boğaz ağrısına pastil iyi gelirmi / Pastil Nedir? Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Faydaları - Nefis Yemek Tarifleri

Boğaz Ağrısına Pastil Iyi Gelirmi

boğaz ağrısına pastil iyi gelirmi

Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Soğuk kış günlerinde öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleriyle sıklıkla karşılaşıyor musunuz?

Herhangi bir ilaç kullanmadan önce evde doğal yöntemlerle de boğaz ağrısından kurtulabilirsiniz. Nasıl mı?

Dr. Mehmet Öz, boğaz ağrısını dindirecek 4 yöntemi sıralıyor

Adaçayı ve ekinezya karışımı

Avrupa'da uzun yıllardır kullanılan adaçayı ve ekinezya, soğuk algınlığı için kullanılan doğal bir bitki kürü. Yapılan bir araştırmada yalnızca 3 gün boyunca adaçayı ve ekinezya karışımını kullanan hastaların boğaz ağrısı probleminin %50 oranında azaldığı gözlemlenmiş. Bazı araştırmacılar, adaçayının içinde bulunan ursolik asitin iltihap önleyici özelliği olduğunu, ekinezyanın da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylüyor.

Nemlendirme

Her ne kadar boğaz ağrısının en büyük sebebi virüsler olsa da, kuru hava da boğazdaki ağrıyı tetikleyen önemli bir faktördür. Kuru hava,boğazdaki mukus (sümük) bölgeye zarar verir ve boğazın tahriş olmasına neden olur. Kuru hava sorununun çözümü için evinizde nemlendirici buhar makineleri kullanabilirsiniz.

Ballı ve mentollü pastiller

Boğaz ağrısı için reçeteyle yazılmış herhangi bir ilaç almadan önce boğaz pastillerini deneyin. Pastiller, tahriş olmuş veya iltihaplanmış olan mukozayı rahatlatan bir madde içerirler. Dr. Öz, özelikle bal ve mentol içeren pastilleri kullanmayı öneriyor. Bal, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı için en iyi koruyuculardandır. Aynı zamanda doğal bir öksürük giderici olarak da bilinir. Balın yanı sıra mentol içerikli pastilleri de kullanabilirsiniz. Mentolün anesetzik etkisi boğaz ağrısını hafifçe uyuşturarak dindirir. Bazı pastillerin içeriğinde yüksek oranda şeker bulunur. Bu sebeple kullanmadan önce içerisinde ne kadar şeker olduğunu mutlaka kontrol edin.

Meyan kökü ile gargara

Meyan kökü, bir numaralı iltihap önleyici ve iyileştirici etkisi olan bir bitkidir. Yapılan bir araştırmada ameliyat sonrası boğazda oluşan ağrının giderilmesinde şekerli suyla gargara yapmak yerine meyan kökü ile gargara yapmanın boğaz ağrısında iki kat daha etkili olduğu ortaya çıkarıldı. Meyan köküyle gargara yapma fikrine sıcak bakmıyorsanız çayını yaparak da tüketebilirsiniz.

(ensonhaber)
 

Pastil Boğaza İyi Gelir Mi?

Boğaz pastili basit boğaz ağrılarında kullanılabilecek seçeneklerden bir tanesidir. Citus Antivirus pastil, hastalık kapmanın önüne geçmeyi desteklemek için tercih edilebilir. Boğaza yerleşebilecek enfektif materyalin henüz ağız içerisinde iken öldürülmesi esasına dayanır. Yerleşmiş ve üremiş virüs ya da bakteriler bu pastilin etkisi dışındadır. Enfeksiyon blokeri olarak da görebileceğiniz pastiller ile herhangi bir enfeksiyon materyali yerleşmeden önce koruma sağlayabilirsiniz.

Boğaz pastili, ateşli ve şiddetli hastalıklarda tedavi umulacak bir yöntem değildir. Ateş, şiddetli öksürük, nefes darlığı ve yoğun ağrı gibi durumlarda pastil ya da rahatlatıcı çaylar gibi yöntemler tercih edilmemelidir. Doktor muayenenizin ardından tavsiye edilen ilaçlara ek olarak pastil kullanarak rahatlama hissini destekleyebilirsiniz. Rahatlatıcı ve enfeksiyon materyalinin üremesini engelleyici özellikleri genel iyileşme sürecinizi destekleyebilirsiniz.

Pastil

Pastil Çeşitleri

Özellikle mevsim geçişlerinde, hava koşullarındaki sert değişimlerde boğazımızda ses kısıklığının yanı sıra yanma ve tahriş olma durumları görülebilir. Sonbahar ve kış aylarında görülen boğaz hastalıklarında, kulak burun boğaz doktorları tarafından en çok önerilen ürün pastildir. Boğaz pastili nedir sorusunun yanıtı, birçok kullanım alanı olan bir yapı olsa da genel olarak boğazlarda ağrı şikayetini önlemek, yutkunma zorluklarını aşmak için kullanılan bir üründür. Pastil türleri içinde çiğnenen ya da yutulabilen pastiller vardır. Vücudumuzun sıcaklık dengesi, ani bir şekilde değişen sıcak ve soğuk havalara karşı direnç gösteremeyebilir ve bu dengesiz tablo boğaz enfeksiyonları yaratabilir. Boğaz pastilleri olarak da geçen bu ürünlerin, boğazı yumuşatmaya ve ağrıları en aza indirmeye yarar. Mevsim geçişlerinde sık hasta olan biriyseniz, pastiller en iyi yardımcınız olacaktır.

Pastil nedir?

İçerdikleri doğal bileşenlerle pastiller, boğazdaki dokuları destekler ve yanma, ağrı ve tahriş gibi durumları önler. Pastil ne işe yarar derseniz, farklı pastil çeşitleri boğazımızda farklı etkiler ortaya koyabilir. Pastil türlerinin temel etkisi boğazı yumuşatma olsa da pastilin etkileri arasında ses kısıklığına karşı boğazı koruma, yutkunma gibi durumlara karşı koruma sağlama da yer alıyor. Boğazımızdaki mukoza yapısına etki eden pastil, mukozanın korunmasını sağlar ve vücut bağışıklık sisteminin güçlenmesi üzerinde etki gösterir. Yetişkinlerin yanı sıra, boğaz rahatsızlıklarında çocuklar için de kullanılabilen pastiller, soğuk algınlığı hastalığında doktorlar tarafından en çok önerilen ürünler içinde yer alıyor.

Farklı hastalıklara sahip olan kişiler için özel pastil türleri de mevcut. Örneğin şeker hastaları için pastiller ya da obezite gibi kilo sorunları ile mücadele edenler için özel pastiller mevcut. Pratik kullanımları, uygun ebattaki paketleri ile yanınızda taşıyabileceğiniz ve kolayca kullanabileceğiniz pastiller, hava değişimlerinde en etkili ürünlerden. Mevsim geçişlerinde burnun daralması ve bağışıklık sisteminin kötü etkilenmesinin ardından, virüslerin artması birçok hastalığa neden olabiliyor. Boğaz enfeksiyonlarına karşı korunmanın en iyi yöntemlerinden biri pastillerdir.

Pastil nasıl kullanılmalıdır?

Boğaz hastalıklarına karşı en önemli silahlardan olan pastiller, kolay bir şekilde alınabilir. Pastil çeşitlerine ve nasıl alındığına baktığımızda ağızdan oral yolla alınan pastiller, ağızda bekletilir ve emilir. Pastili yutmak asla önerilmemekle birlikte, pastiller boğazdaki kuruluğu azaltır ve daha nemli olmasını sağlar. Yavaş bir şekilde, tükürükle birlikte çözünen pastiller kısa süre içinde biter.

Pastiller her ne kadar boğaz için etkili bir sağlık ürünü olsa da, bir ilaç olarak değerlendirilmemektedir. Pastil kullanım sınırı söz konusudur ve aşırı tüketimi zararlıdır. Günde kaç pastil alabilirim diyorsanız, uzmanlara göre günde adetten fazla pastil tüketilmemelidir. Her pastilin kullanım kılavuzunda yer alan bilgiler dikkate alınmalıdır ve aşırı kullanım durumunda laksatif etkisi nedeniyle boşaltım sistemini bozabilir.

Hamileler pastil kullanabilir mi sorusunun yanıtı doktora göre değişmektedir. Hem hamileler hem de emzirme sürecindeki anneler, boğaz pastili kullanmadan önce doktora danışır. Bununla birlikte çeşitli bir hastalık nedeniyle ilaç kullanan kişilerin doktora danışması da önemlidir. Pastille ilgili bilinmesi gereken diğer bir konu da 12 yaş altındaki çocukların kullanmamasıdır. Küçük çocuklarda ise yutma riski olduğundan verilmemesi önerilir.

Boğaz pastilinin faydaları

Pastil markalarının farklı formlarda ve içeriklerde ürettiği pastiller, birçok fayda sunuyor. Vitamin takviye grubunda yer alan pastiller bal limon, karadut, C vitaminli karışık meyveli gibi ürün seçeneklerine sahip. Pastillerin çeşitleri ve faydalarına geldiğimizde aşağıdaki konulardan söz edebiliriz:

Boğaz ağrısı: Pastillerin en önemli faydalarından biri boğaz ağrısı ve özellikle yutkunma zorluğuna karşı fayda sunmasıdır. Özellikle beslenme esnasında çok soğuk ya da çok sıcak bir şey tüketirken, boğazdaki ağrı hastalık sürecinde çekilmez olabilir. Boğaz ağrısı ve yutkunamama sorusununa en iyi gelen vitamin-takviyelerden olan pastil, içerdiği doğal bileşenlerle acısız bir şifa ürünüdür.

Ses kısıklığı: Boğaz hastalığına yakalanan kişilerde en çok görülen sorunlardan biri de ses kısılmasıdır. Boğaz ağrısı çeken kişilerde en çok görülen durumlardan olan ses kısıklığı, boğazı acıtan bir etkiye sahip. Boğaz pastilleri bu süreçte önemli bir destek sunuyor.

Şişkinlik: Boğaz ağrılarında yaygın görülen bir semptom da şişkinliktir, pastilleri uygun aralıkta kullandığınızda boğaz şişkinliği sorununa karşı da etkin bir önlem almış olursunuz.

Nefes darlığı: Boğaz enfeksiyonları ve solunum yolu problemlerinde nefes darlığı yaygın görülen bir durumdur. Pastiller nefes alırken daha rahat bir deneyim yaşamanızı sağlar ve ferahlık verir.

Öksürme: Öksürükler, boğaz hastalıklarında en çok şikayet edilen durumlardan biri. Konuşma zorluğu yaşatan, iş okul gibi sosyal çevrelerde rahatsızlık veren öksürmeye karşı pastiller önemlidir, zira boğaz pastillerinin faydalarından biri boğazın nemini iyi düzeyde tutmasıdır.

Boğaz pastili markaları ve fiyatları

Pastil çeşitlerine göre değişebilen pastil fiyatları, geniş bir aralığa sahip. Ballı limonlu pastiller, C vitamin destekli pastiller ve diğer ürünler içerdikleri bileşenlere göre farklı etiket sunabilirler. Pastil markaları içinde en çok tercih edilen ürünler, Imunex ve Otacı’dır. Pastil boğaza iyi gelir mi sorusunu soranlara yanıt olacak faydalı özellikleriyle öne çıkan pastillerde, tercih edilen diğer markalar arasında Vocalzone, Balen, Ocean, Sambucol, Tesa, Nobel ve Apivital yer alıyor. En uygun fiyatlı pastil çeşitleri ve en ucuz pastilleri arıyorsanız, DermoDr olarak en geniş ürün seçeneklerini sunuyoruz. Sitemizde fiyata göre sıralama yapabilir, uygun fiyatlı ürünleri anında satın alarak Türkiye’nin her noktasına kargo ile alabilirsiniz.

Gecmeyen-bogaz-agrisina-ne-iyi-gelir

Boğaz ağrısı virüs ve bakteri kökenli enfeksiyonların sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Yaşam tarzı değişiklikleri ve bitkisel yöntemlerle geçmeyen boğaz ağrısı ve halsizlik şikayetlerini azaltmak mümkündür. Bitki çayları, esansiyel yağlar ve gargara uygulaması boğaz ağrısını hafifletmek için evde kullanılan en yaygın çözüm yollarıdır.

Geçmeyen Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Enfeksiyon karşıtı bitkisel takviyeler aylardır geçmeyen boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olur. Uzun süren boğaz ağrıları için uygulanabilecek doğal yöntemler şunlardır: 

  • Papatya çayı: Papatya çayı boğaz enfeksiyonunun etkilerini hafifletmek için kullanılan geleneksel tıbbi bir metottur. Anti-enflamatuvar ve antioksidan özelliklerinden dolayı bağışıklık sistemini uyararak enfeksiyonla savaşılmasına yardımcı olur. tarihli bir çalışmaya göre papatya buharı solumak boğaz ağrısı şikayetini hafifletmektedir. [1]
  • Meyan kökü: Meyan kökündeki enfeksiyon karşıtı bileşenler bu bitkiyi antik çağlardan beri geleneksel tıbbın önemli bir parçası haline getirmiştir. Çay yapılarak veya boğaz pastili gibi takviyelerin bileşeni olarak tüketilebilir. Hamile ve emziren kadınların meyan kökü kullanımından kaçınması gerekir.
  • Bal: Çayla birlikte veya sade olarak tüketilen bal, boğaz ağrıları için evde uygulanan yaygın bir yöntemdir. ’te yayınlanan bir araştırma, balın etkili bir yara iyileştirici olduğunu destekleyen bulgulara sahiptir. [2] Bu da boğaz ağrısı ve tahrişini hızlandırmaya yardımcı olabileceği anlamına gelmektedir.
  • Çemen otu: Çemen otu boğaz ağrıları için çay, tohum veya tropikal yağ gibi farklı formlarda tüketilebilen bir bitkidir. Hamile kadınlar tarafından tüketimi önerilmeyen bu doğal çözüm iltihaba sebep olan bakterilerle savaşarak boğazdaki ağrı ve tahrişi yatıştırmaya yardımcı olur.
  • Sarımsak: Antiseptik özelliğiyle bilinen sarımsak, bakteriyel boğaz enfeksiyonlarına ve boğaz ağrısını rahatlatmaya yardımcı olur. Çiğ sarımsağı doğrudan çiğneme ve emme yoluyla veya diyet programlarına dahil ederek tüketmek geçmeyen boğaz ağrısı ve halsizlik şikayetlerini azaltabilir.
  • Nane yağı: Nefes ferahlatıcı özelliğiyle bilinen nane, boğaz ağrısı ve öksürükleri yatıştırmaya yardımcı olan mentol bileşeni içerir. Ağrıların giderilmesini teşvik edebilecek antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Nane yağı oral yolla alınmamalı, yalnızca solunarak kullanılmalıdır. Kullanırken sıcak suya birkaç damla damlatılmalı veya zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı yağlarla karıştırılmalıdır.
  • Karbonat-tuzlu su gargarası: Tuzlu suyla karıştırılmış karbonat da boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü, bir bardak ılık suya çeyrek çay kaşığı karbonat ve karbonatın yarısı kadar tuzun ilave edilmesiyle elde edilen karışımın kullanılmasını önermektedir. [3] Gargara metodu gerek duyulması halinde her üç saatte bir kullanılabilir.
  • Boğaz pastili: Bitkisel çözümlerin tekil kullanımı boğaz ağrısına fayda sağlamıyorsa konsantre yapıdaki bitki özlü boğaz pastilleri şikayetlerin hafifletilmesine katkı sağlayabilir. Ihlamur, papatya ve meyandan oluşan yoğun bitkisel özlü formüle sahip Strepsils Herbal Ihlamur, boğazı nemlendirerek uzun süren boğaz ağrılarında rahatlamaya yardımcı olur.

Geçmeyen Boğaz Ağrısı Nasıl Önlenir?

Hasta bireylerle yakın temastan kaçınmak, elleri sık sık yıkamak ve ortak eşya kullanımını sınırlandırmak boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlardan korunmanın en iyi yoludur. Sağlıklı bir diyetle beslenmek, bol bol dinlenmek ve sıvı tüketmek de boğaz ağrılarını önlemeye yardımcı olur. Kısa süreli boğaz ağrılarının daha uzun şikayetlere dönüşmesini engellemek içinse baharatlı ve asitli gıdaların tüketiminin azaltılmasında fayda vardır. Aynı zamanda iltihaplanmayı tetikleyen kimyasallardan ve sigara dumanından uzak durulmalıdır. Bununla birlikte, artan şikayetleri yatıştırmak için dinlenme alanlarındaki nemin artırılması işe yarayabilir. Özellikle çocuklarda, fazla narenciye içeren meyve suları ve buzlu dondurmalardan kaçınmak geçmeyen boğaz ağrılarını önlemeye yardımcı olur. 

KAYNAKLAR:
  1. funduszeue.info
  2. funduszeue.info
  3. funduszeue.info

Strepsils Herbal Ihlamur, ıhlamur, papatya ve meyan içeren, boğaz ağrısı şikayetlerinde rahatlama sağlayan bitkisel bir gıda takviyesidir. 

Keşfedin

Daha Fazla Öğren

Faydalı Bilgiler

Layout:

Tüm İçerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası