gmail telefona kod göndermiyor / Facebook Onay Kodu Gelmiyor! İşte Çözüm Yolları

Gmail Telefona Kod Göndermiyor

gmail telefona kod göndermiyor

Milyonlarca Gmail kullanıcısından biriyseniz, şifre sıfırlarken veya iki adımlı doğrulamayı ayarlarken Gmail doğrulama kodu gelmiyor sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Kodu yeniden gönder düğmesine bastıktan sonra bile kod hala gelmiyor olabilir.

Gmail doğrulama kodu aşağıdaki durumlarda karşınıza çıkacaktır.

1 İki adımlı doğrulamayı aktif ettiğinizde giriş yaparken.

2 Gmail şifre sıfırlama işlemi yaparken.

Gmail doğrulama kodu

Gmail doğrulama kodu olmadan Giriş

  • Güvenilir cihaz üzerinden (önceden giriş yapılmış cihaz üzerinden) giriş yapın (Not: Daha önce oturum açmış olduğunuz cihazları kullanınız.)
  • E-posta sayfasını yenileyin,
  • Sol üstte bulunan Gmail logosuna tıklayarak sayfayı yeniden yenileyin,
  • İnternet durumunuzu kontrol edin,
  • İnternet hizmet şirketinize danışın ve bir ağ sorunu olup olmadığını kontrol edin.
  • Daha sonra tekrar deneyin,
  • Mobil ağı veya şifreyi kontrol edin,
  • Google bazen yanlış girilen şifreleri kayıtlayabiliyor, şifrenizin doğruluğunu kontrol edin,
  • Diğer seçenekleri kullanın -> başka bir yol deneyin, güvenlik sorusu vb.
  • Mavi simgeye dokunarak (Başka Bir Yöntem Dene) ve hesabınıza erişmek için belirlediğiniz Güvenlik Sorusunu yanıtlayarak hesabınıza erişmeye çalışın,
  • Gmail’in çökmüş olma ihtimalini kontrol edin,
  • Dünya çapında yaşanana Gmail’e ulaşma hatası olabilir. Bunu internete yazarak kontrol edin.

Gmail doğrulama kodu gelmiyor sorununun diğer çözüm yöntemleri ;

Bu durumda iki sorun olabilir, ya kullanıcı kodları alamıyor ya da alınan kodlar çalışmıyor. Bu sorunları aşağıda listelenen çözümlerle (e-posta ve telefon yoluyla) kontrol edebiliriz.

Gmail Doğrulama Kodu Gelmiyor

Doğrulama Kodlarını Gmail üzerinden almıyor musunuz?

Yapmanız gerekenler:

  • İnternet bağlantınızı kontrol edin,
  • Modeminizi açıp kapatarak yeniden başlatın,
  • Cihazınızı yeniden başlatın,
  • Tarayıcı çerezlerinizi ve Tarayıcı Geçmişinizi temizleyin,
  • Tarayıcınızın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun,
  • Bir İşletme veya Devlet e-posta adresi kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. (Bunlar doğrulama kodu almanızı engelleyebilir.)

NOT: Acil durumlarda, Doğrulama Kodu sorununuz devam ederse doğrudan Google Yardım ile irtibata geçebilirsiniz.

google doğrulama kodu telefon

Telefon Numarası aracılığıyla Gmail Doğrulama Kodu almıyor musunuz?

Yapmanız gerekenler:

iPhone ile kontrol etmek için

  • Ayarlar > iCloud’a gidin.
  • Apple Kimliği kullanıcı adınızı girin.
  • Cihazınız çevrimdışıysa Doğrulama Kodunu Al’a tıklayın.
  • Cihazınız çevrimiçiyse, Şifre ve Güvenlik > Doğrulama Kodunu Al’a dokunun.

Android üzerinden kontrol etmek için

Doğrulama mesajı telefonunuz tarafından engellendiyse bu durumla karşılaşabilirsiniz.

  • Engellenen SMS listesi ayarlarınızı kontrol edin.
  • Mesaj > Engellenenler’e gidin,
  • Üç noktalı menüye tıklayın ve mesajın engellenen mesajlar listesinde olup olmadığını kontrol edin.

Veya

 “Telefon görüşmesi yoluyla doğrula” seçeceğini kullanın.

Gmail Doğrulama kodu yerine bir Hata metni ile mi karşılaşıyorsunuz?

Kurtarma kodu istedikten sonra bir hata mesajı alırsanız, bunun sebebi bir gün içinde istediğiniz kurtarma kodu sayısı olabilir. Gün içinde bu kodları da istemenin bir sınırı bulunmaktadır.

Sınırlı sayıları aştıysanız her koşulda bu durumu aşmak için 24 saat beklemeniz gerekecektir. Süreniz dolduktan sonra tekrar deneyebilirsiniz.

NOT: Birden fazla doğrulama kodu istediyseniz, sadece en yenisi çalışır.

Bir kurtarma kodu almadıysanız, bu sorunun olası nedenlerinden aşağıda bahsettik. Bu olasılıklara göz atabilirsiniz.

  • “Hizmetlerimiz geçici olarak kullanılamıyor”. Bu bildirim ile bir kurtarma kodu isterken karşılaşmış olabilirsiniz.
  • Telefon numaranızı değiştirmiş olabilirsiniz.
  • Mobil sağlayıcınız kısa kod mesajları almanızı engellemiş olmalıdır. Operatörünüzden Google’dan gelen mesajların engellemesini kaldırmasını isteyiniz.

Bazı Eklenen Öneriler:

Diğer doğrulama yöntemlerini kullanın

Not: Aşağıdaki durumlarda, Google desteği tarafından Diğer Doğrulama Yöntemlerinin kullanılması önerilir

  • Hesap çalınmasına karşı daha fazla koruma istiyorsanız,
  • Google istemleri (Google Prompts) kullanırsanız,
  • Her ihtimale karşı telefonunu kaybetmeniz durumları için.

Güvenlik Anahtarlarını Kullanma

Bunlar, Gmail şifrelerinizi yazmanız için sizi kandıran sahte web sitelerinden, Gmail’inizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olan birinci sınıf koruma anahtarlarıdır.

NOT: Güvenlik anahtarları, bir bilgisayar korsanının şifrenizi veya hesapla ilgili kişisel bilgilerinizi kandırmaya çalışması durumunda Google Hesabınızı kimlik çalınması durumlarına karşı korumaya yardımcı olur.

Google Authenticator’ı kurun

Dikkat: Doğrulama kodlarınızı asla kimseyle paylaşmayın.

Sorunlardan kaçınmanın daha kolay bir yolu, Google Authenticator’ı veya tek seferlik doğrulama kodları oluşturan benzer başka bir uygulama kurmaktır. (İnternet bağlantınız olmadığında veya erişilemeyen mobil servisler için)

  • Siz olduğunuzu doğrulamak için oturum açma ekranının altındaki doğrulama kodunu girin,
  • Doğrulama Kodunu Kontrol Edin. Kayıtlı numaranıza 6 haneli bir kod gönderilecektir. (Kodlar sesli arama veya Kısa Mesaj Servisi (SMS) yoluyla gönderilecektir.)
  • Giriş sayfasının altındaki kodu girin,
  • Yedekleme kodlarını kullanın.

Gmail doğrulama kodu gelmiyor sorununun çözüm yöntemlerini sizler için belirttik, yapamadığınız bir yer olursa bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz. Google doğrulama kodu hakkında herhangi bir bilginiz yoksa sitemizde bulunan içerikleri okuyabilirsiniz.

Kategoriler Gmail

Facebook oldukça kapsamlı bir sosyal medya platformudur. Dünya üzerinden en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Facebook’u kullanabilmek için uygulamaya kayıt olmak gerekmektedir. Bu şekilde kendinize ait bir arkadaş listesi oluşturabilir; fotoğraf ve video tarzı paylaşımlar yapabilir ve hikaye paylaşımı ya da canlı yayın yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın kendisine has Facebook Messenger adında birde mesajlaşma platformu bulunmaktadır.

Facebook uygulamasında, ayarlar kısmında kullanıcı bilgileri değiştirmeye yönelik yapılan eylemlerde uygulama kullanıcıya SMS olarak kod içeren bir mesaj göndermektedir. Çeşitli problemler dolayısıyla bazen kullanıcılara bu mesaj iletilmez. O zaman ortaya ‘Facebook onay kodu gelmiyor sorunu’ çıkmaktadır. Bu yazımızda Facebook SMS mesaj gelmiyor! Sorunu yaşayan kişilerin neden bu tarz bir durumla karşı karşıya kaldıkları ve çözüm yollarını ele aldık. Sizde Facebook kod gelmiyor sorunu yaşıyorsanız, aşağıda sizlerle paylaştığımız çözüm yolları ile problemi kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.

Facebook Onay Kodu Nedir?

Facebook onay kodu, giriş yapılmak istenen ya da ayarlarında değişim yapılmak istenen Facebook hesabının size ait olduğunu doğrulamak için kullanılan bir sistemdir. E-posta adresinize ya da cep telefonu numaranıza gönderilen onay kodu ile yapılacak işlem için hesabınızı doğrular ve güvenli bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanak tanır.

Ancak bazen birçok nedenden ötürü Facebook onay kodu gelmiyor sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda dolayısıyla hesabınızı doğrulayamaz ve uygulamaya giriş yapamazsınız. Eğer, Facebook onay kodu alamıyorsanız bu problemi çözmek için Facebook’un oluşturmuş olduğu yardım formlarını kullanmanız gerekmektedir. Bizde bu yazımızda Facebook’un oluşturmuş olduğu yardım formalarını nasıl doğru bir şekilde dolduracağınıza değindik. Facebook onay kodu gelmiyor çözümü için sizlere yapacağınız işlemi adım adım anlattık. Gelin, Facebook onay kodu gelmemesinin nedenlerini ve çözüm yollarını birlikte inceleyelim.

Facebook Onay Kodu Gelmiyor! Nedenleri

Facebook uygulamasına giriş yapabilmek için telefonunuza ya da e-posta adresinize onay kodu gelmesi gerekmektedir. Aksi halde uygulamaya giriş yapamazsınız. Facebook hesabınız kilitlendi ama açmak için onay kodu gelmiyor mu? Cep telefonuma Facebook doğrulama kodu gelmiyor? Sorununu nasıl çözeceğinizi bilmiyor musunuz? Facebook hesabınıza kayıtlı numaranızı değiştirmek istiyorsunuz ama yeni telefon numaranıza neden doğrulama kodu gelmediğiniz bilmiyorsunuz. Bu tarz bir problem yaşıyorsanız öncelikle aşağıdaki yolları denemelisiniz.

  • Cep telefonunuzda herhangi bir SMS alma sorunu olup olmadığını kontrol edin.
  • Başka bir operatöre geçiş yaptınız mı? Çünkü operatör değişimlerinde uygulamada bu tarz bir sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Eğer, Sim kart değişikliği yaptıysanız, güvenlik amacıyla telefonunuza 72 saat boyunca bilgilendirme mesajları gelmemektedir. Operatörünüzle iletişime geçerek, bu durum hakkında bilgilendirme alabilirsiniz.
  • Bazı telefonlar kendiliğinden özel servislerden gelen mesajları engelleyebilmektedir. Ya da kullanıcı farkında olmadan ayarları bu şekilde düzenlemiş olabilir. Bu tarz bir durum olup olmadığını anlamak için telefonunuzun bildirim ayarları kısmını kontrol edin.

Telefonuma Facebook Onay Kodu Gelmiyor Çözümü

Eğer problem yukarıda saydığımız nedenlerden kaynaklı değil ise şimdi sizinle paylaşacağımız öneriyi deneyebilirsiniz. Mesaj servisi kapalı ise telefonunuzdan mesajla ‘f’ yazarak, 3266’ya SMS gönderdiğinizde size bildirim mesajı gelemeyecektir. Bu problemi ortadan kaldırmak için öncellikle e-posta yoluyla Facebook şifre yenileme işlemini yapmanız gerekmektedir. Facebook giriş sayfasında bulunan şifremi unuttum linkine tıklayın, sistem sizi telefon numarası ya da e-posta ile kod gönder seçeneklerine yönlendirecek, burada e-posta ile kod gönder seçeneğine tıklayın.

E-posta adresinize içinde kod olan bir ileti gelecek, bu kodu ‘güvenlik kodunu gir’ kısmına yazın. Bu şekilde hesabınıza girerek, Facebook hesabınızı sıfırlayabilirsiniz. Daha sonra Facebook ayarlar kısmından telefon numaranızı güncellemeniz mümkün. Eğer, sisteme kayıtlı e-posta adresine erişim sağlayamıyorsanız, ‘Facebook açılmıyor! Facebook’a giriş yapamıyorum’ başlıklı yazımızdan yararlanarak, Facebook hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

facebook onay kodu gelmiyor

Facebook Giriş Sorununu Bildirin Formu

Facebook hesabınıza giriş yaparken, onay kodunu alamıyorsanız ilk olarak giriş sorunu formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaparken; https://www.facebook.com/help/contact/357439354283890 adresini kullanabilirsiniz. Facebook giriş sorununu bildirmek için gerekli olan formu görüntüleyin. Bu formda ‘iletişim için e-posta adresi’ yazan kısma e-posta adresinizi yazın.

Bu sayfada ‘sorunun açıklaması’ kısmı bulunmaktadır. Bu bölüme Facebook onay kodu alamadığınıza dair bir kısa bir bilgi yazın. Sayfanın alt kısmında ekran görüntüsü bölümü bulunmaktadır. Bu kısmı isteğe bağlı olarak doldurabilirsiniz. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra ‘gönder’ butonuna basın. Facebook onay kodu gelmiyor, sorununu gidermek için iki form daha doldurmanız gerekmektedir.

Facebook Hesabınızı Doğrulamak İle İlgili Sorunu Bildirin Formu

Problemi gidermek için doldurmanız gereken ikinci formda ‘hesap doğrulama ile ilgili sorun bildirme’ formudur. Bu forma ulaşmak için; https://www.facebook.com/help/contact/283958118330524 adresini kullanabilirsiniz.

  • İlk olarak e-posta adresinizi gerekli kısma yazın.
  • Daha sonra cep telefonu operatörünüzü gerekli kısma yazın. (örnek olarak Türkcell, Vodafone gibi)
  • Üçüncü kısımda doğru bir şekilde cep telefonu numaranızı girin.
  • Bir sonraki alanda ülke kısmını doldurmanız gerekmektedir.
  • Sayfanın alt kısmında ‘hata mesajı’ bölümü bulunmaktadır. Bu kısımda yaşadığınız sorun ile ilgili bir seçim yapmanız gerekmektedir.
  • Eğer, size gelen doğrulama kodu giriş yaparken, hata veriyorsa; ‘bu telefon kısa süre önce başka bir hesabı doğrulamakta kullanıldı’ seçeneğine tıklamalısınız.
  • Ancak problem ‘Facebook onay kodu gelmiyor’ olduğu için ‘diğer’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
  • ‘İlave bilgiler’ kısmına ise onay kodunun gelmediği konusunda kısa bir bilgi vermeniz gerekmektedir.
  • Tüm alanları doldurduktan sonra ‘gönder’ butonuna basmanız gerekmektedir. Bu şekilde formun gönderilmesini doğrulamış olursunuz.

Facebook Mobil Kısa Mesaj İle İlgili Sorunu Bildirin Formu

Doldurmanız gereken son form ise ‘mobil kısa mesajlar ile ilgili sorunu bildirin’ formudur. Bu işlemi yapmak için https://www.facebook.com/help/contact/352512044767949 adresini kullanmanız gerekmektedir.

  • Bu formda ‘sorun’ başlığının altında farklı seçenekler bulunmaktadır. Bu seçenekler arasından ‘kısa mesajlar alma’ seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.
  • Alt kısımdaki boşluğa cep telefonu operatörünüzün hangisi olduğunu yazmalısınız. (örneğin Türkcell ya da Vodafone gibi.)
  • Bir sonraki kısım cep telefonu bilginiz içindir. Bu bölüme doğru bir şekilde cep telefonu bilginizi girmelisiniz.
  • ‘İletişim e-posta adresi’ yazan kısma ise mevcut e-posta adresinizi doğru bir şekilde girmelisiniz.
  • Ülke kısmına ‘Türkiye’ yazdıktan sonra alt kısımda bulunan ‘konunun açıklaması’ bölümüne Facebook onay kodunun gelmediğini bildiren kısa bir mesaj yazın.
  • Son olarak ‘gönder’ butonuna tıklayın.

Doldurduğunuz bu üç form sayesinde Facebook onay kodu gelmiyor problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Bu formlar aracılığıyla yaşadığınız sorunu Facebook’a bildirmiş olursunuz. En fazla 1 hafta içerisinde Facebook size geri dönüş yapacaktır. Size gelecek bilgilendirme ile yapmanız gereken işlemler hakkında bilgilendirilirsiniz.

Facebook, kullanıcılarının uygulamayı en verimli şekilde kullanmalarına olanak sağladığı için yaşadığınız bu tarz problemleri gidermek adına Facebook uygulamasına ait pek çok yardım sayfası bulunmaktadır. Facebook ile ilgili yaşadığınız sorunları bu sayfalar aracılığıyla gidermeniz mümkündür.

‘Facebook Onay Kodu Gelmiyor’ Sorunu Ve Çözümü başlıklı bu yazımızda Facebook kod gelmiyor çözüm yollarını sizlerle paylaştık. Yukarıda belirtilen çözüm yolları ile Facebook onay kodu gelmeme problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır