kereviz suyu neye iyi gelir / Kerevizin Faydaları Nelerdir? Çiğ Kereviz Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir ve Yararları Neler?

Kereviz Suyu Neye Iyi Gelir

kereviz suyu neye iyi gelir

Kereviz sapı suyu zayıflatır mı, neye iyi gelir? İşte kereviz sapı suyunun faydaları

Vücut için gerekli olan vitamin ve mineralleri içerisinde barındırması nedeniyle sıkça tercih edilen kereviz sapı suyu adeta şifa deposu olarak beslenme uzmanları tarafından tavsiye ediliyor. Genellikle sapsız olarak satılan kerevizi, sapıyla satın almak da mümkün. İnternetten satış yapan marketlerden ya da semt pazarlarından kereviz sapını bulabilirsiniz.

kereviz-sapi-suyu-faydalari-1-1-scaled.jpg

KEREVİZ SAPI SUYUNUN FAYDALARI NELER?

* Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin yardımcı olur.

* Karaciğeri temizler.

* Tatlı yeme isteğini azaltır.

* Ödem attırıcı etkisiyle vücuttaki şişkinliklerden kurtulmaya yardımcı olur.

* Kan dolaşımını ve damarları rahatlatarak kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

* Antioksidan etkisiyle vücuttaki yabancı maddeleri arındırır.

* Uykusuzluğa iyi gelir, daha kaliteli bir uyku düzeni sağlar.

* Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler.

* Vücuttaki yara ve lekelerin daha hızlı iyileşmesini sağlar.

* Bağırsakların sağlıklı çalışmasına destek olur, kabızlık problemini giderir.

* Vücuda enerji vererek daha zinde hissetmeyi sağlar.

* Kan dolaşımını kolaylaştırarak damarları rahatlatır.

* Uyku düzeninde bozukluk yaşayan bireylerin daha sağlıklı uyumasına yardımcı olur.

* Antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırır.

kereviz-sapi-suyu.jpg

KEREVİZ SAPI SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Kereviz sapı suyunu hazırlamanın yöntemlerinden biri, yalnızca kereviz saplarını katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu taze taze sıkmaktır. Hiçbir şey eklemeden kereviz sapı suyunu içebilirsiniz. Ancak, tadını beğenmezseniz veya kereviz sapınız çok fazla değilse, farklı malzemelerle bir araya getirebilirsiniz.

En çok uygulanan kereviz sapı suyu detoksu için gerekli malzemeler şöyle:

* 1 tutam maydanoz

* 2-3 adet kereviz sapı

* 1 adet limonun suyu

* 3 su bardağı içme suyu

Tüm malzemeleri blendıra ekleyin ve çekin. Elde ettiğiniz karışımı, temiz bir tülbent yardımıyla süzün. Süzdüğünüz kereviz sapı suyunu içebilirsiniz.

KEREVİZ SAPI SUYU DETOKSU NASIL YAPILIR?

Kereviz sapı suyunu her sabah aç karna bir bardak içmek öneriliyor. Daha çok faydalanabilmek için, kereviz sapının taze taze sıkılması oldukça önemli. Bu kürü 7 gün veya 21 gün uygulanmalı. 21 günden sonra mutlaka ara vermek gerekiyor.

kereviz-1.jpeg

KEREVİZ SAPI SUYU NEYE İYİ GELİYOR?

* Kereviz sapı suyu besin değerleri oldukça yüksek bir sudur.

* K vitamini açısından oldukça zengin olan kereviz sapları A vitamini konusunda da oldukça zengindir.

* Yine kereviz sapı B2- B6 ve c vitaminlerini barındırır.

* Folat, potasyum, magnezyum ve lifler bakımından da zengin olan kereviz sapları blendırdan geçirilerek tüketime hazır hale gelebilir.

* Güçlü antioksidan ve inflamatuar özellikleri sahip olan kereviz sapı kansere karşı koruyucudur.

* Kalori ve şeker bakımından düşük olduğu için de kişileri sağlıklı beslenmek ve zayıflamak için kullandıkları besinlerin başında gelir.

* Kereviz sapı vitamin mineral bakımından oldukça fazla zengin bir besin kaynağıdır. Bu sebeple özellikle son yıllarda, sosyal medyanın da etkisiyle kereviz sapını tüketimi artmıştır. Kereviz sapının en bilinen faydaları arasında;

* Antioksidan özelliği gelmektedir. Antioksidan bakımından zengin olan kereviz sapı kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

* Alerjik astım gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklarından korunmak için kereviz sapı tüketilebilir.

* İçinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.

* Hafızayı güçlendirdiği bilinen kereviz sapı özellikle Alzheimer'a karşı koruyucu ve etkisini azaltıcı etkiye sahiptir.

* Bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Kanser hücrelerine metastaz yaparak kanserli hücrelerin vücudun başka bölgelerine yayılmasını engeller.

* Yüksek kolesterole iyi gelir.

* Yüksek tansiyona ne iyi gelir.

* Kereviz sapı tüketimi aynı zamanda üreme konusunda da etkilidir.

* Erkeklerde sperm sayısını koruyucu etkiye sahiptir.

600x600.jpg

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Aronya meyvesi nedir, neye iyi gelir? İşte faydalarıPürüzsüz ve sıkı bir cildin sırı 'beyaz çay'Yaz aylarında ayran içmenin bilinmeyen faydaları11 uzman yanıtladı: Ne kadar yaşayacağımızı genler mi yoksa beslenme mi belirliyor?Çocukların bağışıklığı nasıl güçlendirilir? Çocuklar günde en az 1,5 saat bunu yapmalı

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

Sizinle iletişime geçmemiz için lütfen formu doldurun.

Beni Arayın

Lütfen telefonunuzu bırakın,
çağrı merkezimiz sizi telefonla arasın.

Beni Arayın

Lütfen telefonunuzu bırakın,
çağrı merkezimiz sizi telefonla arasın.

Sorun Bildir

Özgeçmiş Güncelleme Modülü ile ilgili bize iletmek istediğiniz bir şey varsa lütfen bu formu kullanın.

Bölüm, Doktor, Hastalık

Aradığınız kelimenin birkaç harfini yazmanız yeterli.

Bir problem mi yaşıyorsunuz? Sizi arayalım.

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

GÜVEN SAĞLIK GRUBU

Paylaş:

Kereviz, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Kereviz, vücudun pH değerinin korunmasına, bağırsak hareketlerinin kolaylaşmasına, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine, tansiyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Ancak kerevizin aşırı tüketilmesi gaz ve karın ağrısına yol açabilir. Ayrıca kerevizin rahim kasılmalarını artırıcı özellik gösterebilmesi nedeniyle hamileler, kereviz tüketmeden önce bir hekime danışmalıdır.

Güven Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Dyt. Ladin Savaş Bayar, kerevizin faydaları ve yan etkileri hakkında bilgi verdi.

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

İçindekiler

Kereviz hangi mineralleri ve vitaminleri içerir?

Kereviz;

  • A, C, E, K ve B6 vitamini,
  • Folik Asit,
  • Potasyum,
  • Riboflavin
  • Kalsiyum,
  • Fosfor gibi vitamin ve mineraller içermektedir.

Ayrıca bol miktarda posa, beta-karoten, flavanoid ve antioksidan bileşik kaynağıdır.

Kerevizin faydaları nelerdir?

  • Kereviz yüksek su oranına sahip, az karbonhidrat ve nispeten yüksek miktarda posa bulunduran bir sebzedir. Alkali bir sebze olan kerevizin, vücudun pH oranının korumasına yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
  • Kereviz, yüksek su ve posa içeriği sayesinde sindirim sistemini destekleyebilir. Yüksek su içeriği, çözünmeyen posa ile birleştiğinde, bağırsak hareketlerini kolaylaştırmaktadır.
  • Kerevizin antioksidan ve iltihap önleyici özellikleri kandaki oksidatif stresi ve iltihaplanmayı önleyerek kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.
  • Kerevizin kandaki kolesterol miktarını dengeleyip tansiyonu kontrol altına almaya yardımcı olduğu iddia edilmektedir.
  • Kerevize özel kokusunu veren fitalid, kandaki stres hormonunu azaltıp damarları gevşetip kan dolaşımını rahatlatabilir ve kolesterolü düşürebilir.
  • Kerevizin karaciğeri koruduğu düşünülmektedir. Bu nedenle siroza dönüşebilme riski olan Hepatit B ve C hastalarının kerevizi haftada en az bir kez tüketmeleri önerilmektedir.
  • Hayvanlarda yapılan araştırmalar, kerevizde bulunan luteolinin, pankreas kanseri hücrelerinin büyümesini engellediğini ve meme kanseri oluşumunu geciktirdiğini göstermektedir. Kerevizde bulunan apigenin adlı bileşik, kanser hücrelerini engellemektedir. Kereviz, kronik oksidatif stres ve iltihaplanmaya karşı koruyucu etkisi ile birçok kanser türünü önlemektedir.
  • Yapılan çalışmalarda kerevizde bulunan apium molekülünün mide zarını iyileştirdiği ve mide salgılarını modüle ettiği gözlenmiştir.
  • İyi bir K vitamini kaynağı olan kereviz, kemik kütlesinin artmasına yardımcı olabilir, kanın pıhtılaşmasını sağlayabilir.

Kereviz zayıflamaya yardımcı olur mu?

Kerevizin kalorisi son derece düşüktür. Lipit metabolizmasını düzenlemeye yardımcı olmasından dolayı kilo kaybına da yardımcı olabilir. Ayrıca vücudun alkali dengesini düzenleyerek asidik gıdaların aşırı tüketilmesinden kaynaklanabilecek sorunları engelleyebileceği düşünülmektedir.

Kerevizdeki yüksek su içeriği, çözünmeyen posa ile birlikte bağırsak hareketlerini kolaylaştırmaktadır. Bu durum zayıflama sürecinde fayda sağlayabilir. İdrar söktürücü etkisi olduğu düşünüldüğü için vücuttan ödem atılmasına da yardımcı olabilir.

Kereviz sapı suyunun faydaları nelerdir?

Son dönemlerde sosyal medyada sıkça yer alan kereviz sapı suyu birçok mineral ve vitamin içermektedir. Kereviz sapı suyunun, detoks etkisi olduğu düşünülmektedir. Bu şekilde vücudun istenmeyen sıvı birikiminden kurtulmasına da yardımcı olabilir.

Kereviz sapı suyunun;

  • Sindirime yardımcı olarak mideyi yatıştırdığı,
  • Hafif mide ağrılarına iyi geldiği,
  • Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğu,
  • Vücut için sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliklerinin bulunduğu düşünülmektedir.
  • Kronik eklem ağrıları ve romatoid artrit gibi rahatsızlıkların semptomlarını hafifletebileceği iddia edilmektedir.

Flavonoidler yönünden zengin olan kereviz sapı suyu, mutasyona uğrayan hücrelerin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir. Kereviz sapı suyunun kanıtlanmamış faydalarından biri de, doğal bir kas gevşetici olarak görev görerek kan basıncını düşürmesi ve kan damarlarının genişleyip daha kolay büzülmesine destek olmasıdır.

Kereviz sapı suyu nasıl yapılır?

Kereviz sapı suyu işlenmemiş ve taze kereviz sapından yapılmalı, taze olarak hazırlanmalı, bekletilmemelidir. Saf kereviz suyunun tadı çok yoğun olması ve herkes için tüketilebilir olmaması nedeniyle kereviz sapı salatalık, elma, ıspanak ve limon kullanılarak hazırlanacak lezzetli ve sağlıklı smoothie yapımında da kullanılabilir.

Kerevizin yan etkileri nelerdir?

Kereviz, toplumumuz tarafından sevilerek tüketilen ve günümüzde popülerliği giderek artan bir sebzedir. Bazı durumlarda kereviz tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kerevizin çiğ tüketimi alerjik reaksiyonlar neden olabilmektedir. Bu nedenle kerevizin mümkün olduğu kadar pişmiş tüketilmesinde fayda vardır. Ayrıca zengin posa içerdiği için aşırı tüketilmesi gaz ve karın ağrısına neden olabilmektedir.

Kimler kereviz tüketmemeli?

Kerevizin vücuttan su atma özelliği olması nedeniyle ishal sorunu olanların kereviz tüketmemesi gerekir.

  • İdrar söktürücü ve içeriğinde kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar kullananlar,
  • Kerevizin rahim kasılmalarını artırıcı özellik gösterebilmesi nedeniyle hamileler, kereviz tüketmeden önce doktora danışmalıdır.

Besin değerinin düşmemesi için kereviz nasıl tüketilmeli?

Kerevizin mevsimi eylül ve nisan ayları arasında olsa da yıl boyu bulunabilir bir sebzedir. Kereviz, yetiştirilme süresince en çok kimyasal püskürtülen sebzelerdendir. Bu nedenle organik kereviz tercih etmeye çalışılmalıdır. Yapraklarının dik, taze ve yeşil görünmesine, gövdesinde kahverengi lekeler olmamasına dikkat edilmelidir.

Kerevizin satın alındıktan sonra içerdiği besin maddelerinden en iyi şekilde yararlanmak için 5-7 gün içerisinde tüketilmesi önerilmektedir. Kerevizi temizleyip saklamak yerine pişirileceği zaman temizlemek daha doğrudur. Kerevizin besin bakımından en faydalı tüketimi buharda pişirme yöntemidir, bu şekilde antioksidanlar yüzde 80-90 arası varlığını koruyacaktır. Yaprakların içerisinde yer alan kalsiyum, potasyum ve C vitamini nedeniyle kerevizin sadece kök olarak tüketilmemesi ve yapraklarıyla birlikte yenmesi önerilmektedir.

Haber Bültenimize üye olun.

Periyodik olarak haber bültenimizi size ulaştıralım.

...

Nesilden nesile hayat bize GÜVEN diyor.


Güven Hastanesi hizmet standartları ile JCI tarafından akredite edilmiştir. JCI şikayet bildirimlerinizi buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikalarına ilişkin aydınlatma metnimize buradan kişisel veri işleme envanteri ve kişisel verilerin korunması politikamıza ise buradan ulaşabilirsiniz.


Sayfanın son güncellenme tarihi: 01-05-2023

Kereviz sapı suyunun faydaları neler? Fazlası nelere sebep olabilir?

Kereviz sapı suyu, ilk önce ABD’de yayılan bir sağlık mucizesi olarak çok popüler oldu. Anthony William tarafından başlatılan #CeleryJuiceChallenge ile gündeme oturan ve ünlü isimlerin de katılmasıyla daha da yaygınlaşan kereviz sapının %95’ i sudan oluşur. Kalorisi oldukça düşük olduğu için kereviz sapı suyu, özellikle zayıflamak için diyet yapanların tercihi oluyor.

Kereviz sapı ayrıca A, C, K vitaminleri, bazı B vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, fosfor, folat, potasyum, folik asit ve hücrelerimizi her türlü zararlı oksidan maddelerden koruyan antioksidanlar açısından oldukça zengindir ve yüksek miktarda lif içerir. Ayrıca düşük kalorilidir ve düşük karbonhidrat, yağ ve kolestrole sahiptir.

Kereviz iltihabı önleyen anti-inflamatuarlar içerir. Yani yaşlanmaya ve kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin oluşturduğu hasara savaş açarak tüm vücut sağlığını destekler. Kereviz suyu flavon adı verilen antioksidan bileşikleri içerir. Flavon, vücutta iltihaplanmayı durdurarak, kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Kerevizin içindeki kimyasal maddelerin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği, canlılarda tümör oluşum riskini azalttığı gözlemlenmiştir.

Her gün kereviz yiyen ya da kereviz suyu içen hastaların tansiyonunun düştüğü ve kan basıncının dengelendiği görülür. Kolesterol düşürücü etkisiyle damar ve kalp hastalıklarından korunmada yardımcı olur. Kereviz suyu aynı zamanda stresi azaltarak uykusuzluğa iyi gelir ve baş ağrılarını azaltabilir.

Kerevizde bulunan lif, sindirim sisteminize yardımcı olur. Bağırsaklarınıza yerleşir ve midenizin daha yavaş boşalmasını sağlar. Bu nedenle tokluk hissini arttırarak ve açlık hissini bastırır. Kerevizin %95’ i sudan oluştuğu için vücudun susuz kalmasını önler.

Kerevizin içeriğindeki yüksek su oranı, besin emilimindeki bozulmaya neden olan vücudumuzdaki düşük sıvı seviyelerini arttırır ve yiyeceklerin sindirim sistemi yolundan kolayca geçmesine yardımcı olur. Lif içeriği aynı zamanda dışkıyı yumuşatır ve böylece kabızlığı önler.

İlginizi çekebilir: Kereviz çorbası tarifi

Kereviz sapı suyu içecekseniz bunlara dikkat!

Kereviz sapı suyu sağlıklı bir tercihtir. Her zaman dediğimiz gibi azı karar çoğu zarar olabilir. Bazı dikkat edilmesi gereken noktalar da şöyledir.

  • Kereviz sapı fazla yenirse ishal yapabilir.
  • Kereviz sapı suyu ile kür yapacak kişilerin bunu bir diyetisyen kontrolünde yapması ve belirli aralıklarla tekrarlanması ( 5 gün yaptıktan sonra ara verip sonra tekrar yapmak gibi)
  • Hamile kadınların aşırı miktarda kereviz sapı tüketimi tavsiye edilmez.
  • Kişiden kişiye farklı gelişebilecek alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle ilk defa içeceklerin dikkatli olması gerekir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası