7 sınıf ted koleji sınav soruları / Okul Giriş Sınavı – TED MALATYA KOLEJİ

7 Sınıf Ted Koleji Sınav Soruları

7 sınıf ted koleji sınav soruları

  • TED Aliağa Koleji Giriş / Bursluluk Sınavı’na girecek öğrencilerden ücret talep edilmeyecektir.
  • Başvurular, TED Aliağa Koleji web sitesi (funduszeue.info) üzerinden ya da bizzat okula gelerek yapılacaktır.
  • Sınav 9 Şubat Pazar günü yapılacaktır.
  • Sınav için son başvuru tarihi 9 Şubat ’dir.
  • Adaylar sınav giriş belgelerini online başvurularından sonra başvuru platformundan TC kimlik numaraları ile alabileceklerdir.
  • Sınav soruları öğretim programları kapsamındaki kazanım/ becerilere uygun hazırlanacaktır.
  • Sınavda A ve B kitapçıkları olacaktır.
  • Sınav sonucu doğru yanıtlar üzerinden hesaplanacaktır. Yanlışlar doğruları eksiltmeyecektir.
  • Aday öğrenciler / veliler sınav sonuçlarını bireysel öğrenebileceklerdir. Herhangi bir ortamda toplu liste kesinlikle yayınlanmayacaktır.
  • Sınavdan sonra okula kayıt için gelen aday öğrencilere “bireysel okul giriş sınavı” yapılmaya devam edilecektir. Ancak bu sınavlara dayalı olarak burs verilemeyecektir.
  • Bireysel yapılan sınavların değerlendirilmesi okullarımız tarafından sisteme yüklenir.  Sonucunun TED Genel Merkezi tarafından belirlenen kritere uygun olması durumunda hem veli hem de öğrenci, okulumuz yönetici ve PDR uzmanı ile “Öğrenci-Veli Tanıma Görüşmesi” gerçekleştirir. Görüşmesi olumlu sonuçlanan öğrenci kayıt hakkı kazanır.
  • Sınıfa aday olan ( Eğitim –Öğretim Yılında 3. sınıfa devam eden) öğrencinin girmiş olduğu sınav, TED okullarına kayıt hakkı kazandırır, burs niteliği taşımaz.

Sınav Düzeyleri : öğretim yılında 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler ;

  • Sınav Oturumları :
  • (Birinci Oturum) – 6, 7, 8 ve 9. sınıflar
  • (İkinci Oturum) – 3, 4 ve 5. sınıflar

Sınavda Yanınızda bulunması gerekenler:

  • Nüfus Cüzdanı (mümkünse fotoğraflı)
  • Sınav Giriş Belgesi ( Online başvurunun ardından sistemden yazdırılacaktır.)
  • Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, su ve kağıt mendil

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİZ.

BİY PROGRAMINA ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ

Programa, her yıl okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan genel bir seçme sınavı  (BİY Seçme Sınavı) ile ortaokulumuz 8.sınıfından mezun olan belirli sayıda öğrenci alınmaktadır.
BİY Seçme sınavı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Türkçe derslerinin 6., 7. sınıf konuları ile 8. sınıf tüm yıl konularını kapsamaktadır. Sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. 

BİY Seçme Sınavı Kapsam ve Değerlendirme Esasları

Sınavın  dört alt testinin (Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri) her biri için yanlış yanıt sayısının üçte biri doğru yanıt sayısından çıkarılır.

Sınav puanının hesaplanmasında standart puanlar aşağıdaki katsayılarla çarpılır.

 

Standart
Puanlar

BİY Seçme Sınavı Puanı

Çarpılacağı
Katsayı

Puan İçindeki
Ağırlığı (%)

Türkçe

1

25

Sosyal Bilimler

0,7

17,5

Matematik

1,3

32,5

Fen Bilimleri

1

25

BİY Seçme Sınavı Puanı = 1xTürkçe Standart Puanı + 0,7xSosyal Bilimler Standart Puanı + 1,3xMatematik Standart Puanı + 1xFen Bilimleri Standart Puanı

Bu yılki MEB Merkezi Sınavı sonucunda alınan Merkezi Sınav Puanı (MSP) 0,05 katsayısı ile çarpılarak BİY Seçme Sınavı Puanına eklenir.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı sınavında başarılı olan öğrencilerin, programın 9.sınıfına katılma hakkı kazanabilmeleri için İngilizce ve Türkçe Yeterlilik Sınavlarında başarılı olması gerekir. BİY Seçme Sınavında başarılı olarak, Bilim İnsanı Yetiştirme Programı'nda öğrenim görmeye hak kazanan, ancak Lise Yeterlilik Sınavını geçemeyen öğrenciler, hazırlık sınıfını başarıyla bitirdikleri takdirde bir sonraki öğretim yılında programa dahil edilirler.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası