kayısı dondurucuda nasıl saklanır / Kayısı Nasıl Saklanır?

Kayısı Dondurucuda Nasıl Saklanır

kayısı dondurucuda nasıl saklanır

Kuru kayısı evde nasıl saklanır

Makale içeriği

Kurutulmuş meyvelerin faydaları hakkında konuşmak tamamen anlamsızdır. Sonuçta, evde kuru kayısıların nasıl saklanacağını arıyorsanız, o zaman tüm harika özelliklerin farkındasınızdır. Ve muhtemelen bu güneşli ikramın iyi bir kaynağına sahipsiniz. Sadece şimdi sizinle çok kısa bir süre saklanır.

Kuru Kayısı Nasıl Saklanır?

En yaygın hatalara bakalım. Olabilir:

  • depolama modu
  • yer
  • konteyner malzemesi
  • son teslim tarihleri ​​ve olası sorunlar

Tüm önerileri takip ederseniz, yıl boyunca kuru kayısı stoklarının tadını çıkarabilirsiniz.

Depolama modu ve konumu

Kuru kayısıları buzdolabında tutamayacağınızı kim söyledi? Geçersiz öneri. Bir rafın üzerine dökülürse, elbette. Ancak çok az insan böylesine değerli bir ürünü bu kadar reddediyor. Bu nedenle, kuru kayısıları soğukta saklayabilirsiniz.

Üstelik güvenle dondurulabilir! Uygun paketleme ile, kaliteli kurutulmuş meyveler 18 aya kadar dondurucuda kalabilir. Ziyafet vermek, çözülmek ve sessiz bir yemek yemek istediler.

Kuru kayısı hacimleri çok büyükse ve buzdolabına sığmazsa, depolamak için iyi bir yer tavan arası veya kilerdir. İyi tavsiye. Ama bunlardan kaç tanesi sahip olabilir?

Ve balkondaki bir dolaptan veya yatağın altındaki bir kutudan daha kötü olan nedir? Tabii ki, toplu olarak değil, bu çılgın bir fikir. Veya mutfakta, bakkaliye için kapalı bir dolap - ne memnun etmedi? Kuru Kayısı evde saklamak için harika yerler.

Gaz sobasının veya ısıtma pilinin yanında değil, orada çok sıcak. Genel olarak, optimum sıcaklık + 15 ° C'den yüksek olmamalıdır.

Nem seviyesi. Tercihen% 70'den yüksek değildir. Kısa süreli bir artışa izin verilir, ancak kuru kayısıların birkaç gün boyunca gıda olarak kullanılması şartıyla. Evin etrafında koşmamak, nemi ölçmek için sadece hatırlıyoruz: lavabonun yanında veya soba kuru kayısıları bozar.

Konsey. Kutulardan veya dolaplardan neden bahsediliyor? Çünkü güneş ışığının tamamen olmaması arzu edilir.

Konteyner malzemesi

Tahıllar ve diğer yiyecekler keten torbalarda veya plastik kaplarda saklanabilirse, kuru kayısı bunu çok sevmez. Bez torbalar nemli için mükemmeldir ve plastik “lezzetli” bir lezzet verir. Plastik poşetler kuru kayısıların saklanması için de çok uygun değildir. Küfü çok iyi başlatırlar. Metal kurutulmuş meyveleri oksitler.

Kuru Kayısı Ne Saklanır?

Peki ne seçilir? Eski cam iyi! Mühürlü bir kapağa sahip en sıradan cam kavanoz, kuru kayısıların tüm yararlı özelliklerini, eşsiz aromasını ve büyülü tadını mükemmel bir şekilde korur. Nadir durumlarda, yoğun karton veya ahşap kutuları kullanabilirsiniz, ancak 30 günden uzun olmayan bir süre boyunca.

Seramik kap, kurutulmuş meyveleri evde saklamak için de uygundur. Ama sadece sıkıca kapalı ise.

Dondurucu için, dondurmak için alüminyum gıda folyo veya özel torbalar kullanabilirsiniz. Mikro gözenekleri yoktur, bu nedenle güneş meyvesi dereotu veya balık kokmaz.

Konsey. Bir metal veya teneke kapak çok uygun değildir, çünkü teneke kutunun içeriğine hoş olmayan bir koku verebilir. Ancak kuru kayısılar silikon veya polietilen kapağa tamamen inerttir.

Tarihler ve olası sorunlar

Kurutulmuş meyvelerin evde raf ömrü koşullara ve ambalaja bağlı olarak değişir. Ancak, doğru sıcaklık koşullarına bağlı olarak ve uygun bir kapta kuru kayısı saklanabilir:

  • Sadece bir rafta veya bir masada - 30 gün.
  • Karanlık, serin bir yerde - 6 ay.
  • Buzdolabında - 10 ay.
  • Dondurucuda - 1,5 yıla kadar.

Bununla birlikte, kurutulmuş meyveleri doğru bir şekilde paketlediğinize dair kesin inanca rağmen, ayda bir hamster stoklarına tırmanmanız gerekir. Kaç evde evcil hayvanınızın yokluğunda değil, küf veya böcek varlığını kontrol etmeniz gerekir.

Evet, evet, sadece insanlar kokulu kurutulmuş meyvelerin tadını çıkarmayı sevmezler. Yüksek nem ile her yerde bulunan kalıp, stoklarınızdaki yemyeşil demetlerde çiçek açmaya çalışır.

En az bir şımarık fetus bulunursa, kabın tüm içeriğini atmanız gerekir. Yazık, ama küf sporları meyvenin geri kalanına zaten çarptı. Sadece henüz görünmüyorlar. Sağlığınızı riske atmayın, pişman olmadan atın.

Konsey. Kuru kayısıların küresel olarak bozulmasını önlemek için, depolama için küçük kaplarda saklayın.

Böcek veya tahıl güveleri de asla lezzetli ikramlardan vazgeçmez. Ancak, kalıptan farklı olarak, kalan stokları kaydetmeyi deneyebilirsiniz. Etkilenmemiş kayısı seçin, bir gün boyunca dondurucuya koyun, sonra bir saat kaynar su dökün, sonra iyice durulayın. Bu tür kuru kayısıları tekrar tortulamamak daha iyidir.

Konsey. Tüm manipülasyonlardan sonra yiyecek gibi kurutulmuş meyveleri yemekten korkuyorsanız, onlardan komposto pişirin, pişirme için kullanın veya et sosu yapın.

Yararlı İpuçları

Kuru kayısılar için saklama talimatları

  1. Tüm kuru meyveleri bir kapta saklamayın. Farklı neme sahiptirler ve kuru erik varsa, o zaman her şey sadece onlara kokar.
  2. Büyük miktarda kurutulmuş meyvelerin hemen satın alınmaması, ancak bir mağazada gerektiği gibi küçük bir kaynağın yenilenmesi için öneriler vardır. Tavsiye çok şüpheli. Süpermarketteki herhangi biri kuru kayısıların iyi korunmasını önemsiyor mu? Çok zor. Ve mağazanın raflarına hangi koşullarda vardı? Kim bilir
  3. Büyük kuru kayısı bulmak için yeterince şanslıysanız, hemen mümkün olduğunca alın. En azından evde stokların hangi koşullarda saklandığını kesin olarak bileceksiniz.
  4. Davetsiz misafirler kaplarda göründüğünde, fırın kaynar suya bir alternatif olacaktır. Kurutulmuş meyveler bir fırın tepsisine döküldü, 70-75 ° C sıcaklıkta 40-50 dakika ısıtıldı ve soğumaya bırakıldı.
  5. Tüm çabalara rağmen kuru kayısıların daha yumuşak olduğunu fark ettiniz mi? Böylece nem tasarruflarınıza ulaştı. Bozulmasını önlemek için meyveyi fırında kurutun. Orada cam kapları tavlayın. Tamamen soğutulduktan sonra, kurutulmuş meyveler, kutularda tekrar çıkarılabilir.

Kuru kayısı evde nasıl saklanır? Tüm güvenlik önlemlerine uyun ve düzenli olarak stok yiyin. Ve Koschey gibi hazineler üzerinde bankaları yormamak, kuru kayısıların eşsiz tadını çıkarmak daha iyidir.

Video: evde kuru kayısı nasıl yapılır

Kuru Kayısı Nasıl Saklanır?

Kayısı sağlık açısından oldukça faydalı meyvelerden biridir. Özellikle sindirim sistemi anlamında birçok faydası bulunmaktadır. Metabolizmayı hızlandırarak sindirime yardımcı olan kayısı meyvesi kurutularak tüketildiği zaman da oldukça faydalıdır. Bu yüzden mevsiminde kayısı tüketilse de yıl içerisinde kuru kayısı da tüketmek gerekir. Bunun için özenle hazırladığınız ya da aldığınız kuru kayısılarınızı yıl boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde kuru kayısılar zamanından önce bozulabileceği gibi sizin sağlığınızı da olumsuz olarak etkileyecek bir neden oluşturabilir. Bu nedenle kuru kayısılarınızı siz kurutuyorsanız iyice kuruduğundan emin olmadan asla kaldırmayın. Hazır alıyorsanız da mutlaka kontrol ederek satın alın. Tüm bunlara dikkat ettikten sonra evde saklama konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Evde özenle saklamak istediğiniz kuru kayısılarınız için birkaç yöntem bulunmaktadır.

Kuru Kayısı Saklama Yöntemleri

1-)Buzdolabında Saklama

Kuru kayısılarınızı buzdolabında saklamanız mümkündür. Ancak kuru kayısıları buzdolabında saklarken dikkat etmelisiniz. Buzdolabında saklanan kuru kayısı soğuktan kaynaklı nemlenmeye maruz kalır. Kuru kayısı nemlendikten sonra kısa süre içinde bozulabilir. Bu nedenle dikkat etmek gerekir. Ancak yine de buzdolabında kuru kayısı saklamak mümkündür. Bunun için yapmanız gereken tek şey buzdolabında saklamak istediğiniz kuru kayısılarınızı kağıt havluya sarmaktır.

Kağıt havlu yerine bir kağıt parçası da kullanabilirsiniz. Fakat gazete kağıdı kullanmak sağlık açısından fazlasıyla zararlı olacaktır. Bu nedenle üzerinde mürekkep ya da insan sağlığı için zararlı olan maddeler bulunmayan kağıtlar tercih edin. Uygun kağıt tercihini yaptıktan sonra kuru kayısılarınızı iyice sararak cam bir kavanoza ya da buzdolabı poşetine koyarak ve ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.

2-)Buzlukta Saklama

Kuru kayısılarınızı buzlukta saklamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle kuru kayısılarınızın gerçekten kuru olduğundan emin olun. Daha sonra buzdolabında saklayarak tüketemeyeceğiniz kadar çok miktarda olan kısmını ayırın. Bu kuru kayısıların miktarına göre bir saklama kabı ve kağıt havlu alın. Öncelikle kuru kayısılarınızı birbirlerine değmeyecek şekilde bir tepsiye dizerek buzluğa atın. Bu şekilde bir süre donmalarını bekleyin. Ardından tam olarak donmalarına izin vermeden kuru kayısıları tepsiden toplayarak buzluk için uygun saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirerek ağızlarını iyice kapatın. Bu şekilde 1 yıla kadar kuru kayısılarınızı rahatlıkla saklayabilirsiniz.

NOT: Kuru kayısılarınızı buzdolabı poşetlerine yerleştirirken içindeki tüm havayı çıkarmaya dikkat edin. Hatta içerideki oksijen gazı yerine azot gazı doldurabilirseniz, kuru kayısılar bir süre daha fazla dayanacaktır.

kuru kayısı evde nasıl saklanırkuru kayısı saklamakuru kayısı saklama yöntemleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

Kayısı buzlukta saklanır mı?

İçindekiler:

  1. Kayısı buzlukta saklanır mı?
  2. Hangi meyveler derin dondurucuya konur?
  3. Kayısı iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
  4. Kayısı reçeli nerede saklanır?
  5. Cam kavanozda menemen nasıl yapılır?
  6. Kayısı Monilya ilacı ne zaman atılır?
  7. Kayısı çil ilacı ne zaman atılır?
  8. Yeni yapılan Reçel nasıl saklanır?
  9. Kayısı Reçeli bozulmaması için ne yapmalı?

Kayısı buzlukta saklanır mı?

Olgunlaşan kayısılarıyıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve Koroplast Kilitli Poşetin içine koyun. 12 aya kadar derin dondurucudasakalayabilirsiniz.

Hangi meyveler derin dondurucuya konur?

Ahududu, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık vb. meyvelerve muz, mango, ananas, şeftali, nektarin, erik ve kiraz gibi sert çekirdekli meyveler derin dondurucudasaklanabilir. Bununla birlikte, dondurulmuş meyvelersmoothie'lerde harmanlamak için mükemmeldir.

Kayısı iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İlk ergin çıkışı görüldükten sonra, 2-3 gün içerisinde 1. ilaçlama yapılır. Eğer ergin çıkışı devam ediyorsa, ilacınetki süresi dikkate alınarak 2. bir ilaçlama daha yapılabilir. Günümüzde, Kayısı içkurdu'na karşı ruhsatlı bitki koruma ürünü bulunmamaktadır.

Kayısı reçeli nerede saklanır?

Reçelsaklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçellercam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklamakoşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Cam kavanozda menemen nasıl yapılır?

Menemen (Cam Kavanozda) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domateslerimizin kabuğunu soyarak küp küp doğruyoruz.
  2. Bir geniş tencereye alıp üzerine biberlerimizi doğruyoruz.
  3. Ocağın altını harlı açıp kaynamaya başlayıp 5 dakika daha ara ara karıştırıyoruz.
  4. Diğer taraftan kavanoz kapaklarını ufak bir tencereye alıp kaynatıyorum.
Daha fazla öğe...

Kayısı Monilya ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama zamanına dikkat Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus: İlaçlama zamanı. Hastalığa karşı ilk ilaçlamanın ağaçların yüzde 5-10 çiçekte olduğu çiçeklenme başlangıcında, ikinci ilaçlamanın ise ağaçların yüzde 90-100 çiçekte olduğu tam çiçeklenmede uygulanması gerek.

Kayısı çil ilacı ne zaman atılır?

Kayısıağaçlarında her yıl görülen hastalık ve zararlılarla bilinçli ve etkili mücadele yapılması gerektiğini belirten Macit, “İlkbaharda Yaprak Delen (çil), Bakteriyel Kanser Zamklanma Hastalığı ve Monilya hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele yapılmalıdır. Mücadeleye pembe tomurcuk döneminde başlanmalıdır” dedi.

Yeni yapılan Reçel nasıl saklanır?

Reçelsaklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçellercam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklamakoşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Kayısı Reçeli bozulmaması için ne yapmalı?

Reçellerin bozulmaması için ne yapılmalı?
  1. - Reçellerin üzerindeki köpükleri maden süzgeci yardımı ile arada alınız. ...
  2. - Reçelleri mutlaka cam kavanozun içerisinde saklayınız. ...
  3. - Reçelleri asla metal bir kaşık ile karıştırmayınız. ...
  4. - Reçeli karanlık ve serin bir yerde saklayınız. ...
  5. - Reçel kavanozunun hava almasını önleyiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır