instagram siyah ekran kapatma / Instagram siyah mod nasıl kapatılır?

Instagram Siyah Ekran Kapatma

instagram siyah ekran kapatma

Instagram'ın gece modu özelliğini kullanabilmek için işletim sistemi sürümünüz iOS 13 veya Android 10 ile güncel olması gerekiyor. Bu özellik, direk olarak Instagram içerisine gelmeyip, işletim sistemi üzerinden ayarlanabilmektedir.

Dark mode özelliğinin hayatımıza girmesiyle birlikte, Instagram için karanlık modu açmak isteyen kullanıcıların kafalarında soru işaretleri oluşmaya başladı. "Instagram siyah mod nasıl yapılır?" sorusunun cevabını merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte, iOS veya Android cihazlar için adım adım dark mode theme (karanlık mod) kullanım aşamaları.

İOS 13'TE İNSTAGRAM KARANLIK MOD NASIL YAPILIR?

Sadece İOS 13'te geçerli olan İnstagram karanlık modu, daha koyu bir görünüm için ekranınızdaki renkleri ayarlar. Instagram için Karanlık Modu açmak için, iOS veya Android cihaz ayarlarınıza gidin.

Aklınızda bulundurun: Cihazınızın işletim sistemini, Instagram uygulamanızın yanı sıra iOS 13 veya Android 10 ile güncellemeniz gerekir. Cihazınızın ayarlarında Karanlık Modu açarak, Sadece Instagram'da değil, çeşitli uygulamalarda Karanlık Modu etkin görebilirsiniz.

IOS 13 CİHAZINIZDA KARANLIK MODU NASIL KULLANILIR

-Ayarlar menüsüne gidin

-Ekran ve Parlaklık'a seçeneğine dokunun

-Açılan menüde ''Koyu Mod''u seçin.

Koyu Mod'u Denetim Merkezi'nden açmak veya kapatmak için aygıtınızın sağ üst köşesinden aşağı çekin ve parlaklık denetimini basılı tutun. Ardından, ''Koyu Mod'' açık veya Koyu mod kapalı'ya dokunun. ''Koyu Mod''u gün batımında veya belirli bir saatte otomatik olarak açılacak şekilde de ayarlayabilirsiniz. Ayarlar > Ekran ve parlaklık'a gidip otomatik'i seçin. Seçenekler'e dokunarak ''Koyu Mod'' için bir zamanlama ayarlayın.

ANDROİD'TE İNSTAGRAM KARANLIK MODU NASIL KULLANILIR?

-İlk olarak Google Play Store’u açın, Instagram’ı bulun ve dokunun. Açılan sayfayı aşağıda doğru kaydırın, Beta sürümüne katılma yazısını görünce “Katıl” butonuna dokunun.

-Bu işlemin ardından tekrar "Uygulamalarım ve oyunlarım" menüsüne gidin, Instagram’ı bulun, "Yükle" butonuna basın.

-Telefonunuzun ana ayarlar menüsüne gidin, arama bölümüne gece modu ya da karanlık mod yazın. Çıkan ayarlardan gece modunu açın, Instagram uygulamasını açın ve karanlık modda kullanın. 

Koyu tema, Android sistem kullanıcı arayüzü ve cihazınızda çalışan uygulamalar için geçerlidir. Renkler, videolar gibi medyada değişmez.

Rengi ters çevirme, renk değerlerini değiştirir. Örneğin, beyaz bir ekrandaki siyah metin, siyah bir ekranda beyaz metin haline gelir. Rengi ters çevirme medya için de geçerlidir ve renk kalitesi ya da okunabilirlik sorunları yaşanabilir.

Android 9 veya daha eski bir sürümü kullanıyorsanız: Tek seferde bu ayarlardan yalnızca birini kullanabilirsiniz. Örneğin, Koyu temayı açarsanız rengi ters çevirme otomatik olarak kapanır.

Instagram'da siyah mod nasıl yapılır? Karanlık mod ile daha şık

Instagram’da daha koyu bir görünüm için ekrandaki renkleri ayarlayan siyah mod (karanlık) kullanıcılar tarafından çok sevildi. Hem IOS hem de Android telefonlarda bu uygulamayı kullanabilmek için farklı adımları izlemek gerekiyor. Ancak bilmeniz gereken bir şey var ki, bu uygulama IOS cihazlar içinde sadece İOS 13’te kullanılabiliyor.

SİYAH MOD (KARANLIK) NEDİR?

Instagramda siyah mod (karanlık) sadece İOS 13’te geçerli ve bu uygulama ile daha koyu bir görünüm elde etmek için ekranınızdaki renkler ayarlanıyor. Hem Andoid hem de IOS cihazlarda bu modu etkinleştirmek için cihazınızın ayarlarına gidin.

Bir not: Instagramda siyah mod (karanlık) modunu kullanabilmek için, Instagram uygulaması ile birlikte Android 10 ve iOS 13 cihazlarınızı güncellemeniz gerekmektedir. Cihazınızın ayarlar bölümündeki Karanlık modu aktifleştirirseniz, Instagram’la birlikte farklı uygulamalarda da bu modu kullanabilirsiniz.  

İOS 13'TE İNSTAGRAM KARANLIK MOD NASIL YAPILIR?

İOS 13 cihazlarda siyah mod (karanlık) açmak için;

Cihazınızın ayarlar bölümüne gidin,

Açılan sayfada önce “ekran” sonra da “parlaklık” sekmelerine gidin.

Siyah modu (karanlık) aktifleştirmek için “Koyu” seçeneğine tıklayın.

Eğer karanlık modu denetim merkezi üzerinden açmak veya kapatmak istiyorsanız, cihazınızın sağ üst köşesini aşağı doğru çekin ve parlaklık denetimi yapan bölüme basılı bekleyin.

Sonrasında ekrana gelen “Koyu mod açık” veya “Koyu mod kapalı” yazısına dokunun.

Siyah modu, devamlı kullanabildiğiniz gibi, otomatik olarak belirli saatlerde de açabilmeniz mümkün. Bunun için,

Ayarlar sekmesinden sonra, yine önceki işlemimiz gibi, ekran ve parlaklık sekmesine tıklayın. Oradan da “otomatik” yazısına gidin. Karşınıza çıkan “seçenekler” bölümüne tıklayarak, siyah modu kullanmak istediğiniz zaman ayarını yapın.

funduszeue.info

ANDROİD’TE İNSTAGRAM SİYAH MOD (KARANLIK) NASIL KULLANILIR?

Android cihazınızın ayarla uygulamasına gidin.

“Erişilebilirlik” seçeneğine dokunun.

Karşınıza çıkan ekran bölümünün en altında bulunan “Koyu tema”'yı ya da “Rengi tersine çevir”e tıklayın.

Android sistemde koyu tema cihazınızda çalışan uygulamalar için ve kullanıcı arayüzü geçerlidir. Videolar gibi medyada renkler değişmez.

Android cihazlarda rengi ters çevirme özelliği ise, renk değerlerini değiştirmeye yarar. Örneğin, siyah bir ekrandaki beyaz metin, bu özellik ile beyaz bir ekranda siyah metin haline gelir. Bu özellik, video gibi medyalar için de geçerlidir ancak, hem renk kalitesinde hem de okunabilirlikte sorunlar çıkarabilir.

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Facebook'tan 1 milyar dolarlık satın alma

iPhone’a Instagram’ın karanlık modu geldi: Instagram karanlık mod nasıl yapılır?

Instagram karanlık mod görsel olarak büyük bir yenilik içeriyor. Instagram bu kez işletim sistemlerinde bulunan bir özelliğe ayak uydurdu. Telefonunun Ayarlar bölümünde karanlık mod özelliği bulunanlar haberimizde bulunan ayrıntılardan faydalanarak Instagram’ın karanlık mod güncellemesini kullanabilecek

Yayınlanma:

iPhone’a Instagram’ın karanlık modu geldi: Instagram karanlık mod nasıl yapılır?

Instagram yeni özelliği olan karanlık modu kullanıcılarının beğenisine sundu. Ancak bu özelliği herkes kullanamayacak çünkü telefonunda ve işletim sisteminde karanlık mod bulunmayan akıllı telefon kullanıcıları bu özelliği aktif edemeyecek. Milyonlar merak ediyor: Instagram karanlık mod nasıl yapılır? İşte İOS ve android için Instagram güncellemesi…

INSTAGRAM KARANLIK MOD İOS İÇİN NASIL YAPILIR?

iOS ve daha yeni bir sürümün kullanıcısı olmanız gerekiyor,
Ayarlar menüsüne gidin,
Ekran ve parlaklı seçeneğine dokunun,
Açılan menüde Koyu Mod’u seçin,
Instagram’ı açın,
Karanlık modun keyfini çıkarın.

INSTAGRAM KARANLIK MOD ANDROİD İÇİN NASIL YAPILIR?

Google Play Store’u açın,
Sol üstteki 3 çizgiye dokunun,
“Uygulamalarım ve oyunlarım” menüsüne gidin,
Instagram’ı bulun ve dokunun,
Açılan sayfayı aşağıda doğru kaydırın,
Beta sürümüne katılma yazısını görünce “Katıl” butonuna dokunun,
Maksimum 20 dakika kadar beklemeniz gerekecek.
Ardından tekrar “Uygulamalarım ve oyunlarım” menüsüne gidin,
Instagram’ı bulun ve dokunun,
Güncelleme geldiğini göreceksiniz,
“Yükle” butonuna basın,
Instagram artık Android’in karanlık moduna uyum sağladı.
Telefonunuzun ana Ayarlar menüsüne gidin,
Arama bölümüne Gece Modu ya da Karanlık Mod yazın,
Çıkan ayarlardan Gece modunu açın,
Instagram uygulamasını açın ve karanlık modda kullanın.

Akıllı telefonAndroidGoogleGoogle PlayInstagramiOSiPhonenasıl yapılır

Instagram teması nasıl siyah yapılır? Android ve iphone telefonlarda Instagram tema değiştirme, koyu tema yapma

Instagram siyah tema geçtiğimiz yıl gelen bir özellik. Bu özellik kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra milyonlarca kullanıcı Instagram siyah karanlık mod açma işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırıyor. İlk olarak bu özellik, IOS işletim sisteminde gelmişti. Tabii ki, sosyal medya uygulamaları da bu özelliği desteklemek istiyor ve 7 Ekim yılında Instagram hem iOS hem de Android için Karanlık Modu yayınladı. Geceleri de daha kolay kaydırabilmek için Android için Instagram Dark Mode'u nasıl edineceğinizi öğrenmek için bu haberi okumaya devam edin!

Yeni özelliğin geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana, en güncel işletim sistemlerindeki hem iOS hem de Android kullanıcıları, yeni Instagram Karanlık Modu ile loş bir ışık ile kullanabiliyor. iOS 13'e sahip iPhone kullanıcıları ise, telefonlarının tamamını Karanlık Mod'a getirerek uygulamada Karanlık Mod'a geçme seçeneğine eriştiler.

ANDROİD İÇİN INSTAGRAM KARANLIK MOD AYARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Android kullanıcıları, eğer Instagram karanlık modu kullanmak istiyorsa aşağıdaki adımları takip etmesi gerekiyor;

  • Android işletim sistemini kullanan kişilerin öncelikle Google Play Store'u açması gerekiyor.
  • "Uygulamalarım ve oyunlarım" menüsüne girerek Instagram'ı seçin.
  • Sayfayı aşağı doğru çekerek Beta sürümüne katıl yazısını görene kadar devam edin.
  • Yazıyı gördüğünüzde Katıl butonuna basın.
  • 20 dakika sürenin ardından tekrar "Uygulamalarım ve oyunlarım" kısmına girerek yeni gelen güncellemeyi yükleyin.
  • Ardından telefonunuzun Ayarlar menüsünden Gece Modu yazdıktan sonra ayarlardan modu ayarlayıp Instagram'ı karanlık modda kullanın.

INSTAGRAM KARANLIK MOD İOS İÇİN NASIL YAPILIR?

iOS kullanıcıları, eğer Instagram karanlık modu kullanmak istiyorsa aşağıdaki adımları takip etmesi gerekiyor;

  • iOS ve daha yeni bir sürümün kullanıcısı olmanız gerekiyor,
  • Telefonunuzun ayarlar menüsüne gidin,
  • Ekran ve parlaklık seçeneğine dokunun,
  • Açılan menüde Koyu Mod'u seçin,
  • Daha sonra Instagram'ı açın,
  • Karanlık mod olarak kullamınızı sağlayabilirsiniz.

INSTAGRAM DONDURMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası