın meyvesidir. Meyveleri küçük ve çok ekşidir. Çiçekleri, açık pembedir.

Enginar
Enginar, papatyagiller familyasından mavi-mor renkli çiçekler açan, 50– cm boyunda çok senelik otsu bir bitki. Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişir.

Gövdeleri dik, kuvvetli, sert ve boyuna olukludur. Yaprakları sapsız, büyük, uzun-oval ve parçalıdır. Çiçekler üst yaprakların koltuğundan çıkan, uzun sapların ucunda büyük başçıklar halinde toplanmıştır. Çiçek tablası etlidir. Hepsi tüp şeklinde olan çiçekleri ve bunların aralarında bulunan tüyleri taşır.

Elma
Elma, gülgiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türüdür. Eski Türkçe&#;de &#;alma&#; diye bilinen adının, meyvenin rengi olan &#;al&#; (kırmızı)&#;dan geldiği bilinmektedir. Elmanın ilk olarak Kuzey Anadolu&#;da, Güney Kafkaslar, Rusya&#;nın güneybatısında kalan bölgeler ve Orta Asya (Kazakistan&#;ın doğusu) dolaylarında ortaya çıktığı sanılmaktadır. Tür, bütün dünyaya Orta Asya&#;dan yayılmıştır. Besin değeri çok yüksek olan bir meyvesi vardır. Tarih boyunca kültür çalışmalarıyla farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir.

Ejderha Meyvesi
Ejderha Meyvesi diğer bir adıyla pipatya; dragon Meyvesi (dragon fruit) olarak da adlandırılır. Pitaya olarak bilinir. Pitaya, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin (tatlı pitaya) olarak adlandırılan meyvesidir. En önemlisi ve yaygın olanı da Hylocereus cinsinden olanlardır. Ancak bu cinsin yanında dünyada çeşitli halklarca Stenocereus (ekşi pitaya) cinsinden kaktüs türlerinin meyvesi de bu adla bilinmekte ve çeşitli ülkelerde bu türün meyveleride kültür olarak yetişfunduszeue.infoı bir kısım bilim insanları Hylocereus cinsinin bağımsız bir cins olarak değil,Stenocereus ailesi içerisinde göstermektedir. Buna ilaveten Perulularca cinsi nadir bulunan Peru elma kaktüsü, da pitaya adıyla tanınmaktadır.

Erik
Erik, gülgiller familyasından Prunus cinsinden meyvesi yenen bazı ağaç türlerinin ortak adı. Türkiye&#;de Doğu Anadolu&#;nun yüksek yayla mıntıkası ile, Güneydoğu Anadolu&#;nun kurak ve çok sıcak bir kısım yerleri hariç her tarafta yetişir.

Erkenci dönem can eriğini yaz ortalarında olgunlaşan Japon eriği (P. salicina) takip eder. Ağustosta olgunlaşmaya başlayan Avrupa eriği (P. domestica) ise ekim ayına kadar yenebilir. Farklı dönemlerde olgunlaşan eriğin, farklı biçim ve büyüklükteki meyvelerinin ince kabuğu, türlere göre yeşil, sarı, kırmızı ve mor renklerdedir. Türkiye&#;de en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryani eriğidir.

Anavatanı Anadolu olan erikler, dünyanın değişik iklim bölgelerine göçler ve harpler sebebiyle adapte olmuşlardır. Kafkasya ve Hazar Deniz&#;i çevresinden dünyaya yayıldığı sanılmaktadır. Prunus institia adlı bir diğer erik türünün anavatanı ise Şam bölgesidir. Bütün dünyadaki erik çeşitlerinin sayısı, &#;den fazladır. Türkiye&#;de yetiştirilen çeşitlerin sayısı da &#;ün üstündedir.

Erikler olgunluk zamanlarına, kullanma şekillerine göre çeşitlere ayrılır. Türkiye Milli Bağ-Bahçe Komitesinin Türkiye&#;de yetiştirilmesini tavsiye ettiği çeşitler; Can, Santa Roja, Red Kennen, Climax, Formasa, Reine Claude Violette, Reine Claude Verte, President, Giant, Red Heart, Stanley, Köstendil, Karagöynük, Üryani, D&#;Agant&#;tır.

Erik ağaçları tür ve çeşitlerine göre iri boylu ağaçları teşkil ettikleri gibi, küçük boylu ağaçlar veya çalı şeklinde olanları da vardır.

Sert çekirdekli bir meyve ağacı olan eriğin iç kısmının sertleşmesiyle sert çekirdek kabuğu meydana gelir. Yenilen kısmı etli ve suludur. Meyveleri şekil, renk ve tat bakımından çok farklıdır. Tohumları (çekirdekleri) acıdır.

Erik çeşitleri, tohum teşekkülü bakımından kendine verimli, kendine kısmen verimli ve kendine kısır olarak üç grup altında toplanır. Kendine kısmen verimli çeşitlerden de iyi ürün alınabilmesi için, tohum teşekkülü çeşitlerine ihtiyaç vardır.

Erik ağacı çeşitli toprak tipinde yetişmekle beraber en iyi olarak besin maddelerince zengin, humuslu, sıcak, yeteri kadar nemli, orta derin ve derin topraklarda iyi yetişir. Kültür erik çeşitleri çelik ve aşıyla üretilir. Fidanlıklarda en çok durgun göz aşısı kullanılır. Kültür erik çeşitleri için muhtelif erik türleri, şeftali, kayısı ve badem anaç olarak kullanılabilir.

Meyvelerinde şekerler, pektin ve organik asitler vardır. Meyve olarak yenir. Kurutularak hoşaf ve çeşitli yörelerde değişik pestil yapımında kullanılır.

Ebegümeci
Ebegümeci eskiden hekimlikte ilâç olarak çok kullanılırdı. Bugün de ev ilâçları arasında önemli bir yeri vardır. Kurutulmuş çiçekleri, kökleri kaynatılarak yapılan suyu göğsü yumuşatır, öksürüğü keser, mideyi düzeltir, kusmaları önler, ateşi düşürür. Bu suyla boğaz gargaraları yapılabileceği gibi, lâvmanda da kullanılır.

Ebegümecinin karagöz ebegümeci denilen cinsi daha lezzetlidir, yemekler çoğunlukla bundan yapılır

Ekmek ağacı
Ekmek ağacı, ana vatanı Hint Okyanusu&#;nun doğusu ve Büyük Okyanus&#;un batısındaki adalar olan bir ağaçtır ve diğer tropik bölgelerde de yaygın olarak dikilmiştir. Dutgiller (Moraceae) familyasına dahil Artocarpus cinsinin bir üyesi olan bu bitkinin nişastaca zengin meyvesi, bitkinin yetiştirildiği tropik bölgelerin pek çoğu için başlıca gıda unsurudur.

Batı dünyasından biri tarafından ekmek ağacının ilk kez toplanması ve dağıtılması, yüzyılın sonlarına doğru, Karayipler&#;deki Britanya kölelerine ucuz ve yüksek enerjili bir besin kaynağı bulmak üzere yola çıkan ve bitki örnekleri toplayan HMS Bounty&#;nin kaptanı Teğmen William Bligh ile olmuştur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası