iphone dan iphone fotoğraf gönderme / AirDrop ile Fotoğraf Gönderme Nasıl Yapılır? - IPHONE, Mobil, Nasıl Yapılır

Iphone Dan Iphone Fotoğraf Gönderme

iphone dan iphone fotoğraf gönderme

Eski iPhone&#;daki Fotoğraflar Yeni iPhone&#;a Nasıl Aktarılır?

      iPhone telefonlar arasında fotoğraf aktarmanın birden fazla yöntemi var. Eski telefonda fotoğraflar da dahil diğer bütün içeriğin aktarılması için cihazın tam yedeğini almak ve yedeği yeni iPhone&#;a dönmek garanti bir yöntem olmakla birlikte, bütün içeriğin transferi istenmediğinde, uzun zaman alması nedeniyle tercih edilmeyebilir. Bu haftaki &#; Eski iPhone&#;daki Fotoğraflar Yeni iPhone&#;a Nasıl Aktarılır? &#; başlıklı yazımda, iPhone&#;lar arasında sadece fotoğraf aktarma için kullanılabilecek yöntemlerden bahsedeceğim.

      İki iPhone arasında fotoğraf transferi için kullanılabilecek yöntemleri sıraladığımızda, aşağıdaki başlıklar öne çıkıyor. İncelemelerin iOS 10 ve üstü işletim sistemi kullanılan iPhone&#;lar için geçerli olduğunu da söylemeliyim.

Fotoğrafları iCloud ile Aktarma

      iPhone&#;da kullanılan AppStore hesabına bağlı iCloud hesabı kullanılarak eski iPhone&#;da bulunan fotoğraflar yeni iPhone aktarılabilir. iCloud servisi, kullanılan iPhone cihazından bağımsız olarak bulut ortamında veri barındırmaya yarayan bir ortam olduğundan, eski iPhone&#;daki transfer edilmek istenen fotoğraflar,  Apple hesabı kullanılarak iCloud ortamına aktarılır. Yeni iPhone&#;dan aynı Apple hesabı ile iCloud servisine bağlanıldığında fotoğraflar yeni cihaza aktarılabilir. Standart bir iCloud hesabının depolama alanı 5 GB olduğunda, bütün fotoğrafların aktarılması için yeterli olmayabilir. Fazla miktarda fotoğrafın olduğu durumda, iCloud hesabının depolama alanının ücretli olarak artırılması ile bir seferde bütün fotoğrafların aktarılması sağlanabilir. iCloud üzerinde fotoğraf aktarma işleminden sonra, eski iPhone&#;daki iCloud hesabının kaldırması telefonu başkasına verdiğiniz de ya da sattığınızda fotoğraflarınıza başkalarının erişmesini engelleme bakımından oldukça önemlidir.

iTunes Kullanılarak Fotoğrafları Aktarma

      Bilgisayardaki iTunes uygulaması ile eski  iPhone&#;dan yeni iPhone gerek bütün içeriğin aktarılması ve gerekse de sadece fotoğrafların transferi oldukça basittir. Öncelikle eski cihazdaki fotoğrafların tamamının iTunes üzerinden bilgisayara aktarılması ve sonra da aynı Apple hesabı ile yeni iPhone&#;u  iTunes uygulamasına bağlayıp resimlerin aktarılması kolayca yapılabilir. Bu işlemde her iki cihaz içinde aynı Apple ID&#;nin kullanılması gerektiğini hatırlatmak funduszeue.info iPhone&#;daki Fotoğraflar Yeni iPhone&#;a Nasıl Aktarılır?

Google Fotoğraflar Uygulaması ile Fotoğrafların Aktarımı

      Google fotoğraflar uygulamasına aktarılan fotoğraflar bu servisi kullanan herhangi bir cihaz tarafından kullanılabilir. Eski cihazdaki fotoğraflar Google&#;ın bu servisine aktarılarak yeni iPhone üzerinden bu servisteki fotoğrafların kullanılması sağlanabilir. Bu uygulama üzerinden fotoğraf aktarılabilmesi için her iki cihaza da uygulamanın yüklenmiş olması gerekiyor. Her iki cihaz üzerinden uygulamaya aynı kullanıcı ile bağlanıldığında ortak fotoğraf alanına ulaşılmış olunur. Bu sayede eski cihazdaki fotoğrafların yeni iPhone aktarılması sağlanabilir.

AirDrop ile Fotoğrafları Aktarın

      iPhone&#;da kullanılan AirDrop servisi üzerinden eski ve yeni iPhone&#;lar arasında fotoğraf paylaşımı yapılabilir. Telefonlarda kullanılan iOS versiyonun 7 ve üzerinde olması ve Bluetooth veya Wi-Fi alanlarında AirDrop ile fotoğraf paylaşımı yapılabilir. Bu işlemde her bir fotoğraf için ayrı ayrı işlem yapıldığında fotoğraf sayısına göre aktarım uzun zaman alabilir.

      iPhone ile ilgili daha önce yazdığım makalelere bu linkten ulaşabilirsiniz.

      Twitter takip için @salihertugrul Instagram takip için Teknokafe

İki iPhone Arası Fotoğraf Transferi Nasıl Yapılır?

Apple ürünleri, her ne kadar yazılımlarının kapalılığından dolayı daha stabil ve korunaklı çalışsa da, bunun eksileri de yok değil. iPhoneakıllı telefon modelleri 10 yılı aşkın bir süredir piyasalarda olsa da hala iki iPhone arasında fotoğraflar kalite kaybı olmadan nasıl transfer edilir bilmeyen kesim çok büyük. Tabii ki WhatsApp, Facebook gibi platformlar ile fotoğraflar gönderilebiliyor, ancak kaliteyi bozması oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor.

Öncelikle iki iPhone arası fotoğraf alışverişi için en iyi ve en hızlı seçenek AirDrop. Bunun aracılığı ile istediğiniz sayıda ve istediğiniz boyutta fotoğrafı en hızlı şekilde gönderebilir, hem zamandan tasarruf sağlarken hem de kaliteden ödün vermezsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken fotoğraf transferi yapacağınız kişi ile birbirinize yakın olmanız.

AirDrop ile Nasıl Fotoğraf Transferi Yapılır?

Eğer AirDrop'u nasıl açacağınızı bilmiyorsanız;

  • Öncelikle telefonununuzun altından sürükleyerek açılan sekmeyi kaydırın.

  • Bu sekmede kırmızı kare içerisinde bulunan bölgeye basılı tutun.

  • Karşınıza çıkan sekmede AirDrop'u göreceksiniz. Bu sekmeye bir kere tıklayın.

  • Burada isterseniz Sadece Kişiler, isterseniz de Herkes olarak AirDrop alışverişini açabilirsiniz.

Sonrasında ise fotoğrafı ya da fotoğraflarınızı göndermek için;

  • Göndermek istediğiniz fotoğrafı ya da fotoğrafları seçtikten sonra kırmızı içerisindeki bölgeden paylaşma menüsüne gelin.

  • Sonrasında ise tek yapmanız gereken yine kırmızı içerisine aldığımız bölgeden diğer AirDrop'u açık kişinin üzerine tıklayıp kabul etmesini beklemek. Tüm işlem bu kadar basit.

Peki eski iPhone telefonunuzdan yeni iPhone telefonunuza fotoğrafları nasıl aktarırsınız?

Tabii ki eski iPhone aygıtınızdan yeni iPhone aygıtınıza fotoğrafları aktarmanın en kolay yolu iCloud aracılığı ile transferi gerçekleştirmek. Bunun için de şu yolları izlemeniz gerekmekte :

  • Öncelikle ayarlar sekmesine girin ve kırmızı alan içerisindeki sekmeye tıklayın.

  • Burada ise karşınıza çıkan menüde iCloud sekmesine giriş yapın.

  • Son olarak Fotoğraflar menüsünde iCloud Fotoğraflar seçeneğini açtığınız taktirde iCloud hesabınızda bulunan fotoğraflar telefonunuza indirilecektir.

Bu şekilde herhangi bir ek uygulama kullanmadan iki iPhone arasında fotoğraf alışveriş yapabilir, eski iPhone akıllı telefonunuzdan yeni aldığınız iPhone akıllı telefonunuza fotoğraflarınız aktarabilirsiniz. Ayrıca görüntü kalitesini bozmadan fotoğraf ve dosya aktarımı yapabileceğiniz farklı uygulamalar da bulunmakta.

Kaynak : funduszeue.info

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Herkese Merhaba. Uzun zamandır “Bilgisayardan iPhone&#;a Fotoğraf Atma” veya tam tersine “iPhone&#;dan Bilgisayara Fotoğraf Atma” konusu ile ilgili yazı yazmaya düşünüyordum. Gerçekten iPhone kullanmak her ne kadar ilk başta biraz cazip gelse de kullanması bazen can sıkıcı olabiliyor. Eğer benim gibi uzun yıllar Android kullanıp iPhone telefona geçiş yaptıysanız ilk başka biraz afallayacağınız kesin. Ama bu yazımızda ve gerekse “YouTube” kanalında fırsat buldukça iPhone kullanmanın inceliklerini anlatamaya çalışacağım.

iPhone telefonlar kapalı bir sistem olduğu için Android telefonlar gibi istediğinizi yükleyemiyor veya istediğiniz dosya üzerinde değişikliğe gidemiyorsunuz. Bu durum aslında Apple’nin iPhone telefonları güvenli bir cihaz olarak tasarlamasından kaynaklıyor. Günümüzde nerdeyse tüm Anroid işletim sistemine sahip telefonların “ROOT” ayarları ile nerdeyse istediğini gibi at koşturabiliyorsunuz. Ama iPhone’dan bir fotoğraf bile yüklemek veya fotoğraf indirmek söz konusu olduğuna yapacağınız işlemler olabildiğince kısıtlı. Tabi bu kısıtlamalar karşısında sınırlı sayıda alternatif yöntemlerle resim, video, fotoğraf indirebiliyor veya yükleyebiliyorsunuz.

Kullandığınız iPhone telefonda iki alan bulunuyor. Bunlardan birisi telefonunun hafızası ve diğer ise icloud dediğimiz sanal hafıza alanı. iCloud kısmı her ne kadar çektiğiniz görselleri vs. otomatik olarak yedek alanı oluştursa da farklı yedekleme alanı olarak kullanabilmeniz mümkün. Kısaca telefonunuzda Fotoğraflar kısmı Dosyalar şeklinde iki alan bulunuyor. Fotoğraflar kısmında anlık çektiğiniz resimler bulunuyor ve yine iCloud tarafında eğer alanınız varsa bir yedeği burada da bulunuyor. Kafanızı ok karıştırmak istemiyorum ama bu iki ayırımı yaptığınızda telefonun depolama mantığını hızlı bir şekilde anlayabiliyorsunuz.

1- USB Kablosu ile iPhone’dan Bilgisayara Fotoğraf İndirme

2- funduszeue.info ile Bilgisayar iPhone Arasında Fotoğraf Yükleme ve İndirme

3- iCloud Uygulaması ile Bilgisayar iPhone Arasında Fotoğraf Aktarımı

4- iTunes ile Bilgisayardan iPhone’a Fotoğraf Atma

5- iTunes ve iMovie ile Bilgisayar iPhone Arasında Fotoğraf Transferi

Yukarıdaki konu başlıklarını aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Sormak istediğiniz bir soru varsa yorum kısmında belirtmeyi ihmal etmeyiniz.

1- USB Kablosu ile iPhone’dan Bilgisayara Fotoğraf İndirme

Değerli arkadaşlar, iPhone’dan bilgisayara veya tam tersine bilgisayardan iPhone telefona bir fotoğraf atmak veya fotoğraf indirmek istiyorsanız ilk işiniz USB Kablosu yani Şarj Kablosunu kullanmak olacaktır.

Ancak şimdi anlatacağım ilk yöntemde sadece USB kullanmak istediğinizde iPhone telefonlarda çektiğiniz video ve fotoğrafları bilgisayara indirebilirken, tam tersine bilgisayardan iPhone telefona video ve fotoğrafları yükleyemiyorsunuz. Bu işlemi aşağıda anlattığım diğer yöntemlerde bulabilirsiniz. Bu başlık altında sadece ve sadece iPhone telefonlarda çektiğiniz video ve fotoğrafları bilgisayara indirebilirsiniz.

Şimdi USB kablosu kullanarak iPhone’dan bilgisayara fotoğraf indirmek için USB Kablomuzun bir ucunu telefona diğer ucunu bilgisayarımıza takıyoruz.

(Eğer sizde bilgisayara takılan uç USB değildeType-C ise bu durumda bir dönüştürücü almanız gerekiyor.)

USB kablosu ile bağlantı sağladıktan sonra yapmanız gereken diğer işlem telefonunuza gelecek olan uyarıya “İzin Ver” demek.

Böylece artık bilgisayarınızdan iPhone içindeki fotoğraf ve videolara erişebilirsiniz. Bilgisayarınıza geçiş yaptıktan sonra rastgele bir klasör açıp sol taraftaki menülerden veya “Bu bilgisayar” klasöründen “Apple iPhone” sürücüsüne girerek DCIM klasörü altında bulunan klasörden çektiğiniz fotoğraf ve videoları toplu halde veya tek tek kopyalayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İşlem bu kadar basit.

Apple iPhone başlığı altındaki klasörde bulunan DCIM klasörü içerisinde fotoğraf ve videolarınız yer alacaktır. Ancak şunu unutmayın 4K ile çektiğiniz bazı videolar veya farklı özellikteki fotoğrafları burada göremeyebilirsiniz. Panik etmenize gerek yok. Bunu aşağıda anlattığım yöntemlerle bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Zaten Google’ye bakarsanız “iPhone da fotoğraflar bilgisayarda görünmüyor” başlığı altında birçok şikâyet bulabilirsiniz. Tabi USB kablosunun orijinal olmamasından tutun yüksek çözünürlüklü görsellerin bulunması bunda etkili olabiliyor. Yukarıda dediğim gibi Android telefonlar gibi her şey istediğiniz gibi olmuyor.

Unutmayın Apple iPhone” sürücüsünde bulunan görselleri/videoları sadece bilgisayarınıza indirebilir veya silebilirsiniz. Bilgisayardan burayı kullanarak video, fotoğraf, doküman yükleyemezsiniz. Ayrıca klasörün için boş geldiyse iPhone telefonunuzu açarak USB kablosu için izin seçeneklerinin olup olmadığını veya USB kablonuzun orijinal olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

2- funduszeue.info ile Bilgisayar iPhone Arasında Fotoğraf Yükleme ve İndirme

Arkadaşlar bilinen en hızlı ve basit yöntemlerden bir tanesi bu. Bunun için herhangi bir USB kablosuna ihtiyacınız yok. Apple’nin funduszeue.info sitesine giderek çekmiş olduğunu fotoğraf veya videoları bilgisayarınıza indirebileceğiniz gibi, bilgisayarınızdan iPhone telefonunuza fotoğraf veya videoları yüklemeniz mümkün. Bunun için iCloud kullanıcı adı ve şifresi ile dilediğiniz yerden giriş yapmanız yeterli.

Giriş yapıldıktan sonra telefonunuza 6 haneli bir kod gelecektir.

Bu kodu doğru bir şekilde girdikten sonra iCloud oturumuz açılmış olacaktır.

Oturum açıldıktan sonra karşınıza gelen pencerede “Fotoğraflar” sekmesi sizin çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoların bulunduğu kısım olacaktır. Unutmayın bu kısımda senkronize edilmiş fotoğraf ve videolar yer aldığı için en son çekilen fotoğraf ve videolar bulunmayabilir. Kapasitelerine göre fotoğraf ve videolar buraya kısa sürede atılmaktadır. Ayrıca burası ikincil bir yedek alanı gibi (bulut, drive) düşünebilirsiniz. Yani bir fotoğraf çektiğinizi varsayalım. Çektiğiniz fotoğraf internetinizi kullanarak buraya da kopyalanmaktadır. Eğer internet bağlantınız yoksa yeni çekeceğiniz fotoğraf ve videolar burada görünmeyecektir. İşlemlerinizi anlık görmek için hem internet bağlantınızın olması hem de iCloud depolamada yer olması gerektiğini unutmayın. (İnternet bağlantısı olmadan da en son senkronize edilmiş görselleri indirebilir veya yükleyebilirsiniz.)

funduszeue.info ile iPhone’dan Bilgisayara Fotoğraf Atma

Bu fotoğraflar kısmında tek tek veya toplu halde telefondan bilgisayarınıza indirme yapabilirsiniz.

Not Toplu halde indirmek için tek bir görsele tıkladıktan sonra CTRL+A tuşuna tamamını seçili hale getirdikten sonra indir dediğinizde indirme işlemi başlayacaktır.

Not Tekli veya seçtiğiniz görselleri indirmek için fare ile tek bir görsele tıkladıktan sonra CTRL tuşuna basarak fare ile seçtiğiniz diğer görselleri tıklayıp indir dediğinizde bilgisayarınıza indirme işlemi başlayacaktır.

Not Tekli indirdikleriniz doğrudan inecektir. Birden fazla indirdikleriniz ise Winrar dosyası şeklinde inecektir. İnen Winrar dosyasının üzerini sağ tıklayıp klasöre çıkart diyerek indirmek istediğiniz görselleri klasöre çıkartabilirsiniz.

funduszeue.info ile Bilgisayardan iPhone’a Fotoğraf Yükleme

Bilgisayarınızdaki görselleri veya videoları tek tek veya toplu halde iPhone telefonunuza aktarma (yükleme) yapabilirsiniz. Bunun için aşağıda gösterdiğim yükleme simgesine dokunup fotoğraflarınızı seçmeniz yeterlidir. Bu yükleme işleminden sonra yüklediğiniz fotoğraflar telefonunuzun fotoğraflar galerisinde görünmeye başlayacaktır.

Not Birbirinin aynısı görselleri yüklemeniz halinde otomatik olarak tek bir tanesini yükleyeceğini unutmayınız. Yükleme esnasında gelen uyarıyı ekranda görebilirsiniz.

Önemli Not: Burada bir görseli sildiğinizde o görsel telefonunuzdan da silinecektir. Aynı şekilde telefonunuzdan bir görseli sildiğinizde o görsel iCloud Fotoğraflardan da silinecektir. Yukarıda dediğim gibi iCloud Fotoğraflar telefonunuzdaki fotoğrafların bir kopyasıdır ve internet ile senkronize çalışır. Diyelim ki telefonda internetiniz kapalı ve bir fotoğraf sildiniz. iCloud Fotoğraflara bu senkronize bilgisi gelmediği için interneti açana kadar fotoğraf iCloud Fotoğraflarda yer alır. Umarım anlatabilmişimdir.

3- iCloud Uygulaması ile Bilgisayar iPhone Arasında Fotoğraf Aktarımı

Alternatif bir yöntem olarak iCloud Uygulaması ile bilgisayar ile iphone arasına fotoğraf transferi yapmanız mümkün. Tabi burada aktif kullandığınız kişisel bilgisayarınız olmasına dikkat edin. Çünkü funduszeue.info’dan çıkış yaptıktan sonra bir başkası görsellerinize erişemez ancak iCloud Uygulaması bilgisayarda bir kopya barındıracağından bu işlemi kişisel kullandığınız bilgisayarda yapmanız tavsiye ediyorum. Mantık olarak funduszeue.info ile aynıdır. iCloud Uygulaması sayesinde telefonunuzun fotoğraflar albümü bir kopyasını bilgisayarınızda bulundurabilirsiniz. Ama şunu unutmayın bilgisayarda yapacağınız yüklem ve indirme işlemini telefonunuzda da gerçekleşecektir. Yani buradaki işlemler tamamen senkronize çalışmaktadır.

Şimdi öncelikle altta verdiğim bağlantıya giderek Windows için geliştirilen iCloud Uygulamasını bilgisayarınıza indirin.

funduszeue.info

Gelen pencerede “Windows 7 ve Windows 8&#;de Windows için iCloud yükleyicisini (funduszeue.info) indirebilirsiniz.” kısmını tıklayarak uygulamayı indirmenizi tavsiye ediyorum. İşletim sisteminiz Windows 10 olması önemli değil. Neredeyse tüm işletim sistemlerine uyumludur.

Yaklaşık MB’lik uygulama bağlantınızın hızına göre kısa sürede bilgisayarınıza ineceğini söyleyebilirim.

İndirdiğiniz iCloudSetup uygulamasını çift tıklayarak çalıştırın ve kurulumunu tamamlayın.

Kurulum bittikten sonra masaüstünüzün sağ alt kısmında logosu gelecektir. Burayı tıklayarak iCloud bilgilerinizle giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra ayarlamaları aşağıdaki gibi gerçekleştirin.

Şimdi rastgele bir klasör açalım ve sol menüden iCloud Fotoğrafları sekmesini seçelim.

&#; Telefondan Bilgisayara Fotoğraf Atmak İçin: iCloud Fotoğrafları sekmesini seçtikten sonra üstteki “Fotoğrafları veya Videoları İndir” kısmını tıklayın ve istediğiniz görselleri indirin.

İndirdiğiniz fotoğraflar &#;İndirilenler&#; klasörüne gelecektir.

&#; Bilgisayardan Telefona Fotoğraf Yükleme İçin: iCloud Fotoğrafları sekmesini seçtikten sonra üstteki “Fotoğrafları veya Videoları Karşıya Yükle” kısmını tıklayın ve istediğiniz görselleri telefonunuza yükleyin.

&#;Yüklenenler&#; klasörüne herhangi bir görsel atarsanız da telefonunuza otomatik yüklenecektir. 

Not: Bu işlemleri sağ alttaki iCloud simgesini tıklayarak ta yapabilirsiniz.

4- iTunes ile Bilgisayardan iPhone’a Fotoğraf Atma

Yine farklı bir yöntem olarak iTunes Uygulaması ile bilgisayar ile iphone arasına fotoğraf transferi yapabilmeniz mümkün. Anlatacaklarımız mantık olarak iCloud Uygulaması ile aynı olmasına karşın kullanımı daha geniş ölçeklidir. Özellikle müzik vs. için tasarlandığını söyleyebiliriz. iTunes Uygulaması sayesinde telefonunuzun fotoğrafların bir kopyasını bilgisayarınızda indirebilir veya telefonunuza yükleme yapabilirsiniz. Ama şunu unutmayın bu uygulama üzerinde yapacağınız yüklem ve indirme işlemini telefonunuzda da gerçekleşecektir. Kısacası buradaki işlemler tamamen senkronize çalıştığını tekrar hatırlatalım.

Şimdi bu işlem için ilk olarak altta verdiğim bağlantıya giderek Windows için geliştirilen iTunes Uygulamasını bilgisayarınıza indirin.

funduszeue.info

Karşınıza gelen pencerede Windows 8 ve Windows 10 iTunes yükleyicisini (funduszeue.info) indirebilirsiniz.

Yaklaşık MB’lik uygulama bağlantınızın hızına göre kısa sürede bilgisayarınıza ineceğini belirtelim.

İndirdiğiniz iTunesSetup uygulamasını çift tıklayarak çalıştırın ve kurulumunu tamamlayın. Bilgisayarınızın Windows sürümü ve kaç bit olduğunu öğrenerek indirmeyi unutmayın. Bilgisayarınızın kaç bit olduğunu ve sürümünü bilmiyorsanız öğrenmek için tıklayınız…

Kurulum bittikten sonra masaüstünüzün masaüstüne iTunes logosu gelecektir.

Burayı yani iTunes’i tıklayarak iCloud bilgilerinizle giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra telefonunuzdan “Ayarlar – Apple Kimliği – iCloud – Fotoğraflar” sekmesine kadar gidin ve “iCloudFotoğraflar” senkronizasyonunu kapatın. (Bu yöntemi kullanabilmek için bu şekilde yapmanız zorunludur.)

USB kablosunu kullanarak iPhone telefonu ve bilgisayarı birbirine bağlayalım.

Şimdi iTunes uygulamasına açalım ve alttaki görselde gösterdiğim “telefon simgesine” tıklayalım. (USB Kablosunu bağlamazsanız bu simge çıkmayacaktır.)

Karşımıza yeni bir sayfa gelecektir. Bu sayfada “Fotoğraflar” sekmesine gidelim ve “Eşzamanla” butonuna tıklayalım. Böylece alttaki gibi bir sayfa açılacaktır.

Arkadaşlar aşağıda gösterdiğim gibi tüm seçenekleri işaretledikten sonra telefona yüklemek istediğiniz “Fotoğraf veya Videoları” bir klasörün içerisine atıp bu klasörü gösterdiğim yere tıklayarak iTunes uygulamasına gösterin. Son olarak “Eşzamanla” butonuna tıkladığınızda klasördeki “Fotoğraf veya Videolar” telefona yüklenmiş olacaktır.

Yüklediğiniz fotoğraflar telefonunuzun “Fotoğraflar” klasöründe “Mac’imden” adlı bir albüm içerisine atılacaktır.

Tabi bu yükleme işlemi bittikten sonra Ayarlar kısmında “iCloudFotoğraflar” senkronizasyonunu kapatırsanız bu fotoğraflar silinecektir. Bu nedenle bu görselleri iCloud Drive klasörüne taşımayı unutmayınız. Taşıdıktan sonra “iCloudFotoğraflar” senkronizasyonunu kapatabilirsiniz…

Önemli Not: Bu yöntemde sadece bilgisayarınızdan telefona fotoğraf yükleyebilirsiniz. Telefonunuzdan bilgisayara fotoğraf indirme yapamazsınız.

5- iTunes ve iMovie ile Bilgisayar iPhone Arasında Fotoğraf Transferi

Değişik bir yöntem ile bilgisayar ve telefon arasında fotoğraf/video transferi yapabileceğiniz bir yöntemimiz bulunuyor. Aslında burada iMovie uygulamasını kullanmayabilirsiniz. Telefonunuzda Adobe Reader, Google Chrome uygulaması varsa bu uygulamalarla da aşağıda göstereceğim yöntemle telefonunuzdan bilgisayara veya bilgisayarınızdan telefona fotoğraf ve video atmanız mümkün.

iMovie uygulamasını AppStore&#;dan telefonumuza indirip kuralım.

iMovie uygulamasını telefonunuza indirip kurduktan sonra iTunes uygulamasını bilgisayarımıza kuralım.

(Yukarıdaki yöntemi uyguladıysanız bu kısmı okumanıza gerek yok.)

Hemen altta verdiğim URL adresine giderek Windows için geliştirilen iTunes Uygulamasını bilgisayarınıza indirin. Karşınıza gelen pencerede Windows 8 ve Windows 10 iTunes yükleyicisini (funduszeue.info) indirebilirsiniz. Yaklaşık MB’lik uygulama bağlantınızın hızına göre kısa sürede bilgisayarınıza ineceğini belirtelim.

İndirdiğiniz iTunesSetup uygulamasını çift tıklayarak çalıştırın ve kurulumunu tamamlayın.

Bilgisayarınızın Windows sürümü ve kaç bit olduğunu öğrenerek indirmeyi unutmayın. Bilgisayarınızın kaç bit olduğunu ve sürümünü bilmiyorsanız öğrenmek için tıklayınız…

funduszeue.info

Kurulum bittikten sonra masaüstünüzün masaüstüne iTunes logosu gelecektir.

Burayı yani iTunes’i tıklayarak iCloud bilgilerinizle giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra USB kablosunu kullanarak iPhone telefonu ve bilgisayarı birbirine bağlayalım.

Telefon ve bilgisayarı birbirine USB kablosu ile bağladıktan sonra iTunes uygulamasına aşağıdaki görselde gösterdiğim “telefon simgesine” tıklayalım. (USB Kablosunu bağlamazsanız bu simge çıkmayacaktır.)

iTunes ve iMovie ile Bilgisayar’dan iPhone’a Fotoğraf Atma

Karşımıza yeni bir sayfa gelecektir. Bu sayfada “Dosya Paylaşma” sekmesine gidelim ve iMovie uygulamasını seçelim. (Başka uygulama varsa onları da seçebilirsiniz ancak olayı kavramanız açısından iMovie uygulamasından örnek gösteriyorum ve ayrıca iMovie uygulamasını App Store’den telefonunuza indirip kurmayı unutmayın.)

iMovie uygulamasını aşağıdaki ekrandaki gibi seçtikten sonra “Dosya Ekle” butonunu tıklayarak yüklemek istediğiniz fotoğrafları tek tek veya toplu halde seçip “Eş Zamanla” diyelim.

Böylece kısa süre sonra yüklediğiniz fotoğraflar “Dosyalar – iPhone’umda – iMovie” klasörüne taşınmış olacaktır.

Unutmayın iMovie uygulamasını sildiğinizde bu klasör içerisindeki verilerde silineceği için fotoğraf ve videolarınızı korumak için Dosyalar – iPhone’um kısmında yeni bir klasör oluşturarak fotoğraflarınızı fotoğraf ve videolarınızı buraya taşımanızı tavsiye ediyorum.

iTunes ve iMovie ile iPhone’dan Bilgisayar’a Fotoğraf İndirme

Bu işlemimizde ise yukarıdaki işlemin tam tersi olarak iTunes ve iMovie ile iPhone’dan bilgisayara fotoğraf indirme konusundan bahsedeceğim.

(Yani iPhone’nunuzdaki fotoğrafları bilgisayarınıza atmış olacaksınız.)

Şimdi ilk olarak telefonumuzdaki fotoğrafların bir kopyasını iMovie klasörüne taşıyacağız. Bunun için telefondan -bilgisayarımıza indirmek istediğimiz- fotoğraflarımızı seçtikten sonra paylaş butonunu tıklayarak “Dosyalara Kaydet – iPhone’umda – iMove” klasörünü seçip “Kaydet” diyoruz. Böylece telefonumuzdan seçtiğimiz fotoğrafların bir kopyası iMovie klasörüne taşınmış olacak.

Telefonumuzu USB kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra iTunes uygulamasını çalıştırıp aşağıdaki görselde gösterdiğim “telefon simgesine” tıklayalım. (USB Kablosunu bağlamazsanız bu simge çıkmayacaktır.)

Gelen sayfada “Dosya Paylaşma” sekmesine gidelim ve iMovie uygulamasını seçelim.

Ardından “Eş Zamanla” diyerek bu klasöre attığımız görsellerin görünmesini sağlayalım.

Görselleri (fotoğraf, video vs.) bilgisayarımıza kaydetmek için “Kaydet” kısmına tıklayıp masaüstüne bir klasör seçelim.

Bitti dedikten sonra telefonumuzdaki fotoğraflar bilgisayardaki bu klasöre kaydedilmiş olacaktır.

Benim anlatacaklarım bu kadar. Tabi farklı alternatif yöntemlerle sorunsuz bir şekilde yükleme veya indirme işlemleri yapabilirsiniz. Bu anlattığım yöntem en basit yöntemler olduğunu belirteyim. Umarım faydalı olmuştur.  Selametle.

TechWorm

atma, bilgisayar, bilgisayar iphone daki fotoğrafları görmüyor, bilgisayar iphone fotoğraf atma, bilgisayardan iphone a fotoğraf atma, fotoğraf, gönderme, icloud, indirme, iphone, iphone bilgisayar fotoğraf atma, iphone dan bilgisayara dosya aktarma, iphone dan bilgisayara fotoğraf atamıyorum, iphone dan bilgisayara fotoğraf atma, iphone dan bilgisayara fotoğraf atma programı, iphone fotoğraf aktarma sorunu, iphonedan bilgisayara fotoğraf atma, itunes fotoğraf aktarma, itunes fotoğrafları bilgisayara aktarma, itunes fotoğrafları görmüyor, kopyalama, resim, yedekleme, yükleme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası