kayseride cağ kebabı nerede yenir / Suspicious activity detected

Kayseride Cağ Kebabı Nerede Yenir

kayseride cağ kebabı nerede yenir

Kayseri’de Mantı Nerede Yenir?(En İyi 5 Adres)

Kayseri denilince ilk aklımıza gelen yemek hiç kuşkusuz mantı oluyor. Bir kaşığa tam 40 çeşit mantı sığdığı iddia edilen Kayseri mantısını yapmak gerçekten de marifet istiyor. Çünkü bu mantının en önemli özelliği olabildiğincee küçük olması. 

Kayseri’ye gidip de mantı yemeden dönmek olmaz elbette. Peki “Kayseri’de en iyi mantı nerede yenir?” diye soruyorsanız, işte cevabı…

Kayseri’de Mantının İlk Akla Gelen Adresi: Kaşık-la

kaşıkla kayseri mantısı

Kayseri’de kime “Mantı Nerede Yenir?” diye sorsanız, alacağınız ilk cevap kesinlikle Kaşık-la olacaktır. Gerçekten de ufaklığı, lezzetti ve sosuyla Kaşık-la’da yenilen mantının aldığı tüm övgüleri hak ettiği söyleyebiliriz. 

Kayseri’de Toyota Plaza’nın üst katında hizmet veren bu restoranı aslında İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde pek çok alışveriş merkezinde görebilirsiniz.  Burada, mantının yanı sıra kıymalı yağlama, etli bamya çorbası, elde kesme un çorbası, sucuk ve Kayseri yağ mantısı gibi bölgeye has diğer lezzetleri de tadabilirsiniz. Tesisin ızgara çeşitlerinin de oldukça başarılı olduğunu söylemeliyiz. 

“Kayseri’nin Geleneksel Lezzetleri” sloganıyla hizmet veren Kaşık-la’nın serüveni de olukça ilginç. yılında Kayseri Toyota Plaza’da 25 kişilik küçük bir ofis dekor edilmiş ve müşterilere mantı ikramı ile yapılmış. Mantıların beğeni toplaması üzerine menüye Kayseri’nin diğer yöresel yemekleri de eklenmiş. Ayrıca, müşteri talepleri doğrultusunda mekan büyütülmüş. Kasık-la, yılında 75 kişilik kapasitesiyle Kayseri’nin yöresel yemeklerinin yenildiği bir restorant haline gelmiş. Restoranın adı yılına kadar “Mantı Restoran” imiş. yılında “Mantıyı nasıl yersiniz?” sorusuna verilen “Kaşık-la” cevabı ile restoranın bugünkü ismi tescillenmiş. Bölgenin en ünlü restoranı olma özelliği taşıyan Kaşık-la, bugün kişi kapasiteli restoran ve düğün salonu ile hem yöre halkının hem de ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biridir. 

Kaşık-la’da geleneksel Kayseri mantısı, hiçbir değişikliğe uğramadan Kaşık-la Mantı olarak tüketicilere sunuluyor. Bu restorandaki mantılar tamamen el yapımı olarak hazırlanıyor. Kaşık-la mutfağında çalışan bir bayanın, bir günde 4 kilogram mantı hazırlayabildiği söyleniyor.  Bu restoranın önemli vaatlerinden biri de, % helal dana etinden üretilen mantılarda hiçbir katkı maddesi veya koruyucu olmamasıdır. 

Yolu Kayseri’ye düşen herkesin bu nezih restorana uğrayarak Kayseri’nin yöresel lezzetlerini tatmasını öneriyoruz. Eğer bu lezzeti evinize de taşımak isterseniz, vakumlu poşetlerle satılan mantılardan satın alabilirsiniz. Bu hazır mantıyı ayrıca Real, Carrefour, Migros ve Macro Center gibi büyük marketlerden de temin edebilirsiniz. 

Nezih ve Şık Bir Restoran: Elmacıoğlu İskender

elmacıoğlu et lokantası

Kayseri’de mantı denildiğinde en az Kaşık-la kadar ünlü bir diğer restoran ise Elmacıoğlu İskender’dir.  Bu restoranın adında “İskender” olması sizi yanıltmasın, burada İskender başta olmak üzere Kayseri mantısı, yağlama vb. yöresel yemekleri yiyebilirsiniz. 

Elmacıoğlu İskender’in Kayseri’de 4 farklı yerde şubesi bulunuyor. Kayseri dışında ise herhangi bir hizmeti bulunmuyor. Restoranın 4 şubesindeki kalitesinin ve yemek lezzetlerinin aynı olduğunu söylemeliyiz. İlk olarak yılında Millet Caddesi’nde hizmet vermeye başlayan Emlacıoğlu İskender, her geçen gün artan talepler doğrultusunda yılında şubeleşmeye başlamış. Bu restoranlarda ayrıca iş yemeği, toplantı, düğün ve davet organizasyonları da yürütüyor. yılında Sivas Caddesi’nde ve yılında İstasyon Caddesi’nde hizmete açılan Elmacıoğlu Expres markası ise hızlı servis ve paket servisi hizmetleri sunuyor. 

Heybetli binası, dekorasyonu, lezzetli yemekleri, hızlı servisi ve uygun fiyatları ile dikkatleri üzerine çeken Elmacıoğlu İskender; Kayseri’ye gidenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. 

Samimi Bir Ortam Arayanların Adresi: Saray Çiftliği Kahvaltı ve Yemekevi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki Saray Çiftliği, sadece yemek yemek için bir mekan arayanların değil, yüzlerinde gülümsemeye neden olacak küçük ayrıntılar peşinde koşanlar için ideal bir adres olarak çıkıyor karşımıza. Bu restoranın kuruluş hikayesi de oldukça ilginç. Çünkü restoranın temelleri bir akşam yemeğinde, zeytinyağlı bamya yeme ihtiyacından doğmuş. Restoranın işletmecisi o akşam hiçbir yerde zeytinyağlı bamya bulamayınca bir restoran açmaya karar vermiş. Çerkes kökenli olduğu için de menüye Çerkes yemeklerini de eklemiş. Daha sonraları kahvaltı gündeme gelmiş ve hemen menüye eklenmiş. Son olarak ise mantı, yağlama, yağ mantısı gibi Kayseri’ye has lezzetler de menüye dahil edilmiş. 

Saray Çiftliği’nin en önemli iddiası, müşterilere yüzlerini güldürecek ayrıntılar sunmak. Bu sözleri duyduktan sonra “Nedir bu yüzümüzü güldürecek ayrıntılar” diye sorabilirsiniz. Hemen açıklayalım. Saray Çiftliği’nde sadece yemek yiyip gitmiyorsunuz. Burada dilerseniz kitaplığı inceleyebilir hatta bir kitap seçip okuyabilir, dergilere ve CD’lere bakabilirsiniz. Ayrıca buradaki çiçekler ve muhteşem dekorasyondan ilham alabilirsiniz. 

Yolunuz Kayseri’ye düşerse ve biraz da kendinize zaman ayırmak isterseniz mutlaka Saray Çiftliği’ne uğramalısınız.  

Büyüleyici Bir Mekan: Konak Restaurant

konak restaurant kayseri

Taş işçiliğinin muhteşem örneklerinden olan bir konakta keyifli bir akşam yemeği yemek ister misiniz? O zaman rotanızı Konak Restoran’a çevirmelisiniz. 18’inci yüzyılın başlarında inşa edilen bu konak, 4 kattan oluşuyor. Konağın mahzen olarak inşa edilen bodrum katı, kiler olarak kullanılmış. Birinci kat,  konakta yaşayan hizmetkarlara tahsis edilmiş. İkinci kat konak sakinlerinin günlük yaşamlarını idame ettirmek üzere düzenlenirken, üçüncü kat ise konak sakinlerinin istiratgahı olarak dizayn edilmiş. Bu konak, Talas Belediyesi tarafından restore edildikten sonra restoran olarak kullanılmaya başlamış. 

Konak Restoran’ın menüsünde Kayseri mantısının yanı sıra, cağ kebabı, külbastı, Kayseri tabağı, kağıtta pastırma, künefe, Diyarbakır kaburga dolması ve Erzurum oltu kebabı yer alıyor.  

Tarihi Bir Kayseri Evi: Alamet-i Fabrika

İsmiyle dikkatleri üzerine çeken Alamet-i Fabrika; eski Kayseri evlerinden biri restore edilerek hazırlanmış, Kayseri’nin yöresel tatlarını bulabileceğiniz bir restoran. Melikgazi ilçesinde yer alan bu restoranda, hem lezzetli yemekler hem de tarihi doku sizi karşılıyor olacak.  Bu güzel mekanı Kayseri mantısı yemek için tercih edebileceğiniz gibi, kahvaltı için de tercih edebilirsiniz. 

FacebookTwitter

Kebapçı

Çalışma Saatleri

Pazartesi:

Salı:

Çarşamba:

Perşembe:

Cuma:

Cumartesi:

Pazar:

(Şu Anda Kapalı)

Bilgilerde Hata mı Var?

Koç Cağ Kebap Kayseri'nin Menüsü

Koç Cağ Kebap Kayseri'nin henüz menüsü yok, menüyü ekleye tıklayarak sen de ekleyebilirsin.


Yorum Yaz

Yorumlar

Koç Cağ Kebap Kayseri hakkında yorumlar ve incelemeler. 58 tane yorumdan oluşturulmuştur.


melekpa

melekpa 3 puan vermiş.


Koç Cağ Kebap Kayseri'ni Paylaş

Koç Cağ Kebap Kayseri, Melikgazi'nin adresini, kordinatını paylaşın, listenize ekleyin.

Listeme Ekle
Listeme
Ekle
Facebook Paylaşımı
Facede
Paylaş
Twitter Paylaşımı
Twitterda
Paylaş
Konumu Paylaş
Lokasyonu
Gönder

Reytingi

Bir restoranın ne kadar popüler olduğunu gösterir. *Ayrıntılı ölçümler Ocak ayı başlamıştır.


Haziran 1

Mayıs 2

Nisan 2

Kaç Kişi Buradaydı?

Bu sayfaya kaç kişi baktı, ölçüm başlangıcı 06 Temmuz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası