eps neden yanar / Arıza Çözümleri Merkezi-Eps (Electric Power Steering)Arızası Nedir Ne Anlama Gelir ?

Eps Neden Yanar

eps neden yanar

EPS direksiyon sistemi nedir ve uyarı ışığı neden yanar?

Dr. Abdullah DEMİR

yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. yılında yüksek lisansını tamamladı. yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. funduszeue.info web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir

EPS PROBLEMİ NEDİR?

  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Arkadaşlar merhaba model accent era aracım var biliyosunuz:)duyduğum kadarı ile model ara&#;larda bu eps olayı sorunluymuş funduszeue.info arabanın hi&#; değişmemiş ama bozuk yolara girdiğim zaman direksiyonun alt kısmından metal sesi geliyor ama s&#;rekli değil sanki 2 metal birbirine &#;arpıyormuş gibi acaba eps problemi bu murudr?eğer oysa garantiden değiştiricem sizin bir fikrinizi alayım dedim şimdiden teşekk&#;rler



  • Yüzbaşı
    Mesaj
    kardeş benim bildiğim eralardaki eps probleminin duyduğun metal sesiyle alakası yok.

    eps'nin &#;alışma mantığı hidrolik direksiyon ile aynı, tek avantajı hıza g&#;re direksiyonun ağırlaşması yada yumuşaması. yani sen hızlı giderken direksiyon ağırlaşır, park ederken kuş gibi hafifler.

    işte problemli eralarda, kullanıcıların dediğine g&#;re park ederken direksiyon arasıra taş gibi oluyormuş. bence senin girdiğin bozuk yollarda ya aracın altına taş &#;arpıyor, yada o ses amortis&#;rlerden geliyordur.
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    EPS elektrik destekli dreksiyon

    arıza halinde dreksiyon ağırlaşır. EPS ışığı g&#;sterge panelinde yanar. gacırtılar gucurtular gelir.

    modellerin t&#;m&#;nde EPS arızası &#;ıkmış servislerce garantili yeni tip EPS lerle değiştirilmiştir.
    modellerin ise bazı &#;retimlerde ortaya &#;ıkmıştır. bunlarda garantiden değişmiştir.
    model ve sonrasında EPS dreksiyon maaliyetler dolayısıyla kaldırılıp hidrolik sisteme ge&#;ilmiştir.

    ancak expo denilen &#;lke dışına satılan modellerde EPS li &#;retimler devam etmişti. &#;TV vergi indirimi sebebi ile piyasaya expo modellerde satıldığından model EPS li ara&#;larda vardır. bu ara&#;larda şu an itibari ile EPS sorunu bulunmamaktadır.

    EPS nin sonrası kaldırılmasının sebebi yeni tip EPS &#;nitesinin maaliyetinin y&#;ksek olmasıdır. (yaklaşık tl.) hidrolik sistemin ise tl olan maaliyeti EPS sisteme g&#;re olduk&#;a ucuzdur..




  • Binbaşı
    Mesaj
  • Onbaşı
    31 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konuyu hortlatarak bu konuda sonraları sıkıntı yaşayacaklar i&#;in bir ka&#; bişey yazmak istiyorum.
    accent era dizel aracımda de aldığımdan bu yana eps hatası alıyorum. son zamanlarda ( yılı i&#;erisinde) bu hata ile sık sık (haftada en az) karşılaşmaya başlayınca Hyundai Assan'ı aradım ve beni servise y&#;nlendirdiler.
    Servisi aradım ve eps'nin fabrika &#;ıkışı hatadan kaynaklanabileceğini benim aracımında bu serileriden biri olabileceğini s&#;yledim
    İnceletmek i&#;in yarın sabah g&#;t&#;receğim aracımı ve sonucu buraya yazmaya devam edeceğim.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Hocam inşallah d&#;funduszeue.info&#;i ben arabayı satalı 7 sene olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    22 ekimde g&#;t&#;rm&#;şt&#;m aracımı ustayla gezdik eps ışığını yakamadık, video &#;ekmem gerekti kanıt i&#;in
    4 kasımda ancak &#;ekebildim telefonum bozulduğu i&#;in
    5 kasımda tekrar gittim servise videoyu izledik, par&#;a isteyecek servis gelince beni arayacak, &#;cretsiz değişim sağlayacağız bakalım. gelişmeleri yazarım buraya
  • Er
    2 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    zgunes_86z kullanıcısına yanıt
    Hocam Accent era modellerde EPS &#;retim hatası sebebiyle sorunlu. Hyundai aracın yaşına garantisine bakmazsızın EPS konusunda bu modeldeki eraların EPS sorununu &#;cretsiz değiştiriyor. Fİrma ara&#;ları geri &#;ağırmak yerine sorun &#;ıkarıpta başvuranların ara&#;larını değiştiriyor. Bende bu bilgiye forum siteleri şikayetvar aracılığıyla ulaştım ve gittim.

    Sizin soruna gelince aracınız garanti kapsamı dışına &#;ıktı sanırım 5 yılı doldurdu. Ben olsam ilk &#;nce markaya &#;zel forum siteleride i20 kullananlara bu sorunu yaşayan var mı diye araştırırım. Şikayetvar gibi sitelerde yazılan şikayetleri ve sonu&#;larını araştırırım. Ona g&#;re yol izlerim. Kronik problem olmadığı s&#;rece yetkili servisler &#;cretsiz onarım işine girmiyorlar malesef.

    EPS yandığında direksiyonunuz sertleşiyor mu? ABS'yi test ettiniz mi ışık yanarken ani frende devreye giriyor mu? Bende direksiyon sertleşiyor ve aracı stop edip tekrar &#;alıştırdığımda ancak EPS ışığı s&#;n&#;p direksiyon eski haline d&#;n&#;yordu.

    Yetkili servise g&#;t&#;rd&#;ğ&#;mde test s&#;r&#;ş&#;ne &#;ıktık ve ayrıca bilgisayara bağlayıp t&#;m sistemlerini hata raporu var mı diye &#;cretsiz kontrol etti yetkili servis. Bu bilgisayarla bakma işine &#;cret isteme işi servisten servise de değişebilir. Bence size en yakın 2. yetkili servisi de arayıp durumu anlatıp sorun tespiti i&#;in &#;cret isteyip istemediklerini sormalısınız. Araca bir soket bağlayıp bilgisayardan kontrol ediyorlar 2 dakikada ve bu işlem i&#;in tl istemeleri &#;ok y&#;ksek bir fiyat bence.




  • Er
    2 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    zgunes_86z kullanıcısına yanıt
    Gelişmeleri bekliyoruz hocam ge&#;miş olsun umarım en kısa s&#;rede &#;&#;zersiniz.

    Durum ciddiymiş ger&#;ekten. Salıncakları ve balataları değiştirirken nereyi kurcaladılar veya s&#;kt&#;lerde takmadılarmı soketi &#;ok ilgin&#; valla. Ben de &#;zel servise g&#;t&#;rd&#;m şimdiye kadar arabalarımı ama bundan sonra yetkili servise g&#;t&#;rmeyi tercih edicem
  • Er
    1 Mesaj
    zgunes_86z kullanıcısına yanıt
    Tamamiyle aynı sorun bende de var, sorun &#;&#;z&#;ld&#; m&#;? &#;&#;z&#;ld&#;yse neyden sonra &#;&#;z&#;ld&#;. Yardımınızı bekliyorum.
  • Yarbay
    Mesaj
    Hyunda era ya da modellerde ortaya &#;ıkan bir elektrik destekli dreksiyon arızadır..

    Dreksiyon kesinlikle kilitlemez, sadece ağırlaşır, şehir dışında s&#;ratli gidildiği zaman bu durum &#;ok hissedilmese de şehir i&#;inde sokak başlarında dreksiyonu &#;evirmek zorlaşır..

    Aracı durdurup tekrar &#;alıştırdığınızda ge&#;ici olarak d&#;zelir..

    dreksiyonu bu şekilde arızalı olan arkadaşlar; aracınız ka&#; yaşında olursa olsun, aracınızı Hyundai servise g&#;t&#;r&#;p &#;cretsiz EPS değiştirmeniz s&#;zkonusu olabilir..

    EPS &#;nitesini piyasada bulma şansınız maalesef yoktur, boşuna aramayın..
  • Anlaşılan yeni modellerdede Eps sorunu &#;&#;z&#;lmemiş. Hyundai Tucson 4x4 elite plus dct aracımı yarın Eps değişimi i&#;in servise g&#;t&#;receğim. Aracın garantisi devam etmesine rağmen servis TL para istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    gooogle96 kullanıcısına yanıt
    kanayan yarası hyundai markasının malesef aynı sorunlar hala devam.
  • Binbaşı
    Mesaj
    İ 30 aracımda ,5 sene &#;nce Eps değisti ve problem yeniden basladi garantimin bitmesine 3 ay kaldı bakalim eps değistirebilicekmiyiz tekrardan malum servisler sinir bozuyorlar birazda maliyetli bir par&#;a galiba onunda etkisi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

EPS Elektromekanik Direksiyon Tamiri

EPS Direksiyon, İngilizceden dilimize elektrikli performans sürüşü olarak çevrilen Electric Power Steering kelimesinin kısaltılmış halidir.

Otomobil üreticileri son yıllarda araçlarında EPS direksiyon sistemini kullanmaya başladılar. Hidrolik direksiyon sistemlerinin görev ve amacının birebir aynı özellikleri taşımaları yanında sistemde hidrolik yağı ve hidrolik pompa bulunmadığından avantajlı olarak görülmektedir. EPS direksiyon sistemi elektronik devrelerden oluştuğundan elektrik aksamında meydana gelen aşırı yüklenmelerde veya yağışlı hava durumlarında devrelerine su sızması nedeniyle bu tür direksiyonlarda arızalar meydana gelebilmektedir.

EPS uyarı ışığı neden yanar?

Bu ışık, Kontak anahtarı ON (açık) konumuna getirildikten sonra 4 saniye süreyle yanar veya motor çalıştıktan sonra söner. Ayrıca EPS sisteminde arıza olduğunda da yanar. Sürüş sırasında yanarsa, aracınızı mutlaka servisimize getirin!

Artım Direksiyon servisimizde öncelikle EPS Hidrolik Direksiyon kutusu arıza tespiti yapılmaktadır. Arıza tespitinden sonra Direksiyon Pompa Tamiri tecrübeli uzman personelimiz tarafından yapılmaktadır. EPS hidrolik direksiyon tamiri tamamlandıktan sonra siz değerli müşterimizle birlikte son kontroller için deneme sürüşü yapılmaktadır. Test sürüşü sonrası herhangi bir sorun olmadığı anlaşıldığında işlem tamamlanarak araç sahibine teslim edilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası