mantının yanına ne iyi gider / Mantının Yanında En İyi Giden Videolu 10 Fikir - Nefis Yemek Tarifleri

Mantının Yanına Ne Iyi Gider

mantının yanına ne iyi gider

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

En sade hâliyle bile insanı cezbeden mantı, yanında bir şey olmasa bile gayet doyurucudur. Üzerine gezdirilen salça, sarımsaklı yoğurt ve çeşit çeşit soslar, mantının cazibesini artıracaktır. Kusursuz bir sofra hazırlamak istiyorsanız, işte mantının yanında olabilecek yemekler:
-Başlangıç olarak lokanta usulü mercimek çorbası güzel bir seçim olacaktır. Hem az kalorili hem hafiftir.
- Zeytinyağlı barbunya mantının yanına iyi bir tercihtir.
- Biber turşusu mantının yanına çok yakışacaktır.
- İmam bayıldı, mantıyla birlikte sofranızda lezzetlendirecektir.
- Menüde mantı varsa, gavurdağı salatasını da eklemek gerekecektir.
Sevdiğiniz içeceklerle de tamamladığınızda harika bir sofranız olacaktır. Afiyet olsun.

Pilavın Yanına Ne Gider? >

Mantının Yanına Ne Gider?Pilavın Yanına Ne Gider?Makarnanın Yanına Ne Gider?Kısırın Yanına Ne Gider?Dolmanın Yanına Ne Gider?

Balığın Yanına Ne Gider?

Yemeklerinizin daha lezzetli olmasını isterseniz yanına ona uygun ürünler tercih edebilirsiniz. Balığın yanına ne gider, mantının yanına, pilavın yanına ne gider? Makarnanın, kısırın, dolmanın yanına ne gider? Lezzetli cevaplarla sizler için araştırdık…

İster bir tanesi bir kişiyi fazla fazla doyuran büyük balıkları seçin, ister istavrit ya da hamsi gibi yedikçe yeme isteği uyandıran minik balıkları, yanına tamamlayıcı tarifleri yaptığınız sürece sofradaki herkesin hem gözü hem de midesi tıka basa doyacaktır. Balıktan önce çeşitli çorbalar tercih edebileceğiniz gibi, balıkla birlikte yiyebileceğiniz ürünler; 

-Acılı Ezme

-Şakşuka

-Zeytinyağlı Fava

-Humus

-Cevizli Kuru Domates Mezesi

-Patlıcanlı Yeşil Mercimek Salatası gibi lezzetli tatlar iyi seçimler olacaktır.

Mantının Yanına Ne Gider?

En sade hâliyle bile insanı cezbeden mantı, yanında bir şey olmasa bile gayet doyurucudur. Üzerine gezdirilen salça, sarımsaklı yoğurt ve çeşit çeşit soslar, mantının cazibesini artıracaktır. Kusursuz bir sofra hazırlamak istiyorsanız, işte mantının yanında olabilecek yemekler:

-Başlangıç olarak lokanta usulü mercimek çorbası güzel bir seçim olacaktır. Hem az kalorili hem hafiftir.

- Zeytinyağlı barbunya mantının yanına iyi bir tercihtir.

- Biber turşusu mantının yanına çok yakışacaktır.

- İmam bayıldı, mantıyla birlikte sofranızda lezzetlendirecektir.

- Menüde mantı varsa, gavurdağı salatasını da eklemek gerekecektir.

Sevdiğiniz içeceklerle de tamamladığınızda harika bir sofranız olacaktır. Afiyet olsun.

Pilavın Yanına Ne Gider?

Birçok kişinin hayalleri arasında, mutfağa girdiğinde harikalar yaratmak gibi hayaller vardır. Özellikle de bazı önemli yemekler vardır ki bunları mükemmel hazırlamak gurur meselesi haline gelmiştir. Bunlardan biri hiç şüphesiz pilavdır. Tereyağının enfes kokusu ile hazırlanan, kavrulmuş şehriyelerin doku kattığı; tavuk veya et suyunun lezzet kattığı tane tane pişmiş bir pilav, birçoğumuzun kesinlikle hayır diyemeyeceği bir lezzetlerdendir. Peki; pilavı yaptınız yanına tamamlamak için neler yapabilirsiniz? Sizler için birkaç örnek verebiliriz;  

-Etli Bezelye

-Bol etli taze fasulye

-Tavuk köfte

-Tavuk sote

-Tavuk şnitzel

-Tavuk haşlama

-Tas kebabı

-Sulu köfte  

Sizlerde damak zevkinize göre bu listeyi daha da çeşitlendirebilirsiniz.

Makarnanın Yanına Ne Gider?

Her yaştan kişinin sevdiği yemeklerden birisi olan makarna, birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bundan dolayı makarna sevmeyen kişi sayısı oldukça az ve hatta yoktur diyebiliriz. Ayrıca makarna yaptığınız zaman sofraya yakışan birçok ürün bulunabilmektedir. Bunlardan bazılarını şöyle sırlayabiliriz;

-Mercimek çorbası

-Kuru köfte

-Tavuk sote

-Şakşuka

-Fırında kuzu pirzola

-Tavuk sarma

-Cacık

-Taze fasulye yemeği

Bunlar tabi ki bizlerin sizler için önerileridir. Daha birçok çeşitle sofralarınızı lezzetli hale getirebilmeniz mümkündür.

Kısırın Yanına Ne Gider?

Kısır, özellikle altın günlerinin ve çay saatlerinin vazgeçilmezlerindendir. Kalabalık sofralarda sık sık kendine yer bulan kısır, misafir ağırlarken akla ilk gelen tarifler arasındadır. Hem pratik bir şekilde hazırlanması hem de doyurucu olması, kısırın mutfaklardaki yerini daha da önemli bir hale getirmiştir. Kısırın yanına ne gider sorusu, özellikle annelerin aşina olduğu gün menüsünün en önemli sorularından biridir. Kısırın yanında olabilecek bazı tarifler;

- Tava böreği

- Yoğurtlu patlıcan ezme

- Taze börülce salatası

- Islak kek

- Sarma olarak sayılabilir. Sizlerde farklı tarifler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Dolmanın Yanına Ne Gider?

Dolma yapan kişiler bu yemeğin yanına mutlaka yakışacak ürünler koymalıdır. Aksi halde birbirine yakışmayan ürünlerle yemekten keyif alınmayacaktır. Türk mutfağının en güzel lezzetlerinden olan dolmanın yanına bir sürü ürün yakışabilmektedir. Dolmanın yanına olabilecek bazı ürünler;

- Cacık.

- Domates çorbası

- Marul salatası

- Çoban salata

- Hoşaf

- Havuç tarator

- Yoğurt

- Karışık turşu

Yorumlar

Mantının Yanına Ne Gider? Mantının Yanına Yemek Ve İ&#;ecek Tavsiyeleri

Mantı yapıldığı zaman yanına yapacağınız hangi yiyeceklerle daha uyumlu olduğunu öğrenerek güzel bir uyum oluşturmanız mümkün olmaktadır. Mantı, kıymalı ve yoğurtlu bir yemek olduğu için yanına hazırlayacağınız yemekleri de doğru bir şekilde seçerek lezzetli menüler oluşturmanız mümkün olabilmektedir. 

Mantının Yanına Ne Gider?

 1- Domates Çorbası: Mantının yanına hazırlayabileceğiniz lezzetli çorbalardan birisi de domates çorbası olarak ifade edilebilir. Mantıdan önce servis edebileceğiniz harika bir tercih olacaktır.

 2- Mercimek Çorbası: Mercimek çorbası, hemen hemen her yemekten önce tüketilebilecek olan lezzetli bir sıcak başlangıç olmaktadır. Mantıdan önce de yapmayı tercih edebilirsiniz.

 3- Mücver: Mücver de oldukça lezzetli olan ve sarımsaklı yoğurtla birleştiğinde bir lezzet şölenine dönüşen bir yemektir. Mantının yanına mücver yapabilirsiniz.

 4- Fırında Patates: Yemeğin yanında aparetif olarak sunulabilmektedir.

 5- Mercimek Köftesi: Mantının yanına yapabileceğiniz yiyeceklerden birisi de mercimek köftesi olmaktadır. Yemeğin yanında midenizi rahatlatacak olan bir yiyecek olan tüketilebilmektedir.

 6- Sütlaç: Mantının üstüne yenilebilecek tatlıların da mideyi rahatsız etmemesi için hafif olması gerekmektedir. Bu nedenle sütlaç ve benzeri sütlü tatlıların tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Mantının Yanına Yemek ve İçecek Tavsiyeleri

 Mantının yanına yapılacak çorbalar domates çorbası ve mercimek çorbası olabilmektedir. Aynı zamanda sebze yemekleri de mantının yanında tercih edilebilmektedir. Meyve suları veya gazoz gibi asitli içeceklerde mantının yanında tercih edilebilmektedir. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir