kenan doğulu son albüm şarkı sözleri / Dünden Bugüne En Sevilen Kenan Doğulu Şarkıları

Kenan Doğulu Son Albüm Şarkı Sözleri

kenan doğulu son albüm şarkı sözleri

İyi ki doğdun Kenan Doğulu! Türkçe pop müziğin medar-ı iftiharı yıldızı Kenan Doğulu&#;yu çok zor da olsa, Kenan Doğulu yapan şarkılarını seçtik. 

Sahnedeki enerjisinden mi bahsedelim, Türkçe pop müziğin gelmiş geçmiş en iyi şarkılarını besteleyen bir müzisyen olduğundan mı? Şarkı sözlerindeki eğlenceli ve anlamlı ifadeleri mi masaya yatıralım yoksa ülkemizin en iyi erkek vokallerinden biri olduğunu mu anlatalım? Müzik hayatının yılında olan Kenan Doğulu, bugün yaşını kutluyor! Kenan Doğulu’yu Kenan Doğulu yapan şarkıları seçmek çok zordu. Hatıraları zihnimizde olan, kalplerimizde bambaşka yerlerde olan tüm şarkıları filtrelemek yerine, 10 şarkıyı farklı Kenan Doğulu albümlerinden seçtik. Nice güzel yaşlara, sevgili Kenan Doğulu! 

Yaparım Bilirsin () 

Deliyim gözü kara deliyim
Yakarım Romayı da yakarım ben
Bulurum seni yine bulurum
Olurum yine senin olurum

Kenan Doğulu’nun morcivert takım elbisesi ve renkli yeleğinden gözümüzü alamadığımız çıkışı şarkısı “Yakarım, Roma’yı da yakarım!” dediği “Yaparım Bilirsin”di. Aslında “Şşşşş-aparım bilirsin” desek daha doğru… Uzun yıllar vazgeçemediği uzun saçlarıyla çok eğlenceli bir genç adamdı, Doğulu. Yurdaer Doğulu’nun yetenek silsilesi oğlu, henüz 19 yaşındaki Kenan Doğulu’nun ilk albümü aynı isimle yayınlanmıştı. Her işin üstesinden gelebileceğimizi düşündüren, dinledikçe motive eden ve 90’lar Türkçe pop şarkılarının ilk 5’ine kesinlikle girecek olan “Yaparım Bilirsin”le tanıştık, Kenan Doğulu’yla ve güneş kolyesiyle… 

 

Kurşun Adres Sormaz Ki () 

Kurşun adres sormaz ki
Yaktın beni en derinden
Depremlerde yine yüreğim
Yangınlar çaresiz

Kenan Doğulu, ilk albümün başarısından sonra hız kesmedi ve ertesi sene devler ligine yüksekten giriş yaptığı ikinci albümü Sımsıkı Sıkı Sıkı’yı yayınladı. Albümün ilk klibi, albüme ismini veren şarkıya çekildi. Ancak bu albümdeki esas bomba, Kenan’ın kar kış demeden takım elbisesiyle piyano başına geçtiği “Kurşun Adres Sormaz Ki” oldu. Klipte ünlü müzisyene eşlik eden isim ise dönemin ünlü modellerinden Funda Barın’dı. Kenan Doğulu’un ahenkle dans eden saçlarına bir kez daha tanık olduğumuz “Kurşun Adres Sormaz Ki” sanatçının kilometre taşı şarkılarından oldu. 

 

Kandırdım () 

Kandırdım nazlı yâri
Sonunda çılgın sözlerle
Kandırdım
Sonunda güzel gözlümü oyunlarla

90’ların ünlü ilginç ve renkli kostümler giyerek sokaklarda dolaşma temalı bir klibi de Kenan Doğulu’da olmasın mı? Kenan’ın yanına Güven Kıraç, Ozan Doğulu gibi yakınlarını da alarak sevgilisine serenat yaptığı bu klipte, o zamanlar gerçekten de kız arkadaşı olan ABD’li manken Jessica Campbell rol alıyor. Herkesin kendine has olduğu ve birlik içinde eğlendiği zamanları görmek çok keyifli… Kenan Doğulu’nun bu şarkıyı bir arkadaşı için, arkadaşının peşinden koştuğu kadını etkilemesine yardımcı olmak için kaleme aldığı da rivayet ediliyor.

 

Ben Güzelden Anlarım () 

Çok tatlısın çok
Seni veren Allah&#;a şükürler olsun
Çok güzelsin çok
Ben güzelden anlarım

Veee yıl … Kenan Doğulu’nun uzun saçlarına ve hafif kilolu hallerine veda ettiği, tam bir “milenyum” çılgınlığı içinde yeni albümü Ben Senin Her Şeyinim’i yayınladığı zamanlar… Yıllarca magazin programlarında çala çala bitirilemeyen “Ben Güzelden Anlarım”ın klibinde kimler yoktu ki? Demet Şener, Selin Toktay, Asu Emre, Didem Taslan gibi dönemin en ünlü modelleri Kenan Doğulu’nun ’lere girmeye çok hazır klibinde arz-ı endam ediyordu. “Ben Güzelden Anlarım” tam anlamıyla bir Kenan Doğulu şarkısı değil de nedir? 

 

Tutamıyorum Zamanı () 

Kal gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel kalbimde tahta sahip ol
Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver tutamıyorum zamanı

Kenan Doğulu’nun Ex Aşkım albümündeki en iyi şarkılarından biri olan “Tutamıyorum Zamanı” gerçekten de zamansız bir pop klasiği. Düzenlemede caz öğelerine yer verilmesi de Doğulu’nun gönlünde yatan aslanı aslında bize o yıllardan belli etmişti. Şarkının klibinin Greenwich’te çekilmiş olması da ilginç bir ayrıntıydı. Kenan Doğulu’nun bestecilik yeteneğinin yanı sıra bir şarkı sözü yazarı olarak da gövde gösterisi yaptığı şarkılarından biri, “Tutamıyorum Zamanı”. Şarkıyı Müslüm Gürses de coverlamıştı. 

 

Aklım Karıştı () 

Hangi rüzgar attı seni?
Niye döndün ki geri?
Kimseler seni sevmedi mi?
Umduğun gibi deli deli

Kenan Doğulu’nun yalnız 90’lara değil, ’ler Türkçe pop müziğine de damga vurduğunun ispatı niteliğinde bir şarkı. Eski sevgilisinin birden çıkagelmesi üzerine kafası karışan bir adamın hislerini anlattığı bu şarkının klibi de yayınlandığı yıllara göre oldukça cesurdu. Yerçekiminin olmadığı fantastik bir diyarda hem şimdiki hem de eski sevgilisiyle haşır neşir olan Kenan Doğulu, dönemin müzik kanallarında da listelere en tepelerden giriş yapmıştı. Şarkıda Sıla’nın vokalde olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 

 

Çakkıdı () 

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim
Ortağı olmuşum düzeneğin
Kendimi boğasım var

Ve Kenan Doğulu’nun adeta yeniden doğduğu yıl olan ’ya gelelim. “Avrupa Yakası” dizisinde Peker Açıkalın’ın canlandırdığı çizgili pijamalı Gaffur tiplemesinin de bol bol dans ettiği “Çakkıdı” o dönemin fon müziği olabilecek bir şarkı oldu. Söz ve bestesi Sezen Aksu’ya ait olan bu şarkının aranjesi de Mustafa Ceceli imzalıydı. Kenan Doğulu, Festival albümü için ilk kez kendisine ait olmayan bir şarkıyla karşımıza çıkıyordu. O dönem “Çakkıdı Çakkıdı” oynamayan kimse kalmamıştı adeta! İstanbul’un çeşitli bölgelerinde çekilen klibin Umur Turagay imzalı olduğunu da belirtelim. 

 

Bal Gibi () 

Gel de sen savun kolaysa kalbime
Bu sebepsiz ayrılık nedendir ki
Kimse sen gibi kimse ben gibi
Olamaz biliyoruz ikimiz de bal gibi
Hala seviyoruz ikimiz de bal gibi

Kenan Doğulu’nun son yıllardaki en başarılı şarkılarından biri de “Bal Gibi”. Kenan Doğulu’nun adeta yaşayarak söylediği, vokalist olarak çok iyi bir noktaya çıktığı ve anlam olarak da dinleyicisini sarıp sarmalayan bu şarkısı, sanatçının Aşka Türlü Şeyler albümünde yer alıyor. Bu albümde “Rica”, “Tencere Kapak”, “Doktor” gibi sonradan çok daha popüler olan şarkılar da yer alıyor ama Kenan Doğulu diskografisinde “Bal Gibi”nin yeri pek çok dinleyici için halen müstesna bir yerde duruyor. 

 

Aşk Oyunu () 

Aşk oyunu buna derler güzelim
Seçmelisin birini
Bir şöyle bir böyle derken
Kaçırıp harcarsın sevgileri

Kariyeri boyunca sayısız hit şarkıya imza atmış olan Kenan Doğulu, en sonunda onunla özdeşleşen şarkılarını Ozan Musluoğlu’nun ellerine teslim etmiş ve İhtimaller adını verdiği bir caz albümünde toplamıştı. Tamamen canlı kaydedilen bu albümde “İhtimal” adında yeni bir şarkı da vardı. Tabii ki bu alıştığımız standartlarda bir pop albümü değildi. Ama Kenan Doğulu ara albümler yapmayı, şarkılarını farklı formlarda seslendirmeyi hep sevmişti. “Kendi işlerimi deforme etmeyi seviyorum. Söylenmiş şarkıları farklı şekillerde söylemek üzerine hep bir açlığım var. Caz albümü hazırlamak da hep hayalimdi” demişti bir röportajında. Kenan Doğulu’nun bu albümden seçtiğimiz şarkısı, “Aşk Oyunu”. 

 

Yosun () 

Yalnız değil, yenik değil
Çaresiz hiç değilsin
Suç ortağım, dizinin dibindeyim
Hayat sana insafsızca
Ne kadar tuzak kursa da
Yosun gözlerine fedaiyim
Yüzün gülene kadar emrindeyim

Ve geldik ’lar sonu Kenan Doğulu’ya… Kenan Doğulu, Vay Be albümünde yer alan “Yosun” şarkısını, hayatının aşkı olarak nitelendirdiği eşi, ünlü oyuncu Beren Saat için kaleme almış. Bu şarkıyı şöyle anlatıyor Doğulu: “Çok özel bir ilişkimiz var. Biz hayat arkadaşlığı yapıyoruz. Birbirimizi besliyoruz, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Şarkının sözleri bir anda döküldü. Beren’in ağladığını gördüğüm bir gün yazdım. Yosun gözlerine her zaman espriler yapardım, ama bir gün o gözlere böyle bir şarkı yazacağımı bilmiyordum.” 

kaynağı değiştir]
YılÖdülKategori
2. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDiamond Albüm (Demedi Deme)
Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Pop Müzik Erkek Solist
Uluslararası Webmaster ve Tasarımcıları BirliğiGolden Webmaster Ödülü ()
5. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriPlatin Albüm (Festival)
PowerTürk Müzik ÖdülleriYılın En İyi Şarkısı (Baş Harfi Ben)
Yılın En İyi Erkek Sanatçısı
Yılın turkcell-im Şarkısı (Çakkıdı)
MGD Altın Objektif ÖdülleriMüzik Başarı Ödülü
Altın Kelebek ÖdülleriBaşarı Ödülü
PowerTürk Müzik ÖdülleriEn İyi Sanatçı Web Sitesi ()
6. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDijital Ödül (Çakkıdı)
İstanbul Teknik ÜniversitesiYılın En İyileri Ödülleri (En İyi Erkek Ses Sanatçısı)
Galatasaray Üniversitesi4. EN Ödülleri (En İyi Pop Erkek Sanatçı)
Yıldız Teknik ÜniversitesiYılın Yıldızları Ödülleri (En Beğenilen Erkek Şarkıcı)
İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri (Yılın En Başarılı Erkek Sanatçısı)
9. radyo boğaziçi Müzik ÖdülleriEn İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı
En İyi Film Müziği - Güle Güle (Anadolu Kartalları)
5. Aslan Max ÖdülleriEn Sevilen Erkek Şarkıcı
Yeditepe Üniversitesi 1. Dilek ÖdülleriEn İyi Albüm (Aşka Türlü Şeyler)
Lions Başarı ÖdülleriYılın En İyi Pop Erkek Sanatçısı
İstanbul ÜniversitesiYılın En Başarılı Erkek Şarkıcısı
Kuşadası Altın Güvercin Müzik YarışmasıBarış Manço Onur Ödülü
Altıyol Lions Kulübü ÖdülleriMelvin Jones Dostu Ödülü
3. Fashion TV Moda ÖdülleriEn İyi Giyinen Pop Müzik Erkek Sanatçı
Galatasaray Üniversitesi8. EN Ödülleri (En İyi Pop Erkek Sanatçı)
Sinema Yazarları Derneği ÖdülleriEn İyi Müzik Ödülü (Unutursam Fısılda)
radyo boğaziçi Müzik ÖdülleriEn İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı
Haliç Üniversitesi 'in Enleri ÖdülleriYılın En İyi Şarkısı (Aşk ile Yap)
İKÜ Kariyer Onursal ÖdülleriYılın En Beğenilen Erkek Şarkıcısı
Engelsiz Yaşam Vakfı ÖdülleriYılın En İyi Pop Müzik Erkek Sanatçısı
Altın Kelebek Ödülleri Yıl Özel Ödülü
YTÜ Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Erkek Şarkıcı
BAU 4. Müzikonair ÖdülleriEn İyi Sahne Performansı
Hacettepe Üniversitesi 2. Kristal Geyik ÖdülleriEn İyi Erkek Müzik Sanatçısı
YTÜ Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Erkek Şarkıcı
4. İKÜ Kariyer Onursal ÖdülleriYılın Erkek Şarkıcısı
Yeditepe Üniversitesi Dilek ÖdülleriEn İyi Erkek Şarkıcı

Ayrıca bakınız[değiştir

Dünden Bugüne En Sevilen Kenan Doğulu Şarkıları

Her şarkısı dilimize pelesenk olan, albümleri yıllarca dinlenmeye devam edip şarkı sözleri duvar yazılarına konu olan Kenan Doğulu, 90'lardan bu yana pop müzik denince akla gelen ilk isimlerden biri. Efsane şarkılarıyla Türkçe popun demirbaşlarından biri olan Kenan Doğulu'nun en sevilen şarkıları ve Kenan Doğulu şarkı sözleri sizler için haberimizde derlendi

Kenan Doğulu Tutamıyorum Zamanı Şarkı Sözleri

İnadına yenilmeden, âşık olmadan gel
Bu gidişin sonu kötü, kalbi kaybetme, gel
Siyahını bırak da gel, derdi sil yeter
Aşka zulmedip küsme sen yeter
Şafağım kararır, daralır geceler

Yerine hiç beni koyup sarhoş oldun mu sen?
Kaderine boyun eğip dünle küstün mü sen?
Yüreğine cayır cayır kor çile saçıp
Göz göre göre korku saklayıp
Boğazına gömülüp sustun mu hiç?

Kal, gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel, kalbimde tahta sahip ol
Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver, tutamıyorum zamanı

Kal, gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel, kalbimde tahta sahip ol
Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver, tutamıyorum zamanı

İnadına yenilmeden, âşık olmadan gel
Bu gidişin sonu kötü, kalbi kaybetme, gel
Siyahını bırak da gel, derdi sil yeter
Aşka zulmedip küsme sen yeter
Şafağım kararır, daralır geceler

Kal, gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel, kalbimde tahta sahip ol
Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver, tutamıyorum zamanı

Kal, gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel, kalbimde tahta sahip ol
Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver, tutamıyorum zamanı

Karar ver
Karar ver

Ama karar ver, tutamıyorum zamanı

Kenan Doğulu Doktor Şarkı Sözleri

Dur dinle şu derdimi
Kim bilebilir ki aramızda var bir mesele
Ben kulağı tıkalı ona takıntılı
Onda kaldım her şeyimle

Ah bu kanepenin bir dili olsa
Anlatsa dünya sarsılsa
Yok çok sevişmenin hiç zararı yok
Aşktan ölen varsa söyle
Varsa söyle

Doktor derdime bul bi' çare
Ona doyamıyorum yaz bi' reçete
Sabah akşam yemekten önce
Sonra her anımda yanımda istiyorum

Gel sevenleri düşün
Düşün hepimizi
Bi' tavsiyen yok mu birader
Sen anla şu halimi
İyileştir bizi
Ne demişler aşk ilaçtır

Ah bu kanepenin bir dili olsa
Anlatsa dünya sarsılsa
Yok çok sevişmenin hiç zararı yok
Aşktan ölen varsa söyle
Varsa söyle

Doktor derdime bul bi' çare
Ona doyamıyorum yaz bi' reçete
Sabah akşam yemekten önce
Sonra her anımda yanımda istiyorum

Bir cevap ver bi' sır ver bi' bildiğin varsa söyle
Ah bu kanepenin bir dili olsa
Anlatsa dünya sarsılsa
Yok çok sevişmenin hiç zararı yok
Aşktan ölen varsa söyle
Varsa söyle
Doktor derdime bul bi' çare
Ona doyamıyorum yaz bi' reçete
Sabah akşam yemekten önce
Sonra her anımda yanımda istiyorum

Doktor derdime bul bi' çare
Ona doyamıyorum yaz bi' reçete
Sabah akşam yemekten önce
Sonra her anımda yanımda istiyorum

Kenan Doğulu Aklım Karıştı Şarkı Sözleri

Hangi rüzgar attı seni?
Niye döndün ki geri?
Kimseler seni sevmedi mi?
Umduğun gibi deli deli

Küllenip giderken acılar
Kendi kendime yaşamaya
Donmuş bir gözyaşı gibi
Akmayan şu yaşantıma

Alışıyordum, öğreniyordum
Savaşıyordum, kusura bakma başarıyordum

Aklım buz gibi yanına koştu
Ellerim ellerine kaçtı
Bu ziyaret amacını aştı
Kaderim yolundan şaştı

Yüreğim bana karşı çıktı
Karışmam bu iş beni aştı
Olan oldu ateşini yaktı
Yine aklım çok karıştı

Hangi rüzgar attı seni?
Niye döndün ki geri?
Kimseler seni sevmedi mi?
Umduğun gibi deli deli

Küllenip giderken acılar
Kendi kendime yaşamaya
Donmuş bir gözyaşı gibi
Akmayan şu yaşantıma

Alışıyordum, öğreniyordum
Savaşıyordum, kusura bakma başarıyordum

Aklım buz gibi yanına koştu
Ellerim ellerine kaçtı
Bu ziyaret amacını aştı
Kaderim yolundan şaştı

Yüreğim bana karşı çıktı
Karışmam bu iş beni aştı
Olan oldu ateşini yaktı
Yine aklım çok karıştı

Aklım buz gibi yanına koştu
Ellerim ellerine kaçtı
Bu ziyaret amacını aştı
Kaderim yolundan şaştı

Yüreğim bana karşı çıktı
Karışmam bu iş beni aştı
Olan oldu ateşini yaktı
Yine aklım çok karıştı

Hangi rüzgar attı seni?
Niye döndün ki geri?
Kimseler seni sevmedi mi?
Umduğun gibi deli deli
Bildiğin gibi seviyorum seni

Kenan Doğulu Baş Harfi Ben Şarkı Sözleri

Gidince anlıyorum, her şeyini özlüyorum
Tenin benim gibi, kokunu içime istiyorum
Öpünce anlıyorum, ben seninle yaşıyorum
Gün birden beri kaç kere vuruluyorum

Birdenbire hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri üzülür çok

Hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bi' gün biri kırılır çok
Adı lazım değil, baş harfi ben

Festival gibisin, katılmak istiyorum
Önlerden yer kapıp gözünü kalbime bekliyorum
Asaletinin bedeli, çok kölen var, belli biri
Hem biraz deli, azdan çok da serseri
Adı lazım değil, baş harfi ben

Birdenbire hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri üzülür çok

Hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bi' gün biri kırılır çok

Hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri üzülür çok

Hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bi' gün biri kırılır çok
Adı lazım değil, baş harfi ben

Birdenbire hayatının tümü oldun (Birdenbire hayatının tümü oldun)
(Hayatının tümü oldun)

Adı lazım değil, baş harfi ben
Adı lazım değil, baş harfi ben
Adı lazım değil, baş harfi ben
Adı lazım değil, baş harfi ben

Kenan Doğulu Ara Beni Lütfen Şarkı Sözleri

Belki haberin yok, her şeyi duydum
Belki yüzün yok, perişan oldun
Belki de şarjın bitti ya da biz bittik
Ara beni lütfen

Sesini duymalıyım masal anlatsan da
Hikayen ödülleri toparlasa da
Seni çok sevmiş olsam da unut beni lütfen
Sana çok kızmış olsam da ara beni lütfen

Umduğum dağlara karlar mı yağdı?
İçinde bu kadar öfke mi vardı
Ben demiştim demeyi, ezberledim gitmeyi
İnsan sevdiğine böyle yapar mı?

Umduğum dağlara karlar mı yağdı?
İçinde bu kadar öfke mi vardı?
Ben demiştim demeyi, ezberledim gitmeyi
İnsan sevdiğine böyle yapar mı?

Bil ki sebebim çok, beni kaybettin
Artık duvarlarım cebimde değil
Seni çok sevmiş olsamda unut beni lütfen
Sana çok kızmış olsamda ara beni lütfen

Umduğum dağlara karlar mı yağdı?
İçinde bu kadar öfke mi vardı?
Ben demiştim demeyi, ezberledim gitmeyi
İnsan sevdiğine böyle yapar mı?

Umduğum dağlara karlar mı yağdı?
İçinde bu kadar öfke mi vardı?
Ben demiştim demeyi, ezberledim gitmeyi
İnsan sevdiğine böyle yapar mı?

Umduğum dağlara karlar mı yağdı?
İçinde bu kadar öfke mi vardı?
Ben demiştim demeyi, ezberledim gitmeyi
İnsan sevdiğine böyle yapar mı?

Bununla da ilgilenebilirsiniz:

Beren Saat ile Kenan Doğulu’nun Zirve’deki Konuşması Gündem Oldu

Türkiye'yi Sosyal Medyadan Takip Edin! TrSondakika resmi Facebook sayfasını takip etmek içintıklayın!  TrSondakika resmi Instagram hesabı için burayıtıklayın!TrSondakika resmi Twitter hesabını takip etmek için burayatıklayın!

#Kenan Doğulu#Kenan Doğulu Şarkılar#Kenan doğulu şarkı sözleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir