oya sengor / İstanbul'un Balkonları (Oya Şengör) - Fiyat & Satın Al | D&R

Oya Sengor

oya sengor

kaynağı değiştir]

Kanuni Sultan Süleyman hakkında ifadeleri[değiştir

Prof. Dr. Celal Şengör evli mi eşi Oya Şengör ve çocuğu kimdir?

Prof. Dr. Celal Şengör&#;un katıldığı bir programda kız öğrencine yaptığı tacizi anlatması olay oldu. Kız öğrencimin eteğini kaldırdım kıçına bir tokat attım diyen Celal Şengör&#;ün hayatı merak konusu oldu. Peki Prof. Dr. Celal Şengör kimdir, aslen nereli, evli mi eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

Prof. Dr. Celal Şengör'ün katıldığı bir yayında kız öğrencine yaptığı tacizi anlatması olay oldu, sosyal medyanın gündemine düştü. Saniye'nin eteğini kaldırdım ve kıçına bir tokat attım diyen Celal Şengör'ün bu açıklamasına tepki yağdı. Bu talihsiz açıklamanın ardından Celal Şengör kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve eşi merak konusu oldu. 66 yaşında Celal Şengör, Oya Şengör ile evli ve  H. C. Asım Şengör adında bir kızı var. 

Ne dedi taciz açıklaması: Prof. Dr. Celal Şengör'ün sosyal medyada yayılan bir videosunda, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir öğrencisini taciz ettiği ortaya çıktı. Geçmişte yaşadığı bir durumda öğrencisine sinirlendiğini belirten Şengör, yayında öğrencisinin eteğine kaldırarak tokat attığını söyledi.

Öğrencisinin şaşkın bakışlarıyla karşılaştığını söyleyen Celal Şengör, "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü." dedi.

Olayın devamını anlatan Şengör, "Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Akademik kariyeri:  ’de İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi, genel jeoloji kürsüsünde asistan olarak görev yapmaya başladı. ’de State University of New York at Albany’den doktor unvânı aldı. yılında Londra Jeoloji Cemiyeti’nin Başkanlık Ödülü’nü, ’da TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü aldı. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi genel jeoloji anabilim dalında doçent oldu. ’de Neuchâtel Üniversitesi Fen Fakültesi’nden şeref bilim doktoru (Docteur ès sciences honoris causa) pâyesi aldı. Academia Europaea’ya yılında kabul edildi ve cemiyetin ilk Türk üyesi oldu. Aynı yıl Avusturya Jeoloji Servisi muhabir üyesi, yılında ise Avusturya Jeoloji Derneği şeref üyesi oldu. Yine yılında Kültür Bakanlığı’nın “bilgi çağı ödülü”nü kazandı.

yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi genel jeoloji anabilim dalında profesörlüğe terfî etti. yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nin en genç kurucu üyesi oldu ve akademi konseyine seçildi. Aynı yıl TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi oldu. yılında Rusya Doğa Bilimleri Akademisi üyeliğine, Fransız ve Amerikan jeoloji dernekleri şeref üyeliğine seçildi. Ayrıca kendisine Fransız Fizik Cemiyeti ve École Normale Supérieure Vakfı tarafından Rammal Madalyası verildi. Şengör yılında, Fransız Bilimler Akademisi tarafından yerbilimleri dalında büyük ödül (Lutaud Ödülü) ile taltif edildi. Mayıs ayı içerisinde Şengör, Collège de France’da misafir profesör olarak bir kürsü işgal etti. Burada “19’uncu yüzyılda tektoniğin gelişmesine fransız jeologlarının katkısı” konulu bir ders verdi ve 28 Mayıs ’de Collège de France’ın madalyasını aldı. ’da Londra Jeoloji Cemiyeti kendisine Bigsby Madalyasını tevcih etti. yılının Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilimler Akademisi yabancı üyeliğine seçilen ilk Türk oldu. Rusya Bilimler Akademisi’ne Fuad Köprülü’den sonra seçilen ikinci Türktür. Ayrıca yılında Leopoldina Doğa Araştırıcıları Akademisi üyeliğine seçilmiştir.

Özel hayatı: Jeolojiye olan merakının nasıl başladığı, “Bir Bilim Adamının Serüveni” adlı kitapta, Şengör'ün “Ben jeolojiyi küçük yaştan yani Jules Verne'in Arzın Merkezine Seyahat kitabını okuduğum günden itibaren sevmeye başladım. Hemen arkasından Denizler Altında Yirmi Bin Fersah'ı okudum. Onu da okuduktan sonra kendi kendime, ‘Adam olmak demek, Jules Verne'in tarif ettiği gibi olmak demektir' diye düşündüm. Bana jeolojiyi Jules Verne sevdirdi…” şeklindeki ifadeleriyle anlatılmıştır. Bir röportajında kendisine ait kütüphanesinde ’in üzerinde kitabı olduğunu söylemiştir.

Celal Şengör’e hafif Asperger teşhisi konulmuştur ve bunu şu sözlerle anlatmaktadır: “Ben de hafif Aschberger ile teşhis edilmiş bir insanım. Ve bu özelliğime şükran borçluyum. Otistik olmasaydım bilimde elde ettiğim başarıları elde edemezdim.”

Şengör yılında Oya Maltepe ile evlenmiştir. Tek çocuğu olan oğlu H. C. Asım Şengör yılında dünyaya gelmiştir.

celal şengörprof. dr. celal şengör

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir