ortaokulda kalma varmı 2022 / Ortaokulda sınıfta kalma var mı devamsızlıktan kalma, devamsızlık hakkı kaç gün? - Son Haberler

Ortaokulda Kalma Varmı 2022

ortaokulda kalma varmı 2022

İlkokul, ortaokul, lise devamsızlıktan kalınır mı? MEB a&#;ıklaması

Haberin Devamı

Öğrencilerin yıl sonu ortalaması belirlenirken birinci ve ikinci dönem notlarının ortalaması alınıyor. Dönem sonu ortalamaları ise öğrencinin yıl içerisinde katıldığı sınavlardan elde ettiği puanlardan oluşuyor. 5,6,7 ve 8’nci sınıfta okuyan öğrenciler ve aileleri ise ortaokulda sınıf tekrarı olup olmadığını merak ediyor. Pandemi döneminde sınıf tekrarı kaldırılmış ve öğrenciler sorumlu bir şekilde üst sınıfa geçirilmişti. Birinci dönemin sona ermesiyle birlikte okullarda karne heyecanı yaşanacak. Peki Ortaokulda sınıfta kalma var mı, yok mu? İşte, yanıtı…

ORTAOKUL 5,6,7 VE 8’NCİ SINIFTA KALMA VAR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8’nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.

Haberin Devamı

ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU NEDİR?

ŞÖK aynı şubede ders okutan öğretmenlerden ve rehberlik öğretmenlerinden oluşmaktadır. ŞÖKkısaltmasının açılımı Şube Öğretmenler Kurulu demektir. ŞÖKK ile geçti demek ise öğretmenlerin ortak kararı sonucu sınıfı geçmek demektir. Eğer bir öğrencinin karnesinde ŞÖKK yazarsa öğrencinin ortalaması yetmemiş fakat öğretmenlerin ortak kararı ile üst sınıfa geçmiş demektir. 

Ortaokulda sınıfta kalma var mı devamsızlıktan kalma, devamsızlık hakkı kaç gün?

Ortaokulda sınıfta kalma var mı devamsızlıktan kalma, devamsızlık hakkı kaç gün, yılında önceki bir iki yılda olduğu gibi devamsızlık konusunda bir esneklik var yoksa sınıfta kalma olacak m soruları bu yıl öğrenciler tarafından merakla soruluyor. Daha doğrusu devam sorunu olan öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. 

Okula devam sorunu olan öğrenciler önceki iki yıl sağlanan esnekliğin hala devam edip etmediğini merak ediyor. Pandemi süreci nedeniyle kimse okulda kalmadı. Ancak pandemi süreci sona erdi ve bu yıl hayat normale döndü. 

Ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı

 

Hayatın normale dönmesi okullar için de aynı anlamı taşımadı. Çünkü okullarda hem maske yasağı devam etti hem de virüse yakalananlara veya belirti gösterenlere okula gelmemeleri önerildi. 

Dolayısıyla aslında yılında da devam konusunda bir esneklik olması bekleniyor. 

Geçtiğimiz 2 yılda covid pandemi dönemi nedeniyle MEB ortaokullarda sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını duyurmuştu.

eğitim öğretim yılında ise 9, 10, 11 ve sınıflarda yılsonu ortalaması 50'nin altında olan ve 3 dersten zayıfı bulunan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.

SINIFTAN NASIL MEZUN OLUNACAK?

Diğer sınıf düzeylerindeki öğrenciler gibi sınıf öğrencilerinin de birinci dönemde aldıkları notlar geçerli olacak ve yılsonu başarı puanı buna göre hesaplanacaktır. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olabilecek ancak diğer tüm sınıf düzeylerinde olduğu gibi sınıf öğrencilerinin de başarısız dersleri olması durumunda bu derslerden sorumlu olacaklar ve takvimine göre girecekleri sorumluluk sınavlarından başarılı olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun olacaklardır.

DEVAMSIZLIKTAN SINIFTA KALIR MIYIM?

Sadece birinci dönemde yapılan devamsızlıklar dikkate alınacak olup bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda devamsızlık süresini dolduran öğrenciler sınıf tekrarına kalacaktır.

ZAYIFI OLANLAR MI SORUMLU GEÇECEK YOKSA HERKES Mİ?

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçeceklerdir. Alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.


 

devamsızlık hakkı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır