emziren annelerde boğaz ağrısına bitkisel çözüm / Boğaz Ağrısına İyi Gelecek Doğal ve Ev Yapımı Öneriler - Hopi Blog

Emziren Annelerde Boğaz Ağrısına Bitkisel Çözüm

emziren annelerde boğaz ağrısına bitkisel çözüm

Boğaz gıcıklanmasına ne iyi gelir, nasıl ge&#;er? Boğazdaki kaşıntı ve gıcığı bitkisel y&#;ntemlerle ge&#;irmenin yolları

Boğaz gıcıklanması yaşayan kişinin rahatsız edici etkilerden kurtulması için bilgiler derledik. Boğazdaki gıcıklanmaya iyi gelen ve boğazı rahatlatarak günlük faaliyetlerin kolay yapılmasını sağlayan çözümler haberimizde yer alıyor.

Boğazdaki gıcık, en az adı kadar gıcık olabilir. Ancak durdurmanın son derece kolay bir yolu var.

Boğazınızdaki gıcıktan kurtulmak için kulağınızın arkasını kaşıyın. Çok sert kaşımamaya dikkat edin.

Kaşımak kulaktaki sinirleri harekete geçirerek boğazda bir refleks yaratır. Bu da boğazda kas spazmına neden olarak gıcık hissini rahatlatır.

Başka bir yöntem, burun tıkanıklığını gidermek için sümkürmek. Zira, boğazınızdaki gıcığın muhtemel sebeplerinden bir tanesi burun tıkanıklığı.

Bir bardak ılık su içmek de basit yöntemlerden bir tanesi.

Boğaz gıcıklanması nasıl geçer?

  • Bu yöntem biraz farklı bir yöntemdir ama işe yaradığını görebilirsiniz. Boğazınız gıcıklandığında, kulağınızın arkasını kaşıyın. Bu, kulağınızdaki sinirleri harekete geçirerek boğazınızda bir refleks oluşmasını sağlar. Yalnız, dikkat edin ve çok sert kaşımayın.
  • Burnunuzun tıkalı olması da boğazınıza gıcıklık yapabilir. Bunun için burnunuzu temizlemeyi deneyin. Tekrar dolana kadar boğazınızda rahatlama göreceksiniz.
  • Bir bardak ılık su için.
  • Bir bardak ılık su içine bal karıştırarak için.
  • Elma sirkesi dolu bir bardak suyun içine, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip, için. Mide problemi varsa yapmayın.
  • Elma sirkesini az bir miktar su ile incelterek, gün içinde üç defa gargara da yapabilirsiniz.
  • Bir tatlı kaşığı meyan kökü tozunu, bir bardak kaynayan suya atın. Karıştırın. Demlendirin. Süzün ve gün içinde kez olmak üzere için. Meyan kökü, bakteri önleyici ve kuruluk gidericidir.
  • Çemen otu tohumu da mikrop ve bakterilerin ölmesinde etkindir. Boğaz kuruluğuna ve gıcığına sebep olan nedenlerin giderilmesinde kullanabilirsiniz. Bunun için bir miktar çemen otu tohumunu, tavaya koyun ve üzerine bir miktar su ekleyerek karıştırın. Çemen otu, sarı renk alana kadar kaynatın. Rengi sarı olduktan sonra ocağı kapatıp demlendirin. Bu karışımı gargara yapmak için kullanın. Günde 2 defa uygulayabilirsiniz.
  • Tüm turunçgillerden edinin. Bunların suyunu sıkın ve bir karşım hazırlayın. Portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi hangisinden edinebilirseniz bunları sıkın. Bir bardak bu karışımdan hazırlayın ve üzerine ılık bir su ekleyin. Hem ılık hem C vitamini deposu hem de asitli bu içecek karışımı, boğazınızı bakteri ve virüslerden kuvvetli bir şekilde temizlemeye yardımcı olacaktır.
  • Sarımsağı taze veya yemeklerde veya yağını edinip kullanın. Kokusu itibari ile kullanımı zordur ancak kuvvetli bir şifa sebebidir. Bilinen antibiyotik etkisi ile hızla iyileşmenizi sağlayacaktır.
  • Karabiber ile balı bir tatlı veya yemek kaşığı olacak şekilde bir araya getirin ve bunu yiyin. Bu, boğaz gıcıklanmasına ve ağrısına iyi bir yumuşatıcıdır.
  • Limonu sıkın ve bu su ile gargara yapın.
  • Limonu direk olarak yiyin. Tüm boğazınızı temizleyerek geçecek ve bir rahatlama sağlayacaktır.

Emziren annelerde grip nasıl geçer? Emziren annelere grip için en etkili bitkisel çözümler

Emziren annelerde grip nasıl geçer? Emziren annelere grip için en etkili bitkisel çözümler

Sonbahar- Kış aylarında en çok yakalanılan hastalıklardan birisi de grip ve nezle gibi bulaşıcı rahatsızlıklardır. Doğum yapan annelerin emzirme evresine denk geldiği grip döneminde anne sütünden bebeğe grip bulaşabileceği düşüncesinden dolayı emzirmeye ara vermek istenebilir. Uzmanlar ise grip olan emziren annelerin bebeklerini emzirmeye devam etmesi gerektiğini söylemektedir. Peki emziren annelerde grip nasıl geçer? Gripten korunmanın yolları neler? Emziren anne grip ilacı kullanmalı mı? Emziren annelere grip için bitkisel çözüm

Sonbahar ve Kış hastalıkları arasında sıklıkla görülen Grip hastalığı, emziren annelerin kafalarını karıştıran endişe verici durumlardan biridir. Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarda görülen bitkinlik, halsizlik ve öksürme insanı oldukça yıpratan bir durumdur. Elden ayaktan düşünceye kadar gelen bitkinlik, hem bedenen hem de ruhen kişiyi olumsuz etkilemektedir. Hastalığın bebeğe bulaşmaması için bedensel sağlıklarına her zamankinden daha fazla dikkat eden anneler, özellikle de grip gibi bulaşıcı hastalıklar karşısında bebeğini emzirme konusunda kararsız kalabiliyor. Bebeğine süt verirken kendi gribinin bebeğine de bulaşabileceği düşüncesinden dolayı emzirmeyi bırakan anneler bu anlamda farkında olmadan büyük bir yanılgıya düşmektedir. Peki emzirme döneminde grip olan anneler ne yapmalı? Emziren annelerde grip nasıl geçer? Gripten korunmanın yolları neler? Grip olan anneler emzirebilir mi? Emziren annelerde Grip için doğal çözümler

EMZİREN ANNE GRİP OLURSA BEBEĞE GEÇER Mİ?

Emziren annelerde grip nasıl geçer

Emziren annelerde grip nasıl geçer

TIKLA OKU: GRİP ANNELER BEBEKLERİNİ EMZİRMELİ Mİ?

Mevsim geçişlerinde artış gösterip günden güne kendini daha da belli eden grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücut yorulur ve yıpranır. Elden ayaktan kesilinceye kadar görülen halsizlik, burun akıntısı ve öksürme gibi durumlar özellikle de sonbahardan kışa doğru geçerken görülür. Her yaş grubunu hatta insanı farklı seviyelerde etkileyen grip, özellikle de emziren anneler için kabusa dönüşebiliyor. Hastalığın süt yoluyla bebeğe geçebileceği düşüncesinden dolayı emzirmeye ara veren anneler, bu anlamda bebekleriyle ilgili çok büyük bir hataya düşmektedir.

Bulaşıcı hastalıklar grubunda olan Grip rahatsızlığı bağışıklık sistemini zayıflatıyor iken, anne sütü bebeğe doğal bir bağışıklık kazandırmaktadır. Nedeni ise sütün içerisindeki antikorların bebeğin gribe karşı korunmasını sağlaması ile gerçekleşir. 

EMZİRME DÖNEMİNDE GRİP ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Doğum sonrasında gribe yakalanmış olan anneler grip ya da nezle olduysa nefesini olabildiğince bebeğinden uzak tutmalıdır. En az 30 dakika aynı olmak şartı ile beraber anne yüzüne maske takmalıdır. Göğüs ucu ve giysi temizliğine dikkat edilmelidir. Eller devamlı bol suyla yıkanmalıdır.

Odanın içerisi havasız bırakılmamalı, sık sık pencere açıp kapatılmalıdır. Evdeki havasız ortamı dağıtmak için sık sık pencere açarak havalandırma yapılmalıdır. Ev içerisinde maske kullanılacaksa 30 dakikada bir değiştirilmesi gerekir. 

KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN BİTKİ ÇAYLARI

Kış çayı

Kış çayı

TIKLA OKU: EMZİRME DÖNEMİNDE BALIK YENİR Mİ?

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle ve soğuk algınlığını ilaç içmeden tüketeceğiniz bitki çaylarıyla geçirebileceğinizi biliyor muydunuz?İşte bağışıklık sisteminizi güçlendiren 3 bitki çayı

1. KUŞBURNU

Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran C vitamini meyvelerde olduğu kadar kuşburnunda da zengin miktarda bulunur. Kuşburnu çayı içerdiği vitaminler sayesinde farenjit, grip ve nezleye karşı kalkan vazifesi görüyor. Ayrıca kuşburnu, sindirime iyi gelmesinin yanı sıra kabızlığında şifasıdır.

2. IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur çayının içerisine katılacak olan bir dilim limon, kronikleşen öksürüklere bile iyi geliyor. Sabah kahvaltılarınızda içeceğiniz bir bardak ıhlamur çayı, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacak.

3. ZENCEFİLLİ LİMON

Özellikle de burun tıkanıklığına birebir gelen zencefil, terleme yaparak vücuttaki zararlı toksinlerden kurtulmanızı sağlıyor.

NOT: (Papatya) İltihaplanan vücudu temizlemesinin yanı sıra solunum rahatsızlıklarına da iyi gelen bu çay ile gripten korunabilirsiniz. (Meyan Kökü) Boğazınızdaki tahrişi önlemek için meyan kökü bitki çayını tüketebilirsiniz. (Havlıcan) Kuru bir kök halinde satılan havlıcan, vücut ısısını arttırarak virüslere karşı koruyucudur.

Doktor onayı almadan tüketmeyiniz!

SOĞUK ALGINLIĞI NASIL HAFİFLETİLİR? SOĞUK ALGINLIĞININ GEÇMESİ İÇİN

Soğuk algınlığı

Soğuk algınlığı

Mevsimsel hava değişimlerinden kaynaklanan soğuk algınlığını kolaylıkla atlatmanız için bu önerileri dikkate almalısınız. İşte soğuk algınlığından kurtulmanın yolları

1- Vücudunuzda sıvı kaybettiren tuzlu yiyecek, kahve ve şekerli içecekleri tüketmekten kaçının.

2- Bir bardak sıcak suya ortalama 1 çay kaşığı tuz ilave ederek, gargara yapın.

3- Evinizi sık sık havalandırın.

4- Dinlenerek, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayın.

5- C vitamini alımına dikkat edin.

GRİPTEN NASIL KORUNULUR? EMZİREN ANNELERDE GRİP İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Emziren anneler için doğal tedavi

Emziren anneler için doğal tedavi

Hastalık esnasında boğazın acıması gibi durumlarda tuzlu su ile gargara yapmak boğazı rahatlatması açısından faydalı bir yöntemdir. Her şeyde olduğu gibi hastalıklara karşı korunmak için beslenmenin sağlıklı ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bunun için C vitamini bakımından zengin olan meyveler bol miktarda tüketilmelidir.

''C VİTAMİNİ NEDİR? FAYDALARI NELER?''haberini okumak içinTIKLAYIN

C vitamini bakımından zengin besinler

C vitamini bakımından zengin besinler

Evin içerindeki havasız ortam mikropların çoğalmasına sebep olacağı için annenin bulunduğu oda sık sık havalandırılmalıdır. Emziren annelerin grip hastalığından bir an önce kurtulması için dinlenmeleri gerekir. Bu durumda eşler, araya girip çocukla ilgilenebilir ve evin işlerinin bir kısmını yaparak iyileşme sürecini hızlandırmada katkı sağlayabilir.

GRİP ANNELERİN EMZİRİRKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Bebeğine yeni kavuşmuş olan grip annelerin bebeklerini emzirirken dikkat etmesi gereken hususları sağlıkları için sizlere derledik. 

1- Emzirme sırasında yakın temasta bulunan anne, bebeğine nefesini vermemelidir. Mümkün olduğu bebeğini öpmekten kaçınmalıdır.

 2- Gribin bebeğe geçmemesi için maske takılmalıdır ve bu maske 20 dakikada bir değiştirilmelidir.

3- Her emzirme öncesinde eller mutlaka bol su ve sabunla yıkanmalıdır.

4- Odanın havasız kalması önlenmelidir.

5- Her gün bol miktarda su içilmelidir.

6- Annede görülen uykusuzluk, vücudun direncini azaltacağından dolayı uyku saatleri düzene sokulmalıdır.

7- Sağlıklı beslenebilmek için protein tüketimine dikkat edilmelidir.

Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifiGrip olan anneler bebeğini emzirebilir mi? Grip annelerin bebek emzirme kuralları

İLİŞKİLİ HABER

Grip olan anneler bebeğini emzirebilir mi? Grip annelerin bebek emzirme kurallarıBebekler için evde kolay bebek maması tarifleri! 5 dakikada yapılan doyurucu mama yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için evde kolay bebek maması tarifleri! 5 dakikada yapılan doyurucu mama yapımı

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Evde Yapılacak 10 Yöntem

derece ile ateşini ölçen kadın

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuğu yavaş yavaş iliklerimizde hissetmeye başladık, mevsimsel hastalıklar da kendini gösterir oldu. Genellikle sonbahar ya da kış mevsiminde öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısı belirtileriyle ortaya çıkan soğuk algınlığından korunmak kadar bu hastalığa yakalandıktan sonra en hızlı şekilde atlatabilmek de çok önemli. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer biliyor musunuz?

Halk arasında nezle olarak da bilinen ve sık sık griple karıştırılan soğuk algınlığı, havadaki sıcaklık değişimi ile ortaya çıkan mevsimsel bir hastalıktır. Havaların soğumasıyla birlikte virüslerin daha aktif olması nedeniyle görülen soğuk algınlığını ilaç kullanmadan evde yapılacak bitkisel ve doğal yöntemlerle kısa sürede atlatmak da mümkün.

5 yıldızlı otel konforunda tatil deneyimi sunan Çam Hotel olarak bugünkü içeriğimizde en kısa sürede iyileşmenize yardımcı olacabilmesi için soğuk algınlığı nasıl geçer sorusunu yanıtladık. Evde kendiniz de kolayca uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler ile güçlü ve enerjik günlerinize kavuşmanız çok yakın!

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

soğuk algınlığı yaşayan kadın

Soğuk algınlığı nasıl geçer sorusu özellikle kış mevsiminde en çok araştırılan konulardan bir tanesi. Soğuk algınlığını hekiminizin verdiği ilaçları kullanarak atlatabileceğiniz gibi evde bulunması kolay malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz doğal ve bitkisel kürler de bu hastalıktan kurtulmanıza yardımcı olur.

İşte soğuk algınlığına iyi gelecek ve sizi kısa sürede hasta yatağınızdan ayağa kaldıracak 10 yöntem! 

1. Nane – Limon 

Lezzetli oluşunun yanında nane limon ikilisi soğuk algınlığı konusunda oldukça etkili bir karışım. Kurutulmuş nane boğaz kanallarını temizleyerek öksürük ve boğaz ağrısı gibi belirtilerin önüne geçerken limon da içeriğinde bulunan C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. 

Nane limon hazırlamak için ilk olarak bir tane limonu dört parçaya bölün ve iki yemek kaşığı nane ile birlikte ateşe koymuş olduğunuz demliğin içine atın ve demlenmesini bekleyin. Su kaynadıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Sonrasında soğutmadan nane limonu içebilirsiniz. 

2. Sarımsak Kürü 

tabağın içerisinde sarımsak

Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak çok eski zamanlardan beri birçok derde deva olan bir bitki. Mide ve bağırsaklarda dolaşan zararlı bakterileri yok etmesinin yanı sıra soğuk algınlığının yarattığı halsizlik ve yorgunluk halini de ortadan kaldırır.

Eğer soğuk algınlığına yakalandıysanız hastalığı atlatana kadar her gün yarım limon suyu, bir diş sarımsak, bir tatlı kaşığı bal ve kırmızı biberi karıştırarak hazırladığınız bitkisel kürü gün içerisinde aklınıza geldikçe tüketebilirsiniz. 

3. Zencefil 

Soğuk algınlığı nasıl geçer sorusuna cevap olacak bir diğer doğal ağrı kesici ise zencefildir. Eğer soğuk algınlığına yakalandıysanız marketlerden ya da aktarlardan aldığınız bir ham zencefili çiğneyerek soğuk algınlığının neden olduğu belirtilerin kısa sürede ortadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Eğer ham zencefili katı halde tüketmek istemiyorsanız, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olması için zencefil çayı demleyerek içebilirsiniz. 

Ek olarak, birçok hastalığa şifa olan diğer bitki çayları hakkında bilgi almak için de Bitki Çayları Rehberi: Hangi Bitki Çayı Neye İyi Geliyor? konulu içeriğimize göz atabilirsiniz.

4. Bal Kürü 

bir kabın içerisinde yer alan bal

Bal, soğuk algınlığının neden olduğu boğaz kuruluğuna iyi gelir ve çok kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Kendi başına da çok etkili bir besin olan bal, limon suyu ile bir araya geldiğinde soğuk algınlığını hızla ortadan kaldırır. Ballı kürü hazırlamak için bir çay kaşığı bala birkaç damla limon suyu karıştırın ve hazırlamış olduğunuz bu karışımı güç içerisinde sık sık tüketin. 

5. Tarçın 

Mutfağın en sevilen lezzetlerinden biri olan tarçın aynı zamanda çok sağlıklı bir baharat. Tarçın, karanfil ve balı karıştırarak hazırlayacağınız lezzetli çayı gün içerisinde iki ya da üç kez içerseniz sağlıklı günlerinize kısa sürede kavuşacaksınız.

6. Ihlamur

ıhlamur dolu bir fincan ve içerisinde ıhlamur yaprakları var Hem lezzetiyle hem de kokusuyla ıhlamur da mutfakların şifa deposu içeceklerinden biridir. Öksürüğe ve grip hastalığına çok iyi gelen bu içecek soğuk algınlığını da kısa sürede atlamanıza yardımcı olur. Vücutta bulunan mikropların terleme yoluyla dışarı atılmasını sağlayan demlenmiş taze ıhlamuru günde iki ya da üç kez içebilirsiniz. 

İçerisine birkaç adet C vitamini deposu limon dilimi ekleyerek ıhlamurunuzu daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. 

7. Ekinezya Çayı 

Alternatif tıpta en çok desteğine başvurulan bitkilerden biri olan ekinezya, soğuk algınlığı nasıl geçer sorusunu yanıtlayabilecek bir özelliğe de sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ekinezya, virüs ve bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Ekinezya bitkisinin çiçeklerinin ya da yaprağının sıcak suda demlenmesi yöntemiyle hazırlanan ekinezya çayı ise soğuk algınlığını tam anlamıyla önlemese de süresini kısaltarak hastalığın daha hafif bir etki göstermesine yardımcı olur.

8. Tavuk Suyu Çorbası 

tavuk suyu çorbası

Çocukluktan beri annelerimizin maharetli ellerinden içtiğimiz tavuk suyu çorbası da soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Tavuk suyu çorbasının içerisinde yer alan bileşenler soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarla savaşan beyaz alyuvar hücrelerini arttırır. Bu sayede soğuk algınlığını çok kısa sürede atlatabilirsiniz.

Tavuk suyu çorbasının yanı sıra paça çorbası da soğuk algınlığı konusunda aynı etkiyi gösterir.

9. Ballı Tarçınlı Süt

Eğer şiddetli bir şekilde soğuk algınlığı geçiriyorsanız, her gün bir tatlı kaşığı bal ile yarım tatlı kaşığı toz tarçını bir bardak ılık sütün içerisine ilave edip karıştırın. Her gün bu tarifle hazırlayacağınız bir bardak süt, geçirdiğiniz rahatlığı çok kısa sürede atlatmanıza yardımcı olur.

Soğan Suyu 

soğan

Genellikle kokusundan dolayı çok tercih edilmese de soğan suyu da soğuk algınlığını geçirmede çok etkili bir içecektir. 
Bir su bardağı soğan suyunu, şifa deposu balla tatlandırarak günde bir iki bardak içtiğinizde çok kısa sürede hastalığın etkilerinin azaldığını ve iyileştiğinizi fark edeceksiniz.

Hamilelerde Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? 

soğuk algınlığı geçiren hamile kadın
Hamilelik döneminde yaşanan soğuk algınlığını da eğer çok büyük şikayetler söz konusu değilse bitkisel yöntemler ile atlatmak mümkündür. Soğuk algınlığına yakalanan anne adayının bağışıklık sistemini güçlendirebilmek adına bol bol istirahat etmesi gerekmektedir. Ayrıca eğer burun tıkanıklığı söz konusuysa tuzlu su çekilerek burun içinde oluşmuş olan ödem giderilebilir.

Bol sıvı desteği ve C vitamini alınarak soğuk algınlığı çok kısa sürede atlatılabilir. Eğer anne adayı soğuk algınlığını ağır bir şekilde atlatıyorsa ilaç kullanmak için doktoruna danışabilir.

Bebeklerde Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

ağlayan bebek

Soğuk algınlığı nasıl geçer sorusun sadece yetişkinler için değil bebekler için de mutlaka yanıtlanması gereken sorulardan biri olduğunu söylemeliyiz. Bebeklerin bağışıklık sistemi, yetişkinlerinkine göre çok daha güçsüzdür.

Hastalıklara karşı daha savunmasız oldukları için çok kolay bir şekilde hasta olabilirler. Bu yüzden herhangi bir hastalık belirtisi ile karşılaştığınızda öncelikli olarak bebeğinizi mutlaka bir hekime götürmelisiniz. İlaç kullanımı bebek ve çocuklarda risk taşıdığı için eğer ilaç kullanmanız gerekiyorsa bunu da hekim kontrolünde yapmalısınız.

Bunun yanı sıra soğuk algınlığı tedavisi devam ederken bebeğinizi sıvı gıda ağırlıklı beslemeli, eğer emziriyorsanız ara vermeden emzirmeye devam etmelisiniz. Ayrıca bir yaşından büyükse bebeğinize bal ve nane limon karışımı içirebilirsiniz.

Bu önerilerimizin yanı sıra güçlü bir bağışıklık sistemi hastalıklarla savaşarak sağlığınıza en kısa sürede yeniden kavuşmanıza yardımcı olur. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve sağlıklı bir bedene sahip olmak için Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Önerileri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir