disney anımasyon filmleri / Kategori:Disney animasyon filmleri - Vikipedi

Disney Anımasyon Filmleri

disney anımasyon filmleri

Disney Animasyon Filmleri: 20 Maceradan Oluşan Sıra Dışı Bir Liste!

En Muhteşem Disney Filmleri Hangileri?

"The Lion King", "Inside Out", "Coco", "Wall-E", "The Incredibles" ve "The Incredibles 2" gibi Disney animasyonları, seyircilerin kalbini sızlatan ve içlerini ısıtan hikayeler sunuyor. Bu filmler, hayvanların, hislerin, oyuncakların ve robotların nasıl hissettiğini anlatırken, aynı zamanda aile ilişkileri, özelleşme ve insanların gelecekteki dünyası gibi konuları da ele alıyor. Tüm bu animasyonlar, Disney'in sıcak ve samimi dilini kullanarak izleyenlerin zihninde kalıcı anılar bırakıyor.

1. "The Lion King" ()

İzleyenlerin hem içini ısıtan hem de kalbini sızlatan Disney klasiği "The Lion King", genç aslan Simba'nın babasını kaybetmesinin ardından bir yandan babasının boşluğunu doldurmayı öğrenmesi bir yandan da kötü amcasının zulmünden kurtulmaya çalışmasını anlatıyor. 'da adaptasyonu çekilen "The Lion King"i izleyenler bilecektir ki zor anlarınızda kendinize söylemeniz gereken tek şey; "Hakuna Matata" yani "problem yok".

2. "Inside Out" ()

Disney, bize mitolojik karakterlerin nasıl hissettiğini anlattı, hayvanların nasıl hissettiğini anlattı, oyuncakların nasıl hissettiği anlattı ve en sonunda "Inside Out"la hislerin nasıl hissettiğini anlattı. Disney'in Pixar'la ortak yapımı "Inside Out" filminde küçük bir kızın zihnindeki Neşe, Üzüntü, Korku, Öfke ve Tiksinti duygularını birer figür olarak görüyoruz. Neşe ve Üzüntü, hikayenin başrolleri ve aralarındaki sevgi-nefret ilişkisi de aslında hepimizin kendi içinde sıkça yaşadığı çatışmalar.

3. "Coco" ()

"Coco", Latin Amerika'nın ölülere saygı amacıyla her sene düzenlediği Ölüler Günü'nde hayranı olduğu ünlü gitariste saygılarını sunarken kendini ölüler diyarında bulan küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Gerçek bir görsel şölen olan "Coco", yılı Oscar'larında En İyi Animasyon seçilmişti.

4. "Wall-E" ()

İnsanların dünyayı terk ettiği bir gelecekte, dünyada tek başına kalmış robot Wall-E'yi izliyoruz. Bir gün dünyaya Eve adında bir araştırma robotu gönderilmesiyle Wall-E'nin hayatı değişir. Ana karakterimizin tek bir diyalog kurmadan kalbimizi kazandığı "Wall-E", büyük küçük herkesin izlemesi gereken bir animasyon.

5. "The Incredibles" ()

Bazı sahneler vardır, zihninize kazınır. Aşırı güçlü bir süper kahraman olmasına rağmen kimliğini gizlemek için sıkıcı işinde küçücük bir küp ofiste çalışmak zorunda olan Mr. Incredible'ı izlerken de tam olarak böyle hissediyoruz. Mr. Incredible'ın kendi gibi özel güçlere sahip aile fertleri arasındaki ilişkilerini ve başlarından geçenleri izlediğimiz "The Incredibles", Disney'in en ses getiren animasyonlarından biri. Devam filmi "The Incredibles 2" ise aradan geçen 14 senenin ardından yılında yayınlandı.

6. "Up" ()

Bazen en çok izlenen filmlerin ana karakterleri yakışıklı bir adam ve güzel bir kadın olmaz. Bazen "Up" gibi bir film gelir ve küçük bir izci çocuk, kaybettiği karısına verdiği sözü tutmaya çalışan huysuz bir yaşlı adam ve konuşan bir köpeğin başından geçenleri gözümüzde bir damla yaş ve yüzümüzde bir gülümsemeyle izleriz.

7. "Toy Story" ()

Aslında "Toy Story" serisinin tamamını bu listeye ekleyebiliriz çünkü hikayesini bozmadan ve en başından en sonuna kendisini geliştirerek ilerleyen dört filmlik bir seri "Toy Story". İlk film, belki çoğumuzun çocukken şüphelendiği bir soruyu tartışıyor: Biz onlarla oynamazken oyuncaklarımız ne yapar? Belki de "Toy Story" bu yüzden izleyen herkesin gönlünü fethetti. Neyse ki oyuncakların hikayesi köklenerek devam ediyor. "Toy Story"nin sevilen karakterlerinden Buzz Lightyear'ın orijin hikayesini anlatan "Lightyear" yılında vizyona gelecek.

8. "Christopher Robin" ()

Belki şimdiki çocuklar pek aşina değildir ama bir zamanlar herkesin çok iyi tanıdığı bir "Winnie the Pooh" vardı. "Christopher Robin" filmiyle, çocukluk arkadaşını geride bırakarak büyümüş Christopher Robin'in Winnie the Pooh ile bir araya gelişini anlatan sıcacık bir aile filmi izliyoruz.

9. "Peter Pan" ()

Asla büyümemek, çoğu çocuğun hayalidir. Peki, bir gün bir çocuk pencerenizden içeri girip size bu seçeneği sunsa ne yapardınız? Peter Pan ve arkadaşlarının maceralarını izlediğimiz "Peter Pan" animasyonu tam anlamıyla bir büyüme hikayesi ya da büyümeyi reddetme.

"The Little Mermaid" ()

Disney dendiğinde akla gelen şarkıların çokluğunu düşünürsek listemize bir müzikal eklememek olmaz. "The Little Mermaid", evi su altı olan ve karaya çıkmanın hayalini kuran deniz kızı Ariel'in aşkı ve yer yüzünde bir yaşam umudu için yaptığı büyük fedakarlığı anlatıyor.

"The Nightmare Before Christmas" ()

Tim Burton'ın hikayesini yazdığı "The Nightmare Berfore Christmas", yaşadığı Halloween diyarına Noel'i getirmeye çalışan Jack Skellington'ın hikayesini anlatıyor. Yılbaşı ruhunu hevesle benimsemiş sevimli iskeletimiz Jack, kasaba halkının bu duruma pek de sıcak bakmaması nedeniyle problemlerle karşılaşıyor. Bu filmi izlemediyseniz yılbaşı listenize de ekleyebilirsiniz.

"Tangled" ()

Rapunzel hikayesinin küçük dokunuşlarla renklendirildiği "Tangled" animasyonunda büyü, komedi ve aşk; ne ararsak var. Bonus olarak da köpek gibi davranan bir at. Disney'in belki de komediye en fazla ağırlık verdiği prenses filmlerinden "Tangled", hızla izlenebilecek eğlenceli bir film.

"The Princess and The Frog" ()

New Orleans'ta geçen bir "Prenses ve Kurbağa" masalı uyarlaması olan "The Princess and The Frog", büyük hayallerinin peşinden koşmaya çalışırken, kurbağaya dönüşmüş bir prensin öpücüğüyle kendini kocaman bir karmaşanın içinde bulan Tiana'nın hikayesini anlatıyor. "Prenses ve Kurbağa"da masalın sonunda prenses kurbağayı öper, kurbağa prense dönüşür ve ikisi sonsuza dek mutlu yaşarlar ama "The Princess and The Frog", hikayenin tam da böyle olmadığını anlatıyor.

"Finding Nemo" ()

Alt metninde insan psikolojisinin çok derin travmalarına inen "Finding Nemo", bir yolculuk hikayesi. Ailesinden kalan tek ferdi olan oğlu Nemo'yu kaybeden Marlin, hafızası sürekli silinen arkadaşı Dory'le okyanusta maceralı bir yolculuğa çıkmak zorunda kalır. Duygusal bir film olan "Finding Nemo", ebeveyn olmak ve korkularımızla yüzleşmeyi anlatan sıcacık bir film.

"Mulan" ()

Herkes hayatında en az bir kez "yapamazsın" sözünü duymuştur ve hepimiz bunu söyleyenlere inat, hayallerimizin peşinden koşmak isteriz. Mulan'ın durumunda bu; babasının yerine savaşa katılıp imparatorluğunu kurtarmak. Ancak yaşadığı toplum, Mulan'a ülkesini kurtarmaktan daha önemli bir görevi olduğunu hatırlatmaya çalışır; kızların görevi, ideal bir koca bulmaktır. yılında uyarlaması da çekilen "Mulan"ın orijinal animasyonunu izlemediyseniz hemen bugün izleyin.

"Brave" ()

Bir diğer cinsiyet normlarına karşı durmaya çalışan karakterimiz ise; Merida. Kendisi bir prenses ve tabii ki öncelikli görevi bir koca bulmak. Ancak Merida'nın başka hayalleri var ve bunlar bazı talihsiz büyülü değişimlere yok açıyor. Annesini yanlışlıkla korkunç bir ayıya dönüştürmek gibi "Brave", bir aile hikayesi ve ne kadar anlaşmazlığa da düşülse, sevgi söz konusu olduğunda ailemizin için her şeyi yapabileceğimizi anlatıyor.

"Ratatouille" ()

Bir şefseniz mutfağınızda görmek isteyeceğiniz en son şey, bir faredir. Ancak "Ratatouille"de bu durum tam tersi çünkü küçük faremiz Remy aşçılık konusunda çok yetenekli. Bu eğlenceli filmin tek problemi, izlerken karnımızı acıktırması.

"Snow White and The Seven Dwarfs" ()

En iyi Disney filmlerinden bahsederken Disney Prenseslerinin öncüsü "Snow White and The Seven Dwarfs"u listemize almazsak olmaz. Pek çok kez uyarlanan "Snow White and The Seven Dwarfs"un hikayesini bilmeyen yoktur; kıskanç bir kötü kraliçe, güzeller güzeli Pamuk Prenses, Yedi Cüceler ve zehirli bir elma Klasik animasyonumuzun yeni bir uyarlaması olan "Snow White" filminin çekimlerine ise yılında başlanacak. Yeni adaptasyonda Snow White karakterini Rachel Zegler, kötü kraliçeyi ise Gal Gadot canlandıracak.

"Cinderella" ()

Cinderella, muhtemelen Disney prenseslerinin en sabırlısı ve en eziyet çekmişi. Cinderella, babasını erken yaşta kaybettikten sonra kötü üvey annesi ve üvey kardeşleri tarafından köle gibi çalıştırılır. Ancak gösterdiği sabrın ödülünü, bu süreçte kurduğu arkadaşlıklar sayesinde alır.

"Beauty and The Beast" ()

Canavara dönüştürülmüş prensin eski haline dönmek için tek şansı, gerçek aşkı bulmak. Belle'inse babasını kurtarmak için tek seçeneği, canavarın şatosunda kalmak. Neyse ki Belle, kalbi soğumuş canavarımıza sevgiyi öğretebilecek kadar zeki ve iyi kalpli.

Wes Anderson'dan Film Tavsiyeleri

Chris Evans'ın Başrolündeki "Lightyear"ın İlk Fragmanı Yayınlandı

"Dune: Part One" Filmi Üzerine

Etiketler: disney,Disney Animasyonları,En İyi Disney Filmleri,animasyon,film

Disney+" width="" height="" data-litespeed-src="funduszeue.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

6- Inside Out / Ters Yüz (IMDb: )

En sevilen animasyon filmleri Disney Plus seçenekleri arasında Ters Yüz de bulunuyor. Ters Yüz animasyon filminin konusu ise; 11 yaşında olan Riley’in ailesi ile beraber başka bir kente taşınması ve bu süre zarfında yaşadıkları&#; Ailesinin aldığı bu taşınma kararı Riley’in iç dünyasını nasıl etkilediği seyircilere aktarılıyor. Çocukların iç dünyasını anlamaya yönelik bu film, Disney Plus animasyon filmleri listesinde bulunuyor.

7- Soul (IMDb: 8)

Disney ve Pixar işbirliği ile yayına giren Soul animasyon filmi de oldukça beğenilenler arasında. Bu animasyon filminde, jazz piyanisti olmanın hayalini kuran ortaokul öğretmeni Soul’un başına gelenler anlatılıyor. Çünkü Soul New York sokaklarında gezerken bir kanalizasyon çukuruna düşer ve bambaşka bir dünyaya adım atar!

2- Coco (IMDb: )

En iyi Disney Plus animasyon filmleri izlemek isteyenlerin tercih edebileceği IMDb puanı yüksek animasyon filmlerinin başlarında Coco geliyor. Coco adlı animasyon filminde Miguel 12 yaşındadır ve n büyük hayali; Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz ile tanışmaktır. Ancak ünlü gitarist hayatta değildir. Bir gün Miquel bu ünlü sanatçının gitarını bulur ve Ölüler Diyarı’na adım atar&#;

3- Wall-E (IMDb: )

Disney Plus ve Pixar ortak yapımı olan Wall-E en iyi animasyon filmleri Disney Plus seçenekleri arasında. IMDb puanına sahip olan bu animasyon filminde, insanların korkunç derecede yarattığı kirlilik nedeniyle dünyayı terk ederek başka bir gezegene giden Wall-E’nin hikayesi anlatılıyor.

Eğer ailecek izleyecek en iyi animasyon filmleri Disney+ seçeneği arıyorsanız, Wall-E sizin için iyi bir seçenek olabilir. Çünkü bu en sevilen animasyon filminin bir de Oscar ödülü bulunuyor.

4- Up – Yukarı Bak (IMDb: )

Hem çocukların hem de yetişkinlerin izleyebileceği en güzel, en iyi animasyon filmleri Disney seçeneklerinden biri de Up animasyon filmi. En çok izlenen Disney Plus animasyon filmleri arasında yer alan Yukarı Bak filminde, 78 yaşındaki Carl Fredricksen’in tek hayali; bir macera yaşamaktır. Bunun için evine binlerce balon bağlar ve Güney Amerika’nın vahşi doğasına doğru bir yolculuğa çıkar.

5- Toy Story / Oyuncak Hikayesi (IMDb: )

En sevilen animasyon filmleri birer birer Disney+’ta izleyicileriyle buluşuyor. Bu animasyon filmlerinden biri de; yetişkinlerin de izlemekten keyif aldığı Toy Story filmi. Pixar’ın ilk animasyon filmi olan Toy Story adeta klasik hale gelen filmlerden biri.