bilgisayarın adına nerden bakılır / Resmi Desteği | ASUS Türkiye

Bilgisayarın Adına Nerden Bakılır

bilgisayarın adına nerden bakılır

select Serialnumber

  • SerialNumber bilgisini onaylayın.
  • (İsteğe Bağlı) Aygıtın seri numarasını bulmak için Get-CIMInstance win32_bios

    Bilgisayar Özellikleri Öğrenme – Laptop ve Masaüstü PC Özellikleri Nasıl Öğrenilir, Çalıştıra Ne Yazılır?

    Bilgisayar özellikleri öğrenme herkesin merak ettiği bir konudur. Herkes sahip olduğu ya da alacağı bilgisayarın özelliklerini bilmek ister. Bilgisayarın sistem özelliklerini öğrenme¸ bilgisayar özelliklerine nasıl bakılır? Bilgisayarın özelliklerine bakmak için çalıştıra ne yazıyoruz sorusu da talebinize cevap bulmanızı sağlayacaktır. Bilgisayar özelliklerini bilmeniz birçok alanda işinize yarayacaktır. Bilgisayar özellikleri öğrenme Kodu yazımızın devamında.

    BilgisayarÖzellikleriÖğrenme

    Belli programların çalıştırılması ve bilgisayardan beklentilerin karşılanması adına bilgisayarın özellikleri çok önemlidir. Bilgisayarınızın özelliklerini bilerek bilgisayar performansınız ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Bilgisayarınızın özelliklerine ulaşmak için çok pratik yöntemler uygulayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken öncelikle bilgisayarın masaüstü ayarlarından ilgili bölümlere tıklamaktır. Bilgisayarınızın özelliklerini öğrenebileceğiniz en kısa ve kolay yol aşağıdaki gibidir.

    • Masaüstünde yer alan "bilgisayarım" penceresine gelerek sağ tıklayın.

    • Seçenekler içindeki "özellikler" seçeneğine tıklayarak bilgisayarın sistem özelliklerini öğrenebilirsiniz.

    • Bu pencerede bilgisayarınızın işletim sistemi, işlemci, RAM, sistem türü (32 ya da 64 bit) gibi özellikler yer alır.

    Bilgisayarınızın hard disc özelliklerini de öğrenmeniz gerekir. Bunun için de "bilgisayarım" sekmesine tıklayarak açılan pencerede C, D ya da E birimlerinin kapasitesini ve bu kapasitelerin ne kadarlık bir bölümünün kullanıldığını görebilirsiniz. Bu sayede bilgisayar hafızasının doluluk oranını takip edebilirsiniz.

    BilgisayarınÖzelliklerineBakmakİçinÇalıştıraNeYazıyoruz?

    Bilgisayarın özelliklerine bakmak için "çalıştır" butonundan da istifade edebilirsiniz. Her işletim sisteminde bu özelliklere bakma yönteminde küçük farklılıklar görülebilir. Windows 10 işletim sistemi için aşağıdaki adımları izleyerek de bilgisayarın özelliklerine ulaşabilirsiniz.

    • Başlat sekmesini açın.

    • Arama çubuğunda bulunan kutucuğun içine "msinfo32" yazıp "enter"a tıkladığınızda karşınıza bilgisayarın özellikleri çıkar.

    • Sol kısımda bulunan "sistem özeti" kategorisi içinde bilgisayarınızın özelliklerini görebilirsiniz.

    • Yine aynı sayfa içindeki "ekran" sekmesine tıkladığınızda ekran kartının özellikleri karşınıza çıkacaktır.

    Bilgisayarın kullanım alanını belirlemek için bilgisayarın özellikleri çok önemlidir. Örneğin bilgisayarı sadece Office programları için kullanacaksanız özellikleri düşük olan bir bilgisayar işinizi görecektir. Fakat grafik işlemleri ya da oyun için bir bilgisayar alacaksanız, özellikleri yüksek olan bilgisayarları tercih etmelisiniz.

    Bilgisayar özellikleri aynı zamanda bilgisayarın performansı demektir. Bilgisayarda sistem gereksinimleri yüksek işlemler yapmak için özelliklerini güçlü tutmanız gerekir. Düşük özellikli bilgisayarla yüksek performans gerektiren programlar ya da oyunlar çalıştırmak istediğinizde çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin bilgisayarın kapasitesinin üzerinde bir oyun yüklediğinizde donma, kasma ve ısınma sorunu ile karşılaşırsınız. Bu da doğal olarak bilgisayarınıza zarar verecektir.

    Yeni bir PC satın aldığınızda seri numarasını öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu yazıda Windows 10, Windows 11 ve macOS'te bilgisayar seri numarası öğrenme işleminin nasıl yapılacağını açıkladık. Rehberimize göz atabilir ve söz konusu işlem için hangi adımların uygulanması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

    PC Seri Numarasını Öğrenmek Ne İşe Yarar?

    Bilgisayar seri numarasını bilmek önemlidir. Örneğin, ev ağınıza veya kuruluşunuza bağlı cihazların bir envanterini oluşturmanız veya bir sorunu gidermek, yedek parça siparişi vermek veya garanti bilgilerini kontrol etmek için teknik desteğe başvurmanız gerektiğinde bilgisayarın seri numarasını nasıl kontrol edeceğinizi bilmeniz önemlidir.

    Bilgisayar Seri Numarası Öğrenme Yöntemleri (Windows 10 / Windows 11)

    • PowerShell kullanarak seri numarası öğrenme
    • CMD kullanarak seri numarası öğrenme
    • Bilgisayarınızın etiketine bakarak seri numarası öğrenme
    • BIOS üzerinden seri numarası öğrenme

    PowerShell Kullanarak Seri Numarası Öğrenme

    • Başlat’ı açın.
    • PowerShell’i aratın, üstteki sonuca sağ tıklayıp Yönetici olarak Çalıştır’ı seçin.
    • Bilgisayar seri numarasını bulmak için şu komutu girip Enter’a basın: Get-WmiObject win32_bios

      nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.