hamilelikte kac ayina kadar iliskiye girilir / Hamilelikte (Gebelikte) Cinsellik Nasıl Olmalı? - Medicana

Hamilelikte Kac Ayina Kadar Iliskiye Girilir

hamilelikte kac ayina kadar iliskiye girilir

Çiftler hamilelik boyunca doktorlarının kontrolünde cinsel ilişkilerini sürdürebilirler. Ancak doktorunuz bu konuda sizi özel olarak uyarmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Tabii bu konuda da belli kıstaslar olduğunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın.

Cinsel İlişki Hamilelikte Kaçıncı Aya Kadar?

Cinsel ilişki hamilelikte tüm gebelik dönemi boyunca yapılabilir. Tabii hamilelik döneminde cinsel ilişkinin devam ettirilebilmesi için öncelikle gebeliğin normal seyrinde devam etmesi gerekiyor. Bu süreçte anne adaylarının da kendisini cinsel yaşamı sürdürmeye hazır hissetmesi gerekiyor.  Anne adayı da normal giden gebelik boyunca yeterli motivasyona sahip olduğu her an cinsel ilişkiye girebilir.

Bunun yanında uzmanlar hamilelik sırasında cinsel ilişkiye girdiğinizde kegel egzersizleri yaparsanız doğum sonrası daha hızlı toparlanabileceğinizi belirtiyor. Buna ek olarak doğum sonrası cinsel ilişkiden çiftler daha çok zevk alabilir ve doğum sırasında yırtık oluşma olasılığı da düşebilir. Hamilelik sürecinde yaşanan cinsel ilişki çiftleri birbirine duygusal olarak da yakınlaştıracaktır. Ayrıca bu süreçte anne adayının vücudunda yaşadığı değişimlere de daha kolay alışmasını sağlayacaktır. Yani cinsel ilişkide her ay doktorunuzun izniyle cinsel yaşamınızı belli kurallar çerçevesinde devam ettirmenizde bir sakınca yoktur.

Dinimize Göre Hamileyken İlişkiye Girilir mi?

Hamilelik döneminde cinsel ilişkiye girilme konusunda tıbbi olarak bir engel yoktur. Ancak bu dönemde cinsel ilişkiye girmeye dinimiz açısından nasıl bakıldığı da önemlidir. Çiftler hamilelik döneminde  dinimize göre ilişkiye girilip girilmeyeceği konusunda büyük merak duyuyor. 

doğum elbisesi

Dinimizde gebelik döneminde cinsel ilişkiye girmeyi yasaklayan bir hüküm yer almaz. Yani gebelikte cinsel ilişkiyi kesin olarak yasaklayan bir durum yoktur. Hamilelik döneminde cinsel ilişkiyi yasaklayacak Kuran’da ve hadislerde bir hüküm bulamazsınız. Kesin hüküm olmayan konularda da başka insanlarla istişare etmek doğru olacaktır.

Hamilelik döneminde cinsel ilişkinin dinimizce sıkıntılı olacağı durumların başında tıbbi bir engel olması geliyor. Bu yüzden doktorunuzun söyleyecekleri önemlidir. Cinsel ilişki bebeğe ve anneye zarar veriyorsa cinsel ilişkiye girmek dinimizce sakıncalı olabilir. Çünkü dinimizde kendimize ve bir başkasına zarar verdiğimiz durumlar sakıncalı olarak görülebilir.

Dinimize göre şu durumlarda cinsel ilişki zararlıdır;

  • Kadınlarda adet dönemi boyunca,
  • Ramazan ayında oruçlu olunan zamanlarda,
  • Ramazan ayında mescitte itikafta olunan zamanlarda,
  • Hac ya da umrede ihram giyildiği zamanlarda dinimizce cinsel ilişki yasaktır. Yani hamilelikte doktorunuz olumsuz bir bildirimde bulunmadıkça dinen cinsel yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Hamileliğin İlk 3 Ayında Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Gebelikte cinselliğin bebeğe zarar vereceği algısı çok yanlıştır. Hamileliğin her döneminde cinsel ilişkiye girilebilir. Ancak gebeliğin ilk 3 ayı içinde düşük riskini ortadan kaldırabilmek adına doktorunuz cinsel ilişkiyi yasaklayacaktır. Bu dönemde gebelik belirtileri en yoğun olarak yaşanır ve cinsel haz bir süre ertelenmelidir. Zaten ilk 3 ayda kadınların önemli bir bölümünde cinsel istekte belirgin azalmalar görülür.

Cinsel ilişkinin ilk 3 ayı haricinde son aya kadar gebeliğe girilebilir. Tabii cinsel ilişkide anne adayının rahat ettiği pozisyonlar tercih edilmelidir. Bu süreçte cinsellik ten ve cinsel temas sağladığı için bebek ve çiftler için çok sağlıklı bir olgu olabilir.

5 Haftalık Gebelikte İlişkiye Girilir mi?

Hamilelik boyunca doktorunuzun kontrolünde cinsel ilişkiye girmenizde bir sakınca yoktur. Ancak bazı durumlarda cinsel ilişkiye girmeniz sıkıntılı olabilir. Hamileliğin özellikle ilk aylarınca vücutta çok ani değişimler olduğu için cinsel istekte büyük bir azalma görülür. Ayrıca bu dönemde düşük riski de olabileceği için doktorunuz 5 haftalık gebelikte cinsel ilişkiye girmeye izin vermeyecektir. 5 haftalık gebelik için cinsel ilişkiye girme konusunda mutlaka doktorunuzun tavsiyesine özen göstermeniz gerekiyor.

38 Haftalık Gebelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Hamileliğin son dönemlerinde erken doğum gibi tehlikeler yoksa cinsel ilişkiye girilebilir. Ancak hafta  cinsel ilişkiye girmek anne adayını mekanik olarak zorlayacaktır.  Bu yüzden bu dönemde cinsel anlamda kısıtlama yaşanmalıdır. Anne adayının karnı bu dönemde büyür. Buna bağlı olarak rahim ve bebek iç organlara baskı yapar.

Hamilelik otuz sekizinci haftadayken bel ve kas ağrıları belirgin hale gelir. Anne adayı yürümekte zorlanır ve fiziksel olarak kendinde yeterli enerjiyi bulamayacağı için cinsel ilişkiye girmek zorlayıcı olabilir. Hamileliğin son ayında cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftler için bu durum eziyete dönüşebilir. Anne adayını zorlamamak adına gebeliğin son zamanlarında cinselliğe ara verilmesi yerinde olur.

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Hamile iken cinsel yaşamın ne kadar sürdürülebilir olduğu anne adayları için en merak edilen ve onları en çok endişelendiren konuların başında gelir.

Hamilelik dönemi boyunca cinsel yaşamlarının nasıl değişeceği, cinsel yaşamlarını sürdürürken neyi yapıp neyi yapmamaları gerektiği, cinsel yaşamı sürdürmelerinin bebek üzerindeki etkileri hep merak konusudur.

Fakat, bu kaygıların yapılan bilimsel araştırmalar sonucu gereksiz olduğu ortaya çıkmıştır. Hamilelik döneminin hiçbir haftasında cinsel yaşamın kaygı yaratacak bir durum olmadığı görülmüştür. Yani erken gebelik haftasında cinsel ilişkiye girilip düşük olduğunda ya da hamilelik döneminde devam eden cinsel yaşamın sonrasında erken doğum olması tıbbi bir sebebe dayanmaz.

Bir de "hamilelik döneminde cinsel ilişki ne kadar devam edebilir?" sorusu her anne adayının aklında olan sorulardan biridir.

Kısa ve net bir cevap olarak; anne adaylarının doktorları özel bir uyarıda bulunmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebileceklerini söyleyebiliriz.

Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.

Bir de; ve haftadan sonra fiziki değişimler sebebiyle cinsel yaşamı sürdürmek çiftleri zorlayabileceğinden sınırlandırmaya gitmek gerekebilir. Yani son haftalarda yaşanan cinsel ilişki zevkten çok eziyete dönüşebilir.

Özetle; hamilelik dönemi normal devam ediyorsa, anne adayı kendini iyi hissediyorsa ve cinsellik yaşamak için gerekli motivasyona sahipse bunu yaşaması tehlikeli değildir.

Hamilelikte cinsel ilişki yaşamanın zararlı olabileceği durumlar ise şu şekildedir;

  • Vajinal kanama,
  • Rahim ağzında zamanından önce açılma,
  • Amniyotik sıvı sızıntısı,
  • Erken doğum yapma riski,
  • Daha önce erken doğum ya da düşük yapmış olmak,
  • Plasentanın servikal boşluğu kapatması,
  • Çoğul gebelik.

Bu durumların dışında hamilelik, cinsel ilişkiye engel değildir. Hatta hamilelik döneminde cinsel ilişki yaşamanın rahatlamak, gevşemek, zevk almak ve doğuma hazırlanma açısından faydası bile vardır.

Ayrıca seks sırasında Kagel egzersizi yapmanız doğumdan sonra daha hızlı toparlanmanızı, eşinizle birlikte daha çok zevk almanızı sağlayacak ve doğum esnasında yırtık oluşma ihtimalini düşürecektir.

Bunun yanı sıra; hamilelik döneminde yaşanan cinsel ilişkinin duygusal olarak eşlerin birbirine daha da yakınlaşmasını sağlaması, anne adayının bedenindeki değişimlere alışmaya çalışırken yaşadığı gerginliği bu sayede azalttığı ve ilişkiyi daha da özel hale getirdiği bilinmektedir.

Hamilelik dönemi ilerledikçe anne adayının şefkat görme ve sevilme ihtiyacı da arttığından tensel temas isteği daha da ortaya çıkar. Ama önemli olan erkeğin bunu sadece cinsel bir istek olarak algılamamasıdır. İki tarafta cinsel keyfin birleşmeden ibaret olmadığının farkına varmalı; bunu oral seks, mastürbasyon, masaj gibi seçeneklerle de yaşayarak doyuma ulaşılabileceklerini bilmelidirler.

Benzer Yazılar

Yenidoğan Testis Torsiyonuna Dikkat!
Yenidoğan Testis Torsiyonuna Dikkat!

Testisler anne karnında gelişirken böbrek bölgesinde oluşur. Testisin damar ve sinirleri böbrek bölgesinden gelir. Yani uzun bir sap ile aşağıya iner. Bu yerleşme tam anlamıyla olmayabilir. Herhangi bir yerde takılı kalır.

Devamı

Mesane Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Mesane Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Tam olarak sebebi belirlenmemiş olan bu hastalığın her yaşta görülmesi mümkün olduğu gibi, çoğunlukla 60 yaş üstünde görüldüğünden ileri yaş hastalığı olarak düşünülebilir.

Devamı

Tifo Ve Paratifo Hastalıklarına Dikkat!
Tifo Ve Paratifo Hastalıklarına Dikkat!

Tifo, sistemik bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalığa Salmonella typhi bakterisi sebep olur. İnsanlara özgü olan bu hastalıkta; karın ağrısı, yüksek ateş, şuur bulanıklığı, baş ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkar.

Devamı

Böbrek İltihabında En Çok Merak Edilen Sorular!
Böbrek İltihabında En Çok Merak Edilen Sorular!

Toplumumuzda sıkça ve her yaşta görülebilen böbrek iltihabı nedir? Nedenleri ve belirtileri nelerdir? Tedavisi nedir, önleyebilir mi? Böbrek enfeksiyonuna dair merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık.

Devamı

Sistit Nedir? Tedavisi Nasıldır?
Sistit Nedir? Tedavisi Nasıldır?

Sistir, idrar yollarının iltihaplanması anlamına gelmektedir. Üreme sisteminde en sık gördüğümüz hastalıklardan birisi olan sistitin görülme oranı, kadınlarda daha yüksektir. Zamanında tedavi edilmemesi durumunda ise, böbrekleri de olumsuz yönde etkiler ve mesane ile böbreklerde kalıcı hasarlara yol açabilir.

Devamı

Kortizon Nedir?
Kortizon Nedir?

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kortizon, böbreküstü bezlerinde üretilen oldukça önemli bir hormondur. Vücuda birçok faydası olan ve ilaçlara da katılan kortizon, fazla kullanıldığında veya üretildiğinde ise pek çok ciddi hastalığa sebep olabilir.

Devamı

Hamilelikte cinsellik kaçıncı aya kadar devam edebilir? Hamileyken ilişkiye girilebilir mi?

Cinsellik, insanın doğal bir içgüdüsü olmasından dolayı hamilelikte de arzu edilen bir durumdur. İlk kez gebelik yaşayan kadınlar -genellikle psikolojik nedenlere bağlı olarak- bu içgüdülerini dizginlemeye, köreltmeye çalışmaktadırlar. Hamileliğin normal olarak devam etmesine paralel bir şekilde, gebelikte cinsel ilişkiye girmekte de herhangi bir sıkıntı yoktur. Tabi bu durum, hamilelik sürecinin içerisinde barındırdığı özel durumlara göre değişiklik gösterebilir.

HAMİLEYKEN İLİŞKİYE GİRİLİR Mİ?

Hiç şüphesiz, anne adaylarının yanıtını en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi 'Hamile kadın cinsel ilişkiye girer mi ve ilk haftalarda ilişki düşüğe neden olur mu?' olarak öne çıkıyor.

Birçok bilimsel çalışma (gebelik özel bir durum barındırmadığı takdirde), gerek hamileliğin ilk aylarında gerekse ilerleyen haftalara bağlı olarak girilen cinsel ilişkinin düşük veya doğum tehdidine bağlı durumları tetiklemeyeceğini ortaya koymuştur.

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ KAÇINCI AYA KADAR DEVAM ETMELİDİR?

Hamilelik sürecinin herhangi bir şekilde olumsuz bir durum barındırmaması ve normal olarak seyretmesinin akabinde, son 5 (beş) haftaya kadar cinsel yaşam devam edebilir. Gebeliğin son beş haftasına girildiğinde ise cinsel ilişkiye son verilmelidir. Zira, erkeğin 'ejakulasyon' adı verilen sıvısı içerisinde bulunan bileşenlerin, rahim kasılmalarını tetikleyip rahim ağzını açması öngörülmektedir.

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ ZARARLI MIDIR?

Doktor tarafından bir yasak koyulmadığı ve anne adayı olan kişinin kendisini rahat hissetiği bir zaman diliminde cinsellik yaşanabilir. Dolayısıyla, gebelikte seks yapmak herhangi bir sorun doğurmaz.

GEBELİKTE CİNSELLİK BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Penetrasyon ve cinsel ilişki hareketi, karnınız ve uterusun kas duvarları tarafından korunan bebeğe zarar vermez. Bebeğiniz ayrıca amniyotik kesenin sıvısı içindedir. Yani, ilişki sırasında bebekle temas hiçbir şekilde mümkün değildir.

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİDE YANMA, ACI VE KANAMA

Hamilelikte cinsel ilişki sırasında ve sonrasında karşılaşılan yanma, acı ve kanama durumları karşısında mutlaka doktor kontrolüne gidilmelidir. Seks sırasında veya sonrasında yanma, acı ve kanama durumu varsa riskli grupta olabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki, gebelik süreçleri özel ve herkeste farklı olarak gelişir.

GBEBELİKTE CİNSEL İLİŞKİ KİMLERE YASAKTIR?

Daha önce düşük veya erken doğum yapan kadınlarda, ilk ay cinsellik yasaklanabilir. 'Hamilelikte hangi durumlarda cinsel ilişkiye girilmez?' sorusunun cevabı şu şekildedir:

  • Düşük yapma riski varsa ya da daha önce düşük yaptıysanız
  • Erken doğum riski altındaysanız (37 haftalık hamilelikten önce kasılmalar)
  • Bilinen bir neden olmadan vajinal kanama, akıntı veya kramp geçiriyorsanız
  • Amniyotik keseniz sıvı sızdırıyor veya zarları yırtılmışsa
  • Rahim ağzı gebelikte çok erken açıldıysa
  • Plasenta uterusta çok düşükse (plasenta previa)
  • İkizler, üçüzler veya diğer katlarını bekliyorsanız

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ POZİSYONU NASIL OLMALIDIR?

Gebelik sürecinde cinsel ilişki pozisyonu da önemli konulardan bir tanesidir. Hamileliğin dördüncü ayından sonra seks yapmak için "misyoner pozisyonda" sırtüstü düz yatmaktan kaçının. Bu şekilde, büyümekte olan bebeğin ağır kan damarlarını daraltma riskinden kaçınabilirsiniz.

Hamilelikte cinsellik kaçıncı aya kadar devam edebilir? Hamileyken ilişkiye girilebilir mi? Hamilelikte Akıntı Nasıl Ve Neden Olur? Hamilelikte Akıntı Nasıl Geçer ve Sebebi Nedir, Vajinadan Beyaz Akıntı Gelmesi Hamilelik Belirtisi Midir?

Hamilelikte Cinsel İlişki Ka&#;ıncı Aya Kadar Devam Edebilir? Ka&#; Aylık Hamileyken İlişkiye Girilmez?

Hamilelik döneminde son 4 haftaya kadar cinsel ilişki yaşanabilir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar Devam Edebilir?

Hamile olan kadınların merak ettiği konulardan birisi de cinsel ilişkidir. Hamilelik döneminde cinsel ilişkinin bir sakıncası olup olmadığı merak edilerek araştırılıyor. Cinsel ilişki kadınlar ve erkekler için hamilelik döneminde önemlidir. Hamilelik döneminde kadınlarda cinsel olarak bir istek artışı görülür. Fakat bireyler bu konular hakkında yeterince bilgiye sahip olmadığı için bazı tedirginlikler yaşayabiliyor. Kişiler her zaman daha doğru hamleler yapmak adına, cinsel ilişkiden uzak durabiliyor. Fakat hamilelik dönemlerinde dikkat edilmesi gereken süre göz önüne alındığında herhangi bir sorun bulunmuyor.

Hamilelikte yaşanacak olan cinsel ilişki son 4 haftaya kadar devam edebilir. Fakat son 4 hafta kala herhangi bir cinsel ilişki yaşanmaması bebeğin sağlığı için önemlidir. Riske atmamak adına doktorlar bu konuda gerekli uyarıları yapıyor. Bebeğin sağlığı için çok önemli bir konudur. Cinsel ilişkinin ne zaman sonlandırılacağı aile bireyleri tarafından bilinmeli ve uygulanmalıdır. Cinsel ilişkinin olmaması gereken zamanda yaşanması, bebeğin sağlığını olumsuz olarak etkileyecektir.

Kaç Aylık Hamileyken Cinsel İlişkiye Girilmez?

Hamile olan kadınların merak ettiği konulardan birisi de cinsel ilişkidir. Birçok birey bu konuda bilgi sahibi olamıyor. Hamilelik döneminde cinsel ilişkinin yaşanmasında herhangi bir sorun bulunmuyor. Fakat hamileliğin son 4 haftası cinsel ilişki için dikkat edilmesi gereken dönemdir. Doğuma son 4 hafta kala herhangi bir cinsel ilişki durumu yaşanmaması gerekiyor.

4 hafta bebeğin tam gelişimini tamamlayacağı dönem olduğundan, cinsel ilişki bu dönemde doktorlar tarafından önerilmiyor. Doğuma az bir süre kala bebeğin sağlığını riske atmamak adına, cinsel ilişki uygun görülmüyor. Aile bireyleri bu konuda çok dikkat davranması gerekir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası