kudret narı yeşil yenirmi / Kudret Narının Mucizevi Faydaları Nedir? Kudret Narı Faydaları ve Zararları Neler?

Kudret Narı Yeşil Yenirmi

kudret narı yeşil yenirmi

Kudret narının faydaları: Şifa deposu kudret narı faydaları ve zararları neler?

Kudret narı tropikal meyveler arasında yer almaktadır. Çok uzun yılardan bu yana tedavi amaçlı kullanılan bu meyvenin acımsı bir tadı bulunur. Kudret narı dendiği için meyveyi bilmeyen kişiler tarafından kırmızı olarak tasvir edilebilir ancak kudret narı yeşil rengi ile salatalığa benzer. Birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinen kudret narının mide ve bağırsak sağlığında göz ardı edilemeyen faydaları bulunur. Kudret narı faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından da dile getirildiği için kişiler kudret narının faydalarını merak etmektedir. İşte kudret narı hangi hastalığa iyi gelir? sorusunun cevabı ve daha fazlası.

Kudret Narı Faydaları

  • Kudret narının kan şekerini düzenlemek üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.
  • Kolesterolü dengelemeye yardımcı olur.
  • Kilo vermek isteyen kişiler zayıflama süreçlerinde kullandığında yağ yakımını hızlandırır.
  • Enerji verici bir özelliği varır.
  • Solunum yolu hastalıkları için faydalıdır.
  • Vücutta biriken toksinleri atmaya yardımcıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Karaciğeri temizlemeye yardımcıdır.
  • Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Cilt lekelerinin azalmasında etkilidir.
  • Kalp sağlığına iyi gelir.

Kudret Narı Zararları

Kudret narının insan sağlığı için zararlı olduğu söylenemez ancak kronik hastalıkları olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin kudret narı tüketiminden uzak durması önerilir. Bunun yanı sıra fazla kullanımı mide sorunları ve ishale yol açar. Bu yüzden günlük 1 tatlı kaşığı sağlık için yeterlidir. Kudret narında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise çekirdekleridir. Çekirdekleri zehirlenmelere yol açabileceği için tüketilmemesi gerekir.

Kudret Narı Nasıl Kullanılır?

Kudret narı taze olarak tüketilir. Bu yüzden bir çatal yardımı ile meyve kısmı ezildikten sonra 1 tatlı kaşığı direkt olarak yenilebilir.

Kudret Narı Cinselliğe Faydalı Mı?

Kudret narı afrodizyak özelliği olan bir tropikal meyvedir. Bu yüzden cinsellik üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle libidoyu yükseltici etkisi ile çiftler arasında sağlıklı bir cinsel ilişki yaşanmasında yardımcı olur.

Kudret Narının Cilde Faydaları

Kudret narı suyu cilt bakımında kullanılabilir. Cilt sağlığı için kudret narının faydaları ise şunlardır:

  • A ve C vitamini açısından zengin olan kudret narı ciltte meydana gelen kırışıklıkları azaltamaya yardımcı olurken yaşlanma sürecini yavaşlatır.
  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için cildi yeniler ve gençleştirir.
  • Sivilcelerin azalmasında etkilidir.
  • Egzama ve sedef hastalıklarının tedavisinde yardımcı bileşenlere sahiptir.
  • Kudret narı suyu aynı zamanda güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildi korur.

Kudret Narının Mideye Faydaları

Kudret narı sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı bir meyvedir. Bağırsak problemlerine iyi gelir. Hazımsızlığa iyi gelir. Bunun yanı sıra ülser ve gastrit gibi mide sorunlarında rahatlama sağlar. Kudret narı mide ve bağırsakta meydana gelen zararlı bakterileri azaltırken yenilerinin de üremesini engeller.

Kudret Narının Saça Faydaları

  • Kudret narı kırılan saçları onarır.
  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Saça parlaklık kazandırır.
  • Saçın nemini geri kazanmasına yardımcı olur.
  • Saçların beyazlamasını yavaşlatır.
  • Saçı yumuşatarak daha kolay taranmasını sağlar.

Bir Acayip Elma Kudret Nar&#;

Kimileri alternatif t&#;bba inan&#;r, her türlü derdin derman&#;n&#; önce do&#;an&#;n kendisinde arar. Kimileriyse alternatif t&#;bb&#;n devrinin geçti&#;ini dü&#;ünür ve onu bütünüyle reddeder, ona hak etti&#;i sayg&#;y&#; vermez. Halbuki bir parças&#; oldu&#;umuz do&#;a tüm zamanlara hükmeder! &#;htiyaç duydu&#;umuz tüm &#;ifalar&#;n ana kayna&#;&#; ondad&#;r. Onun bize sundu&#;u tüm nimetlerin fark&#;nda olsak ve onlardan gerekti&#;i gibi yararlanmay&#; bilsek çok daha sa&#;l&#;kl&#; ve güzel bir gelece&#;e sahip olmam&#;z i&#;ten bile de&#;il.

&#;&#;te, do&#;adan gelen harikulade iksirlerden biri, bir acayip elma!

Nam-&#; di&#;er: kudret nar&#;.

Anavatan&#; Hindistan olsa da kudret nar&#; çe&#;itleri tropik iklime sahip pek çok bölgede, bilhassa Asya ve Do&#;u Afrika’da bol miktarda bulunur. Özellikle dillere destan faydalar&#; ortaya ç&#;kt&#;ktan sonra kudret nar&#; a&#;ac&#; yeti&#;tirmek için dünya üzerinde pek çok bölge gönüllü oldu. Böylece yeti&#;tirilme alanlar&#; da h&#;zla artt&#;. Ülkemizde büyük oranda Yalova ve Bursa bölgelerinde yeti&#;tirilen kudret nar&#;n&#; bugün hemen her markette ve aktarda rahatl&#;kla bulabilirsiniz.

Kudret nar&#; &#;brahim Saraço&#;lu gibi pek çok sayg&#;n bitkisel tedavi uzman&#;n&#;n da tavsiye etti&#;i, &#;ifas&#; kendinde sakl&#; bir bitkidir. Kudret nar&#; hangi hastal&#;klara iyi gelir, sorusuna en do&#;ru yan&#;t, “Kudret nar&#; neye iyi gelmez ki?” sorusuyla verilir. Zira yararlar&#; saymakla bitmez.

Kudret Nar&#; Bitkisi Nedir?

Halk aras&#;nda acayip elma ya da papara diye bilinen kudret nar&#; kabakgiller ailesinin bir üyesidir ve Latince ismi momordica charantia’d&#;r. Kudret nar&#; bitkisi, ye&#;il ve pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Söz konusu görüntü kaba&#;&#; ça&#;r&#;&#;t&#;r&#;r.

Kudret nar&#; çiçe&#;i sar&#; renktedir ve turuncuyla sar&#; aras&#; renkte meyveler verir. Meyveleri cm’ye kadar büyür ve ye&#;ilden sar&#;ya do&#;ru renk de&#;i&#;tirerek olgunla&#;&#;r. Tam olarak olgunla&#;an bir meyvenin içinden nara benzeyen k&#;rm&#;z&#; tohumlar ç&#;kar. Bu k&#;rm&#;z&#; tohumlara kudret nar&#; çekirde&#;i de denir. Kudret nar&#; tad&#; bir miktar ek&#;i olan meyvelere sahiptir.

Pek çok farkl&#; rahats&#;zl&#;&#;a iyi gelen kudret nar&#; özellikleri genel olarak bu &#;ekildedir. &#;çeri&#;inde bol miktarda E vitamini, protein, mineral ve lif bar&#;nd&#;ran bu muhte&#;em besin maddesi isminin hakk&#;n&#; gerçek anlamda verir. Siz de ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminizi güçlendirmek istiyorsan&#;z bu nar&#;n kudretinden mutlaka faydalan&#;n.

Kudret Nar&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Nelere &#;yi Gelir?

  • Kudret nar&#; mide problemlerine kar&#;&#; tedavi edici özelli&#;e sahiptir. Sabahlar&#; kahvalt&#;dan önce bir ka&#;&#;k kudret nar&#; macunu yutarak sindirim sisteminizi temizler, dengeler ve olas&#; rahats&#;zl&#;klara kar&#;&#; korunmu&#; olursunuz. Kudret nar&#; reflü olarak bilinen modern zamanlar&#;n popüler hastal&#;&#;&#;na da iyi gelir.
  • Ayr&#;ca kudret nar&#; ülser gibi ciddi mide rahats&#;zl&#;klar&#; için de do&#;al bir çözüm sunar.
  • Bu &#;ifal&#; bitki bir di&#;er mucizesini HIV virüsüne kar&#;&#; sava&#;arak gösterir. AIDS hastal&#;&#;&#;na yakalanma riskini dü&#;ürür.
  • Kanser hastal&#;&#;&#; için umut kayna&#;&#; olan bir bitkidir. Kanserli hücrelerin ço&#;almas&#;n&#; ya da yay&#;lmas&#;n&#; önleme konusunda etkili oldu&#;u kabul edilmi&#;tir ve bu özelli&#;i ile kudret nar&#; kanser tedavisinde yararlan&#;lan bir bitkidir.
  • Yaralar üzerinde tedavi edici özelli&#;i bulunan kudret nar&#; yan&#;k bölgeler için de kullan&#;labilir.
  • Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendirici özelli&#;i, kudret nar&#; faydalar&#; aras&#;nda çok önemli bir yere sahiptir.
  • Düzenli tüketildi&#;inde karaci&#;erdeki ya&#;lanmay&#; engeller.
  • Sahip oldu&#;u antibakteriyel etki sayesinde kudret nar&#; cilt üzerinde de koruyucu fonksiyonlar&#; olan bir bitkidir. Kudret nar&#; cilt lekeleri gibi yayg&#;n görülen rahats&#;zl&#;klar&#;n tedavisinde kullan&#;l&#;r. Güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;na kar&#;&#; do&#;al bir koruyucu krem olan kudret nar&#; egzama gibi problemlerin iyile&#;mesine de yard&#;mc&#; olur. Son olarak kudret nar&#; ya&#;&#;n&#;n faydalar&#; da bu a&#;amada bahse de&#;er. Zira kudret nar&#; ya&#;&#; sivilce izleri konusunda iz giderici özelli&#;e sahiptir.
  • Tiroid bez salg&#;lar&#;n&#;n dengelenmesini sa&#;lar; dolay&#;s&#;yla guatr hastal&#;&#;&#;n&#;n tedavisinde ba&#;vurulabilir.
  • “Kudret nar&#; basura iyi gelir mi?” sorusunun cevab&#; de olumludur. Yap&#;lan bilimsel ara&#;t&#;rmalar, düzenli kudret nar&#; tüketimi sonucunda aç&#;&#;a ç&#;kan enzimlerin, hemoroid hastal&#;&#;&#;n&#;n tedavisinde etkili oldu&#;unu göstermi&#;tir.
  • Kudret nar&#; varis a&#;r&#;lar&#;n&#;n hafiflemesine de yard&#;mc&#; olur.
  • Çocuklarda ve yeti&#;kinlerde demir ve vitamin eksikli&#;ini giderir.

Kudret Nar&#; Yeti&#;tiricili&#;i

Kudret nar&#; yeti&#;tiricili&#;i için en iyi hava ko&#;ullar&#; nemli iklim bölgelerindedir. &#;lkbahar aylar&#; gelip de s&#;cakl&#;k ortalama 10 dereceye ç&#;kt&#;&#;&#;nda bu bitkinin ekimi yap&#;labilir. Bir kapta çimlendirdikten sonra araziye ekmek en do&#;ru yöntemdir. Bu &#;ekilde örne&#;in 1 dönüm araziye a&#;a&#;&#; yukar&#; 2 bin adet kudret nar&#; fidesi dikimi yap&#;labilir. Meyveleri ortalama bir buçuk ayda olgunla&#;&#;r. Kudret nar&#; yaz mevsiminde çiçeklenir. Çiçeklenme sürekli devam etti&#;inden senede bir kaç kez mahsul verebilir.

Kudret Nar&#; Nas&#;l Haz&#;rlan&#;r?

Kudret nar&#;n&#; tan&#;d&#;ktan ve faydalar&#;n&#; ö&#;rendikten sonra gelelim onu tüketilmeye haz&#;r hale getirmeye: Kudret nar&#; nas&#;l haz&#;rlan&#;yor? Bu sorunun farkl&#; cevaplar&#; var. Kudret nar&#; bal ya da zeytinya&#;&#; ile kar&#;&#;t&#;r&#;larak macun &#;eklinde haz&#;rlanabilir.

Bunun yan&#;nda kudret nar&#; macununu haz&#;rlanm&#;&#; haliyle de aktarlardan, marketlerden ya da internet üzerinden sat&#;n alabilirsiniz. Ya da macun haline getirmeye u&#;ra&#;madan kudret nar&#;n&#;n meyve tanelerinin üzerinde biraz bal dola&#;t&#;rarak da yenebilir hale getirebilirsiniz. Bahsi geçen en s&#;k tüketme biçimlerinin yan&#;nda kudret nar&#;n&#; çay, ya&#; ve kür olarak kullanma &#;ans&#;n&#;z vard&#;r.

Kudret Nar&#; Macunu Nedir?

Genellikle kudret nar&#; macun &#;eklinde tüketilir. Peki ama nedir bu kudret nar&#; macunu? Söz konusu macunun haz&#;rlanmas&#; son derece basit ve pratiktir.

Öncelikle macunu balla m&#; yoksa zeytinya&#;&#; ile mi haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;za karar vermelisiniz. Sonras&#;nda bir adet kudret nar&#;n&#;n meyvelerini ç&#;kararak temiz bir kab&#;n içine koyun. Üzerine yakla&#;&#;k gram organik bal&#; ilave edin ve bu &#;ekilde minimum 30 gün bekletin. Ayn&#; formülü bal yerine kudret nar&#; zeytinya&#;&#; &#;eklinde de uygulayabilirsiniz. &#;&#;te hepsi bu kadar.

Kudret Nar&#; Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Macun &#;eklinde haz&#;rlanan formül günde bir kez, mümkünse sabahlar&#; ve aç karn&#;na al&#;nmal&#;d&#;r. Duruma göre kullan&#;m s&#;kl&#;&#;&#; sabah ve ak&#;am olmak üzere ikiye de ç&#;kar&#;labilir. Ayr&#;ca kapsül olarak da sat&#;lan kudret nar&#; günde 2 ya da maksimum 3 kez al&#;nabilir.

Kudret Nar&#; Nas&#;l Yenir?

Kudret nar&#; suyu ç&#;kar&#;larak tüketilebilece&#;i gibi kür ve çay &#;eklinde de kullan&#;labilir. Kudret nar&#; çay&#;, kudret nar&#; meyvesi ya da kurutulmu&#; halini suyun içine atarak demleme yöntemiyle haz&#;rlan&#;r ve yemeklerden sonra tüketilebilir.

  • Tad&#; biraz ek&#;i olan kudret nar&#; ball&#; olarak haz&#;rland&#;&#;&#;nda daha kolay içilir.
  • Ayr&#;ca kudret nar&#; &#;urubu da aktarlarda haz&#;r olarak sat&#;n alabilece&#;iniz bir üründür.
  • Öte yandan kudret nar&#; kapsülü yine aktarlarda ve baz&#; eczanelerde bulunabilir.
  • Kudret nar&#; kürü ise hangi rahats&#;zl&#;&#;&#; gidermek için kullan&#;lmak istendi&#;ine göre farkl&#; &#;ekillerde haz&#;rlanabilir.

Peki, “Tüm bunlar bir yana da, kudret nar&#; çi&#; yenir mi” diye sorabilirsiniz. Pek çok sebze ve meyve gibi kudret nar&#; da çi&#; tüketilebilir ve üstelik çi&#; tüketiminin çok daha faydal&#; oldu&#;una inanan pek çok uzman vard&#;r.

Kudret Nar&#; Zararlar&#; Nelerdir?

S&#;ra geldi bu mucizevi bitkinin bilinçsiz ve yanl&#;&#; kullan&#;m&#; sonucunda ba&#;&#;m&#;za gelebileceklere!

Do&#;ada bulunan her bir g&#;da maddesinde geçerli olan alt&#;n kural kudret nar&#; için de geçerlidir: a&#;&#;r&#; miktarlarda tüketmeyin. A&#;&#;r&#;, dengesiz ya da bilinçsiz tüketim neticesinde olu&#;abilecek risklerin ba&#;&#;nda gebeliklerde dü&#;ük, yüksek ate&#;, ba&#; a&#;r&#;s&#;, kad&#;nlarda yumurtalar&#;n erken çatlamas&#; ve &#;eker hastalar&#; için &#;eker dü&#;ü&#;ü gibi sorunlar gelir. Ayr&#;ca yine fazla miktarlarda kudret nar&#; tüketimi karaci&#;erinize de zarar verebilir.

Ka&#; yapay&#;m derken göz ç&#;karmamak için, her ne sebeple olursa olsun kudret nar&#;n&#; doktorunuza dan&#;&#;madan kullanmaya ba&#;lamay&#;n.

Zeytinyağlı kudret narı nasıl tüketilir, faydaları neler? Zeytinyağlı kudret narının yararları

Kudret narı, Asya, Amazon Havzası, Doğu Afrika topraklarında kendiliğinden yetişen tropik bir meyvedir. Günümüzde ise dünyanın birçok bölgesinde üretilmektedir. Kudret narı yüksek miktarda C vitamini ve beta karoten içeriği sebebiyle birçok derde deva olarak bilinmektedir. Genellikle zeytinyağıyla tüketilir. Sağlığa çok faydalı bir diğer besin maddesi olan zeytinyağıyla birlikte kudret narından adeta bir sağlık deposu ortaya çıkmaktadır. Zeytinyağlı kudret narının saymakla bitmeyen faydalarını bu yazımızda sizler için derledik.

Zeytinyağlı Kudret Narı Faydaları

Kudret narı meyvesinin birçok kullanım şekli vardır. Fakat bu meyvenin, zeytinyağıyla birleştirilerek kullanımı oldukça yaygındır. İki şifa deposu besinin bir araya gelmesiyle sağlık için çok faydalı sonuçlar elde edilmektedir.

Zeytinyağlı kudret narı karışımı, içerdiği D, A, bakır, magnezyum, potasyum, C vitamini gibi vitaminlerle bağışıklığı güçlendirici bir etkiye sahip olmasıyla ünlüdür. Faydaları oldukça merak edilen bu karışım ile ilgili zeytinyağlı kudret narı zararlı mı, zeytinyağlı kudret narı macunu faydaları nelerdir, zeytinyağlı kudret narı cilde faydaları nelerdir gibi sorular sıklıkla araştırılmaktadır. İşte zeytinyağlı kudret narı faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonları iyileştirir ve enfeksiyon gelişmesinin önüne geçer.
  • Gastrit, ülser ve reflü gibi mide hastalıklarının önüne geçer, var olan mide hastalıklarını iyileştirir.
  • Hemoroide iyi gelir.
  • Kadınların üreme sağlığı açısından çok önemlidir. Üreme sistemi organlarında gelişebilecek enfeksiyonları engeller.
  • Zeytinyağlı kudret narı cilt için de çok faydalıdır. Ciltte oluşan sivilce gibi problemlerin önüne geçerken barındırdığı antioksidanlar aracılığıyla cildi güzelleştirir. Aynı zamanda ciltte oluşan egzama ve sedef ve mantar hastalıklarının iyileşmesinde rol oynar. Ciltteki lekelerin de iyileşmesine katkı sağlar.
  • Kudret narı, antibakteriyel ve antiviral özellikli bir besindir. Kudret narının hiv virüsünün yol açtığı problemlere dahi iyi gelmiş olduğu gözlemlenmiştir.
  • Kanserle ve tümörle savaşma özelliği vardır. kanser oluşumunu engellediği bilinmektedir. Prostat, rahim ağzı gibi kanser türlerinin kötü etkilerinin azaltılmasına yardımcı olduğu araştırmalarda yer almaktadır.
  • İçeriğindeki etken maddeler nedeniyle yanıkların iyileşmesinde etkilidir.
  • Astım gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Pıhtılaşma sorununun önüne geçer. Ayrıca kalp ve damar sağlığının korunması için kullanılabilecek önemli besinler arasındadır.
  • Sindirim sistemi sağlığı için önemlidir. Kabızlık ve ishal gibi rahatsızlıkları önler. Mide ve bağırsak sağlığının korunmasında etkilidir.
  • Kemik sağlığının korunmasında rol oynar ve kemik gelişimine katkı sağlar.
  • Kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Şeker hastalığına sahip bireylerin şikâyetlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki A vitamini ve beta karoten sebebiyle göz sağlığının korunmasında önemli bir destek görevi görür.

Zeytinyağlı Kudret Narı Nasıl Kullanılır?

İçerdiği vitamin ve minerallerle birçok derde deva olduğu bilinen zeytinyağlı kudret narı zeytinyağı ve kudret narının karıştırılmasıyla hazırlanır. Çekirdekleri çıkarılan olgunlaşmış kudret narı küçük parçalara ayrılır. Çekirdekleri mutlaka çıkarılmalıdır çünkü çekirdeklerinin zararlı olduğu bilinmektedir. Kudret narının elle parçalara ayrılması tavsiye edilmektedir. Eğer bu mümkün olmazsa bıçak yardımıyla da parçalanabilir. Doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış kudret narı kavanoza konur ve üzerine sızma zeytinyağı ilave edilir.

Karışım bu şekilde birkaç hafta bekletilir. Bazı kimseler bu karışımın 3 aydan fazla bekletilmesi gerektiğini, bazı kişiler ise birkaç hafta bekletmenin yeterli olduğunu ileri sürmektedir. Tercihe bağlı olacak şekilde bekletilen karışım bir kür halinde kullanılabilir. 21 gün boyunca 1 yemek kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı boyunca içildikten sonra 1 hafta ara verdikten sonra bir kere daha 21 gün olacak şekilde kullanılabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir