cimer deprem yardım / Türkiye Cumhuriyeti | İletişim Başkanlığı

Cimer Deprem Yardım

cimer deprem yardım

İletişim Başkanı Altun: CİMER'e 'Deprem Acil' butonu ekledik

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlığın organize ettiği 'Doğal Afetlerde Uluslararası İş Birliği ve Dayanışma Paneli'nde konuştu. Altun, 6 Şubat'ta Türkiye'nin çok büyük bir deprem felaketi yaşadığını belirterek, 11 il ve 62 ilçede ağır yıkımlara yol açan felakette 313 binden fazla bina ve 893 binin üzerinde bağımsız bölümün yıkıldığını veya ortanın üzerinde hasar aldığını söyledi. Afetin, olağanüstü müdahale gerektirdiğine işaret eden Altun, başta Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türk Kızılay olmak üzere tüm kurumlar ve milletin seferberlik durumuna geçtiğini kaydetti.

'GÖSTERİLEN DAYANIŞMA HER ZAMAN MİNNETLE ANILIYOR'

Dünyanın, ekonomik kriz, savaş, salgın, kıtlık, iklim krizi, doğal afetler gibi tek ülkenin sınırlarını aşan risklerle karşı karşıya bulunduğunu bildiren Altun, "Bu sorunlar tek bir ülkeye ya da bölgeye mahsus gibi görünse de zamanla etki alanı genişleyerek küresel bir sorun haline gelme potansiyelleri barındırıyor. İşte bu sebeple, bu sorunların çözümünde uluslararası dayanışma ve iş birliği büyük önem taşıyor. Hiç kuşkusuz, bu tür sınama zamanlarında gösterilen dayanışma, devletler ve halklar tarafından her zaman minnettarlıkla hatırlanıyor. Bu dayanışma, ortak bir insanlık bilinci geliştirilmesinde ve uzun vadede barış ve güvenliğin korunmasında bir motivasyon işlevi görebilir. Nasıl ki ülkemiz, gerek tarih boyunca, gerekse küresel salgın zamanında dünyanın çeşitli yerlerinde ortaya çıkan sorunlarda dayanışma ve yardımlaşmadan kaçınmamış ve insani yardım konusunda yoğun çabalar sergilemişse, bugün de asrın felaketine karşı diğer devletler ve halklar tarafından yalnız bırakılmamış ve güçlü bir destek görmüştür. Yaşanan felaketin büyüklüğü nedeniyle yaptığımız uluslararası çağrıya istinaden farklı ülkelerden ekipler de ülkemize gelerek arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. 90 ülkeden 11 bin 500'e yakın arama kurtarma personeli de çalışmalara katkı sundu" diye konuştu.

'VEFA GÖRDÜK'

Altun, Türkiye'nin dünyanın neresinde bir felaket yaşansa her zaman yardıma ilk koşan ülke olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha önce yaşanan küresel krizler ve felaketler karşısında milletimizin dünyanın dört bir yanına uzattığı yardım eline, sergilediği dayanışma ve cömertliğe karşı bugün büyük bir vefa gösterildiğini gördük. Felaketin ilk anlarından bu yana canla başla mücadele veren, başta arama kurtarma görevlileri olmak üzere, resmi ya da gönüllü olarak faaliyet gösteren herkese minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Aynı şekilde, bu afet karşısında ülkemize dayanışma ve destek gösteren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum. Hem yıkıcı şiddetteki depremlerin peş peşe yaşanmasına, hem de ağır kış şartlarının çalışmaları zorlaştırmasına rağmen, devletimiz asrın felaketinde müdahale ve koordinasyon konusunda, hamdolsun, başarılı bir sınav verdi. Bölgedeki insanlarımız devletin varlığını ve şefkat elini ilk andan itibaren hissetti."

'FOYALARINI ORTAYA ÇIKARAN KİŞİLERİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR'

İletişim Başkanlığı'nın deprem sonrası süreçte üzerine düşeni yerine getirmeye gayret ettiğini söyleyen Altun, "Sürecin başından bu yana, bir taraftan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini temin ediyoruz, diğer taraftan da ne yazık ki böyle bir ortamda bile maruz kaldığımız dezenformasyon girişimleriyle mücadele ediyoruz. Bu süreçte dezenformasyonun doğrudan can ve mal güvenliğine dahi nasıl zararlar verebileceğini de gördüğümüz onlarca vakayla karşılaştık. Böylesi hayati bir anda dahi başkanlık olarak enerjimizin ve kapasitemizin önemli bir bölümünü dezenformasyonla mücadeleye sarf etmek zorunda kaldık. Ancak biz ne zaman dezenformasyonla etkin şekilde mücadele etsek, ulusal ve uluslararası kamuoyunu doğru, şeffaf, güvenilir şekilde ve zamanında bilgilendirsek, bundan rahatsız olan dahili ve harici sesler, hemen yükselmeye başlıyor. Çünkü biz, yalanlarla mücadele ettikçe onlar, istedikleri dümeni çeviremiyorlar. Kumpasları kuramıyor, kitleleri istedikleri gibi manipüle edemiyorlar. Bunu yapamayınca da foyalarını ortaya çıkaran kişileri ve kurumları karalamaya, itibarsızlaştırmaya girişiyorlar" dedi.

Dezenformasyonla mücadelenin yanı sıra 'Türkiye Tek Yürek', 'Asrın Dayanışması' ve 'Seninleyiz Türkiye' gibi iletişim kampanyalarıyla dayanışma ve duyarlılığı artırmayı da hedeflediklerini bildiren Altun, "Ayrıca Başkanlığımız çatısı altında hizmet sunan CİMER'e 'Deprem Acil' butonu ekleyerek, bu felaketten etkilenen vatandaşlarımızın taleplerini devlete çok daha hızlı iletebilmesini temin etmek üzere bir kanal daha açtık. 'Deprem Acil' butonu ve çağrı merkezimiz aracılığıyla bugüne kadar vatandaşlarımızdan 1 milyon 700 bine yakın başvuru aldık. Tüm başvurular, depremin ilk anından itibaren 7/24 büyük bir titizlikle incelendi, devletimiz tüm kurumlarıyla koordinasyon içinde hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturuldu. Bu başvurular içinde milletimizin fedakarlığını, birlik ve beraberliğini, dayanışmasını ortaya koyduğu çok sayıda mesaj da vardı. Biz tüm bu adımları da dayanışma ekosisteminin bir parçası olarak değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

CİMER deprem acil nedir, nasıl kullanılır? CİMER deprem acil başvurusu

CİMER üzerinde yer alan çeşitli başvuru işlemlerine “deprem acil” başvuruları da eklendi. Bu sayede deprem acil başvuruları kurumlara yapılan depremle ilgili başvuruları tek çatı altında toplanarak ilgili ekiplere ulaştırılmasını kolaylaştıracak.

CİMER DEPREM ACİL NEDİR, NASIL KULLANILIR, NASIL BAŞVURU YAPILIR?

CİMER deprem acil başvuruları depremle ilgili bir bilgiyi resmi kurumlara iletmek isteyen kişilerin başvuru gerçekleştirebilecekleri bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Buradan depremle alakalı bilgi paylaşımında bulunmak isteyen ya da ihtiyaçlar için destek talep eden kişiler başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden başvuru yapmak için ister formda yer alan bilgileri tek tek doldurabilir ister e-devlet hesabınızla giriş yaparak daha hızlı bir şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz. E-devlet ile sisteme giriş yaptıktan sonra iletmek istediğiniz konuyu ilgili kutucuğa yazabilirsiniz.

CİMER başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet CİMER başvuru işlemleri

CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor.

Başvuru sonrası sürecin hangi aşamada olduğu da yine “CİMER başvuru takip” ekranı üzerinden takip ediliyor. Peki, başvurular nasıl gerçekleştiriliyor?

CİMER BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

Başvuru sayfasına gelinmesinin ardından başvuruda bulunacak kişinin istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme haklarından hangisini talep ettikleri soruluyor. Buradaki kutucuk işaretlenerek gerekli diğer bilgiler girildikten sonra başvuru konusunun yer alacağı sayfaya geçiliyor.

Son olarak başvurunun içeriği ile ilgili metin alınıyor ve kişini talep ya da şikayetine konu olan bilgiler isteniyor. Burada yapılan değerlendirme sonrası talepler ilgili kamu kurumlarına iletiliyor.

CİMER'DEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

Başvuruda bulunan kişi yine CİMER ya da e-devlet üzerinden başvuru numarasını girerek yapmış olduğu başvurunun hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor. Başvurular kurumun yoğunluğuna göre birkaç gün içerisinde yanıtlanıyor. Genellikle en fazla 14 iş günü içerisinde bir işlem gerçekleştirilmiş oluyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası