izmir alternatif tatil otelleri / İzmir İslami Oteller, En Ucuz İzmir Muhafazakar Otel Fiyatları | ENUYGUN

Izmir Alternatif Tatil Otelleri

izmir alternatif tatil otelleri

1. Alışveriş
İzmir’e gelip de alışveriş yapmamak ve eli boş dönmek asla kabul edilemez. Üstelik muhteşem çarşı ve pazarları ile İzmir’in her bir köşesi harika seçenekler sunuyor.
Dünyanın en eski çarşılarından biri olarak kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir’in en büyük hanlarıdan Kızlarağası Hanı, Alsancak’ın trafiğe kapalı ve mağazalarla dolu Kıbrıs Şehitleri Caddesi, yöresel ve taptaze lezzetlerle dolu Seferihisar Pazarı, kadın üreticilere destek amacıyla kurulan Selçuk Kadın El Emeği Pazarı, el yapımı takılar, çantalar ve hediyelik eşyalarla dolu Güzelbahçe Vapur İskelesi Gece Pazarı İzmir’de alışveriş yapabileceğiniz onlarca seçenekten sadece birkaçı.

2. Kordon’da Yürüyüş
Bir yanda olağanüstü Ege Denizi, diğer yanda şirin kafeler, büfeler ve dinlenme noktaları ile ünlü Kordon Boyu, misafirlerine İzmir akşamlarının en popüler etkinliğini sunuyor. Kordon boyunca yürüyüş yapıp deniz manzaralarının seyrine dalabilir ve aklınızdaki tüm sorulardan ve sorunlardan uzaklaşabilirsiniz. Ailenizle veya dostlarınızla deniz manzaralı kafelerden birinde kahvenizi yudumlarken, alışveriş ve geziyle geçen günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

3. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Açık Hava Gösterileri
Tarihi Havagazı Fabrikası 1862 yılında inşa edilmiştir ve günümüzde İzmir’in gözde yapılarından biri haline gelmiştir. 1955 yılında fabrika işlevine son verilen bina 2008 yılı itibari ile kültür-sanat etkinlikleri için faaliyet göstermeye başlamıştır. Yaz akşamlarında ücretsiz olarak düzenlenen konserlerde pop müzikten caz müziğe alanının usta isimlerini dinleyebilirsiniz. Ayrıca tesis içerisinde şiir, öykü ve tiyatro atölyeleri düzenleniyor ve çok sayıda fotoğraf ve resim sergisine de ev sahipliği yapıyor.

4. İzmir Festival ve Şenlikleri
İzmir’de yılın her ayı karşınıza bir şenlik veya festival çıkabilir. Kültür-sanat festivallerinin yanı sıra yemek festivalleri, tarım festivalleri de burada oldukça popüler. Ocak ayında Selçuk’ta Deve Güreşi Festivali, Mart ayında Alaçatı Ot Festivali, Nisan ayında Seferihisar Yöresel Yemek Yarışması, Mayıs ayında şehrin dört bir yanında düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri, Haziran ayında Çiçek Festivali, Temmuz ayında Belevi Şeftali Festivali, Ağustos ayında Bağbozumu Şenliği, Eylül ayında Efes Kültür ve Sanat Festivali, Ekim ayında Mandalina Festivali, Kasım ayında ise Zeytin Festivali katılabileceğiniz onlarca şenlikten bazıları.

İzmir İslami Oteller

Konaklama Bilgisi

Ege Bölgesi’nin incisi İzmir, dini hassasiyetlere uygun tatil yapmak isteyen misafirlerini ağırlıyor. Yazın tadını dini yönden rahat ederek çıkarmak isterseniz İzmir’de bulunan İslami otelleri tercih edebilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınızın muhafazakâr bir şekilde karşılandığı bu otellerde ibadetlerinizi de yerine getirebilirsiniz. Odalarınızda seccade ve tespih bulunduğu gibi tesislerde mescitler de bulunuyor. Ayrıca odalarda kıble yönünü gösteren işaretler de göreceksiniz.

Kadın ve erkeklerin ayrı havuzlardan yararlandığı bu otellerde cilt bakımı, masaj salonları gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. Masaj salonlarında kadın misafirlerle kadın görevliler ilgilenirken erkek misafirlerle de erkek görevliler ilgileniyor. Ayrıca bu otellerde ailecek vakit geçirebileceğiniz alanlar bulunuyor.

İslami otellerde zengin bir açık büfe menüsü bulunuyor. Bu menüler hazırlanırken helal gıda sertifikalı ürünler kullanılıyor. Alkollü içecekler de restoranlarda ve kafelerde bulunmuyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır