tuvalete telefon ile girmek / Cep Telefonu İle Tuvalete Girmenin Zararları | Meraklı Hastalar

Tuvalete Telefon Ile Girmek

tuvalete telefon ile girmek

Poposunu Seven Telefonu Bıraksın: Tuvalette Uzun Süre Telefonla Takılmak, Hemoroidi Tetikliyor

Akıllı telefonlar, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu herkes tarafından bilinen açık bir gerçek. Ancak kimilerimiz, bu durumu en uç noktalara kadar abartabiliyor. Bazıları, telefonlarını alarak tuvalete giriyor ve dakikarca, belki de saatler boyunca orada kalabiliyorlar. Konuyla ilgili bir araştırma gerçekleştiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sebahattin Çelik, çok çarpıcı bir sonuca ulaştı.

Yaptığı çalışmayı Turkish Journal of Colorectal Disease isimli tıp dergisinde yayımlayan Sebahattin Çelik, tuvalette akıllı telefon kullanımı ile hemoroit, yani halk dilinde bilinen ismiyle basur hastalığı arasında bir ilişki olduğunu ispatladı. Bilim insanının geçmişi 3 yıllık olan araştırmasına göre akıllı telefonla tuvalete girip uzun süre oturmak, basuru tetikliyor.

"Telefonla tuvalete girenler, 10 dakika boyunca sosyal medyada takılıyor"

Tuvalette telefon kullanmak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Sebahattin Çelik, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Hemoroit yaygın bir hastalıktır. Bazı çalışmalara göre yaş arttıkça, 50 yaşından sonra toplumun yaklaşık yüzde 60'ında hemoroit şikayeti var. Buna paralel olarak cep telefonları artık herkeste, yaşamın her alanında var. Akıllı telefonlarda yaygın olarak sosyal medya kullanılıyor. Hatta sosyal medya bağımlılığı gibi durumlar da oluşuyor. Bazı hastalarımızın cep telefonlarını kullanırken lavaboya gittiğini gözlemledik. Poliklinik muayenelerimizde hastalar, 'Cep telefonuyla lavaboya gidiyorum' deyince bunu araştırmak istedik. İstanbul'daki bir hastane ile merkezimizde ortak bir çalışma yürüttük. Amacımız toplumun yüzde kaçlık bir kısmının cep telefonuyla tuvalete gittiğini, bu esnada cep telefonundan sosyal medyaya baktığını belirlemekti.

Çalışmamızda hemoroit şikayeti olmayan kontrol grubumuz vardı. hemoroit şikayeti olan hasta ve de herhangi bir hemoroit şikayeti olmayan kişi bu çalışmaya alındı. Enteresan sonuçlara vardık. Çalışmamızda şunu gördük; cep telefonuyla tuvalete gidenlerin sayısı çok fazla. Hem hasta hem de kontrol grubunda cep telefonuyla insanlar tuvalete gidiyor.

Cep telefonuyla tuvalete giden kişilerin lavaboda daha fazla zaman geçirdiğini tespit ettik. Tuvalette fazla zaman geçirildiğinde anal bölgede uzun süre basıncın yüksek olmasına neden oluyor. Anal bölgedeki basınç hemoroidin patogenezinde risk faktörü oluşturuyor. Bu basınçtan dolayı hemoroit şikayetleri artıyor. Hipotezimizi bunun üzerine kurduk. Hemoroidi olan hasta grubunun yaklaşık yüzde 50'si telefonla lavaboya gidiyor. Lavaboya telefonla gidenlerin yüzde 26'sı da sosyal medyada zaman geçiriyor. Çoğu da 10 dakikaya yakın bir süre sosyal medyada zaman harcıyor.

Akıllı telefonlarla tuvalete gitme alışkanlığı hemoroit hastalığında bir risk faktörüdür. Bulgularımız bunu destekleyen yöndedir. Tuvalete cep telefonuyla gitmenin risk faktörü olduğunu toplumun bilmesi, mümkünse lavabo ve tuvalete telefonla gitme alışkanlığından kurtulması gerekiyor. Telefonların lavaboda kullanılması bir risk faktörü olarak kabul edilebilir. Vatandaşların cep telefonuyla lavaboya girmemesi sağlıkları açısından daha önemlidir.

Kaynak : funduszeue.info

Tuvalete telefon ile girenler dikkat! Bu hastalığa yakalanabilirsiniz!

Cep telefonlar&#; günün neredeyse tamam&#;nda elimizde. Baz&#;lar&#; tuvalete bile cep telefonuyla giriyor. Bu durum da hem sa&#;l&#;k için hem de hijyenik ko&#;ullar nedeniyle oldukça sak&#;ncal&#;. Elimizden ve cildimizden bünyemize dahil olan mikroplar pek çok soruna yol açabilir. Yap&#;lan bilimsel ara&#;t&#;rmalara göre tuvalette cep telefonu kullanman&#;n orada daha çok zaman geçirilmesine, hemoroide ve bakterilere aç&#;k hale gelmeye kadar çok say&#;da zarar&#;ndan söz edebilmek mümkün. Sizler için haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z rehberimizde tuvalette telefon kullanman&#;n zararl&#; yönleri hakk&#;nda bilgi sahibi olabilirsiniz.

TUVALETTE TELEFONLA ZAMAN GEÇ&#;RMEK HEMORO&#;DE YOL AÇIYOR

Görsel 1

&#;ngiliz doktor Sarah Jarvis'in aç&#;klamalar&#;na göre telefonla tuvalete giren ki&#;iler tuvalette olmas&#; gerekenden daha fazla zaman harc&#;yor. Bu yüzden de anüs damarlar&#;na uygulanan bas&#;nç daha da art&#;yor. Bu sak&#;ncal&#; durum hemoroide sebep oluyor. Olmas&#; gerekenden daha fazla süre ayn&#; &#;ekilde oturmak dola&#;&#;m sistemine de zarar veriyor. Hali haz&#;rda birçok mikrobun bar&#;nd&#;&#;&#; bir yer olan tuvaletlere cep telefonuyla birlikte girmek tüm bu mikroorganizmalar&#;n h&#;zla cep telefonuna yap&#;&#;mas&#;na sebep oluyor. Bu gibi alanlara cep telefonu ile birlikte girmek hijyenik kurallara tamamiyle ayk&#;r&#;.

CEP TELEFONU ÜZER&#;NDEK&#; BAKTER&#;LER

Görsel 2

&#;ngiltere’de yap&#;lan bir bilimsel ara&#;t&#;rmaya göre sürekli elimizde ta&#;&#;d&#;&#;&#;m&#;z cep telefonlar&#;n&#;n yüzeyinde çok say&#;da bakteri varl&#;k gösteriyor. Bakteri say&#;s&#; öyle çok ki tuvalette bulunandan 18 kat daha fazlas&#; cep telefonu yüzeyinde mevcut. Zaten bu kadar kirli olan cep telefonlar&#; ile tuvalete girildi&#;inde ise bakteri mevcudiyeti daha da art&#;yor. Yemek yerken veya bir &#;eyler içerken de cep telefonumuzla ilgilenmeye devam ediyoruz. Bu demek oluyor ki cep telefonunun yüzeyinde yiyecek art&#;klar&#; da bulunuyor. Say&#;s&#;z kir ve bakteriye ev sahipli&#;i yapan cep telefonlar&#; s&#;k aral&#;klarla mutlaka temizlenmeli.

CEP TELEFONLARININ TEM&#;ZL&#;&#;&#;NE D&#;KKAT ED&#;LMEL&#;

Görsel 3

Her an yan&#;m&#;zda olan ve gün boyunca bir an olsun elinizden dü&#;ürmedi&#;iniz cep telefonlar&#; bar&#;nd&#;rd&#;&#;&#; mikrop ile bakteriler yüzünden hastal&#;klara davetiye ç&#;kar&#;yor. Hem ak&#;ll&#; olan türleri hem de eskiden beri varl&#;&#;&#;n&#; sürdüren tu&#;lu telefonlar adeta bakteri yuvas&#;. Tu&#;lu telefonlar&#;n&#;z&#; y&#;lda birkaç defa mümkünse parçalar&#;na ay&#;rarak temizleyin. Temizlerken temiz bir pamuk ya da di&#; f&#;rças&#; kullanabilirsiniz. Böylece telefonunuzu bakterilerden ar&#;nd&#;rabilir ve hiç elimizden dü&#;ürmedi&#;imiz bu cihaz&#; daha zarars&#;z bir hale getirebilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

tuvalete telefonla girmek

5. en büyük (bkz: guilty pleasure) &#;ım bu sanırım, başlığı açanın eline sağlık.

kendimce bir yöntem bile tutturdum, kapıyı kapattıktan sonra sütyenime (bkz: antik kasa) itekleyip, uygun durumda süyenden alıp o günün en keyifli dakikalarını geçirdikten sonra tekrar sütyenime itekleyip (gizlinot: iyice koltuk altı kısmına doğru ki lömbürt diye kaymasın) yine bir kaç işimi halledip bitiriyorum o ulvi merasimi.

bimakyajdelisi
cinsiyet:kadın
ten rengi:buğday tenli
göz rengi:ela
yaş:32
cilt alt tonu:cool
saç rengi:koyu kestane
28 eylül eylül

 

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri elimizden düşmüyor. Akıllı telefonu olmadan tuvalete bile gitmeyen var. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre ise tuvalete telefon kullanmanın ciddi zararları bulunuyor.

Tuvalete girdiğinizde bile telefonu elinizdeyse, telefonlar tamamen bakteri yuvası haline geliyor ve tuvalete oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunduruyor. Bu durum ise kullanıcıların sağlığını riske atıyor.

İngiltere’de bulunan Surrey Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji öğrencileri, cep telefonlarını yakından inceledi ve cep telefonları üzerinde birçok bakterinin varlığını farketti. Cep telefonlarında tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunduğu ortaya çıktı.

Üniversiteden Doktor Simon Park, cep telefonlarının iletişim amacı olmasıyla birlikte kullanıcılarının kişisel izlerini de taşıdığını belirtti.

Telefonlar gıda zehri de taşıyabiliyor

Telefonlara yiyecek ve içecekler de bulaşıyor. O nedenle bu bakterilerin içerisinde gıda zehri içerenler de funduszeue.infoların en çok yayıldığı yer olarak bilinen tuvaletler, telefonunuza çok hızlı bir şekilde yapışacak ve çoğalarak tehdit oluşturacaktır. Bu tür kirli bölgelere girdiğinizde telefonunuzu dışarıda bırakmalısınız. Kişisel telefonunuzu birden fazla kişi kullanıyor ise, mikropların artma ve bir takım hastalıkların size geçme olasılığı daha yüksek oluyor.

Cep telefonu nasıl temizlenmeli?

Cep telefonunuz parçalara ayrılabiliyorsa, yine 3 ayda bir telefonu kapattıktan sonra en ince parçalarına kadar ayırmalısınız.

Bataryayı pamuk ya da toz önleyici mendil ile temizledikten sonra, kart yuvası ve diğer ayrıntı bölgeleri kulak çöpü ya da kullanılmamış diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Tuşlu telefonlarda daha fazla bakteri bulanıyor

Akıllı telefonların tuşlu olan modelleri, dokunmatik türlere göre içerisinde daha fazla bakteri barındırıyor. O nedenle tuşu bir telefon kullanıyorsanız, ortalama 3 ayda bir, tuşlarını açarak kulak çöpü ile temizlemelisiniz.

Eğer telefonunuzun tuş bölmesini açamıyorsanız, kullanılmamış bir diş fırçası ile arada kalan mikropları temizleyebilirsiniz.

Beğen

BeğenAşık OldumHahaVay CanınaÜzgünümKızgınım

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası