ziraat param yattimi / Ziraat Bankası Haberleri - Son Dakika Ziraat Bankası Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

Ziraat Param Yattimi

ziraat param yattimi

Ziraat Bankasına Param Yattımı İnternetten Sorgulama

Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden pek çok işlem yapılabilmektedir. Hesabında ne kadar para olduğunu öğrenmek isteyenler bakiye sorgulama işlemi yapabilir. Kullanılabilir bakiyenizi öğrenebileceğiniz gibi hesap numaranızı da sorgulayabilirsiniz. Sahip olduğunuz kartlara ait olan kart numaralarını da öğrenebilirsiniz. Ayrıca tarafınıza yapılan eft ya da havale işlemleri sonrası paranın hesabınıza yatıp yatmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesap Bakiyesi Nasıl Sorgulanır?

Ziraat Bankası müşterisi olan okurlarımıza hesap bakiyesi sorgulaması yapmaları konusunda kullanabilecekleri yöntemlerden söz edeceğiz. Bakiye sorgulama işlemi oldukça kolaydır ve bu işlem için kullanılabilecek olan pek çok yöntem vardır. Telefon bankacılığı, mobil bankacılık, ATM, müşteri hizmetleri, sms bankacılığı gibi pek çok yöntem ile banka şubelerine gitmenize gerek kalmadan işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Bakiye, kullanabileceğiniz limit anlamına gelmektedir. Vadeli ya da vadesiz hesaplar eksiye inmediğinden dolayı ancak hesabınızda var olan tutar kadar harcama yapabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemleri kullanarak kredi kartınızda ne kadar kullanılır limit olduğu ile ilgili de detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesabımdaki Parayı Nasıl Öğrenebilirim?

Ziraat Bankası müşterisi olanların hesaplarındaki bakiyeyi öğrenebilmeleri için banka şubelerine gitmelerine gerek yoktur. Günümüzde bankacılık hizmetleri gelişmiştir. Telefon bankacılığı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden pek çok işlem yapılabilmektedir. Bunlardan tek tek söz edeceğiz.

1- ATM&#;den hesaptaki parayı öğrenme: Banka kartınızla ATM&#; ye gittiğinizde kartınızı takarak 4 haneli şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra yapabileceğiniz işlemler ile ilgili karşınıza bir menü çıkacaktır. Buradan bakiye öğrenmeyi tıklayarak hesabınızdaki tutar ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesabımdaki Parayı Öğrenme

2- Mobil Bankacılıktan bakiye sorgulama: Bankaların APP Store ya da Google Play Store&#; dan indirilebilecek uygulamaları bulunmaktadır. Ziraat Mobil adı verilen bu uygulamayı indirerek siz de istediğiniz tüm işlemleri bu uygulama üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ziraat Mobil uygulamasına ilk olarak T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra size kısa mesaj yardımı ile bir güvenlik kodu gönderilecektir. Bu kodu da yazarak kolayca sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu aşamadan sonra sisteme giriş yaptığınızda karşınıza gelecek olan ekranda varlıklarınız görünecektir. Yatırım ürünleri, vadeli ve vadesiz hesap tutarları burada yer almaktadır.

3- SMS Bankacılığından bakiye öğrenme: Bakiye sorgulaması yapabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de sms bankacılığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yalnızca tek bir hesaba ait bakiye bilgilerinizi sorgulamak istiyorsanız BAKIYE yazıp &#; ye sms göndermeniz durumunda Ziraat Bankası bir kaç dakika içinde size mesaj gönderecektir. Bu kısa mesajda bakiye bilgileriniz yer almaktadır.

Kullanabileceğiniz diğer bakiye sorgulama yöntemleri ise telefon ve internet bankacılığıdır. 

Telefon Aracılığı İle Hesap Bakiyesi Sorgulama

Telefon Bankacılığı ile hesaptaki parayı öğrenme: Telefon bankacılığı üzerinden tahmin ettiğinizden de çok işlem yapabilirsiniz. Öncelikle cep telefonunuzdan 00 00 ya da 00 00 numaralarını tuşlamanız gerekmektedir. Bu numaralar sizi telesekretere bağlayacaktır. Arama esnasında kullandığınız numaranın bankacılık hizmetleriniz için tanımladığınız numara olması gerekmektedir. Farklı bir numaradan işlem yapmanız durumunda sizden T.C. kimlik numarası, hesap numarası ya da müşteri numarası talep edilecektir. Banka tarafından yapacağınız işlemler için numaralar belirlenmiştir. Telesekreter tarafından hesabınız ile ilgili bilgi almak içi 2&#; yi tuşlamanız talep edilecektir.

Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama Telefon

2&#; yi tuşlamanız durumunda IBAN, müşteri numarası ve hesap numaranıza ulaşabileceğiniz gibi kolayca bakiye sorgulaması da yapabilirsiniz. Bakiye ve hesap işlemleri hakkında bilgi almak için bu işlemden sonra 1&#; i tuşlamanız gerekmektedir. Bu sayede hem bakiyenizi görüntülemiş olacaksınız. Hem de hesabınızdan yaptığınız harcamalar, havale ya da eft işlemleri ile ilgili bilgi edinmiş olacaksınız. Hesabınızda olumsuz bir durum meydana gelmesi durumunda müşteri hizmetlerini arayabilir ve her türlü sorununuzu çözebilirsiniz.

Ziraat Bankası Kart Sorgulama

Ziraat Bankası&#; nın banka kartı ve kredi kartı gibi ürünleri bulunmaktadır. Ziraat Bankası tarafından bu iki kart türü aynı kartta birleştirilmiş kart ürünü oluşturulmuştur. Kartın ön yüzünde kredi kartı bilgileri yer alırken, arka yüzünde banka kartı bilgileri yer almaktadır. Kart, tüm banka kartı ve kredi kartı ürünlerinin bir araya getirilmesinden oluşmuştur. Kart başvurusu yaptıysanız ve henüz kartınızı teslim almadıysanız, kartınızın nerede olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

T.C kimlik kartı ve cep telefonu numaranız ile kart başvurunuzun kabul edilip edilmediğini sorgulayabilirsiniz. Kart başvurunuz kabul edildiyse, şubeden alabilir ya da adresinize gelmesini talep edebilirsiniz. Kart sorgulaması yapmak için banka tarafından geliştirilmiş olan bir sistem bulunmaktadır. Bu sistem üzerinden sorgulama işlemi yapabilir ve kredi kartı başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığı ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ziraat Bankasına Param Yattı mı? İnternetten Sorgu

Maaş ödemesi, kira vb. tutarlar için hesabınıza eft ya da havale yapılmasını talep edebilirsiniz. Bu noktada havale ve eft işlemlerinden bahsetmek gerekiyor. İki işlem de para transferi olarak biliniyor. EFT ve havaleyi birbirinden ayıran tek bir nokta var. O da banka durumu. Şayet Ziraat Bankası&#;ndan yine Ziraat Bankası&#;ndaki bir hesaba para transferi yapılıyorsa bu işleme havale adı veriliyor. İş Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi bankalardan Ziraat Bankası&#; na yapılacak olan para transferi işlemine ise EFT adı veriliyor.

internet bankacılığı giriş

Ziraat Bankası tarafından havale işlemleri günün her saatinde yapılırken, EFT işlemleri ancak mesai saatleri içerisinde yapılabilmektedir. &#; saatleri arasında bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki o da mesai saatlerinin bitimine az bir süre kala eft işlemi yapılmasıdır. Şayet eft işlemlerini geç saate bırakırsanız bir işleminiz bir sonraki iş gününe ertelenecektir. Örneğin cuma akşamı saat &#; te işlem yaparsanız, ödemeniz ancak Pazartesi günü mesai saatleri içinde karşı tarafa ulaşacaktır.

Tarafınıza yapılan eft ya da havale işlemlerini sorgulamak için banka şubelerine ya da ATM&#; lere gitmenize gerek olmayacaktır. İnternet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sahip olmanız gereken tek şey ise Ziraat Bankası internet bankacılığı şifresi olacaktır. Şayet şifreniz yoksa hemen başvur linki üzerinden kendinize bir internet bankacılığı şifresi belirleyebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra HESAPLAR  menüsüne girerek hesabınızda bulunan bakiye tutarını öğrenebilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesap hareketleri menüsünden kendinize yapılan eft ya da havale işlemleri ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.  Bankaya yapmanız gereken ödemeleri de yine bu işlemler yardımı ile görebilirsiniz. Hesap hareketleri bölümünde göndermeniz gereken tutar görünecektir. Ayrıca hesabınızdan para eksilmesi durumunda da ödemeniz yine bankaya ulaştırılmış demektir. Telefon bankacılığı yöntemi ile de paranızın bankaya yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey eft numarasını bilmek olacaktır. Sorgu numarası dekont üzerinde yer almaktadır. Şayet bu numarayı bilmiyorsanız hesabınızdan işlemler > hesap işlemlerine girerek eft numarasını öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankasına Param Yattımı İnternetten Sorgulama

Ziraat Bankası Hesap Numarası Nasıl Öğrenilir?

Ziraat Bankası hesap numarası öğrenmenin pek çok yolu vardır. Bu yöntemlerden ilki sms ile bilgi edinmedir. Ziraat Bankası sms bankacılığı numarası &#; dir. Hesap numaranızı öğrenmek için HESAPBİLGİ boşluk kartınızın son 6 hanesini yazarak &#; ye göndermeniz durumunda sms yöntemi ile hesap numaranız tarafınıza gönderilecektir. Hesap numarası 12 haneden meydana gelmiştir. İçerisinde müşteri numarası ve ek no bilgileri bulunmaktadır.

Kart üzerinde yazan 16 numaralı hane kart numarası olmaktadır. Ayrıca isminizin alt bölümünde de IBAN numarası yer almaktadır. IBAN numarasının son 12 hanesi hesap numarasıdır. Ayrıca 00 00 numarasını arayarak da hesap numaranızı kolayca öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden daha pek çok işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Ziraat bankası T.C. kimlik numarasına yatan para sorgulama işlemi için ziraat bakiye sorgulama hizmeti ile istediğiniz yer ve zamanda bilgi alabilirsiniz. Bilgisayar veya tablet ile internet bankacılığı üzerinden veya cep telefonundan Ziraat Mobil uygulamasını kullanarak, isterseniz de SMS ile  Ziraat Bankası bakiye sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?Ziraat Bankası İnternet BankacılığıZiraat Bankası İnternet Bankacılığı AçmaZiraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi&#;nden hangi işlemleri yapabilirim?

Ziraat bankası T.C. kimlik numarasına yatan para sorgulama işlemi için Ziraat Bankası şubelerine ve yolunuzun üzerinde bulabileceğiz ATM&#; lerden de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası SMS ile Bakiye Öğrenme

Ziraat Bankasında tanımlı cep telefonunuzdan BAKIYE yazıp &#;ye SMS gönderdiğinizde ilk 10 hesabınıza ait bakiye bilgileri cep telefonunuza gelecektir. Örn: BAKIYE. BAKIYE (Ek No) yazıp &#;ye SMS gönderdiğinizde ise yalnızca mesajda belirtilen hesabın bakiyesi cep telefonunuza gönderilecektir. Örn: BAKIYE

ATM veya şubeye gitmeden de hesap bakiyesi sorgulama işlemi yapmak için cep telefonunuzdan veya sabit hatlardan Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi telefon numaraları olan 00 00 &#; 00 00 &#; 00 00 numaralarından müşteri hizmetleri ile görüşerek hesaplarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile bağlandığınızda ilk olarak kart işlemleri daha sonrasında hesap ve bakiye işlemleri menüsü gelecektir. Bu menüde şifrenizi girerek Ziraat bankası T.C. kimlik numarasına yatan para sorgulama işleminde hesabınıza yatan parayı öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı ile 7 gün 24 saat internetinizin olduğu her yerden tüm bankacılık işlemlerinizi halledebilirsiniz. Tüm bankacılık işlemlerinizi şubeye gitmeden, daha düşük komisyon ücretleri ile Ziraat İnternet Bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma

Ziraat Bankası müşterileri İnternet bankacılığını açmak için şubeye gitmeden başvuru yapabilmeleri mümkün.

Ziraat Bankasında kayıtlı iletişim numarası bulunan müşteriler, kart bilgileri ile ek kontrolleri sağlayarak, web sitesi üzerinden ve Ziraat Mobil uygulamadan online başvuru ile dijital kanallara başvurabilecek ve tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Online Başvuru sayfasına seafoodplus.info sayfasından erişebilirsiniz.

Başvuru süreci sadece üç adımdan oluşmaktadır.

  • İlk adımda TCKN\YKN ve Bankada kayıtlı iletişim numaranız ile ekranda görünen doğrulama kodunu girmeniz gerekmektedir.
Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma
  • Bu bilgiler ile giriş yaptığınızda kayıtlı iletişim numaranıza bir onay şifresi gönderilecek ve ekranda yer alan alana bu şifrenin girilmesi istenecektir.
Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma
  • Sonrasında geçerli durumda olan Bankkart bilgilerinizi (son 6 hanesi ve şifre) girmeniz beklenmektedir.
Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma

Başvurunuzu tamamladıktan sonra, gerekli kontroller yapılacak ve cep telefonunuza gönderilecek İnternet ve Mobil Bankacılık şifresi ile giriş yaparak tüm bankacılık işlemlerinizi evdeki rahatınızı bozmadan gerçekleştirebileceksiniz.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma

Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi&#;nden hangi işlemleri yapabilirim?

Hesap İşlemleri

  • Vadesiz Hesap Açma / Kapama
  • Bakiye ve Hesap Hareketleri

Para Transferleri

  • Virman
  • Havale
  • EFT
  • Düzenli Havale / EFT Talimatı
  • Cebe Para Transferi

Yatırım İşlemleri

  • Döviz Alış / Satış
  • Yatırım Fonu Alış / Satış
  • Hazine Bonosu &#; Devlet Tahvili Alış / Satış
  • Eurobond Alış /Satış
  • Altın Alış / Satış
  • Repo

Kart İşlemleri

  • Kredi Kartı Ekstre ve Borç Bilgileri
  • Kayıp Çalıntı Kart Bildirimleri
  • Kart Yenileme İşlemleri
  • Hesap Kesim Tarihi Değişikliği
  • E-mail ile Ekstre Gönderme / E-ekstre Talimatı Alma
  • Sonradan Taksitlendirme
  • Nakit Avans – Taksitli Nakit Avans İşlemleri
  • Borç Ödeme/ Otomatik Ödeme Talimat İşlemleri
  • İşlem Kısıtı Ekleme / Kaldırma
  • Bankkart Taksit İşlemleri
  • Kart Özellikleri Öğrenme ve Başvurma
  • Kart Akıbeti Öğrenme
  • Diğer bilgi Alma / Güncelleme İşlemleri

OGS / HGS İşlemleri

  • Bakiye ve Geçiş Bilgileri
  • Talimat İşlemleri
  • Bakiye Yükleme
  • Ekstre Alma

Şifre İşlemleri

  • Kart Şifresi
  • Dijital Şifre

Ödemeler

  • Fatura Ödeme
  • GSM TL Yükleme
  • Vergi Ödemeleri
  • SGK Prim Ödemeleri
  • Trafik Cezası
  • Üniversite ve Harç Ödemeleri
  • Bağış İşlemleri
  • Otomatik Ödeme Talimatı İşlemleri

Internet Bankacılığı Teknik Destek Hizmetleri

  • Giriş Tercih Değişikliği
  • Limit ve Erişim Bilgileri Güncelleme
  • OTP İşlemleri
  • Teknik Destek

Başvuru ve Başvuru Sonucu Takip

  • Kredi Kartı Başvurusu
  • Kredi Başvurusu
  • Kredili Mevduat Hesabı Başvurusu
  • Ek Kart Başvurusu
  • Kredi Kartı Limit Artış Başvurusu
  • OGS Başvurusu

Bilgi Alma

  • Kart Ürün Özellikleri
  • Kur, Faiz, Oran Bilgileri

 

Sosyal Destekler

Ziraat Bankası Bakiye ve Para Sorgulama Nasıl Yapılır?

[highlight color=&#;red&#;]T.C. Ziraat Bankası bakiye sorgusu yapmak için[/highlight] çeşitli yöntemlerden ve banka tarafından sunulan hizmetlerden yararlanmak mümkün. Bu yöntemler kullanılarak hesabınızda yer alan bakiyeyi, hesap hareketlerinizi, bakiyenizin harcamalarınız için yeterli olup olmadığı gibi bilgileri öğrenebilirsiniz. T.C. Ziraat Bankası hesaplarınızdaki bakiye ve para sorgulaması yapmak için kullanabileceğiniz banka hizmetleri aşağıdaki gibidir:

  • T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi,
  • Ziraat Mobil uygulaması,
  • T.C. Ziraat Bankası SMS Bankacılığı,
  • T.C. Ziraat Bankası bankamatikleri,
  • T.C. Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri,
  • T.C. Ziraat Banaksı şubeleri,
  • Ziraat Otomatik Bilgilendirme Sistemi.

İnternet Şubesi Üzerinden Bakiye Sorgusu Nasıl Yapılır?

[highlight color=&#;red&#;]İnternet şubesini kullanarak bakiye ve para sorgulaması yapmak[/highlight] diğer yöntemlere nazaran epey kolay ve daha çabuk ulaşılabilir bir hizmettir. T.C. Ziraat Bankası’na ait banka hesaplarınıza dair bilgileri öğrenmek için internet şubesini kullanarak hızlı ve pratik bir şekilde sorgulama işlemi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi üzerinden hesap bilgilerinize dair hesap hareketlerinden hesap bilgilerinize kadar pek çok bilgi edinmeniz de mümkündür. Bunun için yapmanız gereken T.C. Ziraat Bankası’nın İnternet Şubesi’ne T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmaktır. Sisteme giriş yapmanızın ardından “Hesaplarım” kısmına ya da “Hesap Bilgilerim” kısmına girerek hesaplarınıza dair detayları ve bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

T.C. Ziraat Bankası’nın İnternet Şubesi’ni ilk kez kullanacak olan kişilerin “Hemen Başvur” seçeneği ile kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Müşteriler kayıt işlemlerinin tamamlamalarının ardından T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi hizmetinden yararlanmaya başlayabilir.

T.C. Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı ile Hangi İşlemler Yapılabilir?

[highlight color=&#;red&#;]T.C. Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı hizmeti kullanılarak[/highlight] banka şubelerinden yapabileceğiniz işlemlerin neredeyse tümü daha zahmetsiz bir biçim gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için tek yapmanız gereken T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi’ne giriş yapmaktır. Sisteme giriş yapmanızın ardından yapabileceğiniz işlemlerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Hesap bilgileri,
  • Hesapları yönetmek,
  • Bakiye bilgileri,
  • Kredi başvuruları,
  • Kredi kartı başvuruları,
  • Krediler hakkında bilgi almak,
  • Kredi kartları hakkında bilgi almak,
  • Havale / EFT işlemleri,
  • QR Kod ile para çekme ve yatırma işlemleri,
  • Hesap oluşturmak,
  • Şans oyunları,
  • Ek kart başvuruları,
  • Fatura ödeme işlemleri,
  • Sınav ücretleri yatırma.

Bu işlemlerin dışında birçok işlemi T.C. Ziraat Bankası şubelerine müracaat etmeden internet bankacılığı sistemiyle gerçekleştirebilirsiniz. İnternet şubesi şifrenizi unuttuysanız yeni şifre alma işlemi için izlemeniz gereken adımlar ise aşağıdaki gibidir:

  • T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi giriş sayfasında yer alan “Şifremi Unuttum” kısmına tıklayın.
  • Akabinde sizden istenilen kişisel bilgilerinizi girin.
  • Bir sonraki sekmede güvenlik amacıyla kartınıza dair istenen bilgileri ve kart şifrenizi girin.
  • Bu işlemler tamamlandığında telefonunuza SMS olarak güvenlik kodu gönderilecek.
  • Gönderilen güvenlik kodunu sisteme girerek yeni T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi şifrenizi oluşturabilirsiniz.

T.C. Ziraat Bankası İnternet Şubesi için yapacağınız şifre yenileme işleminden önce cep telefonu numaranızın T.C. Ziraat Bankası sisteminde kayıtlı olan güncel telefon numaranız olduğuna emin olun. Zira SMS olarak gönderilen güvenlik kodu sistemde kayıtlı olan güncel cep telefonu numaranıza gönderilmektedir.

Ziraat Mobil Uygulaması ile Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ziraat Mobil aplikasyonunu kullanarak bakiye sorgusu yapmak için öncelikle Ziraat Mobil aplikasyonunu indirmeniz gerekmektedir. Ardından dilediğiniz her zaman Ziraat Mobil’e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile girebilir, bakiye ve para sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Ziraat Mobil uygulamasını kullanmak için T.C. Ziraat Bankası müşterisi olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Eğer T.C. Ziraat Bankası müşterisiyseniz ve internet bankacılığı kullanıyorsanız Ziraat Mobil uygulamasını cep telefonunuza indirerek internet bankacılığında kullandığınız şifreyle sisteme giriş yapabilirsiniz. Ziraat Mobil üzerinden hesap bakiyenizi sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Ayrıca T.C. Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden yapabildiğiniz işlemlerin neredeyse tümünü Ziraat Mobil üzerinden gerçekleştirme olanağına da sahipsiniz. Yani uygulama mağazalarından Ziraat Mobil aplikasyonunu indirerek bakiye sorgusundan hesap bilgilerine, kredi ya da kredi kartı başvurularından fatura ödeme işlemlerine kadar bütün işlemleri Ziraat Mobil ile gerçekleştirebilirsiniz.

SMS Bankacılığı ile Bakiye Sorgulama

SMS Bankacılığı hizmetinden yararlanarak bakiye sorgusu yapmak da mümkündür. Bu yöntem de T.C. Ziraat Bankası tarafından bakiye sorgulamak ya da diğer başka bankacılık işlemlerinin yürütülebilmesi için sunulan bankacılık hizmetlerinden biridir. T.C. Ziraat Bankası SMS Bankacılığı hizmetlerinden 7/24 işlem yapabilme olanağınız bulunmaktadır. Ziraat Bankası şubelerine girmeden SMS Bankacılığı ile haftanın her günü ve her saati hesap detaylarınıza ve bakiye bilgilerinize yapabilirsiniz. Bankanın SMS Bankacılığı hizmetini kullanarak bakiye sorgusu yapmak için aşağıdaki uygulamayı yapmalısınız:

  • BAKIYE yazıp ’ye SMS gönderin.

Gönderdiğiniz mesaj akabinde ilk 10 hesabınıza dair bakiye bilgileri cep telefonunuza SMS olarak iletilecektir. Fakat bu işlemi yapmak için kullandığınız cep telefonu numaranızın T.C. Ziraat Bankası sisteminde kayıtlı cep telefonu numarası olduğuna dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde sorgulamanız da sonuçsuz kalacaktır. Ayrıca ek numarasını bildiğiniz hesabınızın bakiye bilgilerini sorgulamak istiyorsanız atmanız gereken SMS ise aşağıdaki gibidir:

  • BAKIYE yazıp boşluk bıraktıktan sonra hesabınızın ek numarasını yazın ve ’ye SMS olarak gönderin.

Ardından ek numarasını girdiğiniz hesabınızın bakiye bilgileri cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir. Eğer T.C. Ziraat Bankası sisteminde kayıtlı cep telefonu numaranıza ait başka bir müşteri numaranız bulunuyorsa bu kez göndermeniz gereken mesaj ise şöyledir:

  • BAKIYE yazıp boşluk bırakarak müşteri numaranızı yazmalı ve ’ye SMS olarak göndermelisiniz.

Gönderdiğiniz mesajın ardından söz konusu hesabınıza dair bakiye bilgileri cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir. T.C. Ziraat Bankası SMS Bankacılığı işlemleri 1 SMS olarak ücretlendirilir ve bu işlemler için ek bir ücret talebi olmaz.

Bankamatiklerden Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

[highlight color=&#;red&#;]ATM’lerden bakiye ve para öğrenmek için[/highlight] Bankkart’ınızı T.C. Ziraat Bankası bankamatiklerine ya da ortak ATM’lere yerleştirmeniz ve giriş yapmanızın ardından “Hesap Bilgileri”, “Bakiye Görüntüleme” ya da “Bakiye Sorgulama” seçeneklerine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu işlem T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden ücretsiz olarak yapılmaktadır. Fakat ortak ATM’lerden yapacağınız bu işlem için sizden işlem ücreti tahsil edilebilir. Ayrıca farklı bir ATM kullandığınız için T.C. Ziraat Bankası da ek bir ücret talep edebilir. Bundan dolayı ATM’lerden yapacağınız bakiye ve para sorgulama işlemleri için T.C. Ziraat Bankası ATM’lerini tercih etmeniz daha mantıklı olabilir.

Müşteri Hizmetlerinden Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

[highlight color=&#;red&#;]T.C. Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri’ni kullarak bakiye sorgusu yapmak için[/highlight] 00 00 numaralı çağrı merkezini ya da 00 00 numaralı çağrı merkezini aramalısınız. Çağrı merkezini aramanızın ardından isterseniz müşteri temsilcisiyle yapacağınız görüşmeyle hesap bakiyenizi ya da hesabınıza dair diğer detayları öğrenebilirsiniz. Ayrıca bakiye sorgulama işleminiz müşteri hizmetlerinden yapmak için müşteri temsilcisiyle görüşmek zorunda da değilsiniz. T.C. Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri sisteminin sesli yanıt sistemiyle 7 gün 24 saat boyunca hesap bakiyenizi sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Şubelerinden Bakiye Sorgulama Nasıl Olur?

[highlight color=&#;red&#;]T.C. Ziraat Bankası şubelerine müracaat ederek bakiye sorgulama[/highlight] işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Diğer yöntemlerde herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda şubelere başvurabilirsiniz. Ziraat Bankası şubelerindeki görevli banka personelleriyle görüşerek bakiye ve para sorgulama işlemi yapmak istediğini ilettiğiniz takdirde banka personelleri hesabınıza dair bilgilere ulaşabilmektedir. Fakat işleminizi şubelerden yapabilmek için yanınızda T.C. kimlik kartınızı bulundurmanız gerekmektedir.

Konut Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Şartlar ve Belgeler

Kredi Sicili Kara Listeden Çıkmak İçin Ne Yapmalıyım?

Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir veya Nasıl Kapatılır?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir