churchill soda faydaları / Churchill (Çörçil) Nedir? Diyette Çörçil İçilir mi? - Diyet | Fit Olsam

Churchill Soda Faydaları

churchill soda faydaları

Sıcak yaz günlerinde terleyerek vücudumuzdan fazlasıyla tuz ve mineral kaybederiz ve halsiz düşeriz. Kaybettiğimiz tuz ve mineralleri geri kazanmanın en lezzetli ve kolay yollarından birisi Çörçil (Churchill) içmekten geçiyor.

Güneşte fazla gezdiğimiz günlerde kendimizi kötü hissederiz. Halk arasında başa güneş geçmesi, güneş çarpması olarak bilinen durumlarda da çörçill (churchill) kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Güneş çarpmasına ne iyi gelir? diye merak ediyorsanız cevabı burada

Türkiye'de kafelerde ve restorantlarda son yıllarda meşhur olan ve özellikle sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen içecekler arasında yerini alan Çörçil, çoğu kişi tarafından yeni keşfedilmeye başladı. Yaz günlerinin vazgeçilmez içeceklerinden birisi olmaya başlayan ve çoğu insanın merak ettiği Çörçil (Churcill) Nedir? Çörçil nasıl yapılır? Çörçil'in faydaları nelerdir? İşte pratik Churchill tarifi

Çörçil (Churchill) Nedir?

Limon, tuz ve maden suyu ile çok pratik bir şekilde hazırlanabilen, terleyerek kaybettiğimiz tuz ve mineralleri,  vücudumuza geri kazandırmamıza yardımcı olan bir içecektir.

Çörçil (Churchill) tarifi, Çörçil nasıl yapılır?

Evinizde hazırlayabileceğiniz en pratik ve lezzetli içeceklerin başında gelen ve yaz günlerinizin vazgeçilmez içeceği olacak olan Çörçil nasıl hazırlanır? diğer adıyla Churchill nasıl yapılır? İşte pratik Çörçil tarifi..

Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet maden suyu (sade soda)
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

1 su bardağına 1 adet limonunun suyunu sıkın,

1 çay kaşığı tuzu limon suyu ile karıştırın,

İsteğe göre bir iki küp buz atın,

Aman dikkat!

Tuz ve limonun üstüne maden suyunu doldururken dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü tuz limon ve soda üçlüsü bir araya gelince köpürecektir ve dikkatli olmazsanız bardaktan taşacaktır

Bardağı hafif yatay bir şekilde tutarak mineralli doğal maden suyunu (sade soda) çok yavaş bir şekilde azar azar doldurun ve yavaşça karıştırdıktan sonra afiyetle için. Damak zevkinize göre tuz ve limon miktarını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Çörçil içeceğinin faydaları nelerdir? 

Çörçil (Churchill) içeceğinin en önemli faydası; vücudumuzun kaybettiği tuz ve mineralleri bize geri kazandırmasıdır.

Güneşli havalarda gezdikten sonra tüketebilirsiniz. İçinde bulunan Limon sayesinde C vitamini almış olursunuz.

Mineralli doğal maden suyu sayesinde hem kaybedilen mineralleri hem de suyu geri kazanırsınız ve hissettiğiniz halsizlik gider.

İçine attığınız tuz sayesinde terleyerek vücuttan atılan tuzu geri kazanırsınız ve kendinizi daha zinde hissedersiniz.

funduszeue.info

Churchill Tarifi – Evde Gerçek Churchill Nasıl Yapılır, Çörçil Yapımında Önce Tuz Mu Soda mı Koyulur?

Sıcak yaz aylarında su ve elektrolit seviyesini dengelemek isteyenler, Churchill tarifi hakkında mutlaka bilgi almalıdır. Bu içeceğin insan vücuduna olan yararlarını bilenler, Churchill nasıl yapılır sorusuna yanıt arar. Churchill yapımı için gerekenler, her evde bulunan ve uygun fiyatlı malzemelerden oluşur. Tarifin püf noktasını bilmeyenle, Churchill önce tuz mu soda mı ilave edilir diye araştırabilir. Çörçil nasıl yapılır ve ne işe yarar?

Churchill Nasıl Yapılır?

Sağlığa yararlı bir içecek olması ile ünlü Churchill, bu yönüyle diyet menülerinde sıklıkla yer alan bir tariftir. Mineral açısından zengin olduğundan dolayı terleme nedeniyle yaşanan vitamin ve mineral kaybını telafi etmeyi sağlar. Çünkü sıcaklıkların yükseldiği yaz aylarında bu durum iki katına çıkar. Sıvı ve mineral eksikliği ise yorgunluk ve halsizliğe yol açar.

Churchill bu bakımdan faydalı olsa da suyun yerini alabilecek bir içecek değildir. Bu yüzden su yerine bunu tercih etmek oldukça yanlış tır ve faydadan ziyade zarar getirir. Abartıya kaçmadan günde bir bardak tüketmek yeterlidir. Özellikle spor veya saunadan sonra içmek vücudun su ve mineral kaybını azaltmaya yardımcı olur. Bu içeceğin yapımı ise çok basittir. Üstelik bir o kadar da az maliyetlidir. Churchill tarifi için gereken malzemeler aşağıdakilerdir.

1 limon suyu

1 şişe soda

1 çay kaşığı tuz

Nane, reyhan yaprağı ve buz (isteğe bağlı)

Churchill yapımı ise şu şekildedir;

funduszeue.info su bardağının içine 1 limonun suyu sıkılır.

çay kaşığı tuz limon suyunun içine eklenir.

funduszeue.info suyu ve tuz iyice karıştırıldıktan sonra soda ilave edilir.

funduszeue.info için nane, reyhan yaprakları ve buz küpleri kullanılabilir.

Churchill Faydaları Neler?

Ekşi ve hafif tuzlu olması nedeniyle Churchill, çoğu kişi için içimi kolay olmayan bir içecek olabilir. Ancak insan sağlığına olan faydaları göz önüne alındığında, aslında herkesin yapması gereken bir tarif olduğu söylenebilir. Ne için tüketildiği ve faydalarının neler olduğu ise çoğu kişinin merakını cezbeder. Churchill'in yararları arasında ise şunlar yer alır;

Su, mineral ve vitamin kaybını büyük oranda önler.

Vücudun elektrolit seviyesini dengede tutar.

Toksinleri atmayı sağlar.

Mide bulantısına karşı etkilidir.

Su kaybından dolayı oluşan yorgunluğu ve halsizliği giderir.

Bağırsaklar için yararlıdır.

Tansiyonu dengelemeye yardımcıdır.

Dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasına destek olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası