zeytinyagli dolma biber tarifi / Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Yapımı

Zeytinyagli Dolma Biber Tarifi

zeytinyagli dolma biber tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması

07 Kasım

Patlıcangiller familyasından gelen biber dolması, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kökleri Osmanlı'ya kadar dayanan dolma; etli ve zeytinyağlı olarak hazırlanır. C vitamini bakımından zengin olan bu yemek, antioksidan görevi görerek sindirim sistemini düzenler. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerinde de üst sıralarda yer verilir. Malzemeler hazırsa, kolay yapımı ve püf noktalarıyla zeytinyağlı biber dolması tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Biber Dolması Kaç Kaloridir?

  • Zeytinyağlı yemeklerin genelinde olduğu gibi, biber dolması da oldukça düşük bir kalori değerine sahiptir. gramlık bir porsiyon, ortalama kaloridir.

Kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, mineral deposu olarak bilinen zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika

Pişirme Süresi : 40 dakika

Kaç Kişilik: 10 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti

Zeytinyağlı Biber Dolması için

  • 10 dolmalık biber 
  • 3 orta boy kuru soğan 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • su bardağı pirinç 
  • 3/4 su bardağı sıcak su 
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Zeytinyağlı Biber Dolması

Servis Önerisi

Ana yemek olarak sunulan zeytinyağlı biber dolmasını, ezme salata ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

  • İç harcında kullanacağınız pirincin iyi bir şekilde pişmesi gerekir. Tarife geçmeden önce bir süre pirinci ılık suda bekletin ve sonrasında nişastasını atması için sudan geçirin.
  • Karabiber, tuz ve az miktarda suyu marine edin. Bu karışımı biberleri doldurmadan önce iç kısımlarına sürerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Pişirdikten sonra biberlerin kurumasını önlemek için, tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.
  • Biber dolmasının harcını doldururken bir miktar boşluk bırakmaya özen gösterin. Pirinçler pişerken şiştiği için, buna uygun bir şekilde doldurmanız gerekir.
  • Dolmaların eşit miktarda ve eşit zamanda pişmesini sağlamak için, tencerenin içine dikey olacak şekilde yerleştirin.
  • Pişme işleminden sonra, dolmaların üzerinde sızma zeytinyağı gezdirin. Böylece daha iştah açıcı gözükecektir.

Zeytinyağlı Biber Dolması -Chef Oktay Usta

Zeytinyağlı biber dolma

Malzeme listesi

15 adet dolmalık biber

İki su bardağı pirinç

Üç adet kuru soğan

Üç adet domates

Bir tutam maydonoz

Bir çorba kaşığı biber salçası

Bir tatlı kaşığı karabiber

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir tatlı kaşığı toz kırmızı var

İki tatlı kaşığı kuru nane

İki tatlı kaşığı sumak

Yarım çay bardağı zeytin yağı

1 litre su

Hazırlanışı

Biberlerin içlerini boşaltıyoruz tencereye diziyoruz yıkadıktan

Karıştırma kabın içine doğranmış soğanı domatesi pirinçi Maydonozu baharatları salçayı zeytin yağ hepsini koyup güzelce karıştırıyoruz biberlerin içlerine dolduruyoruz videoda paylaştığım şekilde domateslerin kabuklarını üst bölüm için ayırıyoruz maydanoz saplarını üzerine Serpıyoruz limon doğruyoruz ekşisi olsun güzel suyunu ilave ediyoruz biraz da üzerine tuz zeytin yağı kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra ortalama 50 dakika ile 1 saat arasında pişiyor yinede siz kontrol edin emin olmak için piştiğinden sonrasında Ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz ılıkken yenilirse çok güzel oluyor ellerinize sağlık kolay gelsin

Not

Dolmada Baldo pirinç kullandım 1 litre kadar su döktüm normal pilavlık pirinç kullanırsanız suyu bir bardak azaltın dolma lapa gibi olmaması için

Chef Oktay Usta'yı sosyal medya hesaplarından takip edin;

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri
16 adet dolmalık biber
3 – 4 adet domates – dolmanın üzeri için
İç Pilav için Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
7 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış
Tuz
Karabiber
3 – 4 tutam kuru nane
2,5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı yenibahar – piştikten sonra
Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı zeytinyağı
Su – dolmaların ¼’ine gelecek şekilde

Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun.
Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın.
Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun.
Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın.
Pilav demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın.
Tuz ve toz şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.
Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın.
Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun.
Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.
Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin.
Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların ¼’ine kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin.
Dolmalarınız pişince tencerede soğutun.
Ardından servis edin.

Zeytinyağlı Biber Dolması

Tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz

Yayın tarihi Kategoriler Ramazan Tarifleri, ZeytinyağlılarEtiketler sezon, arda türkmen, arda'nın mutfağı, biber dolması, dolmalık biber, domates, kuru nane, pirinç, ramazan, ramazan sofrası, soğan, tarif, toz şeker, yemek, yemek tarifleri, yenibahar, zeytinyağı, zeytinyağlı, zeytinyağlı biber dolması, zeytinyağlı dolma

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Her gün ne yemek yapacağım derdi ile uğraşıyorsanız zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi sizleri bu dertten kurtaracak bir tarif olacak. Yaz aylarının en favori ürünleri arasında yer alan zeytinyağlı yemeklere bir yenisi olarak ekleyebileceğiniz zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi ile özel günlerinizde misafirlerinizi ağırlayabileceksiniz. Zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

funduszeue.infoım: Soğanları rende de diri kalacak bir biçimde kesin.

funduszeue.infoım:Tencerenin altını yakın ve zeytinyağının dörtte üçünü tencereye ekleyin.

funduszeue.infoım: Kestiğin soğanları tencereye koyun ve kavurun. İçine salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

funduszeue.infoım: Pirinçleri yıkayıp karışıma ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz ekledikten sonra suyu da ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişince altını kapatıp baharatları ekleyin.

funduszeue.infoım: Biberleri yıkayın, içini açın ve hazırladığınız karışımı biberlere doldurup ağzını domatesler ile kapatın.

funduszeue.infoım:Kalan yağı tencerenin dibine dökün, üzerine dolmaları dizin ve dolmaların yarısına gelecek biçimde su ile doldurun. Tuz serpip, ağzını kapatın ve suyu çekene kadar ara ara kontrol ederek pişirin. Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası