gümüşün cilde faydaları / Gümüş Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Gümüş Suyu Az Bilinen Faydaları - Sağlık Haberleri

Gümüşün Cilde Faydaları

gümüşün cilde faydaları

G&#;m&#;ş suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? G&#;m&#;ş suyu i&#;menin ve kullanmanın cilde, y&#;ze ve sa&#;a faydaları

 Bakterinin metabolik süreçlerine de müdahale edebilir. Aynı zamanda da DNA'sına zarar verebilir ve hücrenin ölümüne yol açabilir. Koloidal gümüşün etkilerinin, gümüşün partiküllerinin şekline, büyüklüğüne ve bunların bir solüsyonda bulunan konsantrasyonuna bağlı olarak değiştiği düşünülür. Gümüş iyonları, vücutta bulunan sıvılar gibi neme temas ettiği zaman gümüş parçacıklarından salınır. Bunlar ise, koloidal gümüşün tıbbi özelliklerini veren “biyolojik olarak aktif” parçası olarak da kabul edilir. Yapılan araştırmalar sonucunda koloidal gümüşün viral, bakteriyel ve fungal enfeksiyonların tedavisine yardımcı olabileceği iddia ediliyor.

Gümüş Suyu İçmenin ve Kullanmanın Cilde, Yüze ve Saça Faydaları

 Zaman içinde, antibiyotikler enfeksiyonla mücadele etme yeteneklerini önemli ölçüde kaybederler. Gümüş suyunun, enfeksiyonla savaşması için bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirdiği görülüyor. Hem oral olarak hem de vücudun herhangi bir yara kısmına sürülerek kullanılan gümüş suyu hızlı bir tedavi sağlar.

 Özellikle de antibakteriyel ve antiseptik özellikleri olduğu için, vücudu dış etkenlere karşı korur. Aynı zamanda uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda, hücre duvarında meydana gelen hasar bakterilerin hücre duvarındaki proteinlere bağlanması için güçlü bir imkan sağlar. Bu sayede hastalıkların önüne geçmek için vücutta güçlü bir savunma mekanizması oluşturur.

 Hücresel solunum üzerinde oldukça etkili olan gümüş suyunun vücuda sağladığı başka pek çok fayda da bulunuyor. Özellikle de vücut direncine destek olmak ve pek çok hastalığa karşı savunma kalkanı oluşturmak konusunda önemli bir göreve sahiptir. Gümüş suyu, ağızdan alındığı zaman geniş bir antiseptik ve antibakteriyel özelliğe sahip olur. Gümüş suyu, vücuttaki mikroplara ve bakterilere karşı bir kalkan görevi görür. Gümüş suyu içmenin ve kullanmanın cilde, yüze ve saça faydaları;

Kaşıntıyı ve tahrişi önemli ölçüde azaltır. Kızarıklıklara ve kaşınan bölgeye gümüş suyu uygulamak, bölgedeki kaşıntının azalmasını sağlar. Özellikle de ciltteki güneş yanıklarına gümüş suyu uygulamak, bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Sinüziti tedavi etmeye yardımcı olur. koloidal gümüş suyu, burun spreyi olarak kullanıldığında da çok faydalı olabilir.

Gümüş suyu içmek, dezenfektan görevi de görür. Tüm yüzeylere mikroplardan arındırmak için uygulanabilir.

Ağır olmayan yaraların çok hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Gümüş suyu, eklem romatizması hastalığına çok iyi gelir.

Gümüş Suyu, prostat gibi hastalıkların tedavisinde de çok etkilidir. 

False

Gümüş Elementinin 5 Bilinmeyen Faydası!

Gümüş elementi nerelerde kullanılır, gümüşün faydaları ve gümüş elementi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı bu yazıda! İşte gümüşün bilinmeyen yönleri…

Bu yazımızda Anı Yüzük olarak aksesuar dünyasında ham madde olarak kullandığımız gümüşün bilinmeyen dünyasına sizleri çıkarmak istedik.  Genellikle gümüş hakkında en çok sorulan sorulardan biri ‘Gümüş Neden Kararır’ olsa da gümüş aslında insanlığa sanılandan çok daha fazlasını sunuyor. İşte hiçbir yerde okumadığınız gümüşün 5 bilinmeyen faydası…

GÜMÜŞ NERELERDE KULLANILIR?

gumus-elementi

Gümüşün faydaları öyle yeni yeni keşfedilmiş değil tarihte yıllar yıllar öncesine gidersek gümüşe verilen değerin Sezar döneminden beri sürdüğünü söyleyebiliriz. Romalıların küçük yaraları ve kesikleri gümüş parçacıklarıyla tedavi ettiğini biliyor muydunuz? Yine aynı dönemlerde varlık göstermiş medeniyetlerden Greeklerin ise içtikleri bardakları bakterilerden temizlemek için gümüş kullandığı rivayet edilmektedir. Ayrıca Roma döneminde sadece gümüş kaplarda su taşıyan askerlere savaşa gitmeye izin verilmişti. çünkü Romalılar gümüş kapların suyu temiz ve saf tuttuğunu biliyorlardı.

VEBA’DAN BİR TEK ONLAR KURTULDU!

14’üncü yüzyılda Avrupa’yı kasıp kavuran ve Avrupa nüfusunun yüzde 25’inin hayatını kaybettiği kara vebadan sadece çingeneler etkilenmemişti! Neden mi? Çingenelerin tedavi amacıyla gümüşü küçük partiküllere ayırıp açık bir damardan vücuda verdikleri biliniyordu. Partiküller kan dolaşımı sayesinde bütün vücuda yayılıp bakteri ve virüsleri yok ediyordu.

RADYASYONA KARŞI!

gumus-tesbih

Bugün gümüş, neredeyse enfeksiyon kontrolünün kritik olduğu her yerde, bandajlardan yanık tedavisinde kullanılan ilaçlara kadar sağlık ürünlerinde çok geniş spektrumda antimikrobiyal özelliliğinden dolayı kullanılmaktadır.

Gümüş, yüzde 95’den daha fazla oranda kızıl ötesi ışınları yansıtır. Gümüşle temas eden radyoaktif enerjinin yüzde 95 i kaynağa geri döner. Yani gümüş radyasyona karşı da oldukça etkilidir.

BAKTERİLERİN DNA’SINI BOZAR!

Gümüş, Sedef, şeker, mayasıl, kaşıntı, ayak kokusu gibi birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. Yeni hücrelerin çoğalmasını destekleyerek yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. Ayrıca Kolloidal Gümüşün HIV virüsünü bir kaç dakika içinde yok ettiği ile ilgili araştırma Dr Xiaojian Yao tarafından “Nanoteknoloji International Journal”da yayımlanmıştır

GÜMÜŞ BARINDIRAN TEK BESİN

gumusun-faydaları

 Tahminleri alalım desek herhalde ceviz aklınızın ucundan bile geçmez! Bu bilgiler doğrultusunda ceviz tüketmeyi ihmal etmeyin deriz. Zira sizi pek çok mikroptan koruyacaktır. Yine gümüş madeninden üretilen aksesuarlar sizi radyasyona ve dışarıdan gelebilecek tüm mikroorganizmalara karşı korumaktadır. Siz de hemen Anı yüzüğe gelin! Hem sağlığınızın hem de tarzınızın dostu olabilecek şık bir gümüş aksesuarının sahibi olun.

&#;çilebilen Maden: Gümü&#; Suyu Faydalar&#; ve Zararlar&#;

Kolloidal gümü&#; suyu t&#;bbi çal&#;&#;malar için kullan&#;labilen bir sudur. Gümü&#; çok eski tarihlerden beri hem de&#;erli hem de &#;ifal&#; bir maden olarak tan&#;n&#;r. Gümü&#;ün antibiyotik etkileri her dönem için kabul edilmi&#;tir. Bu nedenle eski ça&#;larda, gümü&#;ten yap&#;lan çatal ve b&#;çaklar kullanmak ya da gümü&#; kaplarda yemek yeyip gümü&#; kupalardan bir &#;eyler içmek önemli olmu&#;tur.

Searle &#;laç &#;irketi kurucusu Alfred Searle, ’lü y&#;llar&#;n ba&#;&#;nda yazd&#;&#;&#; bir kitapta, koloidal gümü&#;ün sa&#;l&#;k çal&#;&#;malar&#;ndaki önemini aç&#;kça belirterek konu hakk&#;nda görü&#; bildirmi&#;tir. Kolloidal gümü&#; suyu, harici ve dâhili olarak kullan&#;l&#;r.

Peki, ne gibi faydalar&#; vard&#;r, zararlar&#; nelerdir? Akl&#;n&#;zdaki tüm sorular&#;n yan&#;tlar&#;n&#; bu yaz&#;da sizler için derledik.

gümü&#; suyu

Kolloidal Gümü&#; Suyu Nedir?

Kolloidler, bir maddenin en küçük biyolojik &#;eklidir ve homojen görünümlü heterojen kar&#;&#;&#;mlar olarak tarif edilir. Çok küçük olan bu kar&#;&#;&#;mlar hücre zar&#;ndan kolayca geçebilirler. Kolloidal gümü&#; ise görünemeyecek kadar küçük gümü&#; parçac&#;klar&#;d&#;r. Bu parçalar&#;n buhar dam&#;t&#;ml&#; su içinde bekletilmesiyle kolloidal gümü&#; suyu elde edilir.

Gümü&#; suyu, ’lar&#;n ortalar&#;na kadar Amerika’da ilaç olarak kullan&#;lm&#;&#;t&#;r. O y&#;llarda pahal&#; bir ilaç olsa da gümü&#;ün antibiyotik etkisinden faydalan&#;ld&#;&#;&#; bilinir. Özellikle enfeksiyon tedavisinde kullan&#;ld&#;&#;&#; bilgisi mevcuttur. Penisilinin bulunmas&#;yla kolloidal gümü&#; suyu yerini bu yeni ilaca b&#;rakm&#;&#;t&#;r.

Syracuse T&#;p Fakültesinden Dr. Robert O. Becker, ’li y&#;llarda koloidal gümü&#; hakk&#;nda uzun ara&#;t&#;rmalar yaparak onun sadece zararl&#; bakterileri de&#;il ayn&#; zamanda zarars&#;z bakterileri de öldürdü&#;ünü kan&#;tlar. Kolloidal gümü&#;ün birkaç çe&#;idi olup farkl&#; amaçlarla kullan&#;l&#;r. &#;laç olarak kullan&#;lan, saf su ve % safl&#;kta medisinal gümü&#;ten elde edilen kolloidal gümü&#; suyu, belirli standartlarda üretilmeli ve sertifikal&#; olmal&#;d&#;r. Ayr&#;ca ilaç olarak kullan&#;lacaksa mutlaka uzman doktor kontrolünde kullan&#;lmal&#;d&#;r.

Kolloidal gümü&#; suyu faydalar&#;, bilimsel olarak netlik kazanm&#;&#; de&#;ildir. Üstelik doz a&#;&#;mlar&#;n&#;n ortaya ç&#;karaca&#;&#; yan etkiler, oldukça ciddi boyutlara ula&#;abilir. Baz&#; kurum ve kurulu&#;lar ise suyun faydalar&#;n&#;n çok abart&#;ld&#;&#;&#;n&#;, asl&#;nda güvenilir olmad&#;&#;&#;n&#; vurgular. Gümü&#; suyu tedavisi hakk&#;nda farkl&#; görü&#;ler vard&#;r. Kronik hastal&#;klar&#; olanlar&#;n ve düzenli ilaç kullananlar&#;n, doktora dan&#;&#;madan kullanmalar&#; çok sak&#;ncal&#;d&#;r.

kolloidal gümü&#; suyu

Gümü&#; Suyu Faydalar&#; Nelerdir?

’lü y&#;llarda ilaç olarak kullan&#;m&#; yayg&#;nla&#;an kolloidal gümü&#; suyunun faydalar&#; hakk&#;ndaki görü&#;ler farkl&#; olmakla birlikte genel olarak &#;öyle s&#;ralanabilir:

kolloidal gümü&#; suyu

Gümü&#; Suyu Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Koloidal gümü&#; suyunun doktor görü&#;ü al&#;nmadan kullan&#;lmas&#; önerilmez. Devaml&#; olarak en fazla 14 gün kullan&#;labilir. Daha fazla kullan&#;lmas&#; do&#;ru de&#;ildir. Gümü&#; suyu rahats&#;zl&#;klara uygun olarak kullan&#;lmas&#; gereken bir s&#;v&#;d&#;r. Hastal&#;klara göre kullan&#;m &#;ekilleri &#;öyledir:

gümü&#; suyu zararlar&#;

Gümü&#; Suyu Zararlar&#; ve Yan Etkileri

gümü&#; suyu fiyatlar&#;

Gümü&#; Suyu Fiyatlar&#; Ne Kadar? Nerede Bulunur?

Gümü&#; suyu ürünlerini her yerde bulabilirsiniz. &#;laç olmayan sa&#;l&#;kl&#; ürün sat&#;&#;&#; yapan birçok internet sitesi, gümü&#; iyonlu su sat&#;&#;&#; yapar. Eczanelerde de bulabilece&#;iniz bir üründür. Kolloidal gümü&#; suyu ürünü al&#;rken güvenilir bir marka olmas&#;na özen göstermeniz çok önemlidir. Çünkü bu suyun en do&#;ru &#;ekilde elde edilesi için baz&#; ko&#;ullar&#;n sa&#;lanmas&#; gerekir.

Kolloidal gümü&#; suyu su buhar&#; distilasyonu i&#;lemiyle yani su buhar&#; ortam&#;nda bekletilmi&#; gümü&#; parçac&#;klar&#;yla olu&#;turulur. Sa&#;l&#;kl&#; ko&#;ullarda haz&#;rlanmayan ürünler size yarar de&#;il; zarar verir.

Gümü&#; suyu fiyat aral&#;klar&#; marka özelliklerine göre de&#;i&#;im gösterebilir. Ortalama bir söylemle ml gümü&#; suyu, TL ile TL aras&#;nda de&#;i&#;en fiyatlarla sat&#;lmaktad&#;r.

Alkalinli Su Nedir? Faydalar&#; Nelerdir? Alkali Su Diyeti

Kolloidal gümüş suyu nedir? Gümüş suyunun faydaları nelerdir? Gümüş suyu nasıl kullanılır?

Kolloidal gümüş suyu nedir? Gümüş suyunun faydaları nelerdir? Gümüş suyu nasıl kullanılır?

Hücre yapısını yenileyen ve özellikle kansere karşı mucize bir etkisi olan gümüş suyu, 'li yıllardan bu yana doğal tedavi olarak kullanılıyor. Alternatif tıp uzmanları tarafından sıklıkla kullanılan gümüş suyu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Gümüşün içindeki nanopartikülerin elektrikle suya aktarılmasıyla hazırlanır. Peki Gümüş suyunun faydaları nelerdir? Gümüş suyu nasıl kullanılır?

Gümüş parçacıklarının içinde bulunduğu yere kolloidal gümüş denir. Özel su alternatif tıpta kullanılır ve birçok hastalığa faydalıdır. Antibiyotik özellikleri olan bu suyun enfeksiyon hastalıklarında kullanılır. Yapılan bazı araştırmalarda faydasının aslında çok olduğu gözlemlenen gümüş suyunun Lyme hastalığı, tüberküloz ve hatta AIDS gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Kolloidal gümüş suyu yaralar üzerinde oldukça etkilidir. Gümüş suyu üzerine tamamlanmamış araştırmalarda vardır. Örneğin bu maddenin henüz nasıl kullanılması gerektiği tam olarak bilinmemektedir. Gümüş suyunun içerisindeki maddeleri vücuttaki zarların üzerine yerleşmeye çalışan zararlı kanserli  ya da tümörlü hücrelerin DNA yapısını bozduğu görülmüştür. 

gümüş suyu, gümüşün içindeki maddelerin elektrikle suya aktarılmasıyla oluşur

gümüş suyu, gümüşün içindeki maddelerin elektrikle suya aktarılmasıyla oluşur

GÜMÜŞ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- Uygulandığı bölgede olan kaşıntı ve tahrişi azaltır. Örneğin normal ya da güneşten kaynaklı oluşan yanıkları tedavi eder. Buradaki hücreleri yok ederek yeni cilt hücrelerinin oluşmasını destekler.

- Yapılan bir araştırmada sinüs enfeksiyonlarının yayılmasını engellemek için ve kontrol etmek için kullanılır. Genellikle bu sudan özel burun spreyleri yapılır.

- Antiseptik özelliği sayesinde yüzde gelişmiş mikropları temizler. Örneğin şiddetli ve ağrılı sivilce tedavisinde etkilidir. 

- Eski zamanlarda bu suyu yaraları temizlemek ve çabuk iyileşmesi için kullanılırmış.

- Eklemlerde ortaya çıkan ciddi sağlık sorunlarının gelişimizi engelleyerek kemik ve kas sistemlerinin daha sağlıklı çalışmasını destekler.

gümüş suyu özellikle sinüzit hastalıklarda kullanılır

gümüş suyu özellikle sinüzit hastalıklarda kullanılır

GÜMÜŞ SUYU NASIL KULLANILIR?

Gümüş parçacıklarının saf su içerisinde homojen olarak dağılmış haline gümüş suyu denir ve 6 dakikada etkisini gösterir. Ağız yolu ile kullanılabilir. Gümüş maddesi suyun içerisinde birbirini itekleyerek çözülür. Ortaya temiz ve homojen bir su çıkar. Elektrik yüküne sahip bu bu su vücuda kısa sürede yayılarak vücudun daha dinç olmasını sağlar. Hiçbir yan etkisi olmayan bu gümüş suyu vücuttan indirim yolu ile atıldığında tüm sindirim rahatsızlıklarını da çözümler. 

Sedef hastalarında korona riski nedir? Sedef hastalığı belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Sedef hastalarında korona riski nedir? Sedef hastalığı belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mıdır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası