dicle elektrik dağıtım borç sorgulama / Diyarbakır Dicle Elektrik Faturası Ödeme Ve Borç Sorgulama

Dicle Elektrik Dağıtım Borç Sorgulama

dicle elektrik dağıtım borç sorgulama

Dicle Elektrik Fatura Ödeme

Dicle Elektrik, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ın ilçelerinde görevli elektrik satış şirketidir. Bu yazıda, Dicle Elektrik fatura ödemesi, borç sorgulama ve diğer fatura işlemleri hakkında bilgiler yer alır.

FATURA ÖDE

Dicle Elektrik Borç Sorgulama

Dicle elektrik fatura borcunu öğrenmek için işletme kodu ve abone numarası gereklidir. Bu bilgiler eski bir faturanın üst kısmında bulunabilir.

  • Dicle elektrik müşteri hizmetlerini 8 numaralı hattan arayarak borcunuzu öğrenebilirsiniz.
  • İnternet sitesi açılış sayfasında yer alan "Online İşlemler" menüsüne tıklayın. "Borç Sorgulama" başlığını seçin ve gerekli bilgileri girerek işlemi tamamlayın.

Fatura Ödeme

Fatura ödemesini Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ın ilçelerinde bulunan Dicle elektrik müşteri merkezlerinden yapabilirsiniz. Aşağıdaki ödeme seçeneklerinden size uygun olanı tercih edin:

Nakit Ödeme

Faturayı banka gişesinden ödemek istiyorsanız Dicle Elektrik ile anlaşması olan tüm bankaların bu hizmeti vermeyebilir. Faturanın alt kısmına ya da listeye bakmakta fayda vardır.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ın ilçelerinde yer alana Dicle Elektrik veznelerinden nakit olarak faturanızı ödeyebilirsiniz.

PTT şubesine elektrik faturanızla giderek ek ücret vermeden nakit ödeme yapabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı

Dicle Elektrik ile anlaşması olan bankalar internet şubesinden ödeme hizmeti sunabilir. Ödeme banka sistemi üzerinden yapıldığı için işlem sırasında sorun yaşamanız halinde bankayla iletişime geçmeniz gerekir.

Hesaptan Otomatik Ödeme

Bankalar hesaptan otomatik ödeme seçeneğini sunmaktadır. Otomatik ödeme talimatı, fatura son ödeme tarihini kaçırmanızı önler; hesabınızda bakiye olduğundan emin olmanız yeterlidir.

Gecikme Faizi Oranı

Elektrik faturasının son ödeme tarihini geçirdiğinizde günlük olarak gecikme faizi uygulanır. Gecikme faizi oranı, fatura dönemin göre Dicle Elektrik tarafından belirlenir.

Borçtan Dolayı Elektrik Kesilmesi

Son ödeme tarihi geçirildiğinde Dicle Elektrik ikinci bir ödeme bildirimi yapar. İkinci bildirimden sonraki 5 iş günü içinde fatura yatırılmazsa kesme ihbarı düzenlenerek kullanım yerinin enerjisi kesilir. Elektriğin kesilme gerekçesi ortadan kalktığında; yani borçlar gecikme faiziyle beraber yatırıldığında açma işlemi yaptırmak gerekir. Açam işlemi verilen sürede yapılmazsa, abonelik fesh edilir ve sayaç sökülür. Bu durumda tüketicinin yeniden abonelik sözleşmesi yapması gerekir.

Dicle Elektrik Faturası Gelmedi

Zamanı gelmesine rağmen Dicle elektrik faturanız gelmediyse nedeni aşağıdakilerden birisi olabilir:

NedenlerÇözümler
Düşük tüketim yapmakFatura tutarı çok düşükse gelecek aya yansıtılabilir. Detaylı bilgi için Dicle elektrik çağrı merkezini arayabilirsiniz.
Sayaca erişilememesiSayaç görevlinin okuma yapamayacağı bir konumdaysa fatura kesilememiş olabilir. 
Sayacın arızalı olmasıDiyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta oturuyorsanız size en yakın Dicle elektrik müşteri merkezine gidip dilekçe ile sayacın incelenmesi için başvurabilirsiniz.

Fatura İtirazı

Dicle Elektrik faturasının hatalı olduğunu düşünüyorsanız yönetmeliğe göre fatura tarihi itibarıyla 1 yıl boyunca itiraz hakkına sahipsiniz. İtiraz başvurusunu ilçenizde bulunan Dicle elektrik müşteri merkezine giderek dilekçe ile yapabilirsiniz. Dilekçede eğer varsa sayaçtan son okunan endeks ve detaylı olarak itiraz sebebinizi belirtmeniz önemlidir.

İtiraz etseniz bile fatura ödeme yükümlülüğü ortadan kalkmaz. Eğer faturanız bir öncekinden %30 oranında fazla fazlaysa önceki fatura kadar ödeme kabul edilir ve gecikme zammı uygulanmaz.

İtiraz Sonucu

Fatura itirazı Dicle Elektrik tarafından 15 iş günü içinde tüketiciye bildirilmelidir. İtiraz sonucuna göre,ü:

  • Tüketici haklı bulunmuşsa,

Tüketiciden fazla tahsil edilen tutar bir sonraki fatura borcundan düşülür. Eğer talep edilirse üç iş günü içinde nakit olarak tedrikçi tarafından nakit olarak ödenmelidir.

  • Tüketici haksız bulunmuşsa,

Sözkonusu borç tutarı eksik olarak yatırılmışsa kalan kısım da tahsil edilir. Tüketici itiraz ettiği borcu ödememişse gecikme faiziyle beraber ödemelidir.

Elektrik Fatura Ödeme ve Borç Sorgulama - Elektrik Faturas&#x; Ödeme

Elektrik Fatura Ödeme ve Borç Sorgulama hizmetini şimdi keşfedin. Elektrik Faturas&#x; Ödemesi avantajl&#x; taksitli seçeneklerle Sabit Fatura Ödeme Merkezinde.

Elektrik Fatura Ödeme

Elektrik faturanızı kolayca öğrenmek ve en hızlı şekilde ödemek için sizlere bir köşeden göz kırpan Sabit Fatura Ödeme, online elektrik fatura ödeme merkezi olarak karşınıza çıkıyor. Elektriksiz bir hayat düşünmek artık olanaksız. Bundan dolayı, elektrik faturası ödemelerinizi takip etmeniz ve sizin için en uygun ödeme seçenekleri ile faturanızı ödemeniz bir hayli önemli. İşte tam bu noktada devreye giren funduszeue.info sizleri elektrik faturası ödeme konusunda yepyeni bir döneme çağırıyor. 

Online Elektrik Faturası Ödeme 

Türkiye’de bulunan tüm elektrik tedariği sağlayan şirketlerin fatura ödemesini online platform üzerinden yapmayı mümkün kılan Sabit Fatura Ödeme, bulunduğunuz şehirden ve bölgeden bağımsız olarak sizlere en iyi hizmeti sunar. Bu noktada elektrik faturanızı ödemek için şehrinizde bulunan elektrik ödeme merkezlerine gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran ve sizlere oturduğunuz yerden online elektrik faturası ödeme imkanı sunan funduszeue.info, daha pek çok avantaja sahip olmanızı sağlar. 
Web site üzerinden ikamet ettiğiniz şehrin elektrik tedarikçisini seçerek elektrik faturası sorgulama ve ödeme işlemlerine başlayabilirsiniz. Bu noktada, fatura ödemesi yapmanız için abone numaranızı bilmeniz gerekiyor. Online Elektrik faturası ödeme platformundan elektrik faturası ödemek için abone numaranızdan sorgulama yapabilir ve sorgulama sonucunda ödemeniz gereken miktarı hemen ödeyebilirsiniz.

Kredi Kartı ile Elektrik Faturası Ödeme 

Elektrik faturasının biraz yüksek tutarda geldiği bir gerçek. Düzenli olarak her ay ödenmesi gereken bu faturayı Fatura Ödeme üzerinden kredi kartınız ile ödeyerek aylık elinizde kalan nakit miktarını artırabilirsiniz. Bu noktada sistem üzerinden taksitli elektrik faturası seçeneğinden yararlanabilir ve sizin için en uygun taksitlendirme ile elektrik faturanızı çok daha kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. 
Fatura Ödeme online platform, kredi kartı bilgilerinizi SSL güvenlik sertifikası ile koruma altına alır. Elektrik faturanızı öderken sisteme gireceğiniz kredi kartınız, asla üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Bununla birlikte, kredi kartı işlemlerinizde 3D Secure bulunur. Elektrik faturası ödemelerinize hız kazandırmak, faturalarınızı çok daha basit bir şekilde ödemek ve tüm bu işlemleri en güvenli şekilde yapmak için Fatura Ödeme yanınızda! 
;

Anadolu AjansıAnadolu Ajansı

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü Yaşar Arvas, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sorumluluk alanlarında yer alan 6 ildeki çiftçilerin tarımsal üretimden kaynaklanan elektrik borcuna ilişkin, 'Çiftçilerimizin geçmiş borçlarının bütün vade farkını siliyor, anapara için de yüzde 25 indirim yapıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Eylül'de yaptığı 'Bundan sonra elektrik faturaları ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankamız bu imkandan yararlanmak isteyen çiftçilerimizin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat dönemi sonunda yapacak, maliyetinin bedelini de Hazineden alacak. Çiftçilerimiz geçmiş dönem elektrik borçlarını 5 yıla varan vadeyle ve faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek. Elektrik dağıtım şirketleriyle önceki dönem borçlarının gecikme cezası uygulanmadan ve hatta anaparanın da bir kısmından feragatle tahsili hususunda mutabakata varıldı.' şeklindeki açıklama üzerine Dicle Elektrik tarafından çiftçilere bu desteğin sağlanması için çalışma yürütüldü.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü Yaşar Arvas, AA muhabirine, çiftçilerin güncel borçları için 1 yıl, geçmiş borçları için de 5 yıl vadeli olmak üzere Ziraat Bankasından kredi desteği alabileceğini söyledi.

Dicle Elektrik'in dağıtım bölgesinde bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'teki tarımsal sulama abonesi çiftçilerin gecikmeye giren borçları için herhangi bir faiz uygulanmadığı gibi anaparada da indirim yapılacağını ifade eden Arvas, Ziraat Bankası tarafından sağlanan kredinin sıfır faizle çiftçilerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Arvas, şirket olarak bölgedeki çiftçilere ek bir imkan sağladıklarını dile getirerek, 'Bölgede 30 binin üzerinde çiftçi bulunuyor ve bu çiftçilerin yüzde 80'inin Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'ye borcu bulunuyor. Çiftçilerimizin geçmiş borçlarının bütün vade farkını siliyor, anapara için de yüzde 25 indirim yapıyoruz. Şu ana kadar 6 bin çiftçimiz bu imkandan faydalanmak için şirketimize müracaat etti. Diğer çiftçilerimizi de en kısa sürede şirketimize müracaat etmeye davet ediyoruz.' diye konuştu.

Bu imkandan yararlanmak isteyen çiftçilerin Dicle Elektrik'in il ve ilçe merkezlerindeki tarımsal sulama birimlerine, müşteri memnuniyeti birimleri ile ilçe şefliklerine başvurarak 'borç kapama formu' almalarının yeterli olduğunu belirten Arvas, bu form ile il ve ilçelerdeki herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvurarak, kredi sürecini başlatabileceklerini kaydetti.

Arvas, elektrik borcu olan çiftçilere bu destekten bir an önce faydalanmaları tavsiyesinde bulunarak, kredi desteğine ilave olarak Dicle Elektrik olarak sundukları imkanın 31 Aralık itibarıyla son bulacağını söyledi.

Dicle Elektrik olarak sundukları kredi desteğinin ise 31 Aralık 'e kadar devam edeceğini belirten Arvas, ' yılında kredi kullanacak müşterilerimize maalesef bu sene için sunulan anapara indirimi ve gecikme faizinin silinmesi imkanından faydalanamayacaklarını tekrar hatırlatmak istiyorum. yılındaki üretim sezonunda sıkıntı yaşanmaması adına müşterilerimizin buna dikkat edeceğini ümit ediyorum.' ifadelerini kullandı.


Yasal takibe d&#;şm&#;ş elektrik borcuna online &#;deme kolaylığı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ) abonelerin yasal takibe düşmüş elektrik borçlarını web sitesi üzerinden online olarak ödemeleri için yeni bir uygulama geliştirdi. Dicle Elektrik bünyesinde bulunan DEDAŞ ve DEPSAŞ şirketlerine ait icra takibindeki borçlar funduszeue.info veya funduszeue.info web siteleri üzerinden ödenebilecek. Lega sistemine aktarılacak fatura bilgileri ve geliştirilen PayFlex Collection uygulaması ile web kanalı üzerinden sorgulama yapılarak kullanıcıların ödemeleri gerçekleştirilecek.

“MÜŞTERİLERİMİZ SAĞLIKLARINI RİSKE ATMASIN”

Uygulamanın önümüzdeki günlerde banka entegrasyonuyla mobil ortamda da kullanılabilmesi planlanıyor. Daha önce geçmiş döneme ait ve yasal takibe uğrayan icralık borçlar online olarak tahsil edilemiyordu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Murat Karagüzel, pandemi nedeniyle yasal takibe düşen elektrik borcunun online kanaldan ödenmesinin önemine dikkat çekerek, “Müşterilerimizin geçmiş dönemlere ait ödenmemiş elektrik faturaları bulunabiliyor. Güncel tüketimleri için ödemelerini düzenli yapsalar bile geçmiş borçları yasal takibe düşebiliyor. PayFlex uygulamasıyla müşterilerimiz herhangi bir hizmet merkezimize gelmeden web sitelerimiz üzerinden borcunu ödeyebilecek. Böylece müşterilerimiz sağlıklarını riske atmadan ödemelerini yapabiliyor olacak” dedi.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulamanın çalışmasını anlatan Karagüzel, “İlk olarak funduszeue.info veya funduszeue.info adreslerinden birine girilir. Depsaş sitesi üzerinden işlem yapılmak istendiğinde ana sayfada ‘Borç Sorgulama ve Ödeme’ ekranı seçilerek Hukuk borç sekmesi seçilir. Ardından online işlem merkezi sayfasından ‘Hukuklu Borç’ sorgula sekmesi seçilir. TC Kimlik No veya farklı bir no ile istenilen kritere göre dosya sorgulanır. Dosya sorgu sonucu ödeme ekranı geldikten sonra ‘Ödenecek tutar’ yazılır. Banka ödeme ekranına yönlendirildikten sonra istenilen kredi kart bilgileriyle ödeme gerçekleştirilir” diye konuştu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası