pringles şekli / Pringles'ın Şekli Olarak Hiperbolik Paraboloidin Seçilmesinin Arkasındaki Mühendislik

Pringles Şekli

pringles şekli

Zaten Destekçiyim

Pringles ya da at eyerlerinde gördüğümüz bu şekle, hiperbolik paraboloid diyoruz. İsmi bu kadar şaşaalı olsa da, aslında matematiksel ifadesi son derece basit bir geometrik şekil. İlk etapta böyle bir şeklin ne işe yarayacağını anlamıyor olabilirsiniz; ancak bilimin güzelliği de aslında birazcık burada gizli diyebiliriz: ona baktıkça, detayları görmeye başlıyorsunuz. 

Matematiksel tanımları ve nasıl ifade edildikleri çok önemli değil, görselde zaten basit bir denklemini görüyorsunuz. Ancak paraboloidler, şekilleri gereği çok ilginç özelliklere sahiptirler. Örneğin, buradaki hiperbolik paraboloidin kardeşi olan parabolik paraboloidler, üzerlerine düşen ışığı tek bir noktaya odaklamalarıyla bilinirler. Bu ne işimize yarardı? Bir düşünün, ne tür uygulamalarda, çok uzaklardan gelen ışığı tek bir noktaya odaklayarak bir görüntü elde etmeye çalışırız? Evet, astronomide! Gerçekten de, parabolik paraboloidler oval bir kupaya benzerler ve aşağıdaki gibi görünürler: 

Bu şekilleri sayesinde, içlerine düşen ışığı tek bir noktaya (odak noktasına) odaklayarak, çok keskin bir görüntü elde etmemizi sağlarlar. Bu nedenle, teleskopların vazgeçilmez parçalarından birisidirler.

Peki ya bunun tersi? Ne zaman dağınık gelen ışığı, paralel olarak geri yansıtmak isteriz? Örneğin, arama kurtarma ekiplerinin kullandığı arama fenerlerinde! Bu aletler içerisinde yer alan parabolik paraboloidin arka kısmına ışık düşürecek olursanız, etraftan dağınık gelen ışığı tek bir hat halinde geri yansıtacaktır. Böylelikle odaklanmış bir ışık huzmesi elde etmeniz mümkündür.

İyi ama, Pringles'ın bu şekli ne işe yarıyor? Parabolik paraboloidlerin yapabildikleri epey havalı gözükse de, hiperbolik paraboloidler bu konuda pek de üne sahip değillerdir. Çoğu zaman, estetik görünümleri nedeniyle mimarinin önemli birer parçası olsalar da, bunun haricinde pek kullanışlı sayılmazlar. Pringles'ın iddia ettiğine göreyse, bu hiperbolik paraboloid şekil, tek bir kutu içerisine çok sayıda cipsi sımsıkı bir şekilde yerleştirmeye yarıyor ve güçlü yapısı nedeniyle kırılmalara engel oluyor olması. Bu konuda çok da güvenilir bir araştırma yok, dolayısıyla düzlemsel (dümdüz) cipsler ile Pringles arasında gerçekten dayanıklılık ve taşıma kolaylığı açısından bir fark var mı, söylemek zor.

Alıntı Yap

Okundu Olarak İşaretle

Paylaş

Sonra Oku

Notlarım

Yazdır / PDF Olarak Kaydet

Bize Ulaş

Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git

Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?

Kaynaklar ve İleri Okuma

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

funduszeue.info

Matematik Hikayeleri Bilim Videolar 

İsmail Kara eğrilerin gücü, Gauss eğrileri, Hiperbolik paraboloid, pringles cipsinin şekli, pringles şeklinin ardındaki güç

Günümüzde market raflarından, bakkallardan, hatta evimizin içine kadar giren hemen hemen herkesin çok sevdiği bir ürün olan cipsten bahsedeceğim. Bu Pringles markalı cipslerin şekilleri neden diğer markalardan farklı olduğunu ve bunun ardındaki matematiği inceleyeceğiz. Gauss eğriliği nedir? Pringles cipsleri ve pizzaların gauss eğriliği ile nasıl bir ilişkisi var? Bu cipslerin diğer markalar gibi neden yuvarlak bir biçime sahip değil veya neden uzun ince bir görüntüsü yokta hiperbolik paraboloit bir şekil yapmaya karar vermişler, bu hiperbolik paraboloit nedir, ne işe yarar, Pringles neden diğer markalar gibi standart bir görünümden uzaklaşıp böylesi bir farklılığa gitmiş bunu araştıracağız. Bu şeklin günlük hayatta başka kullanıldığı yerler nelerdir?

Pringles'ın Şekli Olarak Hiperbolik Paraboloidin Seçilmesinin Arkasındaki Mühendislik

popüler, bir o kadar pahal&#x; olan amerikan cips markas&#x; pringles o kavisli şekli biz ördek gagas&#x; yapal&#x;m diye vermemiş. eyer benzeri şeklinin arkas&#x;nda mühendislik zekas&#x; varm&#x;ş elbet.şöyle ki;

hiperbolik paraboloid

geometrinin harika dünyas&#x;nda bu şekil, "bir parabolün bir hiperbol üzerinde yürütülmesinden meydana gelen çift eğrilikli yüzey biçimi." daha basit haliyle "çift eğrilikli yüzey" diyebiliriz.

genellikle "eyer" olarak adland&#x;r&#x;lan bu şeklin ad&#x;, dikey kesitlerinin parabol olmas&#x;ndan gelmektedir. öte yandan bu şeklin yatay kesiti hiperboldür.


bu şekil, patates bazl&#x; at&#x;şt&#x;rmal&#x;klar&#x;n yan&#x; s&#x;ra birçok faydal&#x; uygulamaya sahiptir. mimarl&#x;k alan&#x;nda geniş aç&#x;kl&#x;klar&#x; örtmek için, kolon kiriş sistemlerinin sağlayamad&#x;ğ&#x; olanaklar&#x; verdiğinden, özellikle 'lerden bu yana geniş çapta uygulanmaktad&#x;r. betonarme olarak yap&#x;ld&#x;ğ&#x;nda az demir donat&#x;y&#x; gerektirmesi ve çok ince bir kabuk olarak dökülebilmesi gibi avantajlar&#x; vard&#x;r. ayr&#x;ca eğrisel bir kabuk olduğu halde, düz kal&#x;p tahtalar&#x; kullan&#x;larak dökülebildiği için geniş mekanlar&#x;n örütlmesi söz konusuysa, oldukça büyük yap&#x;m kolayl&#x;ğ&#x;na da sahiptir.

londra velodromu, kanada'daki scotiabank saddledome ve isveç'teki scandinavium, "hiperbolik paraboloid"in en sofistike yap&#x;sal örneklerinden baz&#x;lar&#x;d&#x;r.

peki pringles neden hiperbolik paraboloid şeklini seçti?

* hiperbolik paraboloid olarak da bilinen eyer şekli kendiliğinden merkezlenir, dolay&#x;s&#x;yla istiflenmesi kolayd&#x;r.

* ç&#x;t&#x;r ç&#x;t&#x;r hissini art&#x;r&#x;r.

* pres bloğunu üretmek diğer şekillere k&#x;yasla nispeten daha uygundur.

y&#x;l&#x;nda "procter and gamble" kimyager fredric j. baur'a bir görev verir: tüketicilerin k&#x;r&#x;k, yağl&#x; ve bayat cipsler ve poşetlerdeki hava ile ilgili şikayetlerini gidermek için yeni bir tür patates cipsi geliştirmek

bu gereksinimleri göz önünde bulunduran baur, dünyan&#x;n en başar&#x;l&#x; patates cipsini yapmak için çal&#x;şmalara başlad&#x;.

baur, 2 y&#x;l boyunca k&#x;zarm&#x;ş hamurdan hiperbolik paraboloid şeklinde cipsler geliştirdi ve cips kab&#x; olarak boru şeklindeki kutuyu seçti.


makine mühendisi ve ayn&#x; zamanda bilim kurgu ve fantezi romanlar&#x;yla da tan&#x;nan "gene wolfe", bunlar&#x; pişiren makinenin geliştirilmesine yard&#x;mc&#x; oldu. bu pringles'&#x;n başlang&#x;c&#x;yd&#x;. bu tür ayr&#x;nt&#x;lara gösterdikleri özen pringles'&#x;n cips endüstrisinde 1 numaral&#x; yeri kazanmas&#x;na ve korumas&#x;na yard&#x;mc&#x; oldu. pringles'&#x;n hiperbolik paraboloid şekli başar&#x;s&#x;n&#x;n temel nedeni olmuştur.

teknoloji odakl&#x; olmayan bir sektörde müşterilerin sorunlar&#x;n&#x; ustaca çözmek için yoğun teknoloji odakl&#x; bir çözümün klasik bir örneğidir ve as&#x;l dikkat çekici nokta tüm bunlar y&#x;l&#x;nda gerçekleşmesidir.

çifte eğrilik sadece k&#x;r&#x;lmay&#x; azaltmay&#x; değil, ayn&#x; zamanda müşteri deneyimini geliştirmenin şaş&#x;rt&#x;c&#x; derecede önemli bir parças&#x; olan kendine özgü ç&#x;t&#x;rl&#x;ğ&#x;n&#x; da veriyor. bu nedenle de slogan&#x;n&#x;n hakk&#x;n&#x; veriyor.

once you pop, the fun don&#x;t stop

çiplerin hiperbolik paraboloid olmas&#x;n&#x;n bir başka nedeni de, çok ince bir parça dilimlediğinizde bile ç&#x;t&#x;r ç&#x;t&#x;r cipsler elde edebilmeniz. bu da şirkete ekstra kâr sağlayacakt&#x;r.

kaynak: 1, 2

Pringles

Atıştırmalık kategorisinde sıklıkla tercih edilen yiyeceklerden biri olan cipsler, şık davetlerden arkadaş eğlencelerine kadar pek çok farklı ortamda kendine yer bulur. Bu tür atıştırmalıkları birbirinden farklı markalar tasarlayarak beğeninize sunar. Bunlar arasında öne çıkan Pringles ise oldukça rağbet görür. Markanın akla ilk gelen ürünlerinden olan Pringles original, sade patates lezzeti sunmasına rağmen her damak zevkine hitap eder. Özellikle patates seven kişilerin oldukça hoşuna gider. Patates kızartması tadında olan bu besinler, çıtır yapıdadır ve ince şekliyle kolaylıkla tüketilir. Bu pratik yiyecek, sizi kızartma yapma külfetinden de kurtarır. Aynı lezzeti evinizde yakalarken kızartma sürecinin gerçekleşmesini beklemek zorunda kalmazsınız. Evinizi yoğun yağ kokusu sarmaz ve bulaşık derdi olmaz. Çok pratik ve şık tasarımlı paketi sayesinde Pringles cips tüketimi kolaydır. Bu kadar korunaklı bir kutuda olan atıştırmalık, serin ve kuru yerde muhafaza edildiği sürece son tüketim tarihine kadar taze kalır. Kapağının harika tasarımı bile onu almanıza sebep olur. Yoğurtla veya farklı dip soslarla tüketebileceğiniz besinler, yanında soğuk veya sıcak bir içecekle tüketildiğinde çok zevkli hale gelir. Şekerli bir içecekle tatlı tuzlu dengesi sağlanır. Bol su tüketerek acının, tuzun yoğun hissini azaltabilirsiniz. Baharatlı, acılı, sirkeli tatlardan hoşlananlar için özel çeşitleri vardır. Bunların yanı sıra siz de dip soslar hazırlayarak istediğiniz tatlarla tüketebilirsiniz. Örneğin; Pringles tortilla tüketeceğiniz zaman yanında avokado dip sos deneyebilirsiniz. Ayrıca taco gibi yeni yemekler ya da salatalar yapabilirsiniz. Böylece sağlıklı bir yemek hazırlarsınız. İhtiyacınız olan et, peynir ve biraz garnitür olur. Bunlarla uğraşmak istemezseniz Pringles döner kebab çeşidiyle kebabın tadını yakalarsınız. Pikniklerin, partilerin vazgeçilmez yiyeceği cips, kolaylıkla yanınıza alabileceğiniz ve çantanızda taşıyabileceğiniz bir besindir. Birkaç farklı boyda çeşidi bulunur. Küçük ve büyük ikişer boyutu vardır. Farklı gramajlara sahip olan Pringles 40, 70, gr olarak satışa sunulur. Kalorileri paketlerin içeriğinde kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterir. Çocuklar veya yediklerine dikkat eden bireyler için küçük boydaki ürünler uygun olur. Trendyol’a göz atarak ihtiyacınıza göre bir cips çeşidine ulaşabilirsiniz.

Damak Zevkinize Göre Pringles Çeşitleri

Damak Zevkinize Göre Pringles Çeşitleri

Kendine has tarzı ve tadı olan bu yiyecekler, birbirinden farklı türde müşterilerin beğenisine sunulur. Trendyol’da bu tür atıştırmalıkların birçok farklı modeli vardır. Böylece ürünler, herkese hitap eder. Yolda, arabada ya da sinemada güzel bir filmle size eşlik eden bu eşsiz lezzetler, büyük ilgi görür. Pringles paprika, kırmızı biberli içeriğiyle baharat seven kişilerin hoşuna gider. İçinde tatlı kırmızı biber tozu vardır. Aşırı acı olmadığı için pek çok kişi, bu hafif baharat tadını sever. Tatlı acı bir lezzeti olan ürün, turuncu üzerinde paprika biber resmi bulunan kutusu ile dikkat çeken bir pakette sizlere sunulur. Küçük ve büyük boyutlu bu paketleri inceleyerek tercihinizi yapabilirsiniz. Markanın sevilen diğer çeşitlerinden biri ise Pringles sour cream and onion olur. Bu lezzetli atıştırmalık, ekşi kremalı ve soğanlı tada sahiptir. Bu tür lezzetleri sevenlere güzel bir alternatiftir. Kendinden soslu bu ürün, dip sos gerektirmez. Kremalı tadı zorlanmadan yakalarsınız. Kırmızı biberli ürünler, acılı lezzet sevenlerin tercihidir. Bu acı lezzetin yanına soğuk bir ayran iyi gelir. Peynir aromalı lezzetiyle nacho peynirli çeşidi deneyebilirsiniz. Bununla patates ve peynir ikilisinin mükemmel uyumunu tadarsınız. Markanın bir başka ürünü ise masmavi rengiyle dikkat çeken ve üzerinde bulutlar olan pakettir. Bu size gökyüzünü hatırlatır. Tuzlu ve sirkeli lezzet sunan bu paketi kimisi çok severken kimisi de yüzünü buruşturur. Sirke tadını sevenlere uygun bir lezzettir. Sirke sevmeyenlerin diğer seçeneklere yönelmesi gerekir. Patatesten yapılan atıştırmalıklar, klasik patates kızartması tadını sevenlere göredir. Bununla beraber kalabalık toplantılar, partiler için çeşitli soslarla da servis edilebilir. Özellikle yoğurtlu dip sos ile lezzetine lezzet katarsınız. Süzme yoğurt, nane, kekik, kırmızı biber, tuz ile dip sos hazırlayabilirsiniz. Şık bir sunum kasesinde cipslerinizle beraber bu sosları sunabilirsiniz. Hem göze hem ağza hitap eden bu ikram çok sevilir. Pringles barbekü ise soslu yapıda olduğu için ayrıca sos hazırlanmasına gerek bırakmaz. Kolaylıkla barbekü lezzetine ulaşılır. Uzun süre etleri soslama, ateşte pişirme derdi yoktur. Barbekü sos aroması ile benzer lezzet yaşanır. Barbekü partilerine yeni bir soluk getirir. Koyu yeşil paketli peynir ve soğanlı türü bu ikiliyi sevenlerin tercihidir. Yalnızca peynir yerine, peynirin soğanla uyumunu denemek isteyenler için uygundur. Meksika’nın meşhur lezzeti tortillaya bu paketlerden kolayca ulaşmanız mümkündür. Tortilla ekşi krema ise geleneksel tortillaya farklı bir aroma katar. Tortilla çeşitleri iki tane ile kalmaz. Üçüncüsü de acı seven kişilerin unutamadığı acı chilli biberli atıştırmalıktır. Bu çeşitlere yakışan aroma ise avokado dip sos olur. Avokado dip sos hazırlamak çok kolaydır. İhtiyacınız olan avokado, soğan, tuz, nane, karabiber, pul biber gibi malzemelerdir. Tortilla fiery chilli ile bu dip sos iyi gider. Trendyol’dan Pringles yorumlarına ve çeşitlerine göz atarak siz de evinizde atıştırmalık keyfi yapabilirsiniz.

Aperatif yiyeceklerin başında gelen cipsler, sıkışık zamanların kurtarıcısıdır. Avantajlı paketler sayesinde her bütçeye uygun bir ürün vardır. Kolay atıştırmalık özellikleri sayesinde dışarda, yolda, evde, davette ve daha pek çok yerde tercih edilir. Marka ürünlerinde kendine has şekli ve lezzeti ile dikkat çeker. Pringles cips birçok çeşide sahip olduğu için herkese hitap eder. Pringles büyük boy ve küçük boy seçenekleriyle ikiye ayrılır. Bu özelliğiyle fiyatları da değişkenlik gösterir. Büyük boyutlu olanları gram civarındadır. Bunlar, tekli ve çoklu paketler şeklinde satılır. Farklı gramajlara sahip olan bu paketler, büyükten küçüğe herkese uygun şekilde tasarlanır. Çıtır yapısı ve ince şekli beğeni toplar. Ağızda dağılan dokusu onu diğerlerinden özel kılar. Sade, baharatlı, peynirli, soğanlı ekşi kremalı, barbekü soslu, sirkeli ve tuzlu çeşitleri beğenilen türlerindendir. Ayrıca Meksika lezzeti tortilla versiyonu ile farklı aromaları seven kişilerin ilgisini çeker. Tortilla çeşitleri; nacho peynirli, chilli acı biberli, ekşi kremalı olarak oluşturulur. Bu tarz cipsleri dip soslarla tüketmek önerilir. Aynı zamanda soğuk içeceklerle tüketim de gerçekleştirebilirsiniz. Pringles küçük boy paketler, genellikle 60 ile 70 gr aralığındadır. Küçük boylar, çantada taşımak için uygundur. Arabanızda acıktığınızda imdadınıza bu küçük paketler yetişir. Büyük paketler veya 6’lı 3’lü gibi çoklu paketler ise kalabalık toplantılar, partiler için ideal olur. Yanına yakışacak soğuk içeceklerle cipsleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Böylece toplantılarınız keyifli ve eğlenceli hale gelir. Oyun gecelerinizde de tercih edebileceğiniz bu ürünler, coşkunuzu ikiye katlar. Kişi sayısına göre atıştırmalıklar arasından seçim yapabilir, farklı fiyatlar üzerinden satışa sunulan ürünleri karşılaştırabilirsiniz. Pringles gr’lık paketler, az atıştırmalık tüketmek isteyenler için idealdir. Avantajlı çoklu paketlerin içeriği değişiklik gösterir. Bu tür paketlerin içeriği, fiyat farklarına neden olur. Bir pakedin içinde aynı üründen üç tane vardır. Bir başka pakette ise üç farklı çeşidi bulunur. Pringles gr’lık paketlerin içeriği karışıktır. Örneğin; Pringles el nacho cheese, acı baharat, yoğurtlu bir arada paketlerde bulunur. Siz de hem damak zevkinize hem bütçenize uygun güvenli bir alışveriş deneyimi için Trendyol’dan destek alabilirsiniz.

Birbirinden Leziz Pringles Çeşitleri

Birbirinden Leziz Pringles Çeşitleri

Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde konu yemeğe gelince herkes bocalar. Ne yapacağını ya da nereden sipariş vereceğini düşünürken bir sürü zaman harcar. Yemeğe karar verip sipariş verene kadar geçen sürede insan birçok işini halleder. Bu kadar çok zaman kaybı yaşamamak için siz de Pringles cipslerden satın alarak açlığınızı bastırabilirsiniz. Yemek menülerinde kaybolana kadar Trendyol üzerinden birbirinden farklı cipsleri inceleyebilirsiniz ve size uygun olanı satın alabilirsiniz. Yalnızken uzun uzun yemek hazırlamakla uğraşmak istemediğinizde bu ürünler tüm kolaylığıyla imdadınıza yetişir. Sade lezzetlerden hoşlananlar için original çeşidi, kırmızı kutusuyla cezbedicidir. Ne kadar sade olsa da yoğurtlu bir dip sos ile istediğiniz baharatlı tadı yakalamanız zor değildir. Ayrıca partilerde ve arkadaş buluşmalarında farklı dip soslar hazırlayarak ortamın havasını değiştirebilirsiniz. Pringles yeşil ile ekşi krema ve soğan tadını aynı anda yakalarsınız. Bunlar, mayhoş tatlardan hoşlananlar için ideal bir lezzettir. Acıdan vazgeçemeyenler ise Pringles acılı ürün, doğru bir tercihtir. Yanında yoğurtlu bir sos hazırlayarak acıyı hafifletebilirsiniz. Soğuk bir içecek tercih ederek acı tadını yumuşatabilirsiniz. Yemekten önce aperatif olarak sunulabilen bu ürünler, yemek sonrasında da güzel bir atıştırmalık alternatifi olur. Film izlerken size eşlik eder. Heyecanlı spor müsabakalarını seyrederken keyfinize keyif katar. Pringles indirimli seçenekler arasında küçük veya büyük boyutlu kutuları inceleyebilir, ihtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz. Dilediğiniz zaman Trendyol’a göz atabilir ve pringles fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Bu sayede bütçenize uygun pringles çeşitlerini belirleyerek siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Yemek ve atıştırmalık arasında kaldığınızda bu tür ünler birçok çeşidiyle beğeninize sunulur. Aperatif atıştırmalıklar olduğu için herhangi bir toplantıda lezzetiyle hem gözünüze hem midenize hitap eder. Yanındaki dip soslar cipsin lezzeti ikiye katlanır. Sıkıcı toplantılardan sonra Pringles turuncu renkli paketiyle ve paprika biberli tadıyla sizi rahatlatır. Tatlı biberli lezzeti hoşunuza gider. Çıtır yapısıyla ağızda dağılması size mutluluk verir. Böyle zamanlar için çantanızda küçük bir paket Pringles cips taşıyabilirsiniz. Arkadaş buluşmalarında kampanyalı paketler ideal olur. Büyük boy ürünler bu tür toplantılarda yeterli olur. Dip soslarla güzel tabaklarda sunulabilir. Böylece göz kamaştırıcı bir tabakla misafirleriniz etkilenir. Pratik ve kolay paketiyle her anınıza ve zamanınıza uygundur. Ürünler, kolay açılıp kapanan kapağı sayesinde pratiktir. Uzun partilerde veya kısa toplantılarda kolaylıkla tüketebileceğiniz bir atıştırmalıktır. Pringles salt and vinegar çeşidi bol tuzlu sevenlerin ilk tercihlerindendir. Aynı zamanda içinde sirke bulunması ona farklı bir aroma verir. Klasik çeşitlerden sıkılanlar için güzel bir alternatiftir. Yoğun tuz tadının sizi yakmaması için soğuk ve ferahlatıcı bir içecek yanında iyi gider. Eğlenceli havuz partilerinde acıktığınızda sizi yormayacak bu tuzlu atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz. Kolay bir atıştırmalık olduğu için eğlencenize yemek arası vermeniz gerekmez. Büyük boy paketleri tercih ederek partilerde rahat edersiniz. Kalabalık bir ortamda büyük ve kampanyalı paketler sizin için uygundur. Bu tarz ürünleri tercih ederek lezzetten ve kaliteden ödün vermediğinizi konuklarınız da görür. Tatlı sevmeyenler veya daha farklı lezzet arayanlar için idealdir. Pringles hot spicy ile acı sevenler memnun olur. Tortilla çeşidi ile Meksika lezzeti küçük bir kutuda size ulaşır. Pringles tuz sirke, peynirli, peynir soğan, baharatlı seçeneklerden sipariş vererek misafirlerinize güzel bir alternatif sunarsınız. Kalabalık toplantılara ve partilere lezzet katan ürünlere Trendyol üzerinden ulaşabilirsiniz.

Pringles Cips ile Tüketebileceğiniz Harika Sos Tarifleri

Pringles Cips ile Tüketebileceğiniz Harika Sos Tarifleri

Abur cuburları herkes sever. Hem yemesi hem de erişimi kolay olan atıştırmalıklar, tek başına yenilebileceği gibi çeşitli soslarla da tüketilebilir. Aynı zamanda salataların yanına da çok yakışır. Birbirinden farklı tada sahip çeşidi vardır. Fakat bunlarla tatmin olmayan ve daha fazlasını isteyen kişiler için soslar ön plana çıkar. Çıtır cipsin yanına yoğurtlu bir sos hazırlayarak yumuşak bir tat elde edebilirsiniz. Domates, biber, soğan gibi malzemelerle hazırlanan güzel bir salatayı Pringles sirkeli ile tüketebilirsiniz. Böylece ürün, tek bir atıştırmalıktan çıkıp farklı bir yiyeceğe dönüşür. Dip soslar, cipslerle tercih edilen güzel bir yiyecektir. Evinizde bulunan birkaç malzeme ile siz de kolayca dip sos hazırlayabilirsiniz. Oldukça sevilen soslardan olan yoğurtlu dip sos için gerekli malzemeler; bir kase yoğurt, sarımsak, soğan, labne, baharat çeşitleri şeklindedir. Hepsini karıştırıp yoğun kıvamı elde ettiğinizde sosunuz hazır olur. Geriye cipsinizi yoğurtlu sosa banarak tadını çıkarmanız kalır. Pringles sade soslarla iyi bir uyum sağlar. Bu tür patatesli sade lezzetlere yakışan diğer bir sos çeşidi ise naneli dip sostur. Naneli dip sos için gerekli malzemeler; sarımsak, ceviz, krema, tuz, karabiber, limon suyu, zeytinyağı, nane olur. Malzemelerin hepsini mutfak robotunda karıştırarak kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Naneli dip sos baharatlı, peynirli gibi her çeşit ürüne eşlik eden bir lezzettir. Bu tür atıştırmalıklara bambaşka lezzet katan diğer bir sos da burger peynirli dip sostur. Bunun hazırlaması çok kolaydır. Ocakta küçük bir tencerede tereyağı, un ile kavrulur. Üzerine süt eklenir. Daha sonra küçük doğranmış burger peynirler karışıma eklenir. Akışkan sıvı kıvamdaki bu sos, rengi ve dokusu sayesinde Pringles soğanlı çeşitle güzel gider. Peynir aromasını sevenlerin bayılacağı bu sos, sıklıkla tercih edilir. Yemeklerde sizi yalnız bırakmayan atıştırmalıkları Trendyol üzerinden gönül rahatlığıyla temin edebilirsiniz.

Tüm dünyada adından sıklıkla bahsettiren Pringles Türkiye’de de aktif olarak faaliyetlerini yürütür. Marka, müşteri beğenisini önemser ve taleplere yönelik tasarımlarını gerçekleştirir. Kaliteli ürünleri ile diğer firmalardan ayrılarak dikkatleri üzerine çeker. Yıllardır cips denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olma özelliğine sahip olan Pringles, ürün içerikleri kadar paketleriyle de ön plana çıkar. Birbirinden farklı tasarımlarıyla göz dolduran cips kutularını diğerlerinden ayırmak çok kolaydır. Yıllardır Pringles klasik kutularıyla raflarda müşterilerini karşılar. Bıyıklı papyonlu kafa logosuyla diğerlerinden farklıdır. Şık ve kullanışlı kutularıyla hoş bir görünüme sahiptir. Bu sayede bu kutular geri dönüşüm amaçlı kullanılabilir. Kutuları çöpe atmayarak yaratıcı bir tasarımla farklı bir yerde değerlendirebilirsiniz. İçindeki yiyeceklerin kırılmasını engelleyen ergonomik tasarımıyla müşterilerinin beğenisini kazanan kutular, farklı modelleriyle göz doldurur. Pringles mor renkli kutularıyla oldukça ilgi görür. Marka, ürünlerin kutusunu içeriğine göre tasarlar ve her birini farklı renkte beğeninize sunar. Böylece müşterilerin yanlış ürünü alması engellenir. Örneğin; sade olan ürünler, kırmızı paketlidir. Kutuda original ibaresi bulunur. Pringles mavi paketleri ise içerisinde tuzlu ve sirkeli cipsleri barındırır. Sarı paketler peynirlidir. Peynirli tercih etmek isteyenler üzerinde peynir resmi de olan nacho çeşidini bu sayede kolayca tanır ve alır. İçeriğinde ekstra aroma bulunan ürünlerin kutusunda farklı resimler bulunur. Bu tür aromalı yiyecekleri yalnızken veya arkadaşlarınızla vakit geçirirken tüketebilirsiniz. Bu pratik ve leziz aperatifler, 70 ve gramlık seçenekleri ile karşınıza çıkar. Yanında serinleten bir içecek tercih edebilirsiniz. Pringles mini boyutuyla çok şirindir. Tek başınıza veya diyet kaçamaklarında güzel bir seçenektir. Kendi damak zevkinize göre atıştırmalıkları Trendyol üzerinden araştırabilirsiniz. Pringles kampanyalarından ve indirim fırsatlarından yararlanabilir ve dilediğiniz kadar ürün siparişi verebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası