elif in havuz maceraları / Havuzu, yüzmeyi özlemişiz, kısa havuz keyfimiz, eğlenceli çocuk videosu - Dailymotion Video

Elif In Havuz Maceraları

elif in havuz maceraları

Ördek Olsun Yüreğim

January 26,
Sevgili Nihu,
Benim hiç arkadaşım olmadı. Bu yüzden sokakta oynarken zaman nasıl geçmiş en iyi ben bilirdim. Sürekli pencereden bakan bir çift göz bunu bana hatırlatırdı. Ayağına "hulohop" geçirip kendi kendine konuşarak gezen kıvırcık bir kız çocuğuydum, beni görsen benzerliğimize şaşardın!
Ama benim üstüm kirlenmemeliydi, asla konuşmam bozulmamalıydı. Bu yüzden yüzlerce oyuncağımla,bir başıma oynayamadıfunduszeue.info başına keyfi olmuyor, keşke sen ve arkadaşların da benimle olsaydınız!
Bak ama benim de bir yıldızım vardı. "Nasılsın" kelimesini hiç duymamışsan, bunun eksikliğini çok hissedersin. Ben hiç duyamadım. Yıldızıma ise hep "nasılsın" diye sorarak anlatmaya başladım günümü! Bir kelime değil mi sonuçta?Varsa günahı o da benim boynuma.
Ayrıca bana masal okuyan birini de görmedim.Önce iş vardı.Yoksa ben nasıl oynayamadığım oyuncaklar havuzunda olacaktım!
Büyüdüm. Masalları kendi kendime okudum Nihu. Okumaya öyle hevesliydim ki sınıfta ilk ben okudum hattâ. Sonra da hiç bırakmadım.
Okumayı bıraksaydım beni hayata bağlayan en kalın düğüm çözülürdü çünkü. Kelimeye kelime ekleyerek geldim sana. Bu yüzden çiçeksiz bitkileri, şekersiz kahveyi, yarım kalmış hissi veren kitapları, hep birkaç beden büyük gibi duran kazakları daha çok sevdim. Onlar da bütün durmuyor bu hayat sayfasında Nihu; en az benim elimden düşmüş kelimeler kadar da sevilmeyi hak ediyorlar aynı zamanda.
Ama seninle ortak noktamız bitmiş değil. Okuduğum, kelimesini görünce tanıdığım ilk kitap Elif'in Kuşu'ydu. Seni bana getiren kişi ile benim hayatıma vaha sunan kişinin aynı isimden olması da bizim ortak bir hayat sürdüğümüz anlamına gelmez mi? Ha?
Seni, aileni, arkadaşlarını, yıldızları ve seni benimle tanıştıran yazarını çok sevdim Nihu. Benim kırık çocukluğuma merhem oldun. Benim oynayamadığım oyunları oynamaya devam et lütfen. Bana verilmemiş kelimeleri bul. Gezmediğim çimenlerin kokusunu içine çek. Yakına bakmaktan uzağı göremeyen gözlerim için yıldızlara bak. Deniz taşı toplamayı çok severdim ben Nihu! Sen de dene. Bulutlara sarıl. Bir tomurcuğun patlama anına şahit ol.
Ve bir gün kendi masalını yaz Nihu.
Benim yazacak bir masalım yok. Masalında bir arkadaş olarak gör beni!

Arkitera Gezgini Yol Macerasını Anlattı

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl üçüncü kez verilen Arkitera Seyahat Bursu'nun kazananı Elif Yılmaz, Amsterdam macerasını ARKIMEET'te anlattı.

Bu yıl ARKIMEET&#;in &#;Ya Sonra?&#; teması paralelinde akıllı teknolojilerin kentlerin sorunlarına nasıl çözüm bulduğu ve kentlilerin hayatını ne derece kolaylaştırdığının araştırılmasını hedefleyen Arkitera Seyahat Bursu kazananı Elif Yılmaz, yol macerasını ARKIMEET&#;te anlattı.

Tema kapsamında seyahati için en uygun kentin Kopenhag&#;dan sonra Avrupa&#;nın en akıllı ikinci kenti Amsterdam&#;ı seçtiğini belirten Elif, 12 günlük gezisinde edindiği izlenimleri ve bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Kentlerin akıllı uygulamalarla uyumunu inceleyen Elif&#;ten ilk aşamada beklenen o kenti deneyimlemek için kullandığı araçlar olarak da teknolojik uygulamaları seçmesiydi. Bu sebeple Elif sunumunda, 4 farklı konaklama tiiği ve 6 farklı ulaşım aracının yanında kenti 16 farklı uygulama aracılığıyla deneyimleyerek edindiği bilgileri 7 farklı sosyal medya hesabından eş zamanlı olarak paylaştığının altını çizdi.

Arkitera Gezgini, yola çıkmadan önce kafasında kurguladığı akıllı Amsterdam imajının doğruluğunu da test ettiği bu seyahatinde toplamda 32 proje, kurum ve etkinlik incelediğini belirtti.

Avrupa&#;nın En Akıllı Stadyumunda Maç Keyfi

Gezgin&#;in ilk durağı &#;te Avrupa&#;nın ilk karbon-nötr, akıllı stadyumu olacak olan Amsterdam Arena olmuş. Ajax-Dordrecht maçını tribünden izleyen Elif, stadyumun teknik özelliklerini değerlendirdi. Kesintisiz internet ile stadyumda sürekli paylaşım yapabildiğinin belirten Elif, stadyumun ısı yalıtımı konusunda oldukça başarılı olduğunu, aynı zamanda mekana giriş-çıkışların çok iyi çözüldüğü için maç sonunda izdiham yaşanmadan kalabalığın rahatlıkla dağılabildiğini de sözlerine ekledi.

Trafik Sorununa Araç Paylaşım Sistemi İle Çözüm Bulundu

Bisiklet kullanımının yaygın olduğu bilinen Amsterdam&#;da çevreyle dost elektrikli araçların kullanımının da hayli yaygın olduğunu belirten Elif, bu araçların sanılanın aksine pahalı olmadığını ve her sokakta araçları şarj etmek için baataryanın bulunduğunu da söyledi.

Kentte trafiği azaltmak adına düşünülen en önemli uygulama ise araç paylaşım sistemleri olmuş. Car2go, WeGo, Green Wheels gibi uygulamalar sayesinde vatandaşın, mobil haritalar üzerinden kullanılmaya müsait araçları tespit edip kiraladıkları ve araçla işleri bittikten sonra herhangi bir yere park ederek teslim ettiklerinden bahseden Elif, bu tip araç paylaşım sistemlerinin hem trafiği azaltmak hem de ihtiyaca yönelik kullanım bilincini yaygınlaştırmak açısından başarılı olduğunu dile getirdi.

Vatandaşın Akıllı Kentten Haberi Var mı?

Seyahat Bursu kapsamında bir ilki gerçekleştiren Elif, gözlemlediği kentte bir de kentlilerin akıllı projelere olan ilgisini görmek istemiş ve bunun için hazırladığı anketleri toplam 50 Amsterdamlı&#;ya uygulamış.

Avrupa&#;nın en akıllı ikinci kenti olan ve birçok akıllı projeyi uygulamaya koyan Amsterdam&#;da ilginç anket sonuçları edinen Elif, çoğu kentlinin bu kentte uygulanan pekçok projeden ve kurumdan haberdar olmadığını vurguladı. Bu durumu akıllı uygulamaların kentliler için yeni bir durum olmamasından kaynaklandığını belirten Elif, &#;Sanırım içgüdüsel olarak hepsi birer akıllı vatandaş. Kimsenin onları belli kurallar çerçevesinde akıllı olmaya zorlaması gerekmiyor zaten gelişen ve değişen akıma teknolojiye çok çabuk uyum sağlayabiliyolar.&#; dedi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası