müstakil evde yaşamanın avantajları / Sizce toplu konutlarmı daha çekici yoksa katlı bahçeli binalar mı?

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları

müstakil evde yaşamanın avantajları

Hemen ücretsiz ilan verin, kısa sürede alıcı bulun. funduszeue.info

Bahçeli evlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Ferah ve geniş evlerde yaşamak birçok kişinin hayalidir. Ev sahibi olmak isteyen herkes bütçesinin el verdiği ölçüde mümkün olan en ferah evi almak ister. Hal böyle olunca da dubleks evler bu isteği gerçeğe dönüştüren en yakın seçenekler olarak karşımıza çıkıyor.

En çok talep gören konut tiplerinden olan dubleks konutlar ev sahiplerine getirdiği birçok avantajın yanında birtakım götürülere de sahip. Her konut tipinde olduğu gibi dubleks evi de almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı sizin için araştırdık. Öncelikle avantajlarından başlayalım…

 Ferah bir dünya ;

 

Dubleks evin en önemli artısı şüphesiz ferahlığı…Özellikle geniş aileler ya da sık sık misafir alan evler için en rahat alternatif. Sıkışmadan, özgürce yaşamak, eşyaların kaplayacağı alanı dert etmeden özgürce alışverişe olanak sağlayan en ideal konut tipi desek yanılmış olmayız. Dubleks ev sahipleri daha fazla alanın kullanıma sunulduğu bu evlerde ferahlığı doyasıya yaşama imkanı buluyor.

 Size ait bir yaşam alanı ;

 

İkinci ve en önemli etkenlerden biri ise bağımsızlık… Özellikle müstakil dubleksler de oturan bireyler için bu evler, kendi aileleri dışında kimse ile göz göze gelmeyecekleri bir yaşam alanı. Bu da ev sahipleri için üst, alt ya da yan komşunun gürültüsüne maruz kalmadan bağımsız ve özgürce hareket olanağı sağlayacak bir yaşam anlamına geliyor.

Teras ve bahçe keyfi ;

Bahçe ve teraslar da dublekslerin sunduğu avantajlardan biri… Evi barınma ihtiyacınıı gideren bir yapı olmaktan çıkarıp içerisinde yaşamın bir çok ayrıntısına yer veren bahçe ve de teras bölümleri, özellikle müstakil dublekslerin tercih edilmesindeki en önemli etken. Böylece evin ferahlığına ferahlık katılıyor ve ev sahibi yalnızca dört duvar değil bir yaşam tarzı satın almış oluyor.

Kentsel dönüşüm avantajı ;

Müstakil binası olan vatandaşlar, mevcut binalarının risk analiz raporlarını yaptırarak, çıkan rapor sonucunda eğer bina riskli ise, risk analiz raporunu bakanlığa onaylatarak ve tapuya işleterek kentsel dönüşüm kapsamında binalarını yenileyebilirler. Diğer yapılarda ise kentsel dönüşüm kararı alabilmek için arsa paylarının 3'te 2 çoğunluğu ile karar verilir. Bu durum riskli binalarda geçerli değildir. Riskli yapılar da tek bir kat maliki bile o raporu alabilir.

Ayrıca müstakil evlerin bulunduğu sitelerde genel de arsa payı daha yüksek olabildiği için ileriye dönük bir yatırım olarak da değerlendirilebilir.

Gelelim Dezavantajlarına

Katlar arasında ki eşitsizlik ;

Dubleks ev sahiplerinin yakındığı konuların başında alt ve üst katların eşit şekilde ısınmama ve soğumama problemi. Özellikle çatı dublekslerin yegane sorunlarından biri olan üst kat yazın çok sıcak, kışın çok soğuk olabilmesi dubleks sahiplerini dubleks aldıkları için pişman eden bir etken. Bunun sonucunda mevsimsel olarak evin katlarından birinin kullanımı geçici olarak durdurulabiliyor.

Artan maliyetler ;

Alt ve üst katlardaki ısı farklılığı problemini gidermek ya da minimize etmek belli bir maliyet gerektirdiğinden dubleks sahiplerinin kesenin ağzını açması gerekiyor. Ayrıca yine çatı dublekslerinin en büyük problemi olan çatı akmalarının önüne geçmek ve rutin bir şekilde çatı onarımını gerçekleştirmek de ekstra bir maliyet gerektiriyor. Eve yapılacak izolasyon, yalıtım mantolama, onarım vb işlemler ev sahibinin cebine yansıyor.

 Merdiven faktörü ;

Bir diğer etken merdiven faktörü. Evi ikiye bölen merdivenler zamanla ev sahibi için bir eziyet sebebi olabiliyor. Üst ya da alt katta unutulan bir şeyi almak için giderek devleşen o merdivenleri inip çıkmak özellikle yaşlılar için oldukça güç hale gelebiliyor. Merdivenler hakkında düşüncelerin negatif yöne doğru dönmesindeki etkenlerden biri de çocuk faktörü. Çocukların yaşayacağı muhtemel merdiven kazalarının önüne geçmek için ev sahiplerinin ekstra dikkat etmeleri gerekiyor.

Bölünen yaşam alanları ;

Bir diğer faktör evin bütüncül olarak değil farklı iki yaşam alanı şeklinde algılanışının getirileri. Aşağı katta kalan banyo, üst katta kalan mutfak ya da kullanılmayan oda/odalar ev içerisindeki ulaşımı ve bütüncül algıyı zorlaştırabiliyor. Örneğin, dubleks sahipleri için kablosuz internet kullanmak bile can sıkıcı hale gelebiliyor. Katlar arası ağ algılamada problem yaşanabiliyor.

 Isınma ve temizlik sorunu ;

Dubleks ev beraberinde getirdiği ısınma ve temizlik giderlerinde de farkını ortaya koyuyor. Evin her köşesini ısıtmak maliyetli olacağı için oda ya da odaların kış ayında kullanıma kapatılması söz konusu olabiliyor. Temizlik de aynı şekilde hem daha fazla zaman alacağı hem de kullanılacak temizlik malzemelerinin daha hızlı tükeneceği ve de direkt olarak maliyete yansıyacağı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda bütçeden daha fazla fedakarlık gerektirebiliyor.

Cumartesi

Güncelleme : Cuma

Müstakil Evin Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Müstakil Evin Avantajları Ve Dezavantajları, içinde ikamet edecek insanların bireysel yaşam alışkanlıkları ve  ev hayatından bekledikleri konfora göre değişkenlik gösterir. Günümüz modern  kent yaşamında yaşamını sürdüren bireylerin özlem ve beklentileri, kentin karmaşasından uzak doğa ile baş başa kalabilecekleri bir ev hayali.

Öte yandan, günlük yaşantısında modern yaşam konforundan kopmayı sevmeyen bireyler ise, son derece konservatif  bir hayatı tercih etmeleri halinde ise, ya bir site de yer alan konut veya bir apartman dairesini tercih edecektir. Aslında müstakil evde yaşama tercihinden sonra evin yatırımcısına sağladığı avantaj veya dezavantajlar biraz da kullanıcının beklentisiyle orantılı olacaktır.

Bu nedenle Müstakil Evin Avantajları Ve Dezavantajları  Nelerdir sorusu, yeni ev almayı düşünen veya müstakil eve taşınacak olanların  öncelikle  cevap aradığı  bir konu. Doğayı seviyorsanız, kent yaşamının bunaltan karmaşasından uzaklaşmak istiyorsanız ve kendi özel bahçeniz olmasından yana iseniz, Müstakil Evin Avantajları size daha fazla gibi görünecektir.

Apartman kurallarına uymadan rahatça yaşamın idame ettirileceği ve çocukların bahçesinde özgürce koşup oynayabileceği müstakil konut tercihi, aynı zamanda kullanıcısına herkesten bağımsız bir yaşam ayrıcalığı da sunmaktadır. Elbette, her konutta olduğu gibi kullanım kolaylığı açısından müstakil bir evin avantajları Ve dezavantajları olacaktır.

Müstakil Evin Avantajları Nelerdir?

Müstakil evde yaşamaya başladığınızda, başta apartman ortak giderleri olmak üzere bir çok ortak gider payı ve gider sorumluluğundan kurtulursunuz. Müstakil ev tercihi, her zaman kullanıcısına kullanım özgürlüğü, çocuklara oyun alanı ve evcil hayvanlar da rahat yaşam alanı sunar. Müstakil evden yana tercihini kullanan yatırımcılar, komşuların yaptığı gürültüden kurtuldukları gibi, kendilerinin de komşuları rahatsız edecek gürültü problemleri olmayacaktır.

Evinizin yer aldığı lokasyonda yatırım değerinin artması halinde ise, evi çok kısa sürede kolaylıkla satabilirsiniz. Aldığınız müstakil ev eğer, site içerisinde yer almıyorsa her hangi bir aidat ödeme derdinizde olmayacaktır. Aracınız için özel otopark ve günün yorgunluğunu bahçesinde kahve içerek atabileceğiniz müstakil evin, bahçesinde bulunan çiçeklerle ilgilenmek ayrıca huzur verecektir.

Müstakil Evin Dezavantajları Nelerdir?

Müstakil evler yatırımcısına sağladıkları kolaylık ve özgürlük alanları kadar bazı açılardan da dezavantajlar yaratabiliyor. Örneğin, kışın hava koşullarından olumsuz etkilenir ve su basma ihtimali oluşabilir. Müstakil ev, birden fazla kata sahip olması, hem temizlik hem de merdiven kullanımı açısında yorucu olabilir. Müstakil evlerin dezavantajlarını arasında bahçe ışıklandırması ve çiçeklerin, çimlerin sulanmasından kaynaklı elektrik, ısınma ve su gibi giderlerin daha fazla olduğunu söylemek mümkün.

Müstakil Evin Dezavantajları arasında, kent merkezinden uzak olması halinde ulaşımın sorun olacaktır. Öte yandan müstakil evlerde, güvenlik görevlisi olmadığından ve giriş kapısı ile pencerelere ulaşmak daha kolay hale gelecektir. Müstakil evin, teknik ve fiziki sorunları oluştuğunda su ve elektrik tesisatı, dış cephe boyası, çatı, bahçe ve havuz gibi bunların tamir ve tadilat işleriyle bizzat kullanıcını ilgilenmesi ve giderleri tek başına ödemesi gerekir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası