askerlik tecil ettirme için gerekli belgeler / Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Askerlik Tecil Ettirme Için Gerekli Belgeler

askerlik tecil ettirme için gerekli belgeler

Askerlik tecili için gerekli belgeler nelerdir? Askerlik nasıl tecil ettirilir?

Vatani görevini henüz yerine getirmemiş binlerce asker adayı, Askerlik tecil işlemi için gerekli belgeleri araştırıyor. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebiliyorlar. Tecil işlemleri için aile hekimi onayının ardından, ilgili askerlik şubesinin de onay vermesi üzerine tamamlanmış olur. Peki Askerlik nasıl tecil ettirilir? İşte e-Devlet askerlik erteleme sayfası ve Askerlik tecili için gerekli belgeler

ASKERLİK NASIL TECİL ETTİRİLİR?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet askerlik erteleme sayfası üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Tecil işlemleri için aile hekimi onayının ardından, ilgili askerlik şubesinin de onay vermesi üzerine tecil işlemi gerçekleştirilmiş olur. Askerlik tecil işlemleri e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Askerlik tecil şartları sağlandığı takdirde, askerlik şubelerine gitmeden tecil işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E-DEVLET ASKERLİK TECİL SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor. Ancak askerlik şubesinden tecil yaptırmak için gerekli bir takım belgeler vardır. Asker adayı vatandaşların tecil işlemleri için ilgili askerlik şubesine giderek gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekir.

ASKERLİK TECİL İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Askerlik şubesinde doldurulacak formun yanı sıra Askerlik tecil işlemi için gerekli belgeler şunlardır:

*Mezuniyet diploması ve 4 adet fotokopisi

*Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi

*Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf

*Varsa ehliyet ve 2 adet fotokopisi

Askerlik erteleme işlemleri için gerekli belgeler

  • Vatandaş kayıt formu ve adres beyan formu doldurulmalıdır.
  • Son 4 ay içinde düzenlenmiş Yükümlünün işyerinden verilmiş ve Katar Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış, üzerinde çalışmaya başladığı tarihin bulunduğu çalışma belgesi.
  • Pasaportun/pasaportlarının aslı
  • Pasaportun/pasaportlarının tüm işlem görmüş sayfalarının birer takım fotokopisi
  • Tümoturma ve çalışma izinlerinin aslı (Katar ID) ve1 adet fotokopisi(başvuru tarihinde son oturma ve çalışma vizenizin en az 4 ay geçerli olması gerekmektedir.)
  • Nüfus cüzdanının aslı
  • Nüfus cüzdanının önlü arkalı1 adet fotokopisi
  • Son 6 ay içinde çekilmiş1 adet vesikalık fotoğraf(fotoğraflar önden, yükümlünün yüz hatları net görünecek şekilde olmalıdır. Orjinal fotoğraf olmalı, renkli fotokopi olmamalıdır.)
  • Çifte uyruklu iseniz, uyruğunda bulunduğunuz diğer ülkenin pasaportunun aslı ve tüm işlem görnüş sayfalarının1 takım fotokopisi
  • Müteakip ertelemelerde, E-devlet'ten aldığınız Türkiye'ye giriş çıkış kayıtlarınızın gösterildiği belge

Yurt dışında doğan ve ikamet edenler ile 19 yaşından evvel yabancı bir ülkeye gitmiş olanlardan bulundukları ülke vatandaşlığını da kazanan Türk vatandaşlarının talepleri halinde 38 yaş sonuna kadar askerlikleri ertelenmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası