devlet anaokulu kahvaltı listesi / Aylık Yemek Listesi - Kreş ve Anaokulu Müdürlüğü - Süleyman Demirel Üniversitesi

Devlet Anaokulu Kahvaltı Listesi

devlet anaokulu kahvaltı listesi

Milli Eğitim Bakanlığı&#;ndan 81 ile yemek kılavuzu

DUVAR - Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;, 6 &#;ubat'ta ba&#;layacak ve a&#;&#;rl&#;kl&#; olarak okul öncesi ö&#;rencilerini kapsayacak 'ücretsiz yemek' uygulamas&#;na ili&#;kin 81 ile k&#;lavuz gönderdi. 

YEMEKLER KONTROL ED&#;LECEK

DHA'n&#;n haberine göre, Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;, e&#;itim ö&#;retim y&#;l&#; ikinci döneminde ücretsiz yemekten faydalanan ö&#;renci say&#;s&#;n&#; 5 milyona ç&#;karmay&#; hedefliyor. 6 &#;ubat'ta ba&#;layacak ve a&#;&#;rl&#;kl&#; olarak okul öncesi ö&#;rencilerini kapsayacak ücretsiz yemek uygulamas&#;n&#;n usul ve esaslar&#;n&#;n belirlendi&#;i 'Yemek/Beslenme Haz&#;rlama ve Da&#;&#;t&#;m&#; K&#;lavuzu' 81 ile gönderildi.

Buna göre ana s&#;n&#;f&#; bulunan ilkokullarda ve yat&#;l&#; bölge ortaokullar&#;nda e&#;itim alan gündüzlü ö&#;renciler de hizmetten yararlanabilecek. Di&#;er okullar için de haz&#;rl&#;klar k&#;sa sürede tamamlanacak ve ücretsiz yemek hizmeti sürekli hale getirilecek. Okul mutfa&#;&#;nda yemek haz&#;rlayacak anaokullar&#; ve bünyesinde ana s&#;n&#;f&#; bulunan kurumlar&#;n mutfak ihtiyaçlar&#; için bütçe tahsisi yap&#;ld&#;. Kendi mutfa&#;&#;nda yemek haz&#;rlama olana&#;&#; olmayan okullar için ise bakanl&#;&#;a ba&#;l&#; meslek liseleri, ö&#;retmenevleri ve yemek haz&#;rlayan kamu kurumlar&#; devreye al&#;nacak. 

K&#;lavuz ile menü yönetimi, g&#;da güvenli&#;i ve hijyen uygulamalar&#;, tedarik ve depolama, haz&#;rlama ve pi&#;irme, yeme&#;in da&#;&#;t&#;m&#; ve servis sonras&#; i&#;lemler konusunda okullar yönetimleri bilgilendirildi. Buna göre; sa&#;l&#;kl&#; beslenme odakl&#; menüler olu&#;turulurken, süt ürünleri, et, yumurta, kuru baklagiller ve ya&#;l&#; tohumlar, ekmek ve tah&#;llar grubu, sebze ve meyveler grubu menülerde bulunacak. Ayr&#;ca okullara gönderilen yemekleri kontrol etmesi için her il ve ilçede komisyon kurulacak. Müdür yard&#;mc&#;s&#; veya &#;ube müdürü ba&#;kanl&#;&#;&#;nda olu&#;turulacak komisyonlarda en az bir anaokulu müdürü, bir ana s&#;n&#;f&#; müdürü ve beslenme üreten okul müdürü görev alacak. Komisyon, ücretsiz yemek uygulamas&#;na ili&#;kin tüm süreçleri kontrol edecek.

UYGULAMA 6 &#;UBAT &#;T&#;BAR&#; &#;LE BA&#;LAYACAK 

Hizmetten yararlanmas&#; hedeflenen 5 milyon ö&#;renci için velilerinden izin belgesi al&#;nacak ve herhangi bir alerjisi ya da hassasiyeti olan ö&#;renciler tespit edilecek. Beslenme konusunda özel durumu olan ö&#;rencilere uygun yemek programlar&#; haz&#;rlanacak. Milli E&#;itim Bakan&#; Mahmut Özer, e&#;itim ö&#;retim y&#;l&#;n&#;n ba&#;&#;nda 1,5 milyon ö&#;rencinin ücretsiz yemekten faydaland&#;&#;&#;n&#;, bu say&#;n&#;n 1,8 milyona ç&#;kart&#;ld&#;&#;&#;n&#; ve ikinci dönemden itibaren say&#;n&#;n 5 milyona ç&#;kart&#;lmas&#;n&#;n hedeflendi&#;ini bildirdi. Özer, "Böylece e&#;itimde f&#;rsat e&#;itli&#;inin art&#;r&#;lmas&#; konusunda somut bir ad&#;m daha atm&#;&#; olaca&#;&#;z. Burada a&#;&#;rl&#;&#;&#; okul öncesine verece&#;iz. Resmi okul öncesi e&#;itim kurumlar&#;na devam eden tüm okul öncesi e&#;itim kurumlar&#;ndaki çocuklar&#;m&#;za haftan&#;n 5 günü, günlük bir ö&#;ün beslenme verilmesi uygulamas&#;n&#;, 6 &#;ubat itibar&#;yla ba&#;lat&#;yoruz" ifadelerini kulland&#;.

 

TARİH

SABAH

KAHVALTISI

ÖĞLE YEMEĞİ

İKİNDİ KAHVALTISI

Haşlanmış Yumurta-Beyaz Peynir-Zeytin-Ada ÇayıYayla Çorbası-Karışık KızartmasıTuzlu KurabiyeSimit-Krem Peynir-Reçel-MeyvesuyuPatlıcan Musakka-Pirinç Pilavı-YoğurtUn KurabiyesiÇikolatalı Ekmek-SütKıymalı Ispanak-Tereyağlı Makarna-YoğurtNokulOmlet-Beyaz Peynir-Zeytin-IhlamurZeytinyağlı Kabak-Meyane Pilavı-KarpuzDamla Çikolatalı KekDomates-Salatalık-Kaşar Peyniri-Ada ÇayıKuru Fasülye-Pirinç Pilavı-Tahin HelvasıÇikolatlalı PudingHaşlanmış Yumurta-Beyaz Peynir-Zeytin-IhlamurYeşil Mercimek Yemeği-Soslu Makarna-YoğurtPeynirli PoğaçaAçma-Krem Peynir-Reçel-MeyvesuyuTavuk Sote-Pirinç Pilavı-YoğurtUn KurabiyesiTahin-Pekmez-Kaşar Peyniri-SütTas Kebabı-Şehriyeli Bulgur Pilavı-KarpuzAçmaDomates-Salatalık-Beyaz Peynir-Ada ÇayıMantar Sote-Cevizli Erişte-YoğurtTuzlu KurabiyeKarışık Tost-Kuşburnu ÇayıZeytinyağlı Barbunya-Soslu MakarnaSütlaçOmlet-Beyaz Peynir-Zeytin-Ada ÇayıPatlıcan Musakka-Meyane Pilavı-YoğurtSusamlı KurabiyeSimit-Krem Peynir-Reçel-Meyve SuyuTavuk Baget-Sebzeli Pilav-YoğurtKısırTereyağı-Bal-Kaşar Peyniri-SütEtli Bezelye-Erişte Pilavı-KavunPeynirli PoğaçaHaşlanmış Yumurta-Peynir-Zeytin-IhlamurEt Sote-Pirinç Pilavı-YoğurtBisküvili Rulo PastaDomates-Salatalık-Kaşar Peyniri-Kuşburnu ÇayıTaze Fasülye-Bulgur Pilavı-YoğurtPatates SalatasıKarışık Tost-Ada ÇayıEtli Nohut Yemeği-Pirinç Pilavı-Tahin HelvasıMuhallebiAçma-Krem Peynir-Reçel-Meyve SuyuTavuk Sote-Meyane PilavıCevizli Un Kurabiyesi

Çikolatalı EkmekOrman Kebabı-Pirinç PilavıTuzlu KurabiyeHaşlanmış Yumurta-Beyaz Peynir-Zeytin-Ada ÇayıYayla Çorbası-Biber DolmasıMozaik PastaKURBAN BAYRAMI TATİLİKURBANBAYRAMITATİLİKURBAN BAYRAMITATİLİ

Anaokulunda ücretsiz yemek 6 Şubat’ta başlıyor: İlk etapta 1 milyon bin öğrenci yararlanacak

İkinci yarı yılın başlayacağı 6 Şubat itibarıyla okullarda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasına geçiliyor. Bu tarih itibarıyla 1 milyon bin öğrencinin yararlanacağı hizmet, kademeleri olarak artırılarak 5 milyon öğrenciye ulaşacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kentteki 3, 4 ve 5 yaşında olan yaklaşık bin öğrenciye bir öğün yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yazıcı, “Normal eğitim yapan okullarımızda öğlen yemeği olarak, ikili eğitim yapan okullarımızda da günün ortasında çocuklarımıza sunulacak. Bu yemek hizmetinde sunum imkanı olan okulların kendisine bizzat bütçe aktarılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Okullarımız kendi mutfaklarında yemek üretimi yapıp öğrencilere sunacak. Ayrıca yiyecek, içecek alanı olan meslek liseleri aynı şekilde yemek üreterek okullara sunacak. Yine öğretmen evlerimizde okulların bulunduğu konuma göre en uygun yemek üretilecek alanları belirledik” diye konuştu.

Yazıcı, “Milli Eğitim Bakanlığı taşımalı eğitime devam eden öğrencilere de ücretsiz yemek imkanını sağlamak için çalışıyor. İstanbul’da 95 taşımalı okulumuz var. 7 ilçemizde bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu okullardaki öğrencilerimizle yüzde ’e yakın bir artırımla ikinci döneme başlıyoruz. dedi. Okul öncesi dönemin temel eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak kademe olduğunu belirten Yazıcı, “İstanbul’a 3 bin anaokulu hedefi belirlendikten sonraki 8 aylık süreçte çok ciddi bir çalışmaya imza atıldı. Daha önce olan anaokulu sayısı şu an itibarıyla ’a çıktı” diye konuştu. Geçen dönem yaklaşık 50 bin öğretmenden 10 binin İstanbul’a atandığını hatırlatan Yazıcı, “1 Eylül ’de 2 bin okul öncesi öğretmeni İstanbul’a atandı. Böylece şehrimiz yeni eğitim dönemine güçlü başlangıç yaptı” dedi.

Menüler diyetisyen kontrolünde

Ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin örnek menüler hazırlanırken çocukların günlük enerji ve besin ögelerinin dengeli alınmasına dikkat edilecek. Bu kapsamda diyetisyenlerden destek alınacak. Az tuz tüketimine, tatlılarda hiçbir şekilde yapay tatlandırıcı kullanılmamasına dikkat edilecek. Bakanlık, normal eğitim yapan okullarda öğlen yemeği seçeneği kullanılmasını öneriyor. Bu okullarda ailelerle birlikte alınacak karar doğrultusunda sabah kahvaltısı menüsü de kullanılabilecek. Ayrıca diyetisyen desteği ile okullarda hazırlanacak olan haftalık beslenme listesi okulun web sayfasında yayınlanacak. Okullarda sürecin planlanması, hazırlanması ve uygulanması aşamasında temizlik ve hijyene dikkat edilecek. Ücretsiz beslenme desteği verilecek olan öğrencilerin velilerinden izin belgeleri alınacak. Belgede veliler, öğrencinin beslenmeye bağlı herhangi bir alerjisi veya hassasiyetinin olup olmadığını yazılı olarak beyan edecek.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası