tc kimlik no 5 ile başlayanlar / T.C. Kimlik Numaralarının Rastgele Olmadığı İddiası | Doğruluk Payı

Tc Kimlik No 5 Ile Başlayanlar

tc kimlik no 5 ile başlayanlar

TC Kimlik Numarası&#;nın sırrı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uzun yıllar sürdürdüğü çalışmaları sonucu hayata geçirdiği Mernis uygulaması ile her vatandaşa bir vatandaşlık numarası verilmiştir.

Yayınlanma:

TC Kimlik Numarası&#;nın sırrı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uzun yıllar sürdürdüğü çalışmaları sonucu hayata geçirdiği Mernis uygulaması ile her vatandaşa bir vatandaşlık numarası verilmiştir.

TC Kimlik Numarasını, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye özgü bir sayıdır.

Üzerinde basit bir pariteyle hata bulma özelliği bulunmaktadır; ilk 10 rakamın toplamının birler basamağı, rakamı vermektedir.

Ayrıca; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 7 katı ile 2, 4, 6 ve 8. rakamın toplamının 9 katının toplamının birler basamağı rakamı; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katının birler basamağı rakamı vermektedir.

İşte yeni kimlik kartı özellikleri

T.C. Kimlik Kartı, taklit edilemez olmakla beraber, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerine sahiptir.

T.C Kimlik Kartı, en az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesine sahiptir.

T.C. Kimlik Kartı, vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak verecek şekilde, kimlik kartları için belirlenen uluslarası standartlara uygun olacak şekilde, standart bir akıllı kart boyutlarındadır.

T.C. Kimlik Kartı, vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin ön yüzünde ve arka yüzünde bulundurması ile kolay, hızlı ve güvenli görsel kullanım sağlamaktadır.

T.C. Kimlik Kartı, sahibinin doğrulanmasını Parmak vektörü veya PIN yardımıyla gerçekleştirir.

T.C. Kimlik Kartı önyüzünde ve arkayüzünde yer alan bölgeler ve bölgeler içerisindeki bilgiler, Avrupa Birliği tarafından belirlenen DS/CEN/TS standardına uygun olarak geliştirilmiştir.

T.C. Kimlik Kartı, fiziksel özellikleri olarak ISO/IEC ve ISO/IEC 'yı desteklemektedir.

T.C. Kimlik Kartı, dayanıklılık ve diğer test yöntemleri ve kriterleri olarak DS/CEN/TS 'i ve ISO/IEC 'i desteklemektedir.

T.C. Kimlik Kartı, ilk olarak sağlık ve sosyal güvenlik kurumu uygulamalarında kullanılmaktadır.

Vatandaşların, provizyon işlemleri sırasında nüfus cüzdanları yerine T.C. Kimlik Kartlarını kullanması suretiyle, muayene kayıtları açılacaktır.

Muayene sonucunda elektronik olarak girilen reçetelerin, yine T.C. Kimlik Kartı kullanılarak eczanelerden temin edilmesi sağlanacaktır.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE NÜFUS CÜZDANLARI

Türkiye'de yeni çipli nüfus cüzdanlarının kullanılacağı gün merakla beklenirken, yıllık geçmişi olan nüfus cüzdanları günümüze kadar 6 kez değişti.

İl Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, halk arasında kimlik, kafa kağıdı, kafa koçanı, nüfus kağıdı, nüfus tezkeresi gibi adlarla da anılan nüfus cüzdanları, ülkemizde ilk kez günümüzden yıl önce yapılan nüfus sayımından sonra 'Aliye-i Osmaniye Tezkeresi' adıyla kullanılmaya başlandı.

Nüfus cüzdanları, günümüze kadar 6 kez değiştirildi. Osmanlı döneminde ilk kez nüfus cüzdanı olarak kabul edilen resmi belge yılında düzenlendi.

'Aliye-i Osmaniye Tezkeresi' adıyla düzenlenen ilk nüfus belgesi, 24x34 santim ebadında tek yaprak çizgili kağıda Osmanlıca yazılı olarak hazırlandı.

Cumhuriyetin kurulmasından sonra yılında ilk nüfus sayımı yapıldı ve herkese nüfus cüzdanı verilmesi kararlaştırıldı. Nüfus sayımından 1 yıl sonra yılında yürürlüğe giren, Osmanlı Türkçesi'yle hazırlanan ve 32 sayfadan oluşan nüfus cüzdanları yılına kadar kullanıldı.

yılında Latin alfabesi ile düzenlenen yeni nüfus cüzdanları ise tam 62 yıl kullanılarak, en uzun süreli kullanılan nüfus cüzdanı oldu. Kurşuni renkli cilt kapağında kırmızı renkli ay yıldız bulunan, 32 sayfadan oluşan, içerisinde askerlik yoklaması ve askerlik hizmetiyle ilgili bölümler, yer değiştirme ve medeni halindeki değişikliklerinde bulunduğu nüfus cüzdanları, yılında yürürlüğe giren tek yapraklı cüzdanla beraber yılına kadar kullanımı devam edip, yılından itibaren yürürlükten kaldırılarak yapılacak her türlü resmi işlemlerde geçersiz sayıldı.

Türkiye

TC kimlik numarasında ırk nasıl bulunur?

(ALPER ŞENDERE) TC no ilk sayısından ırk bulmak başlığıyla yapılan hesaplamaya
Sosyal medya kullanımın artması beraberinde ilginç testleri, anketleri ve benzeri uygulamaları yaygınlaştırdı. İlginç paylaşımlara eklenen son uygulama ise TC kimlik no ile soy bulma. 
Son günlerde internet sitelerinde dolaşan ‘TC kimlik numarası ilk rakamından ırk bulmak’ paylaşımı ile vatandaşlar kısa bir hesaplamayla hangi soydan geldiklerini öğrenebiliyor. Her ne kadar uygulamanın gerçekliği tartışılsa da sosyal medyada sık sık benzer testler gündeme geliyor.
TC NO İLE NASIL SOY BULUNUR?
Sosyal medya paylaşımlarına göre yapılan testte TC kimlik numarasının ilk 6 rakamı ile son 5 rakamı ayrı olarak toplanıyor. Daha sonra ilk 6 rakamın toplamında elden edilen sayıdan son 5 rakamın toplamından elde edilen sayı çıkarılıyor. Daha sonra ortaya çıkan sayı ile aşağıdaki listeden geldiğiniz ırkı bulabilirsiniz. 
1. Türkmen
2. Alevi
3. Laz
4. Kürt
5. Çerkez
6. Arap
7. Ermeni
8. Abaza
9. Türk
0. Rum, Anadolu yerlisi
Bu hesaplarda eğer sonuç eksilerde ise Azeri Türkü.
Paylaşım rekorları kıran testin gerçeği yansıtmadığı ortada. Ancak insanlar son günlerde bu tür paylaşımlarla internette eğlenceli vakit geçirebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

TC kimlik numarası 1,2,3,4,5 ile başlayanlara müjde! PTT'den TL ödemeniz hazır: Bu ödeme cüzdanları dolduracak!

Devlet ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından özellikle geçim sıkıntısı çekenler için gelir desteği sağlanmaktadır. Bu destek ödemelerinden biri de evde bakım ödemesidir. Bu hibelerden faydalanmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Her ay belirli tarihlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hesabına alınan evde bakım ücreti engelli ve bakıma muhtaç yaşlıların en iyi şekilde bakılabilmesi için ödenir.

lira hesaba yatırılıyor. Bugünden itibaren artan destek ücretleri de yatırılacak.

evde bakım yardımı

HESAPLARA TL YATIRILIYOR!

Devlet tarafından tahsis edilen evde bakım aylığı, her ayın 'inde hesaplara aktarılır. Destek başvurusunda bulunan ve yararlanan vatandaşlar, ödemelerini PTT aracılığıyla alacak ve ödemeler onların hesabına da aktarılabilecek.

Daha önce bakıma muhtaç yaşlı ve engellilerin evde bakımı için lira ödeniyordu. Bu miktar %30 artışla TL'ye yükseldi. Evde bakım aylığı alabilmek için gelir kriterlerini, bakıma muhtaçlık kriterlerini ve sağlık kurulundan ağır maluliyet raporu alınması gerekmektedir.

EVDE BAKIM ÜCRETİ İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Evde bakım ücreti her ay hesaplara otomatik olarak gelen ödemelerden biridir. Elektronik yönetim platformuna giriş yapıp TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek arama alanına Evde bakım bilgilerini girerek evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

e-devlet sorgulamanın yanı sıra Ziraat bankası aracılığıyla maaşınızı aldığınızda, BAKIYE'ye kayıtlı cep telefonu numaranızı mesaj bölümüne girip 'ye mesaj göndererek paranın hesabınızda olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası