ayak paçası / Paça çorbası nasıl yapılır? İnanılmaz faydalı evde paça çorbası tarifi - Yemek Haberleri

Ayak Paçası

ayak paçası

kaynağı değiştir]

İran'da Tahran'ın batısında bulunan Kazvin şehri "kalepaça"sıyla bilinir ve kelle paça lokantaları sabahın erken saatlerinde açıktır.

Güney Asya[değiştir

Ayak Paça Çorbası Tarifi

Terbiyeli Ayak Paça Çorbası Tarifi, Ayak Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Ayakları önce tütsü yapıyoruz. İnce kalan tüyleri yakıyoruz.

Sonra suyun altında bıçağı yüzeyine sürterek temizleyip yıkıyoruz. Düdüklü tencereye 2 lt. Su koyup tuzunu atıp orta ateşte 1,5 saat haşlıyoruz.

Elimiz değecek kadar olunca etleri ufak ufak koparıp ayıklıyoruz. Tekrar suyuna ekliyoruz.

Terbiyesi için sirke sarımsağı ayrı bir sos kabı ile sofraya getiriyoruz. İstediğiniz kadar çorbanıza pul biber de atabilirsiniz.

Ayak paça çorbası hazır.

Bir ikinci yolu da bir yemek kaşığı un kavurup suyunu ve etini ilave edebilirsiniz.

Kebapçı usulu ki bakır sahanda gelen tereyağını pul biber ile yakıp üzerine çorbadan bir kişılık ekleyip bir taşım kaynatıp servis edebilirsiniz.

Fakat sağlık acısından meyanesiz (unsuz) şekli daha faydalı.

Özellikle çocukların kemik sağlamlığı ve kırık kemiklerin kaynamasında çok yararlı.

Afiyet olsun..


RESİMLİ ANLATIM :

Ayak Paça Çorbası Tarifiin it
Ayak Paça Çorbası Tarifiin it
Ayak Paça Çorbası Tarifiin it
kaynağı değiştir]

Kafkasya'da haş (Azerice: xaş, Ermenice: Խաշ, Gürcüce: ხაში) adı ile bilinmektedir. Haş da çorba olarak özellikle kahvaltılarda yenir. Azerbaycan'da Haş, Kelle paça ve Baş-ayak (Azerice:&#;Kəlləpaça; baş-ayaq)[3] olarak da adlanır.

Azerbaycan mutfağında haş hazırlanışı[değiştir kaynağı değiştir]

Pakistan, Afganistan, Kuzey Hindistan genelinde ve Güney Hindistan'ın Haydarabad şehri ile civarında siri paya adıyla tüketilir. Küçük ve büyükbaş hayvanların kesilmiş kelle (sir, سر) ve ayak (paya, پایا) bölümlerinden yapılır. Hem kelle bölümü (özellikle yanak) hem de ayak bölümü (kıkırdak) bol miktarda kollajen içermektedir.

Yakıt olarak odun ve kömürün kullanıldığı dönemde gece başlayarak sabaha kadar yavaş yavaş pişirilirdi. Çorba gibi sulu yemek şeklinde kış aylarında ekmekle birlikte kahvaltı olarak yenir. Bu yemeğin tarifleri bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Çorbanın temeli, sote edilmiş soğan, domates ve sarımsak malzemeleridir.

Siri paya içeren köriyenihari denir. Aslında nihari, Babür İmparatorluğu'nun Müslümanaristokrat sınıfında yaygın bir yemektir. Ancak yüzyılda aristokratların fakirleşip halk sınıfına kaymasından dolayı, halk yemeği haline geldi ve Delhi'den bugünkü Pakistan ve Bangladeş'e kadar yayılıp popüler oldu.[kaynak belirtilmeli]

Not[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası