youtube da izlemek istemediğim videoları engelleme / İstenmeyen youtube videoları youtube sınırlı modu ile nasıl engellenir - Android

Youtube Da Izlemek Istemediğim Videoları Engelleme

youtube da izlemek istemediğim videoları engelleme

YouTube’da ebeveyn kontrolü sağlayın

Günümüzde YouTube, çocukların en çok kullandığı eğlence ve içerik kanalı. Video içerikleri yayınlanan bu kanal okuma gerektirmediğinden internete erişebilen küçük çocukların bile ilgisini çekiyor. Fakat bu bu kanalın tehlikeleri de var. Kanalda her ne kadar artık birtakım yasaklar getirildiyse de çocuklar için uygun olmayan içerikler de oldukça fazla.

YouTube, siteden milyonlarca video çıkarıyor, denetliyor, engelliyor ancak bu her içeriğin çocuklara uygun olduğu anlamına gelmiyor. En doğrusu YouTube Kids kullanmanız. Ancak buna rağmen çocuğunuz YouTube normal kanallarına giriyorsa YouTube&#;da ebeveyn kontolü sağlamak önemli. Ebeveyn kontrolü araçlarından biri “Kısıtlama Modu”. Kısıtlama modu nasıl aktif hâle getirilebilir birlikte bakalım.

Bu modda, yetişkinlere yönelik içeriğin alınması için arama sonuçlarını YouTube’da temizleyebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz başka izleyiciler tarafından çocuklar için uygunsuz olarak işaretlenen videoları izleyemez. Her ne kadar bu işlem de yeterli olmasa da başlangıç olarak iyi bir adımdır.

YouTube’da içerik kısıtlama ne işe yarar?

Google, Güvenlik Merkezi araçları ile ebeveynlerin çocuklarının faaliyetlerini kontrol edebilmesine yardımcı olur. Ama bunun için öncelikle sizin iyi bir dijital kullanıcı olmanız gerekiyor. Bu Güvenlik Merkezi Araçları ile YouTube’da ve Google aramalarında içerik filtreleme ve diğer engelleme özelliklerini etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca internette gördüğünüz şüpheli, uygunsuz içeriği de şikâyet edebilirsiniz.

YouTube’da ebeveyn kontrolü sağlayın

YouTube’da Ebeveyn Kontrolü sağlamak için sadece web değil aynı zamanda Android veya IOS cihazlardan da bu kısıtlamayı aktif hâle getirebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızdan birden çok tarayıcı (arama motoru) kullanıyorsanız meselâ, Google, Firefox, Opera vb. onların ayarlarını da kontrol edin. YouTube ebeveyn Denetimi&#;ni çeşitli cihazlardan nasıl etkinleştireceğinize gelin birlikte bakalım.

Web’de YouTube içerik sınırlama

1 – Web sayfasından YouTube hesabınıza girin.

2 – Sol üst köşeden ya da sağ da açılır menüden ayarları açın

3 – Sayfanın en alt bölümünde yer alan “Filtreleme” kısmından sistemi “açık” konuma getirin.

iPhone&#;da YouTube içerik sınırlama

YouTube ebeveyn denetimleri iPhone&#;da da ayarlanabilir. Bu modu YouTube uygulamasında etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

1 – Web sayfasından You Tube hesabınıza girin

2 – Sol üst köşeden ya da sağ da açılır menüden ayarları açın

3 – Açılan sayfada “Filtreleme” kısmından sistemi “açık” konuma getirin.

Ayrıca &#;izin verilen içerik&#; seçeneğini de seçebilirsiniz. Bu şekilde, çocuklarınızın derecelendirmelerine göre yalnızca yaşa uygun içeriği indirmelerini sağlayabilirsiniz.

iPad&#;de YouTube içerik sınırlama

iPad&#;de bir iOS olduğundan güvenli modu etkinleştirmek mümkündür. Aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz.

1 – Web sayfasından You Tube hesabınıza girin.

2 – Sol üst köşeden ya da sağ da açılır menüden ayarları açın.

3 – Açılan sayfada “Filtreleme” kısmından sistemi “açık” konuma getirin.

Android’de YouTube içerik sınırlama

İşte telefonunuzda YouTube Android uygulaması üzerinde filtreleme yapmak istiyorsanız.

1 – Web sayfasından You Tube hesabınıza girin.

2 – Sol üst köşeden ya da sağ da açılır menüden ayarları açın.

3 – Açılan sayfada “Filtreleme” kısmından sistemi “açık” konuma getirin.

YouTube ebeveyn kontrolü ve YouTube Kids

Bu işlemler size yardımcı olacaktır. Küçük çocuklar için ise YouTube Kids uygulaması mevcuttur. Bu tamamen çocuklara yönelik bir YouTube uygulamasıdır. Bunu kullanarak farklı ve çocuklar için özel içeriklere ulaşabilirsiniz. Ayrıca hesap ayarlarından uyku saati ayarı yapabilir, izlenme sürelerini kontrol edebilirsiniz. Çocuğunuz için ebeveyn kontrollü bir hesap açarak istemediğiniz kanalları engelleyebilirsiniz.

Engellediğiniz YouTube kullanıcısı YouTube&#;da sizinle video paylaşamaz veya sohbet edemez. Bu işlem, ilgili arkadaşınızın yayınladığınız içerikleri görmesini ya da bunlara yorum yapmasını engellemenin yanı sıra arkadaşınızı diğer Google ürünleri ve hizmetlerinde de funduszeue.infoayar, Android, iPhone ve iPad

Kullanıcı engelleme

  1. YouTube&#;da oturum açın.
  2. Mesajlar&#;a gidin.
  3. Arkadaşlar sekmesini seçin.
  4. Bir arkadaşınızın adının yanında Menü simgesini More menu icon tıklayın ve ardından Engelle&#;yi tıklayın.

Kullanıcı engelleme

Çocuklar için dijital ve mobil platformlar doğru kullanıldığı zaman onların gelişimine fayda sağlamaktadır ancak dijital ortamlardaki tehlikeleri de unutmamak gerekir. Bu teklikelerden haberdar olmak, çocukların dijital ortamlarda uğrayabileceği siber zorbalık dediğimiz tehlikelerin belirtilerini anlayabilmek ebeveynler ve çocukların psikolojik sağlığı için önemlidir.

YouTube, kısıtlı mod aracılığıyla çocukları onlara uygun olmayan içeriklerinden korumaya çalışırken, yine de filtrelerin % doğru güvenli olmayabileceğini de aklınızda bulundurmanızı öneririm.

Eğer kısıtlı mod yeterli olmazsa internet sağlayıcınızdan destek almayı deneyebilirsiniz. Farklı aile paketleri mevcut. Ayrıca bazı güvenlik yazılımları da size yardımcı olabilir. Bu arada çocukları YouTube fenomenlerinden de mümkün olduğunca uzak tutmanızı tavsiye ederim.

İlginizi çekebilir: Siber zorbalığa uğrayan çocuk saklamayı tercih ediyor!

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Herkese Merhaba. Bu yazımızda –kısa bir şekilde- YouTube’de çocuklar için zararlı/uygunsuz videoları nasıl engelleyeceğinizi anlatmaya çalışacağım. Aslında telefondan oldukça hızlı bir şekilde youtube’de çocuklar için uygun olmayan videoları kısıtlayabilirsiniz. Bunun için YouTube penceresinden sağ üstte bulunan üç nokta veya altta görüldüğü gibi profil kısmını klikliyoruz. Açılan pencereden AYARLAR >>> GENEL sekmelerini seçiyoruz. Aşağıda Kısıtlı Mod seçeneğini aktif hale getiriyoruz.

Kısıtlı Mod Nedir? 

Kısıtlı Mod, görmeyi tercih istemediğiniz veya ailenizdekilerin, çocukların vs. görmesini istemediğiniz yetişkinlere uygun olabilecek içeriklerin denetlenmesine yardımcı olan, isteğe bağlı olan bir ayardır. Videonun başlığı, açıklaması, meta verileri, Topluluk Kuralları incelemeleri, yaş kısıtlamaları gibi birçok belirteci kullanarak erişkinlere uygun olabilecek içerikleri belirliyor ve filtreleniyor. Kısıtlı Mod, tüm dillerde kullanılabilir ancak kültürel farklılıklar ve hassasiyetler nedeniyle farklı şekillerde çalışabilir. Ayrıca kısıtlı mod etkinleştirildiğinde izlediğiniz videolardaki yorumları göremezsiniz.

Bahsettiğim ayar dışında extra bir ayar Youtube için pek mümkün değil. Kısıtlı modu aktif hale getirdiğinizde bile müstehcen cinsel içerik, şiddet veya tehlike barındıran videolar engellenmeyebiliyor. Ancak bu tarz videoların şikayet edilmesi ve engellenmesi ile izlenmesi engellenebilir. Şahsen Türkçe içerikli çocuk videolarında bile saçma sapan videolar görebiliyoruz. Bunu yapanlar özellikle ebeveynler! SIRF KANALDAN ÜÇ KURUŞ KAZANACAKLAR diye çocuklarına videolar çektirip yapmadıkları rezillik yok. Şiddetin, korkunun, cinselliğin sınırlarında gezen bu videolardan uzak durmak en sağlıklısı. Sizlerde mümkün olduğunca bu tarz videoları şikayet edip engelleyin. 

Açıkça şu zombili videolardan bıktık usandık! Tek çare şikayet etmek.

YouTube personeli haftanın 7 günü 24 saat çalışarak işaretlenen videoları inceler. YouTube&#;a yüklenen bir video istediğiniz zaman işaretlenebilir ve ardından YouTube ekibi tarafından incelenir. İnceleme ekibi tarafından herhangi bir ihlale rastlanmazsa işaretleme sayısı bu durumu değiştirmez ve video sitede kalmaya devam eder. Video işaretleme işlemi anonimdir; böylece diğer kullanıcılar videoyu kimin işaretlediğini bilemez.

TechWorm

çocuk, engelleme, güvenli internet, telefondan video engelleme, telefondan youtubede zararlı video engelleme, temiz, video, youtube, youtube çocuklar için uygun olmayan video engelleme, youtube engelleme, youtube istenmeyen videoları engelleme, youtube kısıtlı mod, youtube kısıtlı mod açma, youtube video engelleme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası