10 bin tl altındaki borçlar siliniyor / GSS borçlarının tamamı siliniyor! 10 bin TL'nin üzerinde olan borçlar ise - Ekonomi Haberleri

10 Bin Tl Altındaki Borçlar Siliniyor

10 bin tl altındaki borçlar siliniyor

GSS borcu olanlar bu haberi bekliyordu: 10 bin liraya kadar olan borçlar siliniyor!

Sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#;n&#;n özlük ve mali haklar&#;n&#; iyile&#;tiren teklifle Genel Sa&#;l&#;k Sigortas&#; (GSS) borcu olan binlerce vatanda&#;a nefes ald&#;racak düzenleme yap&#;ld&#;. Sosyal güvencesi olmayan vatanda&#;lar&#;n sa&#;l&#;k sigortas&#;ndan yararlanabilmeleri için kolayl&#;k sa&#;lanacak. Borçlar&#;n&#;n 10 bin liraya kadar olan k&#;sm&#; silinecek. Böylece ma&#;duriyetler giderilecek ve icradaki dosya yükü azalt&#;lacak.

Sa&#;l&#;k sigortas&#;ndan yararlanamayanlara sunulan sa&#;l&#;k hizmet bedellerinden 31 Aral&#;k tarihine kadar tahsil edilememi&#; alacak tutarlar&#;n&#;n yüzde 50'sinin, bu maddenin yay&#;m&#; tarihinden itibaren bir y&#;l içinde defaten veya taksitle ödenmesi halinde, geri kalan k&#;sm&#; terkin edilecek.

iStockremovebg-preview

10 B&#;N TL'YE KADAR OLAN BORÇLAR S&#;L&#;NECEK

Sabah'ta yer alan habere göre, Sa&#;l&#;k Bakan Yard&#;mc&#;s&#; Halil Eldemir, primini ödeyemedi&#;i için aç&#;lan 85 bin dosya bulundu&#;unu söyledi. Eldemir, "BA&#;-KUR'lu ya da sosyal güvencesi olmay&#;p GSS konusunu ihmal etmi&#; olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanlar&#;n da yar&#;s&#;n&#;n ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sa&#;l&#;k sigortas&#; yok diye geri çevrilmiyor" ifadelerini kulland&#;.

Komisyon'da kabul edilen teklife göre Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#; personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme almas&#; sa&#;lanacak. Teklife göre, doktor ve di&#; hekimlerinin sabit ek ödemeleri, merkezi yönetim bütçesinden yap&#;lacak.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

  Milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar ortaya çıktı

Borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Borçlar siliniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan merakla beklenen prim ve vergi cezalarına dair hazırladıkları kanun teklifini açıkladı. Buna göre vergi ve prim borçlarına ait cezalar silinerek taksitle ödeme imkanı getirilecek. Sürücülerin ceza puanları da silinerek el koyulan 10 bin ehliyet sahiplerine iade edilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan merakla beklenen prim ve vergi cezalarına dair hazırladıkları kanun teklifini açıkladı. Buna göre vergi ve prim borçlarına ait cezalar silinerek taksitle ödeme imkanı getirilecek. Sürücülerin ceza puanları da silinerek el koyulan 10 bin ehliyet sahiplerine iade edilecek

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: “Yeni müjdelerimizi paylaşmak istiyorum. Vergi daireleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri olmak üzere kamu kurumlarına olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz.

BORÇLARA TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Tüm borçlara belirli bir oranda güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getirilecek. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi sağlanacak.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU DA PAKET KAPSAMINDA

Yüksek öğretim kredi borçlarında endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesi sağlanacak.

2 BİN TL'NİN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNİYOR

21 Aralık tarihinden önceki 2 bin lirayı aşmayan icralık durumdaki vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklardaki borç cezaları silinecek.

TRAFİK CEZA PUANLARI SİLİNİYOR

Sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinecek

Bu düzenlemeyle 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve 10 bine yakın ehliyet iade edilecek

AİLE DESTEK PROGRAMI

Geçen yıl yaşanan fevkalade gelişmelerin Türkiye'nin üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek için milletin her kesimine ayrı destek programları hazırlayıp uyguladıklarını dile getiren Erdoğan, sadece yapılan düzenlemelerle vazgeçilen vergi gelirinin milyar liranın üzerinde olduğunu söy

"Bir başka ifadeyle, bu yöntemle milyar liralık bir kaynağı evinde kullandığı elektrikten marketinde yaptığı alışverişine kadar günlük hayatının pek çok safhasında vatandaşımızın cebinde bıraktık." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:Hanelerde kullanılan doğal gazın yüzde 80'ini, elektriğin yüzde 60'ını sübvanse ederek dünyayı kasıp kavuran enerji krizinin insanımıza etkisini en aza indirmeyi başardık. Bugün evinde kullandığı doğal gaza lira fatura ödeyen bir vatandaşımız, devletinin de Hazinesinden üste 4 bin lira daha vererek asıl maliyeti karşıladığını biliyor.

Temmuz ayında başlattığımız Aile Destek Programı'nın bütçesini 15 milyar liradan, 40 milyar liraya çıkartıp kapsamını da genişleterek insanlarımızı zor günlerinde yalnız bırakmadık. Bu ay itibariyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın aylık barınma yardımı bütçesini de artırarak 2 milyar milyon liraya çıkardık. Ocak ayında yeniden düzenlediğimiz haliyle yaşlı aylığını liradan yaklaşık 2 bin liraya, yüzde engelli aylığını liradan yaklaşık liraya, yüzde 70 üzeri engelli aylığını liradan yaklaşık 2 bin liraya yükselttik. Sadece bu ay 3,5 milyon haneye milyon lira elektrik tüketim desteği ödemesi yaptık. İhtiyaç sahibi 8 milyon bin kişinin sağlık sigortası için 3,2 milyar lira ödemede bulunduk. Ücretli çalışanlarımıza işverenlerin yapacağı gıda ve yakacak yardımlarını gelir vergisinden istisna tuttuk. Kamu görevlilerimize, mutat maaş zamları yanında ek göstergeyle ve gelir vergisi tarife dilimleri güncellemesiyle, memur ve emeklilerimize de refah payı artışıyla ilave imkan sağladık."

TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNLERİNE KDV İNDİRİMİ

Erdoğan, asgari ücreti enflasyon öngörüsünün çok üzerinde artışla 8 bin liraya, en düşük emekli aylığını 5 bin liraya çıkardıklarını, bunu yaparken asgari ücret desteğini de liradan liraya yükselterek işverenlerin üzerindeki yükü azalttıklarını, aynı şekilde gelir ve damga vergisi kesintisini tüm maaşların asgari ücret kadarki kısmından kaldırdıklarını anlattı.

GENÇLERİMİZ NE KADAR KREDİ ALDILARSA, SADECE O RAKAMI GERİ ÖDÜYOR"

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığınca hayata geçirilecek yeni müjdelere ilişkin şunları kaydetti:

"Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle, vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacağı için taraflara ihtilafları sonlandırma fırsatı veriyoruz. Teklifle, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini de sağlıyoruz.

VERGİ VE PRİM BORCU DÜZENLEMESİ

"Bir müjde de icralık borcu olan vatandaşlara vermek istediğini" söyleyen Erdoğan, 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenlemenin zaten yapıldığını anımsattı.

YAKLAŞIK 2 BUÇUK MİLYON SÜRÜCÜNÜN CEZA PUANI SİLİNİYOR

Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaşmak istediğini bildiren Erdoğan, Türkiye'nin kara yolu altyapısının, bölünmüş yollar, otoyollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu, güvenli yolculuğa uygun hale getirildiğini, bu sayede bilhassa ölümlü trafik kazalarında sadece son 5 yılda neredeyse yarı yarıya azalma sağlandığını anlattı.

 

Paylaş

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir