üsküdar belediyesi gezi teknesi / Kocaeli ve Yalova Hareketli Kuzguncuk,Beylerbeyi ve Boğazda Tekne Turu-Uniteam tur

Üsküdar Belediyesi Gezi Teknesi

üsküdar belediyesi gezi teknesi

İstanbul Takipte - İstanbul Yerel Haber

Üsküdar Belediyesi Kültür Sanat Etkinlerinin konuğu ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan oldu. Kaçan’ın sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği “Bir Gemi Dolu Hikâye” programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Özellikle bir döneme damgasını vuran ve Üsküdar&#;daki Kuzguncuk Mahallesi&#;nde çekilen Ekmek Teknesi televizyon dizisinde oynadığı “Herodot Cevdet” karakteriyle anlattığı hikâyeler ile hafızalara kazınan oyuncu, etkinlikte de sevenlerine birçok hikâye anlattı.

Programda konuşan Başkan Türkmen, “Kıymetli dostumuz Hasan Kaçan’ı ve siz sevenlerini Valide Sultan Gemimizde ağırlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Hoş geldiniz. Boğaz Turu’na daha evvel katılmış olanlarınız elbette vardır. Ancak bu gemide böyle bir tur yapmak doyumsuz bir keyif. Üzerine bir de Hasan Kaçan’ın sohbetleriyle böyle bir gezi yapmak daha büyük bir keyif olacaktır” diye konuştu.

Başkan Türkmen’e düzenlenen etkinlik için teşekkürlerini belirten Kaçan ise, “Hilmi Türkmen Başkan’ımız gerçekten çok büyük projelere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde Nevmekân Sahil’e birçok defa gittim. Etkinliklere katıldım. İnanın, İstanbul’da böyle bir yapı görmedim. Hilmi Başkan uçmuş dedim. Her yerde söylüyorum bunu, ilerleyen zamanlar da Üsküdar’ın sembol mekânlarından bir tanesi olacaktır. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz Valide Sultan Gemisi’ne ilk defa geliyorum. Yine diyorum, “Hilmi Başkan uçmuş” dedi.

”İstanbul Hikâyeleri” anlatan Kaçan daha sonra programa katılan sevenleri ile soru-cevap şeklinde programı devam ettirdi.

Üsküdar’dan başlayan program, boğaz turu sonrasında yeniden Üsküdar’da son buldu.

kaynağı değiştir]

Yerleşimin Antik Çağ'daki ilk adı Khyrsopolis olup Yunanca 'Altın şehir' anlamına gelmekteydi[6]. Üsküdar adının, Roma döneminin Roma ordusunun zırhlı süvari birliklerden olan Scutarii ve buradaki Skutarion (Yunanca:&#;Σκουτάριον) Kışlası'ndan geldiği düşüncesi yaygındır. Özhan ÖztürkLatince “zırhlı süvari” anlamına gelen Scutarii kelimesi ile Antik Çağ’da bozkırların atlı savaşçıları olarak anılan İskitlerin kendilerine verdikleri “okçular” anlamındaki skudat ismi arasındaki benzerliğe dikkat çekmiştir.[6]Bizanslılarca Hrisopolis (Altınşehir) olarak adlandırılan Üsküdar, yüzyıldan itibaren Skutarion olarak tanınmaya başlamıştır. IV. Haçlı Seferi ile İstanbul'a gelen Geoffroy de Villehardouin, Histoire de la conquête de Constantinople (İstanbul'un Zaptının Tarihi) adlı kitabında bu semt için “Escutaire” sözcüğünü kullanmış ve bu sözcük Fransızca kaynaklarda sık sık tekrarlanmıştır. Skutarion ismi zamanla Üsküdar'a dönüşmüştür.

Topoğrafya[değiştir kaynağı değiştir]

Capitol AVM

Üsküdar'da egemen ekonomik etkinlik ticarettir. Küçük çaptaki ziraat alanları dahi yerleşim alanına dönüştüğü için tarımsal faaliyet yok denecek kadar azdır. Su ürünleri alanında da bir adet su ürünleri kooperatifi vardır. Tarımsal faaliyetler gibi sanayi tesisleri de yoktur. Sayısı fazla olmayan küçük imalathaneler nüfusa göre kayda değer sayılmaz. Ancak Türkiye'nin önde gelen çok sayıda sınai ve ticari teşebbüsün yönetim merkezi ilçe sınırları içindedir.[12] İlçede daha ziyade küçük esnaf ve sanatkâr ile emekli nüfus bulunmaktadır, faal nüfusun bir bölümü ilçe dışında çalışmaktadır. Haydarpaşa Limanı Üsküdar ile Kadıköy ilçe sınırının ortasındadır.

Altunizade semti birçok plaza ve iş merkezine ev sahipliği yapmaktadır.

Nakkaştepe bölgesinde Koç Holding Yönetim Binası bulunmaktadır.

Uncular Caddesi de Üsküdar'ın önemli ticaret merkezlerinden biridir. (Bu cadde elektrikçi ve nalbur gibi dükkanları barındırarak ticaret caddesi olarak bilinir.)

Nüfus[değiştir kaynağı değiştir]

İlçede haftalık olarak yayınlanan; Üsküdar Gazetesi ile günlük olarak yayınlanan Tünaydın Gazetesi, bayilerde de satılmakta ve ilçe sorunlarına eğilmektedirler.

Kardeş şehirler[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası