sığla yağının cilde faydası / Sığla Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir? - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

Sığla Yağının Cilde Faydası

sığla yağının cilde faydası

Sığla Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır? İşte Sığla Yağınının Bilimsel 7 Faydası

Sığla yağı odunsu, baharatlı bir kokuya sahiptir ve solunabilir, cilt tarafından emilebilir veya oral olarak alınabilir. Geleneksel Ayurveda tıbbında sıklıkla yer alan sığla yapı nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar merak ediyorsanız, işte sığla yağı faydaları ve hakkında bilinmeyenler...

Sığla Yağı Nedir?

Olibanum olarak da bilinen sığla yağı, Boswellia ağacının reçinesinden yapılır. Bu ağaç tipik olarak Hindistan, Afrika ve Orta Doğu'nun kuru, dağlık bölgelerinde yetişir.

Sığla yağı odunsu, baharatlı bir kokuya sahiptir ve solunabilir, cilt tarafından emilebilir veya ek olarak alınabilir.

sığla yağı faydaları Nelerdir?

artrit ve sindirimin iyileştirilmesinden astımın azalmasına ve daha iyi ağız sağlığına kadar belirli sağlık yararları sunuyor gibi görünmektedir. Bazı kanser türleriyle savaşmaya bile yardımcı olabilir.

İşte buhurun ​​bilim destekli 7 efsane faydası...

  • Sığla yağı, artritin neden olduğu eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar etkilere sahiptir.
  • Buhurun ​​anti-inflamatuar özellikleri, bağırsaklarınızın düzgün çalışmasına da yardımcı olabilir.
  • Sığla yağı,astım semptomlarını hafifletmeye ve gereken astım ilacı miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu sonuçları doğrulamak için daha büyük çalışmalar yapılmalıdır.
  • Diş eti hastalıklarıyla savaşmaya ve ağız sağlığını korumaya yardımcı olabilir.
  • Sığla yağı içeriğindeki bileşikler kanser hücrelerini öldürmeye ve tümörlerin yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ancak, daha fazla insan araştırması yapılması gerekiyor.
  • Stres, kaygı ve depresyonu azaltır.
  • Sığla yağı etkili bir doğal akne ve kırışıklık karşıtı yağdır.

Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?

Sığla yağı çeşitli koşulları tedavi etmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Kapsül veya tablet şeklinde takviye olarak alabilir veya cilt kremlerinde kullanabilirsiniz.

Aromaterapi veya topikal kullanım için esansiyel bir yağ olarak da mevcuttur. Cilde uygulamadan önce bu formu bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek ve yutmaktan kaçınmak önemlidir.

Sığla yağı genellikle güvenlidir, ancak herhangi bir takviyede olduğu gibi, almadan önce bir sağlık uzmanıyla konuşmak önemlidir.

False

SIĞLA AĞACI YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru sığla ağacı yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Sığla ağacı yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Boswellia Carterii Birdw. olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Boswellia Carterii Oil olması gerekir.

Sığla ağacı yağı, bitkinin reçinesinden distilasyon yöntemi ile elde edilmelidir.

Sığla Ağacı Nedir?

Sığla ağacı ağırlıklı olarak Kuzey Afrika ve Hindistan’da yetişir. Ülkemizde ise özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde yetiştirilen ve boyları 8 metreye kadar ulaşabilen ağaç türüdür. Sağlam bir yapıya sahip olan bu ağaç uzun ömürlüdür. Ağacın reçine damlacıklarının birkaç gün boyunca ağaç üzerindeki yırtılma şekillerinde kurumasına ve sertleşmesine izin verildikten sonra, distilasyon işlemi için kazınır. Ağacın adı, “yüksek kaliteli tütsü” için Fransızca olan “franc encens” teriminden gelir. “ Franc” , “saf” anlamına gelirken, “ encens ” “yakmak” anlamına gelen bir kelimedir. Bu nedenle “saf tütsü” olarak kabul edilmiş ve diğer tüm tütsü türlerinden en çok talep göreni olmuştur.

Sığla Ağacı Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Cilt hücrelerini onarıcı, yenileyici olarak kullanıldığı bilinmektedir.

İnce kırışıkları ve cilt kusurlarını azaltmak, cildi sakinleştirmek daha canlı bir cilt görünümü elde etmek için bir sabit yağ ile karıştırılarak topikal olarak uygulanabilmektedir.

Cildi derinlemesine nemlendirmeye ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur.

Cildin canlı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Saçın hızlı uzamasına yardımcı olabilir.

Konsantrasyon ve hafızayı geliştirirken zihni; stres, kaygı ve depresyon gibi kötü ruh hallerinden arındırır.

Uyumlu Yağlar: Sandal ağacı, lavanta, mür, çam, portakal, gül, bergamot ve limon yağları ile uyumludur.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Dâhilen ve seyreltmeden kullanım önerilmez.

Cilt bakımın; sabit bir yağ ile her 10 ml.'ye 2-3 damla ekleyip cildinize uygulayabilirsiniz.

Vücut masaj yağı;  sabit bir yağ ile her 50 ml.'ye 5-10 damlatarak kullanılabilirsiniz.

Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içine her 100 ml.'ye 5-10 damlatıp kullanabilirsiniz.

Ağız bakımında; 1 çay bardağı su içine 2 damla ekleyerek kullanılır.

İnhalasyon; 1 litre sıcak su içerisine 3-4 damla damlatıp kullanabilirsiniz.

Ortam kokulandırması; her 100 ml. suya 5-10 damla ekleyerek doğal bir oda kokusuna sahip olabilirsiniz.

Uyarı: İlaç değildir. Göze yakın bölgeler için kullanım önerilmez. Hamileyseniz veya emziriyorsanız kullanım önerilmez. Açık yara ve yanık olan bölgelerde kullanmayınız. KOAH veya astımınız varsa kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın.

facebooktwitterpinterest

Sığla yağı binbir derde deva: Cildi güzelleştiriyor, baş ağrısına iyi geliyor... işte 10 faydası

Tarihi çok eski zamanlara dayanan sığla yağı, buhur ve günlük yağı olarak da biliniyor. Sığla yağı, ülkemizde Ege bölgesinde yetişen günlük adı verilen ağaçlardan elde ediliyor. Yaraları çabuk iyileştirmesi ile ünlü sığla yağı, cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırıyor, cildi nemlendirip pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. İşte bu yüzden kozmetik sektöründe de yaygın olarak kullanılıyor. Hatta bir rivayete göre; sıla yağı Kleopatra’nın güzellik iksiri… Ayrıca kanserden tutun mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa da şifa…. İşte bu muhteşem yağın sağlık ve güzellik amaçlı kullanımı ve faydaları:

SIĞLA YAĞI NASIL KULLANILIR?

Sıla yağı hem hastalıkları tedavi amaçlı hem de güzelleşmek için kullanılabilir. İşte sığla yağının kullanım alanları:

Gaz, kabızlık ve mide ağrıları gibi sindirim ve hazımsızlık sorunlarını gidermek için kullanılır ve sindirimi hızlandırır. Sıla yağını sindirim sistemi hastalıklarına şifa olması için şöyle kullanabilirsiniz: Bir bardak suya birkaç damla sığla yağı ekleyin. Yahut 1 yemek kaşığı balın içerisine birkaç damla sığla yağı ekleyip, her gün bunu tüketin.

Eklem ağrıları ve sindirim sorunları yüzünden oluşan kas ağrılarını azaltmak için ağrılı bölgeye sığla yağı ile masaj yapabilirsiniz.

Sıla yağı ağızdaki kokuyu gidermek için de kullanılabilir. Ağız kokusuna çözüm için; bir bardak suya 1 yemek kaşığı sıla yağı koyup karıştırın. Bunla her gün düzenli gargara yapın.

Basur tedavisinde de sıla yağı tercih edilebilir. İçeriğinde bulunan faydalı bileşenler sayesinde bölgedeki tahriş ve yanmayı azaltır. Basurun olduğu bölgeye sığla yağından birkaç damla sürmek yeterli olacaktır.

Sığla yağı cilde masaj yapmak için de kullanılabilir. Bu yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı ve jojoba yağı gibi doğal yağlarla karıştırarak aromatik masaj yağı elde edebilirsiniz. Sıla yağı ile yapılan masaj kasları rahatlatır, ağrıyı giderir.

Mide rahatsızlıklarının tedavisinde 1 bardak suyun içerisine 2 damla sığla yağı eklenmesi öneriliyor.

Pamuğun üzerine birkaç damla sığla yağı dökerek cildinizi temizleyebilirsiniz. Böylece cilt mikroplardan arınır ve canlı bir görünüm kazanır.

Kas ve kemik ağrıları için diz kapağına ve dirseğe birkaç damla sığla yağı ile masaj yapılabilir.

SIĞLA YAĞININ FAYDALARI NELER?

Birçok sağlık sorununa deva sığla yağı, cilt hastalıklarına da iyi geliyor. Bilim adamları yaptığı araştırmalarda sığla yağının kansere bile iyi geldiğini tespit etmişlerdir. İşte doğa harikası sığla yağının faydaları…

Sığla yağı cildin nem ihtiyacını karşılıyor, cildi yumuşatıyor, cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlıyor. Düzenli kullanımda ciltte meydana gelen kırışıklıkları ve sarkmaları da gideriyor.

Sığla yağı, kan dolaşımı hızlandıran özelliği ile baş ağrısı ve kas ağrısına iyi geliyor.

Bağışıklık sistemini uyarıcı etkisiyle hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor.

Sığla yağının bir diğer faydası da, ciğerleri yumuşatarak balgamın sökülmesine yardımcı olmasıdır.

Sığla yağı vücudu mikroplardan temizliyor. Düzenli tüketildiğinde vücuttaki zararlı bakteri ve mikropların vücutta atılmasını sağlıyor.

SIĞLA YAĞININ ZARARLARI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası