tuz gölü yol tarifi navigasyon / istanbul tuz gölü Yol Güzergahı Haritası, Yol Tarifi, Mesafe Kaç Km

Tuz Gölü Yol Tarifi Navigasyon

tuz gölü yol tarifi navigasyon

Tuz G&#;l&#; Nerede Ve Nasıl Gidilir? Hangi Şehirde? Tuz G&#;l&#;n&#;n B&#;y&#;kl&#;ğ&#;, Oluşumu Ve &#;zellikleri

Tuz Gölü Nerededir?

Tuz Gölü, Ankara, Konya ve de Aksaray illerinin sınırının kesiştiği bir noktada bulunur. Tuz Gölü, genel olarak Aksaray’ a daha yakın olmaktadır. Araç ile Aksaray’a hemen hemen bir saatlik mesafededir. Ankara’ya ise araç ile yaklaşık olarak 2 saatlik uzaklıkta yer almaktadır.

Türkiye‘nin en büyük olan üçüncü gölü Tuz Gölü günümüzde İç Anadolu Bölgesi‘nde yer alır. En çok aranan göller arasında yer alan Tuz Gölü Ankara’nın ilçesi olan Şereflikoçhisar sınırlarına oldukça yakındır. Tuz Gölünün diğer kıyısı ise Ankara Konya yolu üstündeki Cihanbeyli ilçesinde yer alır.

Tuz Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Ankara üzerinden Tuz Gölüne gelen kişiler Ankara Tuz gölü arası km km. olan bir mesafeyi gitmiş olurlar. Ankara Esenboğa Havalimanından araç kiralama ya da direkt olarak Ankara merkezden de araç kiralama ile ya da özel araçlar ile gelmek mümkündür. Buradan Ankara Konya devlet yolunu takip ederek de Şereflikoçhisar ilçesine giderek ardından da tabelaları takip ederek bu Tuz Gölü kıyısına ulaşmak mümkündür.

Tuz Gölü Hangi Bölgede Olmaktadır?

Tuz Gölü, Ülkemizde İç Anadolu Bölgesi sınırlarının içinde yer almaktadır. Coğrafi konum bakımından da Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesine daha yakındır.

Tuz Gölünün Oluşumu Nasıldır?

Ülkemizde Tuz Gölü’nün bulunduğu alan genel olarak bazı tektonik hareketler ile oluşmuştur. Platoların arasında gömülmüş olan bu havzanın doğu, batı ve de güney tarafı faylar ile çevrilidir. Yağan yağmur suları ile birlikte de, Peçenek, Melendiz, Karasu, Kırkdelik ve İnsuyu çayları ile beslenir.

Tuz Gölü Özellikleri Nelerdir?

Tuz gölü günümüzde hemen hemen en önemli olan göller arasında yer almaktadır. Dünya’nın da aslında en önemli olan en tuzlu ikinci gölü olmaktadır. Tuz gölü dışarıya bir akıntısı olmayan ve tamamen kapalı olan bir havzadır. Ayrıca buna ek olarak Türkiye’nin de en az yağış almakta olan bir göldür. Uluslararası ölçütlere göre de A sınıfı olan bir sulak alan olmaktadır.

Tuz gölü genel olarak 85 adet kuş, 4 adedi endemik olan tane böcek, 15 tane memeli ve de 38 tane de endemik bitki türü bulunmakta olan bir göldür. Ayrıca Tuz Gölünün diğer özelliklerine bakacak olur isek; ortalama su seviyesi olarak 40 cm civarında olmaktadır. Yağışın en çok artmış olduğu bahar aylarında da suyun derinliği yaklaşık olarak 1,5 metreye kadar da çıkmaktadır. Tuz gölünün yüzölçümü yaklaşık olarak km² olmaktadır. Güney uzunluğu ile kuzey uzunluğu da yaklaşık olarak 80 kilometredir.

Tuz Gölünün Efsanesi Nedir?

Tuz Gölünün bulunmuş olduğu yerde de zamanında bir üzüm bağı varmış. Bağın sahibi de yaşlı bir kadın olan kötü kalpli biriymiş. Bir gün yaz ayının en sıcak günlerinden bir gün, bir derviş buradan geçiyormuş ve sıcağında etkisi ile serinlemek amacı ile sadece bir dal üzüm istemiş. Sonrasında yaşlı kadın da bu sene üzüm alamadım ve bağım kurudu diyerek bir üzüm vermemiş. Sonrasında yaşlı kadının da yalan söylediğine inanmış olan derviş o zaman tuz ile buz ol, gelen geçen her kişi seni taşlasın diyerek bir beddua etmiş ve işte o anda kadın tamamen taşa kesmiş ve de bağ alanı da dahil olmak üzere her yer bir tuz gölü haline gelmiş. Tuz gölünün efsanesi de bu şekilde gerçekleşmektedir.

Tuz Gölü Gezi Rehberi: Nerede? Nasıl Gidilir? Faydaları Nelerdir?

Tuz Gölü muhteşem tabiatı ve sunduğu görsel şölenle Anadolu&#;nun ortasında tam bir hazine niteliğinde. Pek çok sinema filmi, dizi ve klip çekimine ev sahipliği yapan Tuz Gölü nerede? Tuz Gölü nereye bağlı?Tuz gölü tesisleri içinde neler var? Dönem dönem rengi değişerek nasıl pembe tuz gölü oluyor?

İçindekiler

Sporcuların da uğrak noktası olan Tuz Gölü koşusu ne zaman? Tuz gölüne araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek gitmek avantajlı mı gibi detaylarla gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için Tuz Gölü&#;nü gezdi gördü ve çok özel bir gezi rehberi hazırladı&#;

Tuz Gölü Nerede?

Türkiye‘nin en büyük üçüncü gölü olan Tuz Gölüİç Anadolu Bölgesi‘nde yer alıyor. En çok aranan Tuz Gölü Şereflikoçhisar nerede sorusunun cevabı ise Ankara, Konya ve Aksaray şehirlerinin kesiştiği sınır. Koçhisar Tuz Gölü,  Ankara’nın ilçesi Şereflikoçhisar sınırlarına da yakın. Tuz Gölünün diğer bir kıyısı ise Ankara Konya yolu üzerindeki Cihanbeyli ilçesinde yer alıyor. Tuz Gölü nereye bağlı sorusunun cevabı ise Aksaray.

Tuz Gölü&#;ne Nasıl Gidilir?

Öncelikle yola çıkmadan önce mutlaka Yolcu&#;tan araç kiralama fiyatlarına bakmayı unutmayın.

Tuz Gölü Yol Tarifi:

  • Ankara üzerinden geliyorsanız Ankara Tuz gölü kaç km sorusunun cevabı km. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama veya direkt Ankara merkez araç kiralama yaparak yaklaşık 1 saat 40 dakika sonunda ulaşabilirsiniz.  Ankara-Konya devlet yolunu takip ederek Şereflikoçhisar ilçesine gidip ardından tabelaları takip ederek Tuz Gölü’nün kıyısına ulaşabilirsiniz.
  • Konya üzerinden geliyorsanız, Konya Tuz gölü kaç km sorusunun cevabı  Km. Konya Havalimanı araç kiralama yaparak 2 saat 13 dakikada ulaşabilirsiniz. Konya kavşağından sağa dönerek Cihanbeyli ilçesine gidip yine tabelaları takip ederek göle ulaşabilirsiniz.

Koçhisar Tuz Gölü

Uzunluğu 90 km&#;yi bulan Koçhisar Tuz Gölü genişliği ise yaklaşık 25 km. Tuz Gölü’nün kenarına geldiğimiz ilk an, bir su birikintisine değil de aynaya bakıyoruz sanmıştık. Sanki bulutlar gökte değil yerde asılı duruyordu. Yani burada manzara gerçekten eşsiz, fotoğraf çekmeyi ve çekinmeyi sevenlerin mutlaka ama mutlaka gitmesi gereken bir rota bize göre.

Tuz Gölü, Konya, Aksaray ve Ankara’nın kesiştiği bölgede Aksaray iline bağlı bir doğal güzellik. Türkiye’nin en büyük üçüncü gölü olan Koçhisar Tuz Gölü, hayallerde çok derin gibi canlansa da gerçekler aslında hiç de öyle değil. ☺ Yüz ölçümü oldukça büyük olan gölün derinliği ise ayak bileği seviyelerinde. Metrelerce ilerleseniz dahi suyun bu yüksekliği fazla değişmiyor. Kıyıdan çok uzak bölümlerde derinliğin metre civarında olduğu söyleniyor.

Tuz Gölü Hakkında Bilgi

Birbirinden güzel canlıya ev sahipliği yapan Tuz gölünde; yağmurcular, kılıç gagalar, yaban kazları, flamingolar, angıtlar ve telli turnalar da yaşıyor. Senede ton tuz çıkarılıyor Tuz Gölü’nden ve Türkiye’nin tuz ihtiyacının %50’si buradan karşılanıyor. Bilim adamlarına göre yılından bu yana göl %85 küçülmüş ve tahminleri yılında gölün tamamen yok olması yönündeymiş. Henüz yok olmadı Tuz Gölü ancak her geçen yıl biraz daha küçülüyor. Bu özel doğal oluşumu kurtarmak için çalışmalar yapılsa da kaçınılmaz son çok uzak değil gibi gözüküyor ne yazık ki. Yani aslında biraz eli çabuk tutmak, tamamen yok olmadan bu güzelliği görmek gerekiyor.

Giderseniz eğer, harika fotoğraflar çekebilmek ve eşsiz manzarayı doyasıya izleyebilmek için ayakkabıları çıkarın ve kendinizi tuzlu suyun üstüne bırakın. Önce biraz batabilir tuzlar ama sonra yumuşacık olacak o ayaklar Tuz Gölü’nde bulunan mineralleri sayesinde. Ayna gibi gölün hem manzarasından hem mineralinden hem etinden hem sütünden sonuna kadar faydalanın. ☺

Tuz Gölü Tesisleri

Çevrede bulunan işletmelerde satılan ürünleri denemenizi öneririz. Siz denemek istemeseniz de onlar zorla denetecek zaten. ☺ İsteyerek deneyin pişman olmayacaksınız, tamamen doğal olan bu ürünlerin ellerinizi anında pamuk gibi yumuşacık yapmasına hayretle bakacaksınız. Tuz Gölü kıyısında dolaşarak fotoğraf çekmek için bir saat sınırı yok. Tuz Gölü tesislerine dilediğiniz günde ve saatte girebilirsiniz.

Tuz gölü giriş ücreti: Tuz gölü için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Tuz Gölü Efsanesi

Tuz Gölü’nün oluşumu elbette tamamen doğanı bizlere bir hediyesi. Ancak böyle yerlerde efsaneler eksik olmaz. Tuz Gölü’nün oluşumunu efsaneye bağlayanlara göre, çok eski zamanlarda gölün bulunduğu yerde kocaman bir üzüm bağı varmış. Bu bağın sahibi kötü kalpli ve cimri bir nineymiş. Bir gün oradan geçmekte olan bir derviş, susuzluktan ölmek üzereyken bu bağı görmüş. Bağın sahibi yaşlı kadına, çok susadığını söylemiş ve birkaç bağ üzüm istemiş. Yaşlı kadın dervişe üzüm vermemek için “bu yıl bağım kurudu, hiç üzüm vermedi” demiş. Kadının yalanına sinirlenen derviş, “tuz ile buz olasın!” diye beddua etmiş ve yaşlı kadın o anda taş kesilmiş, tüm bağı da Tuz Gölü’ne dönüşmüş. 

Tuz Gölü Neden Pembe?

Pempe Tuz GÖlü görenleri şaşırtıyor. Dönem dönem pempe tuz gölü olmasının sebebi ise &#;Dunaliella Salina&#; adındaki bir su yosunu türü. Dunaliella salina bir alg türü ve tuzlu alanlarda yaşıyor. Tuz Gölü’nün bol tuzlu yapısı sayesinde de burada kolayca yaşayabiliyor. Dunaliella salina yosun yürü Tuz Gölü’nde çoğalabiliyor. Çoğaldıkça Tuzlu gölü pembe bir hal alıyor. 


Tuz Gölü Faydaları

Tuz Gölü çok yararlı minarallere sahip olduğundan sağlık açısından da birçok fayda sağlıyor. Tuz gölü çamurunda ve tuzunda yaklaşık 22 çeşit mineral barındırıyor. Sodyum klorür, iyot, potasyum, magnezyum, kalsiyum, bromin, hidrojen ve demir gibi mineraller sağlık açısından oldukça faydalı.

Tuz Gölü faydaları:

  • Ayaktaki kötü kokuyu giderir,
  • egzama ve çatlamalara iyi gelir,
  • eklem ağrısını hafifletir,
  • kramplar ve kulunçlarda etkilidir,
  • saç dökülmesini azaltır.

Tuz Gölünde Fotoğraf Çekmek

Tuz Gölü, beyaz görünümü ilginç ve etkileyici bir fon çiziyor ama onu esas gece görmek gerek. Geceleri, gölün üzerinde buharlaşan tuz tabakası yıldızların dairesel bir şekilde helezonlar oluşturmasına neden oluyor. Bu, çok etkileyici bir doğa olayı. Ayrıca sudaki plaktonlar da pembe bir görüntü yaratıyor ve pembe beyaz geçişler destansı bir görüntüye neden oluyor. Göl üzerindeki flamingoların güzelliği ise eşsiz…

Tuz G&#;l&#; Nerede? Tuz G&#;l&#;ne Nasıl Gidilir? Tuz G&#;l&#; Gezilecek Yerler

Tuz Gölüne Nasıl Gidilir?

 Tuz Gölü’ne ulaşabilmek için Ankara - Aksaray karayolu kullanılabilir. Bu bölge üzerinden Şereflikoçhisar ilçesine gidilerek Tuz Gölü'nün doğu kıyılarını ziyaret etmek oldukça kolaydır.

 - Ankara - Şereflikoçhisar arasındaki mesafe kilometre, 1 saat 45 dakika içerisinde ulaşılabilir,

 - İzmir - Şereflikoçhisar arası kilometre, 8 saat sonra ulaşım sağlanmaktadır,

 - İstanbul Şereflikoçhisar arası kilometre, 6 saat 15 dakika sonra ulaşılabilmektedir,

 Çok geniş olduğundan dolayı Tuz Gölü’nün farklı bölgelerine değişik şehirlerin karayolları üzerinden de rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Özellikle yaz aylarında farklı güzergahlar kullanarak Tuz Gölü yoğun şekilde ziyaret edilmektedir. Gözün görebildiği en üst noktaya kadar muhteşem bir beyazlık sergileyen Tuz Gölü, günümüzde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan en özel alanlar arasında yer alıyor.

Tuz Gölü Gezilecek Yerler

 Tuz Gölü halk arasında Koçhisar köyü olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak 90 kilometre kadar uzunluğa ve 25 kilometre genişliğe sahiptir. Bu yönü itibarıyla sonsuz genişlik ile değişik rotalar üzerinde gezilip görülmesi gereken muhteşem görseller sağlamaktadır. Derinliği ise yaklaşık 1 veya 2 metre kadar olan Tuz Gölü, Sıcaklığın etkisiyle buharlaşan sudan sonra geri kalan Tuzlar nedeniyle bu ismi almaktadır.

 Özellikle üzerinde yürüme imkanı ile beraber bölgenin değişik noktalarından eşsiz manzaraya şahitlik etmek mümkün. Ankara - Aksaray veya Ankara - Konya yolları üzerinden farklı rotalar aracılığıyla bölgenin değişik noktaları ziyaret edilebilir.

Tuz Gölü Hakkında Farklı Ayrıntılar

 Tuz Gölü muhteşem beyaz güzellikleri ve büyüklüğü ile beraber aynı zamanda pek çok canlı ev sahipliği yapan eşsiz bölgelerden biridir.

 - Kırlangıç gagalar

 - Yaban kazları

 - Yağmurcular

 - Flamingolar

 - Angıtlar

 - Telli turnalar

 Bu muhteşem canlılara ev sahipliği yapan Tuz Gölü diğer yandan üzerinde yürüme imkanı vermektedir. Ayrıca çok büyük olması ile pek çok değişik noktadan eşsiz bir manzara imkanı tanıyor. Bu sahilde fotoğraf çekme ve harika anlar bırakma şansı vermektedir. Ancak bölge kentleşme ve tuz üzerinden kullanım nedeniyle %85 kadar küçüldüğü biliniyor. Bu şekilde giderse tam süresi belli olmamak suretiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylemek mümkün. Her ne kadar bu doğal oluşumu kurtarmak için farklı çabalar ele alınsa dahi, eninde sonunda bu muhteşem güzelliğin yok olacağı düşünülüyor.

False

Tuz Gölü Nerede Nasıl Gidilir, Tuz Gölü Haritası, Yol Tarifi Öğren

Türkiye Haritası » Ankara » Tuz Gölü Haritası, Konum Yer Bilgisi ve Yol Tarifi Öğrenme

Adres: Ankara - Konya - Aksaray, Ankara

Yukarıdaki adres, telefon vb. bilgilerde hata olduğunu düşünuyorsanız, lütfen buraya tıklayarak bize bildiriniz.

Tuz Gölü Haritası

Tuz Gölü Adresine Yol Tarifi Almak ve Ulaşım Bilgisi İçin Buraya Tıklayınız.
Aşağıdaki haritayı kullanarak Tuz Gölünerede bulunduğunu, haritadaki yerini, nereye yakın görebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Tuz Gölü konumuna yakın yerleri görmek için buraya tıklayınız


Tuz Gölü Haritası Nasıl Kullanılır?

Şu an "Tuz Gölü Haritası" sayfasındasınız. Tuz Gölü haritasını farenizin sol tuşuyla tutarak yukarı-aşağı, sağa-sola hareket ettirebilirsiniz. Tuz Gölü Google haritasını sol üstteki işaretlerden "+"ya basarak (ya da çif tıklayarak) büyütebilir, "-"ye basarak küçültebilirsiniz. Farenizin üzerinde, ortada bulunan tekerlek tuşunu ileri-geri hareket ettirerek de Tuz Gölü haritasını büyütüp, küçültebilirsiniz. Sağ üstteki bölümden Tuz Gölü Google haritasını, uydu ya da arazi haritası olarak görüntüleyebilirsiniz.
Harita üzerinde sağ üst köşedeki Harita linki sadece karayolları haritasını, Uydu linki bakmakta olduğunuz bölgenin uydu görüntülerini ve coğrafi yapısını Karma modu ise hem karayollarını hem de coğrafi yapıyı birlikte gösterir. Yine aynı bölgedeki Arazi modu ise, haritadaki arazi yapısını görüntüler.

Tuz Gölü Ankara şehir sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Tuz Gölü için Coğrafi Konum Yer Koordinatları; Enlem: 39° 2' 50¨ N Boylam: 33° 26' 1¨ E

Google Maps veya Navigasyon Cihazınız için Tuz Gölü Coğrafi Koordinatları ise ; Enlem: Boylam: şeklindedir.

Bu sayfaya link ver; tıkla kopyala sayfana yapıştır

Tuz Gölü haritası, Tuz Gölü uydu görüntüleri, Tuz Gölü karayolları haritası, google maps Tuz Gölü, Tuz Gölü arazi haritası, Tuz Gölü sokak haritası, google earth Tuz Gölü, Tuz Gölü üç boyutlu görüntüsü, Tuz Gölü 3d görüntüleri ve Tuz Gölü yerleşim planı yukarıdaki haritada incelenebilir.

Tuz Gölü haritasına yakın yerler listesi


Twitter'da PaylaşFacebook'ta PaylaşWhatsApp'ta PaylaşGoogle+'da Paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası