mide küçültme ekşi / Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları | Op. Dr. Fırat Tutal

Mide Küçültme Ekşi

mide küçültme ekşi

phone&#; height=&#;px&#; hover_enabled=&#;0&#; sticky_enabled=&#;0&#; align=&#;center&#; height_tablet=&#;px&#; height_phone=&#;px&#;][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=&#;&#; _module_preset=&#;default&#; theme_builder_area=&#;post_content&#; hover_enabled=&#;0&#; sticky_enabled=&#;0&#;]

Laparoskopik tüp mide ameliyatından sonra reflü görülme sıklığı kaçtır?

Tüp mide ameliyatından sonra hastaların yaklaşık olarak %30’unda reflü semptomları görülebilmektedir. Çoğu durumda hastaların belirtileri ilaçla tedavi edilir ve cerrahi müdahaleye gerek duyulmaz.

Tüp mide ameliyatı sonrası reflü için risk faktörleri nelerdir?           

 

Reflüyü önlemek için ne yapılır?

Tüp mide ameliyatı sonrası reflüyü önlemek için uygulayabileceğiniz birkaç ipucu vardır. Bu genel kurallara uyduğunuz sürece mide ekşimesi sorunu yaşama ihtimaliniz azalır.

Reflü Beslenme Önerileri

Tüp mide ameliyatından sonra beslenmenize dikkat ederek özellikle yemeklerden sonra yaşayacağınız reflü durumunu önleyebilirsiniz.

Tüp mide ameliyatı sonrası reflü tedavisi

Tüp mide ameliyatı sonrası reflü genellikle yukarıda belirttiğimiz basit kurallara uyduğunuz takdirde kolay yönetilebilen bir durumdur. Reflü diyetine rağmen şikâyetlerinizde azalma olmuyorsa, doktorunuzdan mide asidi seviyenizi dengeleyecek ilaç reçete etmesini isteyebilirsiniz. Tüp mide ameliyatı sonrası çok yaygın olmamakla birlikte şiddetli seyreden ve ilaç tedavisine yanıt alınamayan asit reflü durumunda tüp mide operasyonu gastrik bypassa dönüştürülebilir.

Mide Küçültme Nasıl Yapılır?

Midenin tüp büyüklüğüne kadar küçültülmesi işlemleri tüp mide ameliyatı olarak tanımlanmaktadır. Şekil benzerliği nedeniyle verilen bu isim aşırı büyük midesi olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Tokluk hissinin zor oluşması nedeniyle midenin  %80’e yakın kısmı alınır.

Tüp mide ameliyatı  yapılırken karın ön duvarından küçük delikler açılır ve büyük kesiler olmadan midenin bir bölümü alınmaktadır. Yapılan işlem, tüp mide ameliyatı alanında uzman doktorlarımız tarafından uygulanmaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı İzle

Mide Küçültme Ameliyatı Yapılırken Kaç Delik Açılır?

Mide küçültme ameliyatı laparoskopik yollarla, genellikle kapalı olarak gerçekleştirilmektedir. Mide küçültme ameliyatı yapılırken açılan delik sayısı genellikle arasıdır. Bazen tek delikle de yapılan işlemlerde gerekli hallerde sayı artırılacaktır.

Mide Küçültme Ameliyatı Olmak İçin Kaç Kilo Olmak Lazım?

Mide Küçültme ameliyatı olmak için kilo miktarının önemi bulunmaktadır. İleri derecede obez, aşırı şişman kişilere tüp mide ameliyatı yapılmaktadır. Beden kitle endeksi olarak aralığı aranmaktadır.  Kilolar nedeniyle bazı hastalıkların ortaya çıkmış olması, kiloların yaşam şartlarını zorluyor olması gerekir.

Tüp Mide Yaş Sınırı Nedir?

Tüp mide yaş sınırı nedir? Sorusu bu işlemleri düşünen herkesin merak ettiği bir konudur. Clinic Care Center e başvuru yapan kişilerin en az 18 yaşında ve en çok 65 yaşında olması gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen diğer kriterlere uygunluğa da önem verilmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Mide Küçültme Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Mide küçültme ameliyatının riskleri Clinic Care Center  kliniğimizde hastalara özel olarak aktarılarak işlem yapılmaktadır. Ameliyat prosedürlerindeki genel riskler olabilmekte, kanama, enfeksiyon gibi durumlar nadiren de olsa gerçekleşebilmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Mide küçültme ameliyatı iyileşme süresine bakıldığında hasta durumuna göre kısmen değişme olabilmektedir. En geç 6 haftaya kadar iyileşme tamamlanmaktadır. En az 4 haftada yaraların kapanması durumu gözlenir. Clinic Care Center iyileşme sürecinizin en iyi şekilde gerçekleşmesi için etkili çözümler bulmaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı 3 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Mide küçültme ameliyatı olanlar 3 ayda genellikle 40 kiloya kadar verebilmektedir. Operasyon tamamlanınca hemen kilo verme başlamayabilir. Beslenme ayrıntılarına önem verilerek bir ay sonunda 15 kilo kayıp olması normaldir.

İleri seviye obezitede verilen kilo sayısında artış olabilmektedir. 6 ay sonunda 50 kilo kaybı yaşanabilir. Hastaların spor durumu protein oranları gibi ayrıntılar son derece önemlidir. Kurallara uyulmaması halinde kilo kayıpları daha az olmaktadır.

Mide Küçültme Ameliyatı 2 Kez Olur mu?

Yeniden mide küçültme işlemi olacaksa revizyon işlemleri gerçekleşmektedir. Vücudun bağışıklık sisteminde zorlama olabilmekle beraber mide küçültme ameliyatı 2 kez olabilmektedir. Tüp mide ameliyatı olacak kişilerin sık aralık olmaması gerekir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra İç Dikişler Ne Zaman İyileşir?

Mide küçültme ameliyatı sonrası iç dikişlerin iyileşme durumu on beş güne kadar gerçekleşmektedir. Bir aya kadar da tam iyileşme süreci gerçekleşmektedir. Dikişlerin soruna dönüşmemesi için kliniğimizden yapılan uyarılara dikkat edilmesi gerekir.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Mide Eski Haline Döner mi?

Tüp mide operasyonu geçirenlerin merak ettiği önemli konu,  mide eski haline döner mi sorusudur. Mide kendini genişleterek büyütebilen bir organdır. Dolayısıyla yeniden eski halini almak için doğal bir gelişim süreci olacaktır. Fakat yeniden ameliyat öncesi halini almaması için mideye giren yemek miktarının kontrol edilmesi gerekir.

Devlet hastnesinde tüp mide olanlar ameliyat sonrası takip ve destek konusunda sıkıntılar yaşadıkları için Clinic Care Center’ seçmişlerdir. Obezite ameliyatı olan bazı bazı yorumları aşağıdadır.

Kimler Mide Küçültme Ameliyatı Olamaz?

Kimler Mide Küçültme Ameliyatı Olamaz?

Mide küçültme ameliyatı olmak isteyenlerin gereken kontrol aşamasını sorunsuz şekilde geçmiş olması gerekmektedir.  Vücut kitle endeksi haricinde tip 2 diyabet olması, metabolizmaya yansıyan bozuklukların yaşanması gerekmektedir. Tüp mide ameliyatı olmak için hayatı ve sağlığı olumsuz etkileyen bir kilo gerekmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatları Zararlı mı?

Mide küçültme ameliyatı gereğinden az yapılan bir ameliyat, keşke daha çok yapılabilse. Çok faydalı, insanların 3’te 2’si bundan faydalanıyor.

Prof. Dr. Mehmet Öz Kalp Sağlığı ve Kalp Cerrahı

Mide Ameliyatı Olanlarda Kilo Vermeme Olasılığı Nedir?

Mide ameliyatı olanlarda kilo vermeme olasılığı genelde bulunmamaktadır. Mide küçüldüğü andan itibaren daha az yemeye kendini programlamaktadır. Dolayısıyla hızlı şekilde yağlardan yakarak dışarı atmaya başlar. Yeme miktarındaki önemli orandaki değişiklik yağların sıvıya dönüşme hızını artırmaktadır.

Tüp mide ameliyatı olan kişilerde bir süre kilo verildikten sonra durma ve yeniden kilo alma süreci olabilir. Beslenme önerilerine uyulmaması halinde yeniden eski kilolara dönme olasılığı bulunmaktadır. İdeal kiloya ulaşmak isteyenlerin yaşam tarzı değişikliklerini uygulaması gerekmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Neden Kilo Verilmez?

Mide küçültme ameliyatı sonrası kilo veremeyen bir kişinin protein alırken yeteri kadar tüketim sağlamaması görülür.  Yetersiz protein nedeniyle kilo kaybı azalabilir. Günlük her tüp mideli hastanın 60 gram ve üzerinde protein alması gerekir. Üst limit genelde 90 grama kadardır.

Mide küçültme ameliyatı sonrası kilo alma durumu 15 kiloya kadar yaşanabilmektedir. Kilo almanın bir miktar olması normalken aşırı alınan kiloların önüne geçmek gerekmektedir. Uzmanlarımızla yeniden aynı kiloya dönmemek için neler gerektiğini görüşebilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Tüp mide ameliyatı süresi genelde bir saate kadar devam etmektedir. Anatomik yapısı değişen hastalara göre en az 30 dakikalık bir süre verilebilmektedir. Hazırlık aşamasında gereken detaylara uyarak sürecin sorunsuz hazırlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Mide Ameliyatı Olan Kişiler Kaç Gün Hastanede Kalır?

Mide ameliyatı olan kişilerin hastanede kalma süreleri 3 güne kadar sürebilmektedir. Bu süre bir günle sınırlı da olabilir. Ameliyatı geçiren hastanın durumuna göre işlemler yapılmaktadır. Ameliyat ardından ayağa kalkma süresiyse birkaç saatte gerçekleşebilir.

Mide Küçültmede Kaçak Riski Nedir?

Mide küçültme ameliyatlarında kaçak riski önemli bir konudur. Mide sızıntı belirtilerinin görülmesi halinde uzmanınıza zaman geçmeden başvurmanız gerekmektedir.

Mide küçültme ameliyatı ardından kaçak riski süresi bulunmaktadır. Genellikle kaçak olduğunda 2 güne kadar belli olmaktadır. Yoğun kaçak riski ardından bu süre bir aya kadar takip edilmelidir. Düşük de olsa kaçak riskleri bir aya kadar devam edebilmektedir. Oran olarak belirtildiğinde %2’lik bir miktar söz konusudur.

Tüp mide ameliyatında kişinin belirtilen kurallara uymaması riskleri artırabilmektedir. Uzmanınızla bu konuda ayrıca önlemler almak için bir faaliyet planı hazırlayabilirsiniz.

Mide Sızıntı Belirtileri Nelerdir?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Kaçak Belirtileri Nelerdir?

Mide sızıntı belirtilerinde en yaygın görülen semptomları takip ederek hızlı çözüm arayışına girebilirsiniz. Clinic Care Center olarak anında çözümü sağlamaktayız.

Zayıflama yolları arasındaki mide küçültme ameliyatında kaçak olması halinde zaman geçirmeden kliniğimize başvuru yapmalısınız. O an için kliniğimize gelecek durumda değilseniz mutlaka telefonla bilgilendirme almanız önerilir.

Mide Küçültme Ameliyatında Kaçak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mide küçültme ameliyatında kaçak tedavisinin en genel yöntemi enfeksiyonun azalmasını sağlayacak antibiyotik uygulamadır.  Damar yolundan verilen antibiyotikle zararın azalması hedeflenmektedir. Sızıntının olduğu bölgeye yeniden ameliyat yapılarak sorunlu alana stent takılmaktadır.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra 1 Sene Sonra Sızıntı Olur mu?

Sleeve gastrektomi (Tüp Mide) ardından bir sene geçince sızıntı görülmeyen bir durumdur. Genellikle iyileşmiş midelerde bu sorun yaşanmamaktadır. İlk ameliyat dönemlerinde daha fazla olabilen bir etkendir.

Operasyon Ardından Sızıntıya Neden Olabilecek Durumlar

Operasyon ardından sızıntıya neden olabilecek durumlardan biri alkol ve sigara kullanımıdır. Mide küçültme ameliyatı kullanan kişilerin iyileşme sürecinde, kalıcı şekilde zararlı alışkanlıkları bırakması gerekir. Kan akışı sorunları, ameliyatın iyi şekilde kapatılmaması, diyabet de diğer etkenlerdir. Kliniğimizde uzman doktorlarımız hatalara yer vermemektedir.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Dondurma Ne Zaman Yenir?

Mide küçültme ameliyatı sonrası dondurma yeme süresi genellikle aya kadar olacaktır. Beslenmede normale geçiş sürecinde diyetisyen tarafından verilen önerilere uyulması ve çiğneme şartlarına dikkat etmek gerekmektedir. Dondurmayı haftada bir kere tüketmek mümkündür.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Beslenme Önerileri

Tüp Mide Örnek Diyet Listesi ve Beslenme Önerileri

Kilo vermek isteyenler için mide küçültme ameliyatı sonrası Clinic Care Center beslenme önerilerine dikkat etmek gerekmektedir. Mide beslenmenin gerçekleştiği merkezi bir yer olarak ameliyat ardından ekstra hassasiyet isteyen bir organdır.  Gereken durumlarda psikolojik tedavi alınarak obezite sorununun yenilenmemesi sağlanabilir.

Kan değerlerini düzenli olarak yaptırdığınızda eksik çıkan vitamin mineraller konusunda uzmanlarımız gereken yönlendirmeleri yapacaktır. Vitamin ve mineral takviyesi bağışıklık sisteminizin daha sağlıklı bir hal alması için önemli bir konudur.

Sıvı Diyet ListesiYumuşak Püre ListesiKatı Diyet Listesi
65 gr protein ve ml suBebek maması kıvamındaYüksek proteinler
Yüksek proteinlerYükesek proteinlerBol pişmiş sebzeler
Sağlıklı yağlarBol pişmiş sebzelerSağlıklı yağlar
Düşük Karbonhidradlar
KahvaltıAra ÖğünÖğleAkşam
Laktozsuz Süt + Protein tozu% Şekersiz meyve suyuEt suyu çorbası Tavuk suyu çorbası
KahvaltıAra ÖğünÖğleAkşam
Meyve puresi ve Yulaf lapasıMercimek Çorbası% şekersiz elma suyuEtli Havuç çorbası
KahvaltıAra ÖğünÖğleAkşam
Lor peynirli yumurtaSebzeli makarnaMeyve salatasıKıymalı patlıcan
KahvaltıAra ÖğünÖğleAkşam
Haşlanmış yumurta, kızarmış ekmekMeyve salatasıTon balığı, Haşlanmış sebzeTavuk ve Yoğurt

Psikolojik Terapinin Sleeve Gastrektomi Operasyonunda Önemi

Psikolojik terapi desteği alan kişilerde yeniden obezite olasılığı azalmaktadır. Geçmişte veya güncel olarak yaşanan takıntılı düşüncelerden uzaklaşması gereken bireyler kendilerini fark etme ve sorunlarla ilgili yükleri atma aşamasını geçmelidir.  Üzerinde gereksiz yük taşıyan bireyler, ancak kendi öz değerlerini fark ettiklerinde yeme bozukluklarından uzaklaşacaktır.

Sleeve gastrektomi  operasyonu geçiren kişiler hastalığa neden olan kilolarından kalıcı olarak ayrılmanın ilk adımını atmıştır. Ruhsal olarak temeli olan kişilerin kilo verme süreçleri daha kalıcı olacaktır. Aksi halde yeniden mide büyüyecek ve eski beslenme düzenine bağlı obezite görülecektir. Devamlı olarak mide ameliyatı olmak vücudu bütünsel açıdan yıpratabilen bir durumdur. Bağışıklık sisteminiz ameliyata karşı tepkilidir. Tüp mide ameliyatı fiyatları yönünden de bütçenizi aşan bir durumla karşılaşmış olursunuz.

Kilo verirken stresle başa çıkmak için sporun önemi çok büyüktür. Ödül mekanizması çalışan bireylerin verdikleri kilodan giderek daha fazla mutlu olması gerekmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Beslenme Programını Ne Kadar Süre Yapmalıyım?

Tüp mide ameliyatı  ardından beslenme programına devam süresi doktorunuzla sizin karar vereceğiniz bir durumdur. Aşamalı olarak planlanan bu süreçte en doğru süre en iyi verimi alacağınız ve programa uyabileceğiniz süredir. Belirli bir alışkanlık kazandığınızda kalıcı şekilde sağlıklı beslenme durumu da sürdürülecektir.

Mide Küçültme Ameliyatı Ardından Beslenme Listesini Yapmak

Mide küçültme ameliyatı ardından beslenme listesini yapmak için en güvenilir kaynak kliniğimizin sunduğu diyetisyen ve doktorlarımız olacaktır.  Beslenmenin önemi özellikle mide ameliyatı geçirenler için ekstra önemli bir konudur. Zihinsel ve fiziksel olarak bir alışkanlık kazanmış olmak gerekmektedir. Mide küçültme ameliyatı ne kadar önemliyse beslenmeniz de o derece önemli bir durumdur.

Doktorunuzun gözetme aşamasını bırakması ardından kendi başınıza beslenme programını sürdürmelisiniz. Sleeve gastrektomi ameliyatının tüm süreçlerine yeteri kadar ciddi bakılmalıdır. Mide beslenme ve bağışıklık sistemimiz açısından en önemli organdır.

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyat

Mide Küçültme Ameliyatı (Tüp Mide Ameliyatı) Fiyat

Mide ameliyatı fiyat bilgisi için kliniğimize başvuru yapabilir ve net sonuç alabilirsiniz.  Tüp mide ameliyatında gereken tüm süreçler ve toplam miktar bilgilendirilecektir. Planlama yapılırken hasta durumu detaylı olarak incelenmektedir.

Tüp mide ameliyatı fiyatı ekşi ve tüp mide ameliyatı kadınlar kulübü forumlarda çokça sorulmaktadır. Şimdi En doğru Fiyat alın!

Mide Küçültme Ameliyatı (Tüp Mide Ameliyatı) Fiyatı


Sleeve Fiyat: TL
Anestezi:Genel Anestezi
Ameliyat Süresi:45 dk
Hastanede Yatış Süresi:2 Gece

Mide Küçültmede Diyet Listesi Hataları

Mide küçültme ameliyatı ardından hazırlanan diyet listesi olabildiğince doğru şekilde kullanılmalıdır. Diyet listesine tam olarak uymak için kendi istediğiniz besinleri de şablona göre oluşturmalısınız.

Önemli olan sıvı ağırlıklı beslenerek midenin sindirimini kolaylaştırmaktır. İlerleyen dönemlerde normal gıdalarda da kolay sindirime odaklanmak gerekir. Ameliyat ardından yapılan aşağıdaki hatalara düşmemek gerekmektedir:

Obezite Ameliyatına Ek Yapılması Gerekenler

Ameliyat olanlar için hızlı kilo vermek öncelikli olsa da sağlıklı bir şekilde kilo vermeye odaklanmak gerekir. Hızlı zayıflama yöntemleri ameliyat ardından gelen süreçte kendiliğinden olacaktır. Önemli olan bu sürecin doğru biçimde tamamlanmasına odaklanmaktır.

Hızlı kilo verirken ameliyat hassasiyetlerinizi her zaman göz önünde bulundurmalısınız. Protein odaklı beslenme dışına çıkmamak son derece önemlidir. Protein sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan enerji kolayca sağlanacaktır. Belirli dönemlerde protein tozu kullanımı olabilmektedir. Normal beslenmeyle de paralel şekilde diyet süreci değiştirilebilir.

Obezite Ameliyatı Ardından Kilo Verirken Halsiz Kalmak

Halsizlik birçok kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Obezite ameliyatı olan herkeste hem ameliyat etkileri hem de kilo kaybına bağlı halsizlik olabilir. Önemli olan yaşam kalitenizi etkilememesi olacaktır. İyileşme süreci tamamlanmasına rağmen halsizlik devam ediyorsa beslenmenizde sorun olması yüksek ihtimalli bir durumdur.

Kilo verirken halsizlik yaşayanların uzmanlarımıza başvurarak sorunu bildirmeleri gerekmektedir. Mide küçülmesi ve beslenme haricinde kan değerlerinizde mineral vitamin eksikliklerinin giderilmesi sağlanmaktadır. Vücudunuz proteini sindiremiyorsa ayrıca bir sorun olabilmektedir.

Zayıflama yöntemleri arasındaki mide küçültme ameliyatını ani fiziksel değişim olarak görmemek gerekir. Aşamalı olarak verilen kiloların kalıcı olarak gitmesine odaklanmak gerekmektedir. Kalıcı olarak kilo vermek isteyenlerin sleeve gastrektomi ameliyatından sonra yaşam tarzlarını kontrol etmesi gerekmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatından Sonra Yaşam Tarzınızda Neler Değişmeli?

Mide Küçültme Ameliyatından Sonra Yaşam Tarzınızda Neler Değişmeli?

Mide küçültme ameliyatı olduktan sonra yapılması gereken genel değişikliklere önem vermek, sağlıklı bir kiloda kalmayı benimsemek gerekir. Bunu yapabilmek için bazı detayları ön plana çıkarmak faydalı olacaktır.

1-)  Severek Yapılacak Egzersiz Bulmak

Sporu alışkanlık haline getirmek yaşam boyu dengeli bir kiloda önemli bir ayrıntıdır. Genelde çok hareketli bir yaşamınız varsa sporu ikinci plana atabilirsiniz, ancak arada bir yapmak faydalıdır. Hareketi az yaşamınız varsa devam edebileceğiniz bir spor etkinliği bularak düzenli aralıklarla yapmalısınız.

Mide küçültme ameliyatı olanların hareket düzeylerini doktor kontrolünde sürdürmeleri gerekmektedir.   Vücudunuz kendini topladığında hareket düzeyini artırmak gerekir.  Herkesin seveceği spor türleri değişebilmektedir.

Açık hava egzersizleri bağışıklık sistemi açısından daha avantajlı olabilir. Günde 45 dakika yürümek, koşmak vs. stres düzeyini azaltmakta ve spor alışkanlığını daha kolay kazanmada etkilidir.

2-) Yeniden Aynı Kiloya Gelmemek İçin Yapmanız Gerekenler

Bir konuda psikolojik olarak ikna olmazsanız hızlı kilo verme süreci ardından hemen eski kilonuza dönebilirsiniz. Beyniniz neye ikna olduysa onu sürdürmeye devam edecektir. Örneğin, psikolojik rahatlamayı tatlılarda, hamur işlerinde, ödül hissi veren yiyeceklerde bulanlar obezite hastalığına yeniden yakalanır.

Yemek yemek bağımlılık haline gelmemesi gereken bir süreçtir.  Mideniz gerekenden fazla yediği ve yanlış beslendiği için tüp mide ameliyatına ihityaç duyar. Aksi durumda varlığı tehlikeye girmiş demektir. Çünkü aşırı kilolar vücudu çökertmekte ve kanla ilgili ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir.

3-) Kilo Vermeyi Sosyal Etkileşimle Başarmak

Ameliyat ardından gelen süreçte çevrenizdekilerle yeni hedeflerinizi ve aşamalarınızı paylaşabilirsiniz.

Motive edici bir durum olarak mide küçültme ameliyatının yeni neleri getirdiğini samimi şekilde diğer kişilerle paylaşmalısınız. Kendinizde iyi olan gelişmeleri sosyal medyadan gösterebilirsiniz.  Kendi kendinizi tüp mide ameliyatı  ardından motive ederek daha kalıcı bir sağlıklı yaşam süreci olacaktır.

Clinic Care Center uzman doktorlarmız ve ekibimiz başvuralarınızı bekliyor olacak.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Hangi Ünlülerdir?

Tüp Mide Ameliyatı ile İlgili Sık Sorulan Sorular

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir