sevda kuşun kanadında duygusal fon / Duygusal Video Paylaşim Kanali şiir Sevdam mp4 3gp flv mp3 video indir

Sevda Kuşun Kanadında Duygusal Fon

sevda kuşun kanadında duygusal fon

YAZARLAR

sonrası Türkiye’sinin siyasi tarihini anlatmak için imkânsız aşk hikâyeleri eşliğinde dizi film çekmek karşılığı olan bir tarz oldu. Son DP dönemi ve Anayasası ile başlayan sol-Kemalist öğrenci hareketlerinin 12 Mart Askeri Muhtırasına kadar uzanan boyutunu “Çemberimde Gül Oya” ve sonrasında da 12 Eylül’e kadar uzanan sağ-sol çatışmalarını “Hatırla Sevgili” dizileri karışık aşk maceralarıyla ele aldı. Bu iki filmin senaryosu da sol bakış açısıyla yazılmıştı.

Nisan-Mayıs aylarında ise TRT1 ekranlarında kuşağı denilen çizgiyle başlayan sağ-sol öğrenci çatışmalarıyla ilgili, senaryosu milli birlik ve beraberlik hesaplarını önceleyerek yazılmış bir dizi film karşımıza çıkıyor. Filmin Yönetmeni Mesut Uçakan, Kültür ve Turizm Bakanlığının sinema filmlerine desteğini de arkalarına aldıklarını belirtiyor.

Ayrıca film kurgusunu etkileyen ikinci bir bakış açısı da söz konusu. Bilindiği gibi MTTB ve TMTF adlı genel öğrenci örgütleri ve binaları Kemalist solun inisiyatifi kırılarak yılları arasında milliyetçi-mukaddesatçı gençliğin ortak çabalarıyla kongre süreçlerinde ele geçirilmişti. Ancak ’lı yılların sonuna doğru da milliyetçi-mukaddesatçı gençlik içinde belirgin olarak Türkçülüğün öncelenmesi ile dindarlığın veya İslamiliğin öncelenme çabaları belirginleşmeye başlamıştı. İşte muhafazakâr diyeceğimiz gençliğin bu ayrışma sürecinde ön plana çıkmaya başlayan dindar bakış açısı da senaryoya yansımış.

Dizi filmin adı:“Sevda Kuşun Kanadında”

Filmin merak uyandırması ve tartışma gündemlerine başlıklar açabilmesi; ayrıca sürükleyiciliği, canlandırılan kişiliklerle ilgili isabetli rol dağıtımı ve konuyla ilgili kostüm ve aksesuarlardan mekân seçimlerindeki uygunluğa kadar ortaya konan başarı takdire değer. Bu bağlamda Mesut Uçakan’ı ve ekip arkadaşlarını tebrik etmek gerekli.

Filmin içeriği tabii ki farklı açılardan değerlendirilecek. Fakat öncelikle belirtmeliyiz ki filmin senaryosunda sağ kesim için de sol kesim için de kontrgerilla komploları fazlaca ön plana çıkartılmış. Dönemin polis ve MİT ajanlarının ideolojik öğrenci olaylarında devreye girmesi ve yönlendirme çabaları tabii ki hep oldu. Filmde bu ajanlık ve provokatörlük çabalarına gereğinden fazla yer verilirken, her iki tarafın içinde de dava bilincini çıkar ve özel duygularla ilgili tüm eğilimlerden önde tutan, uyanık ve adanmış gençlerin örnekliği oldukça tekil bırakılmış.

Ayrıca sola karşı objektif olmaya çalışıldığı kadar; tevhidî uyanış sürecinin gündeme gelmeye çalışan sesine bölümde MTTB merkezinde yapılan toplantıda- aynı hassasiyet gösterilmemiş, hatta terslenmiş. Uçakan’ın dizi ile ilgili Türkiye gazetesine verdiği mülakatta Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Kadir Mısırlıoğlu, Nurettin Topçu, Şule Yüksel Şenler, Nuri Pakdil gibi isimler öne çıkartılıyor. Ama dizide Ebu’l Âla Mevdudi ve İbn Teymiyye isimleri “Bu da nereden çıktı”cı bir anlayışla Necip Fazıl’ın “Büyük Doğu Mefkûresi”ni ve “Üstad” vasfını büyüksemek adına tahfif ediliyor.

Oysa 15 Eylül günü,29 Ağustos ’da idam edilen Seyyid Kutub için Başkan Rasim Cinisli döneminde MTTB’de coşkun bir katılımla “Seyyid Kutub’u Anma Toplantısı” yapılmıştı. Sezai Karakoç ve Necip Fazıl bu toplantıda konuşmacı olarak vardılar. ’de henüz lise talebesiyken MTTB’deki faaliyet ve toplantılarımıza gidiyorduk. Birlik binasının yanındaki İstanbul Merkez Vaizi ve çevirmen İhsan Toksarı’ya ait Nida Yayınevinin vitrinini hep görüyorduk. İşte o vitrindeki Mevdudi’nin “İslam Anayasası” veya “İslam ve Muasır Nizamlara Göre İktisat Prensipleri” adlı kitaplarını hangi MTTB’li araştırmacı genç okumamıştı ki! Ama ne olduysa yılının Aralık ayında Seyyid Kutup’un “Yoldaki İşaretler” kitabının toplatılması ve çevirmeni Abdülkadir Şener’in hapse mahkûm edilmesiyle başladı. Yani Kemalist ve İttihatçı-Türkçü kadroların tasfiye ettiği Mehmet Akif, Birinci Said, Babanzade Ahmet Naim, Elmalılı Hamdi, İskilipli Atıf gibi ümmeti yeniden diriltmek ve vahyi ölçülerle ıslah etmek isteyen çizginin, yeniden çeviriler, sosyal temaslar ve haberler yoluyla da olsa Türkiye Müslümanlarına ulaşmasından rejim veya filmdeki kontrgerilla şefi gibi hâkim elitler rahatsız olmuş ve “kökü dışarıdalık” suçlaması ve itham kampanyaları başlatılmıştı.

O zamanki ithamlar “reformist, mezhepsiz, vahhabi” tarzında tamamen iftira veya ön yargıya dayanan söylemlerdi. Bu tezviratların ilk ateşleyicileri ise o dönemde MİT Başkanı olan Fuat Doğu Paşa ve İçişleri Bakanı (Zehir Hafiye) Faruk Sükan’dı. O zamanki milliyetçi-mukaddesatçı kesimin asabiyeleri ile veya bu kişilerle irtibat trafiği ile yönlendirilen söylemin benzeri, maalesef ki 45 yıl sonra da olsa bu filmin senaryosunda baskın bir hitap olarak yer alabilmiş. MTTB’deki tahkik eğilimli insanlara söz hakkı verilmemiş.

Dizinin başı “Sevda” ile başlıyor. Sevda derken solcu ve sağcı gençlerin fikrî ve siyasi sevdaları ve adanmışlık ruhları mı diye insan soruyor. Ama asıl sevda, imkânsız bir aşk hikâyesi. Sol öykünmeci militan bir kız (Tumay) ile dindar-sağcı erkeğin (Arif) çatışma süreçlerinde birbirlerine karşı başlayan duygusal ilgileri filmin sürükleyici en önemli kurgusu haline getirilmiş. Bu biraz da reyting kaygısından. Kozmopolit kimlikler bataklığına sürüklenen gençler, bugünü besleyen dünkü ideolojik tartışmalara bile ancak merkezine duygusal bir sevda hikâyesi konulduğu zaman ilgi gösteriyorlar.

Bu araya hemen TÜİK’in Mart istatistiğini sıkıştıralım. AB ülkelerinde kitap okuma oranı yüzde 23, Türkiye’de binde 1 gibi vahim bir durum. Okuma oranıyla ilgili bu veri gençliğin ve TV izleyicisinin algı ve ölçü tutarlılığı ile ilgili ciddi bir ipucu olmalı.

“Sevda Kuşun Kanadında” dizisinin senaryosu da bu hususta 60 ve 70 kuşağını ve maceralarını sol perspektifle işlemeye çalışan ve Kanal D ile ATV için çekilen bahsettiğimiz iki dizi filmin imkânsız aşk serüvenleri etrafından kurgulanmasına benziyor.

Dizideki sevda serüveninin iki kahramanı var: Sol öykünmeci militan kızın babası kontrgerilla şeflerinden (Zafer Erbay). Oğlan ise İskenderpaşa Dergâhının imamı Mehmet Zahid Kotku sohbetlerinin müdavimlerinden olup imam hatip kökenli, Hukuk Fakültesine yeni kaydolmuş, MTTB’li tekvando hocası. Bu sevda hikâyesi Yücel Çakmaklı’nın yapımı “Birleşen Yollar” adlı hidayet filmini hatırlatıyor. O dönemlerde liseli ve üniversiteli tesettürlü veya başörtülü kız öğrenci okullarda yer almıyordu. Olumlu olan bu tür senaryolarda Müslüman erkeklerin laik veya solcu kızlar tarafından dönüştürülmesi yerine öteki kızların Müslümanlaşma sürecine girmeleri. Zaten vakii olan doğru da bu.

Bugün geldiğimiz düzeyden kalkarak birileri, “Dizide kız aktörlerden dindar ailelerin evlerinde bile niçin okuyan başörtülü genç kızlar yok?” diye sual yöneltebilir. Filme o dönemin sosyal gerçekliğinin yansıtılması bu sorunun da cevabı. Çünkü yoktu. Bugün tesettürlü kız öğrencilerimizle ilgili geldiğimiz seviyeyi “takva ölçüleri” çerçevesinde beğenmeyenler, düne bakarak tekrar adil bir mukayese yapmalıdırlar.

Kavga, boykot, direniş içinde Müslümanlıklarını yeni yeni göğerten erkeklerimiz 60’lı yılların sonu ve 70’li yılların ortalarında daha ezilmişliklerini, yok sayılma barajlarını aşa aşa hayatın bütününü yeni yeni kavrıyorlardı. Var olan İslami birikimimiz Müslüman genç erkeklerin namuslarını ancak koruyordu. Uygun ortam ve süreçler oluştuktan sonra mümine öğrencilerimiz ancak ’lerle birlikte tahsil hayatına adım atabilmişlerdi.

İmam hatip okulu mezunları o dönemde de üniversiteye alınmıyordu. Ancak lise fark derslerini vererek daha ziyade hukuk ve siyasal fakültelerine yöneliyorlardı.

Kitlesel dizi izleyicilerini TRT 1 ekranına çekebilmek ve diziyi sürükleyici kılabilmek için filmin merkezine imkânsız bir aşk hikâyesi oturtulsa da bu sevda rüzgârı çevresinde dönemin fikrî ve siyasi gündem, tartışma ve olaylarına ayrılan bölümler, dönemin analizine değer verenler için çok daha önemli ve öncelikli. Hele dönemlerini çocukken veya gençken yaşayanlar için ya da o dönemlerle ilgili araştırma ve okumaları olanlar için“Sevda Kuşun Kanadında” dizisi ister istemez bir tartışma ve analiz gündemini yeniden tetikliyor. Çünkü dizinin yönetmeni Mesut Uçakan MTTB Sinema Kulübüyle irtibatlı birisi ve “o çevre”nin perspektifinde oluşmuş ve bazı kabullendiği tahliller repliklere fazlasıyla yansımış.

SONART Medya’nın çektiği dizinin tanıtım bülteninde; “İzleyenlere, bir dönemin gençlik hareketlerini etkileyen koşullarla ilgili daha soğukkanlı ve hakkaniyet temelinde bir değerlendirme imkânı da sunuluyor.” denilmiş. Ama dizinin mesajı hakkında farklı vurgular da var. Mesela TRT Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleştirilen galada konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in dedikleri dikkat çekici. Dizinin ilk bölümlerinde Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Zahid Kotku, Necmettin Erbakan isimleri adına rol yapan aktörler yanında, Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İsmail Kahraman’ın müstear ad veya lakapla canlandırılması Eren’in şu vurgusunu önemli kılıyor: “Tarihe, kökleri mazide yaprakları atide bir ışık tutmaya çalıştık.” Galada, egemen kültürün ’li yılların başlarına kadar Türkiye’deki çatışmalarda haklıyı ve haksızı aramaya ve yok etmeye çalıştığını belirten Eren, siyasi ve sosyolojik yaklaşımların milli ve yerli olmasının önemine değindi.

Dizi hakkında sol eleştirmenler ise “Yeni Türkiye’nin inşasında” tarihsel başlangıç arayışlarına katkı üreten“rövanşist” bir teşebbüs eleştirisi yapıyorlar. Oysa bu dizide, benzer konularda sol bakış açısıyla çekilen filmlerden çok daha fazla tarafların hukukunu koruyan bir çizgiyi izliyoruz. Aşırı komplo kurguları ile sol tezyif edilse bile o komplonun ucu komandolara da dindar öğrencilere de uzanıyor. Ama sol pencereden hiçbir zaman İstiklal Mahkemelerinin yaptığı Müslüman katliamını eleştiren, İslami değerleri yasaklayan, on binlerce öğrenciyi üniversitelerden atan karelere kısacık da olsa yer veren, bu konuları zumlayan bir filme rastlamadık.

Kontrgerilla komutanını canlandıran Yavuz Bingöl ise “hepimizde etkileri olan bir dönem” dediği dizideki rolüne ay çalıştığını belirtiyor. Dizinin senaryo ekibinde ise Oktay Berber ve Emine Buzkan Kaynak yer alıyor.

Dizinin Hikâyesinden Bölümler

Dizi, Türkiye’de resmi ideolojiyi temsil eden “merkez” ile hakları ve değerleri ötelenen, yasaklanan ya da Batılılaşma projesiyle devşirilmek istenen “çevre”nin kutuplaşmasını sembolize eden örnek bir olayla başlıyor.

Aralarında İ.Ü. Hukuk Fakültesini kazanmış imam hatipli Arif’in de olduğu MTTB’li grup, mahallenin sünnet çocuklarını Eyüp Sultan’a getirdiğinde ezan okunur. Tam o sırada Arif’in, kendi sünnetlik döneminde okunan ezan gözünde canlanır. Hatırladığı kadarıyla küçük Arif sünnetlik kıyafetiyle babası ve dedesiyle yoldayken camiden Türkçe okunan ezan duyulur. Çocuk Arif dedesine sorar:

-Dede sen niye hiç ezan okumuyorsun?

Dedesi cevaplar:

-Bu ezan değil oğlum. Bu Ezan-ı Muhammedi değil.

Ve sonra dedesinin öfkeyle minarenin şerefesine çıkıp Arapça orijinaliyle ezan okuması, jandarmanın bölgeye gelmesi, dedenin dipçik zoruyla aşağıya indirilip hırpalanması, babasının jandarma komutanına müdahaleye teşebbüsünden önce komutan tarafından tabanca ateşiyle vurulması, bu süreçte dedenin yere düşen köstekli saatini yerden alan Arif’in saati komutanın kafasına var gücüyle atması… Başı yarılan komutan daha sonraki perdelerde karşımıza albay emeklisi ve artık “sivil” bir kontrgerilla yetkilisi olarak çıkar.

Sivil albayın üst bürokrasiyle yaptığı oturumda, solcuların kurtuluş mitingi yapması kadar sağcıların şahlanış mitingi yapmasından da duyulan rahatsızlık konuşuluyor. Ve İsmet İnönü’nün “ortanın solundayız” diyerek solcu öğrencilerin önünü açtığından, buna karşı komando kamplarını artırıp artırmama konusundan dem vuruluyor. Bir de imam hatip okullarının dışarıdan lise bitirerek üniversitelere yönelmelerinden duyulan rahatsızlık… Ve istihbarat bilgilerinin tahlili yanında, sağcılar için de solcu öğrenciler için de kurgulanan komplolar… Ayrıca karanlık tetikçilerle sosyalist ve bozkurtçu tarafların mekânlarını kurşunlama/kundaklama sahneleri, ABD Konsolosunun arabasına saldırı, üniversitede reform yapılması hedefiyle 13 Haziran ’de İstanbul Üniversitesinde başlayan sol işgal, buna mukabil komando kamplarında yetişen Türkçü öğrencilerin İ.Ü. Edebiyat Fakültesini işgalleri

Lise birdeydim ve İstanbul Üniversitesi işgalinde kampüs önüne gitmiştim. Kapılar kapanmış, boykotun amacı hakkında, NATO-ABD güçlerine karşı pankartlar asılmış, kampüs önünde biriken kalabalığa demir parmaklı kapının üzerine çıkan sosyalist gençlerden bazıları amaçlarını, sınıf mücadelesini ve sosyalist kurtuluş yolunu anlatıyorlardı. Aklımda kalan en önemli vurgu Başbakan Demirel’e “Amerikancı Moris Süleyman” diye hitap etmeleriydi.

O yıllarda Ülkü Ocakları kurulmamıştı. Ama önce Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin (CMKP) ve daha sonra MHP’nin lideri olan Alpaslan Türkeş gençler için sivil komando kampları açmıştı. Lisedeyken Türkçü bir edebiyat hocamız vardı. Kocası Mehmet Kaplan’ın asistanıydı. Beni evlerine davet ederler, Ahmet Hamdi Tanpınar’dan, Emine Işınsu’dan verdikleri romanları okumamdan sonra, tekrar evlerinde değerlendirmeler yapılırdı; ayrıca okumam için Türk milliyetçiliği eksenli kitaplar verirlerdi. Sarıyer Bahçeköy Orman Fakültesinde okuyan ve komando kamplarında yetişen, “komando” denilen gençler, sol kesimin hâkim olduğu Sarıyer sahillerinde volta atmaya gelirlerdi.

O zamanlar muhafazakâr kesime dönük Babıalide Sabah, Bugün ve Bizim Anadolu gazeteleri çıkıyordu. Sarıyer’deki merkez camii imamı Mustafa Çerçi hocanın kırtasiye-kitap dükkânında tanışan liseli arkadaşla önce bir okuma odası için yer tutmuş ve Cağaloğlu’nda İslami yayınevlerinden kitaplar toplamıştık. İsmi geçen gazetelere ilan verip İslami içerikli ilanları Sarıyer’de asabileceğimizi duyurmuştuk. “Kâbe Yolları” filminin afişlerini Sarıyer ve merkez mahallelerine asmış, CHP’nin ve solun kuvvetli olduğu semtimizde İslami ve komünist hareket karşıtı yapışkanlı pullamalar yapmış ve M. Şevket Eygi’nin bu minvaldeki broşürlerini ana caddelerde dağıtmıştık. Sonra İstanbul’dan gelen Yüksek İslam Enstitülü ağabeylerin teşvikiyle yılında Sarıyer Fikir ve Kültür Derneği’ni kurmuştuk. Tüm giderler ve teşrifat, organizasyon işleri bizim üzerimizdeydi. Ama dernek kurmaya yaşımız tutmadığı için Orman Fakültesinden ve Sarıyer Camii’nden namaz kılan ağabeyler bulup faaliyete başlamıştık. İstanbul’dan haftada bir Müslüman bildiğimiz bir hatip davet edip Sarıyer Merkez Kıraathanesinde konferans verdirtiyorduk.  Bu süreçte Bugün ve Bizim Anadolu gazetelerinin okuyucu ve gençlik köşelerine yolladığım şiir ve yazılar nedeniyle -Nizamettin arkadaşım aracılığıyla- MTTB Ortaöğretim Komitesi ile irtibat kurmuştum. 21 Eylül ’da MTTB Spor odasında yatarken dışarıdan atıldığı söylenen bir bomba ile şehit düşen Ortaöğretim Komitesi Başkanı Mustafa Bilgi yerine Şefik Aşıkoğlu geçmişti. Gittik, buluştuk ve konuştuk. Aşıkoğlu, ilk buluşmamızda “Peyami Safa Nazım Hikmet Kavgası” başlıklı Ergun Göze’nin kitabını imzalayarak hediye etmişti. Sonra haftalık toplantılar, Sedat Yenigün’ün katkılarıyla kitap okuma-değerlendirme buluşmaları ve MTTB salonunda gerçekleştirdiğimiz ortaöğretim geceleri… Bu gecelerde Safahat’tan ezberleyip okuduğum şiirler

Dizinin senaryosunda ve repliklerinde MTTB yönetiminin sağ-sol kavgalarından geri durduğu; fikir, sanat, teknik alanlarda, meslek branşlarında güçlenmenin amaçlandığı ve geleceğe hazırlanmanın önemi işlense de bizim o dönemler içerisinde şahit olduğumuz durum bu denli disiplinli bir program izlemiyordu. Ayrıca MTTB içinden ve diziye yansımayan üniversite kavgalarına giren aksiyoner öğrencilerden önemli bir kısmının daha sonra Mücadele Birliği hareketine geçtiğini hem MTTB’nin çıkarttığı Milli Gençlik dergisini hem MB’nin dergisi Yeniden Milli Mücadele’yi okuyarak kavrayabiliyorduk. Çünkü MTTB ve o zamanların MNP’si kadro meselesine sahasında uzman kişiler topluluğu olarak bakarken, Mücadeleciler kadro meselesini bir program etrafında iman, mücadele ve hedef birliği yapmış bilinçli, nitelikli ve üretici mümin insanlar topluluğu olarak görüyordu.

Ayrıca daha sonraları Talebe Birliğinde Nakşi Şeyhi Sami Efendi’ye meyleden öğrencilerle Mehmet Zahid Kotku’ya meyleden öğrenciler arasında hem yöntem hem inisiyatif mücadelesi yaşandığını izlemiştik. Ama dizideki MTTB için stratejik tema, ideolojik tartışmalar sürecinde pasif bir süreci izlemek şeklinde karşımıza çıkıyor. Bu pasifist eğilim ve tarikat merkezli inisiyatif tartışmaları zamanla MTTB’nin fonksiyonunu bitirdi ve yıllarından itibaren bu kuruluş yerine, daha aksiyoner olan Akıncı Dernekleri geçmeye başladı.

Yönetmen Uçakan, verdiği röportajda MTTB için “anarşiye kaymadan, haklarını demokratik yöntemlerle aramayı tercih ederek” gibi cümleler kuruyor. Kendisi için bu yaklaşım önemli olabilir ama bu yaklaşım o zamanki MTTB’nin tümünü temsil etmiyordu. Ayrıca dünü bugünkü perspektifle okuma zaafını da gözden kaçırmamak gerekli.

Örneğin Dolmabahçe açıklarına demirleyen 6. Filo’ya karşı 16 Şubat ’da “Bağımsız Türkiye” vurgusuyla protesto yürüyüşü düzenlenmek istenmişti. Filo İstanbul Boğazı’nda Dolmabahçe önlerinde 10 Şubat’ta demir atmıştı. Bu yürüyüşten iki gün önce solcu öğrenciler dizinin 4. bölümünde işlendiği gibi Beyazıt Kulesine özel bir bayrak asmışlardı. Ertesi gün Bugün gazetesi başta olmak üzere muhafazakâr basın “Komünistler Beyazıt Kulesine Kızıl Bayrak Astı”vb manşetlerle çıkmıştı. 16 Şubat ’da da Mehmet Şevket Eygi, Müslümanları Dolmabahçe Camiine toplu bir şekilde sabah namazı kılmak için davet etmiş ve namaz sonrasında da cemaat Taksim Gezi Parkına çıkartılıp yürüyüş yapan solcular beklenmeye başlanmıştı.

6. Filo’ya karşı yürüyen çoğunluğu öğrenci olan sol kesimin yürüyüşünü Taksim Meydanında durdurmak için toplanan kalabalıkların organizasyonu büyük ölçüde Komünizmle Mücadele Dernekleri, MTTB gibi mahfillerde yapılmıştı. Kaldı ki “Kanlı Pazar” denilen bu provokasyonla ilgili Mehmet Şevket Eygi’nin Bugün gazetesi cihad çağrışımlı ve tahrik içerikli manşetler atmış, Sezai Karakoç bile destekleyici ve ajite edici yazılar yazmıştı. Ama aksiyon yanlısı olan Mücadeleciler (Mücadele Birliği elemanları), ölümler ve kanla biten bu olaya bilinçli bir tutumla karışmamışlar hatta bazıları Taksim’e giderek bu kışkırtıcı komployu engellemeye çalışmışlardı. Hürriyet gazetesi bıçaklanan bir solcunun resmini tam sayfa olarak ön sayfaya çıkartmış ve İslami kesime suçlayıcı ve hakaret dolu ifadeler kullanmıştı. Ve diğer yüksek tirajlı gazeteler de…

Dönemin Tahlil Uçları

Döneminin gençlik hareketleri ya bir kimlik arayışını ya geri kalmışlığı ve eşitsizliği aşma sevdasını ya da gasp edilen haklarını geri alma davasını heybesinde azık yapmış idealist adanmışlıklarla yürüyorlardı. Aralarındaki en önemli gerilim, tarihî ortak değerlere yabancılaşma ile yerli ve dinî değerleri koruma kaygısına dayanıyordu. Ama millilik yani ulusçuluk ritüelleri farklı biçimlerde de olsa sol ve sağ kesimi de kuşatmıştı.

Milliliğin içinde yerlilik kültürü ve ahlaki örfler de belirgindi. O dönemde ideolojik akımlar içinde aşk ve sevda hikâyeleri, hele hele flört ilişkileri, bahsettiğimiz aşk merkezli üç filmin yansıttığının aksine hiç de hoş karşılanmazdı. Sosyalistlerde de Türkçülerde de dindarlarda da örgütlülük arttıkça ilişkiler ahlakileşmekte idi. Ancak aykırı vakıalar gevşek örgütlerde ve çevrelerde yaşanmaktaydı.

O dönemlerde Avrupa’da saptırılarak yaygınlaştırılan hippilik akımı da açık ve gizli ellerce Türkiye’ye taşınmaya çalışılıyordu. Tirajları 50 bin civarında olan haftalık Ses ve Hayat magazin dergileri ve renkli sermaye gazeteleri bu akımı gençlere prezante ederken, milyonluk şehrin duvarlarına sürekli hippi amblemleri çiziliyor, “Savaşma Seviş” gibi sloganlar sanatsal yazı karakterleriyle yazılıyordu. Ama ideolojik akımlara eleştirel yaklaşıp gençliği pop müziği ve light hayat tarzı anaforuna davet eden yabancılaştırmanın farklı bir boyutu olan bu akıma ait duvar yazıları, şehrin görünümünü kirletse de failleri bir türlü bulunamıyordu. Dizide bu tür ayrıntılara da yer verilip verilmeyeceğini göreceğiz.

Bu bağlamda baktığımızda “Sevda Kuşun Kanadında”, “Çemberimde Gül Oya”, “Hatırla Sevgili” dizilerinde de eksene alınan imkânsız aşk öyküleri aslında anlatılan bu ideolojik süreçlerin değil, hippilik akımının mevzuları. Ama bugünün sol, ülkücü ve dindar bakış açısını taşıyanlar, hippilik eğilimlerini sentezleyen fikrî ve siyasi bakış açısıyla geçmişe bakmaktan pek de rahatsız olmuyorlar demek ki. Ya da böylesi eklektik ve kozmopolit kimlik taşır hale gelen günümüz çoğunluk gençliğine dünkü siyasi ve sosyal koşulları hatırlatıp izletebilmek uğruna tutunulan pragmatik tutum belirleyici olmakta.

“Kamu yararına çalışan” merkezî üç öğrenci teşkilatının adında da “Milli” ifadesi yer alıyordu: Solcuların FKF’sinden sonra () Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı (TMGT), Türkçü komandoların Türkiye Milli Talebe Federasyonu (TMTF); milli dindarların Milli Türk Talebe Birliği (MTTB).

O dönemde Fruko denilen Toplum Polisinin eylemlerine müdahalelerini solcu kesim de Türkçü kesim de dindar kesim de Türk bayraklarına sarılıp İstiklal Marşı okuyarak durdurmaya çalışıyorlardı. Böyle bir olayı Sultanahmet’ten Cağaloğlu’na MTTB’nin düzenlediği bir yürüyüş sırasında Bab-ı Ali Caddesi girişinde yaşamıştık. Solcu öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş’in mitinglerde gönderli Türk bayrağı taşımasını resmeden fotoğraflar da onunla ilgili anı kitaplarında mevcut. 

Lakin Türkiye siyasasında ‘merkez’, kimliksel aidiyetler çerçevesinde ‘çevre’yi kısmen çözmüş ama sindirememişti. Kimlik arayışını tutarlı kılmada, vesayeti ve eşitsizliği aşmada, gasp edilen hakları için hak mücadelesini yükseltmede çevreye ait en önemli unsurlar tabii ki o dönemde de bugün için de tarihi derinliğe dayanan İslami aidiyetlerini anlamlandırmaya çalışan Müslümanlar oldu ve olmaktadır.  Çünkü sağ olsun sol olsun diğer ideolojilerin sabiteleri çağın şartlarına sosyal, ekonomik, kültürel değişimlere bağlı iken; İslami aidiyet sahiplerinin sabiteleri ise ilmel yakin olan evrensel vahyî kaidelerdir. Çünkü İslam’ın sabiteleri değişmez. Müslümanların değişen şartlara karşı yorum ve içtihatları değişir. Bu da fikrî, sosyal ve siyasal alanda en önemli dinamizmi üretir.

Dizide bir dönemin gençlik hareketlerine soğukkanlı ve hakkaniyetli bir değerlendirmeyle yaklaşıp yerlilik ortak zemininde bir birliktelik ve sevgi bağı kurulma zemini döşenmek istense de gerçekler konusunda daha şeffaf olmanın imkânları atlanmamalıdır.

Dizinin ezan metaforu ile başlaması resmi ideolojiyi sorgulamaktan kaçınamayacağımızın da bir ilanı değil mi? İntikam ve imha değil, sorgulama ve yüzleşme, yüzleştirme. Tahkike dayanmayan hükümlerimiz ve kimliklerimiz ne işe yarar ki?

Hesaplaşma bahsi ise Cumhuriyetin formuyla değil, bizi yabancılaştırmaya çalışan kurucu ideolojisiyle ve hâlâ vesayeti üzerimizde duran oligarşik ‘merkez’iyle. Dizideki kontrgerilla reisi ne ise hayatımızı kuşatmış olan Batı Çalışma Grubu da üstü kapatılmaya ve sulandırılmaya çalışılan Ergenokon ve Balyoz Darbe Planlarını fırına sürmek üzere olan çeteler de FETÖ gibi içimizden tuğyana yönelip yabancı güçlerce devşirilen hatta biler de ekonomide ithal ikameci süreçte İttihad-ı İslam akımının gönderdiği paralarla kurulan İş Bankası finansmanıyla palazlanan bugünün TÜSİAD’çılarının medyada ve ekonomide uluslararası sermaye lehine oynadıkları oyunlar da kökü dışarıda Lions ve Rotary kulüpleri de , ve Askeri Darbelerinden sonra yapılan mafya anayasaları ile dizayn edilen ‘çevre’ye sadece görece özgürlük imkânları bırakan brifingli yargı kurumları ya da mensupları da vd. de odur.

Hakkaniyetli yaklaşım, yerlilik zemininde bir buluşma ve karşılıklı sevgi temaları dizi içinde işlenmek istenen konular. Dizinin galasında TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren, aşk, sevgi ve üzüntü içinde “sarılmak, birlikte ve beraber olmak”tan bahsediyor ama gizli ellerin arkasında olduğu ima edilen Beyazıt Kulesine 14 Şubat ’da Deniz Gezmiş’inde olduğu sol öğrenci grubunun çektiği bayrağın fotoğrafı mukaddesatçı gazetelere (muhtemelen üzerinde oynanmış olarak) kızıl bayrak şeklinde servis edilmesi dizide de yer almış. Ama öbür cenah ise o zamandan beri bu haberin provokasyon amaçlı olduğunu, Beyazıt’ta çekilen bayrağın İTÜ Öğrenci Yurdunun üst katından atılarak öldürülen Vedat Demircioğlu’nun fotoğrafının resmedildiği bir bayrak olduğunu ifade etmektedir.

Dizide gizli ellerin solcu öğrencilerin içine de komando denilen Türkçü eğilimli gençlerin içine de MTTB içine de operasyonel ajanlar soktukları işleniyor. Senaryoya da yansıyan bu operasyonel boyut biraz fazla abartılı. Operasyonel tipler adeta olayları planlıyor ve yön veriyor. Tabii ki ’de derin güçlerce Sedat Yenigün’ü şehit eden tetikçi ve kullanılan birimler ve benzerleri dünden beri söz konusu. Ama hiçbir komplo bu üç farklı eğilimin idealist, adanmış, bilgi ve bilinci ön plana çıkartmaya çalışan akımların içlerine sızdırdıkları operasyonel ajanlarla yönlendirildiğini iddia edemez. Tabii ki sızmalar, kışkırtmalar olmuştur. Ama ana eksen kendi bilgi birikimi ve perspektifiyle yürümüş, ihtilaflarında da ayrışmışlardır.

Mukaddesatçı kesim bu tür komplocu yaklaşımlara daha yatkın olmuştur. Çünkü Resulullah (s)’dan sonra sahabe arasında çıkan ve onbinlerce sahabenin öldürüldüğü iç çatışmaların nedenini tahlil etme yerine, dramatik olayları herkesi birbirine düşüren İbn Sebe diye bir Yahudi ajana bağlayan yanlış bir okuma ve eğitim asabiyesi aşılamamıştır. Aynı kafa konforuyla olaylara yaklaşma tembelliği olayların değerlendirmesinde abartıyı; ayrıca içe dönük olarak da pasifizmi ve mazeretçiliği getirmiştir. Yeteri kadar da şeyhlerin klasik nasihat ve vaaz üslubundan kurtulunamadığı için Kur’an mesajını anlama ve Kur’ani ilkelerle Resulullah (s)’ınörnekliğini gösterdiği gibi fikrî ve siyasi cahiliyeyi aşmak için hayata müdahale edecek yeterince şahitlik bilincine ulaşılamamıştır.

Türkiye’deki ideolojik gelişmeler üzerindeki gizli güçlerin etkisi, ancak ön açma ve bürokraside, üniversite kadrolarında yer verme şeklinde gelişmiş olabilir. Bir de tabii ki Kemalizm’e yani Batılılaşmaya en yakın ve en uzak gruplar derecelemesi yapılmıştır. Batılı yaşam tarzını satın alma, dinî değerleri tasfiye ve ilerleme felsefesi konusunda resmi ideolojiye en yakın unsurlar tabii ki sol öğrenci hareketleriydi. MHP çizgisindeki Türkçü hareketler kaynak olarak Anadoluculuğu değil de Orta Asyacılığı önceleseler de “Türk milleti” terkibini İslam ümmetinden daha önde tuttukları için resmi ideolojinin nihai tahlilde düşmanları değildi. Hira Dağı’nı da Tanrı Dağı’nı da seviyorlardı ama Hira Dağı küçük Tanrı Dağı kocamandı. Ancak Türkçülerle İslami kesim arasında Hira Dağı gibi, dinî örfler ve bir kısım ritüeller gibi bazı müşterekler vardı. Ama yabancılaşmayı ve Kemalizm gibi Batılılaşmayı temsil eden sol akımlar arasında İslami kesimin fıtri özellikler ve Batı’nın kapitalist yağmacılığına karşı olmak dışında İslami hiçbir müşterek bulunmuyordu. Dün de bulunmuyordu bugün de bulunmuyor.

İslami kesimler arasında daha fıtri ve merhaleciliği gözeten yaklaşımlar da yok değildi. Özellikle inkılâpçılığı, sünnetullah ve inkılâp sürecinde merhalecilik tartışmalarını Türkiye Müslümanlarının gündemine Osmanlı’dan devralınan dinî birikimle İhvan-ı Müslimin geleneğini, Hizb-ut Tahrir Hareketi tezleriyle sentezleyen Yeniden Milli Mücadele Hareketi sokmuştu.

İşte yaşadığım ilk dönem fıtri ve merhaleci yaklaşımlara bir örnek:

Dizideki Arif gibi bazı siyah kuşak tekvandocular MTTB spor salonunda tedbir amaçlı olarak gençlere yoğun olarak tekvando dersleri verirken lisede olmamıza rağmen 20 kişiye yakın arkadaşla bizlerde kendimizi Sedat Yenigün ve Şefik Aşıkoğlu öncülüğünde MTTB içinde gizli bir örgütlenmenin içinde bulduk. İsmail Kahraman’dan sonra başkanlığa gelen Burhanettin Kayhan dönemiydi. Sedat ağabeyimiz bizlere diyordu ki: “MTTB’nin bazı birim yönetimlerinde polisle irtibatlı kişiler bulunuyor. Biz kurumu korumak, müstakilleştirmek ve İslami faaliyetleri gerçekleştirmekte araçsallaştırabilmek için şimdiden örgütlenmeliyiz. Üniversiteye girdiğimizde yapılacak kongrede MTTB’yi ele almak için fikrî ve eylemsel olarak hazırlanmalıyız. Bazen de üniversite önlerinde veya acil yürüyüşler için toplanmak gerektiğinde okullarımızı kırıp eylemlere katılma canlılığı içinde olmalıyız.”

Yeminli bir gruptuk. Bizim ekibimizin dilindeki mehter müziği takviyeli marş, Türkçü kanadın dindar ucunu temsil eden Abdurrahim Karakoç’tan uyarlamaydı:

Kör dünyanın göbeğine
Hak yol İslâm yazacağız.
Kuşların göz bebeğine
Hak yol İslâm yazacağız.

Memurların masasına

Patronların kasasına

Subayların omuzuna
Hak yol İslâm yazacağız.

Askerlerin miğferine
Kağnıların tekerine
Buda'nın tunç heykeline
Hak yol İslâm yazacağız.

Yeminli bir gruptuk ama öğretim yılının başında toplandığımızda ancak Sami Şener başkanlığında Ahmet Şişman, Rahmetullah Karakaya, Ömer Öztürk ile baş başa kalmıştık. Çünkü öğrenmiştik ki yaz ayları boyunca diğer arkadaşlarımız Yeniden Milli Mücadelecilerle ilişkilerini geliştirmişler ve Mücadele Birliği’ne geçmişlerdi. Ve ben de yılında okuldan gün kaçarak MB’nin “İnkılâp İlmi”, “Buhranlarımız”, “YMM’nin Stratejisi” gibi temel ders notlarını okumuş, YMM dergisine Sarıyer’den arkadaşlarımla gidip Ahmet Taşgetiren’e kafama takılan soruları sormuş ve sonunda MTTB’den ayrışan arkadaşlarım gibi anti-kapitalist, anti-komünist, anti-siyonist bu akıma yönelmiştim. Daha sonra tabii ki sorgulama ve tahkik süreçlerimiz devam etmişti.

Arınma ve Bilinçlenme Sürecinin İlk Adımları

Sedat Yenigün’ün MTTB’deki arayışı ’dan sonra sığınmacılığı ifade eden sağcı, millici, devletçi kirlerden arınmaya yönelen özlemleri, tevhidî bilinçlenme yolunu açan Düşünce, Şura, Tevhid, İslami Hareket, Aylık Dergi, Hicret gibi dergi çevrelerinde sosyal mayalanma yoluna adım atmaya başlamıştı. Bu hamle ’lerin sonuna yaklaşırken MTTB gençliğini de MSP çizgisindeki Akıncıları da Kur’an bütünlüğü ve Sahih Sünnet arayışı doğrultusunda etkilemeye başlamıştı. Bu arayışa “Siyasal İslamcılık”, “İslami Radikalizm”, “İslamcılık” dense de ve bu arayışta bazı zaaflar yaşansa da sağcı, devletçi, milliyetçi, mezhepçi, batini kirlerden arınma sürecinin hedefi, kimliksel arınmaya yönelmiş ve kimliksel hicretini tamamlamış olarak Müslüman olabilmekti. Sadece vahyin yönlendirdiği ve Resulullah’ın örneklendirdiği gibi Müslüman olabilmek…

Bizi sağcı ve milli dindar çerçevede tutmaya çalışan yıllarının kültürü büyük ölçüde 40’lar Grubu olarak bilinen İskenderpaşa, Aziz Mahmud Hüdai, Bugün ve Bizim Anadolu gazeteleri ve Aydınlar Ocağı çevreleriyle irtibatlı yazar, akademisyen, organizatör kanaat önderlerinden oluşuyordu. Bu güruhla irtibat içinde olan ve dizideki bir sahnede rüyalarla çözümlemelerde bulunan Halfeti-Cerrahi Şeyhi Muzaffer Ozak gündeme getirilir. Oysa MTTB içinde Ozak’ın dergâhında gerçekleştirilen Kadiri ayinine benzeyen sesli/cehri Halveti zikrine sempatiyle bakanlar adeta yoktu. O tarzda bir zikir merasimi, ağırlıklı olarak MTTB gençliğini oluşturan temel bileşenlerde yoktu.

Mesela ’lı yıllarda öğrenci evleriyle Anadolu’dan gelen Müslüman gençlere yardım ve rehberlik eden Nurcular arasında da Nakşi olan Sami Efendi ve Mehmet Efendi cemaatlerinde de bu tarz cehri ve dansı andıran zikirler yapılmazdı. Sanki mistik tecrübeye yönelen yabancı turistlere ve bünyemizde “Ilımlı İslam” üretmek isteyenlere hitap edilmek istenmiş. Dizideki o sesli zikir merasiminin bağlamı karşılıksız kalmış; ayrıca MTTB salonundaki sahnede bir gösteri/dans sanatına dönüşen Mevlevi dervişlerinin sema ayinine hiç yer verilmemişti. Ve özellikle günümüzde Nakşi olan Şeyh Mehmet Efendi kolunda da Şeyh Sami Efendi kolunda da Kur’an merkezli bir ıslah özlemi belirginleşmiştir. Dizi senaryosundaki Mehmet Zahid Efendi’nin konuşmalarında da bu tınıyı yakalamak mümkün.

Milliyetçi-mukaddesatçı 40’lar Grubuna Kemalistler “Takunyalılar” diyordu. MTTB’nin ve TMTF’nin ele geçirilmesini de Mücadele Birliği’nin kurulmasını da bu grubun içindekiler teşvik etmişlerdi. Bu misyon ’li yılların başına Milli Cephe söylemiyle yansımıştı. Bu arka plan bilgilerini büyük ölçüde yaşayan şahitlerle konuşarak, 3. Dönem MTTB Ortaöğretim Komitesi yöneticisi iken yönetimde, daha sonra Mücadeleci öncü ağabeylerden; ayrıca bu yapılar içinde gezen (hangi amaçlı ise) namazlı-niyazlı İnebolulu bir aile dostumuz olan subay emeklisi Mustafa Sarıyer vasıtasıyla öğreniyordum. Sarıyer’deki arkadaşlarımla da bilgileri test etmeye çalışıyorduk. Ve Bizim Anadolu gazetesinin sahibi aynı zamanda 40’lar yani “Takunyalılar” Grubundan Mehmet Emin Alpkan’ın Cağaloğlu Şeref Efendi Sokak’taki dev rotatifi, milli dindarlık çevresinde kalan Yeniden Milli Mücadele dergisi gibi birçok basın teşebbüsüne katkı sağlıyordu.

Dizide bazen rekabete giren, bazen çatışan, bazen de dayanışma içinde olan MTTB’li ve TMTF eksenli, öncelikte İslami veya Türkçü eğilimli insanların arasındaki ayrışmayla (ki dizide Turancı-Bozkurtçu kanat işlenirken TMTF boyutu eksik kalmış, aynı zamanda solcuların TMGT’si de) bazı kere de aynı safta toplanma boyutunu solcular tarafından öldürülen milliyetçi-dindar öğrenci Mustafa İmamoğlu’nun 8 Haziran tarihindeki cenaze töreni yürüyüşüne bakarak ayrıca tahlil etmek gerekiyordu. Ordu Caddesine doğru yürürken uzunca kortejin önünde tek bir uzun müşterek pankart vardı: “Bir Ölürüz Bin Diriliriz!”

İslam’a saygı, fıtri ve yerli değerler itibariyle birbirine yakın olan bu milliyetçi-mukaddesatçı gençlik çevreleri gerek derin devletin ayrıştırıcı hamleleri gerekse ırkçılığa varan Türkçü asabiyenin mevzi kazanması sonucunda Turancılar ve Ümmetçiler olarak farklılaşma sürecine girdiler. Bu sağcı gençliğin dinî duyarlılığı ve kaygıları ön planda olan kesimi, ümmetin ıslah temelli evrensel değerleriyle buluşmaya başladıkça da kopukluklar derinleşti. Sağcı, milliyetçi, devletçi kirlerden arınmaya yönelindikçe tevhidî bilinçlenme süreci için fikrî ve potansiyel ilişkiler ağı için toparlanma imkânları doğmaya başladı. Ama tevhidî uyanış süreci hem yeni ve tecrübesiz, hem âlim düzeyinde tanıklığı üstlenecek önder kadrolardan mahrumdu.

“Sevda Kuşun Kanadında” dizisi takip edebildiğim kadarıyla hâlâ bizim basında herhangi bir köşe yazarının tahliline konu olmadı. Ama bir ay içinde dört şehre gittim, oturduğum arkadaşların gündem konularından birisi de bu dizi idi. Konu açılınca “Niçin, neden, kim kimdir, doğru mu?” sualleri peşpeşe geliyor. Öyle anlaşılıyor ki diziye ilgi, eğer senaryo fazla sevda kurgularıyla flulaşmayacaksa gittikçe artacak.

Dizi, ismini 68 Kuşağının gözdesi Cem Karaca’nın o dönemlerden kalan bir şarkısından almış ve aynı zamanda o şarkı, dizinin fon müziği. Ömrünün son demlerinde fıtri ve vahyî arayışlar içine giren Karaca yaşasaydı muhtemelen diziyle ilgili daha orijinal yaklaşımlarda bulunurdu.

Dizinin sezon sonuna, yani yaz mevsimine getirilmesine garip mi demek lazım; yoksa R. Tayyip Erdoğan’ı, İsmail Kahraman’ı temsil eden roller dolayısıyla konjonktürel mi demek lazım?

Dizi kafa yormayı, olaylar arasında bağ kurmayı bunun içinde tahkiki zorlayan; ekrana yansıdığında da zihnî uyanıklık için “dikkat” diyen bir film. Akıcı ve konu zengini.

Kültür-Sanat

Haksöz Dergisi Sayı: - Haziran

TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi

Endeks TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi

TRT 1&#;de daha önce yayınlanmış ve günümüzde yayınlanmakta olan televizyon programlarının bir listesidir.

ilişkiler: A Takımı, Aşk Yeniden, Aşk-ı Memnu (dizi, ), Açıkoturum (TV programı), Acımak (dizi), Adını Sen Koy, Ahmet Hamdi Bey Ailesi, Ahududu (dizi, ), Aile Boyu, Aileler Yarışıyor, Akıl Kârı, Alçaktan Uçan Güvercin, Alev Sezer, ALF, Ali Kırca, Aliş ile Zeynep, Altın Kelebek Ödülleri, Ana Ocağı, Annem Annem, Annemi Hatırlıyorum, Arı Maya, At Gözlüğü, Ateş Hattı, Ateşten Günler, ATV, Avrupa Avrupa, Avrupa&#;da Türk İzleri, Ay Savaşçısı, Ayaşlı ve Kiracıları, Ayrılsak da Beraberiz (dizi), Aysarının Zilleri, Şaşıfelek Çıkmazı, Şıpsevdi, Şey Bey, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (dizi), Şimdi Onlar Düşünsün, Şirinler, Şoray Uzun, İşte Hayat (TV programı), İşte Hayatınız, İçimizden Biri: Yunus Emre, İbiş&#;in Rüyası (dizi), İdil Öztamer, İlk Aşk (dizi), İpsiz Recep (dizi), İslam&#;ın Şartları (dizi), İsmet Berkan, İstanbul (dizi), İstanbul Efendisi (dizi), İstasyondaki Pastane, , İttihat ve Terakki (dizi), İz Peşinde (dizi), Üç İstanbul (dizi), Üç Kadın (anlam ayrımı), Örümcek Adam, Öyle Bir Şey ki, Çağla Şıkel, Çalıkuşu (anlam ayrımı), Çarşamba Gecesi, Çarkıfelek (yarışma), Çaylar Şirketten, Çıplak Ayak, Çözülme (dizi), Çiçek Taksi, Çok Sesli Bir Ölüm, Bağdat Hatun, Başka Olur Ağaların Düğünü, Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep, Baba Candır, Baharın Bittiği Yer, Barış Manço, Batman, Bay Alkolü Takdimimdir, Bay J, Böyle Bitmesin, Büyük Sürgün Kafkasya, BeIN İZ, Belene, Beni Böyle Sev, Beni Unutma, Beyaz Peçeli Kadın İstanbul&#;da, Beybaba (dizi), Bir Ömrün Bedeli, Bir Ceza Avukatının Anıları: Emekli Başkan, Bir Filiz Vardı (dizi), Bir Kadının Penceresinden, Bir Kelime Bir İşlem, Bir Milyara Bir Çocuk, Bir Muharririn Ölümü, Bir Yabancı Konuk, Bir Yürek Satıldı, Bir Zamanlar Osmanlı, Bizi Güldürenler, Bizim Aile, Bizim Ev (dizi, ), Bizim Evin Halleri, Bizim Mahalle, Bizim Mahalle (dizi), Bizim Sınıf (dizi, ), Bizim Stadyum, Bizimkiler (dizi), Boğaziçine Sığınanlar, Bugünün Saraylısı (dizi, ), Cahide, Can Şenliği (dizi), Candan Erçetin, Caniko, Casper, Cesur ve Güzel, Cevap Soruda, Chambre , Cine5, CNN Türk, Coşkun Aral, Cumbadan Rumbaya, Daffy Duck, Dalgakıran, Dallas, Darısı Başınıza (dizi), Dönemeç (dizi), Düşlerimin Prensi, Dünya Durdukça-Mimar Sinan, Dede Korkut Kitabı, Dedem, Gofret ve Ben, Deniz Orhun, Denizin Kanı, Denizler İmparatoru, Dilruba Hanım, Diriliş: Ertuğrul, Diyet (dizi), Doğa Rutkay, Doktorlar (dizi, ), Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (dizi), Doludizgin Yıllar, Dost Eller, Dudaktan Kalbe (dizi, ), Dullar Pansiyonu, Dur Yolcu, Duvardaki Kan, Duygu Çemberi, Efsane Prens, Elif Ana-Ayşe Kız, Emre Altuğ, Emre Karayel, En Son Babalar Duyar, Engin Hepileri, Enine Boyuna, Ersin Düzen, Esir Şehrin İnsanları (dizi), Esra Ceyhan, EuroBasket, Evdekiler, Eylül (dizi, ), Faik Çetiner, Fatih Harbiye (dizi, ), Ferhat Göçer, Ferhunde Hanımlar, Ferhunde Kalfa, Ferman (dizi), Flamingo Yolu, Flash TV, Formula 1, Forum (TV programı), Fotoğraftakiler, FOX (Türkiye), Funda Arar, Gazoz Ağacı, Gölgeler, Gönül İşi, Gönül Dostları, Gönüller Sultanı Mevlana, Gülşen Abi, Gülben Ergen, Güner Ümit, Günlerin Getirdiği, Geçmiş Bahar Mimozaları, Geçmişe Açılan Pencere, Geçmişin İzleri, Gecenin Öteki Yüzü, Gençler (dizi), Giyim Kuşam Dünyası, Habertürk TV, Hacı Arif Bey (dizi), Hacı Bektaşı Veli (dizi), Hakem Seyfi Dalmaz, Halının Türküsü, Hanımın Çiftliği (dizi, ), Hartlineden Hititlere, Havada Bulut, Hayat Ağacı (dizi, ), Hayat Türküsü, Hayırlı Bir Konu, Hünkarın Bir Günü, Hüseyin Avni Danyal, Hüsnü Bey Amca, HBB, He-Man, Heidi, Alpler&#;deki Kız, Hey Arnold!, Hicran Yarası, Hikayelerden Biri, Hisarbûselik, Hisseli Harikalar Kumpanyası (dizi), Hodri Meydan (TV programı), IV. Murat (dizi), Jülide Gülizar, Joker, Kaçaklar (dizi), Kaçaklar (dizi, ), Kadir Çöpdemir, Kadir Çelik, Kaldırım Serçesi (dizi), Kanal 1, Kanal 6, Kanal 7, Kanal D, Kanıt Peşinde, Kanun Namına (dizi), Kanun Savaşçıları, Kara Şimşek, Kara Elmas (dizi), Karakolda Ayna Var, Karanlıkta Koşanlar, Kartallar Yüksek Uçar, Kasaba, Kavak Yelleri (dizi, ), Kavanozdaki Adam, Kayıp Aranıyor, Kaynanalar, Kâmil Güler, Kınalı Kuzular, Kıraç, Kırık Hayatlar (dizi), Kırmızı Işık, Kıssadan Hisseler, Köşe Dönücü, Köy Doktoru, Küçük Ağa (dizi, ), Küçük Dünya, Küçük Hanımefendi (dizi, ), Küstüm Çiçeği, Keşanlı Ali Destanı, Kendi Düşen Ağlamaz, Kirli Sarı, Koçum Benim, Komedi Dükkanı, Korkma, Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması, Kurt Kanunu (dizi), Kurt ve Kuzu, Kurtuluş (dizi), Kuruluş/Osmancık, Kuruntu Ailesi, Kuyruk, Lüküs Hayat (dizi), Levent Ülgen, Levent Kırca, Leyla ile Mecnun (dizi), Lise Devriyesi, MacGyver, Macide Öğretmen, Mahmut Mangal, Manken (dizi), Mardin-Münih Hattı, Mavi Kelebekler, Mazi Kalbimde Yaradır, Müjdat Gezen, Mehmet Ali Birand, Mehmet Ali Erbil, Mert ile Gert, Mesut Mertcan, Metamorfoz (dizi, ), Metin Akpınar, Metin Şentürk, Metin Uca, Mihriban, Muhteşem Kraliçe, Mustafa Karaalioğlu, Necip Fazıl Kısakürek (dizi), Nermin Tuğuşlu, Nisan Yağmuru, NTV, Olacak O Kadar, Orta Bereket, Osmanlı Tokadı (dizi), Oynaş, Paranın Kiri, Parkta Bir Sonbahar Günüydü, Parmak Damgası, Payitaht: Abdülhamid, Pembe İncili Kaftan, Peri Kızı, Perihan Abla, Pertev Bey&#;in Üç Kızı, Preveze Öncesi, Rıza Beyin Polisiye Öyküleri, Reha Muhtar, Riziko (program), Riziko!, Saat Sabahın Dokuzu, Sakarya Fırat, Samanyolu (dizi), Samanyolu TV, Sarayın İncisi, Saraydaki Mücevher, Sınırlar Arasında (program), Sızı (dizi), Sönmüş Ocak, Süper Babaanne, Süper Dadı, Süper Lig, Seddülbahir 32 Saat, Sekiz Sütuna Manşet, Seksenler, Serap Paköz, Serhat (şarkıcı), Sessiz Film (dizi), Sevda Kuşun Kanadında, Sevgiyi Öğrenen Adam, Seyahatname (dizi), Show TV, Sibel Can, Siyaset Meydanı, Sizin Dersane, Skapen&#;in Dolapları, Sokak Şarkıcıları (dizi), Spor Smart, Stadyum (TV programı), Star TV, Taha Özhan, Tarık Tarcan, Tatlı Ali, Tatlı Çarşamba, Tayfun Talipoğlu, Türkmen Düğünü, Tele Vizyon, Ters Yüz, TGRT, Tivibu, Tohum ve Toprak (dizi), Tolga Çevik, Tolga Gariboğlu, Tom ve Jerry, Tonga, Topuz (dizi), TRT 1, TRT 2, TRT Haber, TRT int, TRT Okul, TRT Spor, Tuna Huş, TV8, Uğur Dündar, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Intertoto Kupası, UEFA Süper Kupası, Ufuk Özkan (oyuncu), Uraz Kaygılaroğlu, Utanç Yılları, Uzak Kentin İnsanları (Köprü), Uzaylı Zekiye, Varsayalım İsmail, Vatandaş Ahmet Efendi, Veraset, Yaşadığımız Günler, Yaşadığımız Olaylar, Yalancı Dünya (dizi), Yalnız Efe (dizi), Yalnızlar, Yamak Ahmet, Yaprak Dökümü (dizi, ), Yaramaz Beşizler, Yarın Artık Bugündür, Yarına Gülümsemek, Yarınlardan Gelen Kız, Yaz Evi, Yazlıkçılar, Yıldız Geçidi Atlantis, Yılkı Atı (dizi), Yeşil Deniz, Yedi Güzel Adam (dizi), Yedi Numara, Yeniden Doğmak, Yerim Seni, Yol Ayrımı, Yorgun Savaşçı (dizi), Yurttan Dünyadan (TV programı), Yuva (dizi, ), Zafer Cilasun, Zaman Mekan Makinesi, Zara, Zeki Alasya, Zengin Kız Fakir Oğlan, Zoraki Prens, 1. Lig, Avrupa Futbol Şampiyonası, Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Dünya Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Dünya Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye Kupası, FIFA Dünya Kupası, Türkiye Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Konfederasyonlar Kupası, Türkiye Kupası, FIFA Dünya Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Konfederasyonlar Kupası, FIFA Dünya Kupası, Gün, 7&#;den 77&#;funduszeue.infoi genişletin ( Daha) »« endeksi küçültmek

A Takımı

A Takımı, yılları arasında Çekilen ve televizyonda gösterilen bir televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve A Takımı · Daha fazla Gör »

Aşk Yeniden

*Aşk Yeniden, yılında yayınlanmaya başlayan FOX TV dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Aşk Yeniden · Daha fazla Gör »

Aşk-ı Memnu (dizi, )

Aşk-ı Memnu, Halid Ziya Uşaklıgil&#;in aynı adlı eserinin ilk televizyon uyarlaması olan tarihli tv dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Aşk-ı Memnu (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Açıkoturum (TV programı)

Açıkoturum, yılları arası Ali Kırca tarafından sunulan tartışma programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Açıkoturum (TV programı) · Daha fazla Gör »

Acımak (dizi)

Acımak yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Reşat Nuri Güntekin&#;in aynı adı taşıyan eserinden televizyona uyarlanmış, Orhan Aksoy&#;un senaryosunu yazdığı ve yönetmenliği üstlendiği Türk dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Acımak (dizi) · Daha fazla Gör »

Adını Sen Koy

Adını Sen Koy 4 Aralık &#;da vizyona giren filmdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Adını Sen Koy · Daha fazla Gör »

Ahmet Hamdi Bey Ailesi

Ahmet Hamdi Bey Ailesi yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Osman F. Seden&#;in üstlendiği ve aynı zamanda senaryosunu yazdığı, Ruhi Ayangil&#;in ise müziklerini bestelediği TV dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ahmet Hamdi Bey Ailesi · Daha fazla Gör »

Ahududu (dizi, )

Ahududu yılında TRT&#;de yayımlanmış Türk komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ahududu (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Aile Boyu

Aile Boyu, Çağla Şikel ve Emre Altuğ&#;un TRT 1&#;de ve arasında sunduğu yarışmadır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Aile Boyu · Daha fazla Gör »

Aileler Yarışıyor

Aileler Yarışıyor, Beyazıt Öztürk&#;ün Star TV&#;de sunduğu yarışma programıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Aileler Yarışıyor · Daha fazla Gör »

Akıl Kârı

Akıl Kârı, Emre Karayel&#;in sunduğu yarışma programıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Akıl Kârı · Daha fazla Gör »

Alçaktan Uçan Güvercin

Alçaktan Uçan Güvercin yılında Tarık Dursun Kakınç&#;ın eserinden televizyona uyarlanan, yönetmenliğini Ünal Küpeli&#;nin üstlendiği Türk Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Alçaktan Uçan Güvercin · Daha fazla Gör »

Alev Sezer

Alev Sezer (23 Nisan , İstanbul - 3 Eylül , İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Alev Sezer · Daha fazla Gör »

ALF

* ALF, yılları arasında ABD&#;de yayınlanmış sitcom.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve ALF · Daha fazla Gör »

Ali Kırca

Ali Kırca (d. 26 Aralık ; Akşehir, Konya), Türk haber sunucusu, yazar.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ali Kırca · Daha fazla Gör »

Aliş ile Zeynep

Aliş ile Zeynep yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanmış olan, yönetmenliğini Yücel Çakmaklı&#;nın üstlendiği Türk Dram televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Aliş ile Zeynep · Daha fazla Gör »

Altın Kelebek Ödülleri

Altın Kelebek Ödülleri, Hürriyet Kelebek&#;in her sene vermiş olduğu televizyon ve müzik ödülleri.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Altın Kelebek Ödülleri · Daha fazla Gör »

Ana Ocağı

Ana Ocağı, Karga Film tarafından yapılıp, 1 Eylül tarihinden beri her hafta sonu TRT1&#;de yayınlanan bir yarışma programıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ana Ocağı · Daha fazla Gör »

Annem Annem

Annem Annem yılında TRT 1&#;de yayımlanmış altı bölümden oluşan Türk drama dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Annem Annem · Daha fazla Gör »

Annemi Hatırlıyorum

Annemi Hatırlıyorum yılında TRT&#;de yayımlanmış John Van Druten&#;in eserinden televizyona uyarlanmış Türk Drama dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Annemi Hatırlıyorum · Daha fazla Gör »

Arı Maya

Arı Maya veya Maya the Bee lü yıllarda ortaya çıkan kitaptır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Arı Maya · Daha fazla Gör »

At Gözlüğü

At Gözlüğü yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Duygusal-Macera türündeki Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve At Gözlüğü · Daha fazla Gör »

Ateş Hattı

Ateş Hattı, yılları arası Reha Muhtar tarafından sunulan tartışma programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ateş Hattı · Daha fazla Gör »

Ateşten Günler

Ateşten Günler yılında Halide Edib Adıvar&#;ın Ateşten Gömlek adlı eserinden televizyona uyarlanmış ve TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Ziya Öztan&#;ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Tarihî Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ateşten Günler · Daha fazla Gör »

ATV

ATV aşağıdaki anlamlara gelebilir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve ATV · Daha fazla Gör »

Avrupa Avrupa

Avrupa Avrupa, 25 Eylül tarihinden itibaren TRT&#;de yayınlanan komedi televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Avrupa Avrupa · Daha fazla Gör »

Avrupa&#;da Türk İzleri

Avrupa&#;da Türk İzleri yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Mehmet Ali Özpolat&#;ın yönetmenliğini üstlendiği 16 bölümlük Belgesel türündeki Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Avrupa&#;da Türk İzleri · Daha fazla Gör »

Ay Savaşçısı

Ay Savaşçısı, Japonca adıyla, ünlü manga yaratıcısı Naoko Takeuchi&#;nin ilk olarak manga sonra anime şeklindeki eseridir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ay Savaşçısı · Daha fazla Gör »

Ayaşlı ve Kiracıları

Ayaşlı ve Kiracıları yılında TRT 1 kanalında yayımlanmış, Memduh Şevket Esendal&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış, Tunca Yönder ve Handan İpekçi&#;nin yönetmenliğini üstlendiği senaryosunu Turgut Yasalar&#;ın yazdığı Macera dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ayaşlı ve Kiracıları · Daha fazla Gör »

Ayrılsak da Beraberiz (dizi)

Ayrılsak da Beraberiz, 3 Mart ve 21 Haziran tarihleri arasında yayınlanmış Türk aile dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ayrılsak da Beraberiz (dizi) · Daha fazla Gör »

Aysarının Zilleri

Aysarının Zilleri yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Şahin Gök&#;ün yönetmenliğini üstlendiği Onat Kutlar&#;ın senaryosunu yazdığı ve Mazlum Çimen&#;inde müziklerini bestelediği Macera dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Aysarının Zilleri · Daha fazla Gör »

Şaşıfelek Çıkmazı

Şaşıfelek Çıkmazı, yılları arasında ve daha sonra çekilen devam bölümleriyle yılında TRT&#;de yayınlanmış televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şaşıfelek Çıkmazı · Daha fazla Gör »

Şıpsevdi

Şıpsevdi yılında TRT&#;de yayımlanmış komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şıpsevdi · Daha fazla Gör »

Şey Bey

Şey Bey yılında TRT 1&#;de yayımlanmış senaristliğini Ferhan Şensoy&#;un yazdığı ve başrolünde oynadığı komedi dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şey Bey · Daha fazla Gör »

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (dizi)

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Ahmet Ümit&#;in &#;de yayınlanan öykü kitabından yılında TRT için televizyona uyarlanmıştır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (dizi) · Daha fazla Gör »

Şimdi Onlar Düşünsün

Şimdi Onlar Düşünsün 26 Ekim Tarihinde TRT 1&#;de yayınlanmaya başlayan, başrollerini Şafak Sezer, Açalya Samyeli Danoğlu ve Gökçe Özyol&#;un paylaştığı Türk komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şimdi Onlar Düşünsün · Daha fazla Gör »

Şirinler

Şirinler (Fransızca: Les Schtroumpfs), Belçikalı çizer Pierre Culliford&#;un oluşturduğu çizgi roman ve animasyon dizisinin ortak ismi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şirinler · Daha fazla Gör »

Şoray Uzun

Şoray Uzun (d. 9 Haziran , Razgrad, Bulgaristan), Türk sunucu, senarist, yönetmen ve oyuncu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Şoray Uzun · Daha fazla Gör »

İşte Hayat (TV programı)

İşte Hayat, yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan haber programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İşte Hayat (TV programı) · Daha fazla Gör »

İşte Hayatınız

İşte Hayatınız, yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan haber programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İşte Hayatınız · Daha fazla Gör »

İçimizden Biri: Yunus Emre

İçimizden Biri: Yunus Emre TRT 1&#;de yılında yayımlanmış Arslan Kacar&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı Rutkay Aziz&#;in başrolünde oynadığı Tarihî Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İçimizden Biri: Yunus Emre · Daha fazla Gör »

İbiş&#;in Rüyası (dizi)

İbiş&#;in Rüyası yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Sırrı Gültekin&#;in yönetmenliğini üstlendiği Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İbiş&#;in Rüyası (dizi) · Daha fazla Gör »

İdil Öztamer

İdil Öztamer (d. , İstanbul - ö. 15 Mayıs , İstanbul), Türk radyo ve Tv haber sunucusu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İdil Öztamer · Daha fazla Gör »

İlk Aşk (dizi)

İlk Aşk Naci Çelik Berksoy&#;un yönetmenliğini üstlendiği yapımı Duygusal türündeki TRT 1&#;de yayımlanan dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İlk Aşk (dizi) · Daha fazla Gör »

İpsiz Recep (dizi)

İpsiz Recep, baş rollerinde Kadir İnanır&#;ın yer aldığı yapımı televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İpsiz Recep (dizi) · Daha fazla Gör »

İslam&#;ın Şartları (dizi)

İslam&#;ın Şartları Yönetmenliğini Mesut Uçakan&#;ın üstlendiği, müziklerini ise Süleyman Arabulan&#;ın yaptığı yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Belgesel-Dini tarzı Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İslam&#;ın Şartları (dizi) · Daha fazla Gör »

İsmet Berkan

İsmet Berkan, (d. 10 Haziran , İstanbul), &#;&#;Radikal&#;&#; gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İsmet Berkan · Daha fazla Gör »

İstanbul (dizi)

İstanbul yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Belgesel-Tarihî türdeki TV dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İstanbul (dizi) · Daha fazla Gör »

İstanbul Efendisi (dizi)

İstanbul Efendisi Bülent Özdural&#;ın yönetmenliğini üstlendiği başrolünde Bestem Türen&#;in oynadığı yılında TRT 1&#;de yayımlanmış dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İstanbul Efendisi (dizi) · Daha fazla Gör »

İstasyondaki Pastane

İstasyondaki Pastane (televizyon dizisi), yılında TRT de yayınlanan TRT yapımı Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İstasyondaki Pastane · Daha fazla Gör »

İttihat ve Terakki (dizi)

İttihat ve Terakki, Ziya Öztan&#;ın yönetmenliğini üstlendiği, Güngör Dilmen&#;in senaryosunu yazdığı, yılında TRT 1&#;de yayınlanmış tarihî Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İttihat ve Terakki (dizi) · Daha fazla Gör »

İz Peşinde (dizi)

İz Peşinde, yılından yılına kadar TRT 1&#;de yayımlanmış Hüseyin Karakaş&#;ın yönetmenliğini üstlendiği Avni Özgürel&#;in senaryosunu yazdığı başrollerin de Mehmet Aslantuğ, Erol Taş, Gülen Karaman ve Osman Yağmurdereli gibi oyuncuların oynadığı Avni Özgürel&#;in eserinden televizyona uyarlanmış Aksiyon, Polisiye dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve İz Peşinde (dizi) · Daha fazla Gör »

Üç İstanbul (dizi)

Üç İstanbul, yılında TRT 1&#;de yayımlanmış televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Üç İstanbul (dizi) · Daha fazla Gör »

Üç Kadın (anlam ayrımı)

* Üç Kadın (film, ), Robert Altman&#;ın yönettiği yapımı ABD filmi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Üç Kadın (anlam ayrımı) · Daha fazla Gör »

Örümcek Adam

px Örümcek Adam, Marvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Örümcek Adam · Daha fazla Gör »

Öyle Bir Şey ki

Öyle Bir Şey, yılında Tülay Eratalay&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı Faruk Geç&#;in çizgi öyküsünden uyarlanmış TRT yapımı bir drama dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Öyle Bir Şey ki · Daha fazla Gör »

Çağla Şıkel

Çağla Şıkel (d. 2 Ocak ), Türk oyuncu, sunucu, manken ve youtuber.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çağla Şıkel · Daha fazla Gör »

Çalıkuşu (anlam ayrımı)

Çalı kuşu, Regulidae familyasını oluşturan kuşların ortak adı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çalıkuşu (anlam ayrımı) · Daha fazla Gör »

Çarşamba Gecesi

Çarşamba Gecesi, yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan haber programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çarşamba Gecesi · Daha fazla Gör »

Çarkıfelek (yarışma)

Çarkıfelek, son olarak Mehmet Ali Erbil tarafından sunulan yarışma programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çarkıfelek (yarışma) · Daha fazla Gör »

Çaylar Şirketten

Çaylar Şirketten yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Yönetmenliğini Erdoğan Tokatlı&#;nın üslendiği ve senaryosunu Yasemin Yazıcı ile birlikte yazdığı başrollerinde Aydemir Akbaş, Halil Ergün ve Yalçın Gülhan gibi oyuncuların oynadığı Refik Durbaş&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış Komedi dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çaylar Şirketten · Daha fazla Gör »

Çıplak Ayak

Çıplak Ayak yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanmış, yapımcılığını ve yönetmenliğini Hüsamettin Ünlüoğlu&#;nun üstlendiği Neil Simon&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çıplak Ayak · Daha fazla Gör »

Çözülme (dizi)

Çözülme yılında TRT&#;de yayımlanmış drama dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çözülme (dizi) · Daha fazla Gör »

Çiçek Taksi

Çiçek Taksi, ile arasında yayınlanmış Türk televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çiçek Taksi · Daha fazla Gör »

Çok Sesli Bir Ölüm

Çok Sesli Bir Ölüm yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Türk Drama dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Çok Sesli Bir Ölüm · Daha fazla Gör »

Bağdat Hatun

Bağdat Hatun (d. (?) - ö. ), İlhanlı hükümdarı Ebu Said Bahadır&#;ın eşi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bağdat Hatun · Daha fazla Gör »

Başka Olur Ağaların Düğünü

Başka Olur Ağaların Düğünü, yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Fatih Arslan&#;ın üstlendiği, Kemal Bilbaşar&#;ın eserinden televizyona uyarlanan Mehmet Aslantuğ, Seren Serengil ve Erol Taş gibi oyuncuların başrollerini paylaştığı Duygusal dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Başka Olur Ağaların Düğünü · Daha fazla Gör »

Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep

Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Duygusal Türk TV dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep · Daha fazla Gör »

Baba Candır

Baba Candır, TRT 1&#;de yayınlanan, What Happens To My Family (Gajokggiri Wae Irae) adlı Güney Kore dizisinden uyarlanmış komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Baba Candır · Daha fazla Gör »

Baharın Bittiği Yer

Baharın Bittiği Yer, yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanmaya başlanmış, yönetmenliğini Ziya Öztan&#;ın yaptığı senaryosunu Feride Çiçekoğlu&#;nun yazdığı başrollerinde Zuhal Olcay, Ahmet Levendoğlu, Macide Tanır ve Menderes Samancılar&#;ın oynadığı Politik Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Baharın Bittiği Yer · Daha fazla Gör »

Barış Manço

Barış Manço (2 Ocak ; Üsküdar, İstanbul - 1 Şubat ; Kadıköy, İstanbul), Türk sanatçı, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu,köşe yazarı Devlet Sanatçısı ve Kültür Elçisi&#;dir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Barış Manço · Daha fazla Gör »

Batman

Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi&#;nde Batman ili&#;nin ve merkez ilçe&#;nin yönetim merkezi olan şehirdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Batman · Daha fazla Gör »

Bay Alkolü Takdimimdir

Bay Alkolü Takdimimdir yılında Halit Çapın&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış, Yaşar Seriner&#;in yönetmenliğini üstlendiği Türk Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bay Alkolü Takdimimdir · Daha fazla Gör »

Bay J

Jerfi Benveniste ya da bilinen adıyla Bay J (d. 7 Aralık ), Türkiye&#;de üne sahip İtalya vatandaşı Türk radyocu ve DJ&#;dir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bay J · Daha fazla Gör »

Böyle Bitmesin

Böyle Bitmesin, AT Yapım tarafından 10 Eylül tarihinde ilk bölüm ve 6 Haziran tarihinde son bölüm olmak üzere TRT1&#;de 2 sezon boyunca yayınlanmıştıfunduszeue.info tamamıyla aile ve Türkiye&#;de son yıllarda artan boşanmaları ele almıştıfunduszeue.info yüzden aile masası bu konuda elinden geleni yapmaya çabalar.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Böyle Bitmesin · Daha fazla Gör »

Büyük Sürgün Kafkasya

Büyük Sürgün Kafkasya, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin&#;in yaptığı yapımı mini Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Büyük Sürgün Kafkasya · Daha fazla Gör »

BeIN İZ

beIN İZ, 6 Şubat tarihinde İZ TV adıyla yayına başlayan Türkiye&#;nin ilk belgesel ve gezi televizyonudur. 24 saat boyunca, Digiturk platformu kanaldan yayın yapmaktadır. Gezi ve yaşayan tarih ağırlıklı olmak üzere kültür, macera, doğa, sağlık, yemek ve çocuk programlarına da yer veren kanalın Genel Yayın Yönetmenliği&#;ni Coşkun Aral yapıyor. Aral&#;ın yanı sıra Nasuh Mahruki, Savaş Karakaş, Serkan Ercan ve Nazım Alpman gibi bu konuda oldukça tecrübeli isimleri bünyesinde bulunduruyor. Türkiye&#;nin gerçek anlamda ilk bilgi ve belge televizyonu olma unvanını elinde bulunduran beIN İZ, Türk halkının aslında belgesellere ne kadar ilgili olduğunun da bir kanıtı. Amatör ve genç belgeselcilere "Genç-İz" kuşağında, belgesel ustalarının yapımlarına ise "Ustalara Saygı" kuşağında yer veren beIN İZ, birçok farklı kitleye hitap etmektedir. Ayrıca, kanal 26 Haziran tarihinden itibaren Digiturk Plus hizmeti üzerinden HD yayınlarına başlamıştır. 5 Temmuz &#;de Türksat uydusu üzerinden tanıtım amaçlı bir süre şifresiz yayına geçmiştir. 13 Ocak &#;de beIN İZ olarak değiştirilmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve BeIN İZ · Daha fazla Gör »

Belene

Belene yılında TRT 1&#;de yayımlanmaya başlanmış dört bölümlük Tarihî Türk dizisi, yönetmenliğini Hüseyin Karakaş üstlenmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Belene · Daha fazla Gör »

Beni Böyle Sev

Beni Böyle Sev, TRT 1 ve TRT 1 HD&#;de yayımlanan yapımı Türk televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Beni Böyle Sev · Daha fazla Gör »

Beni Unutma

Beni Unutma şu anlamlara gelebilir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Beni Unutma · Daha fazla Gör »

Beyaz Peçeli Kadın İstanbul&#;da

Beyaz Peçeli Kadın İstanbul&#;da yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Masao Tochizawa&#;nın yönetmenliğini üstlendiği Macera-Polisiye tarzındaki Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Beyaz Peçeli Kadın İstanbul&#;da · Daha fazla Gör »

Beybaba (dizi)

Beybaba yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Tekin Akmansoy&#;un yönetmenliğini üstlendiği ve Arzu Akmansoy ile beraber senaryosunu yazdığı Aile-Komedi türündeki türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Beybaba (dizi) · Daha fazla Gör »

Bir Ömrün Bedeli

Bir Ömrün Bedeli yılında TRT 1&#;de yayımlanmış; yönetmenliğini Sırrı Gültekin&#;in üstlendiği, senaryosunu Sadık Şendil&#;in yazdığı Türk televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Ömrün Bedeli · Daha fazla Gör »

Bir Ceza Avukatının Anıları: Emekli Başkan

Bir Ceza Avukatının Anıları: Emekli Başkan yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Ceza Avukatının Anıları: Emekli Başkan · Daha fazla Gör »

Bir Filiz Vardı (dizi)

Bir Filiz Vardı yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Orhan Kemal&#;in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanmış, Özgü Namal&#;ın başrolünde oynadığı Aile-Komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Filiz Vardı (dizi) · Daha fazla Gör »

Bir Kadının Penceresinden

Bir Kadının Penceresinden yılında TRT 1&#;de yayımlanmış dram-duygusal türündeki Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Kadının Penceresinden · Daha fazla Gör »

Bir Kelime Bir İşlem

TRT tarafından 27 yıldır yayınlanan zeka ve bilgi tabanlı yarışma programıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Kelime Bir İşlem · Daha fazla Gör »

Bir Milyara Bir Çocuk

Bir Milyara Bir Çocuk yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Ülkü Tamer&#;in yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı, Ercan Yazgan&#;ın ise yapımcılığını yaptığı, müziklerini Arif Erkin&#;in bestelediği dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Milyara Bir Çocuk · Daha fazla Gör »

Bir Muharririn Ölümü

Bir Muharririn Ölümü, yılında TRT 1&#;de yayımlanan, Osman Sınav&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ilk dizidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Muharririn Ölümü · Daha fazla Gör »

Bir Yabancı Konuk

Bir Yabancı Konuk yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Murat Aykaç Erginöz&#;ün eserinden televizyona uyarlanmış, yönetmenliği Sırrı Gültekin üstlendiği senaryosunu Vecdi Uygun&#;un yazdığı Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Yabancı Konuk · Daha fazla Gör »

Bir Yürek Satıldı

Bir Yürek Satıldı TRT 1&#;de yılında yayınlanmış Dram, Duygusal, Fantastik Türk TV dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Yürek Satıldı · Daha fazla Gör »

Bir Zamanlar Osmanlı

Bir Zamanlar Osmanlı, TRT tarafından Her şey Film&#;e yaptırılan Osmanlı İmparatorluğunda Patrona Halil İsyanı öncesini anlatan tarihî dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bir Zamanlar Osmanlı · Daha fazla Gör »

Bizi Güldürenler

Bizi Güldürenler yılında TRT 1&#;de dört bölüm yayımlanmış olan, Tunç Başaran ve Tunca Yönder&#;in yönetmenliğini üstlendiği Türk komedi dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizi Güldürenler · Daha fazla Gör »

Bizim Aile

Bizim Aile aşağıdaki anlamlara gelebilir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Aile · Daha fazla Gör »

Bizim Ev (dizi, )

Bizim Ev, yılında TRT 1&#;de yayımlanmış İsmail Güneş&#;in yönetmenliğini üstlendiği 10 bölüm sürmüş dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Ev (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Bizim Evin Halleri

Bizim Evin Halleri 14 Şubat tarihinde TRT 1&#;de yayın hayatına başladı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Evin Halleri · Daha fazla Gör »

Bizim Mahalle

Bizim Mahalle, şu anlamlara gelebilir,.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Mahalle · Daha fazla Gör »

Bizim Mahalle (dizi)

Bizim Mahalle yılları arasında TRT 1 kanalında yayımlanmış; Ülkü Erakalın, Tulip Karamanbey, Temel Gürsu, Tangör Toydemir ve Ayhan Önal&#;ın yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu Çetin Büyükakın&#;ın yazdığı bölüm sürmüş aile dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Mahalle (dizi) · Daha fazla Gör »

Bizim Sınıf (dizi, )

Bizim Sınıf yılında TRT 1&#;de yayımlanmış dizi ikinci bölümden sonra, "öğretmenlerin manevi şahsiyetini teyzif ettiği" gerekçesiyle yasaklandı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Sınıf (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Bizim Stadyum

Bizim Stadyum, yılından beri Faik Çetiner tarafından sunulan spor programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizim Stadyum · Daha fazla Gör »

Bizimkiler (dizi)

Bizimkiler, yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bizimkiler (dizi) · Daha fazla Gör »

Boğaziçine Sığınanlar

Boğaziçine Sığınanlar, yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Güneş Karabuda&#;nın yönetmenliğini üstlenmiş Zeynep Avcı&#;nın senaryosunu yazdığı ve Zülfü Livaneli&#;nin yapımcılığını ve müziklerini yaptığı belgesel tarzı dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Boğaziçine Sığınanlar · Daha fazla Gör »

Bugünün Saraylısı (dizi, )

Bugünün Saraylısı yılında TRT 1&#;de yayımlanan Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Bugünün Saraylısı (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Cahide

Cahide Ziya Öztan&#;ın yönetmenliğini üstlendiği Zeynep Avcı&#;nın senaryosunu yazdığı ve başrollerinde Rutkay Aziz, Hale Soygazi ve Uğur Polat&#;ın oynadığı yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Cahide · Daha fazla Gör »

Can Şenliği (dizi)

Can Şenliği yılında TRT 1&#;de dört bölüm yayımlanmış olan, Abbas Sayar&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış yönetmenliğini Tunca Yönder&#;in üstlendiği Türk Dram dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Can Şenliği (dizi) · Daha fazla Gör »

Candan Erçetin

Candan Erçetin (d. 10 Şubat ), Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve öğretmen.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Candan Erçetin · Daha fazla Gör »

Caniko

Caniko yılında TRT&#;de yayımnlanmış aile-komedi Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Caniko · Daha fazla Gör »

Casper

Casper kendi adını taşıyan çizgi film serisinde yer alan kurgusal bir karakterdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Casper · Daha fazla Gör »

Cesur ve Güzel

Cesur ve Güzel şu anlamlara gelebilir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Cesur ve Güzel · Daha fazla Gör »

Cevap Soruda

Cevap Soruda, 28 Ocak tarihinde TRT 1&#;de yayınlanmaya başlayan bilgi yarışma programıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Cevap Soruda · Daha fazla Gör »

Chambre

Chambre TRT 1&#;de yılında Yılmaz Güney&#;in kendi hayatını oynadığı yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini Wim Wenders&#;ın üstlendiği bir sezon sürmüş Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Chambre · Daha fazla Gör »

Cine5

Cine5, yılında Erol Aksoy tarafından kurulan bir kanaldır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Cine5 · Daha fazla Gör »

CNN Türk

CNN Türk, ABD&#;li CNN şirketi ve Demirören Holding bünyesinde yayın yapan haber kanalı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve CNN Türk · Daha fazla Gör »

Coşkun Aral

Coşkun Aral, (d. 1 Mayıs , Siirt), Türk uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin, macera insanı, belgesel yapımcısı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Coşkun Aral · Daha fazla Gör »

Cumbadan Rumbaya

Cumbadan Rumbaya Peyami Safa&#;nın Server Bedi takma ismi ile yayımladığı romanın adıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Cumbadan Rumbaya · Daha fazla Gör »

Daffy Duck

Arsız Daffy veya Daffy Duck (Ördek Daffy, Warner Bros.&#;un çizgi film dizileri olan Looney Tunes ve Merrie Melodies&#;deki bir çizgi film karakteridir. Daffy, &#;lu yılların sonunda Mickey Mouse ve Temel Reis gibi geleneksel sade karakterlerin yerini almak için ortaya çıkan tatlı kaçık karakterlerinin yeni türünün ilkidir. Daffy, Bugs Bunny&#;nin en iyi arkadaşı ve bazen de rakibi olarak bilinir. Kategori:Looney Tunes karakterleri Kategori:Kurgusal kuşlar Kategori yılında tanıtılan kurgusal karakterler.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Daffy Duck · Daha fazla Gör »

Dalgakıran

İstanbul&#;da bir dalgakıran, (Şubat ) Tallinn Limanında tetrapod şeklinde beton dalgakıranlar Dalgakıran, kıyıdaki yapıları, tekneleri, dalgaların yıpratıcı etkisinden korumak veya gemilerin yük alıp boşaltmasını sağlamak amacıyla liman ve iskele önlerine yapılan uzun setlerdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dalgakıran · Daha fazla Gör »

Dallas

Dallas, ABD&#;nin dördüncü en kalabalık nüfuslu metropolitan alanının en büyük şehri olup, Teksas eyâletinde yer almaktadır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dallas · Daha fazla Gör »

Darısı Başınıza (dizi)

Darısı Başınıza yılında TRT&#;de yayımlanmış yönetmenliğini Aydoğan Ergezen&#;in yaptığı Özden Özgürdal&#;ın başrolünü oynadığı bir sezon süren Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Darısı Başınıza (dizi) · Daha fazla Gör »

Dönemeç (dizi)

Dönemeç yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Okan Uysaler&#;in yönetmenliğini üstlendiği, Tarık Buğra&#;nın Dönemeçte adlı romanından televizyona uyarlanmış, senaryosunu Buğra&#;nın yazdığı ve dört bölüm sürmüş macera dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dönemeç (dizi) · Daha fazla Gör »

Düşlerimin Prensi

Düşlerimin Prensi (Korece: 궁, Hanja: 宫, Goong; İngilizce: Princess Hours), MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) yapımı bir Güney Kore dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Düşlerimin Prensi · Daha fazla Gör »

Dünya Durdukça-Mimar Sinan

Dünya Durdukça-Mimar Sinan yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Mimar Sinan&#;ın hayatı ve eserlerini anlatan Süha Arın&#;ın yönetmenliğini üstlendiği Belgesel, biyografi türündeki dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dünya Durdukça-Mimar Sinan · Daha fazla Gör »

Dede Korkut Kitabı

Dede Korkut Kitâbı (Dresden yazmasının adıyla: Kitāb-ı Dedem Ḳorḳud Alā Lisān-ı Tāife-i Oġuzân, Vatikan yazmasının adıyla: Hikâyet-i Oğuznâme, Kazan Beğ ve Gayrı), Oğuz Türklerinin bilinen en eski epik destansı hikâyeleridir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dede Korkut Kitabı · Daha fazla Gör »

Dedem, Gofret ve Ben

Dedem, Gofret ve Ben &#;de TRT 1&#;de yayımlanmış, Zeki Alasya&#;nın yönetmenliğini üstlendiği Çetin Büyükakın ve Alper Erze&#;nin senaryosunu yazdığı Zeki Alasya, Selma Güneri ve İclal Aydın&#;ın başrollerini paylaştığı Aile dizisi, yapımcılığını Osman Yağmurdereli üstlenmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dedem, Gofret ve Ben · Daha fazla Gör »

Deniz Orhun

Deniz Orhun (d. , Ankara) Türk şef, sunucu ve yapımcı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Deniz Orhun · Daha fazla Gör »

Denizin Kanı

Denizin Kanı yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Türk Drama dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Denizin Kanı · Daha fazla Gör »

Denizler İmparatoru

Denizler İmparatoru (Hae-shin veya Emperor of The Sea), Kang Il Soo (Wang Guhn) ve Kang Byung Taek&#;in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Jung Jin Ok Sangdo ve Hwang Joo Ha (Dae Jang-geum)&#;un yazdığı Kore (Şila Hanedanlığı)&#;de yıllarında yaşayan Jangbogo (Goong-Bo) adlı tüccarın hayatını, kölelikten kurtuluşunu, yükselişini ve verdiği savaşları anlatan biyografi tarzındaki televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Denizler İmparatoru · Daha fazla Gör »

Dilruba Hanım

Dilruba Hanım yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Tufan Güner&#;in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliği ile yapımcılığını üstlendiği 8 bölüm sürmüş tarihi dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dilruba Hanım · Daha fazla Gör »

Diriliş: Ertuğrul

Diriliş: Ertuğrul, TRT 1&#;de yayınlanan bir Türk televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Diriliş: Ertuğrul · Daha fazla Gör »

Diyet (dizi)

Diyet yılında TRT&#;de yayımlanmış Türk Dram-Duygusal TV dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Diyet (dizi) · Daha fazla Gör »

Doğa Rutkay

Doğa Rutkay, (d. 30 Ekim , Ankara), Türk aktris.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Doğa Rutkay · Daha fazla Gör »

Doktorlar (dizi, )

Doktorlar yılında TRT 1&#;de yayımlanan duygusal-macera dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Doktorlar (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (dizi)

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu yılında Peyami Safa&#;nın aynı adlı eserinden televizyona uyarlanmış, Salih Diriklik&#;in yönetmenliğini üstlendiği TRT 1&#;de yayımlanan Tarihî Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (dizi) · Daha fazla Gör »

Doludizgin Yıllar

Doludizgin Yıllar, Osman Sınav&#;ın yapımcılığını, Yiğit Güralp&#;in senaristliğini yaptığı bir televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Doludizgin Yıllar · Daha fazla Gör »

Dost Eller

Dost Eller yılında TRT 1&#;de yayımlanmış yönetmenliğini Faruk Kalkan&#;ın üstlendiği Türk Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dost Eller · Daha fazla Gör »

Dudaktan Kalbe (dizi, )

Dudaktan Kalbe yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Reşat Nuri Güntekin&#;in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanmış Okan Uysaler&#;in yönetmenliğini üstlendiği Türk Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dudaktan Kalbe (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Dullar Pansiyonu

Dullar Pansiyonu Behlül Dal&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış, Yavuz Figenli&#;nin yönetmenliğini üstlendiği yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Komedi dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dullar Pansiyonu · Daha fazla Gör »

Dur Yolcu

Dur Yolcu aşağıdaki anlamlara gelebilir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Dur Yolcu · Daha fazla Gör »

Duvardaki Kan

Duvardaki Kan yılında TRT 1&#;de yayımlanmış tarihî Türk dizisi, yönetmenliğini Natuk Baytan üstlenmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Duvardaki Kan · Daha fazla Gör »

Duygu Çemberi

Duygu Çemberi yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Kartal Tibet&#;in üstlendiği ve Haşmet Zeybek ile birlikte senaryosunu yazdığı müzikleri Garo Mafyan tarafından bestelenmiş, Nükhet Duru, Faruk Peker ve Cüneyt Türel gibi oyuncuların başrollerini paylaştığı macera dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Duygu Çemberi · Daha fazla Gör »

Efsane Prens

Efsane Prens (Jumong) (Korece: 주몽, Hanja: 朱蒙), Kore tarihinin başlangıcı sayılan Jumong hikâyesini ele alan bir dizidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Efsane Prens · Daha fazla Gör »

Elif Ana-Ayşe Kız

Elif Ana-Ayşe Kız TRT 1&#;de yılında yayımlanan, Bilge Olgaç&#;ın senoryo&#;sunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği, Güner Sarıoğlu&#;nun ise yapımcılığını üstlendiği dört bölüm süren Türk Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Elif Ana-Ayşe Kız · Daha fazla Gör »

Emre Altuğ

Niyazi Emre Altuğ (d. 14 Nisan ; Levent, Beşiktaş, İstanbul), Türk şarkıcı, oyuncu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Emre Altuğ · Daha fazla Gör »

Emre Karayel

Emre Karayel (d. 18 Ekim , Kadirli, Osmaniye), Türk oyuncu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Emre Karayel · Daha fazla Gör »

En Son Babalar Duyar

En Son Babalar Duyar, &#;de yayına başlayan durum komedisi türünde bir televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve En Son Babalar Duyar · Daha fazla Gör »

Engin Hepileri

Engin Hepileri (d. 3 Mart , İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu, tiyatro yönetmeni.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Engin Hepileri · Daha fazla Gör »

Enine Boyuna

Enine Boyuna, yılından beri yayınlanan tartışma programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Enine Boyuna · Daha fazla Gör »

Ersin Düzen

Hüseyin Ersin Düzen (d. 2 Haziran , Zonguldak), Türk sunucu ve spor spikeri.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ersin Düzen · Daha fazla Gör »

Esir Şehrin İnsanları (dizi)

Esir Şehrin İnsanları yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Kemal Tahir&#;in aynı adlı eserinden ekrana uyarlanmış, Cafer Özgül&#;ün yönetmenliğini üstlendiği ve Ahmet Yurdakul&#;un senaryosunu yazdığı 8 bölüm sürmüş Tarihî dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Esir Şehrin İnsanları (dizi) · Daha fazla Gör »

Esra Ceyhan

Esra Ceyhan (d. , İzmir), televizyon programcısı ve sunucu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Esra Ceyhan · Daha fazla Gör »

EuroBasket

EuroBasket Avrupa ülkeleri erkek basketbol takımları arasında FIBA Avrupa tarafından her iki yılda bir düzenlenen ve FIBA tarafından organize edilen Dünya Basketbol Şampiyonası&#;nın grup karşılaşması niteliği taşıyan organizasyon.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve EuroBasket · Daha fazla Gör »

Evdekiler

Evdekiler yılında TRT 1&#;de yayımlanmış yönetmenliğini ve senaristliğini Ferhan Şensoy&#;un üstlendiği yayından kaldırılmış dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Evdekiler · Daha fazla Gör »

Eylül (dizi, )

Eylül yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Semih Evin&#;in yönetmenliğini üstlendiği Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Eylül (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Faik Çetiner

Faik Çetiner (d. , İstanbul), Bizim Stadyum sunucusu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Faik Çetiner · Daha fazla Gör »

Fatih Harbiye (dizi, )

Fatih Harbiye yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanmış, Peyami Safa&#;nın aynı adlı eserinden televizyona uyarlanmış, Yönetmenliğini Hilmi Akyalçın&#;ın üstlendiği Remzi Özçelik&#;in senaryosunu yazdığı duygusal dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Fatih Harbiye (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Ferhat Göçer

Ferhat Göçer (d. 11 Mayıs ; Birecik) Türk şarkıcı ve doktor.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ferhat Göçer · Daha fazla Gör »

Ferhunde Hanımlar

Ferhunde Hanımlar, yılları arasında yayınlanan Türk televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ferhunde Hanımlar · Daha fazla Gör »

Ferhunde Kalfa

Ferhunde Kalfa yılında TRT 1 kanalında yayımlanmış, Halit Ziya Uşaklıgil&#;in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanan Ramazan Bakkal&#;ın yönetmenliğini üstlendiği, Tufan Güner&#;in senaryosunu yazdığı Aile dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ferhunde Kalfa · Daha fazla Gör »

Ferman (dizi)

Ferman yılında TRT&#;de yayımlanmış tarihî dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Ferman (dizi) · Daha fazla Gör »

Flamingo Yolu

Flamingo Yolu ile yılları arasında NBC&#;de yayınlanan dizidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Flamingo Yolu · Daha fazla Gör »

Flash TV

Flash TV, yılında kurulmuş, Göktuğ Grup bünyesindeki, Türkiye&#;nin ikinci özel televizyon kanalıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Flash TV · Daha fazla Gör »

Formula 1

ABD Grand Prix&#;sinden görünüm Pit stop Formula 1 takımlar şampiyonu Mercedes AMG F1 W05 Hybrid Kısaltması F1 olan, Grand Prix Yarışları olarak da bilinen Formula 1; tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyini oluşturan yarışlar dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Formula 1 · Daha fazla Gör »

Forum (TV programı)

Forum, yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan haber programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Forum (TV programı) · Daha fazla Gör »

Fotoğraftakiler

Fotoğraftakiler yılında TRT 1&#;de yayımlanan, yönetmenliğini Hüsamettin Ünlüoğlu&#;nun senaryosunu ise Muzaffer Hacıhasanoğlu&#;nun üstlendiği Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Fotoğraftakiler · Daha fazla Gör »

FOX (Türkiye)

FOX, News Corporation&#;ın Türkiye&#;de yayın yapan televizyon kanalı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve FOX (Türkiye) · Daha fazla Gör »

Funda Arar

Funda Arar (d. 8 Nisan , Ankara), Türk pop müzik şarkıcısı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Funda Arar · Daha fazla Gör »

Gazoz Ağacı

Gazoz Ağacı, yönetmenliğini ve senaristliğini Ferdi Merter&#;in üstlendiği, yılında TRT 1&#;de yayınlanmış dört bölümlük Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gazoz Ağacı · Daha fazla Gör »

Gölgeler

* Gölgeler - Televizyon programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gölgeler · Daha fazla Gör »

Gönül İşi

Gönül İşi yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanmaya başlanmış Naci Çelik Berksoy&#;un yönetmenliğini üstlendiği ve Mustafa Kutlu&#;nun senaryosunu yazdığı duygusal Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gönül İşi · Daha fazla Gör »

Gönül Dostları

Gönül Dostları yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanmış olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Memduh Ün&#;ün üstlendiği Türk Gençlik dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gönül Dostları · Daha fazla Gör »

Gönüller Sultanı Mevlana

Gönüller Sultanı Mevlana yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Arslan Kacar&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ve aynı zamanda senaryosunu yazdığı Tarihî Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gönüller Sultanı Mevlana · Daha fazla Gör »

Gülşen Abi

Gülşen Abi, TRT&#;de yayınlanmış yapımı Türk komedi dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gülşen Abi · Daha fazla Gör »

Gülben Ergen

Gülben Ergen (d. 25 Ağustos ; Kadıköy, İstanbul), Türk şarkıcı ve oyuncu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gülben Ergen · Daha fazla Gör »

Güner Ümit

Güner Ümit (d. , Eskişehir), televizyon ekranlarında &#;lı yıllarda TRT, Star TV ile Atv ekranlarında gösterilen yarışma programı Turnike &#;yi sunmuş, ayrıca dublaj sanatçısı olarak da yerli ve yabancı filmlerin seslendirmesinde yer almıştır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Güner Ümit · Daha fazla Gör »

Günlerin Getirdiği

Günlerin Getirdiği, yılında Uğur Dündar tarafından sunulan haber programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Günlerin Getirdiği · Daha fazla Gör »

Geçmiş Bahar Mimozaları

Geçmiş Bahar Mimozaları yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Okan Uysaler&#;in yönetmenliğini üstlendiği Filiz Akın, Rutkay Aziz, Ceylan Palay ve Müşfik Kenter gibi oyuncuların başrollerini paylaştığı Psikolojik Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Geçmiş Bahar Mimozaları · Daha fazla Gör »

Geçmişe Açılan Pencere

Geçmişe Açılan Pencere yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Özdemir Birsel&#;in yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı 26 bölüm sürmüş Belgesel tarzı dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Geçmişe Açılan Pencere · Daha fazla Gör »

Geçmişin İzleri

Geçmişin İzleri yılında ilk olarak TRT 1&#;de yayımlanmış, sonra Show TV&#;ye geçmiş ve son olarak Cine5&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Cafer Özgül ve Hüseyin Karakaş&#;ın üstlendiği Can Atilla&#;nın müziklerini bestelediği 26 Ocak&#;ta ilk bölümü yayımlanmış ve 20 Nisan&#;da son bölümü ile ekranlara veda etmiş 13 bölüm süren dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Geçmişin İzleri · Daha fazla Gör »

Gecenin Öteki Yüzü

Gecenin Öteki Yüzü yılında Füruzan&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış ve Füruzan&#;ın senaryosunu yazdığı, Okan Uysaler&#;in yönetmenliğini üstlendiği TRT 1&#;de yayımlanmış üç bölümlük Macera dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gecenin Öteki Yüzü · Daha fazla Gör »

Gençler (dizi)

Gençler, yılları arasında Cuma akşamları TRT 1&#;de yayımlanan, Adem Kılıç&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ve Sıtkı Tekmen&#;in senaryosunu yazdığı başrollerini Ziya Kürküt, Fikret Kuşkan ve Oktay Kaynarca&#;nın oynadığı Gençlik dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Gençler (dizi) · Daha fazla Gör »

Giyim Kuşam Dünyası

Giyim Kuşam Dünyası yılında TRT 1&#;de yayımlanmış altıncı bölümünde sonra yayından kaldırılmış, Ferhan Şensoy&#;un yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Giyim Kuşam Dünyası · Daha fazla Gör »

Habertürk TV

Habertürk TV, Ciner Yayın Holding&#;e ait bir haber kanalı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Habertürk TV · Daha fazla Gör »

Hacı Arif Bey (dizi)

Hacı Arif Bey yılında TRT 1 ekranlarında yayımlanan yönetmenliğini Yücel Çakmaklı&#;nın üstlendiği Tarihî Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hacı Arif Bey (dizi) · Daha fazla Gör »

Hacı Bektaşı Veli (dizi)

Hacı Bektaşı Veli yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Hacı Bektaşı Veli&#;nin hayatını anlatan, Kozan Asova&#;nın yönetmenliğini üstlendiği ve Ali Akbaş&#;ın senaryosunu yazdığı Tarihî Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hacı Bektaşı Veli (dizi) · Daha fazla Gör »

Hakem Seyfi Dalmaz

Hakem Seyfi Dalmaz, yılında TRT&#;de hafta sonlarında yayımlanmış Türk Komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hakem Seyfi Dalmaz · Daha fazla Gör »

Halının Türküsü

Halının Türküsü yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Salih Diriklik, Mesut Uçakan&#;ın yönetmenliğini üstlendiği, Serhat Hürkan ve Salih Diriklik&#;in senaryosunu yazdığı yapımcılığını ise Akın Coşkuner&#;in üstlendiği Belgesel türündeki Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Halının Türküsü · Daha fazla Gör »

Hanımın Çiftliği (dizi, )

Hanımın Çiftliği, Orhan Kemal&#;in yılında yazdığı aynı adlı romanından uyarlanarak, yılında TRT&#;de yayınlanmış televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hanımın Çiftliği (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Hartlineden Hititlere

Hartlineden Hititlere yılında TRT&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Süha Arın&#;ın yaptığı Belgesel türü Türk TV filmidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hartlineden Hititlere · Daha fazla Gör »

Havada Bulut

Havada Bulut, Türk yazar Sait Faik Abasıyanık&#;ın yılında yayınlanan hikâye kitabı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Havada Bulut · Daha fazla Gör »

Hayat Ağacı (dizi, )

Hayat Ağacı (İngilizce: Generations), 27 Mart - 25 Ocak tarihlerinde NBC kanalında yayınlanan bir ABD pembe dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hayat Ağacı (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Hayat Türküsü

Hayat Türküsü, yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanmış Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hayat Türküsü · Daha fazla Gör »

Hayırlı Bir Konu

Hayırlı Bir Konu, yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Okan Uysaler&#;in yönetmenliğini İbrahim Başar&#;ın ise yapımcılığını üstlendiği dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hayırlı Bir Konu · Daha fazla Gör »

Hünkarın Bir Günü

Hünkarın Bir Günü yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Osman Sınav&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ve İlhami Algör ile birlikte senaryosunu yazdığı Tarihî dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hünkarın Bir Günü · Daha fazla Gör »

Hüseyin Avni Danyal

Hüseyin Avni Danyal (d. 12 Nisan , Trabzon), Türk oyuncu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hüseyin Avni Danyal · Daha fazla Gör »

Hüsnü Bey Amca

Hüsnü Bey Amca yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Ülkü Erakalın&#;ın yönetmenliğini üstlendiği komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hüsnü Bey Amca · Daha fazla Gör »

HBB

HBB (Has Bilgi Birikim), yılları arasında yayın yapmış İstanbul merkezli bir Türk televizyon kanalıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve HBB · Daha fazla Gör »

He-Man

He-Man, Kainatın Hakimleri serisindeki ana karakterdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve He-Man · Daha fazla Gör »

Heidi, Alpler&#;deki Kız

Heidi tam adıyla Heidi, Girl of the Alps, İsviçre&#;li yazar Johanna Spyri&#;nin Heidi kitabının tamamının Heidi adı altında uyarlandığı Anime çizgi dizidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Heidi, Alpler&#;deki Kız · Daha fazla Gör »

Hey Arnold!

Hey Arnold! Amerikan yapımı çizgi film dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hey Arnold! · Daha fazla Gör »

Hicran Yarası

Hicran Yarası, şu anlamlara gelebilir,.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hicran Yarası · Daha fazla Gör »

Hikayelerden Biri

Hikayelerden Biri yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Safa Önal&#;ın yönetmenliğini üstlendiği Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hikayelerden Biri · Daha fazla Gör »

Hisarbûselik

Hisarbuselik (Hisâr Bûselik), Klasik Türk müziğinde bir birleşik makamdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hisarbûselik · Daha fazla Gör »

Hisseli Harikalar Kumpanyası (dizi)

Hisseli Harikalar Kumpanyası ilk olarak yılında Hisseli Harikalar Kumpanyası adıyla müzikal bir oyun olarak sergilendi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hisseli Harikalar Kumpanyası (dizi) · Daha fazla Gör »

Hodri Meydan (TV programı)

Hodri Meydan, yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan haber programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Hodri Meydan (TV programı) · Daha fazla Gör »

IV. Murat (dizi)

IV.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve IV. Murat (dizi) · Daha fazla Gör »

Jülide Gülizar

Jülide Gülizar (Göksan) (d. , Adana - ö. 14 Mart , Ankara), TRT&#;nin ve Türkiye’nin ilk haber spikerlerinden, sunucu, yazar, eğitmen.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Jülide Gülizar · Daha fazla Gör »

Joker

Joker şu anlamlara gelebilir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Joker · Daha fazla Gör »

Kaçaklar (dizi)

Kaçaklar yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Ünal Küpeli&#;nin yönetmenliğini Hasan Bektaş&#;ın kurgusunu üstlendiği Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kaçaklar (dizi) · Daha fazla Gör »

Kaçaklar (dizi, )

Kaçaklar yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Emin Gerçeker&#;in üstlendiği Çetin Tekindor&#;un seslendirdiği ilk Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kaçaklar (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Kadir Çöpdemir

Kadir Çöpdemir, (d. 1 Eylül , Elâzığ), Türk dizi oyuncusu, TV yapımcısı ve programcısı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kadir Çöpdemir · Daha fazla Gör »

Kadir Çelik

Kadir Çelik (d. , İstanbul), Türk gazeteci.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kadir Çelik · Daha fazla Gör »

Kaldırım Serçesi (dizi)

Kaldırım Serçesi yılında TRT 1&#;de yayımlanmış dört bölüm sürmüş Duygusal Türk dizisi, yönetmenliğini Engin Cezzar üstlenmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kaldırım Serçesi (dizi) · Daha fazla Gör »

Kanal 1

Kanal 1, Ciner Medya Grubu&#;na bağlı televizyon kanalı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanal 1 · Daha fazla Gör »

Kanal 6

Kanal 6, 4 Ekim &#;de Ahmet Özal tarafından kurulmuş ve 22 Mayıs tarihine dek yayın yapmış Türk televizyon kanalı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanal 6 · Daha fazla Gör »

Kanal 7

Kanal 7, Yeni Dünya Medya Grubu bünyesinde Türkiye&#;de yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanal 7 · Daha fazla Gör »

Kanal D

Kanal D, Demirören Holding&#;in Türkiye&#;de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanal D · Daha fazla Gör »

Kanıt Peşinde

CSI: Crime Scene Investigation suç mahali araştırmasını konu alan ABD kaynaklı bir dizi filmdir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanıt Peşinde · Daha fazla Gör »

Kanun Namına (dizi)

Kanun Namına (İngilizce özgün adıyla: Miami Vice), yılları arasında çekilen; Sinematografi tekniğini ilk olarak kullanarak sinema ekolünü dizi sektörüne taşımış, şarkı ve fon müzik unsurunu ciddi anlamda ilk kez kullanarak müzik ile iç içe çekilmiş, dünyanın pek çok ülkesinde yayınlarak popüler olmuş kült bir efsanevi televizyon dizisi. Dizi bölüm sürmüştür. Günümüze yakın zamanlarda bir dönem tekrar yayınlanmaya başlayan dizi, çeşitli özel dijital platformlarda yayınlanıp tamamlanmıştır. yılında bir de sinema uyarlaması çekildi. Günümüzde de çok sevilmekte, azımsanmayacak büyük bir hayran kitlesi barındırmaktadır. Dizi Kara Şimşek, Hava Kurdu, A Takımı, MacGyver ve Magnum ile beraber "Seksenlerin Efsanevi Dizilerinden Birisi" olarak kabul edilmektedir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanun Namına (dizi) · Daha fazla Gör »

Kanun Savaşçıları

Kanun Savaşçıları yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Emin Gerçeker&#;in yönetmenliğini üstlendiği Cahit Berkay&#;ın müziklerini yaptığı bölüm süren Türkiye&#;nin en uzun 35 mm yayımlanan dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kanun Savaşçıları · Daha fazla Gör »

Kara Şimşek

KITT, dizideki akıllı otomobil (Universal Stüdyoları&#;nda teşhirde) Kara Şimşek (İngilizce özgün adıyla: Knight Rider), yılları arasında ABD&#;de yayınlanan ve Türkiye dahil Dünya&#;nın birçok ülkesinde de yayınlanarak popüler olmuş efsanevi televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kara Şimşek · Daha fazla Gör »

Kara Elmas (dizi)

Kara Elmas, yılında TRT 1&#;de yayımlanmış iki bölümden oluşan milyon&#;luk bütçesiyle, Adem Ayral&#;ın yönetmenliğini üstlendiği dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kara Elmas (dizi) · Daha fazla Gör »

Karakolda Ayna Var

Karakolda Ayna Var yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Kudret Sabancı&#;nın yönetmenliğini üstlendiği ve Volkan Gücer&#;in müziklerini bestelediği Komedi dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Karakolda Ayna Var · Daha fazla Gör »

Karanlıkta Koşanlar

Karanlıkta Koşanlar, TRT&#;de ilk kez yılında yayınlanan Uğur Yücel ve Haluk Bilginer&#;in başrolde oynadığı dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Karanlıkta Koşanlar · Daha fazla Gör »

Kartallar Yüksek Uçar

Kartallar Yüksek Uçar, yılında TRT 1&#;de yayınlanan, senaryosunu Attilâ İlhan&#;ın yazdığı Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kartallar Yüksek Uçar · Daha fazla Gör »

Kasaba

Çeşme, Türkiye&#;de bir kasaba. Kasaba, köyden büyük şehirden küçük yerleşim yeri.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kasaba · Daha fazla Gör »

Kavak Yelleri (dizi, )

Kavak Yelleri yılında TRT 1&#;de yayımlanan Türk yapımı gençlik dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kavak Yelleri (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Kavanozdaki Adam

Kavanozdaki Adam yılında başrolünü Ahmet Mekin&#;in oynadığı TRT 1&#;de yayımlanmış Psikolojik Türk dizisi, Faik Baysal&#;ın eserinden televizyona uyarlanmış dizinin yönetmenliğini ve senaristliğini Mesut Uçakan üstlenmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kavanozdaki Adam · Daha fazla Gör »

Kayıp Aranıyor

* "Kayıp Aranıyor (roman)", Sait Faik Abasıyanık&#;ın yılında yayımlanan ikinci ve son romanı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kayıp Aranıyor · Daha fazla Gör »

Kaynanalar

Türkiye&#;de sitcom&#;un ilk örneklerinden biri olarak kabul edilen Kaynanalar, yılının Mayıs ayında TRT ekranlarında yayınlanmaya başladı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kaynanalar · Daha fazla Gör »

Kâmil Güler

Kâmil Güler (d. 12 Ekim , Adana), İstanbul Kraliyet Tiyatrosunun Kurucularındandır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kâmil Güler · Daha fazla Gör »

Kınalı Kuzular

Kınalı Kuzular yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Tunç Davut&#;un yönetmenliğini, Erkan Akın&#;ın senaryosunu ve Ahmet Yenilmez&#;inde yapımcılığını üstlendiği Tarihî dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kınalı Kuzular · Daha fazla Gör »

Kıraç

Ali Tufan Kıraç (d. 17 Haziran ; Göksun, Kahramanmaraş), Türk bestekar, müzisyen.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kıraç · Daha fazla Gör »

Kırık Hayatlar (dizi)

Kırık Hayatlar 17 Kasım, tarihinde TRT 1 ekranlarında yayımlanmaya başlayan Halit Ziya Uşaklıgil&#;in aynı adlı eserinden uyarlanan Emin Gerçeker&#;in yönetmenliğini üstlendiği Türk Dram dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kırık Hayatlar (dizi) · Daha fazla Gör »

Kırmızı Işık

Kırmızı Işık yılında 13 bölüm olarak TRT 1&#;de yayımlanmış, Hilmi Akyalçın&#;ın yönetmenliğini üstlendiği ve Bayram Özbek ile Cavidan Balcı&#;nın senaryosunu yazdığı Eğitim dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kırmızı Işık · Daha fazla Gör »

Kıssadan Hisseler

Kıssadan Hisseler yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Tufan Güner&#;in senaryosunu yazdığı ayrıca yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği 32 bölüm sürmüş TV dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kıssadan Hisseler · Daha fazla Gör »

Köşe Dönücü

Köşe Dönücü yılında TRT 1&#;de yayımlanmış olan, Ferhan Şensoy&#;un yönetmenliğini üstlendiği Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Köşe Dönücü · Daha fazla Gör »

Köy Doktoru

Köy Doktoru yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, İsa Okutan&#;ın yönetmenliğini üstlendiği Türk Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Köy Doktoru · Daha fazla Gör »

Küçük Ağa (dizi, )

Küçük Ağa yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Yücel Çakmaklı&#;nın yönetmenliğini üstlendiği Dram, Savaş, Tarih türündeki Türk televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Küçük Ağa (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Küçük Dünya

Küçük Dünya yılında Osman Sınav&#;ın yönetmenliğini üstlendiği TRT 1&#;de yayımlanmış, senaryosunu Emine Işınsu Öksüz, Salih Diriklik ve Tangül Sınav&#;ın yazdığı 4 bölüm sürmüş dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Küçük Dünya · Daha fazla Gör »

Küçük Hanımefendi (dizi, )

Küçük Hanımefendi, TRT 1&#;de yayınlanan Muazzez Tahsin Berkand&#;ın "Küçük Hanımefendi" adlı romanından uyarlanmış dizidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Küçük Hanımefendi (dizi, ) · Daha fazla Gör »

Küstüm Çiçeği

Küstüm Çiçeği, yılında başrolünü Salih Kalyon ve Füsun Demirel &#;nun paylaştığı tv dizisidir, TRT1 de yayınlanmıştır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Küstüm Çiçeği · Daha fazla Gör »

Keşanlı Ali Destanı

Keşanlı Ali Destanı, Haldun Taner&#;in yazdığı müzikal oyun.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Keşanlı Ali Destanı · Daha fazla Gör »

Kendi Düşen Ağlamaz

Kendi Düşen Ağlamaz, Abdurrahman Palay&#;ın yönettiği yapımı bir Türk filmi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kendi Düşen Ağlamaz · Daha fazla Gör »

Kirli Sarı

Kirli Sarı yılında TRT 1&#;de yayımlanmış Attila Candemir&#;in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu İnci Aral ve Attila Candemir&#;in yazdığı, Bora Ayanoğlu&#;nun ise müziklerini yaptığı Dram dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kirli Sarı · Daha fazla Gör »

Koçum Benim

Koçum Benim, şu anlamlara gelebilir,.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Koçum Benim · Daha fazla Gör »

Komedi Dükkanı

Komedi Dükkanı, Tolga Çevik&#;in, Fırat Doğu Parlak&#;ın yönergeleri doğrultusunda doğaçlama skeç yaptığı bir eğlence programı.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Komedi Dükkanı · Daha fazla Gör »

Korkma

Korkma, Deniz Arcak teklisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Korkma · Daha fazla Gör »

Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması

Türk pop müziği alanında yapılan müzik yarışmasıdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması · Daha fazla Gör »

Kurt Kanunu (dizi)

Kurt Kanunu, Kemal Tahir&#;in eserinden uyarlanmış, TRT 1&#; de yayınlanan başrollerde Ümit Acar, Ali Başar, Pelin Akil, Bahar Kerimoğlu, İlker Kızmaz ve Ahmet Somers&#;in oynadıkları tarih, macera dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kurt Kanunu (dizi) · Daha fazla Gör »

Kurt ve Kuzu

Kurt ve Kuzu yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, yönetmenliğini Ayhan Önal&#;ın üstlendiği Dram, Duygusal Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kurt ve Kuzu · Daha fazla Gör »

Kurtuluş (dizi)

Kurtuluş, ilk kez yılında yayımlanan ve Kurtuluş Savaşı&#;nı konu alan televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kurtuluş (dizi) · Daha fazla Gör »

Kuruluş/Osmancık

Kuruluş/Osmancık yılında TRT 1&#;de yayımlanmya başlamış Tarihî Türk dizisi, Tarık Buğra&#;nın eserinden televizyona uyarlanmış dizinin yönetmenliğini Yücel Çakmaklı üstlenmiştir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kuruluş/Osmancık · Daha fazla Gör »

Kuruntu Ailesi

Kuruntu Ailesi, Türk sitcom dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kuruntu Ailesi · Daha fazla Gör »

Kuyruk

Bir lemurun kuyruğu Kuyruk, hayvanların vücutlarının arka bölgesinde, genelde bedenden bağımsız hareket edebilen, esnek, kuyruk sokumu kemiğine (sakrum ya da koksiks) bağlı bir organdır.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Kuyruk · Daha fazla Gör »

Lüküs Hayat (dizi)

Lüküs Hayat yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Kemal Uzun ve Haldun Dormen&#;in yönetmenliğini üstlendiği, Selçuk İnaç&#;ın yapımcılığını üstlendiği Komedi-Müzikal tarzı Türk dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Lüküs Hayat (dizi) · Daha fazla Gör »

Levent Ülgen

Ömer Levent Ülgen (d. 8 Ağustos , Konya), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, televizyon sunucusu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Levent Ülgen · Daha fazla Gör »

Levent Kırca

Zeki Levent Kırca (28 Eylül , Samsun - 12 Ekim , İstanbul), Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Levent Kırca · Daha fazla Gör »

Leyla ile Mecnun (dizi)

Leyla ile Mecnun, Eflatun Film tarafından yapılıp TRT 1&#;de 3 sezon yayımlanan ve final yapamadan yayından kaldırılan absürt komedi türündeki Türk televizyon dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Leyla ile Mecnun (dizi) · Daha fazla Gör »

Lise Devriyesi

Lise Devriyesi, başrollerini Mehmet Ozan Dolunay, Bahar Şahin, İsmail Ege Şaşmaz ve Asena Tuğal paylaştığı ve 26 Mart tarihinde TRT 1&#;de yayınlanmaya başlayan bir dizi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Lise Devriyesi · Daha fazla Gör »

MacGyver

MacGyver, Kanada&#;da çekilmiş olan bir Amerikan televizyon dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve MacGyver · Daha fazla Gör »

Macide Öğretmen

Macide Öğretmen Naci Çelik Berksoy&#;un yönetmenliğini üstlendiği Dram-Duygusal türündeki yapımı TRT 1 dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Macide Öğretmen · Daha fazla Gör »

Mahmut Mangal

Mahmut Mangal yılında Muzaffer İzgü&#;nün eserinden televizyona uyarlanmış yaşanılan düzenin kara mizah türünde eleştirildiği dört bölümlük TRT 1&#;de yayımlanmış Türk Komedi dizisidir.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Mahmut Mangal · Daha fazla Gör »

Manken (dizi)

Manken yılında TRT 1&#;de yayımlanmış, Altuğ Savaşal&#;ın yönetmenliğini üstlendiği, yapımcılığını Eyüp Sabri Koç&#;un üstlendiği Duygusal-Macera tarzı Türk dizisi.

Yeni!!: TRT 1 tarafından yayınlanan programların listesi ve Manken (dizi) · Daha fazla Gör »

Mardin-Münih Hattı

Mardin-Münih Hattı yılında TRT 1 kanalında yayımlanmış olan, Ünal Küpeli&#;nin senaryosunu yazdığı ve yönetmenliği üstlenmiş olduğu bir Türk dizisi.

Yeni!!:

Fon Müzikleri - Ve Sen Gidiyorsun

Bir kadın seni seviyorsa sana funduszeue.infoa bir fotoğrafın vardır bir yerinde odasının onu kaldırtma!Bir kadın seni seviyorsa uyumadan önce dua ediyordur senin adınla başlayan dualar ve biten senin adınla onu susturma!Bir kadın seni seviyorsa sana zarar veremez yalnız genç adam kadınlar vazgeçtikleri adamlara da acımayı beceremez bu da kalsın aklıfunduszeue.info kadın seni seviyorsa koklayarak öper seni,Seni seven bir kadın sevdiği kadar sarılabilirse kemiklerin kırılıfunduszeue.info bir kadın seni seviyorsa sen ne kadar güçlüysen o kadar güçlü hisseder kendini onu yanıfunduszeue.info darbede yere çakılma oğlum,İlk imtihanda sınıfta kalma!Ve asla,Ama asla!Araya umutsuzluğu funduszeue.infoıdır kadının şah damarı, funduszeue.infoiği an, vazgeçer kadıfunduszeue.infoten,Beklemekten,Özlemekten,Hatta dua etmekten…Can havliyle, kaçfunduszeue.infoyamazsıfunduszeue.infoık o kadını üstüne alınamazsıfunduszeue.info çıkamadığın kadına hesapta soramazsıfunduszeue.infoınları bomba gibi düşün genç adam yanlış kabloyu kesersen onunla birlikte sende patlarsıfunduszeue.info oğlum!Bu hayatta her şeyi alırsın yalnız seni seven kadının yoktur fiyatı.Seni her şeye rağmen sevebilen kadını satın alamazsın,Cüzdanın kilo kaybettikçe, sevgileri eksilen sevgililerin olur en funduszeue.info filan sonra,Bilirsin funduszeue.info sen ol o kadını satma!Bir kadın seni seviyorsa kavga funduszeue.info birazdan boğazına yapışacak sanırsın, hem görürsün gözlerindeki funduszeue.infoınlar susmaz genç adam, susmuş kadın gitmiş kadındıfunduszeue.infoş bir kadın için bitmiş bir adamsındıfunduszeue.info kadınların değişmez ve değiştirilmesi teklif bile edinilemez olan maddelerinden funduszeue.infoın olmanın kuralıdıfunduszeue.info şey daha vardır ki,Kuştur kadın,Ve bir gökyüzü vardır her kadının.Öyle bir havan olmalı ki adamım,Senden göçmediği için, onu dondurmamalısıfunduszeue.info bir zamanlar seni gökyüzü ilan etmiş kadının, başka bir gökyüzünde kahkaha atışını duyunca anlarsın…Bir kadın seni seviyorsa fotoğrafını görmediği gün funduszeue.info kadın seni seviyorsa kokuna doyamayacagini bile bile koklayarak omzundan öpmustur seni.. sana zarar vermez, en büyük zararı kendinedir.. umutsuzluktan bile umut yaratıfunduszeue.info kadın seni seviyorsa tartışır, niyeti kavga çıkarmak degildir ne kadar ileri gidebileceğini ölçer. Oysa ki sımsıkı sarılmani funduszeue.info kadın seni seviyorsa üç beş kilo fazla ya da eksiğine bakmaz, yemek yediğin anı da seviyordur seviyordur her funduszeue.info kadın seni seviyorsa kalp atışına dayanamaz beste bile çıkarir.. kokun var diye bluzunu yıkamaz koyar kenara gider gelir koklar onu.. yerine kimseyi koyamaz.. sana zaten hayrandir.. hoslanmadigi huylari senle sever, seni sende sever. Uzakta da olsan yine funduszeue.info kadın seni seviyorsa ayda değil her gün rüyasında görmek ister.. çocuk funduszeue.info kadın seni seviyorsa yaş aldığında olgunlastigina inanir içindeki çocuğu da asla öldüfunduszeue.info kadın seni seviyorsa senin gibi bebeği olsun da ister.. en çok babaligi sana yakıştirir.. senle uyanmak funduszeue.info kadin seni seviyorsa tuzsuz yumurtayi tuzlu, şekersiz çayı sekerliymis gibi içfunduszeue.info kadın seni seviyorsa senin ondan vazgecmedigini görmek funduszeue.infoedigini hissettiği an gitmek ister ama kolay kolay yapamaz emin olmayı funduszeue.info kadın seni seviyorsa her şeyi göze alır ama onu görmezden geldiğini asla.. senden nefret etmek için kalbini kırmana izin funduszeue.info kadın seni seviyorsa bittiği an yemin eder bi daha asla sana dokunmayacagina.. ve bi gün der.. ya bi güfunduszeue.info kadın seni seviyorsa kimseyi öyle funduszeue.info kadın seni seviyorsa kendini önemli biri sanma önemli olan kadının yaşadığı duygu yoğunluğudur, sende ortaya çıkmıştır sende onu sevdiysen o zaman şanslı hisset funduszeue.info kadın seni sevdiyse yollarınız ayrı olsa da tek duası “iyi ki seni sevmişim” dir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası