kuyumcu açma şartları / Kuyumculara teminat şartı geliyor - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Kuyumcu Açma Şartları

kuyumcu açma şartları

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ticaret yapmak istiyorsanız birçok belge toplamalı ve birçok kurumdan izin almalısınız. Diğer dükkanlarda olduğu gibi kuyumcu dükkanları için de birçok belge toplanmalıdır. Bu belgeleri sizler için sıraladık;
• Ustalık belgesi
• Nüfus cüzdanınızın sureti ve ikametgah senediniz
• 2 adet fotoğraf
• Tapu fotokopisi
• Sabıka kaydı
• Yapı kullanma izni kağıdı
• Kiralık bir dükkan tuttuysanız kira mukavelesi aslı
• Vergi levhası
• Esnaf odasından ya da ticaret odasından kaydınızı almak
• BAĞ-KUR, sigorta ya da emeklilik cüzdanı
• İtfaiyeden alınması gereken yangın önlemi raporu
• Kimlik bildirimi belgesi
• Şirket olmanız durumunda imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Kaç Kilo Altın Gerekir? >

Kuyumcu Dükkanı Açma Şartları Nelerdir?Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Kaç Kilo Altın Gerekir?Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?Kuyumcu Dükkanı Nasıl İşletilir?

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Kuyumcular, değerli mücevherleri tasarlayan, üreten, bakım- onarımını işleriyle ilgilenen ve satışını yapan kişilerdir. Kuyumcu dükkanı açmak için ustalık belgesi nasıl alınır, gerekli belgeler nasıl alınır, ne kadar sermaye gerekir, kaç kilo altın gerekir? Kuyumcu dükkanı nasıl işletilir, açma şartları nelerdir? Kuyumcu dükkanı açmak için yapılması gerekenleri sizler için derleyip yanıt verdik.

Bir dükkan sahibi olmak istiyorsanız o işte ustalık belgenizin bulunması gerekmektedir. Kuyumculuk da dahil olmak üzere bir işte usta olmak uzun yıllarınızı alır. Kuyumcu ustalık belgesi almak için 3 yol bulunmaktadır. Bu yollar şunlardır;

·        Kalfalık belgesi aldıktan sonra ustalık eğitimine başvurarak 2 yıl süren pratik eğitim süresince 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirmelisiniz. Eğitiminiz tamamlandıktan sonra gireceğiniz sınavdan başarı olmanız durumunda ustalık belgesine sahip olabilirsiniz.

·        Kalfalık belgesi aldığınız günden itibaren o işte en az 5 yıl çalıştığınızı belgeler ile kanıtlarsanız sınava girmeye hak kazanırsınız. Sınavı kazanmanız halinde ustalık belgesine sahip olabilirsiniz.

·        Meslek lisesinde ilgili bölümün mezunu olan kişiler direkt olarak ustalık sınavına katılmaya hak kazanırlar. Bu kişiler de sınavda başarılı olmaları halinde ustalık belgesine sahip olabilmektedir.

Kuyumcu Dükkanı Açma Şartları Nelerdir?

Kuyumculuk sanıldığı kadar kolay bir meslek değildir. Kuyumcu dükkanı açmak için 4 şart bulunmaktadır. Bu şartlar şöyledir;

·        Ustalık belgesine sahip olmak

·        Kuyumcu dükkanı açmak için gereken belgelere sahip olmak

·        22 yaşını tamamlamış olmak

·        İlkokul mezunu olmanız da ustalık belgesine sahip olmanız gereklidir.

Bu şartları yerine getirebiliyorsanız geriye kalan tek önemli şey sermayedir.

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ticaret yapmak istiyorsanız birçok belge toplamalı ve birçok kurumdan izin almalısınız. Diğer dükkanlarda olduğu gibi kuyumcu dükkanları için de birçok belge toplanmalıdır. Bu belgeleri sizler için sıraladık;

·        Ustalık belgesi

·        Nüfus cüzdanınızın sureti ve ikametgah senediniz

·        2 adet fotoğraf

·        Tapu fotokopisi

·        Sabıka kaydı

·        Yapı kullanma izni kağıdı

·        Kiralık bir dükkan tuttuysanız kira mukavelesi aslı

·        Vergi levhası

·        Esnaf odasından ya da ticaret odasından kaydınızı almak

·        BAĞ-KUR, sigorta ya da emeklilik cüzdanı

·        İtfaiyeden alınması gereken yangın önlemi raporu

·        Kimlik bildirimi belgesi

·        Şirket olmanız durumunda imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Kaç Kilo Altın Gerekir?

Kuyumcu dükkanında satışını yapacağınız şeylerin çok değerli olmasından kaynaklı olarak çok büyük bir sermayenizin olması gerekmektedir. Kuyumculuk yapacağınız yer ortalama bir dükkan ise en az 3 kilogram altınınızın olması iyi bir satış yapabilmeniz için tavsiye edilmektedir. Ancak konumu iyi olan merkezi ve işlek bir yerde dükkan açmayı düşünüyorsanız açılışta 7 ila 10 kilogram altınınızın olması bilirkişiler tarafından tavsiye edilmektedir.

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Kuyumcu dükkanı açmak, diğer işletmelere göre daha pahalıya patlamaktadır. Ortalama bir kuyumcu açmanın maliyeti 2022 yılı için minimum 2 milyon 300 bin liraya ihtiyacınız bulunmaktadır. Ancak yeni dükkan sahibi olanların bu işe 4 milyon liraya yakın sermaye yatırdıkları bilinmektedir. Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte bu fiyat her geçen gün artmaktadır.

Kuyumcu Dükkanı Nasıl İşletilir?

Çoğu insan kuyumcuların nasıl bu kadar zengin olduğunu ve nasıl para kazandıklarını merak etmektedir. Kuyumcuların para kazanma yöntemleri şunlardır;

·        Altın alım satımı

·        İşçilik ücreti

·        Yatırım amaçlı al sat yapmak

·        Sermayeyi farklı araçlara yönlendirmek

Yorumlar

Sıfırdan bir kuyumcu nasıl açılır. Altın elmaslar: kuyumculuk işi ve nüansları

Kuyumculuk işi başarılı ve karlı olarak kabul edilir. Bu yönde bir mağazanın nasıl açılacağı ve onu donatmak için hangi ekipmanın gerekli olduğu ile ilgileniyorsanız, bu davanın inceliklerini daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Doğru, evrak işlerinde belirli zorlukların ve yüksek ilk yatırımların varlığından dolayı, yalnızca iş projeleri oluşturma konusunda pratik deneyimi olan girişimciler bu fikri uygulayabilir.

Kayıt süreci

İşletmenizin yasal olduğundan emin olarak başlayın. Bunu yapmak için vergi dairesini ziyaret ederler ve bir LLC (limited şirket) veya CJSC (kapalı anonim şirket) kaydederler. Bireysel girişimcilik gibi bir iş şekli kuyumcu açmak için uygun değildir.

Organizasyonel adımların geri kalanı şöyle görünecektir:

  1. OKVED kodlarının gösterimi.
  2. Vergi düzeni seçimi.
  3. Şirket evraklarının hazırlanması.
  4. Kayıtlı sermaye miktarının belirlenmesi ve kurucu ortaklar arasındaki dağılımı.
  5. İstatistik makamlarına ve devlet siciline kayıt.
  6. İşverenin Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Fonu'na kaydı.
  7. Kurumsal mühür üretimi.
  8. Tüzel kişi adına banka hesabı açmak.

Ayrıca bir dizi başka belgeyi de tamamlamanız gerekecektir:

  • hesaplamalarla bir iş planı hazırlayın;
  • iç yönetişim kuralları oluşturmak;
  • Tahlil Ofisine kaydolun;
  • mücevher ticareti için bir lisans almak;
  • alarm kuracak bir güvenlik şirketi ile anlaşma yapmak;
  • zümrüt ve pırlantaların satışı için ayrıca özel bir sertifika verin (ürün çeşitlerinde mevcutlarsa).

Herhangi bir ticaret yeri gibi, bir kuyumcu da SES ve GPI gibi servisler tarafından kontrol edilecek ve tüm detaylar gereksinimleri karşılıyorsa, bu yerde ticaret faaliyetlerini yürütmek için izin verecektir. Satın alınan malları satış için kontrol etmeyi unutmayın. Tüm mücevherler damgalanmalıdır ve etiket ve mühür, kullanılan maliyeti, ağırlığı, adı ve metali gösterir.

Benzer bir işe nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız ve deneyimsiz sıfırdan bir kuyumcu açmaya çalışıyorsanız, bir franchise satın almanız önerilir. Bu durumda, size bitmiş bir proje, tanınmış markalardan mallar verilecek ve organizasyon ve tasarımın tüm aşamalarından geçmenize yardımcı olunacaktır. Nispeten düşük bir ücret ile ilk günlerden kar eden başarılı bir iş sahibi olabilirsiniz.

Çalışmak için hangi formatta?

Mücevherat bugün çeşitli alanlarla temsil edilmektedir. Herhangi bir uygun formu seçebilirsiniz:

  1. Rehinci - burada insanlar nakit kredi almak için genellikle değerli şeyleri kiralarlar. Bu tür işler özellikle kriz zamanlarında popüler hale gelir. Ve bir girişimci açıldıktan sonraki ilk günlerden yararlanabilir.
  2. Eşsiz bir mücevher tasarımının geliştirilmesi, özel bir ürün yaratabileceğiniz ve bunun için uygun fiyatlar belirleyebileceğiniz özel bir mücevher dalıdır. Yüksek bir maliyetle bile, bu tür ürünler talep görecek ve işinizi rakiplerinizden olumlu bir şekilde ayıracaktır. Ancak böyle bir aktivite için belirli bir düzeyde mücevher becerisine ve yaratıcı düşünceye sahip olmanız gerekir.
  3. Kıymetli metallerin ve taşların temini - bu tür faaliyetler karlı ve umut verici olarak görülse de, yine de genellikle devletin kontrolü altındadır. Ayrıca, böyle bir projenin uygulanması, özellikle büyük miktarlarda başlangıç ​​yatırımları gerektirecektir.
  4. Mücevher tamircisi - insanlar genellikle mevcut mücevherleri yeniden yapmak, iyileştirmek veya düzeltmek için bir uzmana başvurur. Bu hizmet nüfus arasında popülerdir, ancak bu tür faaliyetleri yalnızca bir profesyonel gerçekleştirebilir.
  5. Bir mağaza açmak, odaklanacağımız listelenen tüm işlerin en basit şeklidir.

Kârınızı artırmak ve müşteri tabanınızı genişletmek için bazı mücevher çeşitlerini birleştirebilirsiniz. Bu nedenle, çoğu zaman atölyeler yakınlarda veya doğrudan mağazanın kendisinde açılır. Her şey yeteneklerinize ve mevcut profesyonel ustalara bağlıdır.

Oda seçimi

Böyle bir kurumun satış yapabilmesi için tüm küçük şeyleri dikkatlice düşünmeniz gerekir. İyi bir yer seçerek başlayın. Ve mücevher ve süs eşyaları temel mallar olmadığından, yaşamın ciddi dönemlerinde daha sık yapıldığından, bunun için seçim yapmak daha iyidir:

  • büyük alışveriş merkezleri;
  • şehrin kalabalık sokakları;
  • veya iş komplekslerinin, otellerin, restoranların, ofislerin, bankaların, seçkin kulüplerin vb. yakınında.

Çeşitli yatak odası ve sanayi alanları uygun değildir. Bu nedenle, bir oda kiralamaktan tasarruf edemezsiniz. Ancak yüksek bir ziyaretçi akışı ile kendini ödeyecek. Deneyimli girişimciler, diğer rakiplerin yanında bir kuyumcu açıp açmama konusunda anlaşamıyorlar.

Bir yandan ziyaretçiler komşularına gidip orada alışveriş yapabilirler. Öte yandan, mücevher satın almak yaratıcı ve bireysel bir konudur. Müşteriler, en sevdiklerini seçmeden önce genellikle birkaç farklı mağazayı dolaşırlar. Bu nedenle yakınlarda doğrudan rakiplerin olması göründüğü kadar riskli olmayabilir.

Odanın boyutları en az 20 metrekare olmalıdır. m.Ancak, tüm tezgahları ve diğer ticari ekipmanları düzenlerken, ziyaretçilerin sıkışık hissetmemeleri için yeterli boş alan bırakmaları gerektiğini unutmayın.

İç dizayn

Salonun tasarımına ve binanın cephesine özel dikkat gösterilmelidir. Satışların seviyesi büyük ölçüde ürünün nasıl sunulduğuna bağlıdır. Mücevherat bir tatil, yüksek statü, seçkin konum, finansal başarı vb. İle ilişkilidir. Bu nedenle, böyle bir mağazanın tasarımı muhteşem ve lüks olmalıdır.

Görünümün saygınlığı şu şekilde sağlanır:

  1. Çizgilerin ciddiyeti.
  2. Dikdörtgen şekiller.
  3. Tek renkli gölgeler.
  4. Parlak aydınlatma.
  5. yüksek tavanlar.
  6. Boş alan.
  7. Odada mükemmel temizlik.

Tasarımcılar, iç mekan için parlak, gösterişli renkler, ucuz duvar kağıtları, duvarlarda çeşitli desen ve yazılar, keskin gölge geçişleri, ağır oyma tezgahlar vb.

Mücevher mağazanız için pahalı ve şık bir görünüm sağlayın ve müşteriler ziyaret etmek isteyecektir. Ayrı olarak, aydınlatmaya dikkat etmeye değer. Burada bazı incelikler var:

  • gümüşün soğuk tonlara ihtiyacı vardır;
  • altın, yumuşak ılık ışınlarda daha iyi görünür;
  • bazı taşlar ve metaller sürekli parlak aydınlatma ile çekiciliğini kaybeder, bu yüzden onlar için dağınık ışık yaratmaya çalışırlar;
  • bu amaçla denge sağlayan deşarj lambaları kullanmak en iyisidir.

Ilımlılık hissini hatırlamak önemlidir. Mücevher işine yeni başlayanlar genellikle pencereleri çeşitli ürünlerle aşırı yükleme hatasına düşerler. Bu kadar bolluk ve yığılma nedeniyle ziyaretçilerin konsantre olmaları ve beğendikleri ürün seçimine karar vermeleri zor. Bu nedenle, ürünün düzgün, rahat ve her yönden kolayca erişilebilen veya görülebilen bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmaya odaklanmak daha iyidir.

Mağaza ekipmanları

Bir kuyumcu açmak için ihtiyacınız olan şeyleri listeliyoruz:

  1. Vitrinler ve tezgahlar cam, şeffaf, müşteriye doğru hafif bir eğimle yaklaşık bir metre yüksekliğe sahip, böylece malları seçmesi uygun.
  2. Cam dolaplar ve dikey stantlar - seçkin mücevherlerin tüm güzelliğiyle sunulması için.
  3. Özel teraziler - hassas küçük eşyaları tartmak için.
  4. Bankamatik.
  5. Değerli eşyalarınızı saklamak için güvenilir kasa.

Her vitrin ve stand için ve ayrıca mağazanın çevresi için bir hırsız alarmı uyguladığınızdan emin olun. Tüm mobilya ve iç unsurların birbiriyle uyumlu bir şekilde birleştirilmesi için, bunları standart versiyonlarda satın almamanız, ancak ticaret katının özelliklerine göre sipariş etmeniz önerilir.

Ürün yelpazesi

Mücevher işine başlarken öncelikle satarken hangi ürünlere odaklanacağına karar ver:

  • seçkin mücevherler, elit ve pahalı;
  • geniş bir müşteri yelpazesi için uygun fiyat aralığı.

Tüm takılar kullanılan metal, ek taşlar, çeşitler (yüzükler, küpeler, bilezikler, kolyeler, zincirler, haçlar) vb. bakımından farklılık gösterir. Ürün yelpazesinde her seçeneğin biraz sunulması tavsiye edilir. Tüm malların yaklaşık %80'inin düşük ve orta fiyat aralığında satılması önerilir ve yalnızca %20'si özel ve pahalıdır.

Sadece yüksek kaliteli ürünler sunan ve bunun için gerekli tüm sertifikalara sahip güvenilir bir tedarikçi ile ilişkiler kurmak önemlidir. İşaretleme %100-250 olarak belirlendi, ancak tatiller için devam eden promosyonlar ve indirimler nedeniyle gerçekte biraz daha az olacak.

Bitmiş mücevherlerin olağan alım ve satımına ek olarak, daha uygun ve karlı şemaları kullanabilirsiniz:

  1. Tedarikçilerle ancak müşteriler sizden mal satın aldıktan sonra anlaşın.
  2. Ziyaretçileri katalogdan mücevher sipariş etmeye davet edin.

Başlangıçta birçok farklı ürünü aynı anda satın almayın. Başlamak için, her kategoriden birkaç çeşit satın almak ve ancak o zaman müşterileri neyin daha çok ilgilendirdiğini ve hangi malların daha geniş bir yelpazede sunulabileceğini bulmak yeterlidir.

Kadro oluşturmak

Müşterinin mağazanızdan pahalı mücevherler satın almak isteyip istemediği personelin çalışmasına bağlıdır. Ve bu bileşen en önemli olmasa da, yine de son sırada yer almıyor. Aşağıdaki işçileri işe aldığınızdan emin olun:

  • satış danışmanları;
  • güvenlik görevlisi;
  • Muhasebeci;
  • müdür;
  • bir usta kuyumcu, bitmiş ürünleri onarmayı veya hemen yerinde özel mücevherleri yaratmayı planlıyorsa;
  • temizlikçi kadın.

Danışmanların şunları yapması gerekir:

  1. Dürüstlük.
  2. sosyallik.
  3. Güzel ve düzgün görünüm.
  4. Kesinlik.
  5. Müşterileri çekme ve onları satın almaya ikna etme yeteneği.
  6. Mücevherin ince noktalarını ve mücevher, metal, taş vb. arasındaki farkları anlamanız gerekir.

Böyle bir mağazadaki mallar çok değerli ve pahalı olduğundan, her çalışana ve özellikle güvenlik görevlisine ek gereksinimler getirilir. Dürüst ve terbiyeli olmalılar. Tarihlerini, kimlik belgelerini dikkatlice inceleyin, sabıka kaydı olup olmadığını kontrol edin. Güvenlik görevlisinin kolluk kuvvetleri veya askeri eğitim konusunda deneyime sahip olması arzu edilir.

Sadece kuyumcu açmak yeterli değil, müşteri çekmeniz de gerekiyor. Ve bundan tasarruf edemezsiniz, çünkü kârınız doğrudan müşteri sayısına bağlıdır. Aynı anda birkaç mevcut yöntemi kullanın:

  • Reklamları şehrin her yerine ücretsiz panolara, gazetelere, dergilere, ulaşım araçlarına vb. yerleştirin.
  • Broşürleri ve el ilanlarını trafiğin yoğun olduğu alanlarda dağıtın.
  • Ürünlerin büyütülmüş fotoğraflarını görebileceğiniz, maliyetlerini öğrenebileceğiniz ve incelemeler bırakabileceğiniz sosyal ağlarda, kendi web sitenizde sayfalar oluşturun.
  • Radyo, televizyonda reklam verin.
  • Afişler veya reklam panoları için ödeme yapın.
  • Tatiller, yeni evliler onuruna promosyonlar oluşturun ve indirimler yapın, ilginç hediyeler veya ödüllü çekilişler sunun.

Mağazanın konumunu dikkatlice değerlendirerek, uygun fiyatlı ve benzersiz ürünlerden oluşan çekici bir ürün yelpazesini seçerek ve güler yüzlü çalışanları işe alarak, müşterilerinizin işletmenizde sıklıkla pahalı hediyeler ve mücevherler alacağına güvenebilirsiniz.

Kuyumculuk işi için nereden para alınır?

Böyle bir projenin uygulanmasındaki zorluklardan biri, ilk yatırım için doğru miktarı bulmaktır. Sonuçta, mal ve ekipman maliyeti oldukça yüksektir. Aşağıdaki kaynakları kullanabilirsiniz:

  1. Halihazırda başarılı bir işiniz varsa, sermayenin bir kısmını bir kuyumcu açmak için yönlendirin.
  2. Bir banka kredisi alın, ancak önce mevcut tüm teklifleri inceleyin ve en karlı olanda durun.
  3. Devletin, başlangıç ​​aşamasında yardımcı olması için girişimcilere belirli fonlar tahsis ettiğini ve bazen bir vergilendirme sistemi seçerken fayda sağladığını unutmayın.
  4. Projeyi arkadaşlarınızla tartışın, belki bazıları finansal zorlukları sizinle paylaşacak ve işin kurucuları olacak.

karlılık

Ana yatırım, tasarlanan fikrin ölçeğine bağlı olacaktır. Yaklaşık 100-200 ürün yelpazesine sahip küçük bir mağazaya odaklanıyorsanız, o zaman bu bir miktar olacak ve 2-3 katlı ayrı bir binada bir kuyumcu dükkanını bir seçimle açtığınızda tamamen farklı göstergeler ortaya çıkacaktır. özel pahalı ürünler.

Orta aralıkta kısa hesaplamalar sağlayacağız.

Ayrıca, kuyumcu dükkanının bakımı için aylık olarak belirli bir miktar ayırmanız gerekecektir.

Bu tür salonlarda ortalama aylık gelir genellikle yaklaşık 900.000 ruble'dir. Tüm ödemeler dikkate alındığında, tam geri ödeme 6-12 ay içinde gelecektir. Ancak mağazanın açıldığı ilk günden itibaren yüksek bir satışın gerçekleşmediğini hesaba katarsak, bunun için süreyi 1-1,5 yıl içinde hesaplamak daha doğru olur.

Video: Bir kuyumcu nasıl açılır?

Rusya'daki kuyumculuk işi her zaman birçok efsaneyle çevrilidir; bunların başlıcaları, bunun çok karlı bir iş olduğuna dair yanlış inançtır ve bunu yapmaya başlarsanız, bir ay içinde milyoner olabilirsiniz.

Aslında, her girişimde olduğu gibi, girişimciler de birçok sorunla çevrilidir ve çok fazla zaman, emek ve emek harcamak zorundadırlar.

Mücevher işine girmeye karar veren bir işadamının ne gibi tuzaklarla karşılaşabileceğini anlamak için ana oyuncuları - perakende mağazaları, toptancı tedarikçileri ve ithalatçıları - belirlemek gerekir. Toplamda, Rusya'da yaklaşık 18-20 bin kuyumcu, üçte biri 20 büyük zincire ait olan piyasada sürekli olarak bulunmaktadır. Kalan 12 bin ise az üreten, pratikte gelişmeyen küçük şirketler ve bu kadar geniş bir müşteri tabanına sahip olmadan büyük işletmelerle rekabet etmeleri çok zor.

Bir kuyumcu dükkanının ana sorunlarından biri düşük cirodur. Kural olarak, ortalama olarak, stoklar 6 ila 8 milyon ruble arasında değişirken, yaklaşık 1 milyon ruble tutarında mal satmak mümkündür. her ay. Yani, düşük devir nedeniyle, yönetim envantere büyük miktarlarda para yatırmak zorunda kalır, bu nedenle neredeyse hiç kimse marjları yeterince düşük tutmayı göze alamaz çünkü. ürün satışa başlamaz ve depoda toz toplamak zorunda kalır.

Buna karşılık, tedarikçilerin sürekli olarak malları değiştirmesi hiç de karlı değildir, bu da müşterilerle ürünlerin% 10-20'sinden fazlasını değiştirmemek için bir anlaşmaya yol açar. Bu, alıcı bir hata yaptıysa ve yanlış mücevher veya yanlış koleksiyon sipariş ettiyse, şirketin siparişi satılana veya takasa izin veren büyük bir satın alma yapılana kadar bilançosunda tutması gerekeceği anlamına gelir. Tedarikçi için bu tür koşullar, müşterileri kendilerine bağlamak için mükemmel bir fırsattır, çünkü. mağaza daha fazlasını iade etmek için daha fazla satın almaya çalışacaktır. Ancak perakende sektörü için bu, nihai olarak mücevherin nihai maliyetinde bir artışa yol açan zorlu bir yoldur.

Diğer endüstrilerle bir karşılaştırma yaparsak, örneğin moda endüstrisinde ciro 3-4 aydır (sezon), ancak kuyumculuk işinde bu asla yürümeyecektir. Sonuç olarak, perakende ve küçük mağazalar sürekli olarak ilginç promosyonlar bulmak ve bunları denemek zorunda kalıyor. En çarpıcı örnek, ciroyu artırabileceğiniz ve en büyük sorunlardan biri olan depodaki ürün gecikmelerini çözebileceğiniz %50 veya daha fazla süper indirimlerdir.

Diğer bir tuzak ise kredilerdir. Küçük bir işletme için kredi alma olanağı önemsizdir, çünkü bankalar küçük meblağlarla uğraşmak istemezler, sadece bu tür müşterilere hizmet vermekle ilgilenmezler.

“The Sky in Diamonds çevrimiçi mağazasının temelde farklı bir iş modeli var. Standart yaklaşımdan uzaklaşmaya ve tedarikçilerin depolarındaki tüm aralığı gerçek zamanlı olarak görmemizi sağlayan teknolojik bir platform oluşturarak ciro sorununu kendimiz çözmeye karar verdik. Buna göre sitemizin misafirleri, üreticinin sahip olduğu ürünleri görür. Tedarikçi için bu uygundur çünkü "Sky in Diamonds" için özel koleksiyonlar oluşturmasına gerek yoktur ve mağazanın kendisinin de dengesi yoktur ve ciroya bağlı değildir, - Sky in Diamonds online mağazasının direktörü Olga Suvorova diyor ki işletmeyi görme deneyiminiz hakkında.

"Elmaslarda Gökyüzü" 2008 yılında küçük bir online kuyumcu olarak kurulmuştur. Sky in Diamonds, şu anda Rusya'nın altın ve gümüş takılar, değerli metallerden yapılmış saatler ve gümüş eşyalar satan en büyük çevrimiçi perakendecisidir. Bugüne kadar şirketin kataloğu, Rus ve yabancı üreticilerin 70.000'den fazla mücevherini içeriyor. Şirket ayda 6.000'den fazla sipariş işliyor, aylık ciro 1.1 milyon dolar, ortalama satın alma makbuzu 1.000 ruble. 800.000 rubleye kadar müşteri üzerinde.

Bağlantı:

Sosyalist dönemde "mücevher" Hafif Sanayi Bakanlığı'nın yapısal bir alt bölümüydü ve SSCB'nin dağılmasından sonra onunla birlikte güvenle dağıldı.

Kıymetli metaller ve değerli taşlarla çalışan tüm tekel fabrikaları dibe vurdu. 1993 yılında Boris Yeltsin, ülkenin nihayetinde Batı'nın bir uzantısı olan altın ve elmasa dönüşmesini önlemek için özel mücevher işinin gelişimine yeşil ışık yaktı.

Urallar da dahil olmak üzere birçok Rus mücevher şirketi bu yıl 15. yıldönümlerini kutluyor. Bu süre zarfında, pazar cirosu 4,65 milyar dolara yükseldi (2008'de %13'lük bir artış bekleniyor). Adamas Pazarlama Direktörü Pavel Sidorenko'ya göre, mücevher pazarı Rusya'da en dinamik olarak gelişen perakende segmentlerinden biri haline geldi ve 2000 yılında Moskova ve Moskova Bölgesi bunun üçte birini oluşturuyorsa, şimdi Volga bölgesi, Urallar ve Güney lider olabilirler. Ancak Yekaterinburg mücevher perakendecileri bunun çok yüksek olduğuna inanıyor.

“Başkent her zaman lüks ve refahın kalesi olarak kalacak, bu nedenle kuyumculuk işi her zaman orada yoğunlaşacak. Ringo mağazalar zincirinin direktörü Nadezhda Yalunina, Yekaterinburg'da, Moskova'daki kadar çok sayıda alıcı, St. Petersburg'daki kadar çok sayıda gerçek uzman, bu kadar yüksek “elmas” talebi olmadığına inanıyor. - Kabul etmek hoş değil, ama yine de Urallarda takı takma kültürü yok. Başkentte bir iş geliştirmek daha kolaydır: özellikle Moskova tüm hava yolculuğunu kendi kendine kapattığından beri farklı bir iletişim seviyesi. Aynı şekilde, herkes Moskova'da sözleşmeler imzalar, mallar için Moskova'ya gider, orada pathos mücevher sergileri düzenlenir. Piyasanın bir bütün olarak temerrüt nedeniyle uzun bir durgunluk döneminin ardından ikinci bir canlanma yaşadığını söylemek daha doğru olur diye düşünüyorum. Şimdi, şüphesiz, mücevherlere ve birinci sınıf mallara - birinci grubun taşlı mücevherlerine (elmas, safir, yakut, zümrüt) olan talepte bir artış var. Kişisel olarak "canlanma" konusunda şüphelerim olsa da - bu ıstırap değil mi?

Kuyumculuk sektöründe kendi işi: altın buzağı büyüyor mu?

Soru havada asılı kalıyor, çünkü hiç kimse önümüzdeki birkaç yıl içinde endüstrinin gelişimini açıkça tahmin etmeyi taahhüt etmiyor. Belediye, özellikle St. Petersburg ağı "585" piyasaya girdikten sonra kuyumcu perakendecileri arasındaki rekabetin yoğunlaştığını ve oyuncu sayısında bir artış görüyor. Mart ayında, Yekaterinburg belediye başkan yardımcısı Viktor Konteev, endüstri temsilcileriyle yaptığı bir toplantıda, yerel Ural kuyumcularının işletmelerin daha da gelişmesi için bir strateji düşünmesi gerektiğini söyledi - aksi takdirde federal zincirler tüm müşterileri cezbeder. Bugüne kadar, şehir yönetiminin Emtia Piyasası Komitesi'ne göre, Yekaterinburg'da faaliyet gösteren bir uluslararası zincir, dört federal ve üç Ural zinciri var. Toplamda, 2008'in başında Uralların başkentinde çeşitli büyüklüklerde ve "sınıflarda" 100 mağaza vardı. Aynı zamanda, bu yıl boyunca sadece "585" yönetimi, on tanesinin halihazırda çalışmakta olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak puan sayısını 26'ya çıkarma sözü verdi.

Sektörün gelişimi konusunda karamsar olan Ural mücevher perakendecilerinin temsilcilerinin aksine, imalat şirketleri duruma farklı bir açıdan bakıyor. “Son üç yılın analitiğine dönersek, kuyumculuk pazarındaki yükselişin o kadar büyük olduğunu görebiliriz ki, farklı zaman dilimleri için göstergelerin yüzdesinden değil, zaman zaman artışından bahsetmeye değer. Ancak Yekaterinburg, elbette, asla Moskova'ya dönüşmeyecek, böyle bir hızla gelişmeyecek, - diyor OAO Jewelers of the Uralların ticari direktörü Svetlana Khramova. - 15 yıl önce hafif sanayide olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de aynı şeyin olacağını düşünüyorum: Dış sınırların açılmasından sonra Çin malları Rusya'ya akın etti ve tüketici bunu yerli fabrikaların mallarına tercih etti; daha sonra piyasada Avrupa'dan daha pahalı ürünler ortaya çıktı - fırsatı olanlar butiklerde giyinmeye başladı, ancak aynı zamanda Çin pazarı kaldı ve kendi müşterisine sahip oldu. Mücevher fiyatlarını düşüren 585 zincirinin ortaya çıkmasından sonra, birinci sınıf mücevherler sunan Ringo atölyesi ortadan kalkmadı.”

Bununla birlikte, mücevher perakende satış noktalarının sayısındaki artışa rağmen, hem üreticiler hem de satıcılar, Rusya'da özel mücevher işinin varlığının 15 yılı boyunca, en güzel ve sofistike işi yürütmek için uygun koşulların oluşmadığı konusunda hemfikirdir.

Değerli buzdağları

Ringo mağazalarının müdürü Nadezhda Yalunina, mallar talep görüyorsa mücevher pazarının neden sıkıntılı olduğu sorulduğunda açıkça şunları söyledi: “Çünkü iş herhangi bir hükümet politikası olmadan gelişiyor. Dar odaklı endüstriler "terk edilmiş" olarak kaldı. İş, uzun bir geri ödeme ile büyük yatırımlar (tamamen hammaddelere bağlı olduğu için) gerektirir. Piyasadaki bir ons altının maliyeti yaklaşık 900 dolar, elmasların maliyeti çok daha yüksek - ve tüm alımlar üreticinin omuzlarına düşüyor. Aynı zamanda, bir mücevher parçası oluşturmak için en kısa süre bir aydır ve altı aydan bir yıla kadar satıldığını da hesaba katmalıyız. Para birkaç ay boyunca "dondurulur". Belki de geçimlik tarım - sebze yetiştirme dışında, kuyumculuk işinin para kazanmanın en uzun yolu olduğuna inanıyorum.

Buna ek olarak, lüks niteliklerin yaratılmasında iki kaçınılmaz sorun daha vardır - kredi oranları ve vergiler. Karşılaştırma için, İtalya'da üreticiler %3-5 oranında kredi alıyor, Rusya'da ise asgari oran %12. Buna ek olarak, Rusya tüm değerli hammaddelere KDV getirdi ve aynı zamanda üreticilerin omuzlarına düştü (tüm seviyelerin bütçelerine verilen toplam vergi miktarı, 300 milyonu bölgesel bütçeye giden yaklaşık 800 milyon rubleye ulaştı) . Avrupa'da vergiler, ellerine para alan ve devlete anında ödeme yapma imkanına sahip olan perakendeciler veya toptancılar tarafından ödenir. Tayland'da, mücevher üreticileri üç yıl boyunca genellikle vergi ödemekten muaftır, artı beş yıl boyunca asgari oranda öderler.

Uzun süredir üst düzey yetkililer, altın külçelerinde KDV'nin kaldırılması konusunu tartışıyorlar. “Kuyumculuk işinin ulusal bir proje rütbesine yükseltilemeyeceğini anlıyorum, çünkü genel olarak dar bir insan çevresini ilgilendiriyor. Bununla birlikte, işimizin on yıldan fazla bir süredir faaliyet gösterdiği ülkelerde: İtalya, Tayland, Hindistan - öncelikle devletin desteğiyle var. Rusya'da kuyumculuk endüstrisinin neredeyse bağımsız olarak gelişmesi nedeniyle, mallarımız dünya pazarında rekabet edemez”, Nadezhda Yalunina bu bakış açısına bağlı.

"Beyaz" mücevher işinin, yalnızca bankaların tercihli politikalarının ve devlet desteğinin olmaması değil, aynı zamanda ucu her zaman görünmeyen bazı "sualtı buzdağları" tarafından da gelişmesine izin verilmiyor. Svetlana Khramova, "Ağırlığı üç gramdan az olsa bile her ürünü damgalamalıyız" diyor.

Devlet damgalamasının olduğu ülkelerde bu kural daha yumuşaktır. Örneğin, İngiltere'de, damgalamaya tabi bir ürün için minimum ağırlık limiti şu şekildedir: gümüş - 6,47 gr, altın - 1 gr, platin - 0,5 gr.Ülkelerin hiçbiri tüm ürünlere eyalet işareti koymamaktadır. Bununla birlikte, Rusya Federasyonu Başkanının İdaresi altındaki Ana Devlet Hukuk Departmanı'nın konumu, zorunlu damgalamanın kaldırılması konusunda esastır: bu, devlet kontrolünün rolünün zayıflamasıdır. Buna ek olarak, 3 Mart'ta Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkan Vekili Valery Yazev'in ofisindeki bir toplantıda, Rusya Kuyumcular Birliği Müdürü Valery Radashevich şunları söyledi: “Gönüllü damgalama konusunu da düşünmeyi öneriyoruz. ihracat için tedarik edilen ürünlerin İsviçre bizden zevkle altın saat kasaları alırdı. Ama eğer aynı zamanda kendi damgalarını, İsviçre'yi de koymaları gerekiyorsa, neden Rus tahlil damgasına ihtiyaç duyuyorlar? Veya ürünlerimizi ABD'ye tedarik edebiliriz, ancak Rus tahlil denetiminin damgası ile bu ülkenin pazarına erişim bizim için kapalı."

Markalaşma sorunu tek sorun olmaktan çok uzaktır. Etiketlerde belirtilen devlet standartlarına uymayan raflarda takılar çıkıyor. Neden? Tolling kisvesi altında, kuyumcu şirketleri hammaddeleri yurtdışına ihraç etmekte ve daha sonra Rusya'da yapılan mallar olarak markalanan aynı hammaddelerin belgeleri altında bitmiş ürünleri (mücevherleri) ithal etmektedir. 2007 yılı sonunda Sayın Radashevich, ham madde geçişi (tolling) işlemleri ile ilgili olarak bu işlemleri gerçekleştiren yetkili firma sayısını sınırlamak ve altın ihracatı için kotalar getirmek için bir dizi projenin hazırlandığını kaydetti.

Endüstrinin işini yasallaştırmak için diğer yasal "testler" arasında, Rus Kuyumcular Loncası bürokrasiye karşı mücadelede sallandı. Valery Radashevich, “Değerli malzemelerin nakliye yönteminin devlet organlarından yetkililer tarafından değil, mal sahibi tarafından belirlendiği ek bir yasa tasarısı formüle edildi” dedi.

Özel kuyumcuların sektör pazarının gelişmesinde kısıtlayıcı faktörlerin ortadan kaldırılması konusundaki pozisyonu şu şekilde: Her şey hükümetin elinde, eğer “mücevher işlerini” rayına oturtmak istiyorsa bunu yapabilecektir. kısa sürede ve düşük maliyetle. Rusya'daki kuyumculuk pazarındaki medeni ticari faaliyetler konusu açık kalmaya devam ediyor.

Mücevher işi elit olarak kabul edilir ve şu anda oldukça fazla kuyumcu mağazası ve ağı olmasına rağmen, büyümek ve gelişmek için yer var. Böyle bir iş çok karlı olmasının yanında her türlü riske de tabidir. Ve bu sadece hırsızlar için rekabet ve kâr değil.

Kuyumculuk işi nedir?

- herhangi bir sınıftaki tüketicilerin genellikle mücevher satın aldığı gerçeği göz önüne alındığında, kazançlı bir iş. Talep var, bu yüzden her zaman arz olacak.

Ana avantaj, sözde yatırım güvenliğinde yatmaktadır. Elmaslar elmastır. Ekonomik durum ne olursa olsun, sonsuza kadar mücevher olarak kalacaklar. Ve altın boşuna değil, en umut verici, karlı ve güvenli yatırım olarak kabul edilir. Yıllar geçtikçe değerini ve güvenilirliğini kanıtlamıştır.

Kusurlar olmadan değil. Birincisi, karlılık mevsimseldir. Çoğunlukla, insanlar tatillerde birbirlerine hediye verirken mücevher alırlar. Zamanın geri kalanında, alıcı yok değil, sadece birkaçı var ve böyle bir akış yok. İkincisi, soygunlara karşı yüksek duyarlılık. Mücevher, çoğu hırsızın ana hedefidir.

Kuyumculuk işletmesi açmadan önce, müşterileri nasıl şaşırtabileceğinizi düşünmeniz gerekir. Rekabet olmuştur ve olacaktır. Çoğunlukla, tüm kuyumcular benzerlerinden farklı değildir. Ve doğru bir başlangıç ​​için, bir müşteri akışı basitçe gereklidir. Bu nedenle, kuyumculuk endüstrisinin kapsamlı bir analizi, yeni yönlerin belirlenmesine yardımcı olacağı için yalnızca bir artı olacaktır.

Bazı özellikleri dikkate almak gerekir. Bu tür mallara olan talep sabit değildir. Yine de mücevher, temel bir ihtiyaç değil, lüks bir öğedir. Talebin doğası mevsimseldir, bu nedenle her zaman geçmiş yıllara dayalı olarak tahmin edilir.

İşletmenin kendisi gibi bir kuyumcu da önemli yatırımlar gerektirecektir. Başlangıç ​​sermayesi çok büyük olmalıdır. Ancak doğru organizasyonla her şey çabucak karşılığını verecek ve istikrarlı bir gelir getirecektir.

Kuyumculuk işinin karlılığı nedir?

Kural olarak, mücevherlerdeki işaretleme% 300'e ve bazen% 500'e kadardır. Doğru organizasyonla (personel işe alma, ekipman ve mal satın alma, reklam), tüm masraflar bir veya iki yıl içinde ödenecek ve getiri %30'a kadar çıkacaktır.

Bir kuyumcu dükkanının karı satılan mallara bağlıdır. Yerli altın ve alt/orta fiyat segmentine odaklanmak gerekiyor. Gelir akışını sağlayacak olan bu iki faktördür. Doğru stratejiyi seçmek, bu durumda yılda en az 50 bin dolara ulaşan kârın anahtarıdır.

Bir kuyumculuk işletmesi yürütmek için seçenekler nelerdir?

Kuyumculuk işi kuyumcu açmakla bitmiyor. Online mağaza, kuyumculuk atölyesi ve kuyumculuk gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Tüm seçenekler ana hedefe benzer, ancak ilk yatırımın büyüklüğü, organizasyon (bir yerde personel kiralamanız gerekecek ve kendiniz halledebileceğiniz bir yerde, bazı seçenekler büyük bir oda ve ciddi ekipman içerir ve bazılarında) farklıdır. bu tür maliyetler olmadan yapabileceğiniz yollar), karlılık ve diğer göstergeler. Yani kuyumculuk atölyesi açabildiğiniz gibi hemen hemen kuyumculuk bölümü açabilirsiniz.

Bir çevrimiçi mağaza, özel olarak donatılmış bir oda gerektirmez. Depoya ihtiyaç duyulacak, ancak müşteriler için değil. Ana masraflar sitenin oluşturulması ve doldurulması olacaktır. Başka bir önemli nokta olmasına rağmen - bu sitenin tanıtımı. Potansiyel müşteriler tarafından ziyaret edilmelidir. O zaman iş karlı olacak. İnsanların akışı sadece sıra dışı tasarımla değil, aynı zamanda yeni ziyaretçilere sunulması gereken ilginç indirimler, promosyonlar ve bonuslarla da çekilecek.

Takı yapmak zahmetli ve zahmetli bir süreçtir. Bu özel şirketler tarafından yapılır. Herhangi bir mücevherin yaratılması, basit bir fikirle başlayıp bitmiş bir ürünle biten birkaç aşamadan geçer. Böyle bir işletme açarken esas olan nitelikli ve yaratıcı personel bulmaktır.

Ayrıca kuyumculuk işi iki alana ayrılmıştır: birincisi özel ürünlerin satışı, ikincisi ise geniş bir tüketici kitlesine yönelik ürünlerin satışıdır. Yönler özünde farklıdır, ancak ortak bir temele sahiptir.

Bir işletme olarak kuyumcu

Kuyumcu açmadan önce, Lisanslı ve kayıtlı olmalısınız. İlkini almak için örgütsel ve yasal formu seçmeniz gerekir. Değerli taşlar ve metallerle çalışmaya başlamadan önce bireysel girişimciler ve tüm kuruluşlar, 16 Haziran 2003 tarih ve 51n sayılı Rusya Maliye Bakanlığı Emri, yasaya uygun olarak Devlet Tahlil Müfettişliklerine kaydolmalıdır. Ancak, tüm takılar gereksinimlere uygun olmalıdır.

1) Örnek. Üreticiler ve mücevher üzerindeki baskılar hakkında tüm bilgiler alıcıya açık olmalıdır.

2) Mağaza, ziyaretçiler için ücretsiz erişimde belgelere (TIN, özel kayıt için kayıt belgesi, Tüketici Haklarının Korunması Kanunu, özel kayıt için kayıt kartı) sahip olmalıdır.

3) Her ürün, kapalı bir etiket ve bireysel ambalaj ile sağlanmalıdır.

4) Etiketler, ürünün kütlesini ve adını, parça numarasını, kıymetli maden cinsini, numuneyi, toplam fiyatı ve ürünün gramını belirtmelidir.

Oda uygun olmalıdır. Başarılı konumu, müşterileri çekmek için tek koşul değildir. İçinde mükemmel olmalı. Bu temizlik, iç mekan ve aydınlatma için geçerlidir. Her şey ölçülü olmalı.

Personel alımı da önemli bir adımdır. Danışmanlar mutlaka hem erkek hem de kadındır (mağazanın büyüklüğüne bağlı olarak 5-6 kişi). İstatistiklere göre, kadınlar erkeklere mal satmakta, erkekler kadınlara satmakta daha iyi. Satış danışmanlarına ek olarak, ilk aşamada bir muhasebeciye de ihtiyaç duyulacaktır.

Tedarikçiler yerli veya yabancı olabilir. Fiyatlar herkes için farklı olduğu için her şeyi hesaplamak gerekecektir.

Reklam ve promosyonlar. Açılıştan önce bile müşterilerin ilgisini çekmelisiniz ki onlar da gelip mağazayı değerlendirsinler. Tüm promosyonlar kalıcı olmalı ve geçici olmamalıdır. İndirimler küçük olsun, ama her zaman. Bu, düzenli bir müşteri çemberi oluşturacaktır.

Bir ön koşul güvenliktir. Tasarruf etmeye değmez. Korunan tesislerin güvenilirliği ne kadar yüksek olursa, bir gecede her şeyi kaybetme olasılığı o kadar az olur.

açık kuyumculuk

Hemen bir mağazayla değil, küçük bir departmanla başlayabilirsiniz.

kuyumculuk bölümü nasıl açılır? Bir mağaza açarken olduğu gibi aynı adımlara ihtiyacınız olacak. Ancak maliyetler daha az olacaktır. İlk aşama - kayıt ve lisans - her şey değişmeden kalır. Ancak, konum koşulları aynı olmasına rağmen, tesislerin daha küçük olması gerekecektir (ideal seçenek, her gün sonsuz bir insan akışının olduğu büyük bir alışveriş merkezidir). Bölümdeki personelden sadece 2 danışmana (ve bir muhasebeciye) ihtiyaç duyulacaktır. Aksi takdirde, her şey benzer.

Mücevher tamircisi

Bir kuyumcu atölyesi, kural olarak, yakınlarda veya bir kuyumcuda açılır. Alıcılar genellikle satın alma işleminden sonra bir şeyi bitirmek, değiştirmek, ayarlamak vb. istedikleri için bu karlı ve karlıdır. Genel olarak, kira oldukça ucuz olabilir.

Tartılar, atölyenin ana enstrümanıdır. Çok paraya mal olurlar, ancak bu tür ürünlerle çalışırken önemlidirler.

Müşterileri çekmek kolaydır. Düşük başlangıç ​​fiyatları, yüksek hizmet kalitesi, istikrarlı program (örneğin, herkes gibi haftada 5 iş günü değil, 6 gün), reklam, kısa çalışma süreleri, geniş bir hizmet yelpazesi bu konuda yardımcı olacaktır.

Böyle bir iş en zor değil. Bu alanda uzman olmak yeterlidir.

Tüm girişimciler için ana faktör, böyle bir işletmenin yüksek karlılığıdır. Ciddi bir yatırım gerektiriyor. Ancak iyi ve başarılı bir stratejinin yanı sıra deneyimli personel ile her şey karşılığını verecek ve uzun yıllar sahibine kar getirecektir. Ana gösterge ve kanıt, onlarca yıldır bu işin içinde olan kuyumculardır.

Müşteri akışı varsa, ürünler satılacaktır. Bu nedenle, kârın gelmesi uzun sürmeyecektir. Müşterileri çekebilmeniz, durumu ve rakipleri sürekli analiz edebilmeniz, avantajlarını hesaba katabilmeniz ve eksikliklerini ustaca kullanabilmeniz gerekir.

Bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küçük işletmecilik gibi bir faaliyet başarıyla gelişiyor. Birçok uzmana göre, ülkenin ekonomik kalkınmasının ana motoru odur. İçinde en popüler ve karlı alan hiç şüphesiz ticarettir. Gelin bir kuyumcu nasıl açılır daha yakından bakalım. Unutulmamalıdır ki bu çok zor bir görevdir. İlk olarak, bunun için çok şey yapmanız gerekiyor: gelecekteki salon için bir iş planı hazırlayın, gerekli tüm belgeleri ve iş faaliyetlerini yürütmek için izinleri toplayın. İkincisi, çok para alacak olan mağazanızı donatmak. Bir mağaza açmak için hangi belgelerin gerekli olduğunu daha ayrıntılı olarak ele alalım.

Bu nedenle, bireysel girişimci olarak kaydolmak için öncelikle kolluk kuvvetlerine başvurmanız gerekir. Ardından, herhangi bir acemi işadamına iş planını düzenleme, yani mücevher satın alma, depolama ve satma hakkı veren Tahlil Denetiminden bir sertifika almanız gerekir. Onun yardımıyla, bugün popüler olan rehinci faaliyetlerine de katılabilirsiniz. Bu hak, tescil tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. O zaman uzatılması gerekiyor. Bir sonraki adım, mücevher - kalite ve uygunluk sertifikaları için tüm belgeleri almak olacaktır. Bir işletme açılmadan önce vergilerin zamanında ödenmesi gerekir. Aksi takdirde, bu tür faaliyetler yasa dışı olacaktır.

Birçoğu merak edecek: birkaç gün veya hafta içinde bir kuyumcu nasıl açılır. Aslında bu imkansız. Girişimciden önce birkaç ay sürecektir.

Dizine geri dön

Temel nakit maliyetleri ve giderleri

Böyle bir salon açmanın maliyeti nedir? Kesin rakamı söylemek zor, çünkü her şey çeşitliliğin hacmine, maliyetine ve salonun büyüklüğüne bağlı. Paranın ilk kısmı bina kiralamak için harcanacak. İkincisi, bir mücevher tedarikçisinden satın alma veya teslimat içindir. Mağazanın kendisinin düzenlenmesi için büyük masraflar gerekecektir. Kuyumcuların her zaman ferah, güzel olduğunu, her şeyin pırıl pırıl parladığını herkes bilir. Bu çok para gerektirir. En pahalısı aynalı vitrinler olacak. Böyle bir odayı çeşitli koruma araçlarıyla donatmak uygundur: kurşun geçirmez cam, acil bir durumda polisle hızlı ve verimli bir şekilde iletişim kurmanızı sağlayan bir alarm sistemi ve çok daha fazlası.

Servis personelinin maaşlarına her ay on binlerce kişinin harcanacağı unutulmamalıdır: satıcılar ve güvenlik görevlileri. Genel olarak, kuyumculuk satın alma maliyetini hariç tutarsak, bir kuyumcu açmak için başlangıç ​​sermayesi 20-30 bin dolar olmalıdır ki bu oldukça kabul edilebilir.

Tedarikçiler hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

Müşteri, salonuna hem Rus üreticilerinden (fabrikalardan) hem de özel atölyelerden veya diğer kişilerden mücevher tedarikini ayarlayabilir.

Hemen mağazanın içinde veya yanında kendi atölyenizi açmanız çok faydalı olabilir. Ürün onarımı, yeniden eritme, değiştirme, satın alma ve satış gibi özelleştirilmiş hizmetler olacaktır. Bu aynı zamanda karlı bir iş. Bir mücevher onarım departmanı, iyi para ve minimum maliyetle getirebilir.

Dizine geri dön

Salonun yeri ve içi

Mağazanın nerede bulunacağı hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. En önemlisi, şehir içinde yer almalıdır. Merkezi işlek caddeler veya şehrin etekleri olabilir, ancak yoğun trafiğe sahip olabilir. Mağaza pahalı restoranların, bankaların, büyük alışveriş merkezlerinin yanında bulunuyorsa, bu yalnızca gelecekteki bir girişimcinin eline geçer. Müşteriler ve alıcılar fazlasıyla yeterli olacak ve iş gelişecek. Ayrıca salonu, diğer tüm bölümler gibi bir alışveriş merkezine veya kendi verandası olan ayrı bir binaya yerleştirebilirsiniz. Bütün bunlar sahibinin takdirine bağlıdır. Tabii ki kuyumculuk bölümü prestijli bir alışveriş merkezinde yer alıyorsa, bu onun reytingine ve alıcılarına katkıda bulunur.

Çok önemli bir nokta, uygun şekilde seçilmiş bir iç mekandır. Hafif olmalı ve takılarla uyumlu görünmelidir. Tüm mücevherlerin daha iyi parlaması ve alıcılar tarafından açıkça görülebilmesi için açık renklerin kullanılması önerilir. Işıklı cam vitrin ve aynaların kullanılması tavsiye edilir. Bu etkiyi artıracaktır. Zemin ve duvarlar da hafif ve pürüzsüz olmalıdır. Tüm ürünler güvenlik sağlayan kilitlenebilir camlı vitrinlerde sergilenmektedir. Tüm koşullar yerine getirilirse, böyle bir iş oldukça başarılı olabilir.

Ancak, artık bu tür mağazalar arasında çok fazla rekabet olduğunu ve mücevherlerin sürekli talep gören bir meta olmadığını hatırlamanız gerekir. Gelirler sürekli dalgalanıyor. Ancak yine de, enflasyona, ekonomik krizlere rağmen, onlarca yıldır altının fiyatı hiçbir şekilde düşmedi. On yıl önce olduğu gibi gram başına maliyeti yüksektir ve ürünler yıllarca saklanabilir, yalnızca bunları periyodik olarak temizlemeniz ve belirli saklama koşullarına (sıcaklık ve nem koşulları) uymanız gerekir.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Kuyumcu nasıl açılır, günümüzde çok fazla gümüş, altın, elmas, inci, pırlantaya olan ilgi artmıştır. Bu yüzden de iş yeri açma fikrinde genelde akla kuyumculuk gelmektedir. Ancak kuyumcu dükkanı açmak isteyen kişilerinde kuyumculuk, altın işlemeciliği konusunda uzman ve en az 3 4 yıl deneyim sahibi olması gerekir. Kuyumcu nasıl açılır, kuyumcu gerekli donanıma sahip olunduğu zaman diğer işlemler çok çabuk hallolur ve açılır. Kuyumcu açmak iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Kuyumcu açmak karşıdan kolay bir meslek gibi görünse de aslında oldukça zordur. Yani bu konu hakkında iyi bir araştırma yapılıp, kuyumcusu olan kişilerden görüş almak gerekir. Kuyumcu nasıl açılır, kuyumcu dükkanı açmak isteyen kişinin ustalık belgesi olması gerekir onun yoksa bile beraber çalıştığı en az bir kişinin olması gerekir. Kuyumculuk sektörü oldukça canlı ve çeşitli bir sektördür. O yüzden açacağınız dükkanı sürekli canlı tutup ürün çeşitliliği sağlamalısınız. Ve gelen müşterilerin yatırım odaklı olup olmadığını hemen anlayıp onları doğru yönlendirip, memnun bir şekilde ayrılmasını sağlamalısınız. İlk etapta ne kadar çok müşteri o kadar kazanç ve çabuk büyümedir. Bu donanımlara sahip olduğunuz takdirde kendinize uygun güzel bir dükkan bulup kiralayabilirsiniz. Daha sonra bu dükkanın vergi levhasını almanız gerekir. Bu evreye geldiğiniz takdirde her belediye ve bölge farklı prosedürler uygulamaktadır. Bunları araştırıp tamamlayabilirsiniz.

İçindekiler

Kuyumcu Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Günümüz şartlarında ve piyasaya bakacak olursak kuyumcu açma maliyeti oldukça artmıştır. Eski zamanlarda yüz bin lira ile bir kuyumcu rahat açılabiliyorken artık bu pek mümkün değildir. Çünkü artık sadece altın değil diğer tüm değerli taşlarında fiyatları artmıştır. Kuyumcu nasıl açılır, şöyle bir maliyet hesabı yapacak olursak, öncelikle dükkan kira parası vardır. Dükkana alacağınız tabela fiyatları 5 bin ile 20 bin arasında değişmektedir.  Daha sonra dükkan içinde yapılacak tadilat ve mobilya parası işin içine girmektedir. Yapılacak tadilat ve mobilya parası en az 50 bin lira tutmaktadır. Kuyumcu dükkanın en önemli özelliklerinden ve ihtiyaçlarından biri güvenlik sistemidir. Asıl maliyetine bile bakmadan en önemli yapılması gereken şey güvenlik sistemi ayarlatmaktır. Bu güvenlik urun koruma sisteminden dükkan korumaya kadar, güvenlik şirketine göre yüklü bir miktarda ödeme çıkacaktır. Bu masraflardan sonra kuyumcu dükkanının içini doldurmak için altına ihtiyaç vardır. Kuyumcu dükkanına en az bir kilo altın sermaye olarak kullanılmaktadır. Bu bir kilo altında 500 600 bin lira demektir. Günümüzde sadece içine koyacak altın sermayesi 600 bin lira etmektedir. Onun haricinde ki masrafları da tek tek saydık. Kuyumcu dükkanı açmak isteyen bir kişinin önceden çok iyi bir birikimi ya da sermayesi olması gerekmektedir. Onun haricinde kuyumcu dükkanı açmak oldukça masraflıdır.

Kuyumcu Dükkanı Açmak

Kuyumcu Açmak İçin Gereken Belgeler

  • İkametgah belgesi
  • 2 tane fotoğraf
  • Adli sicil kaydı belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İşleten kişinin kimlik bildirme belgesinin fotokopisi
  • SGK’ya kayıtlı olunduğunu gösteren herhangi bir belge
  • İmza sirküleri
  • Ustalık belgesinin fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesinin sureti (Şahıs işletmelerinde istenmez.)
  • Oda faaliyet belgesi
  • Oda sicil tasdiknamesinin fotokopisi
  • Eğer iş yerinizi kiraladıysanız kira kontratınızı mülk sahibiyle yapmalısınız. Ayrıca aslı ya da noter tasdikli suretini de belgeler arasında bulundurmalısınız.
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Tapu ve yapı kullanma izin belgesi fotokopisi
  • İş yeri içinde tuvalet bulunuyorsa ASAT iş yeri açma ruhsatı görüş belgesi.

Kuyumcu Açmak İçin Kaç Kilo Altın Gerekir?

Kuyumcu dükkanı açmak hakkında en çok merak edilen soru ise kuyumcu dükkanı açmak için kaç kilo altın gerekir ve ne kadar sermaye gerektiğidir. Kuyumcu açmak isteyen girişimcilerin, en az 3 kilograma kadar altın alması gerekmektedir. Bu husus hakkında bir yada olmasa dahi, iyi bir şekilde satış yapabilmek için 3 kilogram altın alınması önerilmektedir. Açacağınız kuyumcu dükkanı merkezi yerde ve gösterişli olmasını istiyorsanız eğer ilk açılış için 7 ila 10 kg arasında altın almalısınız. Zira kuyumcu dükkanının iyi şekilde iş yapabilmesi için tüm rafların gösterişli ürünlerle doldurulması gerekmektedir. Gelen müşterilere ürün çeşitliliği yaratabilmeniz sizin avantajınıza olacaktır. Özetlemek gerekirse, kuyumcu açabilmek için alt sınır veya üst sınır bulunmamaktadır.

Kuyumcu Açmak İçin Devlet Desteği Var Mı?

Kuyumcu Açmak İçin Devlet Desteği maalesef ki bulunmamaktadır.

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ustalık Belgesi Gerekli Mi?

31 Aralık 2021 tarihinden sonra kuyumcu dükkanı açmak isteyenlerin ustalık belgesi alması gerekmektedir.

Kuyumcu Dükkanı Açmak

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ustalık Belgesi Nasıl Alınır

Ustalık belgesi nereden nasıl alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiştir. Ustalık belgesi verme yetkisi sadece Mesleki Eğitim Merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ustalık belgesi alabilmek için başvuru şartları ise şöyle sıralanmıştır:

* İlköğretim/Ortaokul mezunu veya 1996-1997 öğretim yılı öncesi ilkokul mezunu olanlardan daha önce kalfalık belgesi almış olanlardan

* Üç yıllık meslek lisesi mezunu alanlar.

* Mesleki Yeterlilik Kurumlarından alınmış dördüncü seviye yeterlilik belgesi olanlar.

* Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı dördüncü seviye kurs belgesi olanlar.

* Mesleki Açık Lise yüz yüze eğitimini tamamlamış olanlar.

* Birinci, ikinci sınıf Elektrik Tesisatçı Yetki Belgesi olanlar.

*Belge talep edilen Meslek/dal, Mesleki Eğitim Merkezi kapsamına alınmadan önce esnaf ve sanatkârlar dernek veya odalarınca verilmiş ustalık belgesi olanlar. (Bu belge, belgeyi veren dernek veya oda tarafından yazılı olarak doğrulamak zorundadır)

Kalfalık ve Ustalık Belgesi İçin Müracaat Zamanı:

Kalfalık ve Ustalık Belgesi müracaatları resmi çalışma gün ve saatleri içersinde olmak şartı ile 2 ayda bir yapılmaktadır. 

        Şubat Dönemi sınavları için başvurular : Aralık ayı boyunca

        Nisan Dönemi sınavları için başvurular : Şubat ayı boyunca

        Haziran Dönemi sınavları için başvurular : Nisan ayı boyunca

        Ağustos Dönemi sınavları için başvurular : Haziran ayı boyunca

        Ekim Dönemi sınavları için başvurular : Ağustos ayı boyunca

        Aralık Dönemi sınavları için başvurular : Ekim ayı boyunca yapılmaktadır


kuyumcu açmak, kuyumcu açmak için gereken sermaye, kuyumcu açmak için kaç kilo altın gerekir, kuyumcu açmak için ne kadar sermaye gerekli, kuyumcu açmak için neler gerekli, kuyumcu açmak için sermaye, kuyumcu açmak için ustalık belgesi gerekli mi, Kuyumcu Dükkanı Açmak, kuyumcu dükkanı açmak için devlet desteği

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

95 Paylaşım, 87 Beğeni

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası