edip fırat baybaşin kimdir / Edip Baybaşin'e silahlı saldırı

Edip Fırat Baybaşin Kimdir

edip fırat baybaşin kimdir

Kıbrıs Haber, Son dakika Kıbrıs Haberleri, KKTC Gazete Manşetleri">

banner22

Son dakika gelen habere göre, İstanbul Büyükçekmece'de günlerce devam eden gizemli kazı olayından yeni detaylar geldi. Boş arazide yapılan kazı çalışmalarının, 'te çıkan bir kavgada Murat Kartal tarafında öldürüldüğü ileri sürülen uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin ailesi fertlerinden Ömer Edip Fırat cinayetiyle ilgili olduğu öne sürüldü. 4 gün süren çalışmaların ardından Fırat'ın cesedi çıkarılırken, ellerinin ise kelepçeli olduğu belirtildi. Olayda 2'si polis 7 kişi tutuklanırken, cinayetten önce Kartal'ı taşıyan bir araçta, eski bir milletvekili olduğu öne sürüldü. İşte korkunç cinayette detaylar

Büyükçekmece'de geçtiğimiz aydan beri kayıp olan Murat Kartal'ın cesedinin aranmasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın ayrıntılarına ulaşıldı. Sabah'ta yer alan habere göre, 20 suç kaydı olan Kartal, 'te Baybaşin Ailesi'nin üyelerinden müteahhit Edip Fırat'ı aralarındaki alacak verecek meselesinden dolayı öldürmekten tutuklandı ve yılında tahliye edildi.

Kartal'ın kaybolmasıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındı. Aralarında 2 polisin de olduğu 7 şüpheli tutuklandı. Soruşturmada kimin neden tutuklandığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun şüphelileri tutuklamaya sevk ettiği yazıyla ortaya çıktı.

İHBAR SONRASI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yazıdaki bilgilere göre Murat Kartal'ın annesi, 21 Ocak günü oğlunun kaybolduğunu ve oğlunun nişanlısı Gökben'e "Gayrettepe'ye götürülüyorum" demesi üzerine emniyete 'kayıp' başvurusunda bulundu. Soruşturmaya jet hızıyla başlandı. HTS sinyalleri ve MOBESE kamera kayıtları incelendi.

KARTAL'I, ÖLDÜRÜLEN MÜTEAHHİTİN AMCASINA TESLİM ETTİLER

Polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş, 20 Ocak tarihinde Murat Kartal'ı Maltepe'den kendi araçlarına alarak bindirdi. Kartal, İstanbul Adalet Sarayı yakınlarında bulunan Edip Fırat'ın amcası Yavuz Yavuztürk ve yanındakilere teslim edildi.

KÖŞKTE KAN ÖRNEKLERİ VE AYAKKABISI BULUNDU

Teslim işleminde Murat Kartal'a zorla ve şiddet uygulanarak Yavuz Yavuztürk ve yanında bulunan isimlerin aracına bindirildi. Kartal'ın içerisinde bulunduğu araç Beylikdüzü'nde bir köşke götürüldü. Araçta, soruşturmada gözaltına alınan ve serbest bırakılan DSP Dönem DSP Milletvekili Abdülsamet Turgut'ta bulunuyordu.

Köşk ve çevresinde yapılan araştırmalarda Kartal'a ait olduğu ve kriminal incelemesi halen süren kan örnekleri ile bir adet ayakkabı ele geçirildi.

"ADAM GEBERDİ GİTTİ ZATEN, BOŞVER"

Polis memuru Erdem Öntürk, olaydan 2 gün sonra Hasan Alagündüz isimli şüpheliyi arayıp Kartal'ın durumunu sordu. Alagündüz cevaben, "Telefonla konuşmayalım adam geberdi gitti zaten boşver" şeklinde cevap verdi.

SAVCILIKTAN 'ÖLDÜRÜLMÜŞ OLMA' TESPİTİ

Savcılık ise Yavuz Y.'ye ait araçla yine ona ait Beylikdüzü'nde bulunan köşke götürülerek burada öldürülmüş olabileceğine dair kuvvetli suç şüphesini ortaya koyan delillerin bulunduğunu belirterek, cesedin bulunmasına dair çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Edip Baybaşin Fırat İstanbul'da silahlı saldırıda ağır yaralandı

Edip Fırat, Baybaşin olan soyadını Fırat olarak değiştirmişti.

Edip Fırat'ın İstanbul Ataşehir'de bulunan kiracıları tarafından vurulduğu iddia ediliyor.

Avrupa'nın Escobar'ı olarak bilinen uyuşturcu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'in kuzeni olan Edip Fırat Baybaşin'e düzenlenen saldırıda ilk gelen haberlerde öldürüldüğü öne sürülmüştü.

BAYBAŞİNLER KİMDİR?

Tekerlekli iskemleye mahkum uyuşturucu kaçakçısı Abdullah Baybaşin, Londra'da görülen davasında 22 yıl hapse mahkum edildi.
Bir zamanlar 'Avrupa'nın Escobar'ı' olarak nitelenen kardeşi Hüseyin de Hollanda'da bir cezaevinde yatıyor.
Yıllar boyu Baybaşin'lerin ismi, Londra'daki Türk ve Kürt toplumlarında korku yarattı.
Kendilerine başvuran insanlar üzerinde öylesine bir etkileri vardı ki, onlara sadece ve çoğu zaman sessizce 'Aile' olarak hitap edilirdi.
Baybaşinler'in kökleri nin Güneydoğu Anadolu bölgesine uzanıyor. Ailenin uyuşturucu dünyasına ilk adımı 'li yıllarda, Lice'de eroin rafine ederek attığı söyleniyor.

AVRUPA'NIN ESCOBAR'I

yılına gelindiğinde ise, Avrupa'ya eroin kaçakçılığı yaparak milyonlar kazanmaya başladılar.

Kolombiya'nın uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın ardından, 'Avrupa'nın Escobar'ı' olarak adlandırılan Hüseyin Baybaşin, 'te İngiltere'ye gelerek sığınma başvurusunda bulundu.

Başvurusu kabul edilen Hüseyin Baybaşin daha sonra kendisine üs olarak Amsterdam'ı seçti.

HÜSEYİN BAYBAŞİN
Hüseyin Baybaşin'e 'Avrupa'nın Escobar'ı' deniyordu.
Kardeşi Abdullah ise İngiltere'ye yılında geldi.
Abdullah Baybaşin, İngiltere'ye gelir gelmez sığınma talebinde bulundu.
Abdullah Baybaşin'in İngiltere'deki eroin kaçakçılığında aslan payını elinde tuttuğuna inanılıyor.
Bir rakibi tarafından vurulmasının ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olan Abdullah Baybaşin, sığınma talebi değerlendirildiği sırada Londra'nın kuzeyinde bulunan Edgware semtinde geniş bir evde oturuyordu.
Kardeşi Hüseyin Baybaşin, Temmuz 'de uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunarak Hollanda'da ömür boyu hapse mahkum edildi.
Ancak Akdeniz ve Ege sahillerinde turistik merkezlere yatırdığı servetinin büyük bölümünü koruduğu sanılıyor.
Her iki kardeş de, yaklaşık 45 milyar dolar hacmindeki eroin kaçakçılığına Türkiye hükümetinden üst düzey yetkililerinin de karışmış olduğunu ileri sürmüşlerdi.
Bombacılar
Abdullah Baybaşin bir dönem, Londra'daki Türk ve Kürt toplumlarına korku salan Bombacılar adında, gençlerden oluşan bir çete kurmuştu.
Bombacılar dükkan ve işyerlerine silahlı baskınlar düzenleyerek, haraç talebinde bulunurlardı.
Çok tehlikeli adamlardı. Toplum içinde kötü bir üne sahiplerdi
Bir defasında samuray kılıçları, metal çubuklar, ıstakalar ve silahla donanmış 20 kişilik bir çete Stoke Newington semtinde bir Türk kafesine girmiş; silahlar ateşlenmiş ve kafede bulunan bir kişinin işaret parmağı kesilmişti.
Dükkan, kafe ve küçük ölçekli işletmelerin sahipleri ölüm tehditleri alıyor ve bazıları yılda 17 bin dolardan fazla haraç ödüyordu.
Kemal adıyla bilinen ancak ismini açıklamak istemeyen bir Türk işadamı, yaptığı açıklamada "Çok tehlikeli adamlardı. Toplum içinde kötü bir üne sahiplerdi" diye konuştu.
Çetenin mağdur ettiği bazı kişiler, PKK/Kadek örgütünden yardım talebinde bulundu.

Green Lanes'de çatışma ardından olay yeri
Kasım 'de Green Lanes'deki sokak kavgasında bir kişi öldü.
9 Kasım 'de Bombacılar ile PKK/Kadek üyeleri arasında çatışma çıktı.
Kuzey Londra'nın Green Lanes bölgesinde çıkan sokak kavgasında, Alişan Doğan isimli bir kişi hayatını kaybetti.
Scotland Yard olarak bilinen İngiltere Emniyet Müdürlüğü, Baybaşin'ler hakkında istihbarat toplama faaliyetlerini hızlandırdı.
Aralık 'te bir dizi baskın düzenlendi ve birkaç kişi gözaltına alındı.
Çok sayıda silah, pala, çalıntı cep telefonu ve büyük miktarda sahte para ele geçirildi; ayrıca işkence odası olduğu sanılan bir mekan ortaya çıkarıldı.
Yasal süreç başlatıldı ve şubat ayında Baybaşin çetesinin altı üyesi, silahlı suç olaylarına karışmak, şiddete, şantaja başvurmak ve haraç toplamak suçlamalarını kabul ederek toplam 68 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BBC / HaberTürk / Posta

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası