docx uzantılı dosya nasıl açılır / Docx/Doc Dosyası Açma Yolları Neler? - Tamindir

Docx Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

docx uzantılı dosya nasıl açılır

Privacy Policy Privacy Policy

Microsoft olmadan Docx/Doc dosyası açma nasıl yapılır? Bilgisayarında yazılım devinin ofis yazılım paketi olmayanlar için bir arada toplamış olduğumuz yöntemler, Microsoft Word olmadan programın dosya uzantısını açıp görüntülemeyi sağlar.

Başka bir kelime işlemci programı kullanan ancak programın Word ile uyumlu olmamasından ötürü Docx ve Doc uzantılı dosyaları açamayanlar, aşağıda sıralanan çözüm yollarından birine başvurabilir.

Bu makalenin sonunda Docx ve Doc dosyalarını hem online ortamda hem Android hem MacOS hem de iOS işletim sistemli cihazlarda açıp görüntüleyebileceksiniz. Tablette ya da telefonda Docx ve Doc nasıl açılır gibi sorularınız varsa bunlara da cevap bulacaksınız.

Docx/Doc Dosyası Açma Yöntemleri Neler?

  • Online Docx açma sitelerini kullanma
  • Tarayıcı uzantıları yükleme
  • Dosya formatı dönüştürme hizmetlerini kullanma
  • Word ile uyumlu kelime işlemci programı indirme

Yukarıda Docx dosyası açma işleminin nasıl yapılacağını merak edenler için doğrudan çözüme götüren yöntemler sıralanmıştır. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

1. Online Docx Formatlı Dosyaları Açma

".Docx" ve ".Doc" uzantılı dosyaları açıp görüntülemek ve hatta düzenlemek için Google servislerini kullanabilirsiniz. Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar gibi tarayıcıdan kullanılabilen hizmetler, bilgisayarınızda depolamakta olduğunuz Word dosyalarını açıp görüntülemenize olanak tanır. Google Dokümanlar ile sadece görüntülemekle sınırlı kalmaz aynı zamanda düzenleyebilirsiniz.

Google hizmetlerinin yerine alternatiflere yönlenmek isteyenler için başka bir harika araç da Think Free Online'dır. Think Free Online, Word dosyalarını Microsoft Word olmadan görüntülemenizi sağlayan sağlar.

Think Free Online'da daha fazla avantajdan yararlanmak için ücretsiz bir hesap oluşturmanız gerekir. Böylece dosyalarınızı görüntüleyebilir, çevrim içi olarak kaydedebilir ve istediğiniz yerden erişebilirsiniz.

Bu yöntem, iPad, iPhone, Android tabletten veya telefondan docx uzantılı dosyaları açmanıza da yardımcı olur.

2. Tarayıcı Uzantısı ile Docx Açma

Başka bir Docx dosyası açma yöntemi de bunun için geliştirilen tarayıcı eklentilerini yüklemek. Bu tarayıcı eklentileri, bilgisayarınıza büyük yazılımlar indirmeden belgeleri kolaylıkla görüntülemeniz için geliştirilmiştir.

Mozilla Firefox kullanıcıları, Docs Online Viewer'ı kullanabilir. Bu eklenti, farklı formatlardaki dosyaları açmak için Google Docs ve Zoho Viewer'ın API'ını kullanır. PDF, DOX, DOCX ve diğer pek çok formatı destekler.

Google Chrome kullanıcıları, "Office Belgeleri Düzenleme" eklentisini tercih edebilir. MS Word, Excel, PowerPoint dosyalarını sadece tek bir tıkla açmanıza olanak tanır. Her dosyayı orijinal formatta kaydedebilir, dosyayı başkaları ile düzenlemek için davet etme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu özelliği kullanırsanız iş birliği yaptığınız kişilerle sohbet ve fikir alışverişi de yapmanız mümkün.

3. Dosya Formatı Dönüştürme Hizmetleri

Bu seçenek çok kullanışlı olmayabilir. Bu nedenle son çare olarak kullanmakta fayda var. Diğer yöntemleri kullanmak istemiyorsanız Docx veya Doc dosyasını başka bir formata dönüştürebilirsiniz. Yukarıda dosya formatı dönüştürme hizmetlerini sıraladık. Bu hizmetlerin nasıl kullanılacağına aşağıdan bakabilirsiniz.

Zamzar Nasıl Kullanılır?

  • Zamzar'ın sitesine girin.
  • "Add Files" butonuna tıklayın.
  • Dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçin.
  • "Convert To" butonuna tıklayıp dosya formatı seçin.

"Convert Now" butonuna tıklayıp dönüştürme işlemini başlatın. Bunun için kullanabileceğiniz harika araçların başında Zamzar gelir. Zamzar, belgelerin formatlarını değiştirmek için kullanılan online araçtır. Bu yöntemi kullanabilmek için ilk önce Zamzar’ın internet sitesini ziyaret edin.

İnternet sayfasında yer alan "Add Files" butonuna basın. Daha sonra dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçin. "Convert To" butonuna tıklayıp dosya formatını belirleyin. "Convert Now" butonuna tıklayıp dönüştürme işlemini başlatın.

Convertio Nasıl Kullanılır?

  • Convertio’nun sitesini ziyaret edin.
  • "Dosyaları Seçin" butonuna basın.
  • Dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçin.
  • Dosya formatını belirleyin.
  • "Dönüştür" butonuna tıklayın.

Docx ya da Doc dosyasını farklı bir formata dönüştürmenize olanak tanıyan hizmetler arasında Convertio da yer alıyor. Bu hizmet sayesinde çok hızlı ve pratik bir şekilde dosya formatı dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle söz konusu dosyaları görüntüleyebilirsiniz.

Bu işlem için ilk önce Convertio’nun sitesini açın. Daha sonra "Dosyaları Seçin" butonuna tıklayın. Dosya seçme işleminin hemen ardından dosya formatını belirleyin. Son olarak "Dönüştür" butonuna basın.

Anycov Nasıl Kullanılır?

  • Anycov sitesini görüntüleyin.
  • "Dosya seç" butonuna tıklayın.
  • Dosya formatını seçin.
  • "Dönüştür" butonuna basın.

Dosya dönüştürme hizmetleri arasında Anycov da bulunuyor. Bu hizmeti kullanabilmek için ilk olarak söz konusu hizmetin web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Daha sonra "Dosya seç" butonuna tıklayıp dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçmelisiniz.

Dosyayı internet sitesine yükledikten sonra çeşitli seçenekler arasından bir dosya formatı seçin. Son olarak "Dönüştür" butonuna basın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde dönüştürme işlemi otomatik olarak başlatılacak.

4. Microsoft Word ile Uyumlu Program Kullanma

Başka bir Docx dosyası açma yöntemi de Microsoft Word ile uyumlu kelime işlemcisi kullanmaktır. Word, Excel, PowerPoint gibi programları destekleyen birçok ücretsiz ofis yazılım paketi vardır. Örneğin Kingsoft Office, Microsoft alternatifi olarak geliştirilmiş ancak ücretsiz olmasına rağmen oldukça gelişmiş bir ofis yazılım paketidir.

Kİngsoft Office, LibreOffice ya da OpenOffice gibi diğer ofis yazılım paketlerinin ".doc" ve ".docx" uzantılı dosyaları açmanızda size büyük yardımı dokunacaktır.

Docx ve Doc uzantılı dosyalar nasıl açılır sorusunun başka bir cevabı da Microsoft Office'i ücretsiz kullanmaktır. Microsoft Office ücretsiz nasıl indirilir ya da kullanılır gibi sorularınız varsa bunların cevabını aşağıdaki videodan öğrenebilirsiniz.

funduszeue.info

  • Popüler
  • İçindekiler

    Docx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

    Docx uzantılı dosyaları açmak ve oluşturmak için Microsoft Office programına ihtiyacınız var. Word uygulaması, Microsoft Office uygulamasının bir parçasıdır. docx uzantılı dosyaları Microsoft Word ile açabilirsiniz.

    Docx dosya uzantısı nedir?

    DOCX dosya uzantısı ve kendi sürümünde Microsoft Corporation tarafından geliştirilen Microsoft Word ile ilgilidir Bu yeni belge biçimi de dosya uzantıları olarak aynı amaca sahip .

    Docx hangi uygulama açar?

    Uzantılar, bilgisayarınıza hangi uygulamanın oluşturulduğunu bildirir veya dosyayı ve dosyası için kullanılan simgeyi açabilir. Örneğin, docx uzantısı bilgisayarınıza dosyayı Microsoft Word&#;ün açabileceğini ve dosyayı Dosya Gezgini&#;nde görüntülediğinizde bir Word simgesi görüntülemesini bildirir.

    Bilgisayarda DOC dosyası nasıl açılır?

    doc uzantılı dosyayı açmanın en kolay yolu Microsoft Word programını kullanmaktır. Çünkü . doc dosya formatı, Microsoft Word programı ile oluşturulmuş dosyalar için kullanılır. Bu nedenle de en basit şekilde yine Microsoft Word programı ile açılır.

    Pptx dosya uzantısı nedir?

    Teknoloji gelişmeye devam ettikçe farklı dosya uzantıları ortaya çıkabiliyor. PPTX dosya uzantısı, Microsoft programlarından biri olan PowerPoint uygulamasına aittir. PowerPoint dosyaları PPTX uzantısıyla cihazlara kaydedilir.

    MP3 dosyasi nedir?

    MP3 dosyaları açılabilir ve birçok uygulama kullanarak görüntülediğiniz dijital ses dosyalarıdır. mp3 dosyaları bu MP3 dosyalarının içeriğine bit stereo ses entegre ederek yakın CD ses kalitesini üretebilir &#;Layer 3&#; dijital ses kodlama ve sıkıştırma özellikleri ile uygulanmaktadır.

    PDF dosyasının uzantısı nedir?

    Windows üzerinden de, Macintosh üzerinden de, Linux üzerinden de aynı şekilde açılabilir. PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.

    DOCX mi doc mu?

    Uzun bir zamandan beri Microsoft Word, varsayılan dosya türü olarak DOC&#;u kullanıyor. Aslında Microsoft DOC uzantısı, yılına kadar tescilli bir format olan . DOCX biçimi, DOC uzantısının bir haledi olarak Microsft tarafından geliştirildi. Word sürümünde dosyaların varsayılan uzantısı DOCX olarak değiştirildi.

    Xlsx dosyası ne demek?

    XLSX dosyaları, Microsoft Excel ve Microsoft Office uygulamalarında bulunan bir tür elektronik tablo yazılımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

    SDOC uzantısı nedir?

    Dosya uzantısı SDOC, esas olarak belgeler, kayıtlar, görüntüler vb. gibi verilerin güvenliğini sağlamak için kullanılan bir yazılım olan Oracle Bilgi Hakları Yönetimi uygulaması (Oracle IRM) ile ilgilidir. Bir . SDOC dosyası, mühürlü Microsoft Word belgesi içerir.

    Doc uzantılı dosya hangi programla açılır?

    doc uzantılı bir dosya varsa, bu dosya ancak Microsoft Word ve benzeri programlarla açılabilir. Microsoft Word yılından sonraki sürümlerde bu dosya uzantısını . docx&#;e çevirmiştir.

    Txt Ne dosyası?

    Bir nedir . txt dosya? TXT biçiminde kaydedilmiş Düz metin belgeleri, oluşturulan açıldı ve Linux sistemleri için geliştirilmiş metin düzenleme ve kelime işlem programları geniş bir yelpazede kullanarak düzenlenebilir, Microsoft, bilgisayar ve Mac platformları Windows tabanlı.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası